Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΔΗΣ!

"Με καλή παρέα και χαλαρή συζήτηση" έγραφε ο κ. Ξύδης στο μήνυμά του που ανήρτησε δημοσίως δείχνοντάς τον να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Πρωθυπουργό Σαμαρά να τον έχει αγκαλιάσει φιλικά!  Αυτός ο πολιτικός εγκληματίας είναι φίλος σας κύριε Ξύδη; Δείτε τον τώρα που μπορεί να τον φορτωθούμε ακόμη μερικά χρονάκια στο σβέρκο μετά τον πολιτικό γάμο που έκανε με τον Βενιζέλο! ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Α.Ε! 
Και ο λαός στην φυλακή ή στα μπαλκόνια από τα οποία θα συνεχίσει να φουντάρει. 
Την πάνω φωτό την δανειστήκαμε  από το tagikonet.gr

ΚΤΗΝΩΔΗΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: "ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ"!!!!

 
 Μετά το "να πούμε ότι την σημαία την πήρε ο άνεμος" στα Ίμια, ο Πάγκαλος ξαναχτυπά, ζητώντας την κατάργηση των παρελάσεων. Το επιχείρημά του; Κρατηθείτε:
Πάγκαλος: «Είναι γελοίο να γίνονται παρελάσεις... (...) δεν συμβαίνουν πουθενά αλλού στον κόσμο (...)». 
Την απάντηση τού την δίνει ο Ανδρέας Αχαιός: "Μεγάλε... Εδώ μιλάμε για Εθνικές Επετείους! Ξέρεις πολλά Έθνη; Γνωρίζεις πολλά Έπη επανάστασης, αντίστασης και απελευθέρωσης; Είσαι αλήθεια τόσο ηλίθιος ή τόσο επικίνδυνος;;;" 
Μία παρατήρηση αγαπητέ Αχαιέ. Προφανώς ευφυολόγημα κάνεις όταν τον αποκαλείς "Μεγάλο" ή όταν αναρωτιέσαι εάν είναι τόσο ηλίθιος ή επικίνδυνος! Είναι και ηλίθιος και επικίνδυνος. Ο χειρότερος συνδυασμός! Όταν μάλιστα συνοδεύεται από τέτοιο πάχος, τότε μλάμε και για αναισθησία κτηνώδη!

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ! ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΤΑ ΗΧΕΙΑ!


ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: ΑΥΤΟΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ 28ΧΡΟΝΟΣ!

Σοκ στην κοινωνία του Ηρακλείου έχει προκαλέσει η αυτοκτονία ενός 28χρονου ο οποίος έδωσε τέλος στην ζωή του με όπλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive.gr ,o  28χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα στο κεφάλι, αφήνοντας άφωνους τους συγγενείς του, συγκεκριμένα τους θείους και τα ξαδέλφια του, τους οποίους πήγε να επισκεφθεί! Ο άτυχος νέος άφησε επί τόπου την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.
Στο σπίτι βρίσκονται αυτή την ώρα αστυνομία και ο ιατροδικαστής, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες που να αναφέρουν ότι ο αυτόχειρας αντιμετώπιζε οικονομικά η ψυχολογικά προβλήματα. Η αστυνομία ερευνά με προσοχή το περιστατικό, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί αν ο νεαρός είχε την καραμπίνα μαζί του ή τη βρήκε και τη χρησιμοποίησε στο συγγενικό του σπίτι.
staparaskinia

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΙΣΤΕ;

ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΚΟΡ ΣΑΣ!
ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ;
Πατήστε στο link για τις ερωτήσεις και την απάντηση:

http://sohosfm.gr/Downloads/Files/test_exypnadas.htm
 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΜΠΛΟΦΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ!!!

οαεε
της Όλγας και Τάνυας Γεριτσίδου 
Είστε (αν)ασφαλισμένος στον Ο.Α.Ε.Ε. ; Μήπως σας έχει δημιουργήσει χρέη διότι τα υπέρογκα ασφάλιστρα του είναι αδύνατον να τα πληρώσετε βάσει του εισοδήματος σας ; Τέλος, μήπως λάβατε το περιβόητο «ραβασάκι» Ο.Α.Ε.Ε. που στέλνεται τώρα κατά κόρον με τίτλο «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ» ; 
Μήπως έχει αριθμό πρωτοκόλλου 1056711 και ημερομηνία 12-7-2013; 
Τότε να ξέρετε ότι έχετε στα χέρια σας ένα διοικητικώς άκυρο έγγραφο που δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη πρόσκληση για δύο λόγους : 
1. ο αριθμός πρωτοκόλλου δεν είναι μοναδικός αλλά ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΑ ΤΑ ‘ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ’ ΑΥΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΟ ΤΙΤΛΟ, ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ. Κοινός αριθμός πρωτοκόλλου επιτρέπεται μόνο σε έγγραφα του δημοσίου που έχουν την ιδιότητα της ανοιχτής επιστολής ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΠΡΟΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ όπως είναι μία ενημέρωση – πρόσκληση προσωπικών οφειλών για τακτοποίηση λογαριασμού. 
2. εάν το προαναφερόμενο έγγραφο δεν σας εστάλη με συστημένη επιστολή και ρόζ αποδεικτικό παραλαβής ΕΛΤΑ αλλά με μαζική αποστολή ΕΛΤΑ και μάλιστα Β΄(!) προτεραιότητας (δηλαδή χωρίς καν ημερομηνία αποστολής των ΕΛΤΑ), τότε ΕΝΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΟΡΙΣΤΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΔΙΟΡΙΑ ΔΕΚΑ (10) ΗΜΕΡΩΝ «από την παραλαβή του παρόντος» ΚΑΘ’ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ 

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΑΜΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΛΗΘΙΝΑ: Ο ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! 
Να διαβάζετε τον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή¨διότι εδώ λέμε αλήθειες οι οποίες επιβεβαιώνονται από τα γεγονότα. Αυτά που προβλέπαμε  στις αρχές Αυγούστου ότι οι επόμενες εκλογές θα φέρουν συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ υπό τον φόβο της Χρυσής Αυγής, τα επιβεβαιώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τατσόπουλος ο οποίος βάζει το θέμα της μετεκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ λόγω Χρυσής Αυγής. Ο κ. Τατσόπουλος είπε στην  Real News: “Το τι θα πρέπει να γίνει στις επόμενες εκλογές, θα εξαρτηθεί ανάλογα με το αποτέλεσμα. Αν υπάρχει αποτέλεσμα αυτοδυναμίας, δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. "Αν το εκλογικό σώμα στειλει για πολλοστή φορά μήνυμα μη αυτοδυναμίας, τότε να συζητήσουμε το θέμα της συνεργασίας. Χωρίς όμως να αισθάνεται κανείς ότι παραδίδεται στον άλλο. Η έντιμη συνεργασία χρειάζεται αμοιβαίες υποχωρήσεις”. 
Εμείς επαναφέρουμε το δημοσίευμά μας της 5ης Αυγούστου και... περιμένετε την μέρα που θα..τρίβετε τα μάτια σας όταν βλέπετε να συγκυβερνούν ο Σαμαράς με τον Τσίπρα! 

Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΚΑΙ «ΔΕΞΙΑ»



ΙΔΟΥ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ!!!
 Γραφεία στοιχημάτων στο εξωτερικό ποντάρουν στη συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ!


του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όμως οσονούπω προβλέπεται να γίνει πραγματικότητα, όπως και τόσα άλλα απίθανα γεγονότα που ζούμε τα τελευταία τριάμισι χρόνια.

