Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

"Όλη η σημερινή κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι στη φυλακή ..”

Max Keiser : “Υπάρχει πιθανότητα, η Τουρκία να ελέγξει το ελληνικό χρέος ..Όλη η σημερινή κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι στη φυλακή ..”

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Ιουλίου 9, 2011
Δείτε στο βίντεο στο τέλος του άρθρου, την ομιλία του Max Keiser στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.
Ο Max Keiser τόνισε:
Θέλω να δω τους τραπεζίτες στην φυλακή.
Η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι υπό οικονομική κατοχή…
Δεν βλέπεις όπλα, τάνκς, στρατιώτες, αυτά που βλέπεις είναι όπλα οικονομικής καταστροφής…τα παράγωγα (CDS).
Μια λέξη που φοβίζει τους τραπεζίτες είναι η λέξη RISK…
Φοβούνται το ρίσκο, αλλά θέλουν εμείς να πάρουμε το ρίσκο..
Κρατάνε αυτοί τα κέρδη, κρατάμε εσείς το ρίσκο..
Κάντε έναν οίκο αξιολόγησης στην Ελλάδα.
Το πιστεύετε ότι υπάρχει η πιθανότητα, αυτός που τελικά θα ελέγχει το ελληνικό χρέος θα είναι η Τουρκία ;;
Πρέπει κάποιοι να μπουν φυλακή .. Δυο άτομα πρέπει να μουν φυλακή..
Όλη η σημερινή κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι στη φυλακή και έξω από δω…


ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Για να μην λέει ο κ. Δασκαλόπουλος ότι είμαστε εμπαθείς μαζί του. Για να μην ισχυρίζεται πως ό,τι γράφουμε είναι ψέμματα ή αποκυήματα της φαντασίας μας, παραθέτουμε το διάλογο που είχε ο ...αρμόδιος Αντιδήμαρχος με κάτοικο του Χολαργού στις 7 Ιουλίου, όπως τον απομαγνητοφώνησε ο τελευταίος σε ανοιχτή ακρόαση και παρουσία της συζύγου του, και μας τον απέστειλε σήμερα το πρωί με e-mail. .
Όπως διαπιστώνετε κύριε Δασκαλόπουλε, τα κρούσματα της αρνητικής συμπεριφοράς και παρουσίας σας στην Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού, είναι πολλά. Και βεβαίως αυτά  έχουν αντίκτυπο σε βάρος σας αλλά και σε βάρος των δημοτών-κατοίκων. 
Ένας Αντιδήμαρχος οφείλει να μοχθεί για το καλό όλων, είτε δημότες είναι αυτοί είτε κάτοικοι. Διότι εάν ενδιαφέρεται μόνον για τους δημότες, ενδεχομένως αυτό να σημαίνει ότι νοιάζεται πρωτίστως για τον εαυτό του και τις μελλοντικές ψήφους. Πάντως σε κάθε περίπτωση, ο δημότης που ψηφίζει ή ο κάτοικος που μπορεί να επηρεάσει ψήφους θα τιμωρήσουν τον οποιονδήποτε ανεπαρκή δημοτικό σύμβουλο!

Ιδού η τηλεφωνική συνομιλία του κατοίκου με τον κο Δασκαλόπουλο

07/07/11

Β: Γεια σας είστε ο κος Δασκαλόπουλος ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την δημοτική αστυνομία;
Δ: Ναι εσείς τι θέλετε;
Β: Λέγομαι Σπυριδωνίδης είμαι κάτοικος του Χολαργού. Θέλω να συζητήσω με κάποιον σχετικά με το θέμα των πεζοδρομίων και των αυτοκινήτων που τα καταλαμβάνουν με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η πρόσβαση των πεζών.
Δ: Εσείς είστε δημότης του δήμου;   (!!!)
Β: Κατοικώ στον δήμο Χολαργού.
Δ: Είστε δημότης;                                (!!!)
Β: Δεν νομίζω ότι σας αφορά αν είμαι. Το σημαντικό είναι ότι πληρώνω τους φόρους μου στο δήμο μέσω των δημοτικών τελών. Σας πληρώνω δηλαδή για να κάνετε μια δουλειά.
Δ: Εσείς δεν με πληρώνετε.
Β: Μα πως, εσείς από που πληρώνεστε;
Δ: Δεν σας νοιάζει από που πληρώνομαι, εννοείτε ότι πληρώνομαι από τους φόρους κλπ με την ίδια λογική κι εγώ σας πληρώνω.        (!!!)
Β: Εντάξει ας συμφωνήσουμε σε αυτό αν και εγώ είμαι ιδιωτικός υπάλληλος. Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε ως υπεύθυνος τι σχεδιάζετε να κάνετε, και με τι χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης των αυτοκινήτων;
Δ: Τώρα σοβαρά θέλετε απάντηση σ’αυτό που ρωτάτε. Μα τι μου λέτε τώρα, τι να κάνουμε. Εσείς που ζείτε, δεν βλέπετε τι γίνετε στην Αθήνα. Στην Αθήνα δεν έχουν αυτό το πρόβλημα;
Β: Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα;
Δ: Τίποτα δεν θα κάνω, απολύτως τίποτα. Μα τι θέλετε και με παίρνετε τηλέφωνο για τέτοια πράγματα, δεν ξέρετε ότι υπάρχει πρόβλημα στάθμευσης, που θα παρκάρουν αυτά τα αυτοκίνητα;
Β: Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι παρόλο που σας πληρώνω για να κάνετε μια συγκεκριμένη δουλειά εσείς αδυνατείτε να την κάνετε. Και να ξαναγυρίσω στην αρχική σας θέση ότι με πληρώνετε κι εσείς...
Δ: Σας παρακαλώ πεστε μου πού θέλετε να καταλήξετε, να τελειώνουμε. Δεν έχω χρόνο γι’ αυτά.
Β: Μα σας πήρα για να συζητήσω με κάποιον....

Σ’ εκείνο το σημείο ο κος Δασκαλόπουλος μου έκλεισε το τηλέφωνο!

Σχόλιο Παρατηρητή: Καλά κύριε Δασκαλόπουλε, αφού όχι μόνον τα προβλήματα μπορείτε να επιλύσετε, ούτε με αυτά ασχολείστε γιατί -όπως λέτε- τα ίδια και χειρότερα υπάρχουν και στον δήμο της Αθήνας, αφού ούτε να συζητήσετε με τους δημότες ή κατοίκους μπορείτε επειδή... δεν έχετε χρόνο γι' αυτά, αφού είστε υπέρ των λαθρομεταναστών γιατί πωλούν φθηνότερα προϊόντα, γιατί άραγε σας ψήφισαν οι δημότες; Και πού άραγε διαθέτετε τον...πολύτιμο χρόνο σας;

ΕΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


 Χαιρετισμός Προέδρου
ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ


Αιδεσιμότατε
 Κυρία Επίτιμε Δήμαρχε Παπάγου,
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες, Φίλες και Φίλοι του Συλλόγου μας,
Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να γιορτάσουμε τα 130 χρόνια από την ενσωμάτωση της αγαπημένης μας ιδιαίτερης πατρίδος της Θεσσαλίας, στη μητέρα Ελλάδα.
Είναι ημέρα μνήμης και τιμής γι’ αυτούς που αγωνίσθηκαν για την απελευθέρωσή της, στις 2 Ιουλίου 1881 και που απελευθερώθηκε ολόκληρη η Θεσσαλία και ο Νομός Άρτης εκτός από την Επαρχία Ελασσόνας.
 Θα ήθελα εκ μέρους των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και εμού να δεχθείτε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη σημερινή σας παρουσία.
 Γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της εποχής, δεδομένου ότι αρκετοί συμπατριώτες μας έχουν ήδη φύγει για διακοπές, ως επίσης και το γεγονός ότι σε διάστημα 6 μηνών δώσατε το παρόν 4 φορές και μάλιστα με ιδιαίτερα εντυπωσιακή παρουσία.
Αυτό μας δίνει, για μια ακόμη φορά να πιστεύουμε ότι είσθε κοντά στο Σύλλογό μας και στις δραστηριότητές του και σας ευχαριστούμε θερμά γι΄αυτό.
            Το ξέρετε πολύ καλά ότι θέλουμε τη βοήθειά σας, θέλουμε την παρουσία σας. Όσο πιο κοντά είσθε, τόσο πιο μεγάλη δύναμη μας δίνετε να συνεχίσουμε.
          Σε στιγμές που η πατρίδα μας μαστίζεται από μια πρωτοφανή κοινωνική και οικονομική κρίση και δοκιμάζεται ακόμη και η κοινωνική της συνοχή, πιστεύω ότι  εκδηλώσεις σαν τη σημερινή αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας και να υπενθυμίσουμε ότι και στις μέρες μας  υπάρχουν άνθρωποι και φορείς που τιμούν την αξιοσύνη των ηγετών τους και πιστεύουν σε αρχές και αξίες.
         Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι Διαχρονικά οι Πυλώνες για την επιβίωση του Έθνους μας είναι η Λαογραφία, ο Πολιτισμός και η Ιστορία. Δηλώνουμε δε ότι δεν θα δεχθούμε καμιά απολύτως διαστρέβλωση ή παραχάραξη της Ιστορίας μας. Δηλώνουμε ακόμη με όλη τη δύναμη της φωνής μας ότι δεν θα δεχθούμε τις απόψεις κάποιων νεόκοπων Ιστορικών, πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων και καναλαρχών που προσπαθούν να παραποιήσουν την Ιστορία μας.   Αυτά πιστεύουμε, αυτά πιστεύουμε και αυτά υπηρετούμε.
Για να φθάσουμε όμως στις 2 Ιουλίου 1881 πολεμικοί και πνευματικοί αγώνες απειράριθμων Θεσσαλών, για να μείνει η ψυχή του λαού Ορθόδοξη και Ελληνική.
Αυτούς τιμάμε σήμερα τους κλέφτες και τους αρματολούς του ΟΛΥΜΠΟΥ, του ΚΙΣΣΑΒΟΥ, των ΧΑΣΙΩΝ, των ΑΓΡΑΦΩΝ και του ΠΗΛΙΟΥ, τους μοναχούς των ΜΕΤΕΩΡΩΝ που μετέτρεψαν τα Μοναστήρια σε σταθμούς Πνευματικού και Πολεμικού ανεφοδιασμού.
 Φέρνουμε με συγκίνηση στο νου μας το Γιωργάκη Ολύμπιο, τον Άνθιμο Γαζή και τους αγώνες τους αλλά και τόσους και τόσους άλλους ήρωες.
 Δεν ξεχνάμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι αγαπημένη μας Θεσσαλία απελευθερώθηκε χάρις στους αγώνες των Καραγκούνηδων, των Βλάχων και των Πηλιωριτών, Ελλήνων που ήταν άνθρωποι ΕΥΦΥΕΙΣ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ και πάνω απ΄ όλα ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.
 Aυτούς θυμόμαστε και αυτούς τιμάμε.
 Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το διακεκριμένο ομιλητή μας τον Λαογράφο και Ερευνητή κ. Παναγιώτη Καμηλάκη για τη σύντομη, απλή αλλά τόσο μεστή περιεχομένου παρουσίαση της ιστορικής διαδρομής για την απελευθέρωση της Θεσσαλίας μας.
  Τελειώνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας και να ευχηθώ σε όλες και όλους ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.






Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΡΑΠΙΣΜΑ ΞΥΔΗ ΣΕ ΠΑΠΟΥΤΣΗ


Τόλμησε να ζητήσει και βοήθεια από τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, ο υπερ-προστατευμένος Παπουτσής για τις επισκέψεις ειρηνικών διαδηλωτών που δέχεται έξω από το σπίτι του. Την ίδια ώρα ο Παπουτσής έκανε την πάπια για την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε ο κ. Ξύδης από τους "Πυρήνες της Φωτιάς", έξω από το σπίτι του, οι οποίοι και του έκαψαν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο! Ποιος χρειάζεται λοιπόν προστασία κύριε Παπουτσή;
Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, έδωσε την δέουσα, αν και ήπιων τόνων απάντηση στον πολλά-βαρύ Παπουτσή!

"Ομολογουμένως, ουδέποτε είχαμε σκεφθεί ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε ανάγκη από τη στήριξη του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού και των τοπικών αρχών, για τα γεγονότα που εξελίσσονται ειρηνικά αυτές τις μέρες στην πόλη μας και για τις απειλές που ο ίδιος και η οικογένειά του δέχονται. Και δεν είχαμε σκεφθεί να του εκφράσουμε τη στήριξή μας, γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (όπως και όλοι οι Υπουργοί) στηρίζεται από όλο τον κρατικό μηχανισμό και από όλα τα υπό τον έλεγχό του Σώματα Ασφαλείας.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το συμπολίτη μας Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή ότι δεν έχουμε οποιονδήποτε ενδοιασμό, όχι μόνο να του εκφράσουμε τη συμπάθειά μας και τη στήριξή μας αλλά και να συμφωνήσουμε με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος, στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μίλησε για «υποκινούμενη βία», για «αντιδημοκρατική εκτροπή» και για «ακραίες πολιτικές ομάδες».
Πιστεύουμε όμως ότι και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα εκφράσει έμπρακτα τη στήριξή του στο Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού, ο οποίος απειλείται αναίτια από τέσσερις «αντάρτικες ομάδες». Αυτές οι ομάδες (οργανώσεις) προσπάθησαν τη νύχτα της 4ης Ιουλίου να κάψουν το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο και ανέλαβαν την ευθύνη γι’ αυτή την ενέργειά τους, υποστηρίζοντας ότι «όσο κάποιοι επιλέγουν να διοικούν, κάποιοι θα επιλέγουν να τους εξοντώνουν». Και θέλουμε επίσης να πιστεύουμε ότι ο ίδιος ο Υπουργός θα δώσει άμεσα όλες τις απαιτούμενες εντολές και οδηγίες στις αρμόδιες Αρχές  Ασφαλείας για να αναλάβουν την προστασία του Δημάρχου (καθώς και της οικογένειας του και του σπιτιού του) από τις συγκεκριμένες οργανώσεις, οι οποίες διατύπωσαν τις απειλές τους εναντίον του Δημάρχου σε γνωστή ιστοσελίδα."

γίνεται τώρα! ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Η ΑΠΡΑΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Παράνομη λαϊκή αγορά έξω από το Μετρό Χολαργού είχαν εγκαταστήσει οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία ελέγχου, έστησαν επί ώρες την πραμάτεια τους έξω από την στάση Μετρό Χολαργού!
Επαγγελματίες της περιοχής, ζήτησαν από την Αστυνομία να τους μαζέψει. Η απάντηση που έλαβαν ήταν «δεν είναι αρμοδιότητά μας, να καλέσετε την δημοτική Αστυνομία»

Η Δημοτική Αστυνομία αργεί από Παρασκευή μεσημέρι έως την Δευτέρα το πρωί!
Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι λαθρομετανάστες να στήσουν κυριολεκτικό πανηγύρι!
Ο εκδότης του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, γνωρίζοντας την επίσημη πια θέση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Δασκαλόπουλου που είναι εναντίον των καταστηματαρχών και υπέρ των λαθρομεταναστών, γιατί οι τελευταίοι πωλούν προϊόντα σε φθηνότερες τιμές, κινητοποίησε τους όμορους καταστηματάρχες οι οποίοι με την συνδρομή πολιτών ανάγκασαν τους παράνομους μετανάστες να μαζέψουν την πραμάτεια τους και να εγκαταλείψουν το σημείο!

Αυτή είναι  κατάντια της χώρας μας και όχι μόνον του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Δασκαλόπουλου: Η Πολιτεία που αδυνατεί να καταστείλει την επιδημία των λαθρομεταναστών, τούς  έχει ωθήσει  να γίνονται επιθετικότεροι.
Εάν η δημοτική Αρχή δεν λάβει άμεσα μέτρα, τότε ο Χολαργός, με τα δεκάδες μαγαζιά να έχουν βάλει λουκέτο, οσονούπω θα μετατραπεί γκέτο λαθρομεταναστών!!!

«ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ …»


ΣΤΑ «ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ» Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ» ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

 ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ 
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ...
"Στο σφράγισμα ακάλυπτων επιταγών και σε αγωγές τιμολογίων προχώρησαν προμηθευτές και εργολάβοι εναντίον του Δήμου Ηλιούπολης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Δελτίο Τύπου».
Οι επιταγές αυτές έχουν ήδη σφραγισθεί και αναμένεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν διαταγές πληρωμής, οι οποίες αν δεν καλυφθούν από τους δημάρχους, θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις προσωπικών περιουσιακών τους στοιχείων.
Την ώρα που δεκάδες εργαζόμενοι και προμηθευτές παραμένουν απλήρωτοι, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δήμαρχοι και οι συνεργάτες τους αντί να ασχοληθούν με το πώς θα ξεφύγουν οι δήμοι τους από το χείλος της χρεοκοπίας, συνεχίζουν τις σαπουνόπερες με υπερπαραγωγές χιλιάδων ευρώ! Τη στιγμή που απολύουν απλήρωτους εργαζόμενους, μιλάνε για οικονομική διαφάνεια και έργα. 



ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ!
Οι ισχυρισμοί των δημάρχων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις αγωγές και τις κατασχέσεις:
-         Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι δήμαρχοι…
-          Στα μειωμένα  έσοδα κατά 40% περίπου, εξαιτίας της μείωσης των ΚΑΠ από την Κεντρική Εξουσία προς τους δήμους
-          Στις συσσωρευμένες οφειλές του Κράτους προς τους Δήμους
-          Στο αυξημένο κόστος μισθοδοσίας, εξαιτίας της απορρόφησης δεκάδων εργαζομένων οι οποίοι προέρχονται από τις  δημοτικές επιχειρήσεις και τον Οργανισμό Εργασίας.
-          Στην ουσιαστική παύση χρηματοδότησης  από πλευράς κράτους κάθε έργου που χρηματοδοτείτο μέσω ειδικών προγραμμάτων όπως ο ΘΗΣΕΑΣ που καταργήθηκε.
Πλην του πρώτου επιχειρήματος, δηλαδή,  του χρέους που κληρονόμησαν από την προηγούμενη διοίκηση, όφειλαν οι δήμαρχοι να διευθετήσουν τις όποιες υποχρεώσεις των δήμων τους.
Αλήθεια, πόσο υπερήφανος είστε κ. Βαλασόπουλε (φωτό) που καταφέρατε να οδηγήσετε μέσα σε έξι μήνες την Ηλιούπολη σε επικίνδυνο σταυροδρόμι ?

Όταν αφήνετε άνεργους -απλήρωτους εργαζομένους επί μήνες, απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές, απλήρωτους προμηθευτές και εργολάβους, ανυλοποίητα τεχνικά προγράμματα και δάνεια;

 Πόσο υπερήφανος μπορεί να νιώθει ένας Δήμαρχος όταν οι προμηθευτές αρνούνται λόγω αφερεγγυότητας να προμηθεύσουν υλικά και καύσιμα το Δήμο με αποτέλεσμα να μη μπορούν να γίνουν μικροέργα αποκατάστασης ζημιών και να καθίσταται αδύνατη η μετακίνηση των οχημάτων του Δήμου;
Και μέσα σ’ όλα αυτά, έχουμε και το θέμα του καραγκιόζ-μπερντέ! Επιτροπές, παρά-επιτροπές, υπό-επιτροπές, συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής, συνεδρίαση της Διαδημοτικής, συνεντεύξεις τύπου…
Από «φρου φρου κι αρώματα» είσαστε πρώτοι!!!

ΝΟΜΟΣ – ΦΑΝΤΑΣΜΑ’’ ΠΟΥ ΕΥΝΟΕΙ ΤΑ ‘’ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΑ’’…ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  
Υπάρχουν δήμαρχοι που αντί να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη και να βρουν λύση στις οικονομικές εκκρεμότητες των χρεωμένων δημοτικών επιχειρήσεων τους απέναντι στους εργαζόμενους, πιστωτές και προμηθευτές, δηλώνουν ευθαρσώς «τι να κάνουμε η επιχείρηση έκλεισε»!!! Με λίγα λόγια, είναι σαν να λένε, «η επιχείρηση πτώχευσε, χάσατε τα λεφτά σας»!!!
Αυτές τις μαγκιές να τις κάνουν στην τρόϊκα, όχι σε προμηθευτές τους οποίους εκμεταλλεύθηκαν οι δημοτικές επιχειρήσεις και έκαναν με τα λεφτά των προμηθευτών την δουλειά τους.
.. Ο Β. Βαλασόπουλος, όπως λένε οι πληροφορίες είναι ένας από αυτούς τους δημάρχους που λένε «τι να σας κάνουμε η επιχείρηση έκλεισε».
Η δημοτική επιχείρηση όμως δεν είναι μια "τυχαία επιχείρηση". Ιδρύθηκε από το δήμο και διοικούνταν από συναδέλφους του, έκοβε τιμολόγια με σφραγίδα Ο.Τ.Α, εκτελούσε αποφάσεις κοινωφελούς έργου, αποφάσεις που ψηφίζονταν από δημοτικό συμβούλιο αιρετών δημοτών. Ποιον δουλεύετε κ Δήμαρχε; Και τι είναι οι επιχειρήσεις για να ανοίγουν και να κλείνουν όποτε θέλουμε με νέα λογότυπα, χωρίς να έχουν ξεχρεώσει τα χρέη τους, οι προεκλογικές παράγκες που στήσατε;

Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΗΛ 
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ‘’ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΆΡΤΑΣ’’…

Από τη λήψη της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και μέχρι σήμερα εκκαθάριση δεν έχει αρχίσει!!!
Ο εκκαθαριστής κ. Καραμιχάλης Γιώργος δεν παραιτήθηκε κ. Αντιδήμαρχε, περίμενε να οριστεί νόμιμα από το Πρωτοδικείο Αθηνών.
Όταν λέμε, βέβαια, λύση και εκκαθάριση εννοούμε ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ σύμφωνα με όσα λέει ο νόμος για να γίνει εκκαθάριση πρέπει να γίνει διαχειριστικός έλεγχος, καταγραφή και πληρωμή των χρεών.
Πρέπει να έρθει το αποτέλεσμα στο δημοτικό συμβούλιο για επικύρωση και απαλλαγή των εκκαθαριστών.
Έχουν γίνει αυτά; Έχουν πληρωθεί τα χρέη; Έχει έρθει στο δημοτικό συμβούλιο; Έχουν απαλλαγεί οι εκκαθαριστές; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ…
Όταν λέμε εκκαθάριση κ Δήμαρχε στο θεσμό που θέλετε να υπηρετείτε, δεν εννοούμε ‘’θάψιμο’’…“Υπεξαίρεση, κλοπή, Αδιαφορία, ή κάτι άλλο’’;
Κανένας πολίτης με τις στοιχειώδεις ευαισθησίες και την απλή λογική, δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί κάποια ΑΘΛΙΑ υποκείμενα, που παρασιτικά ζουν σε βάρος των αδύναμων οικονομικά πολιτών.

Ο Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας ( νόμος 3463/2006 ) στο άρθρο 262 περί λύσεως των Κοινωφελών επιχειρήσεων αναφέρει ότι μετά τον ορισμό του ορκωτού λογιστή παύει αυτοδίκαια η εξουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και τις αρμοδιότητές του ασκούν οι εκκαθαριστές , εκτός από τις αρμοδιότητες που θα κρατήσει το ίδιο το Δημοτικό ή Κοινοτικό Συμβούλιο. Επίσης με τον ορισμό των εκκαθαριστών παύει αυτοδικαίως η εξουσία των ελεγκτών. Οι διοριζόμενοι εκκαθαριστές οφείλουν, μόλις αναλάβουν τα καθήκοντά τους να ενεργήσουν για την απογραφή της περιουσίας της Επιχείρησης.
5. Στην εκκαθάριση διεκπεραιώνονται οι εκκρεμείς υποθέσεις, εισπράττονται οι απαιτήσεις, ρευστοποιείται η περιουσία και πληρώνονται τα χρέη της Επιχείρησης στους πιστωτές κατά προτεραιότητα. Το υπόλοιπο, περιέρχεται στο Δήμο ή την Κοινότητα που έχει συστήσει την Επιχείρηση…»
Κατά την περίοδο της εκκαθάρισης, εάν τα νομικά πρόσωπα συγχωνευτούν, οι εκκρεμείς υποθέσεις και οι πιστωτές μεταφέρονται στο νέο νομικό πρόσωπο, όπου και υποχρεούται την διεκπεραίωση των χρεών προς τους πιστωτές.

 

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

«Η Διάλυση του ΚΑΠΗ...»

            γράφει ο Γιάννης Κεχρής
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου - Χολαργού
Γενικός Χειρουργός–Εντατικολόγος


Ο Δήμος του Χολαργού ανταποκρινόμενος στον κοινωνικό του ρόλο για την υποστήριξη της Τρίτης Ηλικίας, διατηρούσε, εμπλούτιζε και χρηματοδοτούσε τα προηγούμενα χρόνια όλες εκείνες τις δραστηριότητες του ΚΑΠΗ που εξασφαλίζουν τα δικαιώματα και την ευημερία των ηλικιωμένων. Επιστέγασμα αυτής της πολιτικής ήταν η κατασκευή ενός από τα πλέον υπερσύγχρονα κτήρια ΚΑΠΗ στην επικράτεια.
Αντίθετα, στον Δήμο Παπάγου δεν αναγνωριζόταν στην ουσία αυτός ο ρόλος του Δήμου και έτσι το ΚΑΠΗ ως θεσμός ούτε καν υφίστατο. Οι όποιες υπηρεσίες του Δήμου προς την Τρίτη Ηλικία είχαν κατά κανόνα ανταποδοτικό χαρακτήρα.
Η διαφορετική φιλοσοφία Ξύδη, από τότε που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή τον ενιαίο Δήμο, άρχισε να μετουσιώνεται σε πολιτική υποβάθμισης του ΚΑΠΗ.

