Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΒΓΗΚΑΝ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΟΙ ΝΕΡΟΚΟΒΟΥΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!

ΟΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΝΑ  ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ!
Αυτή είναι η Ελλάδα! Ο Βενιζέλος, ο εκ των βασικών πρωταγωνιστών του εγκλήματος σε βάρος του λαού, με τις καρατομήσεις μισθών συντάξεων, επικουρικών, επιδομάτων, ο άνθρωπος που συνήργησε στην ληστεία των ομολογιούχων του Δημοσίου, τα χρήματα των οποίων "κουρεύτηκαν" κατά 80%, ο παχυδερμικής αντίληψης υπουργός που κατήγγειλε όσα ασφαλιστικά ταμεία  αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο "κούρεμα", επιδιώκοντας -προφανώς- να επισπεύσει την διάλυσή τους, ο πολιτικός απατεώνας που απέκλειε την περίπτωση να χρησιμοποιηθεί η κοινωφελής ΔΕΗ ως μέσο για επιβολή χαρατσιού, για να κάνει τελικά ακριβώς το αντίθετο, αυτός λοιπόν ο επικίνδυνος για την χώρα άνθρωπος, έχει τους νεροκουβαλητές του!!! Είναι αυτοί που έχουν στρατευθεί στο πλευρό του και  ζητούν από τον κοσμάκη να προσέλθουν στις κάλπες για να τον ψηφίσουν για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!
Στον Χολαργό, ο Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο νεότατος σε ηλικία Δημήτρης Μονογιός (φωτό) στέλνει από το κινητό του μηνύματα-προσκλήσεις για την αυριανή εκλογή του Βενιζέλου, που θα λάβει χώρα στο Δημαρχείο Χολαργού!
Ιδού τι γράφει στο μήνυμά του: "Κυριακή 18/3 στο Δημαρχείο Χολαργού-αίθουσα δημοτικού συμβουλίου. Ψηφίζουμε για Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ. Συμμετέχουμε όλοι!".
Μάλιστα κύριε Μονογιέ, θα συμμετάσχουμε όλοι!!
Το κόμμα που ρήμαξε τον κοσμάκη, κατέστρεψε τα όνειρα και τις ελπίδες της νεολαίας, το κόμμα της μίζας της SIEMENS, με τα τσουβάλια -λεφτά που κατέθετε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ ο Θεόδωρος Τσουκάτος, αυτό το κόμμα πρέπει να το πληρώσουμε αύριο με 2 ευρώ για να ψηφίσουμε τον Βενιζέλο!
Να ψηφίσουμε και με τα δύο χέρια αυτόν που είπε "ευτυχώς που υπάρχει η τρόϊκα"! Αυτόν που επιζητεί να είναι Αντιπρόεδρος και στην αυριανή συγκυβέρνηση, να απολαμβάνει τους παχυλούς μισθούς, να τον πληρώνει ξανά και ξανά ο δύσμοιρος λαός, που θα υποχρεωθεί από τον Βενιζέλο, Σαμαρά και τους άλλους δωσιλόγους να μπει στην μέγγενη της τρόϊκας και της Μέρκελ για τις επόμενες δεκαετίες!
Και υπόψιν, δείτε τον Βενιζέλο: Σε δυο χρόνια σκληρής λιτότητας, δεν έχασε ούτε γραμμάριο πάχους!
Εμείς όμως πρέπει να τον ξανα-πληρώσουμε και να τον ψηφίσουμε για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!
Μάλιστα κύριε Μονογιέ! Άντε μετά να δει χαϊρι ο τόπος όταν έχει τέτοιους νέους-νεροκουβαλητάδες!

ΣΤΙΣ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ !

ΩΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΥΓΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ! ΖΗΤΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ 25 ΤΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!
 Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν με τους πατατοπαραγωγούς Νευροκοπίου. Εκτός του ότι ανέβασαν τις τιμές της πατάτας από τα 0,28 λεπτά στα 0,30 και 0,32 λεπτά το κιλό, τώρα ζητούν ελάχιστη παραγγελία 25 τόνους προκειμένου να κατέβουν στην Αθήνα και να διαθέσουν τις πατάτες τους!
Πρόκειται περί αισχρής κατάστασης! Παραγωγοί οι οποίοι μέχρι πριν από δυο μήνες παρακαλούσαν τους μεσάζοντες να αγοράσουν τις ξεχασμένες στις αποθήκες τους πατάτες, άνθρωποι οι οποίοι βροντοφώναζαν ότι ευρίσκονταν στα όρια της οικονομικής καταστροφής, σήμερα, χάρη στην τεράστια κινητοποίηση των εθελοντικών ομάδων και του κινήματος της πατάτας, όχι μόνον φούσκωσαν τα πορτοφόλια τους, αλλά δεν καταδέχονται πια να έρθουν στην Αθήνα για να πουλήσουν τις πατάτες τους στον κόσμο που τους στήριξε, εάν οι παραγγελίες δεν υπερβαίνουν τους 25 τόνους!!!
Ο κ. Γαλόπουλος, παραγωγός ο οποίος, όπως μας δήλωσε εκπροσωπεί 200 παραγωγούς από το Νευροκόπι, δεν κατεβαίνει στην Αθήνα ... μόνο για 11 τόνους, όσες δηλαδή είναι οι παραγγελίες που συγκέντρωσε η εφημερίδα μας μέσα σε 13 ημέρες!
---Το κοντέϊνερ γεμίζει 25-26 τόνους. Δεν κατεβαίνουμε για τόσο λίγη ποσότητα. Οι Δήμοι στην Αθήνα μάς έκλειναν παραγγελίες πάνω από 50 τόνους, ο κάθε Δήμος. Δεν μας συμφέρει να κατέβουμε για 11 τόνους, είναι πολύ λίγοι, μας είπε ο κ. Γαλόπουλος!!!
Με ωμότητα και κυνικότητα που ξαφνιάζει, οι παραγωγοί που έχουν στις αποθήκες τις πατάτες τους από το περασμένο καλοκαίρι και κινδύνευαν να μείνουν με την...πατάτα στο χέρι,  δεν καταδέχονται πλέον να έρθουν στην Αθήνα και να πουλήσουν το προϊόν τους σε 400-500 άτομα, επειδή, λένε, είναι...ψωροπαγγελία οι 11 τόνοι πατάτες!
Ναι παρακαλώ! Αυτοί που πριν από δύο μήνες θα κατέβαιναν ..σφαιράτοι ακόμη και για μισό τόνο πατάτες, σήμερα που έχουν γεμίσει τις αποθήκες τους με χρήμα, δεν καταδέχονται για 11 τόνους να φορτώσουν ένα φορτηγό και να ταξιδέψουν στην Αθήνα!
Άλλος παραγωγός, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι είχε διατηρήσει τις πατάτες του στα 0,28 λεπτά το κιλό, από ένα σημείο και μετά δεν απαντούσε καν στο τηλέφωνό του!!!
ΚΟΡΟΪΔΙΑ!
ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ ΣΕΡΡΕΣ-ΘΗΒΑ!

Στις Σέρρες η τιμή της πατάτας έχει σκαρφαλώσει στα 0,32 λεπτά το κιλό, ενώ στην Θήβα, η οποία παράγει σε 10-15 ημέρες νέα σοδειά πατάτας, η τιμή της έχει ανέβει στα ύψη: στα 0,37 λεπτά το κιλό! Ναι, παρακαλώ. Πρόκειται για τους ίδιους παραγωγούς οι οποίοι πριν από ενάμισι  περίπου μήνα είχαν έρθει στο Σύνταγμα και χάριζαν τις πατάτες τους στον κόσμο, θέλοντας να διαδηλώσουν ότι η παραγωγή τους δεν έχει προσβληθεί από τον μολυσμένο Ασωπό ποταμό και ότι είναι απόλυτα ασφαλής. Σήμερα, προφανώς βοηθημένοι από τα κινήματα πατάτας που εξαπλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, οι παραγωγοί της Θήβας, κοστολογούν το προϊόν τους στα 0,37 λεπτά το κιλό!
Η  σημερινή τιμή πατάτας στο Super Market Βασιλόπουλος, είναι 0,39 λεπτά (φωτό) και οι κύριοι παραγωγοί από τις διάφορες περιοχές της Ελλάδος, μάς πουλάνε την πατάτα από 0,30 έως 0,37 λεπτά, με ελάχιστη παραγγελία 25 τόνους!!! Είναι να τρελαίνεσαι!!!
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η εφημερίδα μας ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ. Δεν πέφτει θύμα κανενός εκβιαστικού διλήμματος από την πλευρά των παραγωγών. 

