Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: LIVE ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ TOY!


Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν οι τηλεθεατές...

στη Βουλγαρία την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου του τουρκικού μειονοτικού κόμματος σε ζωντανή μετάδοση.
Ο τηλεοπτικός φακός συνέλαβε τη στιγμή που ο...Αχμέτ Ντογάν βρισκόταν στο βήμα συνεδρίου του κόμματός του με θέμα την ενεργειακή πολιτική, όταν ένας νεαρός πλησίασε την έδρα και πρότεινε το όπλο στον κρόταφο του πολιτικού.
Το πιστόλι πιθανότατα μπλοκάρισε και ο δράστης δεν κατόρθωσε να πυροβολήσει. Ακολούθησε κυνηγητό και άγριος ξυλοδαρμός του επίδοξου δολοφόνου από μέλη του κόμματος.

http://periergaa.blogspot.com


Bulgarian opposition leader escapes... από roma753ac1

ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΣΚΙΣΑΝ ΠΑΝΟ ΠΟΥ ΞΕΦΤIΛΙΖΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ (VIDEO)


Το συμβάν δείχνει την παλιανθρωπιά μέρους του λαού των ξενέρωτων Ολλανδών που στρέφονται κατά της χώρας με ανθελληνικά συνθήματα.

Το συμβάν μας το διηγείται Έλληνας φοιτητής σε e-mail που μας έστειλε:

"Αγαπητοι φιλοι...Προ λιγων ημερων ελαβα απο φιλο που διαμενη εδω και χρονια στην ουτρεχτη βιντεο και φωτογραφιες απο ενα πανω που αναρτησαν ολλανδοι εξω απο ενα θεατρο για να κοροιδεψουν την ελλαδα και τους ελληνες,

Επάνω είχε την ελληνική σημαία και έγραφε "SALE" δηλαδή πωλειται...


Ο φίλος μου μαζι με αλλους ΕΛΛΗΝΕΣ απο τη κοινοτητα της περιοχης,νεους ανθρωπους περιπου 20-25 ατομα ανεβηκαν επανω και το εσκισαν με μεγαλη τους χαρα χωρις ομως να σκισουν το εθνοσημο...!
outrexti2
Δυο ατομα απο αυτους μαζι και ο φιλος μου, συνεληφθησαν και κρατηθηκαν για 12 ωρες στο αστυνομικο τμημα οπου και μετα αφεθηκαν ελευθεροι καθως θα οριστει δικασιμος...

εχω τις φωτογραφιες και βιντεο θα παρακαλουσα να μ απαντησεται να σας τα στείλω για να δει ο κοσμος τι επικρατει στο εξωτερικο και πως μας βλεπουν οι ξενοι...!

ευχαριστω για το χρονο σας...θα χαιρομουν πολυ να παραλαβω mail sas me tn apantisei sas...!"

Και εμείς ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας έδειξες και σου στέλνουμε χαιρετίσματα και πατριωτικούς χαιρετισμούς.
makeleio.gr

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ: "ΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ"! ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ CNN


Την παραπάνω απίστευτη δήλωση έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας , σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN.

Ερωτώμενος αν η Ελλάδα θα είχε πρόβλημα να πουλήσει τομείς της χώρας στην Τουρκία απάντησε ότι κατά την άποψή του "δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα"!
Καταλάβατε με τι ...μούτρα 'έχουμε να κάνουμε!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: «ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ‘40»!




·        «Ο κ. Παπακωνσταντίνου μάς θεωρούσε επιζήμιους για την οικονομία και δεν δέχτηκε ποτέ τους συνταξιούχους ως υπουργός»!
·        «Ο Σαμαράς και οι κυβερνήσεις τα τελευταία 3 χρόνια των Μνημονίων έχουν αναδειχθεί σε συνταξιοκτόνους»
·        «Ο κ. Λοβέρδος κατέστρεψε την υγειονομική περίθαλψη. Δημιούργησε τον ΕΟΠΥΥ , εγκλωβίζοντας 9,5 εκατομμύρια Έλληνες σε ένα μαντρί»