Έτσι, τα πρώτα δείγματα της πολιτικής Ξύδη για το ΚΑΠΗ είναι ήδη εμφανή:
1.   Όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες του ΚΑΠΗ απόκτησαν απολύτως ανταποδοτικό και πιθανότατα και κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Οι αυξήσεις είναι υπέρογκες, Αναφέρω ενδεικτικά:
·        Εγγραφές από 0.5 € στα 10 € (αύξηση 2000%)
·        Εφάπαξ συνδρομή 10 € για τα καινούργια μέλη (καινούργιο μέτρο).
·        Ελληνικός καφές από 10 στα 30 λεπτά (αύξηση 200%)
·        Αλλά είδη καφέ και αναψυκτικό από 10 στα 40 λεπτά (αύξηση 300%).
·        Θαλάσσια μπάνια από 1 € στα 4 € (αύξηση 300%).
Αυτές οι αυξήσεις στην πράξη αποκλείουν την συμμετοχή του χαμηλοσυνταξιούχου. Αναμένεται σοβαρή μείωση στην εγγραφή νέων και επανεγγραφή παλαιότερων μελών.
2.   Η επιλογή της Απευθείας Ανάθεσης και όχι του Ανοιχτού Διαγωνισμού με κλειστές προσφορές για τα Θαλάσσια Μπάνια οδήγησε σε μια πολύ ακριβή λύση. Είναι σκανδαλώδες, ταξιδιωτικό γραφείο της περιοχής να προσφέρει παρόμοιο πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων με 3 € την ημέρα αντί των 4 € του Δήμου.
Παρομοίως, η λογική της καθολικής συμμετοχής ακυρώνει την βασική φιλοσοφία για τα θαλάσσια μπάνια του ΚΑΠΗ. Τα θαλάσσια μπάνια του ΚΑΠΗ απευθύνονταν αποκλειστικά σε μέλη του ΚΑΠΗ και επέτρεπαν λόγω της πολύ χαμηλής τιμής την συμμετοχή όλων των μελών. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία μιας ομογενούς, ηλικιακά και κοινωνικά, ομάδας που εξελίχθηκε με την πάροδο των χρόνων σε μια παρέα και έδωσε πραγματική διέξοδο σε πολλούς ηλικιωμένους συνδημότες μας τα καλοκαίρια. Τα θαλάσσια μπάνια του ΚΑΠΗ, δεν ήταν μόνο μπάνια αλλά και θεσμός που περιλάμβανε: ΚΑΠΗ, θαλάσσια μπάνια, δημιουργία παρέας και μακρόχρονης φιλίας, περίπατος και ουζάκι στη θάλασσα, γλεντάκι της τελευταίας ημέρας της καλοκαιρινής περιόδου.
Το αποτέλεσμα των επιλογών της Νέας Δημοτικής Αρχής ήταν να μειωθεί η συμμετοχή από τα 120-140 μέλη στα 30-40 καθημερινά και να μετατραπούν τα θαλάσσια μπάνια του ΚΑΠΗ σε πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων ενός οποιουδήποτε ταξιδιωτικού γραφείου.
Θα πρέπει το ΚΑΠΗ να επιδοτήσει τα θαλάσσια μπάνια για τα μέλη του, ώστε αυτά να μπορούν να συμμετάσχουν με μειωμένες τιμές. Επίσης, θα πρέπει να επιλέγονται πρωταρχικά μέλη του ΚΑΠΗ και μόνο αν υπάρχουν κενές θέσεις στο πούλμαν, να συζητηθεί το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων εκτός ΚΑΠΗ ατόμων.
3.   Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ βρίσκεται στον αέρα. Δεν έχει τυπωθεί ακόμη το φυλλάδιο δραστηριοτήτων του ΚΑΠΗ, δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για τις εκδρομές και τις άλλες δραστηριότητες του.
4.   Καταργήθηκαν οι Ομάδες Δημιουργικής Απασχόλησης του Θεάτρου και της Ζωγραφικής.
5.   Διακόπηκε το πρόγραμμα συνταγογράφησης ΙΚΑ του ΚΑΠΗ.
6.   Σταμάτησε ό έλεγχος για Υπερλιπιδαιμία (Χοληστερόλη και Τριγλυκερίδια) και Σακχαρώδη Διαβήτη (Σάκχαρο αίματος).
7.   Καταργήθηκαν τα πολυϊατρεία του Άνω Χολαργού (Παπαφλέσσα). Με 14.000€ μόνο, το κόστος του ενοικίου, εξυπηρετούνταν όλος ο πληθυσμός του άνω Χολαργού. Τα μέλη του ΚΑΠΗ ήταν οι πλέον συχνοί επισκέπτες των Δημοτικών Πολυϊατρείων του Άνω Χολαργού, που τώρα λόγω ηλικίας και προβλημάτων μετακίνησης, δεν εξυπηρετούνται ικανοποιητικά από τα ιατρεία του ΚΑΠΗ στην Αγαμέμνονος.
 
Η σοβαρή υποβάθμιση του ΚΑΠΗ είναι πλέον γεγονός. Δεν οφείλεται, όπως προσπαθεί να δικαιολογήσει η Διοίκηση Ξύδη, μόνο στην οικονομική κρίση αλλά κυρίως σε διαφορά νοοτροπίας, αντίληψης και προτεραιοτήτων. Μόνο πέρσι ο Χολαργός ξόδεψε 1.700.000 € για αυτό που λέμε κοινωνική πολιτική (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ και «Βοήθεια στο Σπίτι») όταν ο Παπάγος ξόδεψε αντιστοίχως μόνο 330.000 € για τους πλέον υποβαθμισμένους (κτηριακά) Παιδικούς Σταθμούς του (τα προγράμματα ΚΑΠΗ και «Βοήθεια στο Σπίτι» ήταν ανύπαρκτα στον Παπάγο). Ο κ. Ξύδης, ως Δήμαρχος του Παπάγου για 16 ολόκληρα χρόνια, ουδέποτε «επένδυσε» στην κοινωνική πολιτική και δεν μπορεί να επικαλείται για αυτήν την «αδυναμία» του ούτε την οικονομική κρίση ούτε το χρέος του Δήμου.
Δυστυχώς για το ΚΑΠΗ ο κ. Ξύδης προχωρά στην αντικοινωνική υποβάθμιση αυτού του θεσμού, αυξάνοντας δραματικά την οικονομική επιβάρυνση των μελών για να ενισχύσει επιλεκτικά κάποιες άλλες δραστηριότητες και για να διατηρήσει τη χρηματοδότηση έργων κυρίως του Παπάγου. Η προτεραιότητα του κ. Ξύδη ποτέ δεν ήταν οι Παιδικοί Σταθμοί, το ΚΑΠΗ, η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» και η Κοινωνική Πολιτική γενικότερα.
Το κόστος χρηματοδότησης της συμμετοχής των χαμηλοσυνταξιούχων στα θαλάσσια μπάνια, στις εκδρομές και της διατήρησης των χαμηλών εισφορών εγγραφής και των τιμών του κυλικείου δεν ξεπερνά τις 20.000 €. Όμως, το κόστος για τους πέντε ειδικούς συμβούλους του Δημάρχου φτάνει τις 120.000 €, της Μεικτής Χορωδίας νέου Δήμου με την επιλογή του Παπαγιώτικου και όχι του Χολαργιώτικου σχήματος, 20.000 € παραπάνω, των διπλών εορτασμών και παρελάσεων πάνω από 20.000 €, ενώ μόνο η φαραωνικού τύπου ανάπλαση της Πλατείας Αγ. Γεώργη κόστισε 560.000 €, με 290.000 € να εκταμιεύονται από τους ιδίους πόρους του ενιαίου Δήμου.

ΠΑΠΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS

P1000936
πηγή:myxolargos.gr
Το 22ο μετάλλιο για τους Έλληνες ποδηλάτες των Special Olympics Αθήνα 2011, κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Νικολής στα 40 K.  Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης μένει στον Παπάγο και είναι ο γιος της υποψήφιας δημοτικού συμβούλου Κατερίνας Μαυροειδή. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει συνέντευξη.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ!