Ο τόπος μας οδηγείται από το κακό στο χειρότερο, με πρωταγωνιστές τους πολιτικούς της καταστροφείς, τους σύγχρονους Εφιάλτες, οι οποίοι δεν νοιάζονται για τίποτε άλλο παρά για το πώς θα σώσουν το κόμμα τους, το μαγαζάκι τους δηλαδή. Οδήγησαν την Ελλάδα στον όλεθρο και όμως, παρ’ όλα αυτά παραμένουν στο τιμόνι της, με πλοηγό τους την εξαπάτηση των ψηφοφόρων για την με κάθε τρόπο συντήρησή τους στην εξουσία. Ο νόμος Παυλόπουλου που πριμοδοτεί τον πρώτο κόμμα με 50 βουλευτές, ακόμη και αν αυτό λάβει το 15% των ψήφων του εκλογικού σώματος, φτιάχτηκε με σκοπό τη διατήρηση  στον κυβερνητικό θώκο των καταστροφικών κομμάτων.
Οι ολετήρες κομματιάζουν την χώρα και την παραδίδουν στους εχθρούς της, τους δανειστές. Έχουν …κάτσει στα τέσσερα ενώπιον των νεοκατακτητών  Μέρκελ - Σόϊμπλε δηλώνοντας πλήρη υποταγή στα κελεύσματά τους. Την ίδια ώρα που οι άθλιοι πολιτικοί ταγοί μεριμνούν μόνο για το κομματικό τους συμφέρον, σφάζουν το λαό με απολύσεις ή ραγδαίες περικοπές μισθών και συντάξεων είτε ακόμη κλέβοντας τις αποταμιεύσεις τους (βλέπε ομολογιούχους δημοσίου).
Είδαμε λοιπόν το μόρφωμα ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να συμπορεύεται επί αρκετούς μήνες! Ένας αλλοπρόσαλλο γάμος τριών κομμάτων ο οποίος το μόνο σίγουρο που εξασφάλισε ήταν να αποδίδεται σταθερά και αδιαλείπτως ο μισθός των βουλευτών-υπουργών, την ίδια ώρα που η πολιτική τους διέλυε την ελληνική κοινωνία. Όταν όμως ο σφαγιασμός του λαού έπρεπε να λάβει ακόμη πιο τραγικές διαστάσεις με σωρηδόν απολύσεις, η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από το μόρφωμα με αποτέλεσμα την βρώμικη δουλειά του δημίου να αναλάβουν τα δύο κόμματα της συμφοράς: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
«Θα ολοκληρώσουμε την 4ετία» διαμηνύει ο Πρωθυπουργός. Συντρίμμια να απομείνουν στη χώρα, ο στόχος του Σαμαρά είναι να ολοκληρώσει την 4ετία! Να κρατηθεί πάση θυσία στην εξουσία μαζί με τον Βενιζέλο! Τι κι αν πληθαίνει ο κόσμος που ζητεί να στηθούν δίκες σε βάρος των προδοτών της χώρας,; Οι υπεύθυνοι όχι μόνο δεν διώκονται αλλά εξακολουθούν να καθορίζουν τις τύχες του τόπου και του λαού.  
Η συνέχιση του παραλογισμού στην Ελλάδα αναμένεται να επιστεγαστεί με ακόμη ένα σενάριο που σήμερα φαντάζει εξωπραγματικό: πρόκειται για τη συγκυβέρνηση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ!
Θυμάστε τον Σαμαρά που δήλωνε μετά στόμφου ότι δεν επρόκειτο ποτέ να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ; Όσο απίθανο φάνταζε αυτό το ενδεχόμενο, που ήδη είναι πραγματικότητα, άλλο τόσο …αδύνατο είναι το σενάριο της κοινής κυβερνητικής συμπόρευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.
Ήδη, στοιχηματικά γραφεία του εξωτερικού ποντάρουν τρελά λεφτά σε αυτή την πιθανότητα. Η οποία μπορεί να  γίνει πράξη υπό τον φόβο να κυβερνήσει η Χρυσή Αυγή.
Δείτε πώς: στις επόμενες εκλογές ( οι οποίες είναι πολύ πιθανό να διεξαχθούν μέσα στο φθινόπωρο) ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταλάβει την πρώτη θέση. Η ΝΔ ειδικά μετά τις …αποκεφαλίσεις χιλιάδων εργαζομένων από το Δημόσιο, θα παρουσιάσει μεγάλη εκλογική κατάρρευση, προς όφελος των άλλων κομμάτων  και κυρίως της Χρυσής Αυγής η οποία θα καταλάβει την δεύτερη θέση.  Όταν οι αρχηγοί των κομμάτων θα λάβουν τις διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο φόβος σχηματισμού κυβέρνησης από τη Χρυσή Αυγή θα πλανάται πάνω από τα κόμματα της βουλής που ομονοούν  στην… νεοναζιστική της καταγωγή!
Όλως συμπτωματικώς, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σε δυο βασικά θέματα συμφωνούν απόλυτα: στο ότι η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνο νεοναζιστικής καταβολής κόμμα και στο ότι Σαμαράς και Τσίπρας είναι ταγμένοι υπέρ του ευρώ.
Αυτό θα είναι και το μεγάλο δίλημμα των επόμενων διερευνητικών εντολών: «Χρυσή Αυγή και χάος ή σταθερή εντός του ευρώ δημοκρατική κυβέρνηση και προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας;»!  ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν θα έχουν ως εχθρό τους τις μνημονιακές πολιτικές της τρόικας αλλά τον κίνδυνο να …οδηγήσει η Χρυσή Αυγή τη χώρα σε χάος, σε περίπτωση που αναλάβει  τη διακυβέρνηση του τόπου!   
Κάτω από αυτό λοιπόν το τεχνητό τρομοκρατικό δίλημμα, παίρνουμε το ρίσκο να προβλέψουμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα ομονοήσουν και θα συμπορευτούν με ενιαίο κυβερνητικό σχήμα, μετά τα αποτελέσματα των ερχόμενων εθνικών εκλογών. Φαίνεται και είναι αλλοπρόσαλλο το ενδεχόμενο αυτό ωστόσο με τόσα παράδοξα που ζούμε τα τελευταία χρόνια, ακόμη ένα θα μας …αναισθητοποιήσει τελείως! 



Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΚΑΙ «ΔΕΞΙΑ»

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 10.10 ΣΤΗΝ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ" Η ΕΞΩΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΕΥΘΥΜΙΟ

Η αυριανή ημέρα ειναι πολύ μεγάλη και δύσκολη για όλους στην Παναγία Φανερωμένη Χολαργού. Αμεσως μετά την Θεία Λειτουργία, χωρίς να γίνει διακοπή, θα λάβει χώρα η Εξώδιος Ακολουθία για τον πατέρα Ευθύμιο, τον πολυαγαπημένο μας παπα-Θύμιο ο οποίος απεβίωσε αιφνιδίως χθές το απόγευμα λίγο μετά τις 7.30

Συγγενείς, οικείοι και εκατοντάδες ενορίτες και όχι μόνο, θα βρεθούν στην εκκλησία για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο ιερέα που επί δεκαετίες διακόνησε στον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού. Αμέσως μετά, πομπή θα μεταβεί στο κοιμητήριο Χολαργού για την ταφή. 
Η εφημερίδα μας για μια ακόμη φορά εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια του μακαριστού.    

ΘΕΡΜΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Θερμό επεισόδιο μεταξύ των πλοίων της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησίδων Ίμια και της Λέρου, έγινε στις 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, «Doğu Haberajansı», (πρακτορείο ειδήσεων Ανατολία).
Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, haber7com και το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, (26/10), στις 25 Οκτωβρίου και κατά τις μεταμεσημβρινές ώρες σε νηοπομπή ιστιοφόρων θαλαμηγών στην γραμμή Muğla-Yalıkavak και ενώ οι θαλαμηγοί πλησίαζαν τις νησίδες των Ίμια, εμφανίστηκαν δυο πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής τα οποία, σύμφωνα με τους Τούρκους, παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα. 

Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό στον τουρκικό ναύσταθμο του Gümüşlük, σήμανε συναγερμός και στην περιοχή έσπευσαν πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής με την εντολή να απομακρύνουν τα ελληνικά. 

Μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, τα πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής που είχαν υποτίθεται παραβιάσει τα τουρκικά χωρικά ύδατα, είχαν τα νούμερα 512 και 613. Τα τουρκικά πλοία πλησίασαν πολύ κοντά στα ελληνικά και ζήτησαν από τα ελληνικά να απομακρυνθούν από τα, σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, τουρκικά χωρικά ύδατα. Φυσικά τα ελληνικά πλοία αρνήθηκαν προφανώς γιατί η περιοχή δεν ανήκει στα τουρκικά χωρικά ύδατα. 

