Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ!


https://lh4.googleusercontent.com/-uoKln6DGl3I/TYstV08NDNI/AAAAAAAABC0/HFf507Lh2lw/s1600/greek_big_flag_zante_041.jpg

Πολλοί το προσπερνούν δίχως να πολυδίνουν σημασία...
Κάποιοι το θεωρούν "προχώ" να το καίνε δημοσίως.. οι αχαρακτήριστοι.
Κάποιοι άλλοι κάνουν γονυκλισίες στον θεό-Άνεμο, να την σηκώσει από τις βραχονησίδες, ... οι αχαρακτήριστοι (επίσης)
Κάποιοι όμως δώσανε την ζωή τους για αυτό, για να μην περάσει η μαγκιά των κατακτητών, να ανασάνει λίγο ο Ρωμιός, ο παρήφανος, ο ταπεινωμένος.
Δεν είναι σύμβολο του κράτους μας, της ψωροκώσταινας, είναι σύμβολο της Ψυχής μας, της Ελευθερίας μας.

Ως ελάχιστη τιμή στους Μεγίστους αυτούς Έλληνες,(υπάρχουν και άλλοι που τιμησαν το εθνικό μας σύμβολο, αυτοί είναι οι πιο επώνυμοι) παραθέτουμε τις ιστορίες τους με χρονολογική σειρά:


1) Σπύρος Καγιαλές, Ακρωτήρι Χανίων, 3 Φεβρουαρίου 1897
Το επαναστατημένο Ελληνικό στρατόπεδο στο Ακρωτήρι βομβαρδίζεται από τον Ιταλικό στόλο. Στόχος είναι και η Ελληνική σημαία. Κάποτε ένα βλήμα σπάει τον ιστό της. Ο Σπύρος Καγιαλές κάνει το ίδιο του το σώμα ιστό, μέσα στην κόλαση του πυρός, και την κρατά όρθια.

2) Κώστας Κουκίδης, από τον Πειραιά, Ακρόπολη Αθηνών, 27 Απριλίου 1941
 
 Οι Γερμανοί έχουν μπει στην Αθήνα, η κατοχή αρχίζει.  Σκοπός στην Ακρόπολη είναι ο στρατιώτης Κουκίδης. Του ζητείται να παραδώσει την Ελληνική σημαία, για να αντικατασταθεί από την σβάστιγγα. Αυτός την υποστέλλει, και τσακίζεται από τον βράχο της Ακρόπολης μαζί της, μη καταδεχόμενος να την παραδώσει.

3) Λάκης Σάντας και Μανώλης Γλέζος, Ακρόπολη Αθηνών, 31 Μαΐου 1941.

Ξημερώματα αναρριχώνται μυστικά στην Ακρόπολη, και υπό την κάλυψη του σκότους υποστέλλουν την σβάστιγγα από τον ιστό της. Η χαραυγή βρίσκει τους κατακτητές με το στόμα ανοικτό.

 



4) Δέσποινα Αχλαδιώτη, Καστελόριζο, από 1943 έως 13 Μαΐου 1982.
 Καθημερινώς, έως τον θάνατό της, μένοντας μόνη της στο νησάκι Ρώ, δίπλα στο Καστελόριζο, υψώνει την Ελληνική σημαία, για να είναι ορατή από απέναντι, στέλνοντας το κατάλληλο μήνυμα στους γείτονες με τις ακόρεστες ορέξεις. Θάβεται στο νησάκι, μαζί με το σύμβολο που επί 40 έτη υπηρέτησε.

 







5) Σολωμός Σολωμού, Κύπρος 11 Αυγούστου 1996

 Εκτελεί παράτολμη αναρρίχηση στον ιστό όπου βρίσκεται ανηρτημένη η τουρκική σημαία, την οποία δεν άντεχε να βλέπει στην πατρίδα του, στα όρια των "Κατεχομένων". Ενόσω βρίσκεται πάνω στον ιστό, πυροβολείται και φονεύεται εν ψυχρώ από τούρκους παραστρατιωτικούς, παγώνοντας το αίμα όλου του Ελληνικού κόσμου, που παρακολουθούσε εναγωνίως. Ουδέποτε κανείς λογοδότησε για το έγκλημα...

ethniki-paideia.blogspot.com

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΣΡ!


150.000 € ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΚΟNTRA CHANNEL ΓΙΑΤΙ Ο ΧΙΟΣ ΕΙΠΕ: "ΠΕΤΑΛΩΤΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ, ΞΕΡΕΙΣ ; ... ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ"

Αυτός είναι ο φασισμός  που στοχεύει απευθείας στη φίμωση του τύπου και στην οικονομική του εξόντωση. Ένας μικρός σταθμός το «ΚΟΝΤRA CHANNEL» καλείται να πληρώσει πρόστιμο 150.000 € που του επέβαλε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για  την αναφορά που έκανε ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος στην σύζυγο του Κυβερνητικού εκπροσώπου Γ.Πεταλωτή η οποία αναφορά είχε «σεξουαλικό υπονοούμενο» όπως είχε καταγγείλει ο κ. Πεταλωτής!!!
‘Όμως η αναφορά του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, αφορούσε στο δημόσιο πρόσωπο Γ. Πεταλωτή και για μεθοδεύσεις που ακολουθούσε  η σύζυγός του για τον διορισμό συγγενικών της προσώπων στο νοσοκομείο Κομοτηνής!
Από την πλευρά του Kontra, η εκπομπή «Μακελειό» δεν προέβη σε καμία έκτροπη πράξη με το σταθμό να υποστηρίζει ότι η κριτική των πολιτικών προσώπων μπορεί και πρέπει να είναι αυστηρή. Κατά τον πρόεδρο του ΕΣΡ, τέτοιου είδους κριτική δεν αφορά τον έλεγχο της δημόσιας εξουσίας.

Προσέξτε επιχείρημα του Προέδρου του ΕΣΡ που είναι λες και βγήκε από τα χείλη του Πεταλωτή!
Το ερώτημα είναι, το ΕΣΡ ποια κριτήρια έχει; Οι δημοσιογράφοι που υπάρχουν σε αυτό, δεν βλέπουν ότι στόχος του δημοσιογράφου είναι να καυτηριάσει την παρουσία ενός δημοσίου προσώπου το οποίο, όπως θεωρεί ο υπεύθυνος της εκπομπής, προσβάλλει και θίγει με τις πράξεις του το δημόσιο συμφέρον;
Και σύρεται πίσω από τις σκοπιμότητες του κ Πεταλωτή ο οποίος μιλάει για … σεξουαλικά υπονοούμενα  του δημοσιογράφου; Ο κ. Πεταλωτής μπορεί να θέλει να φιμώσει τον δημοσιογράφο, κατηγορώντας τον ακόμη και για τεντιμποϊσμό! Και το ΕΣΡ υιοθετεί πειθήνια τους ισχυρισμούς και τις αιτιάσεις του Πεταλωτή;
Και ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία επιβάλλεται ένα πρόστιμο; Δεν λαμβάνονται καθόλου τα κριτήρια οικονομικής αντοχής ενός τηλεοπτικού σταθμού; Είναι δυνατόν να μπαίνει ένα τόσο εξοντωτικό πρόστιμο, την ώρα που οι οικονομικές δυνατότητες του σταθμού είναι πενιχρές;

Γι΄αυτό λέμε ότι το ΕΣΡ αποτελεί το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης για την φίμωση του Τύπου και τον αφανισμό όσων τηλεοπτικών σταθμών εναντιώνονται στις αυθαιρεσίες της. 
Αυτός είναι ο φασισμός στην εποχή της-δήθεν- ελευθεροτυπίας! 

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ!


Εκφυλλίζεται χρόνο με τον χρόνο ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 
και αντίστοιχα της 28ης Οκτωβρίου μέσα από τα σχολεία.

Η παγκοσμιοποίηση  επιβάλλει την λήθη στην ιστορία με την οποία γαλουχήθηκε επί αιώνες ο ελληνικός  λαός. Η πολτοποίηση-σαλαμοποίηση της ιστορίας μας, των εθνικών ηρώων και των εθνικών  επετείων, επέρχεται σταδιακά μέσα από τα σχολεία,  με την υποβάθμιση της σημασίας των παρελάσεων και των εορτών της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου, από το ίδιο το εκπαιδευτικό προσωπικό. Ο λόγος για τον οποίο πολλοί μαθητές-μαθήτριες δεν γνωρίζουν τι εορτάζουμε την 25η Μαρτίου ή συγχέουν την εθνική αυτή επέτειο με την αντίστοιχη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μπορεί να αναζητηθεί στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς: Καμία διδαχή από τους καθηγητές για το τι εορτάζουμε την 25η Μαρτίου, ποιους ήρωες τιμάμε και ποια η σημασία της!!! Αντιθέτως, υπάρχουν καθηγητές που υποστηρίζουν ευθαρσώς μπροστά στους μαθητές τους ότι «η εορτή της 25ης Μαρτίου είναι χάσιμο χρόνου και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με καλύτερο τρόπο»!!!
Ενώ στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα προβλέπονται δοκιμαστικές παρελάσεις πριν από την επίσημη παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στα Λύκεια γίνεται μόνον μία δοκιμαστική παρέλαση 20 λεπτών και μετά,  οι μαθητές-μαθήτριες το ρίχνουν στο χαβαλέ και το…τσιγάρο!   
Για την παρέλαση δεν γίνεται λόγος! Πολλοί μαθητές –μαθήτριες την ώρα διεξαγωγής της παρέλασης και των εμβατηρίων κάνουν αστειάκια, γελάνε, το δε ντύσιμό τους είναι …άρτσι  μπούρτζι κι ο λουλάς!    Από σκισμένα τζιν μέχρι  ευκαιρία για πασαρέλα για τις όμορφες-καλλίγραμμες κοπέλες που βρίσκουν την ευκαιρία να δείξουν τα κάλλη τους με καυτά μίνι!
Βέβαια υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που θέλοντας να… πείσουν για την αναγκαιότητα της παρέλασης στις 25 Μαρτίου, έχουν μετατρέψει την εορτή σε… μπαμπούλα για απουσίες: «Αν δεν έρθετε στην παρέλαση θα φάτε 6 απουσίες», λένε!!!

