Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Ο ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!



γράφει η Τούλα Γεωργοπούλου 
Στην Κωνσταντινούπολη, έδωσε συναυλία ο καλλιτέχνης Γιώργος Νταλάρας, ο σύζυγος της πρώην υπουργού κας Νταλάρα.
Σε συνέντευξη που έδωσε σε Τούρκο δημοσιογράφο, ανάμεσα σ´ αυτά που είπε, ήταν και η στομφώδης δήλωση που πριν απ´ αυτόν είχαν κάνει  οι αναρχικοί ότι δηλ."Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του!!". Θεώρησε, ότι έπρεπε να κρατήσει ίσες αποστάσεις μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας (έτσι δεν κάνουν και οι Τούρκοι συνάδελφοί του;) Κάθισε, όπως φαίνεται, και μελέτησε την …Ρεπούσιο ιστορία και απεφάνθη ότι  … οι Τούρκοι και οι Έλληνες έχουν ζήσει μαζί για  Χ Ι Λ Ι Α Δ Ε Σ χρόνια!!! και ως εκ τούτου, έχουν μεγάλες ομοιότητες. Αναφερόμενος στην Κύπρο, είπε πώς για ο,τι συνέβη ευθύνονται εξ ίσου οι Έλληνες, οι Τούρκοι και οι Βρετανοί!!!


Όλοι δηλαδή στο ίδιο τσουβάλι, θύτες και θύματα. Επίσης, τόνισε, ότι πρέπει να φύγουν οι στρατιώτες, από το νησί, χωρίς ή αναφέρει ονομαστικά, ποιούς στρατιώτες εννοεί. Ίσως και να θέλει να φύγουν οι Κύπριοι, γιατί αλλιώς, θ´ αναφερόταν συγκεκριμένα ποιούς  εννοεί.
Ο άνθρωπος, αφού για χρόνια έχει κάνει τη "μπάζα του" στην Ελληνική και Κυπριακή επικράτεια και όχι μόνο, αποφάσισε πώς η αγορά αυτή, δεν έχει άλλα περιθώρια κέρδους και έτσι απευθύνθηκε στη γείτονα χώρα, με την οποία για χρόνια δεν τα πήγαινε καλά, αφού λανθασμένα, τον είχαν χαρακτηρίσει εθνικιστή οι Τούρκοι. Ως πολυπληθέστερη χώρα θα βοηθήσει στην αύξηση των κερδών του.
Όμως, υπάρχουν ορισμένα πράγματα αδιαπραγμάτευτα, όπως είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ιστορία της Πατρίδος, η αξιοπρέπειά της το αίμα  των παιδιών Της που πολέμησαν για την Λευτεριά της. Λευτεριά  που όπου να’ ναι τελειώνει, αν δεν τελείωσε ήδη.
Μετά απ´ εκείνο το αμίμητο της συζύγου του ότι  «Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, αλλά μόνον λαθραία τσιγάρα» (αλήθεια, πόσους απ´ αυτούς τους …μη λαθραίους, έχετε βοηθήσει ή φιλοξενήσει στο σπίτι σας, κυρία μου;) μας προέκυψαν και αυτά του συζύγου Νταλάρα!
Πάντως,  η περίπτωσή τους με πάει πίσω στον χρόνο όταν ο αρκουδιάρης γύφτος, γυρνούσε με την αρκούδα του τις γειτονιές και έκανε υπαίθριες παραστάσεις. Όταν τις τελείωνε  ζητούσε από τους θεατές να ρίξουν τον οβολό τους μέσα σ´ ένα τενεκεδάκι που το περιέφεραν τριγύρω. Μόνο που αυτοί δεν έκαναν δηλώσεις. Ούτε ο αρκουδιάρης, ούτε η αρκούδα του, γ’  αυτό και ήταν συμπαθείς!!


ΤΑ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ" ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ....

ΕΒΑΖΕ ΑΠΟ ΤΟ ...ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ  ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...
 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ!


Αυτός είναι ο επικίνδυνος και ανίκανος πολιτικά Βενιζέλος, ο οποίος σήμερα ως Υπουργός Οικονομικών καταστρέφει την Πατρίδα και από το νέο πόστο.
 Ιδού τι μεταδίδει το παρακάτω ιστολόγιο:

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/08/blog-post_2673.html
Βάσει της απόφασης (του 2011) της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (επί υπουργίας Ε. Βενιζέλου), ο οποιοσδήποτε αποκτά την ελληνική "ιθαγένεια",  Μαροκινός, Πακιστανός ή οποιοσδήποτε άλλος τριτοκοσμικός, αλλογενής και αλλόθρησκος, θα έχει το δικαίωμα να εισέλθει στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων μας Δυνάμεων, καθιστώντας τες έτσι μισθοφορικό σώμα. 

Οι Έλληνες μάχονται ενάντια στην απόπειρα του εθνομηδενιστικού συστήματος (το οποίο "διοικεί" την χώρα για λογαριασμό των διεθνών κερδοσκόπων), να διαλύσει τον εθνικό κορμό και να επιβάλλει την πολυπολιτισμικότητα. 


Την Τρίτη, η δικηγόρος Αθηνών Χριστίνα Τσαμπάζη (είχε κερδίσει σε πρώτη φάση στο ΣΤ' Τμήμα την παραπομπή της υπόθεσης του λαθρονομοσχεδίου στην ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου), κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για λογαριασμό των Σπύρου Σταματόπουλου (συνταγματάρχη εα) Ζώη Μπέχλη (πλοιάρχου ΠΝ), Χρήστου Χρηστίδα (συνταγματάρχη εα), Κωνσταντίνου Ακριώτη (ταξίαρχου εα), Νικολάου Τοτονίδη (ανθυπολοχαγού εα), Λίγκα Κωνσταντίνου και Κότσιαλου Αναστάσιου (σμηνάρχου εα), αίτηση ακύρωσης της προκλητικής υπουργικής απόφασης για την εγκύκλιο που αφορά στην εισαγωγή στις ΑΣΕΙ (Απρίλιος 2011), όπου αναγράφεται στα προσόντα των υποψηφίων η ελληνική "ιθαγένεια" και όχι το γένος, όπως αναγραφόταν στη σχετική εγκύκλιο του 2009.


ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΤΟΥ...ΘΑΝΑΤΟΥ!

Αυξήθηκαν τα διόδια στην Εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών από 2,90 € σε 3,10 €! Ίδια αύξηση έχει γίνει στο τμήμα της Εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, τουλάχιστον όμως το κομμάτι αυτό είναι μια καλή οδός με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας, τούνελ στην Κακιά Σκάλα κ.λ.π.
Η Εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών όμως είναι σκέτη...καρμανιόλα. Στο μεγαλύτερο μέρος της η οδός έχει περιοριστεί σε μια λωρίδα κυκλοφορίας με μόνη προστασία πλαστικούς κώνους!!!
Δείτε την φωτογραφία που τράβηξε ο φακός του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ και βγάλτε συμπέρασμα: Οι νταλίκες στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας σχεδόν γλείφουν τα αυτοκίνητα από το αντίθετο ρεύμα. Η οδήγηση στην Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου-Πατρών είναι ...ρώσικη ρουλέτα. Τρέμει το φιλοκάρδι σου για  κάθε δευτερόλεπτο που περνά, προσευχόμενος να μην γίνει το...κακό το οποίο παραμονεύει σχεδόν σε όλη την διαδρομή!
Η φωτογραφία από μόνη της τα λέει όλα.
Γι' αυτόν τον εξαιρετικά επικίνδυνο δρόμο, που δεν υπάρχει σε κάνένα μέρος της Ευρώπης, αλλά που εδώ στο Ελλάντα τον βαφτίσαμε "Εθνική οδό", όπου οι 2-3 λωρίδες έγιναν... μία, το κράτος επέβαλε αύξηση 20 λεπτά!
Κράτος-τύραννος-δυνάστης-άρπαγας-εγκληματίας!

ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ, Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ! ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ,  ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ, ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ!
 Επιτέλους συνέλληνες, για πόσο ακόμη θα υπομένετε 
το ζυγό των πολιτικών απατεώνων;
George Papandreou (junior).jpgΓιώργος Παπανδρέου: Μας έχει καθίσει στο σβέρκο από το 1981. Είναι βουτηγμένος μέχρι τα μπούνια στο σάπιο πολιτικό σύστημα. Επί Κυβερνήσεως Σημίτη όταν και η χώρα μπήκε με παραποιημένα στοιχεία στην Ε.Ε. γνώριζε τα πάντα: Και για το χρέος και για το έλλειμμα. Έκανε τον ανήξερο όταν ανέλαβε την εξουσία το 2009, αφού προηγουμένως εξαπάτησε όλο τον ελληνικό λαό με το "λεφτά υπάρχουν" και μετά μάς διέσυρε στην Ευρώπη λέγοντας ότι είμαστε διεφθαρμένη χώρα!!! Ενώ  άνθρωποι του σιναφιού του, μέσα από το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ. κατάκλεψαν τη χώρα, αφού κατηγόρησε για όλα τον Καραμανλή, καταληστεύει τον λαουτζίκο! Είναι ή δεν είναι -τουλάχιστον- πολιτικός αλήτης;
Το 1909 ο ελληνικός λαός εξεγέρθηκε με το κίνημα στο Γουδί κατά της "βουλευτικής φεουδαρχίας των κομματικών συμμοριών και των Αυλών" (άρθρο της εφημερίδας Χρόνος), ζητώντας παράλληλα κατάργηση της τοκογλυφίας.
Τότε βέβαια συμμετείχε στρατιωτικός σύνδεσμος υπό τις διαταγές του Νικόλαου Ζορμπά, έχοντας την αμέριστη υποστήριξη του λαού, ο οποίος πραγματοποίησε  μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις14 Σεπτεμβρίου, οδηγώντας σε παραίτηση την κυβέρνηση Ράλλη και στην ανάληψη της Πρωθυπουργίας από τον Μαυρομιχάλη.
Σήμερα, ο στρατός, υπό τις εντολές της κυβέρνησης επιτίθεται στον λαό με χημικά, όμως η αγανάκτηση και η οργή των Ελλήνων κατά των κομματικών συμμοριών που καταλήστεψαν το κράτος, οδηγώντας στην διάλυσή του, είναι ο... οδηγός πλεύσης που πρέπει να σαρώσει το πολιτικό σύστημα.
Γαντζωμένοι στις καρέκλες τους οι ίδιοι άνθρωποι που ρήμαξαν τον τόπο, οι ίδιοι άνθρωποι παραμένουν στην εξουσία διαλύοντας και τον κοινωνικό ιστό.
Αυτοί που καταλήστεψαν τη χώρα, με τις μίζες που απολάμβαναν οι ίδιοι, υπερκοστολογώντας υποβρύχια, φρεγάτες, ελικόπτερα,  αυτοί που χρεωκόπησαν την Ελλάδα, αυτοπροσδιορίζονται  σωτήρες της,  καταληστεύοντας και τον λαό!
Σε λίγες ημέρες μετά από εντολή του Βενιζέλου, φτάνει σε όλα τα νοικοκυριά νέα φοροεισπρακτική καταιγίδα:                                                   
Ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος,  έκτακτη εισφορά σε Ι.Χ., νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, περαίωση κλ.π.  
Ρημάξανε τον τόπο και οι ίδιοι άνθρωποι ρημάζουν την ελληνική κοινωνία. Οι ίδιοι άνθρωποι θα ξεπουλήσουν τον τόπο. Και όλοι τους παραμένουν ατιμώρητοι. Είδαμε όλοι τι έγινε με τον Τσοχατζόπουλο: Παρεγράφησαν τα αδικήματά του!
Κάποτε,  υπήρχε πολιτική ευαισθησία ή ευθιξία, αλλά και όποιοι εθεωρούντο υπεύθυνοι για πολιτικά εγκλήματα οδηγούντο σε δίκη και ετιμωρούντο!
Σήμερα υπάρχει η πλήρης ατιμωρησία! Γι΄αυτό η ασυδοσία κυριαρχεί και γι' αυτό οι ίδιοι μοιραίοι άνθρωποι παραμένουν στην εξουσία, διαλύοντας τη χώρα και τον λαό.
Επιτέλους συνΈλληνες, για πόσο ακόμη θα αντέχετε κάτω από τον ζυγό των πολιτiκών απατεώνων;

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ημέρα Νεολαίας Ενοχές για όσα δεν κάνουμε

      
του Κώστα - Πολυχρόνη Τίγκα
Αν. Καθηγητού της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και
Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης
Αντιστρατήγου ε.α.
Δημοτικού Συμβούλου Παπάγου - Χολαργού
       
 Κάθε χρόνο στις 12 Αυγούστου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Νεότητας, που έχει θεσπιστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και ειδικά φέτος η ημέρα αυτή σηματοδοτεί το τέλος του Διεθνούς Έτους Νεότητας, σύμφωνα με απόφαση του ίδιου Οργανισμού.
        H  Παγκόσμια Ημέρα της Νεότητας έχει σκοπό να αναγνωρίσει τις προσπάθειες της παγκόσμιας νεολαίας. Επιπλέον, ο στόχος του εορτασμού είναι να προωθήσει  τρόπους και μεθοδεύσεις, ώστε να ενθαρρυνθεί η νεολαία να γίνει πιο ενεργή συνεισφέροντας με κάθε τρόπο στις τοπικές κοινωνίες και όχι μόνο. Ακόμη ο εορτασμός αυτός έχει σκοπό να υπενθυμίζει στις κυβερνήσεις όλου του κόσμου να δείχνουν έντονο το ενδιαφέρον τους για θέματα που αφορούν στη νεολαία.
         Σήμερα, η νεολαία και σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών αποτελεί το ένα έκτο του ανθρώπινου πληθυσμού, και η ιδέα για τη Παγκόσμια ημέρα της Νεότητας προτάθηκε το 1991 από τους νέους που μαζεύτηκαν στην πρωτεύουσα της Αυστρίας τη  Βιέννη, για την πρώτη σύνοδο του φόρουμ παγκόσμιας Νεότητας των Η.Ε.
        Πολλοί από το ένα δισεκατομμύριο νέων του κόσμου στερούνται βασικών αγαθών όπως σίτιση, εκπαίδευση, ελευθερία και βεβαίως πρόσβαση στις ευκαιρίες που δικαιούνται. Παρά τους περιορισμούς αυτούς όμως και σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις ακριβώς λόγω αυτών των περιορισμών, οι νέοι άνθρωποι δραστηριοποιούνται εντονότερα για να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον.
        Συχνά αντιλαμβάνονται καλύτερα από τις παλαιότερες γενιές ότι μπορούμε να υπερβούμε τις όποιες θρησκευτικές, φυλετικές και κοινωνικές διαφορές μας για να επιτευχθούν οι κοινοί μας στόχοι. Υψώνουν το ανάστημά τους υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των αδυνάτων και όσων καταπιέζονται από φυλετικές διακρίσεις ή αδικούνται λόγω φύλου, καταγωγής ή οποιασδήποτε άλλης διαφορετικότητας.                         
        Πολλές είναι οι  δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο την Παγκόσμια ημέρα της Νεότητας όπως διασκέψεις σχετικά με τα ζητήματα αυτά αλλά και την εκπαίδευση και απασχόληση,  συναυλίες που προωθούν την παγκόσμια νεολαία, αθλητικά γεγονότα, παρελάσεις και εκθέσεις που δείχνουν τα επιτεύγματα των νέων.


        Υπάρχουν διάφορα προγράμματα για τη Νεολαία, όπως της Ευρωπαϊκής Ένωσης  το πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» και το πρόγραμμα «Leonardo» που ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των νέων σε αυτά με σκοπό να ενισχύσουν τον διαπολιτισμικό διάλογο  μεταξύ των νέων διαφορετικών κρατών. Βασικοί στόχοι των προγραμμάτων αυτών είναι:
        ●  Να προσφέρουν στους νέους τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες που μπορούν να τους χρησιμεύσουν στη μελλοντική τους εξέλιξη·
        ● Να προωθήσουν την ενεργό συμμετοχή των νέων στην ευρωπαϊκή οικοδόμηση με τη συμμετοχή τους σε διακρατικές ανταλλαγές.
        ●  Να ενθαρρύνουν την ενεργό συμμετοχή των νέων ως πολιτών και να τους επιτρέψουν να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες.
        ● Να ενθαρρύνουν το πνεύμα πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας καθώς και τη δημιουργικότητα των νέων ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν ενεργά στην κοινωνία, συμβάλλοντας παράλληλα στην αναγνώριση της αξίας μιας άτυπης εκπαιδευτικής εμπειρίας που αποκτάται σε ευρωπαϊκό πλαίσιο.
        ● Να υποστηρίξουν την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
        ●   Να ενισχύσουν τη συνεργασία στον τομέα της νεολαίας.
        Η υλοποίηση αυτών των στόχων σε ευρωπαϊκό επίπεδο συμπληρώνει τις ενέργειες που γίνονται ή καλύτερα θα λέγαμε που θα έπρεπε να γίνονται από τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών.
          Πίστευα και πιστεύω ότι οι νέοι μας έχουν πολλές δυνατότητες, πολύ περισσότερες και σημαντικότερες από αυτές που πιστεύουμε. Δεν έχουν πείρα, αυτό είναι το μόνο που τους λείπει και βέβαια είναι σημαντικό. Κάλλιστα όμως με την πείρα που έχουμε οι παλαιότεροι και που την αποκτήσαμε υπηρετώντας σε θέσεις ευθύνης, μπορούμε να τους την προσφέρουμε και να τους βοηθήσουμε να έχουν ενεργό ρόλο και εμπλοκή σε ότι συμβαίνει γύρω τους.

        Για να αποδώσουν χρειάζεται να αναλάβουν δράσεις, να μπουν στη Διοικητική Λειτουργία των οργανωμένων φορέων της πατρίδας μας και να αναλάβουν πρωτοβουλίες με τη δική μας κατεύθυνση και όχι διαχείριση στις προσπάθειές τους. Στην νεολαία θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία να πάρει ενεργό μέρος στην διαδικασία λήψης αποφάσεων σε τοπικό, εθνικό και γιατί όχι και σε παγκόσμιο επίπεδο.

        Δυστυχώς όμως σε πολλές περιπτώσεις η πολιτεία δείχνει ότι δεν είναι στις προθέσεις της να ασχοληθεί σοβαρά με τα θέματα των νέων είτε αδιαφορώντας γι αυτά, είτε τηρώντας μια στάση απαξίωσης, είτε ακόμη επιλέγοντας γι αυτά πολύ χαμηλές προτεραιότητες.

Θα ήθελα να προτείνω στη Δημοτική Αρχή και στο Δημοτικό Συμβούλιο να ασχοληθεί σοβαρότερα με τα θέματα των νέων και να δραστηριοποιηθεί στην κατεύθυνση αναζήτησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ακόμη θα έλεγα γιατί να μην επιχειρήσουμε στο μέλλον να κάνουμε αυτό που έκανε ο Δήμος Βύρωνα, που όπως είναι γνωστό έφθασε να είναι στις τρεις Ευρωπαϊκές πόλεις που  ήταν «Υποψήφιες για Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2012 ».

        Κλείνοντας, εύχομαι σε όλες τις νέες και τους νέους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με την ευχή και ελπίδα ότι όλο και περισσότερο οι νέοι άνθρωποι θα ασχολούνται με τα κοινά, ώστε να μπορούν να είναι συνδιαμορφωτές όχι μόνο του παρόντος αλλά και του  μέλλοντος που τους ανήκει..



ΣΟΚ! Το 60% των φυλακισμένων στη χώρα μας, είναι αλλοδαποί!!!

περιουσιων, βελοπουλος, periousion, velopoulos


Σοκάρει η δήλωση Βελόπουλου: "Τα στοιχεία, για την "προσφορά" των αλλοδαπών στη χώρα μας,  είναι αδιάψευστα! Αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης με έγγραφό του βεβαιώνει  ότι από τους 11.364 φυλακισμένους, οι 6738 είναι αλλοδαποί!!! (δηλαδή το 60%)"!!!

Τα παραπάνω βεβαιώνουν ότι κάποιοι, δήθεν αντιρατσιστές, ή εθελοτυφλούν ή παίζουν «παιχνίδια» εναντίον της Ελλάδας, αφού διακατέχονται από ελληνοφοβία και ρατσισμό έναντι των Ελλήνων.

ΝΕΑ ΜΑΥΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ!


ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ!  ΦΥΓΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ 
Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ!
 Η Ελλάδα πάει κατά διαόλου και αυτό αποτυπώνεται και στο Χρηματιστήριο. Από την φούσκα του Χρηματιστηρίου του 1999 με τον Σημίτη Πρωθυπουργό και τον Παπαντωνίου υπουργό Εθνικής Οικονομίας, να προτρέπουν τον ελληνικό λαό να τζογάρει στο Χρηματιστήριο, φτάσαμε στο 2011 με την πραγματική οικονομία να είναι βυθισμένη στα τάρταρα! Με Πρωθυπουργό τον παντελώς ανίκανο-επικίνδυνο Γ. Παπανδρέου και υπουργό Οικονομικών τον αερολόγο (εκτοξεύει γενικώς αέρια καύσιμα) Βενιζέλο, η Ελλάς γυρίζει μισόν αιώνα πίσω!
Το Χρηματιστήριο προβλέπεται και σήμερα να βουλιάξει στα ιστορικά χαμηλά ποσοστά.
Αυτή η Κυβέρνηση μόνον καταστροφή και συμφορές έχει να επιδείξει!