Ακολούθησαν επικίνδυνες μανούβρες και προς στιγμή απειλήθηκε σύγκρουση ενώ οι Τούρκοι από ότι φαίνεται ήταν έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους κατά των πληρωμάτων των ελληνικών πλοίων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον τουρκικό ναύσταθμο του Gümüşlük, μετά από τις επικίνδυνες μανούβρες και ενώ το θερμότερο είχε ανεβεί επικίνδυνα, τελικά τα πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής αποχώρησαν από την περιοχή. Μάλιστα οι Τούρκοι δημοσίευσαν και μια φωτογραφία που δείχνει την στιγμή που δυο πλοία έχουν πλησιάσει επικίνδυνα το ένα το άλλο στην περιοχή του επεισοδίου. 
Δεν γνωρίζουμε το κατά πόσο έγιναν όλα αυτά και το κατά πόσο έγιναν όπως τα περιγράφουν οι Τούρκοι. Το γεγονός όμως είναι ότι ενώ στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών κ Βενιζέλος, τηλεφωνιέται και χαριεντίζετε με τον Τούρκο ομόλογο του τον γνωστό νεοοθωμανιστή Νταβούτογλου ετοιμάζοντας το ξεπούλημα του κυπριακού, στο Αιγαίο ανά πάσα στιγμή εξακολουθεί να υπάρχει πάντα ο κίνδυνος για κάποια θερμή έκρηξη μεταξύ ελληνικών και τουρκικών πλοίων της ακτοφυλακής. 

Και όλα αυτά γιατί οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν και να αμφισβητούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή. Γεγονός είναι επίσης ότι ενώ τα ελληνικά ΜΜΕ ασχολούνται επί ώρες άλλοτε με το ξανθό κοριτσάκι του καταυλισμού των αθίγγανων και άλλοτε με τα φαντασιακά οπλοστάσια της Χρυσής Αυγής, η χώρα χάνει καθημερινά όλο και πιο πολύ την εθνική της κυριαρχία και κάνεις δεν μας πληροφορεί για όλα αυτά. Ποιος ενδιαφέρετε να πληροφορήσει τον ελληνικό λαό για το τι πράγματι συμβαίνει ;
Κατά τα άλλα εμείς θα περιμένουμε με αγωνία τα καινούργια τουρκικά σήριαλ να μας αποβλακώσουν ακόμα περισσότερο, ενώ οι «σωτήρες» μας προχωρούν ακάθεκτοι στο να μας κάνουν γιουνανιστάν ή μουσουλμανιστάν. 
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
pentapostagma.gr, φωτο: staparaskinia

Η ΕΠΟΠΤΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ!

Γίνεται αγώνας πρωταθλήματος και κανείς δεν ασχολείται με αυτόν! Όλοι έχουν πάρει τις βιντεοκάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές τους για να απαθανατίσουν την πανέμορφη Σέρβα επόπτρια! Πρόκειται για την Αλεξάνδρα Μιλόγεβιτς που είναι βοηθός επόπτη σε  αγώνες Γ' Εθνικής στη Σερβία. Στο champions Leuague πρέπει να την βάλουν. Να δούμε, ο κόσμος τι θα βλέπει, τον Μέσι, τον Ιμπραήμοβιτς και τον Ρονάλτο ή την Αλεξάνδρα;
Πάντως, ο καμέραμαν του αγώνα είχε καρφωμένη την κάμερά του μόνο στην καυτή Αλεξάνδρα. Δείτε βίντεο και σπάστε πλάκα!!!
Τρέμει το χέρι του δόλιου καμέραμαν!


ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ! O ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ!

 ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΝ ΟΤΙ ΣΤΟΧΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ! 
ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΜΕ ΟΣΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ
 Η είδηση δημοσιεύεται στην Ναυτεμπορική. Μπορείτε να καταλάβετε τι θα είναι το νέο κόμμα, μέσα από τις γραμμές της συνέντευξης που έδωσε . στη REAL NEWS ο ελληνικής καταγωγής γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο οποίος θα είναι επικεφαλής του νέους κόμματος. 
Τη δημιουργία κίνησης ελλήνων πολιτών με την οποία θα κατέλθει στις ευρωεκλογές του επομένου Μαΐου στην Ελλάδα ανακοίνωσε με συνέντευξή του.
Ο κ. Χατζημαρακάκης επισημαίνει ότι η κίνηση - κόμμα που αυτές τις μέρες συγκροτείται από νέους ανθρώπους όχι μόνον στην ηλικία αλλά και στην πολιτική θα έχει σαφώς φιλοευρωπαϊκή κατεύθυνση και θα έχει ως στόχο να μπορέσει η Ελλάδα να παίξει ρόλο στις εξελίξεις στην Ευρώπη..
«Οραματιζόμαστε μια Ε.Ε. που θα στηρίζει τα ασθενέστερα μέλη της, θα σέβεται τις ιδιαιτερότητες των Εθνών και θα αντιμετωπίσει καίρια το πρόβλημα της νεανικής ανεργίας. Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Ευρώπη, στις οποίες η Ελλάδα πρέπει να προσπαθήσει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο», σημειώνει.
Αναφερόμενος στο θέμα του κατοχικού δανείου ο ευρωβουλευτής δηλώνει ότι η χώρα μας πρέπει να το θέσει επίσημα και μάλιστα προτείνει συγκεκριμένα «να επιστραφούν τα χρήματα σε ετήσιες δόσεις και να δοθούν στο Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας».
«Αυτό λογικά», συνεχίζει, «θα μπορούσε να χαρακτηριστεί συμβολή στην βελτίωση των ελληνογερμανικών σχέσεων κι όχι πλήγμα».

Πηγή : naftemporiki.gr

ΤΟ ΠΙΟ ΦΟΒΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΒΑΛΕ!!!

Αυτός είναι διαιτητής! Τέτοιους θέλαμε στις διπαραγματεύσεις με την τρόικα και όχι πολιτικά ραμολιμέντα που κάθονται στα ...τέσσερα και ξεπουλάνε τον τόπο! Δείτε διαιτητή στο πρωτάθλημα του Κουβέιτ. Πλάκωσε στο ξύλο ποδοσφαιριστές που διαμαρτυρήθηκαν για το πέναλτι που έδωσε και μετά τους απέβαλε!

Δείτε..



ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 2020 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ!

Σε ποια επαγγέλματα προγραμματίσονται από την τρόϊκα οι περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης για το 2010-2020 στην Ελλάδα; Περίπου 270.000 προβλέπεται ότι θα είναι οι ανοιχτές θέσεις εργασίας για εξειδικευμένους εργάτες στους τομείς της γεωργίας και της αλιείας, όπου ναι μεν η δημιουργία
νέων θέσεων ("επέκταση ζήτησης"), θα κινείται σε αρνητικό πεδίο (-93.000), αλλά η ανάγκη αντικατάστασης 363.000 ατόμων (λόγω, κυρίως, συνταξιοδότησης) διαμορφώνει θετικό ισοζύγιο.

Ακολουθούν κατά σειρά οι υπάλληλοι του κλάδου των υπηρεσιών (γκαρσόνια, καθαριστές αυτοκινήτων κλπ) και οι πωλητές (162.000 ευκαιρίες απασχόλησης), ο τομέας της μεταφοράς και διανομής προϊόντων εμφανίζει τις περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης για τη δεκαετία (448.000, εκ των οποίων 46.000 προβλέπεται ότι θα είναι νέες θέσεις).
Ο πρωτογενής τομέας ακολουθεί με 290.000 ευκαιρίες απασχόλησης και έπονται οι επιχειρηματικές και άλλες υπηρεσίες (207.000).
Στις κατασκευές, τα κενά πόστα προβλέπεται ότι θα είναι μόλις 32.000 και αυτό λόγω της ανάγκης αντικατάστασης εργαζομένων, πχ, λόγω συνταξιοδότησης, καθώς η τάση δημιουργίας νέων θέσεων ("επέκταση ζήτησης") προβλέπεται ότι θα είναι έντονα αρνητική (-45.000).
Αντίστοιχη είναι η κατάσταση στη μεταποίηση (66.000 ευκαιρίες απασχόλησης, που προκύπτουν αν η μείωση στις νέες θέσεις -56.000- αφαιρεθεί από εκείνες που δημιουργούνται χάριν αντικατάστασης εργαζομένων, ήτοι 122.000).
Τις προβλέψεις του για τα επαγγέλματα με τις περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης για τη δεκαετία 2010-2020 στην Ελλάδα, παρουσίασε το Cedefop (Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης).
Σύμφωνα με το Κέντρο, οι συνολικές ευκαιρίες απασχόλησης στην Ελλάδα η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας («expansion demand») θα εξακολουθήσει να χωλαίνει me -227.000 θέσεις εργασίας.

