Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ...

... ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011-2012! 
 
Εικόνα θλίψης, καταχνιάς, απελπισίας. Οι έμποροι βιώνουν τις πιο τραγικές στιγμές τους. Τα πιο μαύρα Χριστούγεννα.  
Βιώνουν το θάνατό τους! 
Καταστήματα που έχουν βάλει λουκέτο και επαγγελματίες που ξαφνικά έχουν βρεθεί στην ανεργία. Όσοι έχουν απομείνει, πασχίζουν μέσα σε νεκρή αγορά, να διασώσουν την επιχείρησή τους. Όμως οι συνθήκες που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνώντες, με πρώτον απ'όλους τον  πρώην Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου,  προδιαγράφουν το θάνατό τους! Οι συνεχείς δυσβάσταχτοι φόροι και τα χαράτσια, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι αυξήσεις στον Φ.Π.Α. από  18% σε 21% και 23% αλλά και στα προϊόντα εστίασης από 13% στο 23%  αποτελούν τη θηλιά για την εξόντωσή τους.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας,, καταρρέουν. Και μαζί με αυτές, καταρρέει ολόκληρη η χώρα.
Στη θέση των καταστημάτων όπου σήμερα υπάρχουν λουκέτα, ο τόπος βρίθει από σκουπίδια. Περαστικοί ξενύχτηδες, μεθυσμένοι ή ναρκομανείς, χρησιμοποιούν τα σημεία για να κατουρούν, ενώ οι ζητιάνοι βρίσκουν πόστο για επαιτεία (φωτό 1,2).
Ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν απαντάς τέτοια κατάντια.
Η Αθήνα έχει μεταβληθεί σε άντρο λαθρομεταναστών -μικροπωλητών οι οποίοι έχουν καταλάβει τα Προπύλαια, τη Βιβλιοθήκη, το χώρο έξω από το Πολυτεχνείο και την ΑΣΟΕΕ. Βάζουν την πραμάτια τους και πωλούν κλεμμένα ή ατελώνιστα ευτελή προϊόντα, σε εξευτελιστικές τιμές. Κλέβουν το κράτος από την μη απόδοση ΦΠΑ,  κλέβουν όμως και τους επαγγελματίες, που μάταια παλεύουν να τους ανταγωνιστούν. Αυτοί οι λαθρομετανάστες, δίνουν τη χαριστική βολή στον επιχειρηματικό κόσμο. Αποτελειώνουν και τη χώρα, κάτω από το αδιάφορ βλέμμα των κυβερνώντων, που δεν τούς ενοχλούν.

Σύντομα, πολύ σύντομα, στην Αθήνα θα κυριαρχούν αποκλειστικά οι λαθρομετανάστες. Άλλωστε ο κόσμος μέσα στην φτώχεια που βιώνει , κάνει τα ψώνια του από τους παράνομους, πλανώδιους μικροπωλητές!!!

Επιβιώνουν οι λαθρομετανάστες την ίδια ώρα που πεθαίνουν οι Έλληνες!!!
Αυτή είναι η πολιτική της μνημονιακής Κυβέρνησης. Αυτής, που σκοτώνει τον λαό!  Αυτής, που σαπίζει στο ξύλο τους αγανακτισμένους πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονται για την άγρια φορολόγησή τους και το κλέψιμο του μισθού τους, αλλά την ίδια ώρα κάνει πλάτες στους παράνομους λαθρομετανάστες, επιτρέποντάς τους να αλώνουν τις επιχειρήσεις και -εν τέλει- τα δημόσια ταμεία!

Η Ελλάδα του 2011-2012! Η Ελλάδα της παραφροσύνης, της σχιζοφρένειας. Η Ελλάδα που δολοφονεί τους Έλληνες!
Αυτά είναι τα πιο μαύρα Χριστούγεννα των εμπόρων. Και όχι μόνο...

ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ...ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Την ώρα που ξεζουμίζουν το ελληνικό λαό και ξεπουλούν το σύμπαν,πλήρωσαν τη CGSH (Δικηγορική εταιρεία)  με 6.000.000 € συν 1.500.000 € ανά μήνα, για την εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και τη Lazard  (χρηματοπιστωτική υπηρεσία, που ασχολείται κατά βάση με πτωχεύσεις κρατών και άλλα περίεργα) με 25.000.000 €.
Όλα τα παραπάνω με απόφαση υφυπουργού και μάλιστα στις 2 Νοεμβρίου, που δεν υπήρχε καν κυβέρνηση,  αφού δεν είχε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.

Φανταστείτε τι θα δούμε από δω και πέρα.
Δείτε την απόφαση !




































"ΒΡΟΝΤΑΚΗΔΕΣ"- "ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΚΗΔΕΣ" ΘΥΜΙΖΕΙ Η ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΓΙΩΤΩΝ-ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΩΝ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΤΣΟΥΡΟΠΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ  ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ
Φαίνεται πως οι Χολαργιώτες δεν χωνεύουν τους Παπαγιώτες και τούμπαλιν. Μόνον έτσι εξηγούνται τα επεισόδια που έλαβαν χώρα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων στο μεταξύ τους παιχνίδι μπάσκετ που έγινε προ ημερών στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Χολαργού. 
Ο δημοτικός Σύμβουλος Άκης Παπαγεωργίου και ο κοινοτικός σύμβουλος Παπάγου Γιώργος Τσουροπλής προέβησαν σε κοινή ανακοίνωση στην οποία περιγράφουν την κατάσταση:
 Με βαθειά  λύπη ενημερωθήκαμε για  τα θλιβερά γεγονότα που έγιναν μεταξύ φιλάθλων στον αγώνα ΚΟ Χολαργού-ΑΣ Παπάγου την περασμένη Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και μάλιστα σε αγώνα του εφηβικού πρωταθλήματος. Οι  εικόνες σύγκρουσης και ανταλλαγής υβριστικών συνθημάτων ανάμεσα σε νέους  ανθρώπους,  δημοτών του ενιαίου Δήμου Παπάγου-Χολαργού, πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπεις τη νεολαία της περιοχής σου να έχει αναπτύξει φανατικές αντιπαλότητες τοπικιστικού χαρακτήρα μάλιστα σχεδόν ένα χρόνο μετά  την «διοικητική» συνένωση των πρώην Δήμων Παπάγου και Χολαργού.Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι όχι μόνο δεν έχει εδραιωθεί πραγματικό κλίμα συνένωσης μεταξύ των Δημοτών των δύο Δημοτικών κοινοτήτων αλλά υπάρχουν και ενισχύονται διχαστικές λογικές που μόνο να βλάψουν μπορούν το κοινό μας μέλλον στον ενιαίο Δήμο Παπάγου-Χολαργού. Είναι απαραίτητη ανάγκη να συνειδητοποιήσει ολόκληρη η κοινωνία του Παπάγου-Χολαργού, από τους Δημότες, τα σωματεία, τους φορείς το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι και το Δήμαρχο ότι οι έκνομες αυτές καταστάσεις αποτελούν πλέον μέγιστο Κοινωνικό Πρόβλημα για την περιοχή μας που χρίζει άμεσης  αντιμετώπισης. Ο αθλητισμός στη περιοχή μας μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει την απαρχή της πραγματικής «συνένωσης» μας. Η άσκηση «ενωτικής» πολικής πρώτα  στον αθλητισμό μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και στην αποφυγή τέτοιων περιστατικών.    Πιστεύουμε ότι, πρέπει άμεσα να ξεκινήσει ένας  δημιουργικός διάλογος που θα οδηγήσει στην ουσιαστική συνένωση των αθλητικών σωματείων της περιοχής μας. Από την συνένωση θα δημιουργηθούν πολλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως λιγότερα λειτουργικά έξοδα για τις ομάδες, μεγαλύτερες και αποδοτικότερες ακαδημίες, μεγαλύτερο προϋπολογισμό για τα σωματεία, περισσότεροι φίλαθλοι στους αγώνες των ομάδων, και το σημαντικότερο από όλα δημιουργία κλίματος συνοχής στην τοπική μας κοινωνία.  Δεσμευόμαστε ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας να συμβάλουμε με όλα τα μέσα στην συλλογική προσπάθεια για την συνένωση των σωματείων της περιοχής μας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και κλίματος πραγματικής συνένωσης στον ενιαίο Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

Γιώργος Τσουροπλής                                                     Άκης Παπαγεωργίου

Σύμβουλος Κοινότητας Παπάγου                       Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού
Μέλος ΔΣ ΔΟΠΑΠ                                              Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής


Πυρκαγιά με τρεις νεκρούς στην Μυτιλήνη

πηγή: ethnos.gr
Νεκροί εντοπίστηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ένας 59χρονος, μία 51χρονη και ένα 8χρονο αγόρι.