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Σκηνικό προβοκάτσιας στο Αιγαίο στήνει η Άγκυρα εν όψει γεωτρήσεων



Σκηνικό έντασης και κλίμα προβοκάτσιας στήνει η Άγκυρα στο Αιγαίο εν όψει και της 1ης Οκτωβρίου οπότε το θερμόμετρο στις σχέσεις των δύο χωρών αναμένεται να εκτιναχθεί λόγω των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ (όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Άμυνας στο defencenet.gr για μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, έχουν προγραμματιστεί μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο και στην Α.Μεσόγειο): Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΓΕΕΘΑ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν 116 φορές τα τουρκικά μαχητικά.


Σύμφωνα με την Άγκυρα...μεταξύ 2 Ιουνίου και 11 Αυγούστου, τα ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν 63 φορές τα τουρκικά μαχητικά στην περιοχή της Χίου, 35 φορές στη Μυτιλήνη.Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι "τα ελληνιά μαχητικά παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο Αιγαίο και Μεσογείου σε 20 περιπτώσεις στην περιοχή της Χίου και 14 φορές στην περιοχή της Λέσβου"!Τι σημαίνουν όλα αυτά τα πρωτοφανή ψεύδη (το defencenet.gr γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν ούτε για αστείο τέτοιες παραβιάσεις. Οι "παρενοχλήσεις" είναι οι αναχαιτίσεις των τουρκικών μαχητικών από ελληνικά) και γιατί τώρα χρησιμοποιούνται από την Τουρκία; Σημαίνουν ότι δημιουργείται κλίμα. Κλίμα σύγκρουσης. Ψυχολογική προετοιμασία για προβοκάτσια τύπου "Βαριοπούλας".Είναι η κλασική συνταγή που έχει επαναληφθεί τότσες φορές ανά τους αιώνες. Ακόμα και ο Χίτλερ για να επιτεθεί στην Πολωνία σκηνοθέτησε συνοριακό επεισόδιιο για να του δώσει τη νομιμοποίηση εισβολής.Και πλέον στην ατζέντα, για πρώτη φορά η Άγκυρα περιλαμβάνει και "παρενοχλήσεις μαχητικών της τουρκικής Αεροπορίας στην Μεσόγειο"!Οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΑΧΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ!



Κυβέρνηση οπερέτα, με άχρηστους, ανίκανους, πολιτικούς λούστρους, που το μόνο που ξέρουν με βεβαιότητα να κάνουν καλά, είναι να χρησιμοποιούν επιδέξια την κουτάλα για να γεμίζουν την κοιλιά τους,  ή το πολύ-πολύ να κάνουν κανό.
Πρωταθλητές στις μπουρδολογίες και στις παπαρολογίες, οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και στην διάλυση, αφήνοντας πίσω τους στάχτες!
Ένας από αυτούς τους ανίκανους και επικίνδυνους, είναι ο Βενιζέλος! Μας έχει καθίσει στο σβέρκο επί 2-3 δεκαετίες και όπου και αν πήγε ήταν ένα απόλυτο μηδενικό! 
Εφηύρε τον τυποκτόνο Νόμο, με συνέπεια να ξεκινήσει βιομηχανία αγωγών σε βάρος σωρείας δημοσιογράφων, οι οποίοι σύρονταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ψύλλου πήδημα!
Ανέλαβε υπουργός οικονομικών και εκτοξεύει  τον ΦΠΑ στα είδη εστίασης στο 23%! Αναγνωρίζει ότι είναι άδικο μέτρο, αλλά λέει, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς γιατί έτσι συμφώνησε με τους ...εταίρους!  Άει σιχτίρι!
Και αυτός ο άνθρωπος θέλει να λέγεται πολιτικός που εργάζεται για το συμφέρον της χώρας και του λαού της!!!
Σήμερα, με την δανειακή συμφωνία με την Φινλανδία, τινάζει τα πάντα στον αέρα και οδηγεί την χώρα με ταχύτητα προς την χρεωκοπία! 
Η δικαιολογία του, ήταν να ρίξει τα βάρη... στην ευρωπαϊκή Ένωση!
Ο άνθρωπος αυτός ήθελε να γίνει και Πρωθυπουργός! 
Αν έχεις ίχνος ευθιξίας παραιτήσου Βενιζέλο.
Αποτελείς μεγάλη ζημία για τον τόπο! Πήγαινε σπίτι σου και ρίξτο στο φαί! Το μόνο που ξέρεις με σιγουριά να κάνεις καλά! 
Ο λαός σε πήρε χαμπάρι και είναι οργισμένος με την αχρηστία την δική σου και του αρχηγού σου! 

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ!

nek 300x199 Προκαταρκτική εξέταση για το παράνομο νεκροταφείο της Γλυφάδας
Σε αυτό τον τόπο προφανώς ισχύει ο νόμος της...συμμορίας! Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, ως εξουσία Δημοτικής Αρχής, με την συνεπικουρία του  Μητροπολίτη της πόλεως, καταπάτησε επισήμως κηρυχθείσα αναδασωτέα έκταση στον Υμηττό για να την μετατρέψει σε νεκροταφείο!
Αντί να συλληφθεί αμέσως, η Αστυνομία απλά τον παρακολούθησε απαθής και, όπως λένε οι πληροφορίες δεν έστειλε ούτε καν σήμα να ενημερώσει το Δασαρχείο Πεντέλης, για το συντελούμενο έγκλημα του Δημάρχου. Έγκλημα καταπάτησης δασικής έκτασης, το οποίο σύμφωνα με την πρώην υπουργό περιβάλλοντος κα Μπιρμπίλη, όποιος το έχει συντελέσει θα αντιμετωπίζεται ως εμπρηστής!
Με άλλα λόγια ο Δήμαρχος Γλυφάδας είναι οιονεί εμπρηστής! Και ο Μητροπολίτης Γλυφάδας που συνεπικουρεί τέτοιες ενέργειες, διαπράττει από την πλευρά του έγκλημα, το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ως υπερασπιστής του περιβάλλοντος οφείλει να καταδικάσει. 


Όλα τα υπόλοιπα διλήμματα που μπαίνουν από την πλευρά του Δημάρχου Γλυφάδας, είναι απαράδεκτα και επιβαρύνουν περισσότερο την θέση του. Τι θα πει,  "Η πόλη δεν έχει νεκροταφείο με αποτέλεσμα να μένουν οι νεκροί 10 με 15 ημέρες στο ψυγείο. Ήταν απόλυτη και επιτακτική ανάγκη. Για εμένα είναι νόμιμο αυτό που κάναμε»;
Αμάρτησα για... το παιδί μου ή αμάρτησα για τον...νεκρό μου;
Εάν ένας οποιοσδήποτε άστεγος πολύτεκνος πολίτης πήγαινε να καταπατήσει δασική έκταση,  με το επιχείρημα ότι πρέπει να στεγάσει 8 παιδιά, θα συλαμβάνετο επιτόπου ή όχι;
Γιατί εδώ, δεν τιμωρείται ο Δήμαρχος και ο παπάς; Επειδή είναι εκπρόσωποι της εξουσίας;
Ρε ούστ! 
Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε, οφείλετε να καταδικάσετε την ενέργεια του Μητροπολίτη Γλυφάδας!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!


«Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τις ανατροπές, με διάλογο και ανοιχτές διαδικασίες», τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες κυβερνητικών κύκλων, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, στη διάρκεια διαδοχικών συσκέψεων με κυβερνητικά στελέχη.
Ο πολιτικά άθλιος, επικίνδυνος, ανίκανος, ο καταστροφέας της Ελλάδος, συνεχίζει να προκαλεί με τις κοτσάνες που έχει μάθει να εκτοξεύει από τότε που πάσχιζε να γίνει Πρωθυπουργός. Έχει βάλει την κασέτα και παίζει στον ίδιο ρυθμό: Με ψέματα και μπουρδολογίες τούμπαρε τον ελληνικό λαό και με παραμύθια συνεχίζει να πρωθυπουργεύει!
Για ποια αποφασιστικότητα και για ποιες ανατροπές μιλάς ρε πολιτικά ανίκανε; Εσύ που κατάντησες πολιτικός λούστρος της Μέρκελ και των τροϊκανών, την μόνη ανατροπή που έκανες ήταν να φέρεις τούμπα τους Έλληνες ψηφοφόρους με τα ψέματά σου και να βουλιάξεις την χώρα!

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΑΡΚΟΖΙ



Ο Παπανδρέου, ο πολιτικός οδοστρωτήρας και καταστροφέας της Ελλάδος, θερίζει θύελλες με την ανερμάτιστα προδοτική πολιτική της δυσφήμισης της χώρας στα διεθνή φόρα και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Αυτή η πολιτική έδωσε το έναυσμα σε Μέρκελ-Σαρκοζί να ζητήσουν να ξεπουλήσουμε την χώρα μας και  από όλες τις χώρες της ευρωζώνης να έχουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό πριν από το καλοκαίρι του 2012 καθώς και τον εντάξουν στα Συντάγματά τους !!!

Η Ελλάδα η οποία βρίσκεται στο χάος, είναι αδύνατον να ανταποκριθεί σε αυτό τον όρο. Όρος όμως  που μπαίνει για να διασφαλίσει μόνον τα συμφέροντα της Γερμανίας και Γαλλίας! 
Ουσιαστικά δηλαδή η χθεσινή συμφωνία Μέρκελ-Σαρκοζί  κατοχυρώνει τις δυο μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες βυθίζοντας στην καταστροφή   τις χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα.
Το ευρωομόλογο επίσης απορρίφθηκε από τους δύο ηγέτες και πάει στις.. καλένδες!
Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε από την πλευρά του πως τα ευρωομόλογα θα έθεταν σε «μεγάλο κίνδυνο» τις χώρες με την καλύτερη αξιολόγηση και ότι δεν θα αποτελούσαν «επιτυχία της διαδικασίας ολοκλήρωσης της Ευρώπης».
Με άλλα λόγια  φαίνεται ξεκάθαρα ότι Μέρκελ και Σαρκοζί νοιάζονται για τα δικά τους συμφέροντα και για την αρπαγή από την Ελλάδα της δημόσιας περιουσίας!
Ο δε Παπανδρέου συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι τους χωρίς αντίθετο  λόγο!

Αυτό το άθλιο πολιτικό υποκείμενο, ο Παπανδρέου, που μόνο κανό ξέρει, και να γυμνάζει το σώμα του, πότε θα ξεκουμπιστεί από την Πατρίδα; 

ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΗΣΙΑ!




Ο Πρωθυπουργός αυτός που έχει σύρει στην άβυσσο την χώρα, αυτός που έβαλε έναν λαό στην  πείνα,αυτός που κλέβει μισθούς και συντάξεις, αυτό το πολιτικό ανδρείκελο προκαλεί με τον πιο επαίσχυντο τρόπο ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Ο μέσος Έλληνας έχει χάσει εξαιτίας της πολιτικής Παπανδρέου όχι μόνον τις διακοπές του αλλά και την δουλειά του. Πάνω από 800.000 είναι πλέον οι άνεργοι στην χώρα μας το δε ποσοστό της ανεργίας έχει σκαρφαλώσει στο 17-18%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου ανεργίας οι άνεργοι υπολογίζονται ότι θα φτάσουν το 1.250.000 άτομα μέσα στο 2012 το δε πραγματικό ποσοστό ανεργίας θα σκαρφαλώσει στο 25%!!!

Και ο Παπανδρέου, ο αποκλειστικά υπεύθυνος γι' αυτό το χάλι, κάνει διακοπές από το ένα νησί στο άλλο! Από την Πάρο, στη Σέριφο, στη Σκιάθο, στην Κρήτη,  ο πρωθυπουργός δεν σταματά να αθλεί το σώμα του συντροφιά με το νέο του κανό αξίας 3.500 €!!!
Ο πολιτικός εγκληματίας Γιώργος Παπανδρέου, αυτός  που γύρισε την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω, τότε που οι Έλληνες μετανάστευαν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό για να  επιβιώσουν, συνεχίζει να προκαλεί, αδιαφορώντας για τα συντρίμμια που αφήνει πίσω του! 
Σήκω και φύγε Παπανδρέου από την θέση που βρίσκεσαι. Είσαι η καταστροφή της Ελλάδος. 

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ!

Η κρίση έχει χτυπήσει βαθιά και την επαρχία. Στο Αγρίνιο, την οικονομική πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας, η αγορά αργοπεθαίνει. Δεκάδες αν όχι εκατοντάδες επιχειρήσεις, έχουν κλείσει ακόμη και στα κεντρικότερα σημεία της πόλης. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε αποτυπώνουν την θλίψη και την καταχνιά που επικρατεί σε μια πόλη που μέχρι πριν από μερικά χρόνια έσφυζε από οικονομικό οργασμό.
Στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, στην πλατεία Δημοκρατίας, περίπου 10 καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο με πιο σημαντικό το ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ (φωτό).

 Γυρω από την πλατεία και κυρίως στην οδό Παπαστράτου, τον πιο επώνυμο εμπορικό δρόμο, δεκάδες καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά!                       
  Δείτε κατάστημα σε κεντρικότατο σημείο του Αγρινίου. Οι βιτρίνες του χρησιμοποιούνται για ...αφισοκόλληση!
Σε αυτή την φωτογραφία, βλέπουμε δυο κλειστά καταστήματα στην πλατεία Δημοκρατίας, που χρησιμοποιούνται ως σημείο στάθμευσης για μηχανάκια!
Μέχρι και η επώνυμη επιχείρηση UNITED COLORS OF BENETON  έκλεισε και μετακόμισε σε άλλο σημείο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής Παπανδρέου!


ΟΙ ΝΙΟΦΕΡΤΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ, ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ


Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επώνυμη επιστολή, η οποία απευθύνεται προς τους κ.κ. Ξύδη-Δασκαλόπουλο, αλλά και με αναφορές στον προηγούμενο Δήμαρχο κ. Νικολάου. Ως διαδικτυακή εγημερίδα είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύουμε τις επιστολές και ειδικά τις επώνυμες.  Ο τίτλος ανήκει στην ίδια την επιστολογράφο. 