O Παναγιώτης Βαβουγιός είναι εδώ και πολλά χρόνια Πρόεδρος -και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία-  στην  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Υπαλλήλων του Δημοσίου. Μπροστάρης στον αγώνα για την διατήρηση των αυτονόητων δικαιωμάτων των συνταξιούχων, είναι ο ακάματος αγωνιστής, που τον βλέπουμε κάθε λίγο και λιγάκι να δίνει συνεντεύξεις στα κανάλια, να συμμετέχει σε πορείες και διαμαρτυρίες υπέρ των συνταξιούχων. Σε συνέντευξή του στην «Ελεύθερη Ώρα», ο Πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Υπαλλήλων του Δημοσίου, δηλώνει: «Τέτοιες καταστάσεις ούτε στην κατοχή δεν ζήσαμε. Θέλουν την φυσική μας εξόντωση»!
Ο κ. Βαβουγιός εκπροσωπεί 200.000 μέλη τα οποία βιώνουν βίαια την φυσική τους εξόντωση, με τα μνημόνια που επέβαλαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά. Οι συντάξεις τους, μετά από 30 έως και 40 χρόνια δουλειάς, έχουν υποστεί είκοσι (20) φορές συντριπτικές μειώσεις, σε τέτοιο σημείο ώστε η συμπαθής κοινωνική τάξη των βετεράνων της ζωής, αντί να χαίρει του σεβασμού και προστασίας της Πολιτείας, τυγχάνει διωγμού και κοινωνικής απαξίωσης! 
  
Συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr

Στα 3 χρόνια που η χώρα στενάζει κάτω από τα μνημόνια, έχετε διαπιστώσει εάν αυτή η κρίση επέσπευσε τον θάνατο πολλών συναδέλφων σας συνταξιούχων;
Βεβαίως. Τα μνημόνια έχουν διογκώσει τα προβλήματα των συνταξιούχων, μέχρι και τους θανάτους έχουν επισπεύσει. Οι συνεχείς μειώσεις που επέβαλαν στις συντάξιμες αποδοχές αλλά επιπλέον με το πρόβλημα των φαρμάκων και της υγείας. Πολλοί συνάδελφοί μας συνταξιούχοι έχουν έλλειψη φαρμάκων, πότε με τις απεργίες των φαρμακοποιών πότε με την επίσχεση εργασίας των γιατρών, έτσι που οι άνθρωποι αυτοί φτάνουν στο σημείο της εξαθλίωσης. Είναι μία έμμεσος εξόντωσις.  Αποσκοπούν στη φυσική μας εξόντωση. Στην αρχαία Κέα είχαν μια συνήθεια: Όταν οι άνθρωποι γερνούσαν τους έδιναν το κώνιο και έλεγαν το «κιον – κώνιον», για να μπορέσουν  να πεθάνουν και να μην επιβαρύνουν τους νέους. Αυτός είναι ένας σύγχρονος τρόπος εξόντωσης των συνταξιούχων: Με τις μειώσεις των συντάξεων και την υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης, μας εξωθούν προς τον θάνατο, θέλουν να απαλλαγούν από εμάς. Άλλωστε μην ξεχνάμε, ο κ. Λοβέρδος είχε πει ότι «πολλά χρόνια ζουν οι συνταξιούχοι και επιβαρύνουν τον Προϋπολογισμό». Καταλαβαίνετε πού μας έχουν φτάσει!

Κύριε Βαβουγιέ, έχετε περάσει διά πυρός και σιδήρου από αυτή την ζωή. Αυτά που ζείτε τώρα, πώς τα χαρακτηρίζετε;

Είναι πρωτοφανή. Ούτε στην κατοχή ως νέος που ήμουν, δεν περάσαμε τέτοια πράγματα!

Δηλαδή ζούμε καταστάσεις χειρότερες από την κατοχή;

Ναι, χειρότερα από κατοχή. Αυτή είναι μαύρη κατοχή και δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει. Τουλάχιστον να ελπίζαμε ότι κάποια ώρα θα έρθει η απελευθέρωση, η Ανάσταση…