triklopodia.gr

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗΣ ΗΛΕΙΑΣ! ΝΕΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Πατριωτική δημοτική παράταξη γεννήθηκε στο νομό Ηλείας. Στον πολύπαθο-κατεστραμμένο από τις πυρκαγιές του 2007 νομό, η "Αναγέννεσις" όπως λέγεται ο νέος συνδυασμός, παρουσίασε πριν από μερικές μέρες το πρόγραμμά του. Εκεί οι εισηητές του προγράμματος ανέφεραν μεταξύ άλλων: "Ο νομός Ηλείας έγινε στόχος άκρατης λεηλασίας, εκμετάλλευσης και «εμπρηστών» από ξένα κέντρα και οι ντόπιοι  οσφυοκάμπτες, εντολοδόχοι και διεκπεραιωτές (των άνωθεν εντολών) της τοπικής εξουσίας, ανταπόδωσαν στο ακέραιο την υποχρέωση του διορισμού τους. Η ανάπτυξη να σταματάει πάντα στην Πάτρα.
Όπως αναφέρει πρόσφατα το πλέον «φιλικό» στους άρχοντες Μ.Μ.Ε. της περιοχής (κατά συντριπτικά γενική ομολογία)  «πάει και το ΕΣΠΑ 2007-2013, κανένα μεγάλο έργο δεν ολοκληρώθηκε στην Ηλεία». 

Μέσα από τις στάχτες αυτής της μαύρης γης, ξεπηδά τώρα μια νέα ελπίδα.
Ο  συνδυασμός «ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ για τον δήμο Πύργου».
Με άξονα:  α) την ανάπτυξη
                   β) την ασφάλεια
                   γ) την καθημερινότητα
                   δ) τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες (παροχές )
                   ε) τον πολιτισμό – παράδοση - επιστροφή στο
                       ένδοξο παρελθόν μας.
Με οδηγό τη γνώση, όχι τα κομματικά μανιφέστα και τις εξαρτήσεις, αλλά τους μεγάλους σοφούς μας Αριστοτέλη, Πλάτωνα κ λ  π                   ( αυτοκυβερνώμενη  πολιτεία ),και την προσαρμογή των σοφών, αδιαμφισβήτητα, λόγων τους στο σήμερα.
Με φυσικό αρχηγό μας όχι τον εκάστοτε πολιτικάντη πρωθυπουργεύοντα, αλλά τον Θοδωρή Κολοκοτρώνη και το Χαράλαμπο Βιλαέτη.
Και με το θάρρος της ανίκητης ελληνικής μας ψυχής, σας ζητάμε λοιπόν να γίνετε συμπαραστάτες αυτής της προσπάθειας, γιατί όλοι μας το νιώθουμε ότι τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί προ πολλού".

O δημοτικός συνδυασμός έχει φτιάξει και site όπου ξεχωρίζει σε περίοπτη θέση βίντεο από τα καταστροφικές πυρκαγιές που έζησε η Ηλεία το 2007. 
Δείτε το: 

 

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ! ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Τη δική τους άποψη για το τι σημαίνει να είσαι Έλληνας έδωσαν εννέα Έλληνες μέσα από ένα βίντεο, διάρκειας δώδεκα λεπτών, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης ομογενών από τις ΗΠΑ.

Το βίντεο, με τίτλο «What it means to be greek», «Τι σημαίνει να είσαι Ελληνας», που προβάλλει τη σημασία της ελληνικής κουλτούρας, ταξιδεύει και συγκινεί τις τελευταίες μέρες, τον κόσμο του διαδικτύου.

Το βίντεο είναι δημιουργία του Ιβαν Σίλβενμπεργκ και της Γεωργίας Ταξάκη με αφορμή την εκδήλωση «Coming Together In Skokie: A Celebration of Greek Culture 2013», που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά, στο Σκόκι - ένα προάστιο του Σικάγο- , με στόχο την παρουσίαση των πολιτισμικών χαρακτηριστικών της ελληνικής κοινότητας.

protothema

ΚΡΑΥΓΗ ΘΡΑΚΙΩΤΗ ΔΑΣΚΑΛΟΥ: ΜΕ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!!

Ο εγκληματικός (όχι μόνο για τη Θράκη) Καλλικράτης μετέτρεψε τους δήμους της Κομοτηνής σε τέσσερεις, με αποτέλεσμα να μην ισχύει πλέον η κοινωνική ισορροπία στους πληθυσμούς των νέων δήμων και έτσι δυο από τους τέσσερις δήμους να έχουν για άρχοντα μουσουλμάνο, εκλεκτό εννοείται του τουρκικού προξενείου και έτοιμο να λειτουργήσει προς όφελος του....
Η ΘΡΑΚΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΑΣΚΑΛΟ (προωθηστε το)

Προς: Τους Έλληνες συμπολίτες μας
Είναι γνωστό σε όλους πως το κράτος μας κάνει εδώ και χρόνια τα πάντα για να σώσει την αγαπημένη μας πατρίδα. Για να το επιτύχει αυτό έχει επιλέξει την οδό της οικονομικής μας εξαθλίωσης και παράλληλα της ψυχολογικής και ηθικής. Κάνει δηλαδή τα πάντα, για να μην κάνει τίποτα...

Την ίδια ώρα λοιπόν ,που στην ίδια χώρα οι περισσότεροι απογυμνώνονται οικονομικά (χάνοντας όλο και περισσότερα στηρίγματα), σε κάποιους άλλους χαρίζονται απλόχερα (με σχετική αμοιβαιότητα πάντα) χρηματικά πακέτα διόλου ευκαταφρόνητα τη σήμερον ημέρα.
Τώρα πολύ εύλογα θα αναρωτιέστε, ποιοι μπορεί να είναι αυτοί που καρπώνονται αυτά τα απλόχερα χαρισμένα δώρα. Κοιτάζοντας όμως κανείς για λίγο πια το δέντρο και όχι το δάκτυλο, τότε χωρίς μεγάλη δυσκολία ξεκινά νααναζητά τον χρηματοδότη και όχι τον παραλήπτη.
Συνάδελφοι! Μπορεί για κάποιους από εσάς να είναι πολύ σημαντικό, το ποιά παράταξη θα κερδίσει τις εκλογές ή το ποιος συνάδελφος θα μας αντιπροσωπεύσει στα εκπαιδευτικά συμβούλια. Για μένα όμως σημαντικότερο όλων αυτών είναι το κάτω από ποια σημαία θα ξυπνήσει αύριο η οικογένειά μου και κάτω από ποια σημαία θα αναπαύονται οι παππούδες μου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ!

Απαγόρευση εξόδου από την χώρα επιβλήθηκε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ, παράλληλα, του αφαιρέθηκε και το διαβατήριο. Εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί ηλεκτρονικό βραχιόλι στον Ευάγγελο Βενιζέλο· αν, βέβαια, βρεθεί βραχιόλι στο νούμερό του.

Ο κ. Βενιζέλος θεωρείται ύποπτος φυγής από την χώρα εξαιτίας της σύμβασης του 2010 για τα υποβρύχια.

Οι δικαστικές αρχές θεωρούν πως υπάρχει κίνδυνος ο Ευάγγελος Βενιζέλος να διαφύγει στο εξωτερικό επειδή σύντομα θα αντιμετωπίσει κατηγορίες που μπορεί να τον οδηγήσουν σε ισόβια.