Η διανομή του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου θα γίνει κανονικά στις 24 Μαρτίου. Το πιο πιθανό σημείο παράδοσης των παραγγελιών, είναι έξω από το Δημαρχείο Χολαργού στην οδό Περικλέους. Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας δώσουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Απάντηση Δημητρίου Οικονόμου σε Δελτίο τύπου Δημάρχου Ξύδη


Πολλές φορές έχω αναφερθεί  μέσω της εφημερίδας μου "Παπάγου Πολιτεία" και της ομώνυμης διαδικτυακής  πύλης στο χρόνιο και άλυτο πρόβλημα της δημοτικής συγκοινωνίας τόσο στου Παπάγου όσο και στο νέο δήμο Παπάγου -Χολαργού. Δυστυχώς ,η δημοτική αρχή εξακολουθεί να αδυνατεί ή δεν ασχολείται  να επιλύσει αυτό το καίριο θέμα το οποίο σήμερα,  καθίσταται λόγω της οικονομικής κρίσης εντονότερο ,αφού οι δημότες περισσότερο παρά ποτέ έχουν ανάγκη να εξυπηρετηθούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να μετακινηθούν εύκολα και οικονομικά εντός του  νέου διευρυμένου δήμου.


             Ο κ. Ξύδης αντί να προσπαθήσει να δώσει κάποια λύση σε αυτό το πρόβλημα στο οποίο κατ επανάληψη του έχω επιστήσει την προσοχή , αναλώνεται με το ανωτέρω δελτίο τύπου σε παιδαριώδεις φιλολογίες σχετικά με το "ποιός είχε πρώτος την ιδέα"!!!. Επειδή είμαι άνθρωπος της ουσίας  του χαρίζω την πρωτιά αν αυτό ικανοποιεί τον εγωισμό του και τον καλώ να  υλοποιήσει τη διακοινοτική συγκοινωνία στην οποία αναφέρομαι στο άρθρο μου στο τελευταίο τεύχος της Παπάγου Πολιτείας , προκειμένου να εξυπηρετηθούν τόσο οι δημότες όσο και τα καταστήματα του Χολαργού τα οποία πλήττονται ανελέητα από την οικονομική  κρίση.
              Όσο για τους χαρακτηρισμούς του κ. Ξύδη,  δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να τους σχολιάσω γατί κατανοώ ότι βρίσκεται υπό κράτος σύγχυσης και ταραχής δεδομένου ότι πρόσφατα καταργήθηκε η λεωφορειακή γραμμή 413 ως μη λειτουργική ,  την οποία ο ίδιος είχε σχεδιάσει και υλοποιήσει!!!  Για την εν λόγω λεωφορειακή γραμμή είχα αμέσως προβλέψει και αναφέρει στα τεύχη 48, 51 και 52 της εφημερίδας μου ότι επρόκειτο για μια" άσκοπη και χρονοβόρα λεωφορειακή περιπλάνηση στις λεωφόρους Μεσογείων και Κατεχάκη χωρίς καμία μελέτη ειδικού συγκοινωνιολόγου η οποία πιο πολύ θύμιζε διαδρομή τουριστικού πούλμαν ξέγνοιαστης περιήγησης παρά διαδρομή χρηστικού λεωφορείου που στόχο είχε την γρήγορη και έξυπνη εξυπηρέτηση των εργαζομένων ,των φοιτητών και γενικά των δημοτών"
            Κύριε δήμαρχε, τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα επλήγει από τα πολλά λόγια και τα ελάχιστα έργα .Τουλάχιστον εμείς ας προσπαθήσουμε στο δήμο μας να λύσουμε τα καθημερινά προβλήματα και να υπηρετήσουμε τους πολίτες  δίχως ανούσιες επιστολές αλλά με πολλή δουλειά!!



Δημήτρης Οικονόμου
Χειρ. Οδοντίατρος
Δημότης Παπάγου -Χολαργού

Kατοχή επί 17,5 χρόνια χωρίς ασυλία (πλέον) της κρατικής περιουσίας

πηγή: kolotoubes.blogspot.com
Κατοχή για τουλάχιστον μέχρι το 2030 και καμία ασυλία για οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο του κράτους θελήσουν οι δανειστές να κατάσχουν, αν κάτι δεν πάει καλά, φέρνει η νέα δανειακή σύμβαση.
Το δίκαιο που διέπει τη σύμβαση είναι το αγγλικό και η όποια διαφορά θα πρέπει να διευθετηθεί στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου.

Ειδική αναφορά γίνεται στο θέμα της ασυλίας της περιουσίας, για την οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Το δικαιούχο κράτος-μέλος, το ΤΧΣ και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τα ίδια και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι νομικών διαδικασιών σχετικά με την παρούσα συνθήκη και καθένα από τα παραρτήματα και τα προσαρτήματά της [...], συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά της ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διαταγής κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης και αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που δεν απαγορεύεται αυτό με αναγκαστικό νόμο».


Ρητά αναφέρεται ότι η η Ελλάδα δεν θα εισπράξει σε καμία περίπτωση πάνω από 109,1 δισ. ευρώ (σ.σ.: το υπόλοιπο της βοήθειας θα προέλθει από τα 28 δισ. του ΔΝΤ). Η μέση διάρκεια της χρηματοδοτικής ενίσχυσης είναι περίπου 17,5 χρόνια.

Αναφέρει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώνει τις δόσεις εγκαίρως. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε η Ελλάδα θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον τόκο για τα καθυστερούμενα χρήματα. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα στην περίπτωση αυτή οφείλει να καταβάλλει επιπλέον τόκο υπερημερίας στο EFSF από την ημέρα λήξης της υποχρέωσης μέχρι την ημέρα πλήρους καταβολής. Ο τόκος υπολογίζεται σε 200 μονάδες βάσης (2%) υψηλότερα από το επιτόκιο Euribor εκείνης της περιόδου.


από την εφημ. Δημοκρατία

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Η Γερμανία "κράζει" την Ελλάδα αλλά η γερμανική διαφθορά φτάνει τα 250 δισεκατομμύρια

 πηγή: newsit.gr
- Αυτό το ποσό είναι μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά
- Η Γερμανία κατατάσσεται στη 14η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της διαφθοράς
- 7,7 εκατομμύρια υπάλληλοι εργάζονται σε καθεστώς μαύρης εργασίας
- Πρώτη χώρα σε διαφθορά είναι η Νέα Ζηλανδία

Η διαφθορά αναμένεται να στοιχίσει φέτος στη γερμανική οικονομία 250 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι μειωμένο σε σχέση με παλαιότερα έτη, σύμφωνα με μια πανεπιστημιακή έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι υπολογισμοί του οικονομολόγου Φρίντριχ Σνάιντερ, του Πανεπιστημίου του Λιντς, βασίζονται στο δείκτη αντίληψης της διαφθοράς (CPI), ένα εργαλείο που εισήγαγε το 1995 η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια.


Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της οργάνωσης αυτής, που δημοσιοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011, η Γερμανία βρίσκεται στη 14η θέση των λιγότερο διεφθαρμένων χωρών του κόσμου. Πρώτη κατατάσσεται η Νέα Ζηλανδία. Από το 2003 μέχρι σήμερα η Γερμανία κινείται μεταξύ της 14ης και της 16ης θέσης της κατάταξης, μολονότι οι αρχές έχουν κηρύξει επισήμως τον πόλεμο κατά της διαφθοράς, επισημαίνει ο Σνάιντερ, που πιστεύει ότι θα πρέπει να επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο αυτό.


Μεταξύ άλλων, ο Γερμανός καθηγητής συνιστά να επιταχυνθούν οι δικαστικές διαδικασίες--ώστε όλοι να καταλάβουν ότι η διαφθορά έχει συνέπειες--και να επιβάλλονται ποινές φυλάκισης αντί για πρόστιμα, επειδή κάτι τέτοιο μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Επιπλέον, οι εταιρείες που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς θα πρέπει να αποκλείονται από τους δημόσιους μειοδοτικούς διαγωνισμούς για χρονικό διάστημα έως και πέντε ετών.