γίνεται τώρα! αποκλεισμένη η πρόσβαση 
στο σπίτι του Παπουτσή

Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας μαζί με δυνάμεις των Ματ, μοτοσυκλέτες και κλούβες, έχουν αποκλείσει κάθε πρόσβαση στο σπίτι του Υπουργού Προστασίας κ. Παπουτσή (φωτό).
150-200 συγκεντρωμένοι αγανακτισμένοι πολίτες μάταια προσπαθησαν να προσεγγίσουν την οικία του υπουργού! Τούς έχει απαγορευτεί κάθε πρόσβαση!
Οι δηλώσεις του Παπουτσή με τις οποίες επιτέθηκε κατά του σκηνοθέτη Δ. Κολλάτου επειδή ο τελευταίος ήθελε να διαμαρτυρηθεί έξω από το σπίτι του Υπουργού, λειτούργησαν ως εντολή προς τις Αστυνομικές Δυνάμεις . Δυνάμεις οι οποίες καθημερινά θωρακίζουν όλο το οικοδομικό τετράγωνο που περιβάλλει το σπίτι του κ. Παπουτσή, ακροβολισμένοι σε όλες τις γωνίες του.
Ο κ. Παπουτσής και ο τρόπος που... οχυρώνεται, μοιάζει με των  καθεστωτικών Καντάφι, Μουμπάρακ, Άσσαντ.
Εφόσον οι κυβερνώντες έχουν επιλέξει όχι μόνο να αγνοούν τους αγανακτισμένους πολίτες αλλά και να ενοχοποιούν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τους, όπως άλλωστε κάνουν οι δικτάτορες, τότε η σύγκρουση μοιάζει να ζυγώνει!

ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟ-ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ!

Οι απόψεις αυτές διατυπώνονται στο humansupport.gr

Στο σημερινό σκηνικό γκαιμπελισμού και προπαγάνδας εξορκίζεται η χρήση βίας πλην όμως θεωρείται φυσική ‘αντίδραση’ όταν γίνεται από τα σώματα καταστολής τα οποία δυστυχώς είναι η εκφυλισμένη μορφή της αστυνομίας αλλά η ενδυναμωμένη σύγχρονη εκδοχή των ταγμάτων ασφαλείας.
Αυτή την στιγμή λοιπόν καλούμαστε ως Ελληνικός Λαός, αφού… τσαλακώσαμε τον δήθεν ‘μονόδρομο’ του πασόκ, τον δήθεν ‘πατριωτισμό’ και κάθε άλλο τερτίπι προπαγανδιστικό που στόχευε στο να μας κάνει να αποδεχτούμε οικειοθελώς και άνευ αντιδράσεως την μεγαλύτερη μεταπολεμική απόπειρα εξάρθρωσης και κατοχής της Χώρας μας, να ξεπεράσουμε και το τελευταίο πλέον προπύργιο προπαγάνδας που έχει απομείνει σε ένα παρηκμασμένο και παραπαίον καθεστώς.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τα εξής :

Αυτό που βιώνουμε είναι ΑΠΟΠΕΙΡΑ άλωσης, εξαφάνισης και εξάόντωσης της Ελλάδας μας,.Τίποτε όμως δεν έχει επιτευχθεί και ούτε θα μπορέσει να επιτευχθεί εάν εμείς, ο Ελληνικός Λαός, δεν συναινέσουμε και αντιδράσουμε όπως ήδη αντιδρούμε.
Όχι μόνο καλυπτόμαστε πλήρως από το άρθρο 120 του Συντάγματος αλλά και από το άρθρο 25, περί της στήριξης της ισχύος του Συντάγματος στον Πατριωτισμό των Ελλήνων να το προστατέψουν πάση θυσία αλλά και της αξίωσης του Κράτους για κοινωνική και εθνική αλληλεγγύη. Όταν ένα Κράτος, ένας Λαός σύρεται και εξαναγκάζεται στο να αμυνθεί όταν δέχεται απρόκλητη και απροκάλυπτη, εντελώς παράνομη ( τώρα πια και με την βούλα όχι μόνο της διεθνούς αμνηστείας αλλά και των δύο παρεμβάσεων του ΟΗΕ ειδικά για την Χώρα μας και το θέμα καταπάτησης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ελλήνων ), αυτό το Κράτος και αυτός ο Λαός παραμένει σε κάθε περίπτωση ειρηνιστής. Ταυτόχρονα δεν δέχεται στο όνομα της… ειρήνης να υποδουλωθεί επειδή σε βίαιους, αδίστακτους και απάνθρωπους εγκληματίες.
Στο όνομα λοιπόν ουσιαστικά του Διεθνούς Δικαίου, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κυρίως της ζωής των παιδιών μας και της δικής μας, οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε όση βία χρειάζεται για να αναστραφεί αυτή η κατάσταση η οποία μπορεί να εξουδετερωθεί μόνο με αποφασιστική και βραχύβια αμυντική βία, ακριβώς όπως πίνουμε αντιβιοτικό για να σκοτώσουμε όλα τα μικρόβια στον οργανισμό μας και να ζήσουμε. Ή μήπως η εξολόθρευση των μικροβίων αποτελεί… ηθικό ζήτημα ;

Ένας μονόδρομος υπάρχει, τεκμηριωμένος ιστορικά: η άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία στα πλαίσια της διεθνούς νομοθεσίας για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και προδοσία -εν καιρώ πολέμου- των ήδη καταγγελμένων ως έσχατων προδοτών της Χώρας μας και του Ελληνικού Λαού.
Δεν μπορούμε απλώς να λέμε ότι είναι θέμα χρόνου, πρέπει να αποφασίσουμε, τσακίζοντας την προπαγάνδα τους να τους δείξουμε εμπράκτως ότι ο χρόνος τους τέλειωσε δια παντός.

Εξ άλλου, όλοι αυτό περιμένουν από την Ελλάδα σύμφωνα και με το πρόσφατο άρθρο καθηγητή του πανεπιστημίου της Columbia στους ΝY Times. Οι μόνοι που δεν μας κοινοποιούν αυτήν την πραγματικότητα που στο μέλλον θα διδάσκεται και στην Ιστορία της Ελλάδας μας, είναι οι δωσίλογοι αυτοί και οι ναζί που προσπαθούν να κλέψουν ακόμα και άλλο χρόνο.

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ Ο ...ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!


Αυτοί είναι οι Γερμανοί, που μας έσκισαν, μας ήπιαν το αίμα, δολοφόνησαν τους Έλληνες και την Ελλάδα από το 1941 έως και το 1944. Για τα εγκλήματα που περιγράφονται παρακάτω και με φωτογραφικά ντοκουμέντα, οι Γερμανοί δεν έδωσαν ποτέ αποζημιώσεις. Εγκλήματα χωρίς τιμωρία! Αντίθετα, οι απρόσωποι δανειστές μας, μάς κάλεσαν να εξοφλήσουμε τα δανεικά. Ο δε Παπανδρέου, ως σύγχρονος δωσίλογος, υπέγραψε το Μνημόνιο όπου αναφερόταν ρητά ότι οι οφειλόμενες αποζημιώσεις τους δεν συμψηφίζονται!!!
Αλήθεια, αν ανάμεσα στους αγρίως δολοφονηθέντες ήταν κάποιος συγγενής του, θα υπέγραφε ότι δεν συμψηφίζονται οι οφειλόμενες αποζημιώσεις  με τα χρέη της Ελλάδος;
Τα χέρια των δανειστών μας Γερμανών και των άλλων, μπήκαν βαθιά στις τσέπες μας. Ποιος ξέρει, μπορεί αύριο να υπάρξουν και χειρότερα!
Ίσως και να φταίμε εμείς, ίσως να φταίνε τα... πετρέλαια που βρέθηκαν!
Πάντως εμείς δεν φάγαμε τίποτε!
A. Στο Κοντομάρι Χανίων στις 12 Ιουνίου 1941, διεπράχθη η πρώτη μαζική εκτέλεση αμάχων στην κατεχόμενη Ευρώπη.
Μετά την επικράτηση των Δυνάμεων του Άξονα στη Μάχη της Κρήτης, οι στρατιώτες της ναζιστικής Γερμανίας προχωρούν σε αντίποινα λόγω της πρωτοφανούς αντίστασης που συνάντησαν από τους Έλληνες: Εκτελούν όλους τους άνδρες του χωριού Κοντομαρί Χανίων.
Η Μάχη της Κρήτης υπήρξε καταστροφική για τους Γερμανούς με σημαντικές απώλειες γι’ αυτούς, με άμεσο επακόλουθο να καθυστερήσει η εισβολή τους στη Ρωσία. 