Είναι κοινή πεποίθηση πως ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται πίσω από πολλές υποθέσεις διαφθοράς τα τελευταία 20 χρόνια και αναμένεται η δίκη του να συγκλονίσει το πανελλήνιο. (Ζω γι’ αυτή τη μέρα. Ήδη, συγκεντρώνω δηλώσεις «επιφανών» Ελλήνων που αποθέωναν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και του γέμιζαν το ποτήρι. Γιατί δεν έχουμε πάθει όλοι αμνησία σε αυτή τη χώρα. Κι αν ο Σαμαράς δεν ήταν λίγος, πουλημένος και φλώρος, ο Βενιζέλος θα ήταν ήδη στη φυλακή. Αν κι εγώ νομίζω πως ο Βενιζέλος θα αυτοκτονήσει. Τρώγοντας.)

pitsirikos.net

ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ! ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΕΒΡΑΙΟΣ!


Δέν ἀναρωτηθήκατε ποτέ γιατί δέν ἔχει μείνει κάποιο ἀρχαιολογικό εὕρημα στήν Σπάρτη;
Δέν εἶχε ναούς ἡ Σπάρτη;
Ἀγάλματα; Μνημεῖα;

Εἶχε…
Ἁπλῶς «φρόντισε» ἕνας Ἑβραῖος Ἀββὰς νὰ τὰ ἐξαφανίσῃ, διαλύοντας τὰ πάντα.
Ὁ ἀββὰς λοιπὸν Μισὲλ Φουρμόντ, ἀπεσταλμένος τοῦ Λοδοβίκου ΙΕ’, ὥστε νὰ συλλέξῃ βυζαντινὰ χειρόγραφα, τὸ 1729, ἔφθασε στὴν Σπάρτη.
Χρειάστηκε 53 ἡμέρες γιὰ νὰ καταστρέψῃ τὰ πάντα!!!
Ἀκολουθεῖ ἡ ἐπιστολή του πρὸς τὸν κόμητα Maurepas…

Κύρος Μανούσκας


“επί 30 μέρες και πλέον 30, 40 και 60 εργάτες εκθεμελιώνουν, καταστρέφουν, εξαφανίζουν την πόλη της Σπάρτης. Μου υπολείπονται 4 μονό πύργοι να καταστρέψω… Προς το παρόν ασχολούμαι με την καταστροφή των τελευταίων αρχαιοτήτων της Σπάρτης. Καταλαβαίνετε (αποτείνεται στο Maurepas) τι χαρά δοκιμάζω(!).
Αλλά να η Μαντινεία, η Στυμφαλία, η Τεγέα και ιδιαίτερα η Νεμέα και η Ολυμπία αξίζουν την εκ βάθους εκθεμελίωση. (!!!!!!!!!)Έκανα πολλές πορείες αναζητώντας αρχαίες πόλεις αυτής της χωράς και έχω καταστρέψει μερικές. Ανάμεσα τους την Τροιζηνα, την Ερμιόνη, την Τύρινθα (tyrins στο χειρόγραφο αντί tiryns), τη μισή ακρόπολη του Άργους, τη Φλιασιά, το φενέο…

Εισέδυσα στη Μάνη.Εδώ και έξι εβδομάδες ασχολούμαι με την ολοκληρωτική καταστροφή της Σπάρτης! Γκρεμίζοντας τα τείχη, τους ναούς της, μην αφήνοντας πέτρα στην πέτρα θα κάνω και την τοποθεσία της άγνωστη στο μέλλον, για να την ξανακάνω εγώ γνωστή. Έτσι θα δοξάσω το ταξίδι μου. Δεν είναι αυτό κάτι;”.

Και πιο κάτω: “η Σπάρτη είναι η πέμπτη πόλη που κάτεσκαψα. Δεν θέλω να αφήσω λίθο επί λίθου. Δεν ξέρω αν υπάρχει στον κόσμο πράγμα ικανό να δοξάσει μια αποστολή περισσότερο από του να σκορπίσεις στους ανέμους τη στάχτη του Αγησιλάου, από το ανακαλύψεις τα ονόματα των εφόρων, των γυμνασιαρχών, αγορανόμων, φιλοσόφων, γιατρών, ποιητών, ρητόρων, διάσημων γυναικών, ψηφίσματα της Γερουσίας, τους νόμους του Λυκούργου. Ασχολούμαι τώρα με την καταστροφή των βαθύτερων θεμελίων του ναού του Αμυκλαίου Απόλλωνα. Θα κατέστρεφα και άλλους αρχαίους τόπους το ίδιο εύκολα, αν με άφηναν. Τον πύργο τον γκρέμισα ολοκληρωτικά.”

Για την Τροιζήνα αναφέρει: “γκρέμισα ότι απέμεινε από τα οχυρά και τους ναούς της.”. Και με απίστευτη αφέλεια ομολογεί: “από τους περιηγητές που προηγήθηκαν δεν θυμάμαι να τόλμησε κανείς να κατεδαφίσει πύργους και άλλα μεγάλα κτίρια! Εγώ δεν μοιάζω με αυτούς που τρέχουν από πόλη σε πόλη για ιδούν. Πρέπει να παίρνω χρήσιμα πράγματα”.

Και πώς δικαιολογείται; Στις 20 Απριλίου 1730, ο Fourmont γράφοντας στον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη Βιλλενεβέ, δικαιολογεί τους βανδαλισμούς του στην Σπάρτη σαν εκδίκηση, από την κακή απέναντί του συμπεριφορά των Μανιατών: ” Βρίσκομαι σε έναν φοβερό τόπο, στην περίφημη Μάνη. Κακός λαός και είμαι ευτυχής που γλίτωσα. Έφυγα από την βάρβαρη πατρίδα τους χωρίς να αποκομίσω τίποτα αξιόλογο, τίποτα για να βγουν τουλάχιστον τα έξοδά μου. Για να ξεσπάσω, για να εκδικηθώ αυτό το σκλυλολόι, ρίχτηκα πάνω στην αρχαία Σπάρτη. Δεν ήθελα να μείνει τίποτα από την πόλη που έκτισαν οι πρόγονοί τους. Την έσβησα, την ανασκάλεψα, την ξεθεμελίωσα, δεν έμεινε λίθος επί λίθου”, και συνεχίζει: ”Την ισοπέδωσα λοιπόν με κάθε επισημότητα. Και αυτό προκάλεσε το θαυμασμό των Τούρκων, ενώ οι Έλληνες λύσσαξαν και οι Εβραίοι έμειναν κατάπληκτοι. Είμαι ήσυχος,πολύ περισσότερο γιατί απόκτησα από το ταξίδι μου πράγματα ικανά να βοηθήσουν και να θαμπώσουν όλους τους σοφούς”.
Όλα τα ημερολογια, χειρογραφα και επιγραφες βρισκονται στην Βασιλικη Βιβλιοθηκη στο Παρισι.
Τέτοια Ανθελληνικα καθιζηματα λυμαινονται τον πλανητη εως και σημερα. Διοτι ο Ελληνισμος ειναι μια οικουμενικη εννοια, δεν συνορευει με κανεναν και δεν φυλακιζεται απο κανεναν. Ο διεθνης Σιωνισμος λειτουργωντας παντα υπο το σκοτος προσπαθει απο αρχαιοτατων χρονων να πληγωσει την ανθρωποτητα. Αυτη ειναι και η βασικη διαφορα μεταξυ των 2 εννοιων. Ο Ελληνισμος προωθει την βελτιωση του ανθρωπου μεσω του πολιτισμου, της Γλωσσας, της Κριτικης σκεψης, της Δημοκρατιας. Ο Σιωνισμος απο την αλλη αρεσκεται στην υποδουλωση και τον αφανισμο των ανθρωπων, ετσι δημιουργησε θρησκειες, ματαιοδοξια, πολιτικες ιδεολογιες ωστε να καταφερει να διαιρεσει τον ανθρωπο σε οσες περισσοτερες υποκατηγοριες μπορει με αποτελεσμα την χειραγωγηση του.
Δυστυχώς γι αυτους το Φως δεν μπορει να υποκυψει στο σκοταδι. Κλεινω με μια προταση του Αδαμαντιου Κοραη,

“Των Ιουδαίων το προς ημάς μίσος, υπερβαίνει και αυτό το τουρκικό μίσος»


skandalistis.blogspot.gr

ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις αστυνομικών, κλείσιμο ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, κόψιμο στις παροχές υγείας (ουσιαστιά αντί για νοσοκομείο θα έχουμε αναρρωτήριο), κλέισιμο νοσοκομείων, κλείσιμο δομών του Δημοσίου, ακόμα και υπουργείου!
Εάν αυτά τα μέτρα περάσουν τότε στη χώρα δεν θα έχει μείνει τίποτα πλέον όρθιο, και οποιαδήποτε συζήτηση περί ανάκαμψης θα είναι παντελώς αστεία.Η τρόικα επιμένει για μέτρα ύψους 2 δισ.ευρώ, και τα εγχώρια ΜΜΕ προσπαθούν να αλλάξουν την ονομασία τους και να τα "βαφτίσουν" "στοχευμένες παρεμβάσεις". Στοχευμένες θα είναι, απλά όλοι μας θα είμαστε μέσα στο "στόχο".  
 