Πάντως, η παραοικονομία, για πρώτη φορά από το 1995, έπεσε το 2010 κάτω από το 14% του ΑΕΠ. Ο Σνάιντερ υπολογίζει ότι για το 2011 η παραοικονομία εκπροσωπούσε το 13,54% του ΑΕΠ (344,3 δισ. ευρώ) και ότι φέτος θα πέσει λίγο ακόμη, στο 13,34% (342,4 δισ. ευρώ).


Η μαύρη εργασία έχει επίσης περιοριστεί ελαφρά, από 7,9 εκατομμύρια εργαζόμενους το 2010 στα 7,8 εκατομμύρια το 2011 και αναμένεται να φτάσει τα 7,7 εκατομμύρια το 2012.

Απάντηση Β. Ξύδη στον κ. Ιω. Κεχρή


            
              Αν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ιω. Κεχρής, με τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις που κάνει για ανύπαρκτα ζητήματα, επιζητεί να γίνει γνωστός και να καταξιωθεί, η δημοτική αρχή δε θα τον βοηθήσει σ’ αυτή την επιδίωξή του.
 Αν πάλι ο κ. Κεχρής, υβρίζοντας το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του (τους αποκάλεσε «αλαλάζοντα παπαγαλάκια»), νομίζει ότι θα τον ακολουθήσουμε, φαίνεται ότι δεν μας γνωρίζει καλά.
 Όπως γίνεται αντιληπτό, αναφερόμεθα στην τελευταία ανακοίνωση του κ. Κεχρή σχετικά με τα ΚΕΠ Παπάγου και Χολαργού. Γι’ αυτή την ανακοίνωσή του αρκούμεθα να επισημάνουμε ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις και όλοι ο παρόντες στη συνεδρίαση του Δ.Σ. δημοτικοί σύμβουλοι (πλην του κ. Ρεμούνδου) διαφώνησαν με τις απόψεις του και τις απέρριψαν. Αντιθέτως, συμφώνησαν με την εισήγηση του Δημάρχου και την υπερψήφισαν.
 Ελπίζουμε ότι κάποτε ο κ. Κεχρής θα προβληματιστεί για την ορθότητα των εισηγήσεών του και το επίπεδο του λεξιλογίου του. Ίσως αντιληφθεί ότι η πρακτική που ακολουθεί, της συνεχούς αντιπαράθεσής του με όλους και με όλα, δεν είναι εποικοδομητική.

 Ο Δήμαρχος
Βασίλειος Ξύδης

ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΜΕ ΝΕΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ!

Έργα επέκτασης της εκκλησίας στο κοιμητήριο Χολαργού, σημειώνονται από χθες. Πρόκειται για μεταλλική προσθήκη, προκειμένου στον νέο διαμορφωθέντα χώρο να τοποθετούνται σε ειδικό κηροπήγιο τα κεριά, γιατί στο εσωτερικό του ναϊσκου, υπήρχε κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Κόντρες όμως συνοδεύουν την επέκταση του ναϊσκου, σε σημείο που να έχουμε και επέμβαση της Αστυνομίας η οποία μάλιστα διέκοψε για λίγες ώρες και τις εργασίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός προκάλεσε την οργή του πατρός Ιωάννη Καλογερόπουλου ο οποίος επικοινώνησε με τον πρώην Δήμαρχο Χολαργού Δ. Νικολάου, καταλογίζοντάς του ευθύνες για την διακοπή των εργασιών, γνωρίζοντας προφανώς την αντίθεση του Νικολάου με την επέκταση της εκκλησίας. Ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού αφού αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την παρουσία της Αστυνομίας, τόνισε ότι είναι αντίθετος, όχι με το έργο, αλλά όπως αυτό εξελίσσεται. Διότι, όπως τόνισε, καταστρέφει την αισθητική και το υπάρχον οικοδόμημα που αυτός επιμελήθηκε όσο ήταν Δήμαρχος. Ο πατήρ Ιωάννης, δεν πείσθηκε από τις εξηγησεις του κ. Νικολάου και φέρεται να του είπε "θα μας βρεις απέναντι".
Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος κ. Ξύδης, δήλωσε για το θέμα: "Ο κ. Νικολάου όταν ήταν Δήμαρχος έφτιαξε έναν αυθαίρετο εκκλησάκι μέσα στο κοιμητήριο. Καλά έκανε, δεν θα πω όχι. Τώρα όμως που χρειάζεται να κάνουμε μια προσθήκη στον χώρο, ο ίδιος καλεί την Αστυνομία για να σταματήσουν τα έργα".
Βλέποντας την εξέλιξη του έργου και τις διαφορές με το προηγούμενο, εμείς θέλουμε να ρωτήσουμε: Η τεχνική υπηρεσία επελήφθη της επέκτασης; 

ιδού ποιοι κρύβονται πίσω από τα Σκόπια και τα θέλουν ως "Μακεδονία"!


Here you see who is behind FYROM and the idea of some Bulgarian/Slavs calling themselves Macedonians. Stop the Nazis expanding. Macedonia is Greek, Alexander the Great was Greek. Macedonia is world heritage. It belongs to humanity, not to racist nationalists.
http://ellinikesaxies.blogspot.com/2010/03/stop-nazis-taking-macedonia-from-greece.html

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ!


Σοκαρισμένες είναι πολλές από τις τρίτεκνες οικογένειες Χολαργού-Παπάγου, οι οποίες ξαφνικά βλέπουν να χρεώνονται με αυξημένα  δημοτικά τέλη! Ο Δήμος,  έθεσε ως ανώτατο όριο το ετήσιο εισόδημα των 25000 ευρώ, προκειμένου να δικαιούνται έκπτωσης, την ίδια ώρα που ο ΟΓ Α ορίζει το εισόδημα των 45.000 ευρώ!
Για αδικία και για απρόσμενη αύξηση στα ετήσια έξοδά τους κάνουν λόγο οι τρίτεκνες οικογένειες και αναρωτιούνται:
"Γιατί ο Δήμος έβαλε όριο για τις τρίτεκνες οικογένειες τα 25.000 ευρώ ενώ ο ΟΓ Α έχει τα 45.000 ευρώ; Για ποιο λόγο κατέβασε το όριο τόσο χαμηλά; Δηλαδή όσες έχουν εισόδημα πάνω από 25.000 ευρώ είναι ευκατάστατες οικογένειες; Μας δουλεύει ο Δήμος;", υπογραμμίζουν.
Ο Γιάννης Μπουζαμπαλίδης, πατέρας τριών παιδιών μας κατήγγειλε ότι πρόκειται περί κοροϊδιας από την πλευρά του Δήμου και για έναν επιπρόσθετο λόγο: "Μου επιδόθηκε με το ταχυδρομείο, η σχετική επιστολή του Δήμου στις 9 Μαρτίου όπου μέσα αναγράφει ότι... σε περίπτωση που δεν προσέλθουμε στον Δήμο έως τις 29 Φεβρουαρίου, τότε θα θεωρήσουν ότι η οικογένειά μου δεν πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να έχει μειωμένα δημοτικά τέλη!!!  Μας δουλεύουν κανονικά δηλαδή! Και το όριο για τις τρίτεκνες οικογένειες κατέβασαν από τα 45000 στα 25000 ευρώ και αυτοί που εδικαιούντο μειωμένα δημοτικά τέλη, δεν θα μπορούν να τα έχουν, διότι παρέλαβαν από τον Δήμο επιστολές ...μεταχρονολογημένες! Προφανώς η περίπτωσή μου, που έλαβα την επιστολή στις 9 Μαρτίου, δεν θα είναι η μοναδική", τονίζει ο Γιάννης Μπουζαμπαλίδης.
Νομίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή οφείλει να δώσει μια απάντηση στις τρίτεκνες οικογένειες, οι οποίες ήδη ταλαιπωρούνται πολύ από τα σαδιστικά μέτρα της Κυβέρνησης.