γράφει η Σταυρούλα Βλάσσου
εγγονή της Οικονομοπούλας με τ’όνομα, από το Ζυγογοβίστι


Η νόνα μου (γιαγιά) συνήθιζε να λέει «είμαι η Οικονομοπούλα με τ’ όνομα από το Ζυγοβίστι (χωρίο της Γορτυνίας) και ξέρω να κάνω καλό κουμάντο στην οικογένειά μου». 
Ανάθρεφε –όπως έλεγε- οκτώ παιδιά με αξιοπρέπεια και τιμιότητα για χρήσιμους ανθρώπους στην κοινωνία.
Μια γειτόνισσά της τη ρώτησε, "τι εννοείς θεια Λιου;" (σύζυγος του Ηλία). Απάντησε, «για όλο το μήνα χρειαζόμαστε με τον άνδρα μου 100 οκάδες αλεύρι και φουρνίζω κάθε 4-5 ημέρες». «Το ψωμί», έλεγε, «είναι φρέσκο, τρώγεται σε διπλή ποσότητα, ενώ όταν είναι κρύο τρώγεται το μισό. Έτσι περνώ τον μήνα μου χωρίς να μας λείψει το αλεύρι και το ψωμί. Έτσι κάνουν οι νοικοκυραίοι κυρά Τσόναινα», πρόσθετε.
Η νιόφερτη νύφη -την ονομάτιζε- του Γέρου Στέφανου, για να κάνει την καλή, ζυμώνει και φουρνίζει κάθε μέρα για να ευχαριστήσει τα πεθερικά της κατά πρώτον, αλλά και να φαίνεται και στην ρούγα (γειτονιά) η καλή νοικοκυρά. Έλα όμως που το φρέσκο και ζεστό ψωμί, αχόρταγα τρωγόταν, με μια χούφτα ελιές στο χέρι σε διπλή ποσότητα. Με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες του μήνα να ξεμένουν στο μύλο- όπωςέλεγαν.
"Εγώ δεν αφήνω τα παιδιά μου να περιφέρονται στους δρόμους νηστικά σαν τα Βουζόπουλα που ανταρεύουν (φωνασκούν) τη γειτονιά τσακώνοντας μεταξύ τους για ένα κομμάτι μπομπότα"

Τα παραπάνω τα θυμήθηκα για να παραφράσω με τα σημερινά συμβαίνοντα στο Δήμο μας με τους νιόφερτους άρχοντες καθώς και με τους απελθόντες. Οι απελθόντες-όπως ακούστηκε-αποχωρώντας άφησαν τα απορριμματοφόρα ανασφάλιστα με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες, να μην κυκλοφορούν για ημέρες και με τα σκουπίδια βουναλάκια στους δρόμους.
Τούτου εδώ τώρα, οι νιόφερτοι Ξύδης και Δασκαλόπουλος, οι νέοι άρχοντες του τόπου μας, βαδίζουν στ’ αχνάρια της νιόφερτης νύφης της ιστορίας μας.
Τώρα, ντάλα καλοκαίρι καιρός, που ο μισός πληθυσμός έχει φύγει από την πόλη για διακοπές και οι κάδοι απορριμματοφόρων είναι μισοάδειοι (όχι μισογεμάτοι), τα απορριμματοφόρα περιέρχονται στους δρόμους στις δέκα με έντεκα για να τους αδειάσουν, άσχετα αν μέσα τους δεν υπάρχει περιεχόμενο. Δεν θα μπορούσαν για λόγους οικονομίας να περιέρχονται μέρα παρά μέρα;
Άσε πάλι αυτό το ανεκδιήγητο, το είχα επισημάνει και στους Νικολάου-Παντελεάκο, αλλά δεν βαριέσαι, που τα σκουπιδιάρικα δεν περνούν το Σάββατο το βράδυ όπως πάντα, αλλά την Κυριακή στις 6-7 το πρωί! Άραγε τι αλλάζει από το Σάββατο το βράδυ έως την Κυριακή το πρωί; Πέραν του ότι με εκείνον τον εκκωφαντικό τους θόρυβο και εκείνο το ενοχλητικό σύριγμα της βαλβίδας εκτόνωσής τους, πεταγόμαστε από τα κρεβάτια μας σαν τρελοί!
Δεν δικαιούμαστε λίγο παραπάνω Κυριακάτικο ύπνο, αγκαλιά με τα όνειρά μας και όχι με την σκουπιδιάρα του Δήμου;
Καλά κύριοι νιόφερτοι άρχοντες, χρειάζονται ειδικές γνώσεις οικονομικών, δεν τις μάθατε στις στρατιωτικές σας σχολές, για να καταλάβετε ότι οι αμοιβές των εργαζομένων, είναι αυξημένες τις αργίες; Ή βρίσκει η ρήση τη θέση της «φοβού παλιούς μάστορες και νέους πραματευτάδες». Νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου χρειαζόμαστε, όχι καινούργιες νύφες για κάθε μέρα ζύμωμα.
Και κάτι ακόμη, το σιχαμερό που συμβαίνει στα πεζοδρόμια από τα περιττώματα των σκύλων. Οι δημοτικοί αστυνομικοί περιφέρονται αμαξιτί την πόλη και για τις βρμιές των τετράποδων, πέρα βρέχει! Κύριε Ξύδη και Δασκαλόπουλε, σας έχουν φέρει ποτέ κλήση με πρόστιμο για ρύπανση σκύλων στην πόλη; Αν ναι, δημοσιεύσατέ τες, να ζητήσουμε συγγνώμη.
Βάλατε ποτέ κάποιους στόχους σε 10 ή 20 κλήσεις  στην κάθε μια από τις αστυνομικίνες για κόπρανα σκύλων στα πεζοδρόμια και τις πλατείες; Τα περιττώματα στα γκαζόν των πλατειών και των πάρκων υπερισχύουν των  μικρών παιδιών που τα πάνε εκεί για λίγο παιχνίδι. Πώς αξιολογούνται και κατ’ επέκταση πώς δικαιολογούνται οι αμοιβές τους; Πάντως, ως τώρα δικαιούμεθα να λέμε ότι περιφέρονται ένστολοι στο περίβολο του δημαρχείου για εντυπωσιασμό, φιγούρα και επίδειξη.
Και επειδή κύριοι Ξύδη και Δασκαλόπουλε, «νιόφερτοι γαμπροί» του τόπου μας- με την ψήφο του λαού βέβαια- συμμετέχω κι εγώ στις κυριακάτικες δαπάνες των εργατών καθαριότητος, που σπαταλάτε εσείς αλόγιστα, έχω το δικαίωμα  του ελέγχου και θα με συναντάτε συχνά- πυκνά μπροστά σας, αν δεν αλλάξετε ρότα.
Σας τα γράφω, μήπως στο τέλος της θητείας μας αφήσετε κι εσείς τα οχήματα ανασφάλιστα, όπως οι προκάτοχοί σας-όπως ακούστηκε.

Υ.Γ. Για τέσσερις συνεχείς ημέρες συνδύασα το βραδινό μου περίπατο με το άνοιγμα 8-10 κάδων λίγο πριν περάσουν τα σκουπιδιάρικα και οι οποίοι δεν είχαν μέσα πάνω από 10-15 σακούλες. Το έκανα για να μην σπεύσουν κάποιοι του δήμου να με διαψεύσουν.


ΠΑΝΑΓΙΑ, Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Επειδή λείπουμε σε διακοπές και χθες δεν μπορέσαμε να βρεθούμε σε internet cafe για να αναρτήσουμε άρθρο-αφιέρωμα στην εορτή της Παναγίας, αναδημοσιεύουμε άρθρο του Σ. Παπαθεμελή. Ας έχει η Πατρίδα την ευλογία της Μεγαλόχαρης.