Υπόθεση εργασίας με έξι ουσιαστικά κενά είναι η ομαλή εκτέλεση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας με την κυβέρνηση να οφείλει, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, να βάλει λουκέτο σε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ αλλά και να βρει μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2014, ώστε να ξεκλειδώσουν οι υπόλοιπες συζητήσεις.    
 
«Η τρόικα θα είναι σε θέση να συνεχίσει τη συνεδρία αξιολόγησης στην Αθήνα μόνο όταν οι ελληνικές Αρχές μας αποστείλουν αρκετά στοιχεία ώστε να έχει νόημα να πραγματοποιηθούν ουσιαστικές συζητήσεις δια ζώσης», δηλώνει στην εφημερίδα Real News ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν  Σάιμον Ο' Κόνορ, καθώς η ημερομηνία επιστροφής των ελεγκτών στην Αθήνα παραμένει ανοιχτή. 
 
Κύκλοι της Κομισιόν εξηγούν ότι «υπό αυτή την προϋπόθεση, επιστροφή στις αρχές Νοεμβρίου θα μπορούσε να είναι εφικτή». Πρώτα όμως, θα ανακοινωθούν το κλείσιμο των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, η κινητικότητα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, η πληρωμή των χρεών σε ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, ο νέος κώδικας των δικηγόρων και η πρόθεση της κυβέρνησης να συζητήσει επί της ουσίας για τα μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ του 2014. 
 
Τα έξι κενά του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής έχουν προσδιοριστεί ήδη στο επίπεδο του Euro Working Group (EWG) και είναι τα εξής:
Το κενό του Ιουλίου, ήτοι τα τέσσερα ορόσημα για τη δόση του 1δισ. 
Το δημοσιονομικό κενό του 2014 (του Προϋπολογισμού που παρουσιάζεται τώρα για το επόμενο έτος)
Το χρηματοδοτικό κενό που προκύπτει από τις ανάγκες κάλυψης ομολόγων που λήγουν το 2014 αγγίζει τα 6 δισ.
Το κενό ή αλλιώς απόκλιση από τον στόχο του δημοσίου χρέους που θα συζητηθεί το καλοκαίρι και θα λυθεί- μεταξύ άλλων- με αναδιάρθρωση
Το χρηματοδοτικό κενό για το 2015 και το 2016 ή τι θα συμβεί μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος
Το κενό «μπαλαντέρ», τα δημοσιονομικά μέτρα για το 2015 και το 2016, ύψους 4,2 δισ. ευρώ
Σύμφωνα με πηγή από το Συμβούλιο, οι εταίροι στο ευρώ δεν θα μετακινηθούν από την ανάγκη για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ το 2014 και δεν θα αναδιαρθρώσουν το χρέος πριν αυτά γίνουν πράξη. 
 
Τα μέτρα είναι τα ακόλουθα:
 
Εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου με τις επακόλουθες μειώσεις, εκεί που σήμερα δεν εφαρμόζεται. Αφορά το 40% της μισθοδοσίας του δημοσίου. Ειδικότερα στο στόχαστρο αναμένεται να τεθούν οι μισθοί εργαζομένων στις ΔΕΚΟ
Μειώσεις στις αμοιβές και τις συντάξεις αστυνομικών
Μειώσεις στον κωδικό των αμυντικών συστημάτων
Παρέμβαση στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό του Δημοσίου με χρονοδιάγραμμα για πλήρη κατάργηση του εφάπαξ
Παρέμβαση στα επονομαζόμενα «ευγενή ταμεία» με επαναπροσδιορισμό των παροχών
Νέα μείωση των δαπανών με την υγεία, ακόμα και με κλείσιμο νοσοκομείων
Κατάργηση μη απαραίτητων δομών του Δημοσίου ακόμα και με κλείσιμο ενός υπουργείου, κάποιας γενικής γραμματείας κι ενός πακέτου ακόμα ζημιογόνων ΔΕΚΟ.
Επέκταση της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας και στο 20124 με ένταξη επιπλέον εργαζομένων
Επίσπευση των απολύσεων των 11.000 δημοσίων υπαλλήλων του 2014 στον πρώτο μήνα του έτους για να υπάρξει επίπτωση στη μισθολογική δαπάνη
Αύξηση φορολογικών συντελεστών και ειδικού φόρου κατανάλωσης σε αλκοόλ, καπνό και είδη πολυτελείας
Επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% (η περιβόητη πολυδιαφημησμένη "επιτυχία" της κυβέρνησης, δεν τους κάνουν την χάρη ούτε αυτό να κρατήσουν)
Νέο φορολογικό νομοσχέδιο και βαθύ εσωτερικό έλεγχο στα τελωνεία της χώρας
Κατά τα άλλα δεν θα υπάρξουν "νέα μέτρα". Προφανώς εάν μας ζητήσουν "μέτρα" θα εννοούν δημόσιους αποκεφαλισμούς μέρους του πληθυσμού, για να μην είναι βάρος στο κράτος.
defencenet.gr
 

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!!! ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΟ ALEX-PACK; ΠΑΛΙ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ!

ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: "ΟΠΩΣ Η ΛΗΜΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ" Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την πώληση, με τη μέθοδο sale and lease back, των σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων της ΔΟΥ Χολαργού, μαζί με άλλα 27 ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου!!! Εμείς από τον περασμένο Μάϊο γράφαμε για το προγραμματισμένο ξήλωμα της ΔΟΥ Χολαργού και την μεταφορά της στου...διαόλου τη μάνα. Γράφαμε λοιπόν ότι "σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, βάζει λουκέτο και το κατάστημα της ΔΟY Χολαργού! Στο τάκα-τάκα οι εντολοδόχοι της τρόικας, η τρικομματική κυβέρνηση της συμφοράς, εκτελεί στην εντέλεια το σχέδιο διάλυσης της Ελλάδος και καταργεί την μία μετά την άλλη τις κατά τόπους ΔΟΥ. Και συνεχίζαμε ως εξής: "Ήδη οι τροϊκανοί-εντολοδόχοι τους - δοσίλογοι, έχουν προβλέψει για την μετακίνηση-εγκατάσταση όλων των προαναφερθέντων ΔΟΥ. Χολαργός, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι και Ν. Ψυχικό μετακομίζουν για να συστεγαστούν στο κτήριο του ALEX PAK στην Παλλήνη, (επιχείρηση η οποία πρόσφατα έβαλε λουκέτο). Πάνω από 200.000 κάτοικοι θα εξυπηρετούνται από μία ΔΟΥ"
Σήμερα λοιπόν η ΔΟΥ Χολαργού βγαίνει στο σφυρί! Και αν πωληθεί μπορεί να γίνει οτιδήποτε. Τυχεροί θα είναι οι Χολαργιώτες-Παπαγιώτες και λοιποί εάν παραμείνουν στο ίδιο κτήριο και πληρώνουν ενοίκιο! Εκεί φτάσαμε. 
Στο μεταξύ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη χαρακτήρισε "τερατώδη" την πώληση του κτηρίου της ΔΟΥ Χολαργού και επεσήμανε ότι "δεν αποφεύχθηκε αυτό που με ερώτησή μας σαν ΣΥΡΙΖΑ είχαμε έγκαιρα επισημάνει".
"Η εκποίηση αυτή είναι κυριολεκτικά τερατώδης, σε μια εποχή που ζητείται από τον ελληνικό λαό να προσαρμοστεί σε άγριες περικοπές και διαρκής - δήθεν – μέριμνα της δικομματικής κυβέρνησης είναι η εξοικονόμηση πόρων¨", υπογραμμίζει η κ. Καφαντάρη και συνεχίζει: "Μέχρι σήμερα, οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες δεν πλήρωναν τίποτα για τις συγκεκριμένες κτιριακές εγκαταστάσεις. Από εδώ και πέρα, και αφού το ευτελές αντίτιμο της πώλησης μεταφερθεί αυτόματα στον ειδικό λογαριασμό για τους δανειστές, το Δημόσιο καλείται να πληρώνει κλειστό και εγγυημένο ενοίκιο για τα επόμενα 20 χρόνια, ενοίκιο που μάλιστα αθροιστικά θα είναι υπερδιπλάσιο από το αντίτιμο που το κράτος έλαβε με την πώληση". Βέβαια κανείς δεν μας εγγυάται κ. Καφαντάρη ότι η εφορία Χολαργού θα παραμείνει στο υπάρχον κτήριο. Εμείς επιμένουμε ότι με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις εφοριών η ΔΟΥ Χολαργού θα πάει στου...διαόλου την μάνα! 
Η κ. Καφαντάρη με την οποία επικοινωνήσαμε, συμφώνησε απόλυτα: "Εδώ η Λήμνος δεν έχει πλέον εφορία και οι κάτοικοι θα μετακινούνται στην Μυτιλήνη. Μπορεί λοιπόν η εφορία Χολαργού να πάει σε άλλη περιοχή'! 
Είναι ξεκάθαρο", υπογραμμίζει η Χαρά Καφαντάρη, "ότι η μόνη λέξη που ταιριάζει στη διαδικασία είναι ξεπούλημα και μάλιστα χωρίς το παραμικρό πρόσχημα. Είναι επιτακτική η ανάγκη η ξέφρενη αυτή πολιτική της εκποίησης να διακοπεί και να αντικατασταθεί από μια αναπτυξιακή πολιτική εστιασμένη στις ανάγκες της κοινωνίας και του λαού. Είναι δε ακόμα πιο ξεκάθαρο πλέον, πως μια τέτοια πολιτική μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να εφαρμόσει", καταλήγει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Εμείς να συμπληρώσουμε ότι το άνευ προηγουμένου ξεπούλημα των 28  κτηρίων του δημοσίου θα αποφέρει στο κράτος 261 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα πάνε φυτευτά στους δανειστές για την αποπληρωμή του χρέους με την ρητή δέσμευση της χώρας μας να αναλάβει τα έξοδα συντήρησης και ασφάλισης και των 28 κτηρίων! Το ελληνικό Δημόσιο θα πληρώνει 30.000.000 ευρώ ετήσιο μίσθωμα στους ιδιώτες για 20 χρόνια. Τουτέστιν σε 20 χρόνια θα έχουμε πληρώσει 600 εκατομμύρια ευρώ ενώ θα έχουμε πουλήσει τα 28 κτήρια μόνο 261 εκατομμύρια ευρώ!!! Αυτά ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται! Αυτά τα εγκληματικά όμως τα υπογράφει ο Στουρνάρας και ο Σταϊκούρας και μετά μιλάνε για ανάπτυξη! 
Μιλάμε για ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!

ΥΨΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΑΣ

ΜΗΝ  ΛΥΓΙΖΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ! ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ  ΝΑ ΞΑΝΑΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ο κ. Δένδιας στοχοποίησε την ελληνική σημαία δίνοντας εντολές να συλλαμβάνονται όσοι έφεραν το εθνόσημο στο πέτο ή όσοι είχαν υψωμένες σημαίες στα μπαλκόνια τους. Έψαχνε να βρεισχέσεις της ελληνικής σημαίας με ...εγκληματικές οργανώσεις! 
Αυτά τα πολιτικά σκύβαλα μην σας φοβίζουν. Ας υψώσουμε τις ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια μας. Η Ελλάδα είναι μία και όλη ζηλεύουν και την Πατρίδα μας και τους Έλληνες. Γι' αυτό στοχοποιούν την ελληνική σημαία βάζοντας τους εντολοδόζους τους να κυνηγούν το εθνικό μας σύμβολο και να επιδιώκουν να αλώσουν οτιδήποτε ελληνικό!  Ας το καταλάβουμε ότι οφείλουμε στα παιδιά μας, την τόσο πληγωμένη αυτή γενιά, να αγωνιστούμε και να τους παραδώσουμε έναν τόπο καλύτερο. Το οφείλουμε και στην Ιστορία μας και στα αίμα των ηρωικών προγόνων μας. Οι Έλληνες είναι πατριώτες και ψυχωμένοι. Δεν επιτρέπεται να λυγίζουν στην Σκύλλα την Μέρκελ, τον νεοναζιστή Σόϊμπλε, στους διεθνείς τοκογλύφους  και στους εδώ πολιτικούς δοσίλογους.  Οι ΕΛΛΗΝΕΣ αγαπάμε την Πατρίδα μας γι' αυτό και υψώνουμε τις ελληνικές σημαίες στο μπαλκόνι μας!!!
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ! 

ΙΔΡΥΕΙ ΚΟΜΜΑ Ο τ. ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ! ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΠΑΥΛΟΣ!

Είναι μια κάποια λύση στη σημερινή ελληνική πολιτική καταχνιά, με πολλά φόντα να αλλάξει το θλιβερό πολιτικό σκηνικό, έστω κι αν θα λυσσάξουν οι αριστερές προοδευτικές του... κώλου δυνάμεις...

Και γιατί ΟΧΙ; Θα ενώσει τουλάχιστον όλους τους Σμπαραλιασμένους Νεοδημοκράτες -Χρυσαυγίτες -πατριώτες, που όλοι τους στην ουσία είναι Βασιλόφρονες... και αποτελούν το 31% του εκλογικού σώματος, τουλάχιστον! Βασίλειον γαρ της Ελλάδας... Και η Ελλάδα ήταν γεμάτη από βασίλεια από την αρχαιότητα ... Να μην ξεχνιόμαστε ...προοδευτικοί της γκρίζας-ξενόφερτης αριστεράς!
Τρέμεται Σαμαράδες, Καρατζαφέρηδες, Κασιδιάρηδες!
και το λοιπό κακό πολιτικό καιροσκοπικό συναπάντημα- μαζί με τους νταβατζήδες τους μεγαλοεπιχειρηματίες που ξεζουμίζουν τον ελληνικό λαό! Χαράς ευαγγέλια... 
Κι ενώ όλοι ασχολούνται με τα νέα μέτρα, σκάει από το πουθενά η αξιοπερίεργη είδηση: Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θέλει να δημιουργήσει κόμμα!!! Και όπως φαίνεται αποτελεί αληθινό στοιχείο, με τον γιο του να ηγείται του νέου πολιτικού φορέα. 
hellasnews-agency.blogspot.gr

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ!

Ήταν 26 Οκτωβρίου 1987. Ώρα περασμένες δέκα το βράδυ.

Η Θεσσαλονίκη γιόρταζε την μνήμη της αθλήσεως του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου καθώς και τα ελευθέριά της από την περίπου πεντακοσίων ετών (1430-1912) καταδυναστεία των Οθωμανών. Ο ναός του Αγίου Δημητρίου με ανοιχτές τις πόρτες δεχόταν τους νυχτερινούς προσκυνητές, που γονάτιζαν μπροστά στην ασημένια λάρνακα με τα άγια λείψανα του Μυροβλύτου.
Την ώρα εκείνη δεν θα ήταν περισσότεροι από τριάντα με σαράντα άνθρωποι στον ναό. Μια ομήγυρις περίπου δέκα γυναικών, μπροστά στην λάρνακα, έψελνε την παράκληση του Αγίου. Μοναδικός κληρικός που παρευρισκόταν, ο νεαρός και νεοχειροτονηθείς διάκονος του ιερού ναού μαζί με την διακόνισσα-σύζυγό του.
  Ο τότε προϊστάμενος του ναού και νυν μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, τους είχε παραγγείλει να βρίσκονται εκεί και να τον περιμένουν.
Ξαφνικά, οι γυναίκες που έψελναν την παράκληση άρχισαν να φωνάζουν! Ο διάκονος έτρεξε κοντά τους και αυτές, με ανάμικτα συναισθήματα, του έδειξαν την λάρνακα! Ήταν λουσμένη κυριολεκτικά με ένα ελαιώδους συστάσεως μύρο (λέω μύρο γιατί η ευωδία του ήταν ασύγκριτη).