Στην οικία είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε πριν την άφιξη της πυροσβεστικής εξόδου, ενώ στο συμβάν έλαβαν μέρος δύο πυροσβεστικοί υπάλληλοι με ένα όχημα.

Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ "ΠΑΠΑΓΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ "ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ"

Ο εκδότης της εφημερίδας μας, έδωσε συνέντευξη στην διαδικτυακή πύλη papagou-politeia.gr αναφορικά με την εκλογή του "Συμπαραστάτη του Δημότη",  όπου έχει υποβάλει υποψηφιότητα και η εκλογική διαδικασία θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τρίτη. 
Η συνέντευξη όπως δημοσιεύεται στην papagou-politeia.gr έχει ως εξής: 

Ο Μάκης Βραχιολίδης, εκδότης της εφημερίδος «Παρατηρητής» ο οποίος έχει ήδη υποβάλει την υποψηφιότητά του για «Συμπαραστάτης του Δημότη», σε αποκλειστική του συνέντευξη στην «Παπάγου Πολιτεία», αναφέρεται στο νεοσύστατο θεσμό ο οποίος όπως υποστηρίζει «δεν έχει λειτουργήσει εξαιτίας της κακής πρώτης επιλογής του Δημάρχου κ. Ξύδη, μια επιλογή η οποία, ενδεχομένως συνεχιστεί και στη διαδικασία εκλογής νέου υποψηφίου».
Ο Μάκης Βραχιολίδης λέγοντας ότι ακόμη και ο ίδιος ο Δήμαρχος όταν θέλει κάτι, προστρέχει στον τοπικό Τύπο, επισημαίνει ότι είναι ευκαιρία να αναγνωριστεί επισήμως από την Τοπική εξουσία ο ρόλος που διαδραματίζει ο Τοπικός Τύπος. Ο εκδότης του «Παρατηρητή» φθάνει ακόμη και στο σημείο να δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να αποσύρει την υποψηφιότητά του εάν ο κ. Ξύδης έχει προσωπικό πρόβλημα με τον ίδιο, αρκεί να αναλάβει τα καθήκοντα του «Συμπαραστάτη του Δημότη» τοπικός εκδότης-δημοσιογράφος, μια και αυτός θα αναδείξει καλύτερα τον θεσμό. Επειδή θεωρεί αναγκαίο να λειτουργήσει –επιτέλους- ο θεσμός του «Συμπαραστάτη του Δημότη», θέτει υποψηφιότητα, ζητώντας από τους δημοτικούς συμβούλους να ξεπεράσουν τις όποιες κομματικές δεσμεύσεις και να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.
Η συνέντευξη είναι αποκαλυπτική.

Ερωτ. Γιατί κύριε Βραχιολίδη θέσατε υποψηφιότητα για «Συμπαραστάτης του Δημότη»;

Βραχιολίδης: Ο Τοπικός Τύπος διαδραματίζει καίριο ρόλο στα δρώμενα της κάθε κοινωνίας. Ειδικά στην περιοχή μας, η παρουσία του είναι καταλυτική τις τελευταίες δεκαετίες. Από τα 1970 που ιδρύθηκε η εφημερίδα μας, με τον τότε ιδρυτή της να βάζει τα στήθη του απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς και να αποτρέπει στο παρά πέντε την οικοπεδοποίηση του Υμηττού, σε συνεργασία με τον τότε δήμαρχο Αντώνη Πολύδωρα, έως τις μέρες μας, όπου τόσο ο «Παρατηρητής» όσο και οι υπόλοιπες εφημερίδες της περιοχής μας, δίνουν την μάχη της ενημέρωσης, διαμορφώνοντας τις εξελίξεις και συμβάλλοντας με τον έλεγχο που ασκεί, στο έργο της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.
Με δεδομένο ότι ο «Καλλικράτης» εισήγαγε το θεσμό του «Συμπαραστάτη του Δημότη» και θεωρώντας ότι ο καλύτερος που θα μπορούσε να αναλάβει τον ρόλο αυτό, είναι εκπρόσωπος του Τοπικού Τύπου, έθεσα την υποψηφιότητά μου στην κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η υποψηφιότητά μου αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιβραβευτεί επισήμως ο ρόλος που διαδραματίζει ο Τοπικός Τύπος.

Ερωτ. Πληροφορούμαστε όμως ότι ο κ. Ξύδης δεν επιθυμεί εσάς να αναλάβετε την θέση αυτή.
Βραχιολίδης: Δεν γνωρίζω εάν ο κ. Ξύδης έχει κάτι προσωπικό μαζί μου. Εύχομαι και πιστεύω πως όχι. Ας μην ξεχνάτε ότι και ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο κάθε Δήμαρχος προστρέχει πρώτα απ’ όλους στον Τοπικό Τύπο για οποιαδήποτε ενημέρωση θέλει να κάνει προς τους δημότες. Ο Τύπος αποτελεί δηλαδή το συζευκτικό σύνδεσμο ανάμεσα στους δημότες και την Δημοτική Αρχή, αυτόν ακριβώς τον ρόλο δηλαδή που έχει ο «Συμπαραστάτης του Δημότη». Ενώ δηλαδή ο Τύπος πρακτικά είναι Συμπαραστάτης του Δημότη, ο κ. Ξύδης αρνείται να δώσει και επισήμως τον ρόλο αυτό στον εκπρόσωπο του Τοπικού Τύπου; Δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά τα πράγματα αυτό δείχνουν.

Ερωτ. Ωστόσο η πρώτη επιλογή του Δημάρχου στο πρόσωπο του κ. Σκούρτη, ήταν μια επιλογή ευρείας αποδοχής. Την στήριξαν και άλλες δημοτικές παρατάξεις.

Βραχιολίδης: Η επιλογή αυτή εκ των πραγμάτων απέτυχε. Μπορεί ο κ. Σκούρτης να είναι εγνωσμένου κύρους πρόσωπο, μπορεί η προσφορά του στην Τοπική κοινωνία να υπήρξε σημαντική, όμως ο Δήμαρχος κ. Ξύδης δεν αντιλήθφθηκε ότι η μεγάλη προσφορά του κ. Σκούρτη είχε ημερομηνία λήξεως. Ο επί 20 χρόνια Δήμαρχος ο οποίος, προς τιμήν του, προσέφερε τις υπηρεσίες του και ως απλός δημοτικός σύμβουλος Χολαργού στην προηγούμενη δημοτική περίοδο, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της προσφοράς του. Όταν ο κ. Σκούρτης βρέθηκε προ διλήμματος να προσφέρει στους δημότες ή να διαλέξει τη σύνταξή του, επέλεξε τη σύνταξή του. Γι’ αυτό τον λόγο προτίμησε να παραιτηθεί από τη θέση του «Συμπαραστάτη του Δημότη», διατηρώντας την ασφάλεια της σύνταξής του, σε μια δύσκολη ομολογουμένως για τα οικονομικά της χώρας μας εποχή.
Δεν μέμφομαι τον κ. Σκούρτη για την επιλογή του. Διατηρώ όμως το δικαίωμα να κρίνω εκ του αποτελέσματος, την λάθος επιλογή του Δημάρχου Ξύδη στο πρόσωπο του κ. Σκούρτη και παράλληλα το λάθος του κ. Σκούρτη να αποδεχθεί το φορτίο του ¨Συμπαραστάτη του Δημότη», το οποίο τελικά δεν μπόρεσε να αντέξει ούτε για τρεις μήνες!