ΡΕΠΠΑΣ, ΝΤΟΛΙΟΣ, ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ, ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΞ’ ΑΥΤΩΝ, ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!
Θα τους πάρουν με τα…γιαούρτια!
ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ,  ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ!
ΡΕΠΠΑΣ, ΝΤΟΛΙΟΣ, ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ,  ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ  ΕΞ’ ΑΥΤΩΝ, ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ!

Ορκίστηκαν να φυλάττουν πίστη στην Πατρίδα αλλά και να  τηρούν τους νόμους και το Σύνταγμα, όμως οι Ρέππας (Υπουργός Μεταφορών), Ντόλιος (Υφυπουργός Εσωτερικών) , Σαχινίδης (Υφυπουργός Οικονομικών) και Καρχιμάκης (βουλευτής Πασόκ), αντ’ αυτού λειτούργησαν με χαρακτηριστικά… συμμορίας, παραβιάζοντας τον νόμο, προκειμένου να επιτύχουν την μετάταξη- διορισμό του τελευταίου εξ΄αυτών, στο Υπουργείο Μεταφορών!
Η απόφαση (ΦΕΚ Γ΄ 169/17-3-2011) που υπέγραψαν οι υπουργοί Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας και οι υφυπουργοί Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος και Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, αποτελεί  καραμπινάτη παρανομία για το βόλεμα του …συντρόφου τους Καρχιμάκη!  Ο δε κ. Καρχιμάκης προκειμένου να μεταταγεί στο Υπουργείο Μεταφορών, υπέβαλε αίτημα! Πρόκειται λοιπόν για  συμπαιγνία σε βάρος του λαού και του Έλληνα φορολογούμενου από τρεις υπουργούς και έναν βουλευτή!
Ιδού λοιπόν τα πειστήρια της παράνομης πράξης και παράβασης καθήκοντος:
Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας  1106/1962 , 1396/1965, 1886/1966 , καθορίζουν σαφώς ότι «μετάταξη σημαίνει απόλυση από μια θέση και ταυτόχρονα διορισμό σε άλλη»!!!
Ο κ. Καρχιμάκης όμως , ως βουλευτής είναι αδύνατο και αδιανόητο να κατέχει και θέση υπαλλήλου στην Ολυμπιακή Αεροπορία (από την οποία μετατάχθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών), διότι λόγω του ασυμβίβαστου έχει ανασταλεί η υπαλληλική του ιδιότητα!
Αφού λοιπόν ο κ. Καρχιμάκης δεν είναι υπάλληλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αλλά η υπαλληλική του ιδιότητα βρίσκεται υπό αναστολή, πώς είναι δυνατόν να υποβάλλει αίτημα για μετάταξή του και διορισμό του στο Υπουργείο Μεταφορών και αυτό το αίτημα να το κάνουν αμέσως δεκτό οι αρμόδιοι Υπουργοί; Πρόκειται περί συμπαιγνίας και ευθείας παράβασης καθήκοντος από τους κ.κ. Ρέππα, Σαχινίδη και Ντόλιο!
Τους  προαναφερθέντες νόμους τους οποίους παραβίασαν ενσυνείδητα οι ανωτέρω Υπουργοί,  τους χρησιμοποιεί και τους επικαλείται η ίδια η Πολιτεία και συγκεκριμένα το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο ανήκει ο κ. Ντόλιος.  Χαρακτηριστικά  αναφέρουμε το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών με Αριθμ. Πρωτοκόλλου ΔΙΔΑΔ/Φ.48/27οικ.9009 της 9ης Μαϊου 2005 το οποίο υπογράφει ο τότε γενικός γραμματέας του Υπουργείου κ. Βασίλειος Ανδρονόπουλος , στο οποίο σημειώνει χαρακτηριστικά για το ζήτημα «μετάταξης-διορισμού» που αφορά στην περίπτωση Καρχιμάκη:
«3. Κατά πάγια νομολογία του ΣτΕ (1106/1962, 1396/1965, 1886/1966) η μετάταξη αναλύεται σε απόλυση από μια θέση και ταυτόχρονο διορισμό σε άλλη, κατά συνέπεια λογίζεται ως οιονεί διορισμός. Επομένως οι ενδιαφερόμενοι μετάταξη υπάλληλοι πρέπει να διαθέτουν τα τυπικά προσόντα του κλάδου…»
Ο κ. Καρχιμάκης,  όχι μόνον τα τυπικά προσόντα δεν διέθετε αλλά ούτε καν υπάλληλος ήταν! Πώς λοιπόν κ.κ. Ρέππα, Σαχινίδη και Ντόλιο τον μετατάξατε-διορίσατε στο Υπουργείο Μεταφορών;  Διαπράξατε ή όχι απάτη σε βάρος του έλληνα φορολογούμενου πολίτη; Γιατί υφαρπάξατε την θέση από κάποιο άλλον άνεργο πολίτη που διέθετε τα τυπικά προσόντα,  για να την δώσετε στο τακίμι σας Καρχιμάκη;
Έτσι λειτουργεί η Πολιτεία;  Εξαπατά τον πολίτη;
Και μετά αναρωτιόσαστε γιατί σας παίρνουν με τα γιαούρτια;
Ας δούμε τι λένε και οι περίφημοι Νόμοι-αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, τους οποίους έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους οι προαναφερθέντες υπουργοί:
Α. Ν.1106/1962 Τμήμα Γ’ του ΣτΕ
«…μετάταξιν, ήτις αναλύεται μεν θεωρητικώς εις απόλυσιν εκ τινος θέσεως και εις διορισμόν εις ομοιόβαθμον θέσιν ετέρας υπηρεσίας…».
Β. Ν.1396/1965 Τμήμα Γ’ του ΣτΕ
«μετάταξις αναλύεται κατά τα παγίως κριθέντα, εις απόλυσιν του μετατασσομένου εκ της κατεχομένης θέσεως και διορισμόν αυτού εις την θέσιν, εις ην ενεργείται η μετάταξις».
Γ. Ν1886/1966
«Κατ’ ακολουθίαν και λαμβανομένου υπ’όψιν ότι η μετάταξις νομικώς αποτελεί διορισμόν εις έτερον κλάδον…»
Όλους αυτούς τους νόμους, οι ανωτέρω υπουργοί τους έφτυσαν προκλητικά για να διορίσουν τον κ. Καρχιμάκη!!!
Φτύστε κι εσείς τους Υπουργούς και τον Καρχιμάκη, μην τους…ματιάσετε!


Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΡΥΔΗ, ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ!

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού κ. Νικολάου, ανατρέπει το σκηνικό με δηλώσεις του προς την εφημερίδα μας, οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα μας δήλωσε
προχθές ο Δ. Παπαδόπουλος. Θυμίζουμε ότι  ο Δ. Παπαδόπουλος (φωτό δεξιά) είχε αποκαλύψει στην εφημερίδα μας ότι η Δ. Καρύδη τού είχε εμπιστευτεί όλα τα βιβλιάρια καταθέσεων και τα ομόλογα, διότι φοβόταν μην της τα κλέψουν.

Ιδού όμως τι μας δήλωσε ο Δ. Νικολάου:
«Σε μένα ο Παπαδόπουλος είχε πει ότι μπήκε στο σπίτι της Καρύδη λίγες ημέρες μετά τον θάνατό της, όταν είχε διαπιστώσει ότι το είχαν διαρρήξει και πήρε μέσα από το κομοδίνο, τα βιβλιάρια των καταθέσεων. Πώς λοιπόν λέει σε σας, ότι η μακαρίτισσα του είχε εμπιστευθεί τα βιβλιάρια καταθέσεων, επειδή φοβόταν μην του τα κλέψουν!
Και σε τελική ανάλυση, γιατί ο Παπαδόπουλος είχε στα χέρια του τα βιβλιάρια καταθέσεων της Δ. Καρύδη;  Αφού σύμφωνα με όσα γράφει η διαθήκη, ότι δηλαδή εγώ ήμουν ο διαχειριστής της περιουσίας της Καρύδη, θα έπρεπε να βρίσκονται στα χέρια τα δικά μου τα βιβλιάρια της μακαρίτισσας! Γιατί λοιπόν τα είχε σπίτι του ο Παπαδόπουλος; Άρα κάτι περίεργο συμβαίνει!
Επίσης, είχα πληροφορηθεί ότι η Δ. Καρύδη διατηρούσε στο σπίτι της χρυσά, διαμάντια και χρυσές λίρες από τον πατέρα της. Πού πήγαν όλα αυτά; Γιατί δεν βρέθηκαν; Γιατί ο Παπαδόπουλος παρέδωσε στην Αστυνομία τα βιβλιάρια καταθέσεων της μακαρίτισσας,  μια βδομάδα μετά τον θάνατό της;  Πρέπει να ζητηθούν ν’ανοιχθούν τα exte των τραπεζών»
Τα ερωτήματα που διατυπώνει ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού έχουν λογική βάση και ουσιαστικά πετούν το μπαλάκι στον Δ. Παπαδόπουλο, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις, όχι τόσο σε μας, όσο στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης η οποία αρχίζει να λαμβάνει διαστάσεις θρίλερ!  Θυμίζουμε ότι η διαθήκη συντάχθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2004 και η Δ. Καρύδη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στις 5 Ιανουαρίου 2005. Σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με την διαθήκη, τα βιβλιάρια έπρεπε να βρίσκονται στα χέρια του Νικολάου. Όμως βρίσκονταν στα χέρια του Παπαδόπουλου, ο οποίος και τα παρέδωσε στην Αστυνομία στις 11 Ιανουαρίου, 6 ημέρες μετά τον θάνατο της Καρύδη!

Ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού έδωσε και συνέντευξη τύπου προς τον τοπικό τύπο χθες βράδυ, όπου και εκεί τα όσα δήλωσε αδειάζουν τον Δ. Παπαδόπουλο:
«Μπορεί να υπάρχουν και άλλα χρήματα της Καρύδη που δεν κατατέθηκαν στην Αστυνομία ή και άλλα αμοιβαία Κεφάλαια. Μήπως πήρε κάποιος άλλος ή κάποιοι άλλοι τα χρήματα; Και έφτιαξαν αυτό το χαρτί για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να ψάχνουν εμένα. Υπάρχει ραδιουργία εναντίον μου».

ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ!
Στο μεταξύ ο Ανδρέας  Γκοτσόπουλος του οποίου η υπογραφή υπάρχει στην διαθήκη, ισχυρίζεται ότι πρόκειται περί σατανικού σχεδίου, ότι ποτέ δεν συντάχθηκε  κανένα χαρτί στο Δημαρχείο παρουσία της Δ. Καρύδη, την οποία Καρύδη δεν είχε συναντήσει ποτέ του. Αναφέρθηκε στο ήθος του και στο ότι επί 20 και πλέον χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος και Αντιδήμαρχος δεν έδωσε ποτέ το παραμικρό δικαίωμα να του το αμφισβητήσει κανείς. Σε ερώτησή μας εάν προτίθεται να καταθέσει μήνυση, είπε ότι είναι κατά των μηνύσεων και ότι εάν χρειαστεί να φτάσει στα δικαστήρια προκειμένου να λάμψει η αλήθεια, θα το κάνει.


Δίνουμε στη δημοσιότητα τόσο την διαθήκη της μακαρίτισσας Δήμητρας (Μίκας) Καρύδη, στο κάτω αριστερό μέρος της οποίας δεσπόζει η υπογραφή του Ανδρέα Γκοτσόπουλου, τότε δημοτικού συμβούλου και στενού συνεργάτη του Δ. Νικολάου, ενώ στα δεξιά του εγγράφου είναι η υπογραφή της Δ. Καρύδη η οποία παραχωρούσε όλη την περιουσία της στον Δήμο Χολαργού,  ορίζοντας μάλιστα τον Δ. Νικολάου ως αποκλειστικό διαχειριστή της.
Δημοσιεύουμε επίσης και το ΜΕΜΟ που παρέδωσε στον Δ. Νικολάου η κ. Ευαγγελίδου,   γραμματέας τότε του Δήμου, στο οποίο ΜΕΜΟ ανέφερε την ανάγκη να προλάβει ο Δήμος να εξασφαλίσει την περιουσία της Καρύδη, σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που είχε συλλέξει η δημότης Μαρία Βλαμάκη. Στο έγγραφο  υπάρχει και η υπογραφή της κας Ευαγγελίδου.

Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΡΥΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

«Στο Χολαργό σήμερα 20 Δεκεμβρίου 2004 ημέρα Δευτέρα και στο Δημαρχείο Χολαργού η κάτωθι υπογεγραμμένη Δήμητρα Καρύδη του Ιωάννη, κάτοικος Χολαργού, οδός Ασπασίας 106, παρουσία των κάτωθι:
  1. Κωνσταντάτου Παναγιώτη, Αντιδημάρχου Χολαργού,
  2. Γκοτσόπουλου Ανδρέα, Δημοτικού Συμβούλου,

ως μαρτύρων, θέλοντας να τιμήσουν την μνήμη του πατέρα μου Ιωάννη Καρύδη που υπήρξε από τα πρώτα μέλη της εταιρείας Αγροπόλεων που δημιούργησε το Χολαργό και από τους πρώτους οικιστές του Δήμου μας, αποφάσισα έχοντας πλήρη επίγνωση των πράξεών μου τα κάτωθι σχετικά με τη διάθεση των περιουσιακών μου στοιχείων μετά το θάνατό μου.
Ορίζω και εγκαθιστώ συγκύριο, συνδικαιούχο και αποκλειστικό διαχειριστή όλων των κοινών μετά της αδελφής μου Φανής Καρύδη τραπεζικών λογαριασμών, λογαριασμών ταμιευτηρίου, προθεσμιακών καταθέσεων και αμοιβαίων κεφαλαίων τον Δήμο Χολαργού νομίμως εκπροσωπούμενου υπό του Δημάρχου του, δυναμένου του λοιπού να ασκεί πλήρη δικαιώματα επ’ αυτών και να τους διαχειρίζεται πλήρως, προκειμένου με τα χρήματα αυτά να ανακατασκευαστεί και να αναπαλαιωθεί η εις την ιδιοκτησία του Δήμου ευρισκόμενη οικία του αποθανόντος προ ετών τέως Δημάρχου Σαλλίγκαρου, στενού μας φίλου και παλαιού Χολαργιώτη, με τις εξής προϋποθέσεις:
Α. Να τοποθετηθεί στην ως ανω οικία, πλάκα με την επιγραφή «Ανακατασκευή ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ στον ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΥΔΗ Ιδρυτικό Μέλος και οικιστή του Χολαργού από τις κόρες του ΜΙΚΑ & ΦΑΝΗ ΚΑΡΥΔΗ».
Β. Να αναλάβει ο Δήμος την επιμέλεια και προστασία της αδερφής μου Φανής Καρύδη, που βρίσκεται στον οίκο ευγηρίας «Φιλίππειον» οδός Αγαμέμνονος 3 Χολαργός, ανάπηρη λόγω ατυχήματος και που έχει αδυναμία κρίσης, λήψης αποφάσων και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, εξασφαλίζοντάς της εφόρου ζωής ευπρεπή διαβίωση και περίθαλψη στον πιο πάνω οίκο ευγηρίας ή σε άλλον καταλληλότερον κατά την κρίση του, συλλαμβάνοντας όλες τις σχετικές δαπάνες διαβίωσης και περίθαλψής της και παρακολούθησής της από την κοινωνική πρόνοια του Δήμου.
Γ. Να αναλάβει ο Δήμος κάθε τυχόν καθυστερούμενη μηνιαία δαπάνη της μέχρι το θάνατό μου περίθαλψης της αδελφής μου εις τον οίκο ευγηρίας «Φιλίππειον».
Δ. Να διαθέσει τα έπιπλα και σκεύη που βρίσκονται στην επί της οδού Ασπασίας 106 οικία μου κατά την κρίση του.
Και τέλος να δώσει ο Δήμος από τα χρήματά μου 3000 ευρώ στο φιλόπτωχο ταμείο της εκκλησίας Παν. Φανερωμένης Χολαργού, που από τους θεμελιωτές του παλαιού Ναού υπήρξε ο πατέρας μου και 6000 ευρώ στην Λίντα που μας φρόντιζε με την υποχρέωση να συνεχίζει να πηγαίνει στην αδελφή μου για ένα ακόμα χρόνο.
Η παρούσα διαθήκοη μου την οποία ενεχείρησα σήμερα στο Δήμαρχο Χολαργού κ. Δ. Νικολάου προς φύλαξη να ανακοινωθεί και να δημοσιευθεί μετά τα σαράντα μου.
Εκτελεστή της διαθήκης μου ορίζω τον Δήμαρχο Χολαργού κ. Δ. Νικολάου.

Οι Μάρτυρες                                                                           Η διαθέτουσα
Α. Γκοτσόπουλος                                                                    Δ. Καρύδη

ΤΟ ΜΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

Με επισκέφθηκε η κα Μ. Βλαμάκη (τηλ….) για το θέμα της Κληρονομιάς της Καρύδη και μας προτρέπει να παρέμβουμε εγκαίρως για να μην προλάβει το «Φιλίππειο», που σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει προσπαθεί να εξασφαλίσει την περιουσία της

Υπογραφή της Ε.Ευαγγελίδου
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ..

Πληροφορούμε με κάθε σοβαρότητα και επισημότητα ΟΛΟΥΣ όσους γράφουν στο διαδίκτυο να συνδεθούν τώρα με την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.
Η περίοδος του χαβαλέ … και της πλάκας ή της ανίχνευσης, αυτοεπιβεβαιώσής μας… παρήλθε και μπαίνουμε πια στο μοναδικό δρόμο …ταυτοποίησής μας.
ΟΛΟΙ διαβάζουν τα ενημερωτικά ιστοσέλιδά μας, αλλά τελικά δεν μας παίρνουν στα σοβαρά… παρά το σημαντικό έργο μας. Το ξέρετε! Και αφήστε τις επιφυλάξεις!
Επαναπαυόμαστε στο ότι κάποιοι …μας μνημονεύουν…(κι έχουμε ως «ερασιτέχνες»- που δεν είμαστε-χαράν μεγάλη!..
Η δύναμη του συντάκτη Διαδικτύου…δεν είναι προς ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ…μνημοσύνη! Οι διαστάσεις της είναι καθοριστικές στο γίγνεσθαι!
Τέλος οι αστειότητες…