Θα έλεγε κανείς με σιγουριά, ότι κάποιος άδειασε επάνω της τουλάχιστον δυο "κουβάδες" αρωματικό υγρό (χρησιμοποιώ την λέξη "κουβάδες" για να γίνει κατανοητό ότι η ποσότητα του μύρου που γλυστρούσε στα συμπαγή τοιχώματα της αργυρής λάρνακας με τις ανάγλυφες παραστάσεις, ήταν μεγάλη).

Ο διάκονος για μια στιγμή σάστισε: ο Άγιος μυροβλύζει! Χωρίς να αμφιβάλει καθόλου για το θαύμα, και ευρισκόμενος σε μια κατάσταση χαράς, έκπληξης και ενθουσιασμού, έτρεξε να φέρει βαμβάκι από κάποιο έπιπλο του ιερού βήματος. Επέστεψε τρέχοντας και άρχισε να σκουπίζει με το βαμβάκι το μύρο από τα εξωτερικά τοιχώματα της λάρνακας και να δίνει τμήματα από μυρωμένο αυτό βαμβάκι στους προσκυνητές.

Σκούπιζε και το μύρο δεν τελείωνε, αλλά συνέχισε να αναβλύζει μυστικά, χωρίς να υπάρχει κάποια ορατή πηγή. Χαρακτηριστικά, του έκανε πολύ εντύπωση ένα γεγονός: με ένα μεγάλο κομμάτι βαμβάκι σκούπισε το μύρο από μια λεία περιοχή της λάρνακας. Το βαμβάκι σκούπισε καλά όλο το μύρο, όπως όταν σκουπίζουμε ένα τζάμι με ένα στεγνό πανί πιέζοντάς το καλά και αφαιρούμε την υγρασία που μπορεί να υπάρχει επάνω. Μια γυναίκα έσυρε την παλάμη του χεριού της πάνω στο τμήμα της λάρνακας που μόλις είχε σπογγιστεί.

Ο διάκονος, με θαυμασμό, είδε το χέρι της βρεγμένο από το ελαιώδες κιτρινοπράσινο μύρο!!!

ΟΙ 8 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥN ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ

Υπάρχουν κάποιες τροφές που εκτοξεύουν τη διάθεση στα... ύψη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένες από τις ουσίες που περιέχουν επιδρούν θετικά στην ψυχολογία μας ανεβάζοντας μας το κέφι.
Το μενού της ευτυχίας: Aνακαλύψτε τις τροφές για ανεβασμένη διάθεση
Το μενού της... ευτυχίας περιλαμβάνει τις παρακάτω τροφές:
  • Μούσλι: Το συγκεκριμένο δημητριακό είναι πλούσισο σε βιταμίνες Β6 που είναι πολύτιμη για την υγεία του εγκεφάλου.
  • Μανιτάρια: Περιέχουν βιταμίνης D η οποία έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση, βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου και έχει και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.
  • Ιχθυέλαια: Το εικοσαπεντανοϊκό οξύ που περιέχουν (ανήκει στα ω-3) βελτιώνει τη διάθεση και τη μνήμη και δρα κατά της φλεγμονής και της κατάθλιψης.
  • Φασολάκια σόγιας: Περιέχει τρυπτοφάνη, την οποία το σώμα μετατρέπει στη γνωστή σε όλους μας σεροτονίνη που δημιουργεί αίσθημα ευχαρίστησης.
  • Βαλσαμόχορτο - Κρόκος Κοζάνης: Είναι ό,τι πρέπει κατά της κατάθλιψης και της ανησυχίας.
  • Ανάμεικτοι ξηροί καρποί: Περιέχουν βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
  • Λεμόνι: Λίγο ξύσμα στο φαγητό μειώνει το γλυκαιμικό φορτίο του και περιορίζει τα σκαμπανεβάσματα της διάθεσης.
  • Σούπα με noodles: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που προάγουν την απελευθέρωση ενδορφινών.
Elle.gr

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΙΔΡΥΕΙ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ! ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ

Να πάρει τα πάνω του προσπαθεί τελευταία ο Λαικός Ορθόδοξος Συναγερμός, μετά τις προφυλακίσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και την δημοσκοπική πτώση του κόμματος, που δημιουργεί ένα πολιτικό κενό.
Αυτό που φαίνεται είναι πως -σε πρώτη φάση- υπάρχει μία κινητικότητα προς το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη -χωρίς πάντως να κεφαλαιοποιείται- με προσχωρήσεις στελεχών από την Χρυσή Αυγή, αλλά και τους ΑΝΕΛ. 
Πληροφορίες του parapolitika.gr λένε, πως ο έμπειρος πολιτικά Καρατζαφέρης, που γνωρίζει τους κανόνες του παιχνιδιού, εξετάζει το τελευταίο διάστημα μία κίνηση που πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες, όχι μόνο στα δεξιά, αλλά σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. 
Η σκέψη είναι να ιδρυθεί ένα νέο κόμμα από τον ίδιο τον Γιώργο Καρατζαφέρη και ο ΛΑ.Ο.Σ μα παραμείνει ως συνιστώσα του κόμματος, με άλλον επικεφαλής! 
H φιλοδοξία είναι να δημιουργηθεί μία καινούργια παράταξη, που θα λειτουργεί ως "ομπρέλα" για όλες τις πατριωτικές δυνάμεις, που μπορούν να υπάρχουν ως "συνιστώσες", δίνοντας και την δημοκρατική νομιμοποίηση αλλά και την αυτονομία στις διάφορες ομάδες, που θα δημιουργήσουν τον νέο αυτό συνασπισμό, που στόχο θα έχει να κατέβει όμως ΜΑΖΙ στις εκλογές.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως το επικρατέστερο όνομα αυτή την στιγμή είναι : "Πατριωτική Παράταξη"

Είναι χαρακτητιστικό πως στις τελευταίες ανακοινώσεις του κόμματος χρησιμοποιείται αυτός ο όρος αντι για το "ΛΑ.Ο.Σ" .
parapolitika

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

Η "Ελεύθερη ΄Ώρα της Κυριακής" έχει δύο μεγάλες αποκαλύψεις που θα συζητηθούν. Αποκαλύψεις και για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η ανακριτική διαδικασία για το μεγάλο σκάνδαλο της γερμανικής εταιρείας αλλά και για το τι γίνεται με τον εξωδικαστικό συμβιβαασμό του Δημοσίου με τη Siemens! Πού πάει η ιστορία και πόσο μας κοροϊδεύουν;
Την Κυριακή οι μεγάλες αποκαλύψεις θα δημοσιευτούν κι εδώ, στον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή".

ΘΕΕ ΜΟΥ! ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑ Ο ΠΑΠΑ-ΘΥΜΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ!

Στις 7.40 το βράδυ έφυγε από κοντά μας και εντελώς αιφνιδίως ο παπα-Θύμιιος. Ο αγαπημένος και πιο δημοφιλής ιερέας του Χολαργού, ο πατήρ Ευθύμιος Μπάτρας δεν είναι πια  ανάμεσά μας. Η καρδιά του τον πρόδωσε και έφυγε από καρδιακή ανακοπή στα 78 του χρόνια! 
Ο παπάς μας, ο δικός μας ιερέας που επί δεκαετίες λάμπρυνε με την παρουσία του την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, δεν θα είναι κοντά μας να μας ψάλλει, να μας κηρύττει, να νυμφεύει, να βαφτίζει και να συμβουλεύει τους νέους και τις νέες. 
Οι ώρες αυτές είναι εξαιρετικά δύσκολες για όλους και για τους δικούς του ανθρώπους. 
Ο θάνατος του παπα-Θύμιου έρχεται δυόμισι χρόνια μετά τον θάνατο του άλλου σπουδαίου ιερέα της Παναγίας Φανερωμένης, του πατρός Νεκταρίου! 
Η θλίψη και ο πόνος είναι μεγάλοι! 
Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να τον έχει ο Θεός στους κόλπους του Παραδείσου. Ο πατήρ Ευθύμιος για όλους μας που τον αγαπούσαμε θα είναι νοερά κοντά μας καθημερινά.