Ερωτ. Πιστεύετε ότι η επιλογή του κ. Ξύδη έχει κομματικά ελατήρια; Εξαργυρώνει ενδεχομένως κάποια… πολιτικά «γραμμάτια»;

Μέσα στα δημοτικά συμβούλια ειπώθηκε από εκπροσώπους παρατάξεων, ότι ο κ. Ξύδης, επιλέγοντας για «Συμπαραστάτη του Δημότη» τον κ. Σκούρτη, εξαργύρωνε πολιτικά «γραμμάτια». Δεν το λέω εγώ, το λέει πάντως πολύς κόσμος. Μια κριτική η οποία αδικεί τον κ. Σκούρτη ο οποίος από την πρώτη στιγμή είπε ότι δεν προϋπήρξε καμία συμφωνία. Όμως, από την ώρα που δεν αφήνεται ο θεσμός να λειτουργήσει πέρα και μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, από την ώρα που ο εκάστοτε Δήμαρχος παρεμβαίνει ακόμη και σε έναν υπερκομματικό θεσμό, τότε αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του. Μού κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, γιατί ντε και καλά ο Δήμαρχος κ. Ξύδης, πρέπει να προτείνει κάποιο πρόσωπο και δεν αφήνει τον εαυτό του έξω από αυτή τη διαδικασία. Γιατί δεν αφήνει τους δημοτικούς του συμβούλους να εκφραστούν όχι κατ’ εντολήν του αλλά σύμφωνα με αυτό που τους επιβάλλει η συνείδησή τους. Από την ώρα που ο Δήμαρχος δίνει κατεύθυνση συγκεκριμένη με την δική του επιλογή, ο θεσμός χρωματίζεται με κομματικό μανδύα και δίνει ευθέως την εντύπωση ότι ο «Συμπαραστάτης του Δημότη» ελέγχεται από τον ίδιο.

Ερωτ. Γι’ αυτό τον λόγο με την αίτησή σας, ζητήσατε την τοποθέτηση παραβάν κατά την μυστική ψηφοφορία;

Βραχιολίδης: Ο Νόμος ορίζει ότι η εκλογή του «Συμπαραστάτη του Δημότη» γίνεται με μυστική ψηφοφορία. Η μυστική ψηφοφορία από μόνη της απαιτεί παραβάν, αλλιώς δεν είναι μυστική ψηφοφορία. Τι δηλαδή; Ψηφίζω δίπλα σου και συ δήθεν δεν βλέπεις την προτίμησή μου; Ας αφεθούν επιτέλους οι δημοτικοί σύμβουλοι να εκφραστούν ελεύθερα και απερίσπαστα.

Ερωτ. Ακούστηκε ότι ο κ. Ξύδης προτίθεται να προτείνει τον κ. Αντώνη Πολύδωρα για «Συμπαραστάτη του Δημότη». Ποια είναι η γνώμη σας;

Βραχιολίδης: Έχω εκφράσει τη γνώμη μου για τον Αντώνη Πολύδωρα μέσα από την εφημερίδα μου εδώ και πολλά χρόνια, το ίδιο συνεχίζω να κάνω ανά πάσα στιγμή. Είναι αγωνιστής και με μεγάλη προσφορά στην τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι ο «προστάτης» του Υμηττού όπως τον έχω αποκαλέσει. Όμως, εάν ο κ. Ξύδης επιλέξει τον Αντώνη Πολύδωρα, θα επαναλάβει το ίδιο λάθος που έκανε με την πρώτη επιλογή του. Ο κ. Πολύδωρας έχει διανύσει τον κύκλο του στα δημοτικά πράγματα, άλλωστε και ο ίδιος απεχώρησε από το χώρο και δεν συμμετείχε στις προηγούμενες εκλογές, λέγοντας ευθέως ότι αφήνει τη θέση του στους νεότερους. Είναι δυνατόν τώρα να μετέβαλε απόψεις;
Αλλά και διαφορετικά να το δούμε: είναι δυνατόν ο κ. Πολύδωρας να αποδώσει το ίδιο καλά με έναν νέο; Θα είναι λάθος και του ίδιου του κ. Πολύδωρα εάν τελικά υποβάλλει αίτηση για τη θέση του «Συμπαραστάτη του Δημότη». Θα φανεί ανακόλουθος με τα λεγόμενά του και θα δώσει σε κάποιους την εντύπωση ότι πίσω από την ενέργειά του υποκρύπτεται πολιτική σκοπιμότητα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Πολύδωρας βοήθησε σημαντικά στην εκλογή του κ. Ξύδη ως Δημάρχου. Θα ήταν άδικη μια τέτοια κριτική προς το πρόσωπό του.
Παράλληλα, επειδή θεωρώ σώφρονα άνθρωπο τον Δήμαρχο, ευελπιστώ ότι δεν θα επαναλάβει παρόμοιο πολιτικό λάθος.
Εξάλλου, εάν ο κ. Ξύδης θέλει άλλον εκπρόσωπο του τοπικού Τύπου αλλά έχει πρόβλημα με το πρόσωπό μου, ας μου το πει να αποχωρήσω και να βάλει υποψηφιότητα άλλος τοπικός εκδότης. Σημασία για μένα έχει να αναλάβει τα καθήκοντα του «Συμπαραστάτη του Δημότη» τοπικός εκδότης-δημοσιογράφος που θα αναδείξει όπως πρέπει το θεσμό.

Ερωτ. Θα θέλατε να στείλετε κάποιο άλλο μήνυμα;

Βραχιολίδης: Θέλω να απευθυνθώ κατ’ αρχήν στον Δήμαρχο και να επαναλάβω αυτό που προείπα: Ας αφήσει το θεσμό να λειτουργήσει πέρα και μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Ο «Συμπαραστάτης του Δημότη» είναι ωραίος θεσμός και αυτός που θα αναλάβει τα καθήκοντα μπορεί να προσφέρει ουσιαστικό έργο, να αποτελέσει τον πραγματικό συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην Δημοτική Αρχή και τους δημότες.
Θέλω να στείλω και ένα μήνυμα στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αλλά και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους: Η δική μου υποψηφιότητα δεν έχει καμία σχέση με δημοτικές παρατάξεις και κομματικές εξαρτήσεις. Το έχω αποδείξει άλλωστε για πολλά χρόνια μέσα από την εφημερίδα μου. Μπορούν λοιπόν να εμπιστευθούν την υποψηφιότητά μου, γνωρίζοντας ότι θα υπηρετήσω με αφοσίωση τον θεσμό. Γιατί για μένα, πάνω απ’ όλα, ως γέννημα θρέμμα της περιοχής, είναι η αγάπη γι’ αυτήν. Και θέλω να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών-δημοτών της.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ!


Προειδοποίηση Ρωσίας προς ΗΠΑ:
 "Δεν θα διστάσουμε να ρίξουμε πυρηνικά"!