Ο κ. Σαμαράς προεκλογικά έλεγε ότι θα προστάτευε τους χαμηλοσυνταξιούχους…
Πράγματι, είχε υποσχεθεί ότι θα προστατέψει τα γηρατειά, αλλά μας εξοντώνει! Όχι μόνον ο κ. Σαμαράς αλλά και όλοι οι Πρωθυπουργοί, που τα τελευταία χρόνια κυβερνούν τη χώρα. Θυμάμαι τον κ. Παπανδρέου το 2009 που είπε ότι «μόλις θα γίνω Πρωθυπουργός θα αυξήσω τις συντάξεις που είχε “παγώσει” ο Καραμανλής».  Όχι μόνο δεν αύξησε τις συντάξεις, αλλά το πρώτο μέλημα του κ. Παπανδρέου ήταν το 2010 να «παγώσει» τις κύριες συντάξεις και τις επικουρικές και στη συνέχεια να μας τις μειώσει, πρώτα με το ΛΑΦΚΑ και στη συνέχεια με το πετσόκομα και στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις.
Αυτά, τα έκανε ο κ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργός Οικονομικών, ο οποίος όπως λένε τα στοιχεία, τότε μείωνε σε σας τις συντάξεις και ταυτόχρονα προστάτευε τους συγγενείς του μέσω της λίστας Λαγκάρντ.
Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι επί ημερών του, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν δεχόταν την Ομοσπονδία των Συνταξιούχων που πήγαινε να του υποβάλει τα αιτήματά της. Μπορώ να πω ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου μάς θεωρούσε επιζήμιους για την οικονομία! Επί ημερών αυτού του ανθρώπου, υπέστημεν τα πάνδεινα εμείς οι συνταξιούχοι. Οσάκις προσπαθήσαμε να τον βρούμε για τις υποσχέσεις που μας είχε δώσει προεκλογικώς, γι’ αυτό τον είχαν ψηφίσει και οι συνταξιούχοι, δεν μας δεχόταν.  Δεν είναι όμως μόνον ο Παπακωνσταντίνου, αλλά και ο κ. Λοβέρδος που καταβαράθρωσε την υγειονομική μας περίθαλψη. Δεν έχουμε περίθαλψη. Ο κ. Λοβέρδος δημιούργησε τον ΕΟΠΥΥ ο οποίος εγκλώβισε 9,5 εκατομμύρια Έλληνες σε ένα μαντρί. Δεν υπάρχουν παιδίατροι, οφθαλμίατροι, όχι μόνον στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στην επαρχία και στην παραμεθόριο.
Πώς τούς χαρακτηρίζετε όλους αυτούς οι οποίοι έρχονται ως προστάτες σας και τελικά σας στοχοποιούν και σας τσακίζουν στους φόρους και τις περικοπές;
Είναι συνταξιοκτόνοι. Κύριε Βραχιολίδη, στο τέλος Ιανουαρίου θα υπάρξει ένα ακόμη χτύπημα σε βάρος των συνταξιούχων με την πιο μεγάλη μείωση συντάξεων που έγινε ποτέ. Θα υπάρξει μια σωρευτική περικοπή. Προστίθεται η κυρία σύνταξη και το μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο και βάσει του συλλογικού αυτού ποσού θα έχουμε μια περικοπή από 5 έως 25%! Δηλαδή, αγωνιζόσουν μια ζωή και κατέβαλες εισφορές για να έχεις μια αξιοπρεπή σύνταξη, την πλήρωσες από την τσέπη σου και τώρα στην εξαφανίζουν! Επλήρωνες 4% για να έχεις μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο και τώρα στο κόβουν από 20%, μέχρι δεν ξέρω εγώ πόσο, θα φτάσει η περικοπή.
 Τα… ακούτε από τα μέλη της Ομοσπονδίας σας; Ότι δηλ. δεν κάνετε σωστά τη δουλειά σας και δεν προστατεύετε επαρκώς τα συμφέροντά τους;
Αντιθέτως. Όλοι βλέπουν τον αγώνα που κάνουμε. Εγώ είπα παρών στις πορείες, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, καταλήψεις, βγαίνω συνέχεια στα κανάλια και μιλάω για τα προβλήματα των συνταξιούχων, για τις περικοπές που τους έχουν κάνει, όπως τώρα με το εφάπαξ…
Αποτέλεσμα έχουν όμως; Οι αγώνες σας;
Εν πάση περιπτώσει δεν έχουμε αποτελέσματα, αγωνιζόμαστε όμως και δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, μέχρις ότου μπορέσουμε να διατηρήσουμε ορισμένα απ’ όσα αποκτήσαμε με θυσίες, με αίμα και με μόχθους.
Πώς βλέπετε το μέλλον;
Δυστυχώς το βλέπουμε σκοτεινό, διότι όπως φαίνεται καμία από τις κυβερνήσεις δεν πρόκειται να μας βοηθήσει να βγούμε από το τούνελ.
Μέσα στη μαυρίλα που υπάρχει, διαβλέπετε κάποιο αισιόδοξο μήνυμα;
Εκείνο που εμείς θέλουμε, είναι οι κυβερνώντες να σκύψουν με στοργή πάνω από τα περήφανα γηρατειά, που τα τονίζουν όταν είναι προεκλογικές περίοδοι. Να δουν με κατανόηση τις ανάγκες των συνταξιούχων. Διότι τα περήφανα γηρατειά δεν έχουν τη σύνταξη μόνο για τον εαυτό τους, τη στερούνται για να βοηθήσουν τα άνεργα παιδιά τους, ή το παιδί τους εκείνο που έχει πάρει στεγαστικό δάνειο και δεν μπορεί να το αποπληρώσει. Ο παππούς και η γιαγιά συνδράμουν οικονομικά ακόμη και στις ανάγκες των εγγονιών τους.  Αντί λοιπόν να συνδράμουν τους συνταξιούχους, οι οποίοι δούλεψαν 35 χρόνια, το κράτος τους πετσοκόβει και τη σύνταξη συνεχώς, και το εφάπαξ. 