Συνδέσου με την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ και μετά θα αρχίσουν τα εξής:
1) Η πλήρης αποδοχή του συντάκτη διαδικτύου… από τους πάντες…(αν και δεν το χρειαζόμαστε…)
2) Καίριες εμβόλιμες «δράσεις»..δημοσίως!
3) Θα είμαστε πανταχού παρόντες και βεβαίως συνδικαλιστικά και διεκδικητικά για τα συνταξιοδοτικά…μας!
4) Η Ε.Σ.Δ. ετοιμάζει πολλά δραστικά δημοσίως… ώστε το ενημερωτικό blog, να καταξιωθεί στη συνείδηση ΟΛΩΝ!..Περιμένετε!
5) ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ.. πια ξέφραγο ΑΜΠΕΛΙ… ΣΚΟΡΠΙΟΣ!
Η λεγόμενη ΕΣΗΕΑ… (το Σωματείο των υπαλλήλων δημοσιογράφων) αντιπροσωπεύει μονάχα τους εργαζόμενους στον έντυπο,ραδιο- τηλεοπτικό Τύπο…ΌΧΙ εμάς του Διαδικτυακού Τύπου…
Αντίθετα ..πολλοί εκ των μελών της ΕΣΗΕΑ εισέβαλαν στο διαδίκτυο  και πασχίζουν να παίξουν κάποιο ρολάκο…ενημερωτικό.. Στην αρχή πολέμιοι της διαδικτυτακής ενημέρωσης που αντιπροσωπεύουμε ΕΣΕΙΣ-ΕΜΕΙΣ, κατάλαβαν τις ανατροπές που ήδη ήρθαν και εισέβαλαν … ..! Τους ξέρετε. Καλή η εισβολή τους…σίγουρα!
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι για να είσαι επίσημο μέλος της Ε.Σ.Δ χρειάζεται αίτησή σου απλή και αποστολή 30 ευρώ… στον λογαριασμό Νο: 284-002101-079878. Θα πρέπει επίσης να στείλεις φωτογραφία-κεφάλι- σου για την έκδοση ταυτότητας δημοσιογραφικής ( info@press-bank.gr ) και να διαβάσεις τα πάντα που γράφονται στην http://www.press-bank.gr/  … H ( pressbank10@gmail.com )και θα αντιληφθείς τι ακριβώς αντιπροσωπεύεις!... ποιώντας τον …ενημερωτή! Την όποια ανωνυμία σου την καλύπτουμε KAΘΕΤΑ … αλλά να το δηλώσεις)… Αλλά σε μας θα είσαι επώνυμος!Θέλεις…ή ΟΧΙ!


Μετά συναδελφικών χαιρετισμών.

Και πράξε τα …δέοντα! ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, στη ΧΩΡΑ…κι αυτό θα εμπεδωθεί..Και με σένα και χωρίς εσένα… ..ΚAI BΑΛΕ το σήμα της ΕΣΔ στον ιστότοπό σου... ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! 


ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ
Πρόεδρος της Ε.Σ.Δ.
(Βλέπε στο:... http://www.pressliberty.wordpress.com/  )

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ!


αποκλειστικό!
ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ!

Αυτά είναι τα φαιδρά του ελληνικού κράτους. Αυτή είναι η περιφρόνηση του Έλληνα πολίτη και η επιβράβευση της πολιτικής λαμογιάς. Αυτή είναι η πολιτική αθλιότητα και η σκευωρία για το βόλεμα των κομματόσκυλων σε βάρος του πολίτη!
Ποιος είπε ότι όλοι οι πολίτες είναι μεταξύ τους ίσοι όπως ορίζει το Σύνταγμα; Ο κ. Καρχιμάκης ο… υπέρμαχος της διαφάνειας και της κάθαρσης που επανειλημμένα έβλεπε μόνο «γαλάζια» σκάνδαλα, είναι πρωταγωνιστής στο μεγάλο σκάνδαλο του διορισμού του –μετάταξής του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Ένας διορισμός παράνομος και την παρανομία αυτή υπογράφουν οι υπουργοί Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας και οι υφυπουργοί Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος και Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
Και ιδού γιατί:
Οι αποφάσεις του ΣτΕ 1396/65, 1106/62 και 1886/66 ορίζουν ότι η μετάταξη ενός υπαλλήλου, λογίζεται ως απόλυση από την υπηρεσία στην οποία εργάζεται και  αυτόματη πρόσληψή του στην νέα υπηρεσία στην οποία μετατάσσεται. Με άλλα λόγια η μετάταξη είναι οιωνεί διορισμός!
Εφόσον όμως ο κ. Καρχιμάκης είναι βουλευτής σημαίνει ότι λόγω του ασυμβίβαστου  αναστέλλεται η επαγγελματική-υπαλληλική του ιδιότητα άρα απαγορεύεται διά… ροπάλου να γίνει οποιαδήποτε μεταβολή, άρα απαγορεύεται να γίνει μετάταξη!
Επομένως η απόφαση (ΦΕΚ Γ΄ 169/17-3-2011) που υπέγραψαν οι υπουργοί Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας και οι υφυπουργοί Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος και Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, είναι καραμπινάτη παρανομία για το βόλεμα του …συντρόφου τους Καρχιμάκη!
Γι’ αυτό οι Χίος-Βραχιολίδης φώναζαν από το KONTRA CHANNEL ότι ο  Καρχιμάκης ο ηθικολόγος, έπρεπε να δηλώσει δημόσια ότι παραιτείται από την θέση αυτή!
Θα επανέλθουμε όμως μέχρι να ζητήσουν συγγνώμη οι υπεύθυνοι της νέας πολιτικής λαμογιάς σε βάρος του λαού!
Ιδού τι έλεγε η εξωφρενική απόφαση μετάταξης-διορισμού του Καρχιμάκη στο Υπουργείο Μεταφορών!
(ΦΕΚ Γ΄ 169/17-3-2011). Σε αυτήν ορίζεται ότι: «Μεταφέρεται ο Μιχαήλ Καρχιμάκης του Ελευθερίου, πρώην υπάλληλος της εταιρείας “Ολυμπιακή Αεροπορία – Υπηρεσίες Α.Ε.” στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εκπαιδευτικής βαθμίδας ΠΕ (πανεπιστημιακής εκπαίδευσης) και ειδικότητας Διοικητικού-Οικονομικού. Η ανωτέρω θέση καταργείται αυτοδίκαια με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποχώρηση του μεταφερόμενου. Ο μεταφερόμενος κατατάσσεται σε βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν. 3717/2008. Ο ανωτέρω οφείλει να παρουσιασθεί για ανάληψη υπηρεσίας με τη λήξη της θητείας του ως βουλευτή για οποιονδήποτε λόγο».

ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ Ι.ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΩΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ


Νέα καταιγίδα μέτρων ετοιμάζει ο Παπακωνσταντίνου και μαζί με τον Παπανδρέου ετοιμάζονται στις 25 Μαρτίου να καταθέσουν στους ευρωληστές και ΔΝΤ λίστα με την προς εκποίηση δημόσια περιουσία ης χώρας!
Πριν από πολλά χρόνια όμως το 1936, ο τότε δικτάτορας Μεταξάς που βρέθηκε σε αντίστοιχη δεινή θέση, ενήργησε πατριωτικά και αρνήθηκε να πληρώσει το χρέος της χώρας με το αιτιολογικό ότι πάνω από όλα ήταν το συμφέρον του Έλληνα πολίτη. 
Σήμερα, ο πολιτικός απατεώνας Παπανδρέου μαζί με τον Παπακωνσταντίνου θυσιάζουν Ελλάδα και Έλληνες στους διεθνείς τοκογλύφους που ως γυπαετοί έχουν πέσει να κατασπαράξουν τα πάντα και τους πάντες σε αυτό τον τόπο. 
Ιδού τι είχε κάνει ο Μεταξάς το οποίο απετέλεσε και δεδικασμένο το οποίο ήδη χρησιμοποίησε και η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ με αποτέλσμα να απαλλαγεί από το ΔΝΤ!

Το 1936 το Ελληνικό Κράτος (δηλαδή το  καθεστώς του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά), αρνήθηκε να εξυπηρετήσει δάνειο που είχε συνάψει με την Βελγική Τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.
Η κυβέρνηση του Βελγίου έσπευσε να συνδράμει την Βελγική Τράπεζα και προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς Δικαίου που είχε ιδρυθεί από την Κοινωνία των Εθνών (πρόδρομό του ΟΗΕ).
Στην προσφυγή της η Βελγική Κυβέρνηση κατηγορούσε την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Το Ελληνικό Κράτος (η δικτατορική φασιστική κυβέρνηση Ιωάννη Μεταξά), απάντησε με υπόμνημα στο οποίο ανέφερε
• «Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο»

(Yearbook of the International Law Commission, 1980, τομ. ΙΙ, μέρος Α., σελ. 25, 26)
Η δική έγινε το 1938 και ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Κράτους (της φασιστικής κυβέρνησης Ιωάννη Μεταξά), κατέθεσε νέο υπόμνημα στο οποίο ανέφερε:
«Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση, η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος, και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να...».
 επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του, κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας. Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους
Με βάση αυτά τα επιχειρήματα, το Διεθνές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου της Κοινωνίας των Εθνών δικαίωσε την Ελλάδα.
Το σπουδαιότερο όμως είναι το εξής: Σε αυτό το νομικό δεδομένο (Νομικά Επιχειρήματα, Δικαστική Απόφαση), στηρίχθηκε το 2003 ο Πρόεδρος της Αργεντινής Νέστωρ Κίρσνερ, για να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του Δημόσιου Χρέους της Αργεντινής και να σώσει την χώρα του από τα νύχια του ΔΝΤ.

Ο Μεταξάς ήταν Έλληνας πατριώτης, άλλωστε το απέδειξε και με το ΟΧΙ στους Γερμανούς Εάν ο Παπανδρέου δεν ενεργήσει πατριωτικά μεθαύριο, θα είναι ο ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!.


ΒΟΜΒΕΣ" ΞΥΔΗ ΓΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ(επί θητείας Νικολάου) ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ...ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ!