Η επιμονή του ΝΑΤΟ (βλέπε Αμερική) να εγκαταστήσει αντιπυραυλική ασπίδα στην ανατολική Ευρώπη, δίπλα από τα σύνορα της Ρωσίας, κλιμακώνει επικίνδυνα τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Από την ώρα μάλιστα που οι ΗΠΑ παρενέβησαν στα εσωτερικά της Ρωσίας, αφήνοντας σκιές ότι έγινε νοθεία στις πρόσφατες εκλογές της Ρωσίας, υποθάλποντας μάλιστα τις διαδηλώσεις πολιτών στη Μόσχα, η σχέση μεταξύ Ρωσίας-ΗΠΑ μυρίζει μπαρούτι. Ή ακόμη χειρότερα, πυρηνικό όλεθρο!

Όπως μας πληροφορεί το τμήμα ειδήσεων defencenet.gr, ο αντιστράτηγος Sergey Karakaev διοικητής των πυραυλικών δυνάμεων της Ρωσίας δήλωσε πως οι πύραυλοι οι οποίοι βρίσκονται σε υπηρεσία έχουν προς το παρών κενό πρόγραμμα στόχευσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να στοχεύσουν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση συμπεριλαμβανομένης και της αμφιλεγόμενης αντι-πυραυλικής ασπίδας!!! , 
«Δεν υπάρχουν τεχνικοί περιορισμοί στη χρήση των στρατηγικών πυραύλων. Χρειάζεται πολύς λίγος χρόνος για να επιλεγεί κάποιος στόχος και να φορτωθεί ένα νέο πρόγραμμα πτήσης» διαβεβαίωσε επί λέξει ο Ρώσος διοικητής των πυραυλικών δυνάμεων.
Ο Karakaev ανακοίνωσε επίσης την ύπαρξη  μιας νέας γενιάς  βαλλιστικών πυραύλων οι οποίοι θα φιλοξενούνται τόσο σε σιλό όσο και σε οχήματα  και θα χρησιμοποιούν υγρό καύσιμο. Οι νέοι αυτοί πύραυλοι, σύμφωνα με το Ρώσο στρατηγό θα έχουν προηγμένες δυνατότητες έτσι ώστε να υπερνικούν πολλαπλά κλιμάκια  αντι-πυραυλικών όπλων, μέσω της προηγμένης σχεδίασης, νέας πολεμικής κεφαλής και καλύτερων καυσίμων.

Ο Ρώσος στρατηγός είπε πως η ανάπτυξη της νέας αυτής γενιάς έρχεται εξαιτίας της παράλληλης ανάπτυξης της αντι-πυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ
«Στην περίπτωση που οι ΗΠΑ αναπτύξουν αντι-βαλλιστικές δυνατότητες από το διάστημα, κάτι το οποίο δεν μπορεί να αποκλειστεί λόγω της επισταμένης έρευνας στον συγκεκριμένο τομέα, η δυνατότητα μικρών πυραύλων στερεού προωθητικού καυσίμου δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τέτοια συστήματα. Σε αυτή την περίπτωση η ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων ICBM υγρών καυσίμων με βάρος εκτόξευσης 100 τόνων είναι προτιμητέα σε σχέση με τους πυραύλους στερεών καυσίμων από την άποψη του λόγου πολεμικής κεφαλής ως προς το βάρος του πυραύλου».
Αν και ο ίδιος διαβεβαίωσε πως στο μεσοδιάστημα οι πύραυλοι Topol-M και Yars είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν στις παρούσες απειλές αποκάλυψε ότι το ¼ των πυραύλων που θα είναι ανεπτυγμένοι στη Ρωσία μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανήκουν στην παραπάνω προηγμένη γενιά.
Να σημειωθεί πως οι δηλώσεις του Ρώσου στρατηγού δεν έρχονται τυχαία αυτή τη χρονική περίοδο. Μόλις εχθές ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Vladimir Putin –και προφανώς ενήμερος για το πρόγραμμα τν ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων νέας γενιάς είχε δηλώσει με νόημα:
 «Κάποιοι θέλουν να μετακινήσουν τη Ρωσία στο περιθώριο των εξελίξεων ώστε να μην παρεμβαίνει, ώστε να μην παρεμβαίνει στην παγκόσμια διακυβέρνηση. Ακόμη όμως φοβούνται τις πυρηνικές μας δυνατότητες και για αυτό ακριβώς το λόγο τους εκνευρίζουμε».


Σχόλιο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ: Να σκεφθεί κανείς ότι η κα Μπακογιάννη υποστηρίζει την εγκατάσταση αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ, δίπλα από την πόρτα της Ρωσίας!!! Έφτασε μάλιστα στο σημείο, όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών,  να επιπλήξει  Ρώσο αξιωματούχο επειδή ο τελευταίος αρνιόταν να δεχτεί τον παραλογισμό του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ! 
Αυτή η επικίνδυνη κυρία που με την στάση της ανάβει το φυτίλι στην Ευρώπη, έφτιαξε και κόμμα, ενώ στην περιοχή Παπάγου-Χολαργού έχει και υποστηρικτές-κομματόσκυλά της, που διοργανώνουν τσάμπα εκδηλώσεις του κόμματος της Μπακογιάννη, στην αίθουσα δημοτικών συμβουλίων Παπάγου!!!
Να την χαίρονται! Προφανώς έτσι τούς έμαθε , έτσι κάνουν!

Γεύμα συνεργάτη του Δ.Αβραμόπουλου με τον Τ.Χάλακ...



Περίεργες συναντήσεις έχουν οι συνεργάτες του Δημήτρη Αβραμόπουλου: Κορυφαίος συνεργάτης του συνέφαγε  με τον γνωστό έμπορο όπλο και "κολλητό" της οικογένειας Γ.Παπανδρέου, Τζώρτζ Χάλακ στο restaurant "17" στο Κολωνάκι.
Στο πλέον πρόσφατο "επίτευγμα" του Τ.Χάλακ, περιλαμβάνεται το "συνοικέσιο" της κυβέρνησης Παπανδρέου με τον Ισκαντάρ Σάφα, ο οποίο εν συνεχεία αγόρασε (;) τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ), μέσω μιας σκανδαλώδους σύμβασης στην οποία συμφώνησε να πληρώνεται χωρίς να χρειάζεται ταυτοχρόνως να ... ναυπηγεί τα υποβρύχια, όπως τονίζει στην επιστολή του προς τον Ε.Βενιζέλο την οποία αποκάλυψε προχθές το defencenet.gr.
Ο κοινός φίλος των Παπανδρέου και Ισκαντάρ Σάφα, συνέτρωγε λοιπόν με τον στενό συνεργάτη του Δ.Αβραμόπουλου, την ώρα που ζητούν 108 εκατ. ευρώ από τον Δ.Αβραμόπουλο για να συνεχίσουν ... να μην ναυπηγούν τα υποβρύχια (έχει ήδη λάβει 132 εκατ. ευρώ για το πέμπτο υποβρύχιο και δεν έχει κοπεί ούτε ... λαμαρίνα)!
"Φαρμακερός" και ο βουλευτής Π.Καμμένος, σχολιάζει την αποκάλυψη του defencenet.gr στην σελίδα του στο facebook ως εξής:  
"Πληρώνουνε για υποβρύχια που σταμάτησαν να κατασκευάζονται ενώ κόβουνε τις συντάξεις από τις οικογένειες των νεκρών Ηρώων αεροπόρων. Ο Υπουργός καθηγητής συστήνει "συνάδελφο" του στους αντισυμβαλλομένους, και στο ΥΠΕΘΑ προσλαμβάνουν για δικηγόρο τον συνήγορο του Άκη και του Γιάννου. Είναι σίγουρο οτι όταν παραιτηθούν θα καταγγείλουν τα ανωτέρω όπως ο ΓΓ του οικονομικών......
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ Κ.Κ.Ε ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ!