"Ελεύθερη Ώρα"

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ: "ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΞΥΔΗ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ"

Ο κ. Νικολάου, επικοινωνώντας με την εφημερίδα μας και αναφερόμενος στη δήλωση του Δημάρχου Β. Ξύδη ότι έλαβε πρόσκληση για την αυριανή εκδήλωση των "Ενεργών Δημοτών", δήλωσε: 
"Ο κ. Ξύδης μου είπε ότι έλαβε στο γραφείο του πρόσκληση για την αυριανή εκδήλωση. Όπως του εξήγησα και κατάλαβε, πρόκειται περί προβοκάτσιας. Εγώ δεν του έστειλα ποτέ πρόσληση για την εκδήλωση των Ενεργών Δημοτών.
Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του κ. Ξύδη ότι μου παραχώρησε δωρεάν το Αμφιθέατρο, λέει ψέματα, διότι ο Δήμαρχος γνωρίζει καλά ότι υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πως ο χώρος παραχωρείται δωρεάν στις δημοτικές παρατάξεις. Εμείς ως παράταξη, θα πληρώσουμε τα έξοδα που θα προκύψουν από την πληρωμή του ηχολήπτη κ.λ.π. ".

ΛΑΚΙΣΕ Ο Φ. ΦΡΑΓΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΔΡΥΕΙ ΚΟΜΜΑ! ΕΙΧΑΝ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ...ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ


Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος, ήταν έτοιμος να ανακοινώσει την ίδρυση κόμματος. Μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες μας, είχαν προχωρήσει τόσο πολύ όλα, ώστε είχε προγραμματιστεί η αναγγελία της ίδρυσης του κόμματος για τα τέλη Ιανουαρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Η είδηση είχε διαρρεύσει και ακόμη και στον τύπο υπήρχαν παραπολιτικά σχόλια ότι ο Φράγκος ιδρύει κόμμα. Όμως, όλως αιφνιδίως, πριν από μερικές ημέρες ο  εκ του πυροβολικού προερχόμενος κ. Φράγκος τα...μπουμπούνισε κι έφυγε! Κοινώς, λάκισε!
Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, ο οποίος διετέλεσε και υπουργός Εθνικής Άμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου, έκανε και σχετικές δηλώσεις: «Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω πολιτικό κόμμα, γιατί με έχουν ζαλίσει. Υπάρχουν άλλοι που είναι ειδικοί. Κάποια στιγμή θα πρέπει επιτέλους να μάθουμε στην Ελλάδα ότι θα πρέπει η χώρα μας να διοικείται μόνο από επαΐοντες και όχι τυχάρπαστους». Προσέξτε, "τον έχουν ζαλίσει"! Και ότι δεν είναι ...ειδικός αλλά η χώρα πρέπει να διοικείται από τους ...επαϊόντες και όσι τους τυχάρπαστους! Ναι, κύριε Φράγκο, πολύ καλή η δικαιολογία σας για να την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια! Επί τόσα χρόνια, το κράτος διοικείται από ειδικούς και επαϊοντες, γι' αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε! Οπότε εσείς καθίστε στ' αυγάα σας! 
Οχι όμως ότι σας ...ζάλισε ο κόσμος κι από πάνω! Αφού όλα τα είχατε κανονίσει. Λέγετι δε ότι είχατε προχωρήσει σε συνεργασία και με τον Νίκο Νικολόπουλο. Μην μας λέτε κι όλας σας... ζάλισαν! Το ξέρετε ότι σας λένε "τσάμπα μάγκα"; Όχι εμείς, αλλά αυτοί που πίστεψαν σε σας και σε αυτό που -υποτίθεται- κομίζατε! 
makeleio.gr

ΠΛΑΣΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ !

3 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ  ΕΠΕΣΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΕΤΟΝΥΧΗΔΩΝ!