του Στέλιου Παπαθεμελή
Στ. Παπαθεμελής
Στη λατρευτική παράδοση της ορθοδοξίας, ο Δεκαπενταύγουστος είναι το δεύτερο Πάσχα. Η Παναγία είναι η “αψευδής και βεβαία” ελπίδα των πιστών, η “χορηγός του ελέους” η γεννήσασα τον “άδυτον ήλιον της δικαιοσύνης” (Κανών Ανδρέου Κρήτης).
Η σχέση των Ελλήνων με τη Θεομήτορα, ατομικά και συλλογικά, είναι βιωματική. Οι πιο προσωπικές στιγμές τους, οι καημοί τους, την έχουν σημείο αναφοράς. Την πάσαν ελπίδα τους αναθέτουν σε εκείνην. Οι παρακλητικοί κανόνες, ο Ακάθιστος Ύμνος, η ποιητική και η υμνογραφία της ορθοδοξίας, με επίκεντρό τους την αέναη παρουσία της Μεγαλόχαρης, ανήκουν στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Συγκινούν, αναζωογονούν, φρονηματίζουν, διεγείρουν σε αγώνες, ξεσηκώνουν συνειδήσεις. Με την επίκληση του ιερού ονόματός της το γένος των Ελλήνων αντιστάθηκε σε χρόνους δίσεκτους, προήλασε σε καιρούς ευθέτους, άντεξε σε χρόνια πέτρινα. Η εκκλησία μας δεν ταυτίζεται με κοινωνικά δόγματα. Έχει όμως μία όντως επαναστατική απαίτηση που αντιμάχεται κάθε μορφή ατομικού και συλλογικού εγωισμού. Το κοινωνικό ιδεώδες της υπερβαίνει τα υπάρχοντα δόγματα.
Ο πλανήτης δεν περνά την αισιοδοξότερη φάση του. Ο άνθρωπος δεν είναι μόνον ασεβής απέναντι του Δημιουργού του, είναι δυσεβής και απέναντι στα δημιουργήματα.
Η φύση διατρέχει τον έσχατο κίνδυνο από τον άνθρωπο. Την αλαζονεία και την απληστία του. Οι κυβερνήσεις των μεγάλων βιομηχανικών χωρών και ορισμένων αναδυομένων οικονομιών καταστρέφουν ανελέητα τα οικοσυστήματα, (εκ)βιάζουν τη δημιουργία: Υπερθέρμανση, υπερρύπανση, ξηρασία, πλημμύρες, εξάντληση του νερού και των ενεργειακών πηγών συνιστούν την εκδίκηση της φύσης στη βάναυση συμπεριφορά του ανθρώπου. Μήτε G8, μήτε ΗΠΑ, μήτε Κίνα, όλοι τους επιμένουν αυτοκαταστροφικά.
Χρηματιστηριακή, ενεργειακή και επισιτιστική κρίση είναι τα τρία άνθη του κακού στην τρέχουσα επιδρομή του. Ξεσπά βεβαίως στα κεφάλια των φτωχών και των κατατρεγμένων. Η πείνα σκοτώνει εκατομμύρια κόσμο στις χώρες της επισιτιστικής τραγωδίας. Αιτία, η απληστία, η κερδοσκοπία. “Ρίζα πάντων των κακών, η φιλαργυρία”, λέει ο Απόστολος Παύλος. Οι κερδοσκόποι “θύουν και απολύουν”.
Οι κυβερνήσεις συμπράττουν ή είναι ανήμπορες και άβουλες λόγω της διαπλοκής χρήματος - πολιτικής να παρέμβουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως παρ’ ημίν, κάνουν ακόμη χειρότερα: Εναποθέτουν στα πόδια κάποιας τρόικας τη λαϊκή εντολή και δυναστεύουν εν ονόματί της τον λαό. Δυστυχώς “ο κόσμος όλος κείται εκ τω πονηρώ”.
Οι μεγάλες μέρες της χριστιανοσύνης, δηλαδή οι μεγάλες γιορτές της, αφυπνίζουν και ενεργοποιούν τις δυνάμεις της πιστεύουσας ψυχής.
Η Παναγία της ελληνορθόδοξης παράδοσης είναι το πιο “δικό μας” πρόσωπο στη χορεία των αγίων. Είναι η “Υπέρμαχος Στρατηγός” των αγωνιζομένων για την ελευθερία τους Ελλήνων, “Παναγία η Νικοποιός” των βυζαντινών προγόνων μας που συναπεκόμισαν στη Βενετία οι νεοβάρβαροι της Δ’ Σταυροφορίας. Αλλά είναι επίσης η μητέρα όλων των λαών της οικουμένης που επικαλούνται το όνομά της. Πομπός της συναδέλφωσής τους.
Σε μιαν εποχή έντονης εκκοσμίκευσης και, κατ’ ακολουθίαν, απο-ιέρωσης ζούμε, πιστοί και (εθιμικά μετέχοντες) ημίπιστοι, στο μεγαλείο του ιερού. Του ιερού που μεταστοιχειώνεται σε ωραίο.
Η ορθοδοξία και η ορθοπραξία προβάλλουν με ενάργεια αυτήν τη στάση ζωής: Ευλαβούμαι τη Μεγαλόχαρη σημαίνει “κοινωνώ” με τους άλλους. Ο χριστιανισμός, όπως έγραψε ο μακαριστός π. Γεώργιος Φλορόφσκι, υπήρξε εξ αρχής μία πραγματικότητα εταιρική, κοινότητα. “Ουδείς μπορεί να είναι χριστιανός ως χωριστό άτομο, αλλά μόνον ομού μετά των αδελφών, με αλληλέγγυον σύνδεσμον μετ’ αυτών” (“Το σώμα του ζώντος Χριστού”, σ. 25).
Η γιορτή της Παναγίας καλεί σε αυτό που η εκκλησία ονομάζει αγαπητική ένωση με τον Θεό, δηλαδή σε μια σχέση αρμονίας με τον συνάνθρωπό μας, τον εαυτό μας και τη φύση.
Μπορούμε να συνδημιουργήσουμε, οι απανταχού της γης άνθρωποι καλής θελήσεως, ένα κόσμο πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο. Ένα κόσμο που να συνομιλεί με τον Θεό και τα ταπεινά πλάσματά του.

ΦΩΤΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΕ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΛΑΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κατά τις 2 μ.μ. η ώρα, σήμερα ξέσπασε φωτιά σε ένα κρίσιμο σημείου του παραθεριστικού κέντρου Αγ. Αποστόλων στον Κάλαμο Αττικής. Από άγνωστη αιτία, άρπαξαν φωτιά ξερόχορτα και σκουπίδια πίσω από τον αυλόγυρο του Δημοτικού σχολείου της γραφικής παραθεριστικής πολύχνης, και σε μικρή απόσταση από την παραλία-πλάζ, περίπου 100 μέτρα. Η περιοχή είναι γεμάτη θαλασσόδενδρα και πυκνή , αδιαπέραστη, απάτητη βλάστηση, που συνθέτουν τόπο φιλοξενίας πουλιών, πολλά εκ των οποίων αποδημητικών. Λεπτομέρειες: www.pressbank.blogspot.com 

AKΑΘΕΚΤΟΙ ΚΙ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ..