Οι θέσεις του Κ.Κ.Ε και του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονταν  συχνά-πυκνά, αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Τόσο το Κ.Κ.Ε. όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ,  δεν φείδονταν να ονομάσουν  τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»,  ενώ σε ιστότοπο,  συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ  πλασάρει  το σύνθημα «Φιλία συνεργασία και αλληλεγγύη με την Δημοκρατία της Μακεδονίας» (!) . Τα έγγραφα που δημοσιεύουμε αποτελούν  ντοκουμέντα.
Το Κ.Κ.Ε.  έχει παλαιά ιστορία, μια και ισχυριζόταν ότι … «υπάρχει Μακεδονική εθνότητα, η οποία ΔΕΝ είναι ούτε Ελληνική, ούτε Βουλγαρική, ούτε Σέρβικη, αλλά καταπιέζεται από όλους» (Ριζοσπάστης 24-11-1932). 

Ακριβώς αυτά που λένε σήμερα οι Σκοπιανοί!!! Αλλά και  πιο πρόσφατα, στο 17o Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο ΚΝΕ( ΠΡΕΣΠΕΣ 5-6 ΙΟΥΛΗ 2008), μεταξύ των άλλων συμμετείχε και η «Κομμουνιστική Νεολαία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ». Το φύλλο του «Ριζοσπάστη»που δημοσιεύουμε  είναι χαρακτηριστικό!

Σήμερα όμως, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το Κ.Κ.Ε. κάνουν την πάπια για το καυτό αυτό θέμα, το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει η χώρα μας στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Ο λόγος είναι προφανής : Η αντιμνημονιακή πολιτική των Κ.Κ.Ε. – ΣΥΡΙΖΑ  αποτελεί μαγνήτη για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αηδιασμένοι οι Έλληνες από τον επιδεικνυόμενο ραγιαδισμό των πολιτικών αρχηγών της μνημονιακής Κυβέρνησης, ζητούν να εμπιστευθούν έναν ηγέτη με πατριωτική συνείδηση.  Ο δυναμισμός που επιδεικνύει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,  σε βάρος των τοκογλύφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και το καταγγελτικό ύφος που εκπέμπει εναντίον των συνεργαζομένων με την Κυβέρνηση Παπαδήμου, κερδίζει ολοένα και περισσότερο τον ελληνικό λαό.
Τα δημοσκοπικά ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι η  αντιμνημονιακή πολιτική των Κ.Κ.Ε. – ΣΥΡΙΖΑ  αποτελεί ασφαλή στέγη για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, την ίδια ώρα που ΠΑΣΟΚ,  Ν.Δημοκρατία και ΛΑ..Ο.Σ. κατεδαφίζονται.  
Μέσα σε αυτό το ομιχλώδες τοπίο αστάθειας και αβεβαιότητας  για το αύριο, οι ψηφοφόροι ζητούν σταράτες εξηγήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κ.Κ.Ε.  επιμελώς  φροντίζουν να αποσιωπούν σήμερα, τα σχέδια και τις προθέσεις τους για το Μακεδονικό ζήτημα. Από την ώρα που οι δημοσκοπήσεις τους εμφανίζουν όλο και πιο ενισχυμένους,  έχουν κάνει…γαργάρα το καυτό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.  

Οφείλουν όμως, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η Αλέκα Παπαρήγα να είναι απόλυτα ειλικρινείς με τον ελληνικό λαό και να πουν -εδώ και τώρα- δημοσίως τι πρόκειται να κάνουν με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων!  Ας αφήσουν τα πολιτικά τερτίπια τύπου Παπανδρέου, που έλεγε «λεφτά υπάρχουν» ή «θα αυξήσουμε μισθούς και συντάξεις λίγο πάνω από τον πληθωρισμό», και να μιλήσουν ευθέως για το τι πρόκειται να κάνουν με τα Σκόπια: Θα αποδεχτούν τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»;  Θα συμβιβαστούν με σύνθετη ονομασία; Μήπως ισχυρίζονται ότι υπάρχει θέμα «μακεδονικής μειονότητας» ή «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα;  

Ή αποκυρύσσουν όσα  τους φέρουν να στηρίζουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και τελικά αποφάσισαν να τηρήσουν εθνικά πατριωτική στάση, ανάλογη με την αντιμνημονιακή τους πολιτική;
Ο κόσμος ζητάει πατριώτες και όχι άλλους πολιτικάντηδες.  
Να βγουν λοιπόν δημοσίως οι Τσίπρας και Παπαρήγα να μιλήσουν για το τεράστιο ζήτημα των Σκοπίων που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η χώρα μας στο διεθνές σκηνικό. 

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΚΛΕΙΝΕΙ Η MILLENIUM BANK ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ

Το υποκατάστημα της Millenium στον Χολαργό (Φαμερωμένης και Μεσογείων) λειτουργεί σήμερα, για τελευταία μέρα. Σε λίγες ώρες κατεβάζει ρολλά και -προς το παρόν- μετακομίζει.
Όπως όμως έχει ήδη γραφεί, η Millenium μετράει αρκετές ζημίες από το 2010, ενώ η διοίκηση της τράπεζας έχει προβεί σε 120 απολύσεις εργαζομένων, συρρικνώνοντας παράλληλα το δίκτυό της πανελληνίως. Επίσης έχει περιορίσει δραστικά τις  χρηματοδοτήσεις.
Το σενάριο της αποχώρησης από την Ελληνική αγορά είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο εξετάζει η Millenium, αν και ο επικεφαλής της  τράπεζας είχε δηλώσει  ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση!
Πάντως, η Millenium Χολαργού από Δευτέρα θα αποτελεί οριστικά παρελθόν.
Η κρίση στην αγορά, για την οποία προβλέπεται ότι θα φέρει περισσότερα λουκέτα από 1ης Γενάρη, επιδεινώνεται καθημερινά.