Πλαστά χαρτονομίσματα 50ευρα, 20ευρα και 10ευρα έχουν αρχίσει ήδη και γεμίζουν την αγορά. Αρκετοί επαγγελματίες έχουν πέσει θυματα απατεώνων οι οποίοι κάνουν αθρόες αγορές με τα πλαστά χαρτονομίσματα. Πιστεύεται ότι πρόκειται για συμμορία Ρουμάνων και Βούλγαρων. Δεν αποκλείεται όμως, λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που ζει η χώρα να υπάρξουν Έλληνες που να οδηγηθούν σε αυτή την παράνομη πράξη, στην προσπάθειά τους  να επιβιώσουν. Μην ξεχνάμε ότι περισσότεροι από 3.000.000 Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ενώ 1.350.000 συμπατριώτες μας, είνα άνεργοι. Συνεπώς, το "πενία τέχνας κατεργάζεται" μπορεί να εφαρμοστεί και με παράνομες πράξεις.

RETRO ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ! ΠΑΟΚ 1985-1986

Ποιος θα περίμενε ότι ο πρωταθλητής του 1985 και φιναλίστ του Κυπέλλου Π.Α.Ο.Κ. (όταν έχασε με 4-1 από τη Λάρισα) θα έδινε λίγους μήνες αργότερα, αγώνα για να παραμείνει στην Α΄ Εθνική; Σίγουρα ούτε ο πλέον φανατικός εχθρός της ομάδας; Κι όμως συνέβη!

Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στο νήμα του τέλους δέκατοι και ...καταϊδρωμένοι (πίσω ακόμη και από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς που ήταν 9ος) με μόλις 27 βαθμούς συγκομιδή, σε 30 ολόκληρους αγώνες. Επισημαίνεται ότι ο Πανσερραϊκός, που συγκέντρωσε 24 πόντους, υποβιβάσθηκε!

Μέσα στην έδρα του, την "Τούμπα" (όπου το ρεκόρ εισιτηρίων καταγράφηκε στη νίκη του 1-0 επί του Ο.Σ.Φ.Π., που επίσημα παρακολούθησαν 24.970 φίλαθλοι) ο Π.Α.Ο.Κ. γνώρισε δυο ήττες (από τον Π.Α.Ο. με 1-0 και τον Πανιώνιο με 2-1), ενώ παραχώρησε και τρεις ισοπαλίες ("λευκές" σε Ο.Φ.Η. και Πανσερραϊκό, με 1-1 στην Α.Ε.Λ.), χάνοντας, συνολικά, 7 βαθμούς, με το τότε ισχύον βαθμολογικό σύστημα.

Εκεί όμως που υστέρησε κραυγαλέα, ήταν μακριά από το γήπεδό του. Ηττήθηκε στα 12 από τα 15 παιχνίδια του, κερδίζοντας απλώς τρεις ισοπαλίες, με 0-0 σε Φάληρο με Εθνικό και στο Καυτανζόγλειο με Ηρακλή και άλλη μια στα Γιάννινα (1-1). Απαράδεκτη, οπωσδήποτε, εμφάνιση για έναν τροπαιούχο, που αναζωπύρωσε τους "ψιθύρους" και τις γκρίνιες των υπολοίπων Π.Α.Ε. περί προκλητικού "σπρωξίματός" του, κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο!

Να σημειωθεί ότι και στο Κύπελλο, η παρουσία του ήταν "ασορτί", αφού έμεινε έξω και από τα προημιτελικά!

Στην τεχνική ηγεσία ξεκίνησε ο Βάλτερ Σκότσικ ο οποίος "άντεξε" μέχρι την 22η μέρα, μετά την οποία και αντικαταστάθηκε από τον παλαιό παίκτη του "δικέφαλου του βορρά" Μιχάλη Μπέλη.

Ο Γιώργος Σκαρτάδος ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, με 11 γκολ, ενώ τη βασική ενδεκάδα αποτέλεσαν οι Απόστολος Τερζής, Απόστολος Τσουρέλας, Νίκος Αλαβάντας, Θωμάς Σίγγας, Γιούρισιτς, Δημήτρης Πίττας, Σκαρτάδος, Βασίλης Βασιλάκος, Άρης Καρασσαβίδης, Κώστας Ορφανός και Κυριάκος Αλεξανδρίδης.