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΝΑΙΔΩΣ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!


ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΩΣ ΔΩΡΟ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ!


Ο εικονιζόμενος  βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Βασίλης Γερανίδης ήταν από τους βουλευτές εκείνους που εξέφραζε την αντίθεσή του στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, απειλώντας μάλιστα ότι θα...παραιτείτο της βουλευτικής του έδρας προκειμένου να μην καταψηφίσει το  κόμμα του!!! 
Παρουσιάστηκε προς την κοινή γνώμη ως ένας από τους...αντάρτες, έντιμους βουλευτές που αφουγκραζόταν τον λαό, η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου  ζητούσε την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Ο Β. Γερανίδης ήταν μια περίπτωση σαν τον Αθανασιάδη, την Βάσω Παπανδρέου, την Αράπογλου, την Αντωνίου και τους άλλους,  που υποτίθεται είχαν σηκώσει μπαϊράκι!
Έλα όμως που ο κ. Γερανίδης έβαλε την ουρά στα σκέλια και τελικά υπερψήφισε το Μεσοπρόθεσμο! 
Ως γνωστόν ο μόνος που αντιστάθηκε ήταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο τυφλός βουλευτής που έβαλε τα γυαλιά εντιμότητας σε όλους τους άλλους.
Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό, είναι ότι η ψήφος του κ. Γερανίδη στο Μεσοπρόθεσμο ανταμείφθηκε με τον διορισμό του γιού του στην Τράπεζα Αττικής!!! 
Διορισμός που έγινε από τον Πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής κ. Ιωάννη Γαμβρίλη (φωτό) ! 
Είδατε τι κάνει μια ψήφος στο Μεσοπρόθεσμο; Και μάλιστα όταν συνοδεύεται από θεατρινισμούς αντίδρασης;
Αυτοί είναι που μας κυβερνούν σήμερα! Αυτοί που συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον λαό, που  προσποιούνται τους πατριώτες και τους μάγκες, αλλά που τελικά ξεπουλάνε για μια ψήφο το συμφέρον της Πατρίδας, παίρνοντας ως δωράκι τον διορισμό του γιού τους!!! 
 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ   0 σχόλια

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Τιμή και δόξα στους Τάσο Ισαάκ, Σολωμό Σολωμού



Εδώ και 15 χρόνια, σαν ετούτες τις πυρακτωμένες Αυγουστιάτικες μέρες, οι Τούρκοι του Αττίλα, οι εισβολείς της Κύπρου, μας δολοφόνησαν άνανδρα τους ήρωες κύπριους αγωνιστές Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού. Επειδή ζητούσαν την ελευθερία της Κύπρου και γιατί δεν άντεχαν να βλέπουν ανηρτημένη την τουρκική σημαία στην κυπριακή γη, την ποτισμένη με το άγιο χώμα των ηρώων της.

Ήταν τότε το εθνοκτόνο 1996, που η εθνομειοδοτική κυβέρνηση του Κ. Σημίτη, απεμπόλησε τα Ίμια στους Τούρκους, οι οποίοι αποθρασυνθέντες, δολοφόνησαν τα δύο παλληκάρια, τον μήνα Αύγουστο. Και αντί η κυβέρνηση των γραικύλων να διαμαρτυρηθεί και να τρίξει τα δόντια στους δολοφόνους, έσπευσε έντρομη να κάνει εκλογές.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, τιμώντας τους εθνικούς αγώνες των παλληκαριών της Κύπρου, αποτίει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στη θυσία τους και καλεί σε εγρήγορση, όλους τους Έλληνες Πατριώτες.

ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Η Ελλάδα, παγκόσμιο πειραματόζωο στα πιο στυγνά οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται σε βάρος μιας χώρας, με ταυτόχρονο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της,  όπως φαίνεται δέχεται να γίνει πειραματόζωο και σε έναν άλλο τομέα:  Σε αυτόν της δημιουργίας τσουνάμι στην Μεσόγειο θάλασσα! Ναι, όπως το διαβάζετε. 
Ήδη το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για Κέντρο Προειδοποίησης τσουνάμι, έχει συζητηθεί στην Βουλή και είναι έτοιμο!
Είναι δυνατόν;  Η Ελλάδα που έχει να αντιμετωπίσει τεράστια οικονομικά προβλήματα, να υλοποιεί το Κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι; 
Την ώρα ποτέ στην ιστορία της χώρας δεν καταγράφηκε τσουνάμι στο Αιγαίο ή στο Ιόνιο! Και όμως, η χώρα ασχολείται με το ανύπρακτο αυτό θέμα, συστήνοντας Κέντρο Προειδοποίησης παλλιροϊκών κυμάτων! 
Είναι δυνατόν μέσα στους μικρούς-κλειστούς κόλπους της Ελλάδος να δημιουργηθεί τσουνάμι;
Αν και το ερώτημα από μόνον του δίνει αρνητική απάντηση, όπως επίσης ότι είναι αδιανόητη η σύσταση Κέντρου Προειδοποίησης Τσουνάμι, η  πραγματική απάντηση για την δημιουργία της παραπάνω Επιτροπής δίνεται ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν, σε ένα άλλο θέμα: Το 2005 η χώρα είχε συστήσει Επιτροπή για Πανδημία Γρίππης!
Μάλιστα! Τέσσερα χρόνια (4), πριν την μεγάλη μπλόφα της πανδημίας γρίππης, για την οποία η χώρα μας δαπάνησε πάνω από 5.000.000 € σε αγορά εμβολίων (τα οποία τελικά πετάχτηκαν), χρήματα τα οποία πήγαν στις τσέπες των φαρμακοβιομηχάνων, η τότε ελληνική κυβέρνηση (Καραμανλή) είχε φροντίσει να συστήσει Επιτροπή για Πανδημία Γρίππης (Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, κάτω φωτό)!!!

Τυχαίο; Δεν νομίζω. Το γεγονός ότι η τότε Κυβέρνηση γνώριζε την επερχόμενη πανδημία γρίππης (και όχι την κάποια άλλη πανδημία), λέει πολλά.
Και  έρχεται η σημερινή Κυβέρνηση Παπανδρέου, να πετάξει λεφτά για την δημιουργία Επιτροπής Προειδοποίησης τσουνάμι!
Αφήνουμε κατά μέρος την λεηλασία της δημόσιας περιουσίας που θα γίνει με τους διορισμούς που θα απαιτήσει ο νέος Οργανισμός και τα  χρήματα θα πεταχτούν από το παράθυρο για το τσουνάμι, εντοπίζοντας το ρεπορτάζ αποκλειστικά σε αυτό που φαίνεται ότι έχουν σχεδιάσει κάποια αρρωστημένα μυαλά σε βάρος της χώρας: Στην δημιουργία ενός τσουνάμι που θα πλήξει την Ελλάδα μέσα στα επόμενα χρόνια. Κάτι που φαίνεται να αποδέχεται η Κυβέρνηση!
Το τσουνάμι στην Ιαπωνία, όπως λέγεται και μέσα από ρεπορτάζ (βλέπε HAARP)  μόνον τυχαίο φυσικό φαινόμενο δεν ήταν, αλλά αποτέλεσμα οργανωμένης ανθρώπινης ενέργειας.