Η φτώχεια είναι ο γονιός της επανάστασης και του εγκλήματος



γράφει η Ζωή Ηλία
Η κατάσταση στην χώρα πλέον έχει ξεφύγει, τίποτα δεν λειτουργεί σωστά και  έχει σχεδόν διαλυθεί” το κράτος. Καθημερινά ωθείται η κοινωνία στην μιζέρια”, την φτώχεια, την ανέχεια, και παρ όλα αυτά το πολιτικό σύστημα ζει” σε μια κατάσταση απάθειας ή τουλάχιστον έτσι δείχνει, λες και περιμένει το μοιραίο, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει κατά το ελάχιστο.
Ως πολιτικό σύστημα ως πολιτευτές, έχουν, εναποθέσει τις ελπίδεςτους στον κ. Λουκά Παπαδήμο και στις τυχαίεςεξελίξεις στην Ευρώπη.
Παρ όλα αυτά κάνεις από τους ιθύνοντες  δεν αφήνουν τις καρέκλεςτους, αντιθέτως είναι γαντζωμένοι πάνω τους και στραγγίζουντην τελευταίαστιγμή” τους, στην διαχείριση της εξουσίας.
Από την άλλη, παρατηρώ μια ολόκληρη κοινωνία, ή τουλάχιστον την πλειοψηφία της, αδύναμη να αντιδράσει, σοκαρισμένη”, και εν πολλοίς να παρακολουθεί την πορεία της, προς την πλήρη φτωχοποίηση της, χωρίς να δύναται να την αντιστρέψει συντεταγμένα, και μέσα στα πλαίσια του νόμου.
Δεν προβάλλει ως κοινωνία ή ως  διαρκής στο χρόνο συνεργατική ομάδα σοβαρή αντίσταση και δεν παράγει τίποτα νέο, σε αντιστάθμισμα τουδιεφθαρμένου συστήματος, ως σοβαρή λειτουργία στοιχειώδους αυτοσυντήρησής της.
Δημιουργείται κατ αυτό τον τρόπο  στην χώρα μας ένα περιβάλλον που λειτουργεί ως μήτραπου γεννά εγκληματικότητα, ασυδοσία και αποσύνθεση. Και βέβαια προςτέρψιν” των “άσπονδων φίλων και γειτόνων μας, η πορεία αυτή της χώρας, εγκυμονεί πάρα πολλούς κινδύνους.
Το ημιθανέςυφιστάμενο πολιτικό σύστημά μας, εφάρμοσε ένα στρεβλό περίγραμμα, ένα πλαίσιο νομοθεσιακό στον τόπο, τέτοιο, ούτως ώστε να απαγορεύει ουσιαστικά να εκδηλώνεται η κοινωνική αντίθεση στην διαχείριση από την εκάστοτε κυβέρνηση, της εξουσίας, μέσα στην διάρκεια της τετραετούς θητείας του.
Στην Ελλάδα του 2011, του μνημονίου, της άγριας και της σκληρής λιτότητας, της φτώχειας, στην Ελλάδα που βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, όχι από λάθη των πολιτών της, αλλά από τα λάθη των πολιτικών της, που την κατάντησαν μια χώρα ρεντίκολοτης Ευρώπης, να βλέπουμε συμπολίτες μας να μαζεύουν τροφή από τα σκουπίδια.
Άραγε αυτό είναι το πολιτιστικό, γεωγραφικό, και ιστορικό περιβάλλον με το οποίο αυτή η κοινωνία πρέπει και μπορεί να υποστηρίξει τα μέλη της. Αυτό μάς αξίζει;;;
 Δυστυχώς όμως όλες οι κοινωνίες έχουν αναπτύξει κάποιο βαθμό ανισότητας μεταξύ των ανθρώπων τους, μέσω της διαδικασίας της κοινωνικής στρωματοποίησης τμήματος των μελών της, στα επίπεδα με τον άνισο πλούτο, του γοήτρου, ή της δύναμης.
Όμως αυτό που συμβαίνει σήμερα στην χώρα μας είναι ανεξέλεγκτο.
Άνθρωποι με αξιοπρέπεια, της διπλανής πόρτας, συνταξιούχοι, άνεργοι νέοι, οικογενειάρχες που δε τα βγάζουν πέρα πια πηγαίνουν στις λαϊκές αγορές το μεσημέρι λίγο πριν κλείσουν και περιμένουν να μαζέψουν αυτά που έμποροι πετάνε  έτσι ώστε να  μπορέσουν να συντηρήσουν τις οικογένειες τους.
  
Το πιο στενάχωρο όμως είναι τα φαινόμενα που έχουν εκδηλωθεί τον τελευταίο καιρό με θύματα της οικονομικής κρίσης ανήλικους μαθητές. Συγκεκριμένα, έχουν παρατηρηθεί περιστατικά όπου δάσκαλοι σχολείων που βρίσκονται τριγύρω του βρεφοκομείου Αθηνών, περιμένουν για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό από τα αποθέματα του βρεφοκομείου, για να ταΐσουν τους μαθητές τους, που λιποθυμούν στην τάξη από την πείνα.
   Ο πρόεδρος του Α` Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επιβεβαιώνει ότι οι γιατροί που εξέτασαν τους μαθητές σε σχολεία της πρωτεύουσας, διέγνωσαν ασιτία.
Δεν έχουν παπούτσια για γυμναστική στα σχολεία, και στα κυλικεία έχουμε τεφτέρι”, λένε και οργίζονται, οι εκπαιδευτικοί.
   Στα ΜΜΕ ακούμεΑυτοκτόνησε άνεργος πατέρας με 3 παιδιά”, και όλοι καταλαβαίνουμε τον λόγο αυτής της πράξης του. Λόγο της ‘’ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ’’ μια λέξη άγνωστη στους πολιτικούς μας πλέον, όπως και στους τραπεζίτες, λέξη που δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους, λέξη που δεν υπάρχει πια και σε πολλούς άλλους απάνθρωπους οικονομικά ισχυρούς συμπολίτες μας.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Προσευχόμαστε να εδραιωθεί η ειρηνική συμβίωση

πηγή: amen.gr
Λευκωσία, του Νίκου Παπαχρήστου

«Προσευχόμαστε και ευχόμαστε, ώστε όλες οι θρησκευτικές κοινότητες της Κύπρου να ζουν σε κλίμα ειρήνης και αλληλοκατανοήσεως, για να εδραιωθεί η ειρηνική συμβίωση και να αποφευχθούν στο μέλλον τα θλιβερά γεγονότα του προσφάτου παρελθόντος». Με τα λόγια αυτά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, στην ομιλία του μετά την Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, εκτός από την πνευματική στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον επί 37 χρόνια δοκιμαζόμενο Κυπριακό ελληνισμό, έστειλε και ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού προς όφελος της ειρηνικής συμβιώσεως όλων των κατοίκων της νήσου.

«Θαυμάζουμε την υπομονή και την αγωνιστικότητα των εγκλωβισμένων, των προσφύγων και των συγγενών των Αγνοουμένων και τους βεβαιώνουμε ότι συμμεριζόμαστε απολύτως τον πόνο τους. Προσευχόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων τους και υποσχόμαστε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμπαρασταθούμε εμπράκτως στο πρόβλημά τους», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Με θερμούς λόγους υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου ο οποίος σημείωσε ότι δυστυχώς δεν είναι δυνατόν ο κ.Ιερώνυμος να επισκεφθεί τις βόρειες ακτές της νήσου όπου βρίσκονται εκατοντάδες Εκκλησίες που σιωπούν ενώ ακούγεται η φωνή του μουεζίνη.

«Αλλά - φευ Αγιε Αδελφέ- δεν θα μπορέσετε να επισκεφθείτε τον τάφο τού Ιδρυτού και Προστάτου τής Εκκλησίας μας, τού Αποστόλου Βαρνάβα ούτε του Αγίου Σπυρίδωνος. Η ιερά Μονή τού Αποστόλου Ανδρέα, πού έγινε το σύμβολο τού Αγώνα μας, καταπατείται επίσης βάναυσα από τις ορδές τού Αττίλα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και πρόσθεσε:

«Αδύνατη θα είναι και η επίσκεψή Σας στις θαλασσοφίλητες ακτές τής Βόρειας Κύπρου μας, που είναι κατάσπαρτες με όμορφα λευκοντυμένα εκκλησάκια, που μαρτυρούν τη χριστιανικότητα τής αγιοτόκου νήσου μας. Εκεί πια, αντί να ακούονται οι δοξολογίες των πιστών μας προς τον Ποιητή των Ουρανών και τής Γής, ακούεται βαριά και καταθλιπτική η φωνή τού μουεζίνη.

Προηγουμένως είχε γίνει η επίσημη υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και της τιμίας συνοδείας του μπροστά από το Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής όπου τον υποδέχθηκαν ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, οι Ιεράρχες και ο Ιερός κλήρος, η πολιτική ηγεσία και πλήθος πιστού λαού της νήσου.