Ο υπολοχαγός Horst Treber εισέβαλε στο Κοντομαρί και την εντολή για τη σφαγή των αμάχων Ελλήνων έδωσε ο στρατηγός Kurst Student, ο οποίος αντιστοίχως διατάχθηκε από τον Herman Goring, τον επικεφαλής της γερμανικής αεροπορίας.
25 άνδρες από 18-50 ετών εκτελέσθηκαν εν ψυχρώ.

Την επομένη, οι ναζιστικές δυνάμεις προχώρησαν σε ένα ακόμη έγκλημα πολέμου: 
B. Στο ολοκαύτωμα της Καντάνου: Εκτέλεσαν 180 κατοίκους του χωριού, πυρπόλησαν όλα τα σπίτια και έσφαξαν όλα τα ζώα.
Το έγκλημα που βλέπετε, κατέγραψε στον φωτογραφικό του φακό ο υπολοχαγός Franz-Peter Wixter ο οποίος υπηρετούσε ως ανταποκριτής προπαγάνδας της Wehrmacht. Κατηγορήθηκε μάλιστα για εσχάτη προδοσία λόγω διαρροής των φωτογραφιών. 

Ο υπολοχαγός Horst Treber τιμήθηκε με τον Σταυρό του Ιππότη του ναζιστικού καθεστώτος για την επιχείρηση στην Κρήτη. Σκοτώθηκε το ’44 στη μάχη της Νορμανδίας.
Η Ελλάδα μετά το τέλος του πολέμου ζήτησε από την Βρετανία την έκδοση του στρατηγού Student, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε. Οι Βρετανοί δίκασαν και καταδίκασαν σε 5 χρόνια φυλάκιση τον Student!!!



Το 1948 αφέθηκε ελεύθερος για… «ιατρικούς λόγους»! Δεν δικάστηκε ποτέ για εγκλήματα κατά των αμάχων. 

Γ. Στο χωριό Κομμένο της Άρτας, το έγκλημα των Γερμανών ήταν πολύ χειρότερο: Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα Στέφανο Παππά, η μηχανοκίνητη μονάδα ναζιστικών στρατευμάτων από τη Φιλιππιάδα, με την εντολή της Διοίκησης Ιωαννίνων, εισέβαλε στο χωριό Κομμένο της Άρτας τα χαράματα της 16ης Αυγούστου 1943, με το πρόσχημα των αντιποίνων για την ύπαρξη ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ στην περιοχή. 

Το χωριό κοιμόταν ήσυχο μετά από γαμήλια γιορτή πού είχε γίνει την προηγούμενη ημέρα. Στο χωριό υπήρχαν και ορισμένοι φιλοξενούμενοι από την Πρέβεζα. Την εποχή εκείνη πρακτικά το Κομμένο ανήκε στο Νομό Πρέβεζας με θαλάσσια επικοινωνία. Τα ναζιστικά στρατεύματα προέβησαν σε μια άνευ προηγουμένου σφαγή του άμαχου πληθυσμού. Έστησαν πολυβόλα στις εισόδους του χωριού, εισέβαλαν στα σπίτια και σκότωσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους και στο τέλος έβαλαν φωτιά και τα έκαψαν. Λίγοι ξέφυγαν με βάρκες στον Αμβρακικό Κόλπο. 

Στο τέλος της σφαγής οι ναζί στρατιώτες κάθισαν στην πλατεία του χωριού όπου έφαγαν και ήπιαν μπύρες αφήνοντας εκεί άδειες κονσέρβες, δίπλα σε 7 πτώματα. Συνολικά οι νεκροί της σφαγής ήταν 317 άτομα. Διασώθηκαν 440 άτομα. Η σφαγή του Κομμένου Άρτας είναι ισοδύναμη με αυτή των Καλαβρύτων και του Διστόμου. Ο αείμνηστος Στέφανος Παππάς, μετέπειτα γυμνασιάρχης, από το Κομμένο, νεαρός τότε, επέζησε της σφαγής και έγραψε βιβλίο με πλήρη περιγραφή των γεγονότων. Ένα απόσπασμα από το βιβλίο του είναι το εξής: «Οι πρώτοι προστρέξαντες μετά την ανθρωποσφαγή Γρηγόρης Κολιοκώτσης και Ευστάθιος Κολιοκώτσης, ευρήκαν τις δύο ξαδέρφες των Αθηνά και Θεοδοσία νεκρές από σφαίρες πιστολιού και φανερότατα τα ίχνη του βιασμού. Αλλα παραδείγματα μακαβρίου εγκληματικότητας είναι τα δύο μωρά του μακαρίτη Ευστάθιου Κολιοκώτση ηλικίας 7 μηνών, που ευρέθηκαν νεκρά από ασφυξία, γιατί οι κακούργοι εγέμισαν τα στόματά των με βαμβάκι βρεγμένο με βενζίνη και κατόπιν το άναψαν για να απολαύσουν ένα σαδιστικό πυροτέχνημα. 

Ευρέθη επίσης ο δεύτερος παππάς του χωριού Ζώης Παππάς σκοτωμένος με μαχαίρι και με εξωρυγμένους τους οφθαλμούς. Ως επισφράγισμα της θηριωδίας των ανωτέρω αναφέρω ένα πρωτάκουστο κακούργημα. Η ετοιμογέννητη Παναγιώτα σύζυγος του Λεωνίδα Τσιμπούκη βρέθηκε νεκρή με την κοιλιά ξεσχισμένη και το έμβρυο νεκρό δίπλα της, όπως βεβαιώνει ο αυτόπτης μάρτυρας Θεόδωρος Σταμάτης…». (Στέφανος Παππάς, 1996 και Γκούβας Χαράλαμπος, 2009).
 

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΘΡΑΣΟΣ! ΑΠΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ, ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!
Πάνω από 200 αστυνομικοί στην υπηρεσία του Παπουτσή χθες  
ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΔΗ!!!
Το θράσος του Παπουτσή δεν έχει όρια. Από θύτης εμφανίζει εαυτόν θύμα! Και περνά στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι δεν αισθάνεται κατηγορούμενος για τίποτε, αλλά κατήγορος!
Όλα αυτά, με αφορμή καταγγελίες που έκανε στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, ισχυριζόμενος ότι κάποιοι απειλούν τη γυναίκα και το παιδί του.
Ποιοι; Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος; Αυτόν κατονόμασε ως μορφή απειλής, λέγοντας: «Ο κ. Κολλάτος, που είναι προέκταση της πλατείας Συντάγματος, όπως ο ίδιος λέει, έχει προγραμματίσει με μια κατάπτυστη ανακοίνωση, να έρθει στο σπίτι μου, και κανείς δεν αντιδρά. Δεν υπάρχει καμία πολιτική δύναμη, ή ο δήμαρχος να καταδικάσει αυτά τα γεγονότα για το σπίτι μου».
Έτσι, αορίστως, ο Κολλάτος στοχοποιείται ως …απειλή, επειδή θέλει να διαμαρτυρηθεί  έξω από το σπίτι του Παπουτσή! Το νέο δόλιο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ μπαίνει σε εφαρμογή:  Ακόμη και οι αγανακτισμένοι πολίτες θεωρούνται απειλή κατά της …έννομης τάξης!

Αυτοί  που έχουν βιάσει την τάξη και δημοκρατία, εμφανίζονται, κατά τον πλέον γκεμπελίστικο τρόπο,  ως υπερασπιστές της!!!
Ο κ. Παπουτσής είπε:
«Δεν αισθάνομαι κατηγορούμενος, αλλά κατήγορος όλων εκείνων που προκαλούν βία. Έχω πει στο δημόσιο λόγο μου ότι η βία φέρνει βία, από όπου και αν προέρχεται».