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: "ΘΑ ΜΗΝΥΣΩ  ΞΥΔΗ ΚΑΙ ΚΟΥΤΡΑ"

Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις προέβη ο Δήμαρχος κ. Ξύδης (αριστερά) κατά τη συνεδρίαση της 21ης Μαρτίου, δίνοντας στη  δημοσιότητα διαθήκη των άκληρων αδερφών Δήμητρας και Φανής  Καρύδη, διαθήκη η οποία βρέθηκε εγκαταλειμμένη στο γραφείο του κ. Νικολάου, αφότου  ο τελευταίος παρέδωσε τα κλειδιά  της Δημοτικής αρχής στον νυν δήμαρχο!
Σύμφωνα με  το περιεχόμενο της  διαθήκης όλη η περιουσία των αδερφών Καρύδη περιερχόταν  στον Δήμο Χολαργού! Όπως κατήγγειλε ο κ. Ξύδης, ο κ. Νικολάου δεν έφερε ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο την εν λόγω διαθήκη προκειμένου να γίνει η αποδοχή της κληρονομιάς!
Η διαθήκη συντάχθηκε και δακτυλογραφήθηκε στις 20/12/2004 και όριζε  τον Δ. Νικολάου ως αποκλειστικό διαχειριστή της.
Μάλιστα η Δ. Καρύδη (γνωστή ως Μίκα), στον επίλογο της διαθήκης της σημείωνε:
«Η παρούσα διαθήκη μου την οποία ενεχείρησα στον Δήμαρχο Χολαργού κ. Δ. Νικολάου προς φύλαξη να ανακοινωθεί και να δημοσιευθεί μετά τα σαράντα μου».
Η διαθήκη όμως αυτή η οποία δώριζε στον Δήμο Χολαργού το συνολικό ποσό των 465.982, 16 € και  έφερε την ιδιόχειρη υπογραφή τόσο της Δ. Καρύδη όσο και του  τότε δημοτικού συμβούλου κ. Γκοτσόπουλου  (ως μάρτυρας)  επειδή δεν έφθασε ποτέ προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο, είχε ως αποτέλεσμα (σύμφωνα πάντα με όσα αποκάλυψε ο κ. Ξύδης), η Δημοτική αρχή με υπαιτιότητα του Δ. Νικολάου να απωλέσει το σημαντικό χρηματικό ποσό των 465.982,16 € το οποίο σήμερα βρίσκεται στα… αζήτητα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων!
Σημειώνεται ότι η Δήμητρα Καρύδη ζούσε σε ιδιόκτητη μονοκατοικία στην οδό Ασπασίας αρ. 106 στον Χολαργό, ενώ η ανάπηρη αδερφή της διαβιούσε στον οίκο ευγηρίας «Φιλίππειον» της οδού Αγαμέμνονος 3 Χολαργός.
Επιπλέον, σύμφωνα με όσα έδωσε στην δημοσιότητα ο κ. Ξύδης, στο γραφείο του κ. Νικολάου, βρέθηκε και δακτυλογραφημένο ΜΕΜΟ της κ. Έλλης Ευαγγελίδου (τότε γενικής γραμματέος του δήμου), το οποίο έφερε ιδιόχειρη υπογραφή της  και απευθυνόμενο προς τον κ. Νικολάου, υπογράμμιζε  τα ακόλουθα:
«Με επισκέφθηκε η κ. Βλαμάκη (τηλ. 2106433128 ή 6512941) για το θέμα της κληρονομιάς της Καρύδη και μας  προτρέπει να παρέμβουμε εγκαίρως  για να μην προλάβει το «Φιλίππειο», που σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε, προσπαθεί να εξασφαλίσει την περιουσία της».
Ο Δήμαρχος κ. Ξύδης, αναφερόμενος στις λεπτομέρειες του συγκλονιστικού αυτού θέματος τόνισε ότι η διαθήκη είναι άκυρη γιατί ήταν δακτυλογραφημένη και όχι χειρόγραφη, όπως ο νόμος επιβάλλει. Όπως επίσης ότι «ουδεμία διαθήκη των αδελφών Καρύδη έχει κατατεθεί στο δικαστήριο ή έχει δημοσιευθεί».  Γι΄αυτό τον λόγο τα χρήματα παραμένουν στα …αζήτητα του Τ.Π.Δ.
Επίσης, «η μονοκατοικία Καρύδη, πωλήθηκε το 2001, οικοδομήθηκε από τον αγοραστή και έγινε πολυκατοικία. Δεν μπόρεσα να βρω ποιος ανέλαβε την κατασκευή της πολυκατοικίας αν και αυτό θεωρώ ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον και πιθανόν να πρέπει να διερευνηθεί», συνέχισε ο κ. Ξύδης.
Όμως οι αποκαλύψεις  είχαν συνέχεια: Η Δήμητρα (Μίκα) Καρύδη, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της 15 ημέρες μετά τη σύνταξη της διαθήκης, δηλαδή στις 5 Ιανουαρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την βρήκε νεκρή ο Δημήτρης Παπαδόπουλος , πρώην Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Δήμου  Χολαργού, του οποίου το σπίτι είναι ακριβώς δίπλα από την οικία της Δ. Καρύδη.  Η αδερφή της Δήμητρας Καρύδη, Φανή, η οποία νοσηλευόταν στο γηρομοκείο «Φιλίππειον» απεβίωσε στις 31 Ιανουαρίου 2005, 25 ημέρες μετά τον θάνατο της «Μίκας».
Ο Δήμαρχος κ. Ξύδης, συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις ανέφερε:  «Μετά το θάνατο της Δήμητρας Καρύδη βρέθηκαν στο σπίτι της, άγνωστο από ποιον, βιβλιάρια καταθέσεων, αμοιβαία κεφάλαια κ.λ.π. τα οποία παραδόθηκαν στις 19 Ιανουαρίου 2005 από το Αστυνομικό Τμήμα Χολαργού στο Τ.Π.Δ.».
Ο κ. Ξύδης, κατηγόρησε τον κ. Νικολάου για ολιγωρία (ουσιαστικά για παράβαση καθήκοντος) και για το γεγονός ότι χάθηκε για τον δήμο Χολαργού ένα τόσο μεγάλο ποσό, διατυπώνοντας μερικά σοβαρά ερωτήματα:
α. Ποιος είχε τα κλειδιά της οικίας Καρύδη και ποιος μπήκε μέσα στην οικία μετά τον θάνατο της Δήμητρας Καρύδη;
β. Η διαθήκη γράφτηκε στο δήμο ή την είχε δακτυλογραφήσει η Δήμητρα Καρύδη;
γ. Η διαθήκη γράφτηκε στο δήμο και γιατί δακτυλογραφήθηκε και δεν εγράφη ιδιοχείρως, ώστε να είναι έγκυρη;
δ. Αν την είχε η εκλιπούσα και την παρέδωσε δακτυλογραφημένη στον κ. Νικολάου, γιατί δεν της υποδείχθηκε από τον κ. Νικολάου να την αντικαταστήσει με χειρόγραφη ώστε να είναι έγκυρη;
ε. Γιατί η διαθήκη, η οποία με την παράδοσή της στον κ. Νικολάου κατέστη δημόσιο έγγραφο εφυλάσσετο στο γραφείο του κ. Νικολάου δεν κατατέθηκε σε συμβολαιογράφο, ώστε να είναι έγκυρη;
Και ο κ. Ξύδης κατέληξε:
"Η δική μου άποψη είναι ότι από άστοχους και αδόκιμους χειρισμούς του κ. Νικολάου , ο Δήμος Χολαργού ζημι΄θηκε 465.982,16 €, πέρα βέβαια από το γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκε η βούληση της εκλιπούσης Δήμητρας Καρύδη, η οποία αξίζει του δικού μας επαίνου και της ευχής μας να είναι αιωνία η μνήμη αυτής και της  αδελφής της Φανής".






Δ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ  ΒΡΗΚΕ ΝΕΚΡΗ ΤΗΝ Δ.ΚΑΡΥΔΗ. 
ΝΑΙ, ΕΓΩ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΤΗΣ!

Μιλήσαμε με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο (φωτό), του οποίου το σπίτι βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την οικία της Δ. Καρύδη. Ο  πρώην Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Δήμου Χολαργού, αποκάλυψε ότι κατείχε ο ίδιος στα χέρια του τα βιβλιάρια καταθέσεων και αμοιβαία κεφάλαια της θανούσης, η οποία του τα είχε εμπιστευθεί διότι, όπως είπε, «φοβόταν να μην της τα κλέψουν».
Σε ερώτησή μας αν βρήκε ο ίδιος νεκρή την Δ. Καρύδη στο σπίτι της, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος  απάντησε: «Όχι, δεν την βρήκα εγώ, αλλά ο ταχυδρόμος»!

--Πώς είναι δυνατόν να την βρήκε ο ταχυδρόμος;  Είχε κλειδιά του σπιτιού; Μπήκε από την εξώπορτα στο σπίτι; ρωτήσαμε τον κ. Παπαδόπουλο.
Δ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ταχυδρόμος είδε ότι το παράθυρο του σπιτιού ήταν ανοιχτό και από ‘κει αντιλήφθηκε ότι βρισκόταν νεκρή πάνω στο τραπέζι της κουζίνας, απάντησε ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, διότι βρισκόταν εν ώρα δουλειάς.
Τα βιβλιάρια καταθέσεων των αφών Καρύδη παραδόθηκαν από τον Δ. Παπαδόπουλο στην Αστυνομία Χολαργού, 6 ημέρες μετά τον θάνατο της Δ. Καρύδη, ενώ η Αστυνομία τα κατέθεσε στο Τ.Π.Δ. στις 19 Ιανουαρίου 2005 .

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ! ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ ΝΑ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ  Ο ΞΥΔΗΣ!