Μετά τη δοξολογία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ευλόγησε κλήρο και λαό στην Αίθουσα του Θρόνου και ακολούθησε πανηγυρική συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Ελασσώνος Βασίλειο, Εδέσσης Ιωήλ, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Γλυφάδας Παύλος, Πατρών Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, στελέχη της Ιεράς Συνόδου και ο Αρχιδιάκονος του Αρχιεπισκόπου π.Επιφάνιος.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΒΕΙ;


Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΛΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ..ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ!

Η Πολιτεία που σπεύδει να συλλάβει και να σύρει αλυσοδεμένους  στις φυλακές όσους  χρωστάνε προς το Δημόσιο, η ίδια η Πολιτεία που οφείλει πάνω από 6 δις ευρώ στους πολίτες, βρήκε ως συμπαραστάτη της την Δικαιοσύνη (ποιον άλλον;)! Η …τυφλή Θέμιδα  απεφάνθη ότι  μετά το πέρας διετίας, παραγράφονται όλα τα χρέη του Δημοσίου προς τους οφειλέτες του!!!
Έτσι απλά! Ακόμη και αυτοί που ονειρεύονταν συμψηφισμό των χρεών τους με όσα τούς οφείλει το Δημόσιο , πρέπει να προσγειωθούν στην ανώμαλη πραγματικότητα: Το Δημόσιο δεν πρόκειται να τους δώσει… φράγκο,  θα περάσουν τα δύο χρόνια και ενώ το Δημόσιο με την παραπάνω δικαστική απόφαση  θα έχει επιτύχει να παραγραφούν όλα τα χρέη του, οι δύσμοιροι πολίτες θα μείνουν εσαεί οφειλέτες  απέναντί του!!!
Ούτε ο Καραγκιόζης δεν θα μπορούσε να επινοήσει τέτοια λύση , όταν μοίραζε με τον Χατζηαβάτη τα κέρδη και έπαιρνε την μερίδα του λέοντος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η Πολιτεία όχι απλά την μερίδα του λέοντος  θα πάρει αλλά και το …γιαταγάνι για να σφάξει κανονικά και με το…Νόμο όλους τους πολίτες!!! Με αυτή την απόφαση του ΑΕΔ  που έκρινε συνταγματικές τις διατάξεις των Νομοθετικών Διαταγμάτων 321/69 και 2362/95, το κράτος-νταβατζής  δεν θα δίνει φράγκο τσακιστό  στους πολίτες και από πάνω θα σέρνει στις φυλακές και σε δικαστήρια όσους από αυτούς έχουν απέναντί του, ακόμη και χρέη 20ετίας !
Μίλησε κανείς για φασισμό ή έστω άνιση μεταχείριση προς τον πολίτη;  Σώπα καλέ!
Εντολή της Μέρκελ είναι και αυτή, για τη συμμετοχή των ιδιωτών στα χρέη του Δημοσίου! Το πέτυχε η Γερμανίδα καγκελάριος και το χρέος της Ελλάδος θα περάσει ολοκληρωτικά σε όλους τους Έλληνες ! Ο λαός μας,  με τέτοιες μεθοδεύσεις και πολιτικές θα χάσει και τα σπίτια του και θα μένει σε ..τσαντίρια!
Ο αείμνηστος Νεοκλής Σαρρής το έλεγε: «Η Ευρώπη είναι τσαντίρι χτισμένο στην άμμο»! Δυστυχώς όμως επιβεβαιώνεται ότι η πολιτική Μέρκελ που εφαρμόζεται πειθήνια από τους εντόπιους υπηρέτες του Μνημονίου, θα καταστήσει αθίγγανους τους Έλληνες στην ίδια τους τη χώρα!
Αυτή την μαγκιά όμως που πουλάει η Πολιτεία στους  Έλληνες πολίτες, με τέτοιες δικαστικές αποφάσεις περί σύντομης παραγραφής των δικών της χρεών,  γιατί δεν την πουλάει προς τους δανειστές –εγκληματίες της τοκογλυφίας,  ώστε να παραγράψει εδώ και τώρα τα επαχθή και δόλια χρέη της χώρας προς τους νταβαντζήδες της Ευρώπης ; Εκεί όμως ξέρει να σκύβει το κεφάλι και να λέει  σαν τον Παπανδρέου, θα εξοφλήσουμε όλο το χρέος μας!!!
Αχ Θεέ μου, αυτό το κράτος ποιος θα το συλλάβει;

Δικαστική απόφαση-σοκ: Στα δύο χρόνια, όλες οι διεκδικήσεις κατά δημοσίου παραγράφονται


πηγή: http://filologos10.wordpress.com
Ελληνικό κράτος, ο μεγάλος κλέφτης των εισοδημάτων των πολιτών, με τη “ βούλα του νόμου”
Απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου που «γλιτώνει» το κράτος από την καταβολή τεράστιων κονδυλίων,γνωστοποιεί η ΑΝΕΑΕΔ.
Ως οριακά συνταγματική, παρά τα προφανή προβλήματα ανισότητας που προκαλεί, παραμένει τελικά «ζωντανή» η προνομιακή για το Δημόσιο διετής μόλις παραγραφή των αξιώσεων που υπάρχει σε βάρος του για κάθε είδους αποδοχές και αποζημιώσεις, μολονότι είχε κριθεί πρόσφατα αντισυνταγματική από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας
Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο -σύμφωνα με πληροφορίες- έβαλε φρένο στιςοικονομικές διεκδικήσεις των κρατών και στις απαιτήσεις των πολιτών-υπαλλήλων να μπορούν να ζητούν κι αυτοί αναδρομικά σε βάθος 5 ετών, αξιοποιώντας την ίδια πενταετή παραγραφή, με την οποία έχει «εξοπλιστεί» το Δημόσιο. Στην πράξη το Δημόσιο γλιτώνει προσωρινά την καταβολή υπερδιπλάσιων κονδυλίων σε χιλιάδες εκκρεμείς δίκες.
Συνταγματικότητα
Για την τεράστιας σημασίας υπόθεση για τα οικονομικά του κράτους, που περίμεναν με αγωνία πολλές χιλιάδες πολίτες και ο νομικός κόσμος, δόθηκε αληθινή «μάχη» γύρω από τη συνταγματικότητα της προνομιακής για το Δημόσιο παραγραφής, που τελικά σώθηκε, με οριακή πλειοψηφία χάρη στη διαμόρφωση τριών διαφορετικών απόψεων.
Είναι όμως αμφίβολο αν θα διασωθεί και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπου θα ακολουθήσουν προσφυγές από τους θιγόμενους πολίτες-εργαζόμενους, αφού θεωρείται δεδομένη η ανισότητα «των όπλων» ανάμεσα σε αυτούς και στο κράτος, με βάση το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Η υπόθεση έφθασε στο ΑΕΔ ύστερα από αντίθετες αποφάσεις του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο Αρειος Πάγος έκρινε συνταγματικές τις διατάξεις των Νομοθετικών Διαταγμάτων 321/69 και 2362/95 (για το Δημόσιο Λογιστικό) που επιβάλλουν τη βραχύχρονη διετή παραγραφή των αξιώσεων (για κάθε είδους απολαβές, αποζημιώσεις, κ.λπ.) σε βάρος του Δημοσίου. Αντίθετα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε
αντισυνταγματικές τις ίδιες διατάξεις, επιβάλλοντας την πενταετή παραγραφή διευρύνοντας έτσι τις οικονομικές διεκδικήσεις κατά του Δημοσίου.
Μπροστά στη σύγκρουση αυτή, το ΑΕΔ -σε «κεκλεισμένων των θυρών» συνεδρίασή του
- τάχθηκε κατά πλειοψηφία, υπέρ της διατήρησης του ισχύοντος καθεστώτος, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των εργαζομένων για ευνοϊκή απόφαση, αφού η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε υποστηρίξει την αντισυνταγματικότητα με ψήφους 19-8.
Παράλληλα, πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου υπέρ της συνταγματικότητας της παρόμοιας παραγραφής που ισχύει για τα ΝΠΔΔ, εκδόθηκε με οριακή πλειοψηφία 9-7 ψήφων αν και με απουσία την τελευταία στιγμή από τη διάσκεψη 3 αρεοπαγιτών (2/11).
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην «κεκλεισμένων των θυρών» συνεδρίαση του ΑΕΔ 6 από τα 13 μέλη του τάχθηκε υπέρ της γνώμης του Αρείου Πάγου και της συνταγματικότητας της σύντομης διετούς παραγραφής. Υπέρ της άποψης του ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα τάχθηκαν 3 δικαστές, ζητώντας να εφαρμοστεί και υπέρ των πολιτών η μακρύτερη πενταετής παραγραφή που ισχύει για το Δημόσιο.
Συνταγματικά προβλήματα
Πάντως στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία του ΑΕΔ αναγνώρισε ότι η ρύθμιση της παραγραφής έχει συνταγματικά προβλήματα, αφού οι υπόλοιποι 4 ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι πράγματι υφίσταται αδικαιολόγητη ανισότητα ανάμεσα στους πολίτες και το Δημόσιο, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να αυξηθεί (από διετή σε πενταετή) η παραγραφή υπέρ των πολιτών, αλλά αντίθετα να μειωθεί (από πενταετή σε διετή) η προνομιακή παραγραφή του Δημοσίου απέναντι στους οφειλέτες του.
Από την ασυνήθιστη αυτή εξέλιξη με τη διαμόρφωση τριών τελικά διαφορετικών απόψεων, ωφελημένο έμεινε το Δημόσιο, αφού φαινομενικά πλειοψήφισε η άποψη υπέρ της συνταγματικότητας της σύντομης παραγραφής μιας και οι δύο άλλες απόψεις διαφώνησαν ως προς το αν πρέπει να αυξηθεί ή να μειωθεί η παραγραφή υπέρ της μιας ή σε βάρος της άλλης πλευράς.
Διεκδικήσεις
Με δεδομένη την κάκιστη πορεία των δημοσιονομικών, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσουν οι πολίτες αυτήν την περίοδο μια τόσο κρίσιμη μάχη για τις αναδρομικές οικονομικές διεκδικήσεις τους.
Η πλειοψηφία του ΑΕΔ δέχθηκε ότι η σύντομη παραγραφή δικαιολογείται γιατί πρέπει να εκκαθαρίζονται γρήγορα τέτοιες οικονομικές αξιώσεις και είναι απαραίτητη για την προστασία της περιουσίας του Δημοσίου και της οικονομικής κατάστασης του, στην οποία συμβάλουν οι πολίτες με την καταβολή φόρων. Αντίθετα η μειοψηφία έκρινε ότι παραβιάζεται η αρχή της ισότητας και το λόγο έχει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όπου θα κρίνει αν θα ανοίξει για το ελληνικό δημόσιο τον ασκό του Αιόλου.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Συνεργάτης του Σαμαρά στο νομικό επιτελείο του Λαυρεντιάδη (;)