Κύριε Παπουτσή, εσείς και οι της Κυβέρνησής σας, που έχετε προκαλέσει την χειρότερη βία εναντίον των πολιτών, εσείς που έχετε αφαιρέσει βαναύσως το εισόδημα των μισθωτών, έχετε πετσοκόψει συντάξεις, επιδόματα, έχετε προβεί σε ληστρική καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων, από πού αντλείτε το θράσος να μιλάτε για βία εναντίον σας;
Έχετε πισωγυρίσει βιαίως τον ελληνικό λαό και την χώρα στα χρόνια του Μεσαίωνα, εξαναγκάζεται σε μετανάστευση εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, εξωθείτε στην αυτοκτονία δεκάδες συμπατριώτες μας, προβαίνετε σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και έχετε το θράσος να μιλάτε για απειλές εναντίον σας;

Εμείς δεν εγκρίνουμε  τις απειλές, όμως αυτές είναι απότοκες της απελπισίας και απόγνωσης στην οποία σύρατε βιαίως τον ελληνικό λαό. Εφόσον γυρίσατε την Ελλάδα στον Μεσαίωνα,  θα λάβετε απαντήσεις με όρους μεσαιωνικούς! ‘Η του …Φαρ Ουέστ! Τι νομίζετε δηλαδή; Ότι μπορείτε να καταδικάζετε έναν λαό και μια χώρα στην υποδούλωση και να σας φέρονται με το γάντι;
Τι σας φταίνε κύριε Παπουτσή τα παιδιά των Ελλήνων; Γιατί  τους στερείτε τα όνειρα και τα οδηγείτε στην φτώχια, την αιώνια υποδούλωση, στον εργασιακό μεσαίωνα ή στην μετανάστευση; Εσείς, δεν απειλείτε απλώς. Σκοτώνετε!

Εσείς και η οικογένειά σας ζείτε ανεπηρέαστοι από την οικονομική κρίση και απολαμβάνετε την χλιδή που σας προσφέρει ο παχυλός μισθός σας,  που αγγίζει τα 10.000 €!
Την ώρα που οι άστεγοι αυξάνονται, η πείνα επιβάλλεται με τα μέτρα σας στην Ελλάδα και ο τόπος ξεπουλιέται στους δανειστές της χώρας, έχετε το θράσος να εξανίσταστε για τις  απειλές που υπάρχουν εναντίον της οικογενείας σας;
Εμείς δεν τις εγκρίνουμε αλλά ερμηνεύουμε την αιτία που τις γεννά.
Αιτία είστε εσείς, η Κυβέρνησή σας και οι δανειστές σας, τους οποίους υπηρετείτε κύριε Παπουτσή. Σε αυτούς που ξεπουλάτε το Έθνος και την Πατρίδα.
Η δική σας βία γεννά βία!
Διότι δεν είστε σοσιαλιστές. Είστε ληστές!

Και επειδή ψηφιστήκατε για να βελτιώσετε την ζωή του λαού αλλά εσείς τον καταδικάζετε σε θάνατο, τον ληστεύετε και ξεπουλάτε τη χώρα μας, γι’ αυτό και εκτοξεύονται απειλές εναντίον σας και εναντίον της οικογενείας σας.  
Τις οποίες βεβαίως καταδικάζουμε! 

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος παρέδωσε τη χούντα στους πειναλέους της δημοκρατίας, χωρίς να χρωστάει η Ελλάς ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ, σε κανένα ξένο Ταμείο! Η Ελλάς τότε ήταν οικονομικά ισχυρή. Επισήμως αποσιωπάται!
Ο άλλος δικτάτορας Γιάννης Μεταξάς, αντιμετώπιζε ανάλογο θέμα χρεοκοπίας της χώρας. Οι ξένοι δανειστές μας μάς έβαζαν το μαχαίρι στο λαιμό. Κι ο Μεταξάς αποφάσισε: Δεν πα' να πνιγείτε ρε, δεν πληρώνω φράγκο, άει στο διάολο, είπε. Δεν θα αφήσω τον λαό μου να λιμοκτονήσει!
Κι έτσι έγινε. Σύρανε την Ελλάδα στα διεθνή δικαστήρια. Και εκεί ο Μεταξάς είπε:
--Υπερ πάντων είναι η θωράκιση του λαού μου.. Οι πιστωτές μου είναι δευτερεύον θέμα. Θα πάρουν τα δικαιούμενά τους, όταν θα έχουμε λεφτά!
Αθώα η Ελλάς αποφάσισαν τα δικαστήρια…

Συγκρίνατε τώρα τους δυο δικτάτορες με τον κλόουν της σημερινής πολιτικής, τον Γ. Παπανδρέου, που ακόμη και τα μνημεία βγάζει στο σφυρί…

Η διαφορά ανάμεσα σε δικτάτορες κατά φύσιν, με τον παρά φύσιν δημοκρατικό Παπανδρέου, είναι ότι οι μεν πρώτοι είχαν πατριωτική συνείδηση, ενώ ο Παπανδρέου ασκεί δικτατορία με νόμους και ξεπουλάει την Πατρίδα! Αυτός και οι 154 βουλευτές του. Οι και προδότες αποκαλούμενοι!
Πάνω από τον λαό βάζουν τους δανειστές-τοκογλύφους και θυσιάζουν για χάρη τους την Ελλάδα και το Έθνος!
Ο Παπανδρέου και οι βουλευτές του είναι φανατικοί των Λ.Λ.Λ. (Λαπάδες, Λαμόγια, Λακέδες!) 
Οι παραπάνω σκέψεις καταγράφονται στο press-vision.blogspot.com

300 Λεωνίδες και ένας Προδότης τότε, ένας Λεωνίδας και 300 Εφιάλτες σήμερα


γράφει ο Άγγελος Μπελιτσάκος
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού

«Έβγαλε φήμη η Ιστορία ότι ξοφλήσαμε»   
Τριπολίτης
«Επί τέλους την τελειώσαμε την Ελλάδα, δεν σώνεται πια»  Λέσχη Μπίτελμπεργκ 2011

Αλήθεια ξοφλήσαμε ως Ελλάδα;
Οι άλλοι λεν με χαρά ναι. Όσο οι Έλληνες αντιστέκονται και δεν βγάζουν την τελευταία τους πνοή, όσο φωνάζουν Όχι, όπως φώναζαν ανά τους αιώνες και κινούσαν ξανά την ζωή από το τέλμα που την έφερναν οι προδότες της Ελληνικής σκέψης πιστοί στα χαϊμαλιά που τους έταζαν οι εκάστοτε σκοταδιστές κατακτητές, που πάντα παρακινούντο από αυτήν την μισάνθρωπη τοκογλυφική κάστα των απογόνων του Ιούδα, η Ελλάδα δεν ξοφλάει. Δεν ξοφλάει διότι «η Ελλάδα είναι ο συστελλόμενος  κόσμος, και κόσμος η διαστελλόμενη Ελλάδα», όπως έγραψε ο Βίκτωρ Ουγκώ.
 Όσο λοιπόν ένας Έλληνας έστω, αναπνέει η Ελλάδα δεν ξοφλά, ας το καταλάβουν οι τοκογλύφοι και οι εδώ προδότες αχυράνθρωποι τους, στην βουλή και εκτός.
Αλλά πως τα φέρνει η… πόρνη η Ιστορία.
Αυτή η κάστα των τοκογλύφων με λοστό υποκίνησης την δική τους Ραχήλ και τον θείο της Μαρδοχαίο πείθουν τους Πέρσες να έρθουν να κυριέψουν την Ελλάδα με αρχηγό τον θείο Μαρδοχαίο, Μαρδόνιο τον πέρασαν στην Ιστορία, για να καλύψουν την εθνότητα του παρακινητή. Σε αυτούς τους Περσικούς πολέμους 300 Έλληνες υπερασπίστηκαν τη «γη και ο ύδωρ» της Ελλάδας και ένας την πρόδωσε. Μετά από 2500 χρόνια αυτοί οι ίδιοι τοκογλύφοι έρχονται σήμερα να σκλαβώσουν την Ελλάδα, με αιχμή τους την Βουλή και τον πρόεδρο Δημοκρατίας. Οι 300 προδίδουν την Ελλάδα και ένας λέει ΟΧΙ, στην παραχώρηση «γη και ύδωρ». Βάζουν και τα ΜΑΤ αυτά τα άβουλα απρόσωπα ανθρωπάκια που για να λέγονται Ματατζήδες και να παίρνουν 700 € , γίνονται πραιτοριανοί των προδοτών της βουλής, μετατρέπουν την Ελλάδα σε θάλαμο καρκινογόνων - ασφυξιογόνων αερίων, τύπου Χίτλερ, σκοτώνοντας  τους Έλληνες γονείς τους, αδελφούς τους, φίλους τους, γιατί ζητούν λεύτερη και μη ακρωτηριασμένη Ελλάδα. Εσείς ρε Ματαζήδες ( Ροτσιλάκια) για ποιους μας σκοτώνετε; Για το κρυμμένο αφεντικό, του αχυράνθρωπου αφεντικού σας, τον Ρότσιλντ, που δήλωσε
«Για να πάρω τον πλούτο ενός λαού πρώτα εξαθλιώνω τον λαό»
Τότε 300 Λεωνίδες και ένας Εφιάλτης. Σήμερα 300 Εφιάλτες και ένας Λεωνίδας. Τους τότε τους δοξάζουμε. Τους σημερινούς  Εφιάλτες τους κράζουμε, ή τους κρεμάμε;
Το σύνθημά μας είναι:
«Οι προδότες στο Γουδί. Παπανδρέου, Παπουτσής, Μ.Μ.Ε, Μ.Α.Τ, Βουλή
Στο Γουδί, στο Γουδί»

ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΚΑΡΥΔΗ!

Μιλάνε στον «Παρατηρητή»  η Λίντα Παππά και ο σύζυγός της, οι άνθρωποι που επί 13 χρόνια κούραραν  τη Δ. Καρύδη
Σύμφωνα με τη διαθήκη, 
η μακαρίτισσα άφηνε 6000 € στη Λίντα!
Όλο και νέες διαστάσεις  αποκτά η υπόθεση της διαθήκης Καρύδη, μετά τις αποκαλύψεις που κάνουν στον «Παρατηρητή» τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτή.
Η Λίντα Παππά ήταν η επί 13 χρόνια οικονόμος των αδελφών Καρύδη, ο άνθρωπος που μαζί με τον σύζυγό της Γιάννη, φρόντιζαν καθημερινά από το πρωί έως το μεσημέρι να διεκπεραιώνουν τις βασικές ανάγκες  της Μίκας και Φανής Καρύδη, των δύο αδελφών που έμεναν στο σπίτι της οδού Ασπασίας.

n      Γνωρίζετε εάν είχαν μεγάλη περιουσία οι αδελφές Καρύδη;

Ναι, είχαν μεγάλη περιουσία. Από τον πατέρα τους. Η Μίκα Καρύδη ήταν αυτή που διαχειριζόταν  αποκλειστικά  τα οικονομικά του σπιτιού. Εγώ, (λέει ο σύζυγος της Λίντας) πήγαινα συχνά την κυρία Μίκα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για να κάνει αναλήψεις ή καταθέσεις.

n      Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, γείτονας των αδελφών Καρύδη, ισχυρίζεται ότι η Μίκα τού είχε εμπιστευθεί τα βιβλιάρια καταθέσεων και τα ομόλογα, γιατί φοβόταν να μην της τα κλέψουν.

Όχι, δεν πιστεύω ότι έγινε κάτι τέτοιο. Αυτό που ξέρω είναι ότι η κυρία Μίκα δεν συμπαθούσε  τον κύριο Δημήτρη,  επειδή ο κύριος Δημήτρης ήθελε να αγοράσει το σπίτι της για το γιό του. Κάτι που δεν ήθελε με τίποτε η κυρία Μίκα.  

n       Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος λέει, ότι μετά τον θάνατο της Μίκας έγινε πλιάτσικο στο σπίτι    της και της άρπαξαν πολλά πράγματα από αυτό.

Είναι απίθανο να έγινε κάτι τέτοιο. Κατ’ αρχήν από την πίσω πλευρά του σπιτιού υπήρχε μονίμως  ένα κλειδί πάνω σε πόρτα, με το οποίο άνοιγες και έμπαινες μέσα. Εάν κάποιοι ήθελαν να παραβιάσουν το σπίτι είναι δυνατόν να έσπαγαν από μπροστά τα παράθυρα για να μπουν μέσα; Θα έκαναν πρώτα ένα έλεγχο της κατοικίας και θα έβλεπαν αμέσως ότι υπήρχε κλειδί στην πίσω πόρτα του σπιτιού, από την οποία θα έμπαιναν μέσα σαν κύριοι. Εξάλλου είναι δυνατόν να παραβιαζόταν το σπίτι χωρίς να πάρει κανείς είδηση; Ο κύριος Παπαδόπουλος  είχε στο σπίτι του έναν τεράστιο σκύλο, που γαύγιζε με τον παραμικρό θόρυβο. Είναι δυνατόν να παραβίασαν το σπίτι της κυρίας Μίκας χωρίς να ξεσηκωθεί η γειτονιά από τα γαυγίσματα του σκύλου;

n         Τι άνθρωπος ήταν η Μίκα Καρύδη; Ήταν καλή, συμπονετική; Βοηθούσε άλλους ανθρώπους;

Ακούστε. Η κυρία Μίκα ήταν πολύ καλός άνθρωπος, βοηθούσε όμως ανθρώπους που της έκαναν καλό, δεν βοηθούσε εύκολα άγνωστους, ήταν σφικτοχέρα. Εμάς πάντως μας βοήθησε, ειδικά όταν το 1994 ενώ βρήκαμε σπίτι να μείνουμε στην οδό Υμηττού και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν μας το νοίκιαζε γιατί είμαστε από την Αλβανία, μεσολάβησε η κυρία Μίκα και με την δική της εγγύηση μπήκαμε μέσα στο σπίτι. 

Ήταν κλειστός  ή  ανοιχτόκαρδος άνθρωπος η μακαρίτισσα; Σας εμπιστευόταν μυστικά της ζωής της;

Όχι, δεν μιλούσε εύκολα η κυρία Μίκα. Αφού να σκεφθείτε, πούλησε το σπίτι στην κυρία Μουτσάτσου κι εμείς το μάθαμε αργότερα από …γειτόνισσα. 

   Λένε ότι μέσα στο σπίτι διατηρούσε χρυσαφικά, διαμάντια και χρυσές λίρες.

Δεν ξέρουμε κάτι τέτοιο, δεν είδαμε τίποτε. 

n                      Έχετε ιδέα για την διαθήκη που βρέθηκε ξεχασμένη σε γραφείο του Δήμου Χολαργού;

Διαβάσαμε από τον τοπικό τύπο, δεν ξέρουμε άλλες λεπτομέρειες.

n                      Εσείς πιστεύετε ότι η Μίκα Καρύδη είχε συντάξει διαθήκη;

Η κυρία Μουτσάτσου που αγόρασε την κατοικία της κυρίας Μίκας,  μάς έλεγε συχνά ότι οι αδελφές Καρύδη δεν είχαν φτιάξει διαθήκη. Όμως μας έκανε μεγάλη εντύπωση. Η κυρία Μίκα και η αδελφή της ήταν πανέξυπνες και μορφωμένες γυναίκες. Είναι δυνατόν να μην άφησαν διαθήκη; Πολύ περίεργο φαίνεται.

 Η διαθήκη που βρέθηκε στο Δημαρχείο Χολαργού αναφέρει και το όνομά σας, ότι θα έπρεπε να σας δοθούν 6000 €. Εσάς δεν σας είχε αναφέρει  ποτέ ότι θα σας άφηνε κάτι;

Μας έλεγε, «πριν πεθάνω θα σας κοιτάξω , θα φροντίσω για σας». Μας ζητούσε συνέχεια να της δώσουμε τα διαβατήριά μας και καταλάβαμε ότι τα ήθελε για να τα χρησιμοποιήσει σε κάποια δωρεά που ήθελε να μας κάνει.

 Πόσο πιεστικά σας το ζητούσε;

Ακόμη και στις 2 Ιανουαρίου, όταν  τότε βρισκόμασταν στην Αλβανία για να επισκεφτούμε τον αδελφό μου πού είχε έλθει από την Αμερική, επικοινώνησε μαζί μας και μας  είπε «ελάτε γρήγορα πίσω και να μου φέρετε τα διαβατήριά σας».  

 Η Μίκα Καρύδη πέθανε τρεις μέρες μετά τη συνομιλία σας,  στις 5 Ιανουαρίου.

Μόλις επιστρέψαμε είχε ήδη πεθάνει. Δεν περιμέναμε να πεθάνει. Δεν είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας η κυρία Μίκα. Μόνο λίγο άσθμα και τίποτε άλλο. 

 Εσείς γιατί δεν της δίνατε τα διαβατήριά σας εφόσον σας τα ζητούσε συνεχώς;

Την αγαπούσαμε και δεν θέλαμε να φανεί ότι την εκμεταλλευόμαστε για να κερδίσουμε κάτι από την περιουσία της.

 Η διαθήκη της Καρύδη φαίνεται ότι συντάχθηκε στο δημαρχείο στις 20 Δεκεμβρίου 2004.Είχατε δει την Μίκα να φεύγει από το σπίτι της για να πάει στο Δημαρχείο;

Όχι. Σας είπαμε άλλωστε ότι η κυρία δεν μας ανοιγόταν, δεν μιλούσε ιδιαίτερα. Εμείς την φροντίζαμε από το πρωί έως το μεσημέρι. Θα μπορούσε ίσως να πάει στο Δημαρχείο, αφότου είχαμε φύγει από το σπίτι, μετά το μεσημέρι.