"Είναι ντροπή σας Δήμαρχε. Εγώ δεν είχα ιδέα γι’ αυτή την διαθήκη. Σύντομα θα έχετε τις απαντήσεις της Δικαιοσύνης σε αυτούς που με σκευωρία σε βάρος μου κατασκεύασαν αυτή την διαθήκη που ευρέθη στο γραφείο μου ή κάποιο χαρτί που υποτίθεται μου έδωσε η κ. Ευαγγελίδου. Ποτέ! Ουδείς μου έδωσε γνώση ότι οι αδερφές Καρύδη θα άφηναν διαθήκη υπέρ του δήμου. Διότι δεν ήμουν ούτε βλάκας ούτε ανόητος να μην έφερνα χρήματα στον Δήμο. Κατά συνέπεια κ. Δήμαρχε θα καθίσετε στο σκαμνί εσείς και η κ. Κούτρα. Γνωρίζω ότι ο κ. Παπαδόπουλος που ήταν γείτονας, μπήκε στο σπίτι της Καρύδη, βρήκε τα βιβλιάρια , τα κατέθεσε στο αστυνομικό τμήμα και πήγαν εκεί που έπρεπε να πάνε, στον Εισαγγελέα. Είναι δυνατόν να ήξερα ότι υπάρχουν υπέρ του Δήμου 466.000 € και να μην τα πάρουμε για να φτιάξουμε την βίλα Σαλίγκαρου;  Και να πάρουμε δάνειο;

…Δεν θέλω να πω περισσότερα, θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη, γιατί πρόθεσή μου είναι να μηνύσω τον κ. Ξύδη και την κ. Κούτρα  για σκευωρία. Ο κ. Ξύδης μέσα στο γραφείο μου είχε βρει μια παλιά άδεια οπλοφορίας που  είχα εδώ και 50 χρόνια από τότε που ήμουν παιδί και είχε λήξει πριν από 10 χρόνια, την οποία μου έστειλε σπίτι μου με κλητήρα. Γιατί δεν μου στέλνατε και ένα αντίγραφο της διαθήκης κύριε Δήμαρχε; 
 Και όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων, ο κ. Παπαδόπουλος είπε στους κύριους αυτούς ότι γιατί να μην φτιάξουμε μια διαθήκη να πάνε τα χρήματα στο δήμο. Όμως ουδέποτε με ενημέρωσε ο κ. Παπαδόπουλος και ουδέποτε με ενημέρωσε ο κ. Γκοτσόπουλος και ο κ. Κωνσταντάτος. Άρα κατά συνέπεια, χωρίς να γνωρίζω τίποτε, ευρέθηκα να έχω μια διαθήκη με μεγάλη περιουσία, χωρίς να την εκτελώ; Θεωρείτε ότι χάνω ψυχολογικά κύριε Δήμαρχε; Να έχω στα χέρια μια διαθήκη υπέρ του δήμου και να μην την εκτελώ, γιατί ήταν άκυρη;

  …Και εν πάση περιπτώσει γιατί να είναι άκυρη η διαθήκη; Αν ήταν, δεν το ’ξερα εγώ, υπάρχουν και νομικοί εδώ, να πάμε τώρα και να την ενεργοποιήσουμε. Εγώ δεν το’ξερα. Πώς είναι δυνατόν κάτι που δεν μου έδωσαν οι μακαρίτισσες…δεν μου έδωσαν κάποια διαθήκη για να ξέρω. Μπορεί να βάλετε στο γραφείο μου ό,τι θέλετε. Μπορεί να βάλετε και μαριχουάνα. Μπορεί να βάλετε και χασίσι ότι άφησα στο γραφείο μου μέσα.  Δεν το ξέρω, μπορεί και αυτό να το κάνατε κύριε Δήμαρχε. Και σας το καταγγέλλω.


Δεν μπορείτε κ. Ξύδη να θίξετε τον Δήμαρχο Χολαργού. Έχει παράδοση. Ο Δήμαρχος Χολαργού είναι διαμάντι. Αν εσείς ξέρατε την τακτική της σπίλωσης και λασπολογίας, αυτή να την πάρετε στου Παπάγου, όχι να την φέρνετε στο Χολαργό. Είδατε εγώ να καταχραστώ ένα ευρώ από την διαθήκη;"

ΞΥΔΗΣ: Όχι

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: …Και τι λέτε κύριε Ξύδη; Ότι είχα κρυμμένη τη διαθήκη στο γραφείο μου για να μην πάρει ο δήμος τα λεφτά; Γιατί δεν νομίζω να νομίζετε  ότι ήθελα να τα πάρω εγώ! Άρα όλα είναι μια σκευωρία και γι’ αυτό θα καθίσετε στο σκαμνί.  Εγώ έχω τρία παιδιά κύριε Ξύδη, εσείς είστε άκληρος, δεν πειράζει. Η οικογένειά μου θα σας τιμωρήσει πολύ άσχημα. Είστε που είστε ένα στοιχείο με υπόληψη πολύ χαμηλή στην κοινωνία…

Διεκόπησαν οι δηλώσεις του από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ-ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ:
ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΤΙ
ΞΥΔΗΣ:ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΕΣ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ!

Την ώρα που τόσο η κ. Ευαγγελίδου όσο και οκ. Γκοτσόπουλος διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι δεν υπέγραψαν τα επίμαχα έγγραφα είτε ΜΕΜΟ είναι αυτό είτε διαθήκη, ο κ. Ξύδης στο δημοτικό συμβούλιο τόνισε ότι οι υπογραφές είναι γνήσιες, ιδιόχειρες, και στις οποίες έγινε  ενδελεχής έλεγχος και ταυτοποίησή τους με άλλες υπογραφές των ανωτέρω σε άλλα δημόσια έγγραφα, από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Γι’ αυτό άλλωστε έδωσε στην δημοσιότητα τα συγκεκριμένα έγγραφα.
Πάντως είναι βέβαιον ότι μετά την δήλωση Νικολάου ότι θα καταθέσει μήνυση, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και θα υποχρεωθούν να αποδείξουν τα όσα ισχυρίζονται και βεβαίως θα κληθούν και γραφολόγοι.


ΘΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ 
ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΗ ΑΚΛΗΡΗ -ΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ- ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

O ιδιοκτήτης του Οίκου ευγηρίας «Φιλίππειον» κ. Φίλιππος Ποιμενίδης, πληροφορούμενος ότι το όνομα της επιχείρησής του ενεπλάκη στην υπόθεση της κληρονομιάς των αδελφών Καρύδη και   μάλιστα με το ΜΕΜΟ της κας Ευαγγελίδου προς τον κ. Νικολάου, σύμφωνα με το οποίο το «Φιλίππειον» στόχευε στην διεκδίκηση των περιουσιακών στοιχείων των αδελφών Καρύδη, προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:
«Θα ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα σε βάρος αυτών που διασύρουν το όνομα της επιχείρησής μας. Προσφέραμε τις καλύτερες υπηρεσίες στην Φανή Καρύδη όσο βρισκόταν στο γηροκομείο μας και ποτέ δεν διανοηθήκαμε να πράξουμε αυτό για το οποίο μας κατηγορούν. Αντιθέτως, σχεδόν επί καθημερινής βάσεως περνούσε από την επιχείρησή μας ο κ. Παπαδόπουλος, άνθρωπος του δήμου Χολαργού. Για ένα διάστημα μάλιστα μας έφερνε να υπογράψουμε κάτι χαρτιά, τα οποία αρνιόμασταν  να υπογράψουμε".

--Τι έγραφαν αυτά τα χαρτιά;
Ποιμενίδης: Δεν ξέρω. Αυτό όμως που μπορώ να υποθέσω είναι ότι επειδή δεν βάζαμε την υπογραφή μας σε αυτά τα χαρτιά, γι’ αυτό τον λόγο  έβγαλαν τη βρώμα ότι θέλαμε την περιουσία των αδελφών Καρύδη. Προφανώς με τα χαρτιά αυτά, άλλοι ήθελαν να κατοχυρώσουν δικά τους συμφέροντα.

Ο τότε Δήμαρχος Χολαργού κ. Νικολάου επισκεπτόταν το γηροκομείο σας για να δει την κυρία Καρύδη;
Ποιμενίδης: Όχι. Ο κ. Νικολάου είχε φέρει στο γηροκομείο μας μια άλλη κυρία, την Γενοβέφα Χορλόβα. Ήταν κάτοικος Χολαργού και μας την είχε φέρει τον Δεκέμβριο του 2003, λέγοντάς μας ότι τα νοσήλιά της θα τα πλήρωνε όλα ο Δήμος.

Τα πλήρωσε;
Ποιμενίδης: Όχι. Στην αρχή, ο δήμος Χολαργού μας έδινε ένα μέρος από τα νοσήλια, μέσα  από την σύνταξη της Γενοβέφας. Όμως τα υπόλοιπα χρήματα δεν μας τα πλήρωσε ποτέ και μας χρωστάει πολλά λεφτά από όλα τα χρόνια της παραμονής της Γενοβέφας Χορλόβα στο γηροκομείο μας, από τον Δεκέμβριο του 2003 έως τον Αύγουστο 2009 όταν και απεβίωσε. Μάλιστα μια μέρα, αγανακτισμένος επισκέφθηκα τον κ. Νικολάου και του πέταξα στα μούτρα τις αποδείξεις που μου χρώσταγε έως τότε, ένα ποσό που έφτανε τα 28.000 €!

Θα διεκδικήσετε τα χρήματά σας;
Ποιμενίδης: Ναι. Μετά από συνεννόηση με τον δικηγόρο μας θα καταθέσουμε αγωγή σε βάρος του κ. Νικολάου προσωπικά.

Η θανούσα Γενοβέφα Χορλόβα, ήταν άκληρη; Είχε περιουσιακά στοιχεία;
Ποιμενίδης: Είχε έναν αδερφό ο οποίος πέθανε και της έγραψε ένα διαμέρισμα στην οδό Περικλέους. Η ίδια είχε ένα σπίτι στην οδό Σερίφου. Δηλαδή η μακαρίτισσα είχε δύο σπίτια στο όνομά της.

Σε ποιον περιήλθε η κληρονομιά της;
Ποιμενίδης:Δεν γνωρίζω. Πάντως στο γηροκομείο μας δεν εμφανίστηκε ποτέ κανείς να την αναζητήσει ως συγγενής της.
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Το γηροκομείο να πάρει τα λεφτά από τους συγγενείς της Γενοβέφας»
Ερωτώμενος ο Νικολάου για το θέμα, απάντησε:
«Εμείς στο γηροκομείο είχαμε πει ότι θα πληρώσουμε τα χρήματα από τα νοσήλια της Γενοβέφας, εφόσον η μακαρίτισσα έγραφε την περιουσία της στον δήμο. Αφού δεν έκανε κάτι τέτοιο με διαθήκη, τι να κάνουμε; Δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε εμείς τα νοσήλια. Οι ιδιοκτήτες του γηροκομείου μπορούν να διεκδικήσουν τα λεφτά τους από τους συγγενείς της Γενοβέφας».