Ζευγάρι απατεώνων συνελήφθη στο Χολαργό

Ζευγάρι το οποίο εξαπατούσε ηλικωμένους και τους άρπαζε χρήματα και τιμαλφή, συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χολαργού. Εμφανίζονταν ως φίλοι ή ασφαλιστές ή λογιστές που τους οφείλει χρήματα συγγενικό τους πρόσωπο και πετύχαιναν να τους αποσπάσουν χρήματα. Όπως διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια της προανάκρισης, το ζευγάρι, 35 ετών ο άντρας και 23 ετών η γυναίκα, συμμετείχε σε 21 περιπτώσεις εξαπάτησης-κλοπής και σε μία περίπτωση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων. Σύμφωνα με την αστυνομία δρούσαν το τελευταίο τρίμηνο και εξαπατούσαν ηλικιωμένους στις περιοχές του Χολαργού, του Παπάγου, της Φιλοθέης, του Γέρακα, του Ν. Ηρακλείου, της Ν. Χαλκηδόνας και του Παλαιού Φαλήρου. Σε 18 περιπτώσεις εμφανίστηκαν ως φίλοι ή ασφαλιστές ή λογιστές που τους οφείλει χρήματα συγγενικό τους πρόσωπο, ενώ σε άλλες 6 από τις εν λόγω περιπτώσεις οδήγησαν τους ηλικιωμένους σε κατάστημα τράπεζας ,από το οποίο έκαναν ανάληψη χρημάτων. Σε 3 περιπτώσεις προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ μπήκαν σε οικίες ηλικιωμένων και με την μέθοδο της απασχόλησης άρπαξαν κοσμήματα. Σε 1 περίπτωση, με το πρόσχημα ότι είναι ασφαλιστές του γιού ηλικιωμένης γυναίκας, ο οποίος τους οφείλει χρήματα, την οδήγησαν σε κατάστημα τράπεζας και με τη χρήση σωματικής βίας της άρπαξαν τα χρήματα που είχε κάνει ανάληψη. Το σύνολο των χρημάτων που άρπαξαν από τα θύματά τους, καθώς και η αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων ανέρχεται σε 43.580 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Πηγή: Παπάγου-Πολιτεία

ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΜΗ ΡΟΥΦΟΓΑΛΗ


Με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, η σολίστ Μιμή Ρουφογάλη, δίνει ρεσιτάλ πιάνου την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 12.30 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο του Δήμου Χολαργού (αίθουσα Μίκης Θεοδωράκης). 
Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

ΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ!


Πάνω από τους 10 τόνους οι παραγγελίες πατάτας σε Χολαργό-Παπάγο. Σήμερα οι ύστατες προσπάθειες του «Ανεξάρτητου Παρατηρητή» να εξασφαλίσει τιμή πατάτας 0,28 λεπτά το κιλό. Εάν οι παραγωγοί επιμείνουν στα 0,30 λεπτά θα ρωτήσουμε όσους έχουν παραγγείλει, εάν  επιθυμούν την διατήρηση της παραγγελίας τους, διαφορετικά, θα τις ακυρώσουμε όλες!
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ! ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΤΣΑΚΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΊ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας βασικός λόγος για τον οποίο οι παραγωγοί πατάτας στο Νευροκόπι, έχουν αυξήσει τις τιμές τους στα 0,30 και 0,32 λεπτά το κιλό, είναι τα μεγάλα Super Markets ! Έχουν προσφέρει στους παραγωγούς τιμή αγοράς πατάτας  0,30 λεπτά το κιλό, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι  να αυξήσουν τις τιμές τους σε όλη την Αθήνα!
Ερχόμενες οι πατάτες στα πολυκαταστήματα της Αθήνας σε τιμές 0,30 λεπτά, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων τις ανεβάζουν στα ράφια  και τις πωλούν με 0,34 λεπτά! Γι’ αυτό τον λόγο, μέσα σε ελάχιστο διάστημα από την ημέρα που ξεκίνησε το κίνημα πατάτας, τα Super Markets κατέβασαν δραστικά τις τιμές πώλησης πατάτας. Από την μια μεριά αυτό είναι καλό. Το γεγονός όμως ότι τα πολυκαταστήματα απευθύνθηκαν απευθείας στους παραγωγούς, προσφέροντάς τους τιμές στα 0,30 λεπτά το κιλό την πατάτα, αποτελεί νέα εξέλιξη και προσπάθεια …στραγγαλισμού του κινήματος της πατάτας.  
Και πράγματι:  Όπως ήδη αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, άρχισαν να  διαμαρτύρονται Δήμοι  για την στάση παραγωγών από το Νευροκόπι (π.χ. δήμος Παλλήνης-Γέρακα), οι οποίοι ενώ αρχικά είχαν συμφωνήσει  τιμή  αγορά; 0,28 λεπτά το κιλό την πατάτα, βρίσκονται εκτεθειμένοι, διότι τώρα τους ζητούν οι παραγωγοί 0,30 και 0,32 λεπτά το κιλό!
Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η εφημερίδα μας. Οι παραγγελίες στον «Ανεξάρτητο Παρατηρητή» έχουν ξεπεράσει τους 10 τόνους. Όμως η προσπάθειά μας να διατηρήσουμε την τιμή στα 0,28 λεπτά το κιλό, είναι τεράστια! Έχουμε ξοδέψει πολλά λεφτά στα τηλεφωνήματα στο Νευροκόπι, τις Σέρρες αλλά και στην Τρίπολη, προκειμένου να βρούμε παραγωγό που να δεχθεί να διαθέσει την πατάτα στα 0,28 λεπτά το κιλό.
Σήμερα το βράδυ θα γίνει η τελική προσπάθεια. Σε περίπτωση που δεν καταφέρουμε να διατηρήσουμε την πατάτα στα 0,28 λεπτά και οι παραγωγοί επιμείνουν στα 0,30 λεπτά, σκοπός μας είναι να ακυρώσουμε όλες τις παραγγελίες. Εμείς εδώ στον «Ανεξάρτητο Παρατηρητή» κάνουμε μεγάλη προσπάθεια υπέρ των καταναλωτών και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να βρούμε και τον μπελά μας στο τέλος!

Παρ’ όλα αυτά, επειδή ενδεχομένως όσοι έχουν παραγγείλει, να δεχτούν να συμβιβαστούν με τα 0,30 λεπτά το κιλό  πατάτας, θα ρωτήσουμε έναν-έναν, εάν αποδέχονται την νέα τιμή. Εφόσον δεν  ακυρώσουν την παραγγελία τους και εφόσον ο αριθμός των παραγγελιών παραμένει σε υψηλά επίπεδα, τότε θα δώσουμε το Ο.Κ. στους παραγωγούς να έρθουν.
Όσοι από τους αναγνώστες μας έχουν  παραγγείλει πατάτες και διαβάζουν το άρθρο αυτό, παρακαλούνται να μας στείλουν e-mail με ένα ΝΑΙ (αποδέχομαι την τιμή 0,30 λεπτά για τις πατάτες) ή ΟΧΙ (δεν αποδέχομαι την τιμή 0,30 λεπτά για τις πατάτες, και ακυρώνω την παραγγελία) .

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ 2 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ;

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του εγκλήματος σε βάρος της χώρας και του λαού, ο Ε. Βενιζέλος, ως μοναδικός υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καλεί τους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν!!! 

Μάλιστα ο ίδιος, έχει το θράσος να καλεί σε πανστρατιά τον κόσμο!!! Διαβάστε με προσοχή τις αξεπέραστες δηλώσεις αυτού του ανθρώπου, που ενώ θα έπρεπε να είχε συλληφθεί μαζί με τον Παπανδρέου, τον Παπακωνσταντίνου και τους άλλους του ΠΑΣΟΚ που εγκλημάτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού, ζητεί ψήφο, προκειμένου να έχει δικαίωμα να εκλεγεί και Πρωθυπουργός: 
«Η πρόσκληση αυτή ξεπερνά τα όρια του ΠΑΣΟΚ, θέλουμε να επικοινωνήσουμε με όλους του ενεργητικούς πολίτες που βιώνουν την κρίση, έχουν παράπονα, αγανακτούν πολύ συχνά, αλλά ξέρουν στο βάθος του μυαλού τους ότι μόνο μέσα από την πολιτική διαδικασία μπορούμε να βρούμε λύση στο εθνικό μας πρόβλημα. Εννοώ και το «ευχαριστώ» και το «συγγνώμη» που είπα στην Εθνική Συνδιάσκεψη και το επαναλαμβάνω σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα», σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη εισαγωγική του τοποθέτηση"
Προσέξατε, τον μεγάλο...ψαρά πώς δείχνει τα δίχτυα του;
Με μια απλή "συγγνώμη" , ο υπερφυσικών -λόγω πάχους- διαστάσεων πολιτικός, έχει την εντύπωση ότι θα φέρει κοντά του όλους τους Έλληνες να τον ψηφίσουν για Πρόεδρο! 
Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε στο Δημαρχείο Χολαργού, ποια πολιτικά κωθώνια, χαϊβάνια και μπουνταλάδες, θα πάνε να πληρώσουν κι από πάνω, με 2 ευρώ από την τσέπη τους, για να ψηφίσουν τον Βενιζέλο!
Εμ και τον τόπο ρήμαξε το ΠΑΣΟΚ και τους μισθούς-συντάξεις του κοσμάκη ξέσκισε και γέμισε με μίζες της Siemens τα ταμεία του, θα αρπάξει και από 2 ευρώ από κάθε "όρνιο" για να ψηφίσει τον Βενιζέλο! 
Καλούμε τον τοπικό τύπο αλλά και τους Χολαργιώτες-Παπαγιώτες να θαυμάσουν, να χειροκροτήσουν και να απαθανατίσουν τους φοβερούς και τρομερούς οπαδούς του Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ που θα πάνε να εκλέξουν τον νέο-μεγάλο-λαοπρόβλητο ηγέτη τους στο Δημαρχείο Χολαργού! 

ΑΠΗΧΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ!


ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΑΝ  ΜΕΡΚΕΛ -ΣΟΪΜΠΛΕ;
Έλαμψαν διά της απουσίας τους οι Υπουργοί, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συνεζητούντο οι γερμανικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα καθώς και τα αρχαία αντικείμενα που έκλεψαν οι Γερμανοί από την Πατρίδα μας στην κατοχική περίοδο 1941-’44. Αυτοί που λένε «ναι» σε όλες τις εντολές της Μέρκελ, βυθίζοντας στην οικονομική ανέχεια και την δυστυχία ολόκληρο τον ελληνικό λαό, αδιαφόρησαν μπροστά στο ζήτημα των αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την χώρα μας! Θέμα καυτό το οποίο θα έπρεπε η Ελλάς να το χρησιμοποιήσει ως αντίβαρο στις κτηνώδεις απαιτήσεις της Γερμανίας για περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού μας και ξεπούλημα της δημόσιας  περιουσίας μας. Λες και όλοι αυτοί οι Υπουργοί πήραν εντολή από τoυς Μέρκελ-Σόϊμπλε να μην προσέλθουν στην συζήτηση.
Και οι δηλώσεις του Κυριάκου Βελόπολου που έφερε το θέμα προς συζήτηση, καταδίκασαν την στάση των Υπουργών:
 «Τα δύο θεωρητικά μεγάλα κόμματα απέδειξαν πόσο μικρά είναι!
Για αυτόν τον λόγο φοβούνται στις παρελάσεις και καλούν αστυνομία και ΕΥΠ να τους προστατεύει. Διότι είναι πολύ μικροί μπροστά στο τεράστιο μέγεθος της Πατρίδας μας!
Αντί στο θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και των κλεμμένων αρχαίων ελληνικών αντικειμένων από τους Γερμανούς να ορθώσουν ανάστημα, αυτοί προσκυνούν ως οσφυοκάμπτες την Μέρκελ!
Γι’ αυτό και τους καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό!!»

"ΠΑΛΑΙΟΜΟΔΙΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ"


 

γράφει ο Βασίλειος Ξύδης
Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού

Στο πρόσφατο φύλλο του εντύπου «ΠΑΠΑΓΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑ δημοσιεύεται ένα κείμενο του κ. Δημ. Οικονόμου που αναφέρεται στη διακοινοτική συγκοινωνία (αυτή που θα συνδέει τις δημοτικές κοινότητες Παπάγου και Χολαργού). Σ’ αυτό το κείμενο ο κ. Οικονόμου προτείνει, μεταξύ άλλων, και τη διαδρομή που θα πρέπει κατά τη γνώμη του να ακολουθεί το λεωφορείο για να εξυπηρετεί τους επιβάτες, στις μετακινήσεις τους από Παπάγου στο Χολαργό και αντιθέτως.
Ως δημοτική αρχή, δηλώνουμε ότι είναι ευπρόσδεκτες όλες οι προτάσεις που γίνονται από οποιονδήποτε και αποβλέπουν στο να συμβάλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Δεν είναι όμως ευπρόσδεκτες οι προτάσεις που παρουσιάζονται ως πρωτότυπες, ενώ είναι αντιγραφή των ενεργειών και του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής. Και είναι αντιγραφή του δικού μας σχεδιασμού η συγκεκριμένη πρόταση του κ. Οικονόμου, γιατί είναι βέβαιο ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι το θέμα της προμήθειας από το Δήμο μας δύο λεωφορείων είναι εν εξελίξει και ότι το θέμα της διακοινοτικής συγκοινωνίας και της καθιέρωσης του συγκεκριμένου δρομολογίου (ακριβώς αυτό που ο ίδιος παρουσιάζει ως δική του ιδέα και πρόταση) επρόκειτο να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Μαρτίου ε.έ. Ατυχώς, η συζήτηση και η λήψη απόφασης αναβλήθηκε, λόγω της προχωρημένης ώρας, για την επόμενη συνεδρίαση. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι το θέμα αυτό έχει ήδη συζητηθεί στα συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού (στα οποία παραπέμφθηκε από τη δημοτική αρχή), τα οποία έχουν συμφωνήσει για το προτεινόμενο δρομολόγιο (αυτό που ο κ. Οικονόμου παρουσιάζει ως δική του ιδέα) και επομένως είναι ευρύτερα γνωστός τόσον ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής όσο και το προτεινόμενο από αυτή δρομολόγιο.
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και με την ελπίδα να σταματήσει ο συγκεκριμένος δημότης να ακολουθεί τέτοιες παλαιομοδίτικες πρακτικές και ενέργειες, οι οποίες είναι ξεπερασμένες, δεν συμβάλλον στο κοινωνικό συμφέρον και δεν τον τιμούν.


ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

vgiannakopoulosgrafiaπηγή: aganargyroi.gr
Σχόλιο π. Σταύρου Τρικαλιώτη: ἀπό τό πρώην Δήμαρχο ῾Αγίας Παρασκευῆς καί ἐπικεφαλῆς τῆς δημοτικῆς Παράταξης "Μαζί γιά τήν ῾Αγία Παρασκευή" λάβαμε μέσω τοῦ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου μήνυμά του μέ ἀφορμή τήν Κυριακή τῆς ᾿Ορθοδοξίας καί τό δημοσιεύουμε,  γιατί εἶναι ἕνα δεῖγμα τῆς  ἀγάπης του πρός τήν ᾿Ορθόδοξη ᾿Εκκλησία μας, τούς ἱερεῖς τῆς ῾Αγίας Παρασκευῆς, ἀλλά καί ἐπιτρόπους πού προσφέρουν ἐθελοντικά τίς ὑπηρεσίες τους στίς ἐνορίες. ῾Ο ἀξιότιμος πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος κατά τίς δύο δημαρχιακές του θητεῖες ἦταν πραγματικά στό πλευρό τῶν τοπικῶν ἐνοριῶν τῆς ῾Αγίας Παρασκευῆς καί ἔδωσε ἄριστα δείγματα γραφῆς σεβασμοῦ πρός τόν ἱερό κλῆρο καί εἶχε ἄριστη συνεργασία μαζί του. Προσωπικά ἔχω νά καταθέσω ὅτι στόν ἀγώνα μου γιά τήν ἀνέγερση τοῦ ῾Ιεροῦ Ναοῦ τῶν ῾Αγίων ᾿Αναργύρων τόν εἶχα πάντοτε στό πλευρό μου σέ ὅτ,ι τοῦ εἶχα ζητήσει. Μᾶς βοήθησε τόσο μέ οἰκονομικές ἐνισχύσεις, ὅσο καί μέ ἄλλου τεχνικοῦ τύπου βοήθειες μέσω τοῦ Δήμου, ἀλλά καί στήν διοργάνωση τῆς  ἐτήσιας Πανηγύρεως τοῦ ναοῦ μας μέ τήν κάλυψη τοῦ κόστους τῶν παραδοσιακῶν συγκροτημάτων πού ἔδιναν τόν δικό τους τόνο στήν ὁλοκλήρωση τοῦ ἑορτασμοῦ τοῦ ναοῦ μας. Σέ μιά ἐποχή πού λίγοι πολιτικοί ὁμολογοῦν μέ παρρησία τήν ἀγάπη τους γιά τήν ᾿Εκκλησία τοῦ Χριστοῦ καί τόν ἱερό κλήρο, ἐκτιμώντας προφανῶς  καιροσκοπικά τό πολιτικό κόστος, τό παρακάτω μήνυμα τοῦ πρώην Δημάρχου εἶναι ἕνα ἐνθαρρυντικό δεῖγμα γραφῆς καί τόν εὐχαριστοῦμε ἐκ καρδίας.
 Αυτή την πρώτη Κυριακή της Μ. Τεσσαρακοστής βρεθήκαμε όλοι στις εκκλησιές κρατώντας από μια εικόνα στο χέρι και συμμετέχοντας – βιώνοντας ενεργά το θρίαμβο της Ορθής Πίστης σε βάρος του ψεύδους, του κινδύνου και της πλάνης.
Δεν είναι καθόλου συμπτωματικό που η Εκκλησία μας σε αυτή την εξελικτική περίοδο που μόλις ξεκίνησε και θα κορυφωθεί το Πάσχα, αφιερώνει την πρώτη Κυριακή στο θρίαμβο της Ορθοδοξίας. Ίσως γιατί όπως προσωπικά το έχω καταλάβει η σωστή αρχή για οτιδήποτε στη ζωή πρέπει να γίνεται πάνω σε γερά θεμέλια και όχι σε σαθρό έδαφος. Πάνω στην άμμο, παλάτια δεν κτίζονται.
Πρώτα λοιπόν η Εκκλησία ξεκαθαρίζει το αλήθεια από το ψέμα, την ήρα από το στάρι.
Κι επίσης διδασκόμαστε πως ο δρόμος για την αλήθεια, η επιθυμία για την υπεράσπισή της μπορεί να αποβεί χρονοβόρος αλλά και οδυνηρός. Περίπου 116 χρόνια εσωτερικής διαμάχης, διωγμών και τριβών ήταν το τίμημα για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Στον ίδιο δρόμο οφείλει να βαδίσει η Εκκλησία μας και τη σημερινή εποχή. Οι πνευματικοί μας ηγέτες καλούνται να δράσουν πολυεπίπεδα. Η στήριξη του ανθρώπου που έχει ανάγκη, που βρέθηκε στο δρόμο χάνοντας τα πάντα από τη μια στιγμή στην άλλη αλλά και το όρθωμα του αναστήματος μαζί με τον απαραίτητο έλεγχο απέναντι σε όλους όσους μας επιβουλεύονται είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Άλλωστε ας αναλογιστούμε πως και ο Χριστός δεν αρκέστηκε μόνο στη διδασκαλία ή την ανακούφιση των πονεμένων ανθρώπων αλλά ήλεγχε αυστηρά τα κακώς κείμενα της εποχής. Επιπρόσθετα η Εκκλησία ιστορικά πάντα αναλάμβανε τις ευθύνες και το ρόλο που της αναλογούσε. Αυτό οφείλει να πράξει και σήμερα.
Για να έρθω όμως και στα της πόλης μας, θα ήθελα να τονίσω κάτι που οι πιο πολλοί το γνωρίζετε από προσωπική πείρα. Η πόλη μας έχει τη χαρά να διακονείται από ευσεβείς και πάνω από όλα άξιους ιερείς. Μαχητικούς ποιμένες, πολύτεκνους στην πλειοψηφία τους οικογενειάρχες που βρίσκονται δίπλα στο ποίμνιο βιώνοντας τα προβλήματα της κοινωνίας και αυτό το έχω διαπιστώσει τόσο ως δημότης όσο και ως δήμαρχος τις φορές που χρειάστηκε να συνεργαστούμε ή να ενσκύψουμε πάνω σε κάποιο πρόβλημα των ενοριών μας. Και θα ήθελα να λάβουν αυτά τα λόγια όχι ως φιλοφρόνηση αλλά ως ενισχυτική δύναμη στις δύσκολες ημέρες που ακολουθούν γιατί θα τους χρειαστούμε.
Κλείνοντας δε θα ήθελα να εμπλακώ στο θέμα που ανέκυψε στην πόλη μας σχετικά με τον τρόπο του εορτασμού τα τελευταία δύο χρόνια που σίγουρα επιδέχεται σημαντικού αντίλογου, όχι γιατί δεν έχω άποψη αλλά γιατί η περίσταση το επιβάλλει.
Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους και καλή Σαρακοστή.
Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΛΟΥΚΕΤΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ!

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ!

Τα λουκέτα δεν έχουν τέλος  για την αγορά Χολαργού. Μια αγορά η οποία σε λίγο διάστημα θα μετατραπεί σε...κοιμητήριο καταστημάτων. Η μία μετά το άλλη οι επιχειρήσεις κατεβάζουν ρολά υπό το βάρος της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και των μέτρων που ...εξανεμίζουν το πορτοφόλι της νοικοκυράς.
Τεράστια ευθύνη για το κλείσιμο των καταστημάτων φέρουν και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων οι οποίοι αρνούμενοι να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες και να προσαρμόσουν τις τιμές του ενοικίου στα νέα δεδομένα, επισπεύδουν τον οικονομικό θάνατο των επιχειρήσεων. Πολλοί από τους ιδιοκτήτες ακινήτων είναι κυνικοί και αδιάλλακτοι στα δίκαια αιτήματα των καταστηματαρχών να κατεβάσουν το ενοίκιο ή να δώσουν λίγες ημέρες παράτασης στην καταβολή του!
Υπάρχουν δε ιδιοκτήτες, που απειλούν με εξώδικα και έξωση τους μισθωτές τους, εάν δεν λαμβάνουν στην ώρα τους το ενοίκιο!!!

Το κατάστημα ψιλικών της πλατείας Φανερωμένης (φωτογραφία), αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση επιχειρηματία που  αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή του εξαιτίας του ιδιοκτήτη! Ο εκμισθωτής όχι μόνον δεν δέχτηκε να κατεβάσει το μίσθιο αλλά όταν ο μισθωτής τού είπε ότι τού βρήκε νέο μισθωτή για να αγοράσει την επιχείρηση ψιλικών, ο εκμισθωτής τσίτωσε τα πόδια και αύξησε το ενοίκιο!!!
Απίστευτο αλλά αληθινό. Ενώ ο μισθωτής πλήρωνε 700 ευρώ τον μήνα ενοίκιο, μόλις βρήκε αγοραστή της επιχείρησής του, ο εκμισθωτής αύξησε το ενοίκο στα 850 ευρώ, με αποτέλεσμα ο δύσμοιρος επαγγελματίας να βάλει λουκέτο χωρίς να μπορέσει να μεταβιβάσει την επιχείρηση στον υποψήφιο αγοραστή!
Η οδός Φανερωμένης αποτελεί την θλιβερή απεικόνιση της οικονομικής κρίσης. Εκτός από τα ψιλικά, έχει ήδη κλείσει το πρατήριο φούρνου (φωτό, στην έξοδο της οδού προς την Μεσογείων), λουκέτο έβαλε και το κατάστημα γυνακείων ενδυμάτων Trendy,  ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οσονούπω θα κλείσουν δύο ακόμη καταστήματα!
Ποιος μπορεί να σώσει τις επιχειρήσεις;
Η τρόϊκα και η εντολοδόχος της, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας  θέλουν τις επιχειρήσεις με κατεβασμένα ρολά!

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Το πρόβλημα της λειψυδρίας και οι μελλοντικές προβλέψεις

επιμελείται η Ζωή Ηλία
Το νερό είναι η περισσότερο διαδεδομένη χημική ένωση που είναι απαραίτητη σε όλες τις γνωστές μορφές ζωής στον πλανήτη[1] μας. Το νερό υπάρχει σ' όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, ζωικούς και φυτικούς, ειδικότερα, οι άνθρωποι και τα ζώα έχουν στο σώμα τους 60-70% νερό. Το νερό απαντάται και στις τρεις μορφές στη Γη στερεή (πάγος, χιόνι), υγρή (νερό πηγών, ποταμών, θαλασσών) και αέρια (υδρατμοί στην ατμόσφαιρα), ενώ με μορφή πάγου υπάρχει και σε άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος.
  Δυστυχώς όμως, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού της γης , της μαζικής κατανάλωσης , της κατάχρησης των φυσικών πόρων και της μόλυνσης του νερού στερεί, σημαντικές ποσότητες νερού από ολόκληρους πληθυσμούς που ζουν σε παραλίμνιες ή παραποτάμιες περιοχές. Με αποτέλεσμα η διαθεσιμότητα του πόσιμου νερού να μην επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και να μειώνεται διαρκώς. 