Συνεργάτης του Σαμαρά στο νομικό επιτελείο του Λαυρεντιάδη (;)
πηγή: iefimerida.gr
Μόλις δύο ημέρες πριν το προγραμματισμένο ραντεβού του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Δραγάτση όπου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα σχετικά με τις δραστηριότητες της Proton Bank κανείς δεν γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται το «χρυσό παιδί» του ελληνικού επιχειρείν.
Και ενώ οι αποκαλύψεις για τη δράση του και για τον τρόπο με τον οποίο έδρασε στις αγοραπωλησίες των εταιρειών του λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας η Γερμανική κυβέρνηση έχει διακηρύξει πως περιμένει από την Ελλάδα να διαλευκάνει την υπόθεση των 700 εκατομμυρίων ευρώ. Ενδεικτική είναι η δήλωση του εκπροσώπου δημοσιονομικών θεμάτων του κόμματος της Ανγκελα Μέρκελ, Κλάους-Πέτερ Φλόσμπαχ που επισήμανε ότι «δεν είναι επιτρεπτό οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι να χρηματοδοτούν εγκληματικές συμπεριφορές».
Παράλληλα, σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Rheinische Post του Ντίσελντορφ, ο κ. Φλόσμπαχ υπογραμμίζει: «Εάν αποδειχθεί ότι οι ελληνικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν αποτύχει σε τέτοιο βαθμό, κάποτε δε θα έχουμε ερείσματα για την υποστήριξη της Ελλάδας».
Υπενθυμίζεται ότι εκτός του γεγονότος ότι τα χρέη της Proton καλύπτονται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή τα χρήματα των δανειστών μας, ο κ. Λαυρεντιάδης έχει εμπλέξει στις δραστηριότητές του και την Deutsche Bank.
Τη ίδια ώρα όμως αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι στενός συνεργάτης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται στο νομικό επιτελείο του κ. Λαυρεντιάδη που κατηγορείται για ξέπλυμα, απάτη και σύσταση συμμορίας, σε σχέση πάντα με την καταλήστευση της Proton Bank που οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση να κατάσχει ουσιαστικά την Τράπεζα και να δημιουργήσει την καλή νέα Proton Bank προκειμένου να διασωθούν οι καταθέσεις.
Προφανώς κάθε νομικός ή δικηγόρος έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται όποιον θέλει αλλά στη σημερινή συγκυρία αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα στην κοινή γνώμη, πολύ περισσότερο τη στιγμή που δεν έχουν διαψευσθεί οι πληροφορίες που δημοσίευσε το iefimerida.gr ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ήταν στο πρόσφατο παρελθόν «αιμοδότης» και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτός από τα χρήματα που έχει διαθέσει στο ΠΑΣΟΚ για την προεκλογική εκστρατεία του 2009. Και φυσικά, από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία δεν έχει τοποθετηθεί τουλάχιστον δημοσίως για την υπόθεση που ορισμένοι χαρακτηρίζουν «Σκάνδαλο Κοσκωτά στη νιοστή».
Στο μεταξύ σε ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), που είναι ο μοναδικός μέτοχος της νέας Proton Bank που συστάθηκε πριν από λίγους μήνες. Επισημαίνεται μεταξύ άλλων:
«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προέβη στην κεφαλαιοποίηση της νέας Proton σύμφωνα με όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες που ήταν η εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος και η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, βάσει του νέου άρθρου 63Ε του νόμου 3601/2007».
Με αυτόν τον τρόπο, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αποτελεί τον αποκλειστικό μέτοχο της νέας «καλής» τράπεζας Proton, με κεφάλαια του μηχανισμού στήριξης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, διασφαλίζοντας τόσο την κεφαλαιακή της επάρκεια, όσο και την εύρυθμη λειτουργία της.
Στη νέα «καλή» τράπεζα Proton έχει ήδη μεταφερθεί το σύνολο των καταθέσεων (ιδιωτών, επιχειρήσεων, τραπεζών και Δημοσίου), το πλέον υγιές ενεργητικό (χαρτοφυλάκια δανείων και τίτλων), το δίκτυο καταστημάτων καθώς και οι δραστηριότητες της παλαιάς Τράπεζας.
«Τα υπόλοιπα στοιχεία ισολογισμού ιδιαίτερα τα προβληματικά δάνεια που συνδέονται με τον όμιλο ALAPIS και οι απαιτήσεις παλαιών μετόχων παρέμειναν στην «παλαιά» τράπεζα Proton, η οποία έχει τεθεί σε εκκαθάριση» καταλήγει η ανακοίνωση του ΤΧΣ.