Μα αφού δεν είχε συγγενείς, όπας μας είπαν.
Νικολάου: Εγώ ξέρω ότι είχε κάποιους συγγενείς από τον Βόλο.



 



 

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ-ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΞΕΠΟΥΛΑΓΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!

Εκτίθεται για ακόμη μία φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, μετά τις αποκαλύψεις της ιστοσελίδας Wikileaks, ότι σε κατ' ιδίαν συζήτηση με τον πρέσβη των Η.Π.Α. στην Αθήνα χαρακτήριζε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ως «μη ηγέτη» και, σε αντίθεση με την επίσημη πολιτική της χώρας και του κόμματός του, δήλωνε ότι η ΠΓΔΜ μπορεί, αν το θέλει, να ονομάζεται «Μακεδονία».
Κατά τη συζήτηση, που έγινε στις 15 Φεβρουαρίου του 2008 και αποτυπώνεται στην αναφορά του πρέσβη Ντάνιελ Σπέκχαρντ προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιχειρεί να εξηγήσει τα χαμηλά ποσοστά του κόμματός του που εμφάνιζαν οι δημοσκοπήσεις εκείνη την εποχή, λέγοντας ότι «το ΠΑ.ΣΟ.Κ. υποφέρει από φτωχή ηγεσία και τις κακές αποφάσεις της. Ο Παπανδρέου είναι έντιμος και ευθύς, αλλά κακός στην επικοινωνία και όχι ηγέτης».
Επίσης, καταλογίζει ευθύνες στην οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων Σημίτη, που «έπρεπε να συμβαδίζει με τους όρους της Ε.Ε. και έπληξε κυρίως τα χαμηλά και μικρομεσαία στρώματα, που παραδοσιακά ψήφιζαν ΠΑ.ΣΟ.Κ.».

«Οι Μακεδόνες μπορούν να χρησιμοποιούν όποιο όνομα θέλουν»

Ο κ. Πάγκαλος, συζητώντας με τον πρέσβη των Η.Π.Α. για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, το χαρακτηρίζει ως «γελοίο» και λέει ότι «ότι οι Μακεδόνες θα έπρεπε να χρησιμοποιούν όποιο όνομα θέλουν».
Επίσης, σημειώνει ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να θεωρεί τιμή το ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το όνομα «Μακεδονία», ότι ο ελληνικός φόβος του αλυτρωτισμού βγαίνει από τις φοβίες των δεξιών, οι οποίες προέρχονται από τον εμφύλιο και από τον φόβο, μήπως έρθουν στην Ελλάδα κομμουνιστές από σλαβικές χώρες.
Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος – για τον οποίο ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ λέει ότι είναι γνωστός για τον αιχμηρό του λόγο και τις μη διπλωματικές προσεγγίσεις –, προεξοφλεί την ελληνική εξωτερική πολιτική, δηλώνοντας στον Αμερικανό πρέσβη ότι οι Η.Π.Α. δε θα έπρεπε να ανησυχούν μήπως η Ελλάδα θα τις κατηγορήσει ότι δεν έλυσαν το πρόβλημα της ονομασίας.
Χαρακτηρίζει, δε, λογική προσέγγιση την πρόταση Νίμιτς και λέει ότι είχε πει στην τότε υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν θα επιχειρούσε να εκμεταλλευτεί το ζήτημα, αν και θα ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.
Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ. Πάγκαλου, στην αναφορά του, ο Αμερικανός πρέσβης τόνιζε ότι λίγοι Έλληνες θα συμφωνούσαν με τον Πάγκαλο στο θέμα των Σκοπίων και πως ακόμη και ο ίδιος δεν θα εξέφραζε τις απόψεις αυτές δημοσίως.
Κατά τη συζήτηση, ο κ. Πάγκαλος διαφοροποιείται από τις επίσημες θέσεις του κόμματός του στο ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, λέγοντας ότι πρέπει να τους δοθεί άδεια. Επίσης, αναφέρεται και σε προσωπικά ζητήματα, υποστηρίζοντας ότι η δεύτερή του γυναίκα, η οποία, όπως λέει, ήταν αριστερίζουσα καθηγήτρια, αρνήθηκε να πάει ο γιος τους σε ελληνικό πανεπιστήμιο και ήθελε να τον στείλουν στη Μεγάλη Βρετανία.
Τα έγγραφα του Wikileaks έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», έπειτα από αποκλειστική πρόσβαση που της παραχώρησε η νορβηγική AftenPosten σε 250.000 διπλωματικά έγγραφα.

Σχέσεις Ελλάδας με Λευκωσία και Μόσχα

Τα ντοκουμέντα αφορούν στην εποχή αμέσως μετά την καταψήφιση του σχεδίου «Ανάν» και τις σχέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή με τη Μόσχα και μία σειρά από άλλα θέματα, όπως οι εκτιμήσεις του Ν. Σπέκχαρντ για εσωκομματικά ΠΑ.ΣΟ.Κ., τα σχόλιά του για τη συνάντησή του με τον κ. Καραμανλή για το θέμα των Σκοπίων και του Κοσόβου, σχόλια για τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησης Παπανδρέου, κρίσεις για την κυβέρνηση Καραμανλή μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και σχετική συνάντηση με τον τότε υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη και το πώς έβλεπε η κυπριακή κυβέρνηση τον διορισμό της Ντ. Μπακογιάννη στη θέση του υπουργού Εξωτερικών.
 

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Γεώργιος Παπανδρέου (παππούς)...
Η συγκεκριμένη εγκύκλιος έχει αφήσει εποχή. Για την ακρίβεια: Αποτυπώνει πλήρως το χαρακτήρα μιας ολόκληρης εποχής, το είδος της εξουσίας που είχε επιβάλει όσο και την «ποιότητα» των πολιτικών της εκπροσώπων, όπως είναι συνολικά η οικογένεια Παπανδρέου. Η εγκύκλιος που φέρει την υπογραφή του τότε πρωθυπουργού και υπουργού Παιδείας, του βαπτισθέντα και ως «Γέρου της... Δημοκρατίας», εκδόθηκε στις 11 Μάρτη 1965. δηλαδή, πριν από 46 χρόνια.
«Απολαύστε» την:
«Εμπιστευτικόν
Εν Αθήναις τη 11 Μαρτίου 1965
Προς
Τους Γενικούς Επιθεωρητάς
Μέσης Εκπαιδεύσεως
Εφιστώ την προσοχήν όλων των καθηγητών των Γυμνασίων και τους ΚΑΘΙΣΤΩ υπευθύνους διά πάσαν σχετικήν δραστηριότητα της νεολαίας Λαμπράκη. Ο κομμουνισμός είναι εχθρός και του Εθνους και της Δημοκρατίας. Και τούτο πρέπει να καταστή συνείδησις της Νέας Γενεάς.
Ο εθνικός φρονηματισμός, καθώς και η ηθική και πολιτική αγωγή των μαθητών είναι η πρώτη αποστολή του διδασκάλου. Και εις αυτήν οφείλουν να επιδοθούν. Τα δικά μας ιδανικά είναι τα ιδανικά του ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Ελευθερία (Εθνική και Πολιτική) και Δικαιοσύνη. Αγάπη και θυσία. Αυτά είναι τα ιδεώδη μας και με αυτά πρέπει να εμποτισθή η Νέα Γενεά. Ελλάς και Δημοκρατία. Αληθής Δημοκρατία.
Πάσα εκτροπή πρέπει να κολάζεται αυστηρότατα. Και αν συμβή να υπάρξουν διδάσκαλοι, όχι ανήκοντες, αλλά και απλώς συμπαθούντες ή ανεχόμενοι την κομμουνιστικήν προπαγάνδαν δεν έχουν θέσιν εις την Εκπαίδευσιν. Οσοι πιστεύουν εις τα ιδεώδη των, τα υπερασπίζουν. Και την υπεράσπισιν των ιδανικών μας και την έμπνευσιν της Νέας Γενεάς έχει αναθέσει η Ελληνική Δημοκρατία εις τον εκπαιδευτικόν κόσμον.
Γνωρίζω ότι έχουν μέχρι τούδε εκδοθή υπό του υπουργείου Παιδείας πολλαί σχετικαί εγκύκλιοι. Αλλά ΕΠΕΘΥΜΟΥΝ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΜΕΘ' ΥΜΩΝ. Παρακαλώ, όπως εις το τέλος εκάστου μηνός υποβάλλητε (Υπουργείον Παιδείας, Γραφείον Υπουργού - εμπιστευτικώς) σχετικήν έκθεσιν. Δεχθήτε και διαβιβάσητε προς άπαντας, διδάσκοντας και διδασκομένους, τους εγκαρδίους χαιρετισμούς μου.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Πρόεδρος κυβερνήσεως και υπουργός Εθν. Παιδείας και Θρησκευμάτων».
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΙΣ …ΚΟΡΩΝΕΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011



ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΔΥΝΑΤΟΙ TITΛOI

H RPESS-BANK, και οι δύο ιστοσελίδες της gr & com διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της διαδικτυακής ενημέρωσης.. Tα ονόματα θεωρούνται εύστοχα και ζηλευτά γι αυτό και μας μιμήθηκαν πολλοί κι άλλοι τόσοι μας ζητούν να τα πωλήσουμε.. Ε, να που τα πουλάμε…΄Οσοι πιστοί προσέλεθετε… Κι όποιος χτυπήσει την καλύτερη τιμή… Πληροφορίες: pressbank10@gmail.com  
____________________


Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
ήταν ο «ιθύνων νους του πραξικοπήματος» 
λέει το πόρισμα της Επιτροπής για το 
Φάκελο της Κύπρου!