Πρώην στέλεχος "καρφώνει" την Goldman Sachs

 πηγή:
Τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο από την Goldman Sachs, περιγράφει με άρθρο του στους New York Times, ο Greg Smith σημαίνον στέλεχος της τράπεζας επί 12 χρόνια.
Με τα όσα λέει, μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά στα παρασκήνια της λειτουργίας της επενδυτικής τράπεζας, η οποία είχε και εμπλοκή στο "ελληνικό πρόβλημα" με το περίφημο Swap, που συνέβαλε στην διόγκωση του χρέους.
"Σήμερα είναι η τελευταία μου μέρα στην Goldman Sachs. Πιστεύω ότι δούλεψα αρκετά για να καταλάβω την κουλτούρα, τον τρόπο λειτουργίας και τους ανθρώπους της και μπορώ ειλικρινά να πώ ότι αυτή την περίοδο η ατμόσφαιρα είναι τοξική", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο Smith, υποστηρίζει ότι η επενδυτική τράπεζα έχει πια ξεφύγει από τις αρχές της και προσθέτει ότι πλέον δεν μπορεί να καταλάβει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί.
"Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά η κουλτούρα ήταν μέρος της επιτυχίας της Goldman Sachs. Περιλάμβανε, την ομαδική δουλειά, την ακεραιότητα και την υπεράσπιση των συμφερόντων των πελατών της. Αυτά τα στοιχεία μας επέτρεψαν να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας επί 143 χρόνια" γράφει ο Smith και προσθέτει ότι αυτά τώρα αποτελούν παρελθόν.

«κ. Δήμαρχε, ο Δήμος μας ΔΕΝ είναι Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία…»




γράφει ο Γιάννη; Κεχρής
          Γενικός Χειρούργος – Εντατικολόγος
                  Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου - Χολαργού


                Οφείλω μια απάντηση στην αήθη και προσχεδιασμένη επίθεση που δέχτηκα από τον Δήμαρχο και τα σε συγχορδία «αλαλάζοντα παπαγαλάκια» του στην διάρκεια της συζήτησης, που αφορούσε την πρόσληψη προσωπικού για την επαναλειτουργία του ΚΕΠ στην Ελλησπόντου.
                Τρία ΚΕΠ ήταν ενεργά στο παρελθόν: στην 17η Νοεμβρίου (Χολαργός), στην Ασπασίας - Πλατεία Δημοκρατίας (Χολαργός) και στην Ελλησπόντου (Παπάγος). Τα ΚΕΠ στην Ασπασίας και Ελλησπόντου σταμάτησαν να λειτουργούν λόγω διακοπής της σχετικής επιχορήγησης από το Υπουργείο. Η Διοίκηση με μοναδικό κριτήριο την λογική της ποσόστωσης «ένα προς ένα» μεταξύ των δύο κοινοτήτων επέλεξε να επαναλειτουργήσει το ΚΕΠ στην Ελλησπόντου, αφού ο Χολαργός διέθετε ήδη ένα ΚΕΠ στην 17η Νοεμβρίου.
                Τόλμησα να εκφράσω την άποψη ότι αν θα έπρεπε να επιλέξουμε ένα ΚΕΠ μεταξύ των δύο τοποθεσιών αυτής στην Ασπασίας και αυτής στην Ελλησπόντου, καταλληλότερη θέση θα ήταν αυτή στην Ασπασίας. Επιχειρηματολόγησα λέγοντας ότι το Κ.Ε.Π. της Ελλησπόντου βρίσκεται σε μία απομονωμένη περιοχή που εξυπηρετεί μόνο τους περιοίκους και καθόλου τους διερχόμενους και τους εργαζόμενους. Αντίθετα ένα Κ.Ε.Π. στην Ασπασίας θα εξυπηρετούσε καλύτερα, γιατί θα βρισκόταν στο επίκεντρο των ημερησίων δραστηριοτήτων των πολιτών λόγω της γειτνίασης του με την Λ. Μεσογείων, τις τράπεζες, την ΔΟΥ και το ΙΚΑ και θα τόνωνε την τοπική αγορά που αργοπεθαίνει. Διακόπηκα και δεν κατάφερα να ολοκληρώσω το σκεπτικό μου αλλεπάλληλες φορές με αγοραίες εκφράσεις του τύπου: «αισθάνομαι ναυτία και αναγούλα», «δεν θα τολμάς να πατήσεις στον Παπάγο…».

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ: "Η 25η Μαρτίου δεν ανήκει σε σας"

 
 
            Είδα και άκουσα στο βραδινό δελτίο της ΝΕΤ τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Καψή να προσπαθεί να εξομοιώσει τους τραμπούκους του παρακράτους της Δεξιάς που δολοφόνησαν τον Λαμπράκη με τα σημερινά θύματα της αντεθνικής, αντικοινωνικής και αντιλαϊκής πολιτικής της ξένης Τρόικα και της ντόπιας Κυβέρνησης που προσπαθούν να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους.
            Ώστε οι κύριοι Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος, Νταλάρας και Παπουτσής είναι οι σημερινοί Μπελογιάννης, Σαράφης, Λαμπράκης και Πέτρουλας και όλο αυτό το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι δεκάδες χιλιάδες που έχασαν τις δουλειές τους κι άλλοι τόσοι που θα είναι από δω και στο εξής αναγκασμένοι να ζουν με 200 ως 500 Ευρώ το μήνα, οι νέοι επιστήμονες που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, οι καταστηματάρχες και οι υπάλληλοι των κλεισμένων μαγαζιών και οι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι των 4.500 επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο, όλοι αυτοί που η πολιτική σας, κ. Καψή, τους οδήγησε στο τελευταίο σκαλί του πόνου, της απελπισίας, της απόγνωσης και της οργής είναι οι σημερινοί τραμπούκοι ενός αόρατου παρακράτους, απλώς αντί να κρατούν μαχαίρια, πιστόλια και σιδηρολοστούς χρησιμοποιούν τα … θανατηφόρα γιαούρτια για να εξοντώσουν τους σύγχρονους εθνικούς ήρωες Πρωθυπουργούς, Υπουργούς και διακεκριμένους οπαδούς μιας ουσιαστικά και τυπικά παράνομης κυβερνητικής εξουσίας που έχει καταντήσει προ πολλού άβουλο όργανο-μαριονέτα στα χέρια των κυρίων Μέρκελ, Σόιμπλε, Τόμσεν και Ράιχεμπαχ.
            Μας είπατε, κ. Καψή, ότι ο κ. Νταλάρας συμβολίζει σήμερα τη Δημοκρατία κι έτσι καταλάβαμε το κρυφό νόημα αυτών των περίφημων συναυλιών που τόσο υπερβολικά προβάλλονται από τα ΜΜΕ που ελέγχετε, στις οποίες ένας προβεβλημένος και αγαπητός από το πλατύ κοινό τραγουδιστής προσπαθεί να αναδειχθεί σε θύμα στο βωμό της Δημοκρατίας που απειλείται από όλους εμάς τους «απ’ έξω», που με τόση αφέλεια προσπαθείτε να μας κάνετε με το ζόρι «παρακρατικούς». Ξεχνώντας ότι πριν λίγες μέρες εσείς οι … «δημοκράτες» δεν διστάσατε να εκσφενδονίσετε όχι αυγουλάκια και γιαούρτια αλλά βόμβες δακρυγόνων με στόχο τα κεφάλια μας και να μας ψεκάσετε με χημικά που αποδεδειγμένα ιατρικά καταστρέφουν ένα από τα πιο ζωτικά όργανα του ανθρώπου, τους βρόγχους. Στα κεφάλια διαδηλωτών που δεν έκαναν τίποτα άλλο πέραν του να φωνάζουν συνθήματα.
            Θα έπρεπε να σας είχαμε κάνει (σε όλη την Κυβέρνηση) μήνυση για απόπειρα δολοφονίας, όμως προσωπικά δεν καταδέχομαι να έχω καμμιά σχέση μαζί σας, ούτε του κατηγόρου. Και ξέρετε γιατί; Γιατί εγώ έμαθα να πιστεύω και να υπερασπίζομαι ακόμα και με τη ζωή μου την Εθνική μας Ανεξαρτησία, που εσείς την πουλήσατε στους ξένους για μια χούφτα αργύρια.
            Αλήθεια, με τι πρόσωπα θα πάτε να τιμήσετε τους ήρωες του ‘ 21 που θυσιάστηκαν για την Εθνική μας Ανεξαρτησία, όταν έχετε παραδώσει -γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία μας- αυτή την Ανεξαρτησία στους ξένους, βάζοντας οικειοθελώς τον ελληνικό λαό κάτω από τον ζυγό των ανελέητων ξένων τοκογλύφων; ΟΧΙ !  Η 25η Μαρτίου δεν ανήκει σε σας! Δεν έχετε το δικαίωμα να μολύνετε με την παρουσία σας τη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την Τιμή της Πατρίδας που εσείς ποδοπατήσατε. Η 25η Μαρτίου ανήκει στον Ελληνικό Λαό. Σε κείνους που ακόμα και σήμερα αγωνίζονται για την Ανεξαρτησία της Χώρας, τα δικαιώματα των εργαζομένων και την πίστη στις ανεξάντλητες δυνάμεις του Λαού μας,. Του Ελληνικού Λαού που είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, φτάνει να μπορέσει να απαλλαγεί από τις δαγκάνες των νέο-Ναζί της Ευρώπης, οι οποίοι με τη συνεργασία ανθρώπων μειωμένης εθνικής ευθύνης τον έχουν δέσει σήμερα χειροπόδαρα προσπαθώντας να τον αχρηστεύσουν.
Αλλά αυτό δεν θα το πετύχουν!
 