Χρησιμοποιήθηκαν ακόμη οι Γιάννης Γκιτσιούδης, Λάκης Στεργιούδας, Τάκης Παντέλης, Γιάννης Ψαρράς, Κώστας Μαλιούφας, Χάρης Μπανιώτης, Σωτήρης Μαυρομμάτης, Ράντε Πάπριτσα, Μιχάλης Ιορδανίδης, Γιώργος Κωστίκος, Νίκος Λιάκος, Στέφανος Μπορμπόκης και Σαξανίδης.
πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 1984-1991

TA ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ...ΟΥΓΙΑ ΤΟΥ, Δ'ΡΑΪΧ!


Είναι επίσημο πλέον: Στο Βερολίνο καθορίζεται η μοίρα της Ελλάδας
Θαυμάστε τον Παπούλια! Ένα ...Μεγάλο Πατριώτη που έκανε ...αντίσταση κατά της γερμανικής κατοχής σε ηλικία 15 ετών (σύμφωνα με δηλώσεις του).
Με την έναρξη του νέου έτους, ο Κάρολος Παπούλιας μετέφερε την αντίστασή του στην καρδιά του Βερολίνου! Και τι αντίσταση! Υπογράφει τα ΦΕΚ της Ελλάδος ενώπιον της Μέρκελ! 
Αυτός είναι αντιστασιακός με πατέντα!  Βρε ουστ, Πρόεδρος των Ελλήνων να σου πετύχει!
Τον πείραξε που τον γιουχάρανε στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης πριν από ενάμισι χρόνο.  Αν τολμάει τώρα ας βγει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου! Αλλά βέβαια, το κράτος θα φροντίσει να αποκλείσει εκ νέου τον κοσμάκη από αυτή.

Ο ...αντιστασιακός Παπούλιας επισκέφτηκε τη Γερμανία πριν από μερικές ημέρες και εκεί, στο Βερολίνο υπέγραψε το πρώτο ΦΕΚ της χρονιάς! Για όποιους πίστευαν ότι αποτελεί απλό ισχυρισμό το ότι η Γερμανία καθορίζει τις τύχες των Ελλήνων πολιτών, τώρα πλέον είναι επίσημο γεγονός!



Δείτε λοιπόν το 1ο Προεδρικό Διάταγμα του 2013 κιόλας, όπου η έδρα του ελληνικού κράτους μεταφέρθηκε στο ... Βερολίνο!



Όπως π.χ. το ΦΕΚ 3/Α/2013, με το ...τόσο επείγον θέμα.
Ενημερώνουμε τον κάθε δύσπιστο και τους αγαθούς υπηκόους,  ότι η εθνική κυριαρχία έχει πλέον και επίσημα- τελειώσει!

ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ! (VIDEO)





Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ! ΤΩΡΑ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΠΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ!!!
"Νικητές βγαίνουν όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια" έλεγε πριν από λίγο διάστημα ο Σαμαράς. Και μέσα στις ...αλήθειες που εκστόμισε ήταν ότι "αυτές θα είναι οι τελευταίες περικοπές γιατί ο λαός δεν αντέχει άλλο" (δείτε το στο βίντεο, στο 4.45'). 


Αφού πήρε τα μέτρα, ο άθλιος Σαμαράς και ο Στουρνάρας, αφού έδωσαν τα διαπιστευτήρια του δωσιλογισμού τους στην Μέρκελ, άρχισαν αμέσως να αλλάζουν το τροπάριο: "Εφόσον είμαστε συνεπείς και τηρήσουμε στην ακρίβεια το πρόγραμμα, δεν πρόκειται να παρθούν άλλα μέτρα" ! Και σήμερα, η πολιτική τους αλητεία και τα ψεύδη απέναντι στον λαό επιβεβαιώνονται για μια ακόμη φορά από το ΔΝΤ το οποίο ζητεί νέες περικοπές. Ο Σαμαράς βεβαίως ...θα πέσει στα τέσσερα, όπως έχει δεσμευτεί στους τροϊκανούς!
Αυτά όμως που δεσμεύτηκε απέναντι στον λαό και οι...αλήθειες που έλεγε;;; Στα παλιά τους τα παπούτσια. Χέστηκαν!
Ιδού λοιπόν τι απαιτεί το ΔΝΤ: Περικοπές κοινωνικών επιδομάτων, στοχευμένες απολύσεις στο δημόσιο και παράταση ορισμένων μέτρων για τη διετία 2015-2016 ζητάει με την έκθεσή του το ΔΝΤ. Στην εισαγωγή της, η έκθεση του ΔΝΤεπισημαίνει ότι η επιθεώρηση του προγράμματος καθυστέρησε λόγω της διπλής εκλογικής διαδικασίας η οποία αποκάλυψε μια σαφής μεταστροφή προς την υποστήριξη του προγράμματος.
Συνιστά μονιμοποίηση των χαρατσιών - νέες περικοπές επιδομάτων
Η έκθεση διαπιστώνει ότι η στρατηγική για τη δημοσιονομική στρατηγική του 2015-2016 «δεν έχει πλήρως καθοριστεί» και ότι για «να κλείσουν το εκτιμώμενο κενό των 4 δισ. ευρώ οι (σσ : ελληνικές αρχές) προτίθενται να εστιάσουν σε διατήρηση μέτρων που βρίσκονται στη λήξη τους, ή στη διεύρυνση της βάσης (σσ: επιβολής των μέτρων) καθώς και στα κέρδη που θα προκύψουν από τις μακροπρόθεσμες διαρθρωτικές αλλαγές. Τα μεγαλύτερα κέρδη όμως θα προέλθουν από την παράταση μέτρων εισοδηματικού χαρακτήρα (π.χ. με την παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης στον Φόρο Εισοδήματος).

ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΗΣ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ...




Το αθάνατο ελληνικό πνεύμα όπως αποτυπώνεται στις επιγραφές. Ευρηματικές, ευφάνταστες, αστείες, ανορθρόγραφες!
epigrafi1
Πάντως σε κάνουν να γελάς και να τις απολαμβάνεις! Είναι τα μικρά διαμάντια της ελληνικής ευφυϊας! Απολαύστε τες λοιπόν !
epigrafi6
epigrafi2
epigrafi4
epigrafi9
epigrafi5
epigrafi8

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!


Μπράβο για την πρωτοβουλία κι ελπίζουμε να αποβεί καθοριστική.


Χολαργού - Παπάγου
                                    Προς

κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο - Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Αγ. Κωνσταντίνου 8 / 102 41 Αθήνα                                            ΕΠΕΙΓΟΝ

Κοιν.:
1. κ. Ιωάννη Βρούτση
    Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας
    Πειραιώς 40 / 101 82 Αθήνα
2. Υποκατάστημα ΙΚΑ Χολαργού
    Λεωφ. Μεσογείων 246 / 15561 Χολαργός

 

Θέμα :  «Κατάργηση ΙΚΑ Χολαργού»


Κύριε Διοικητά,
Την Παρασκευή 21/12/2012 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Ε.Κ.Μ. Χολαργού – Παπάγου επισκέφτηκε το ΙΚΑ Χολαργού.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση σχετικά με τη σχεδιαζόμενη κατάργηση/μεταφορά του ΙΚΑ Χολαργού στο Σταυρό Αγ. Παρασκευής.
Επιβεβαιώθηκε ότι το υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Χολαργό διεκπεραιώνει ένα πολύ μεγάλο έργο εξυπηρετώντας χιλιάδες συμπολίτες μας. Συγκεκριμένα :
·         Το Τμήμα Συντάξεων εξυπηρετεί 12.000 συνταξιούχους (με τάση αυξητική).
·         Το Τμήμα Εσόδων εξυπηρετεί 6.500 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων είναι τα δημόσια νοσοκομεία («Σωτηρία», «Γ. Γεννηματάς», «401 Γ.Σ.Ν.Α.», «251 Γ.Ν. Αεροπορίας»), το Πεντάγωνο, το ΕΚΑΒ και ο ΕΟΦ.
·         Το Τμήμα Μητρώου εξυπηρετεί περίπου 2.500 ασφαλισμένους / μήνα.
·         Το Τμήμα Παροχών εξυπηρετεί περίπου 1.800 ασφαλισμένους / μήνα.
·         Παρά την εφαρμογή του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος ΟΠΣ-ΙΚΑ, και δεδομένου ότι δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα πρόσβασης και χρήσης του διαδικτύου, η πλειονότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, που αφορούν κυρίως τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους, απαιτούν τη φυσική παρουσία τους στο τοπικό υποκατάστημα.
Πληροφορηθήκαμε επίσης πως σχεδιάζεται και η μεταφορά των υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Χολαργού στην Αγ. Παρασκευή.
Η σχεδιαζόμενη κατάργηση/μεταφορά του ΙΚΑ Χολαργού στο Σταυρό Αγ. Παρασκευής και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Χολαργού στην Αγ. Παρασκευή με επίκληση την «περιστολή δαπανών», μπορεί να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της Τρόικα και της κυβέρνησης για συρρίκνωση υπηρεσιών και περικοπές κοινωνικών δαπανών, στην πράξη όμως και σε τελική ανάλυση το κόστος που θα επωμιστούν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ της περιοχής μας είναι πολλαπλάσιο αυτών των δαπανών και ανυπολόγιστη η ταλαιπωρία τους, ενώ σαφώς θα υποβαθμιστεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Διότι :
1. Δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση του νέου (υπό ίδρυση) ΙΚΑ στο Σταυρό Αγ. Παρασκευής με το ΜΕΤΡΟ. Απαιτείται μετεπιβίβαση σε λεωφορείο στο σταθμό Μετρό του Νομισματοκοπείου. Για τους κατοίκους Χολαργού και Παπάγου απαιτείται μετεπιβίβαση επί της Λεωφόρου Μεσογείων για τη λεωφορειακή γραμμή Α5 (μοναδική γραμμή). Συνεπώς πρόσθετη ταλαιπωρία για τους πολίτες, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι το μεγαλύτερο μέρος τους είναι ασθενείς και ηλικιωμένοι.
2. Αυξάνεται η απόσταση που θα είμαστε υποχρεωμένοι να διανύσουμε. Έτσι, για όσους αναγκαστούν να κάνουν χρήση των Ι.Χ. ή των ΤΑΞΙ, αυξάνεται το κόστος μετάβασης και επιστροφής. Αυξάνεται συνεπώς η κατανάλωση καυσίμων, αυξάνεται η εκπομπή ρύπων και επιβαρύνεται κυκλοφοριακά η Λεωφόρος Μεσογείων και ο κόμβος του Σταυρού.
3. Το κτίριο δεν διαθέτει χώρους στάθμευσης. Όσοι χρησιμοποιήσουν το Ι.Χ. αυτοκίνητο τους θα υποστούν ταλαιπωρία και απώλεια χρόνου για αναζήτηση χώρου στάθμευσης και θα επιβαρύνουν τη γύρω περιοχή.
4. Πολλαπλασιάζεται ο απαιτούμενος χρόνος μετάβασης και επιστροφής. Άρα προκαλείται τεράστια απώλεια παραγωγικού χρόνου.
5. Το κτίριο στο Σταυρό Αγ. Παρασκευής είναι μικρότερο από το κτίριο του ΙΚΑ Χολαργού, ενώ θα καλύπτει πολύ μεγαλύτερη περιοχή και θα εξυπηρετεί μεγαλύτερο αριθμό ατόμων. Θα προκληθούν λοιπόν ουρές και υποβάθμιση των υπηρεσιών.
6. Η δυσχέρεια στη μετάβαση θα οδηγήσει πολλούς ασφαλισμένους που είναι άρρωστοι ή ηλικιωμένοι, στην παραίτηση και άρα στον έμμεσο αποκλεισμό τους από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Επιπλέον αυτών, είναι άδικο την απώλεια εσόδων και τα προβλήματα των ελεγκτικών μηχανισμών του ΙΚΑ να τα «πληρώνουν» οι ασφαλισμένοι του.
Όταν π.χ. το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζομένων, όπως προκύπτει από τους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ), το πρώτο επτάμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 έχει αυξηθεί από 29,1% σε 35,4% πανελλαδικά        (1 στους 3 εργαζόμενους).
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πρώην ειδικού γραμματέα ΣΕΠΕ Μιχάλη Χάλαρη, οι απώλειες από την αμιγώς ανασφάλιστη εργασία ανέρχονται σε 3 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ στο σύνολό της η αδήλωτη εργασία στοιχίζει στο κράτος τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ.
Δηλώνουμε λοιπόν πως είμαστε ενάντια σε κάθε σκέψη μεταφοράς των υπηρεσιών του ΙΚΑ Χολαργού και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εκτός των ορίων του Δήμου μας.
Ζητάμε να παρέμβετε ώστε να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάργησης /μεταφοράς του ΙΚΑ Χολαργού και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Χολαργού. Είναι αδιανόητο να δρομολογούνται τέτοιες επιλογές χωρίς συνεννόηση και συναίνεση με τις τοπικές αρχές και τους φορείς της περιοχής.
Προτείνουμε να εξεταστεί η δυνατότητα στέγασης των υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Χολαργού στο κτίριο του ΙΚΑ Χολαργού (η συστέγαση των υπηρεσιών).
                                                                             Χολαργός  10/01/2013
Για τον ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. Χολαργού – Παπάγου

             Περικλής Ζήκας
17ης Νοεμβρίου 94, 15562 Χολαργός