Εκτενείς αναφορές σε μαρτυρίες που κατατέθηκαν στην Επιτροπή για το Φάκελο της Κύπρου έκανε κατά την ομιλία του ο Ζαχαρίας Κουλίας. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, αναφέρθηκε σε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο το όλο εγχείρημα εναντίον του αρχιεπισκόπου Μακαρίου συντάχθηκε στην Αθήνα βάσει ενός σχεδίου που συνέταξε ο συμμαθητής του Δημήτρη Ιωαννίδη και πρώην συνταγματάρχης, Αντώνης Λέκκας.
Το σχέδιο αυτό επεξεργάζονταν επί εξουσίας Γεωργίου Παπαδόπουλου στην Ελλάδα τα πρόσωπα: Διευθυντής ΕΣΑ, Ταξίαρχος Ιωαννίδης, αντισυνταγματάρχης Μιχάλης Πηλικός που υπηρετούσε επίσης στην ΕΣΑ, ο συνταγματάρχης Κονδύλης που υπηρετούσε στην Κύπρο, ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος και ο εκδότης των καθημερινών ελληνικών εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Χρίστος Λαμπράκης, που ήταν ο πολιτικός νους του όλου εγχειρήματος,
όπως είπε ο κ. Κουλίας.
Στο ξενοδοχείο Εσπέρια στην Αθήνα γίνονταν, πρόσθεσε, επιπλέον συσκέψεις με τον τότε ΥΠΕΣ, Παντελή Δημητρίου ο οποίος θεωρούταν άνθρωπος του Ιωαννίδη στην Κύπρο και δύο - τρεις άλλους Κύπριους, για την υλοποίηση του σχεδίου.
Η τελευταία σύσκεψη για την ανατροπή του Μακαρίου, ανέφερε ο κ. Κουλίας, έγινε στην έπαυλη του Χρίστου Λαμπράκη παρουσία και του μετέπειτα ‘προέδρου' στην Κύπρο, Νίκου Σαμψών και του ταξίαρχου, Δημήτρη Ιωαννίδη.
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του πορίσματος, για την συγκεκριμένη συνάντηση είχαν ενημερωθεί τότε ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος αλλά και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής!!
O ιδιοκτήτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και εκδότης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», κατονομάζεται λοιπόν ως ο «ως ιθύνων νους» του πραξικοπήματος, σύμφωνα πάντα με την αποκάλυψη του βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Ζαχαρία Κουλία.
Ο κ. Κουλίας, παρουσίασε έγγραφο που κατέθεσε στην at hoc Επιτροπή για τον Φάκελο της Κύπρου, ο Χάρης Βωβίδης, γραμματέας του τότε προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Μακαρίου.
Στο έγγραφο – το οποίο κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από την ελληνική ΚΥΠ-, αναφέρεται ότι τρεις μέρες πριν το πραξικόπημα, πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα σύσκεψη των ηγετών του εγχειρήματος ανατροπής του Μακαρίου, στο εξοχικό του Χρήστου Λαμπράκη στον Πόρο.

Αναφέρθηκε επίσης σε έγγραφο που αποδίδεται στον αρχιεπίσκοπο Μακαρίου, που έγραφε ότι τη 15η Ιουλίου γύρω στις 10 το πρωί είχαν αποκατασταθεί τηλεφωνική επικοινωνία από το ΓΕΕΦ με το Γενικό Επιτελείο του στρατού της Ελλάδας, από όπου διεύθυνε το πραξικόπημα ο «Μήτσος», όπως αναφερόταν ο Δημήτρης Ιωαννίδης και κάποιος «Μιχάλης», προφανώς - είπε - ο αντισυνταγματάρχης Μιχάλης Πηλικός.
Ο κ. Κουλίας αναφέρθηκε και σε ένα έγγραφο όπου ο «Μήτσος» ζητούσε να μάθει εάν πέτυχε η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του τότε προέδρου Μακαρίου. Επίσης έκανε λόγο και για άλλες σημαντικές - όπως είπε - μαρτυρίες για το πραξικόπημα και την εισβολή, όπως του Αλέξανδρου Σημαιοφορίδη, επικεφαλής κλιμακίου της ΕΥΠ το 1969, του Κρίστη Ασημένου που υπηρετούσε στην αίθουσα επιχειρήσεων του Παπαγιάννη, τον οποίο χαρακτήρισε «προδότη και δολοφόνο», αλλά και του Αντώνη Ριαλά, καταδρομέα που τραυματίστηκε στην Αρχιεπισκοπή, κατά την απόπειρα εναντίον του Μακαρίου.
Ο κ. Κουλίας κατέληξε λέγοντας πως στην εισβολή Ελληνες αξιωματικοί δεν έδιδαν τις σωστές εντολές για αναχαίτιση των τουρκικών δυνάμεων.
Εκτενείς αναφορές σε μαρτυρίες που κατατέθηκαν στην Επιτροπή για το Φάκελο της Κύπρου έκανε κατά την ομιλία του ο Ζαχαρίας Κουλίας. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, αναφέρθηκε σε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο το όλο εγχείρημα εναντίον του αρχιεπισκόπου Μακαρίου συντάχθηκε στην Αθήνα βάσει ενός σχεδίου που συνέταξε ο συμμαθητής του Δημήτρη Ιωαννίδη και πρώην συνταγματάρχης, Αντώνης Λέκκας.
Το σχέδιο αυτό επεξεργάζονταν επί εξουσίας Γεωργίου Παπαδόπουλου στην Ελλάδα τα πρόσωπα: Διευθυντής ΕΣΑ, Ταξίαρχος Ιωαννίδης, αντισυνταγματάρχης Μιχάλης Πηλικός που υπηρετούσε επίσης στην ΕΣΑ, ο συνταγματάρχης Κονδύλης που υπηρετούσε στην Κύπρο, ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος και ο εκδότης των καθημερινών ελληνικών εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Χρίστος Λαμπράκης, που ήταν ο πολιτικός νους του όλου εγχειρήματος,
όπως είπε ο κ. Κουλίας.
Στο ξενοδοχείο Εσπέρια στην Αθήνα γίνονταν, πρόσθεσε, επιπλέον συσκέψεις με τον τότε ΥΠΕΣ, Παντελή Δημητρίου ο οποίος θεωρούταν άνθρωπος του Ιωαννίδη στην Κύπρο και δύο - τρεις άλλους Κύπριους, για την υλοποίηση του σχεδίου.
Η τελευταία σύσκεψη για την ανατροπή του Μακαρίου, ανέφερε ο κ. Κουλίας, έγινε στην έπαυλη του Χρίστου Λαμπράκη παρουσία και του μετέπειτα ‘προέδρου' στην Κύπρο, Νίκου Σαμψών και του ταξίαρχου, Δημήτρη Ιωαννίδη.
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του πορίσματος, για την συγκεκριμένη συνάντηση είχαν ενημερωθεί τότε ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος αλλά και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής!!
O ιδιοκτήτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και εκδότης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», κατονομάζεται λοιπόν ως ο «ως ιθύνων νους» του πραξικοπήματος, σύμφωνα πάντα με την αποκάλυψη του βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Ζαχαρία Κουλία.
Ο κ. Κουλίας, παρουσίασε έγγραφο που κατέθεσε στην at hoc Επιτροπή για τον Φάκελο της Κύπρου, ο Χάρης Βωβίδης, γραμματέας του τότε προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Μακαρίου.
Στο έγγραφο – το οποίο κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από την ελληνική ΚΥΠ-, αναφέρεται ότι τρεις μέρες πριν το πραξικόπημα, πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα σύσκεψη των ηγετών του εγχειρήματος ανατροπής του Μακαρίου, στο εξοχικό του Χρήστου Λαμπράκη στον Πόρο.

Αναφέρθηκε επίσης σε έγγραφο που αποδίδεται στον αρχιεπίσκοπο Μακαρίου, που έγραφε ότι τη 15η Ιουλίου γύρω στις 10 το πρωί είχαν αποκατασταθεί τηλεφωνική επικοινωνία από το ΓΕΕΦ με το Γενικό Επιτελείο του στρατού της Ελλάδας, από όπου διεύθυνε το πραξικόπημα ο «Μήτσος», όπως αναφερόταν ο Δημήτρης Ιωαννίδης και κάποιος «Μιχάλης», προφανώς - είπε - ο αντισυνταγματάρχης Μιχάλης Πηλικός.
Ο κ. Κουλίας αναφέρθηκε και σε ένα έγγραφο όπου ο «Μήτσος» ζητούσε να μάθει εάν πέτυχε η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του τότε προέδρου Μακαρίου. Επίσης έκανε λόγο και για άλλες σημαντικές - όπως είπε - μαρτυρίες για το πραξικόπημα και την εισβολή, όπως του Αλέξανδρου Σημαιοφορίδη, επικεφαλής κλιμακίου της ΕΥΠ το 1969, του Κρίστη Ασημένου που υπηρετούσε στην αίθουσα επιχειρήσεων του Παπαγιάννη, τον οποίο χαρακτήρισε «προδότη και δολοφόνο», αλλά και του Αντώνη Ριαλά, καταδρομέα που τραυματίστηκε στην Αρχιεπισκοπή, κατά την απόπειρα εναντίον του Μακαρίου.
Ο κ. Κουλίας κατέληξε λέγοντας πως στην εισβολή Ελληνες αξιωματικοί δεν έδιδαν τις σωστές εντολές για αναχαίτιση των τουρκικών δυνάμεων.


ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ... ότι η θεματολογία του ιστού αυτού... μεταδίδεται και από το ΚΟΝΤΡΑ ΤΣΑΝΕΛ (ΕΚΠΟΜΠΉ ΜΑΚΕΛΕΙΟ... όπου Σάββατο και Κυριακή 10-12 βράδι- μπορείτε να μας βλέπετε κιόλα... αν βέβαια δεν σας ...καθόμαστε στο στομάχι...