          

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ!


ΜΕΤΕΒΛΗΘΗ ΣΕ… ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ , ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ  ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΑΝ! 

ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ “ΚΙΝΗΜΑ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ!
Απίστευτο και όμως αληθινό! Οι πατατοπαραγωγοί  προσαρμόζουν τις τιμές τους  με αυτές των Σούπερ Μάρκετς! Αυτοί που μέχρι πριν από δυο-τρεις μήνες πετούσαν στους δρόμους την παραγωγή τους, ή τη χάριζαν στον κόσμο, προσπαθώντας να πείσουν για την εξαιρετική ποιότητα της πατάτας τους, σήμερα εμφανίζονται να εκδικούνται όλους όσους τους στήριξαν! Και δεν πέρασε παρά ελάχιστο διάστημα που, από το ναδίρ οι παραγωγοί βρέθηκαν στο ζενίθ, χάρη στις εθελοντικές οργανώσεις και τα κινήματα προστασίας καταναλωτών. Αντί όμως να ευχαριστούν το κοινό και τον αγώνα που έχει κάνει υπέρ των παραγωγών πατάτας, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες, οι αγρότες, με ζεστό πλέον πορτοφόλι και αισθανόμενοι ότι βρίσκονται σε θέση ισχύος, ανεβάζουν εν χορώ τις τιμές των προϊόντων τους!
Ενώ με την έναρξη του κινήματος της πατάτας, οι παραγωγοί διέθεταν το προϊόν τους απευθείας στον καταναλωτή στην τιμή των 0,28 λεπτών το κιλό,  ξαφνικά άλλαξαν …τροπάριο και απαιτούν περισσότερα χρήματα!  
Έτσι, από 0,28 λεπτά το κιλό που ήταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες η τιμή της πατάτας στην Αθήνα, σήμερα οι παραγωγοί Νευροκοπίου (και όχι μόνον, αλλά των Σερρών και άλλων πόλεων) έχουν ανεβάσει την τιμή του κιλού στα επίπεδα των 0,30-0,32 λεπτών, αναλόγως της παραγγελίας! Για παραγγελία 60 κιλών, διαθέτουν την πατάτα προς 0,30 λεπτά το κιλό ενώ για 30 κιλά, η τιμή σκαρφαλώνει στα 0,32 λεπτά!!!
Την ίδια ώρα που στα πολυκαταστήματα «Σκλαβενίτης» και «Βασιλόπουλος» η πατάτα τιμάται προς 0,32 λεπτά το κιλό, χωρίς να σε υποχρεώνουν να αγοράσεις 30 κιλά για να έχεις αυτή την τιμή! 

Πρόκειται για πρόκληση από την πλευρά των παραγωγών η οποία γίνεται μεγαλύτερη, εάν λάβει κανείς υπόψη ότι εκκρεμούν παραγγελίες σε δήμους της Αθήνας (π.χ. Παλλήνη-Γέρακας, Γαλάτσι), οι οποίοι ενώ είχαν συμφωνήσει με τους παραγωγούς Νευροκοπίου να αγοράσουν πατάτες προς 0,28 λεπτά το κιλό, οι παραγωγοί ήδη αρνούνται να κατέβουν στην Αθήνα, εάν οι δήμοι δεν  συνταχθούν με τις νέες απαιτήσεις τους! Έτσι, οι δήμοι της Αττικής βρίσκονται υπό καθεστώς εκβιασμού από τους παραγωγούς πατάτας και την ίδια ώρα είναι εκτεθειμένοι  απέναντι στους δημότες τους, μια και τους έχουν δώσει τιμή πατάτας προς 0,28 ευρώ το κιλό!!!

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Συνέντευξη Π. Καμμένου στην "Ελευθερη Ωρα"

Η  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ

ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ Η ...ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ ΠΑΠΑΓΟΥ


 
Για μια ακόμη φορά σταμάτησαν τα έργα στηνΑγία Σκέπη Παπάγου. Ένα έργο που τείνει να εξελιχθεί σε ...γεφύρι τη Άρτας. 
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τίγκας με  επιστολή του προς το δασαρχείο Πεντέλης καυτηριάζει το απαράδεκτο της καθυστέρησης.

Με πολύ λύπη αλλά και μεγάλη αγανάκτηση πληροφορήθηκα, ότι την Πέμπτη  8 Μαρτίου 2012, σταμάτησαν τα έργα για την ανάπλαση του περιβάλλοντος  χώρου του Ιερού ναού της Αγίας Σκέπης. Τα έργα αυτά που είχαν διακοπεί τον Φεβρουάριο 2011,  άρχισαν και πάλι τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου, κατόπιν ενεργειών του Δήμου που είχαν ως αποτέλεσμα, την άρση της απόφασης διακοπής εργασιών της Πολεοδομίας Αγ. Παρασκευής και δυστυχώς διεκόπησαν εκ νέου την προηγούμενη Πέμπτη.
Η διακοπή των εργασιών έγινε από το Δασαρχείο Πεντέλης, όμως δεν γνωρίζω αν έγινε καταγγελία από κάποιον ή κάποιους από τους ασχολούμενους με τα κοινά ή από κάποιους συνδημότες μας ή ακόμη και αν έγινε αυτεπαγγέλτως από το Δασαρχείο Πεντέλης. Σημασία έχει ότι κάποιοι αγνοούν προκλητικά το αισθητήριο της κοινωνίας μας. Είναι ντροπή τους και σε καμιά περίπτωση δε με εκφράζουν.Πιστεύω ακράδαντα, ότι ακόμη και αν το Δασαρχείο Πεντέλης ενήργησε αυτεπαγγέλτως, αυτό είναι λάθος και το καταδικάζω χωρίς συζήτηση. Όλοι μας περιμέναμε να τελειώσουν τα έργα πριν το Πάσχα, ώστε να μπορέσουμε δημότες και κάτοικοι του όμορφου δήμου μας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, να γιορτάσουμε με κατάνυξη στον μεγαλοπρεπή Ιερό ναό της Αγ. Σκέπης.
 

Κύριε Δασάρχα,
Με την ιδιότητά μου ως Δημοτικού Συμβούλου Παπάγου-Χολαργού γίνομαι δέκτης  έντονων αντιδράσεων πολλών συλλόγων, φορέων αλλά και πάρα πολλών μεμονωμένων ατόμων. Αντιδράσεις οι οποίες εκδηλώνονται με κάθε μέσο και τρόπο και είναι απόλυτα δικαιολογημένες.
Παρακαλώ,
Κύριε Δασάρχα, όπως εγκρίνετε άμεσα την επανέναρξη των εργασιών αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου, ώστε να  ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα. Περιμένω με πολύ μεγάλη ανυπομονησία την έγκρισή σας και είμαι βέβαιος ότι θα είναι σύμφωνη με το καθολικό αίσθημα της κοινωνίας των πολιτών του Παπάγου και όχι μόνο.
Η Αγία Σκέπη δεν μπορεί να περιμένει.
Παπάγου, 12  Μαρτίου 2012
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Κώστας – Πολυχρόνης  Τίγκας
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού