Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!


Την Κυριακή 7 Απριλίου και από τις 10.30 π.μ. έως τις 13.30 θα διεξαχθεί τουρνουά σκάκι και stratego στις εγκαταστάσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, όπου παράλληλα θα συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες και από τα δημοτικά σχολεία 5ο και 6ο. 
Ελάτε να δείτε και να ενθαρρύνετε τις προσπάθειες των μικρών μας φίλων στο σκάκι και στο stratego αθλήματα  που ακονίζουν το νου. 

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΑΣΧΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΕ ΣΑΜΑΡΑ!


euro notes 400-280x292

Άρθρο-πρόβλεψη από τον Σεπτέμβριο του 2011. "Πνέει τα λοίσθια το ευρώ".
 Το αφιερώνω σε σένα Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος καμώνεσαι ότι είσαι οικονομολόγος και μάλιστα πασχίζεις για την...ανάπτυξη. Για την ανάπτυξη των δανειστών πασχίζεις και τίποτε περισσότερο. Αυτά που σπούδασες στο Χάρβαρντ δεν είναι οικονομολογία, είναι το πώς να ...σφάζεις οικονομικά έναν λαό. 
Δεν είμαι οικονομολόγος, απλώς δημοσιογράφος είμαι που προσπαθώ να δω πέρα από την μύτη μου για το τι στο διάολο είναι το ευρώ το οποίο δεν σταματάς να προπαγανδίζεις  και να λες ότι θα...σωθούμε μέσα σε αυτό!  Στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 προέβλεπα με τίτλο στο άρθρο πως το ευρώ πνέει τα λοίσθια. Αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το ευρώ πραγματικά πνέει τα λοίσθια. Βρίσκεται στα τελευταία του.
Το άρθρο το είχα δημοσιεύσει στο indobserver.blogspot.gr και θεωρώ ότι ήταν τεκμηριωμένο. Πιθανολογώντας μάλιστα ότι η Γερμανία μπορεί να την..."κάνει" πρώτη από το ευρωνόμισμα αφήνοντας εμάς σύξυλους. Ιδού τι έλεγα: 

ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ!

ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΕΙΣΑΙ ,ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΦΑΓΕΑΣ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. Η μεγαλύτερη συνεισφορά σου στον τόπο θα είναι να παραιτηθείς από την Πρωθυπουργία.
Μάκης Βραχιολίδης 

ΑΥΡΙΟ ΜΙΑ ΝΕA ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΕΤΣΙ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΑΠΟ SIEMENS-INTRACOM

Πώς το νήμα της διαπλοκής Siemens-Intracom έφερε στην Πρωθυπουργία τον Σαμαρά που βάζει ταφόπλακα στην Ελλάδα και στον λαό.
Η κυβέρνηση Ράλλη αρχικά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη συνέχεια έβαλαν εμπόδια στην εφόρμηση της Siemens στην κρατική μηχανή της Ελλάδος και στο λάδωμα του πολιτικού συστήματος. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όμως και συγκεκριμένα του Ανδρέα Παναδρέου τόσο στα 1981 όσο και την μετά την πτώση Μητσοτάκη, άνοιξαν διάπλατα το δρόμο στη Siemens και στην Intracom για το μεγάλο πάρτυ που σάρωσε τα πάντα. 
Διαβάστε αύριο για τον ρόλο του Σήφη Βαλυράκη (φωτό με τον Τσουκάτο που μετέφερε 1 εκατομμύρια μάρακ στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ) που ουσιαστικά ήταν ο...κουμπάρος στο ...γάμο Siemens-Intracom. Παρ' όλα αυτά τον έβαλαν Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens!!! Λες και έβαλαν το...λύκο να φυλάει τα πρόβατα! 
Και βεβαίως πώς φτάσαμε στο σήμερα που τα ηνία της χώρας πήρε ο Σαμαράς το...καλό παιδί της Γερμανίας, ο δεμένος από τη Siemens που βάζει ταφόπλακα στην Ελλάδα. 
Το ρεπορτάζ δημοσιεύεται στην "Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής" και θα δημοσιευτεί κι εδώ αύριο το απόγευμα. 

ΕΡΧΕΤΑΙ "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΟΛΙ ΡΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ...



OLI-REN


ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ...ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ!
Νέα "βόμβα" εκτόξευσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν ο οποίος μιλώντας νωρίτερα το πρωί στην φινλανδική τηλεόραση δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει οδηγία σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση κατάρρευσης μιας τράπεζας οι μεγαλοκαταθέτες θα συμβάλλουν στη διάσωσή της.
"Η Κύπρος ήταν μια ειδική περίπτωση αλλά η ευρωπαϊκή οδηγία θα ορίζει πως σε περίπτωση κατάρρευσης ενός τραπεζικού ιδρύματος ή αναδιάρθρωσης του τραπεζικού τομέα η ευθύνη θα βαρύνει και τους επενδυτές και τους μεγαλοκαταθέτες" τόνισε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Ρεν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπάρχει μια αυστηρή "ιεραρχία" σε αυτούς που θα συμβάλλουν στη διάσωση μιας τράπεζας καθώς την κυριότερη ευθύνη θα την έχουν οι μέτοχοι και έπειτα όσοι διαθέτουν μη προστατευόμενες καταθέσεις και επενδύσεις. Ο Επίτροπος Ρεν τόνισε πάντως πως οι καταθέσεις κάτω των 100.000 €, τις οποίες χαρακτήρισε "ιερές" θα είναι ασφαλείς.
Φυλαχτείτε!!! Αυτό που έκαναν στην Κύπρο είναι η πρόγευση γι'αυτό που περιμένει τους Έλληνες καταθέτες. Είμαστε σε πόλεμο και οι εγκληματίες της Ευρώπης, αυτοί που προκαλούν γενοκτονία στην Ελλάδα, θα ρίξουν σειρά οικονομικών βομβών, κάνοντας ληστεία με τη σέσουλα στις τραπεζικές καταθέσεις. Λέτε να μην το ξέρουν οι δικοί μας πολιτικοί δοσίλογοι; Έχουν φυλάξει τα νώτα τους. Φυλαχθείτε κι εσείς!!!

ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑ. Η ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ. ΠΟΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΜΠΛΕΧΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ

Η ματαιοδοξία, το άγχος για το σωματικό βάρος, οι υπερβολές και τα πρότυπα γυναικών της τηλεόρασης μας χάρισαν μία ακόμη ασθένεια που έχει σκοτώσει, σκοτώνει και θα σκοτώνει.
Δίαιτες ασιτίας, εξαντλητική γυμναστική, ενοχές μετά το φαγητό και πρόκληση εμετού, εμμονή με την ζυγαριά και άλλα τέτοια θα σε μεταμορφώσουν με μαθηματική ακρίβεια σε κάτι ακριβώς αντίθετο από ένα υγιές άτομο.
Το ίδιο έπαθαν πολλές και πολλοί διάσημοι (Έλληνες και ξένοι) στην προσπάθειά τους να γίνουν "αποδεκτοί". Δυστυχώς υπάρχουν και κάποιες που το έκαναν επίτηδες γιατί ανεβάζει τη δημοτικότητά τους και έτσι τους κυνηγούν οι παπαρα-τσι για να γίνουν πρώτο θέμα στα περιοδικά επειδή είναι ανορεξικές. (Ε, όπως και να το κάνουμε τα ένστικτα μας δεν τα ελέγχουμε και ψοφάμε να βλέπουμε τέτοια.. παραδέξου το.. Γι'αυτό μπήκες άλλωστε σε αυτό το θέμα..)
Πάρε μια γεύση από τη μεγάλη λίστα του εξωτερικού...


Πάρε μια γεύση από τη μεγάλη λίστα του εξωτερικού...


Withney Port

Angelina Jolie

Keira Nightley

Victoria Beckham


Nicky Hilton

Mischa Burton
Η Ελλάδα αν και μικρή έχει να μας δείξει περιστατικά:
Λένα Καραγιάννη
Όσο για τον χώρο της μόδας επειδή η λίστα είναι τεράστια, ρίξε μια ματιά χωρίς την συνδρομή μου.

Έφτασαν να ζυγίζουν μόλις 40 κιλά. Πολλές επώνυμες Ελληνίδες πάλεψαν με τη νευρική ανορεξία και βγήκαν νικήτριες!
Μάλιστα, δεν δίστασαν να μιλήσουν δημόσια για τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν.
Η Ζέτα Δούκα άρχισε να δίνει μάχη με τη νευρική ανορεξία μόλις ήταν 15 ετών, μία μάχη που διήρκεσε περισσότερο από μία δεκαετία. Ήταν η πρώτη επώνυμη στην Ελλάδα που παραδέχθηκε ότι έπασχε από ανορεξία, αποκαλύπτοντας ότι σε ηλικία 17 ετών ζύγιζε 42 κιλά! Σήμερα, είναι καλά και ως πρόεδρος της ΜΚΟ “Ανάσα”, προσπαθεί να βοηθήσει κοπέλες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.
Η Μάρα Δαρμουσλή παραδέχτηκε δημόσια πως έπασχε από νευρική ανορεξία και από βουλιμία. Στην ηλικία των 20 ζύγιζε 40 κιλά. Για πέντε χρόνια προσπαθούσε να ξεπεράσει το πρόβλημά της και τελικά τα κατάφερε με τη βοήθεια των δικών της ανθρώπων αλλά και ειδικών.
Η Ανδρεανή Τσάφου, το κορίτσι που είχε κερδίσει τον τίτλο του Playgirl, είχε φτάσει στο σημείο να ζυγίζει 32 κιλά! Για να ανακάμψει, χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μισό χρόνο σε κλινική. Η εμπειρία αυτή πάντως την ώθησε να σπουδάσει νοσηλευτική.
Πολύ κοντά στη νευρική ανορεξία έφτασε και η Σάγια. Ύστερα από εξαντλητικές δίαιτες που έκανε για να χάσει τα περιττά της κιλά, έφτασε να ζυγίσει 49 κιλά. Κατάφερε όμως εγκαίρως να ταρακουνηθεί και να επανέλθει στα κανονικά της!
radar, koutsobolikes

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΟΥΝ ΣΕ ΚΛΑΜΑΤΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ



Ο άνθρωπος είναι ένα ...τίποτα. A dust in the wind. Αντί όμως να καταλάβει ότι ενώ σήμερα είναι υγιής και αύριο μπορεί να μείνει σακάτης ή κατάκοιτος στο κρεβάτι, πολλές φορές φέρεται απάνθρωπα. Δεν συγκινείται από την κατάσταση του συνανθρώπου του και ορμά ως ...γυπαετός να τον εξοντώσει κι ας βλέπει ότι είναι ανήμπορος. 
Εμείς, όπως και οι περισσσότεροι -φαντάζομαι-  συγκινηθήκαμε βλέποντας τον 13χρονο Τζάρετ που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.

Μια μέρα είπε στον πατέρα του ότι θα ήθελε κάποια στιγμή να λάβει μέρος σε έναν αγώνα πάλης.
Τότε εκείνος τηλεφώνησε στον προπονητή ενός σχολείου και του εξέφρασε την επιθυμία του γιου του.
Ο μόλις Τζάστιν Κίβιτ ήταν αυτός που επιλέχτηκε για να μονομαχήσει με τον Τζάρεντ.
Και φρόντισε να κάνει το όνειρo του συνομηλίκου του πραγματικότητα: Να συμμετάσχει σε ένα αθλητικό γεγονός του σχολείου του δηλαδή και να κερδίσει.
Σύμφωνα με τον πατέρα του Τζάρεντ, μπορεί ο γιος του σωματικά να έχει τις δεξιότητες ενός μωρού 6 μηνών, αλλά εγκεφαλικά είναι πολύ κοντά στην ηλικία του.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:




6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941. ΟΙ ΒΡΩΜΟΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



 ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "ΜΑΡΙΤΣΑ"

Η εισβολή στην Ελλάδα με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Μαρίτσα» είχε ήδη παρθεί με την υπ’ αριθμ. 20 διαταγή στις 13 Δεκέμβρη με
πιθανή έναρξη στα τέλη Μαρτίου 1941. Στη διαταγή του αυτή ο Χίτλερ έγραφε: «...1) Τα αποτελέσματα του πολέμου εις την Αλβανίαν δεν είναι
δυνατόν να προβλεφθούν ακόμη. Εν όψει της απειλητικής καταστάσεως εις την Αλβανίαν, είναι δύο φοράς σημαντικόν να ματαιωθούν όλαι αι
αγγλικαί προσπάθειαι εις το να δημιουργήσουν υπό την κάλυψιν ενός βαλκανικού μετώπου, μίαν αεροπορικής βάσιν η οποία θα είναι
επικίνδυνος κατά πρώον λόγον δια την Ιταλίαν και επίσης διά την περιοχήν των ρουμανικών πετρελαιοπηγών.2) Αι προθέσεις μου είναι
συνεπώς:α)Κατά τους αμέσως προσεχείς μήνες να οργανωθεί εις την Νότιαν Ρουμανίαν μία δύναμις η οποία θα αυξάνηται βαθμιαίωςβ) Με
ευνοϊκάς καιρικάς συνθήκας να είμεθα εις θέσιν-πιθανώς τον Μάρτιον-να χρησιμοποιήσωμεν την δύναμιν αυτήν δια της Βουλγαρίας διά την
κατάληψιν της Βορείου ακτής του Αιγαίου και-εάν παρίσταται ανάγκη-ολόκληρον την ηπειρωτικήν Ελλάδα». Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε
ότι η επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπολύθηκε ταυτόχρονα με αυτήν εναντίον της Γιουγκοσλαβίας στην οποία είχε γίνει λαϊκή εξέγερση στις 27 Μάρτη που είχε ανατρέψει την φιλογερμανική κυβέρνηση και το Βασιλιά που είχαν υπογράψει συνθήκη συμμαχίας με τον «Αξονα».
(Να σημειώσουμε ακόμη ότι η απόφαση τις επίθεσης ενάντια στην ΕΣΣΔ-«Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα»  είχε αριθμό 21 και πάρθηκε στις 18
Δεκέμβρη 1940,δέιγμα της συνάφειας που είχαν οι δύο επιχειρήσεις!).
Συνοπτικά θα λέγαμε πως η επίθεση εναντίον της Ελλάδας εξυπηρετούσε ευρύτερους στόχους για την Γερμανική στρατηγική όπως: Ανύψωση
του «γοήτρου» του Άξονα, σύντμηση της γραμμής εφοδιασμού στις δυνάμεις του Ρόμελ στην Β. Αφρική, εξασφάλιση των «νώτων» για την
επίθεση στην ΕΣΣΔ, πίεση για ένταξη της Τουρκίας στον Άξονα κ.α
Για την προετοιμασία της επίθεσης προηγήθηκαν διπλωματικές αλλά και στρατιωτικές προετοιμασίες. Σ’ αυτές του «διπλωματικού χαρακτήρα»
εντάσσονται η προσχώρησης της Ρουμανίας στον Άξονα (23/11/1940) και της Βουλγαρίας(1/3/1941) με αντάλλαγμα την παραχώρηση της Δ.
Θράκης και της Α. Μακεδονίας. (Η μυστική συμφωνία που υπογράφτηκε προέβλεπε πως αυτή θα ανακοινωθεί αμέσως μετά την είσοδο των
γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα). Η Γιουγκοσλαβία υπογράφει σχετική συμφωνία στις 27/3/1941 όμως στις 27/3 ξεσπά λαϊκή
εξέγερση, ανατρέπει το «φιλογερμανικό μπλοκ» σχηματίζεται νέα κυβέρνηση και στις 29/3 κηρύσσεται γενική επιστράτευση.


Όσον αφορά τη στρατιωτική προετοιμασία. Για την επίθεση ετοιμάστηκε η 12η στρατιά, με δύναμη 500.000 ανδρών (32 μεραρχίες) με
επικεφαλής τον στρατάρχη Φον Λιστ. Στη δύναμη περιλαμβάνονται και 650 αεροπλάνα, ενώ 7 βουλγαρικές μεραρχίες ήταν έτοιμες να
εισβάλουν σε Δ. Θράκη και Α. Μακεδονία. Πιο συγκεκριμένα οι δυνάμεις είχαν την εξής σύνθεση: Το 18ο Ορεινό Σώμα με διοικητή τον στρατηγό Ντερ Φραντς. Το 30ο Σώμα, με διοικητή τον στρατηγό Οττο Χάρτμαν. Το 40ο Σώμα με διοικητή τον στρατηγό Γιορκ Στούμμε. Το 41ο Σώμα, που περιλάμβανε και μια μηχανοκίνητη μεραρχία SS. Το 50ο Σώμα με διοικητή τον στρατηγό Γκεόρκ Λίντεμαν. Την πρώτη Ομάδα
Τεθωρακισμένων με διοικητή τον στρατηγό Εβαλντ φον Κλάιστ. Το 8ο Αεροπορικό Σώμα με διοικητή τον Ριχτόφεν.
Από την άλλη πλευρά η χώρα μας, στο μέτωπο της Μακεδονίας-Θράκης είχε παραταγμένες 6 μεραρχίες. Μία ταξιαρχία στη Δ. Θράκη. Τρις
μεραρχίες (7η, 14η, 18η) και μία ταξιαρχία στην Α. Μακεδονία. Δύο μεραρχίες (12η, 20η) στην Κ. Μακεδονία. Μια μηχανοκίνητη (19η) με 30
ελαφρά άρματα στην Κ. Μακεδονία. Δηλαδή στην γραμμή που δέχτηκε η Ελλάδα την επίθεση διέθετε μόλις 3 μεραρχίες και 2 ταξιαρχίες!
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Βρετανική στρατιωτική βοήθεια προς την Ελλάδα, άρχισε να αποβιβάζεται στις αρχές του Μαρτίου και
αποτελούνταν από την 6η Αυστραλιανή μεραρχία, την 2η Νεοζηλανδική και την 1η Βρετανική ταξιαρχία αρμάτων μάχης, με συνολική δύναμη
59.000 (από τους οποίους μόνο οι 31.000 ήταν μάχιμοι). Οι δυνάμεις αυτές μαζί με 2 ελληνικές μεραρχίες (12η και 20η) αναπτύχθηκαν στα
μετόπισθεν ανατολικά του Αλιάκμονα ως τα Τέμπη.
Η επίθεση εξαπολύεται με σφοδρότητα στις 5.15’ της 6ης Απριλίου. Την ώρα στην Αθήνα ο Γερμανός πρέσβης Ερμπαχ ξυπνούσε τον Έλληνα
Πρωθυπουργό Αλ. Κορυζή και έδινε διακοίνωση στην οποία τονιζόταν πως «...Πάσα αντίστασις προς τον γερμανικόν στρατόν θα συντριβεί
αμειλίκτως...», ενώ ως «αιτίες» παρουσιαζόταν η έλλειψη πολιτικής «ουδετερότητας» («ενεπλέκετο εις τα έκτοτε υφιστάμενα αγγλικά σχέδια
κυκλώσεως της Γερμανίας») και την παραχώρηση στρατιωτικών ευκολύνσεων προς τους «Συμμάχους» («Η Ελλάς είχεν υπερμέτρως
παρασυρθεί από την αγγλικήν πολιτικήν επεκτάσεως του πολέμου και δενήτο πλέον κυρία των αποφάσεων της»).
Ο αγώνας των Ελλήνων στρατιωτών ήταν σκληρός αλλά άνισος. Η Γερμανική αεροπορία σφυροκοπά τις θέσεις άμυνας, τα βρετανικά
αεροπλάνα περιορίζονται κυρίως σε αναγνωριστικές πτήσεις. Την πρώτη μέρα της εισβολής τα γερμανικά στρατεύματα δεν μπορούν να
καταλάβουν γι’αυτό και τα παρακάμπτουν τα οχυρά Νυμφαία (Κομοτινή), Εχινός (Ξάνθη) καθώς και τα Ιστίμπεη, Κέλκαγια, Αρπαλούκι, (σε Μπέλλες), Ρούπελ, Λίσε κ.α Στιγμές απίστευτου ηρωϊσμού εξελίσονται. Το οχυρά Κέλκαγια και Ιστίμπεη καταλαμβάνονται μετά το κλείσιμο του εξαερισμού και την εκτόξευση αερίων μέσα σ’αυτά με τους στρατιώτες να λιποθυμούν ή να πεθαίνουν από ασφυξία. Την Τρίτη μέρα της εισβολής όμως τα πιο πολλά οχυρά αντέχουν ακόμη! Παρά όμως την ηρωική τους αντίσταση οι ηγέτες των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν άλλη άποψη. Ο Διοικητής του ΤΣΑΜ (Τμήμα Στρατιάς Ανατολικής Μακεδονίας) αντιστράτηγος Κ. Μπακόπουλος σε συνεργασία με τον αρχηστράτηγο Παπάγο προβαίνει σε συνθηκολόγηση με το διοικητή της 2ης Θωρακισμένη Μεραρχίας Φάιελ !
Το ερώτημα που προκύπτει και είναι αναπάντητο είναι γιατί  συνθηκολόγησαν και δεν υποχώρησαν συντεταγμένα στη γραμμή άμυνας του Αλιάκμονα ποταμού που είχε προκαθοριστεί ; Η ενέργεια προκάλεσε πολλές συζητήσεις αλλά και αντιρρήσεις από τους ίδιους τους στρατιώτες που έκαναν λόγο ακόμη και για «προδοσία». Το ίδιο το ΓΕΣ (στο βιβλίο της ΔΙΣ με τίτλο «Αγώνες εις την Δ. Μακεδονίαν και Δ. Θράκην 1941) αναφέρει : «...Η περί συνθηκολογήσεως διαταγή του ΤΣΑΜ δεν υπήρξεν ευπρόσδεκτος εις τας μονάδας αίτινες μέχρι της στιγμής εκείνης είχον διατηρήσει τας θέσεις των και αίτινες συνείχοντο από το συναίσθημα του νικητού. Η προοπτική της αδόξου καταλήξεως εις αιχμαλωσίαν,προεκάλεσεν, ως ήτο φυσικόν, δεδικαιολογημένην αντίδρασιν και η πρώτη σκέψις πολών ηγητόρων ήτο προσπάθεια διαφυγής μετά των τμημάτων των, προς την ελευθέραν και μαχομένην εισέτι Ελλάδα...».
Μετά την υπογραφή της συνθηκολόγησης τα γερμανικά στρατεύματα μπαίνουν στις 8 το πρωί , 9 Απρίλη , στη Θεσσαλονίκη. Εκεί στις 2 το
απόγευμα υπογράφεται το οριστικό πρωτόκολλο της συνθηκολόγησης και το σχετικό παράρτημα που τονιζόταν : «...Αι πολιτικαί αρχαί θα
παραμείνουν εις τας θέσεις των...Η Ελληνική Βασιλική Αστυνομία θα διατηρήσει τον οπλισμό της και θα εξακολουθήσει τα αστυνομικά της
καθήκοντα υπο την Ανωτέραν Γερμανικήν Διοίκησιν...».
Παρά την συνθηκολόγηση μονάδες (είτε από άγνοια, είτε από απειθαρχία) συνέχιζαν τον αγώνα, προσπαθώντας παράλληλα να διαφύγουν προς το ελεύθερο ακόμη κομμάτι της χώρας μας. Είναι χαρακτηριστικό πως τα οχυρά Ρούπελ, Περιθώρι και Λίσσε παραδίνονται το μεσημέρι της 10ης Απριλίου.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ, ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΕ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ ΩΡΕ;;;

τάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες
(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ - ΠΑΤΡΑΪΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ)
και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα
(ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα
που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...

Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;

Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου.
Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.


Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;

Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιχνίδι του χρηματιστηρίου,
δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, 
αλλά τον τζόγο. 

Κατάλαβες τώρα ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα
ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, 
με αέρα;
Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την... "ελεύθερη αγορά;"
Για να κλείσει ο μπακάλης της γειτονιάς
και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας.
Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό
με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες... διατροφής.

Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ
οι εκλεγμένοι μας;
Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι εμάς δυστυχισμένους.

Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου;
Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο -
και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των... αρχαιοτήτων.

Κατάλαβες τώρα γιατί αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό;
Θέλεις 20 ευρώ πλέον για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας
την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση του κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε "όμορφο" που παριστάνει τον... εργολάβο.

Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα... χαζοκούτια;
Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των... σήριαλς.
Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο. Να σου κάνουν με το ζόρι ''φιλική'' γλώσσα τα ... Τουρκικά!!!
Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.

Κατάλαβες τώρα γιατί σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου,
δίνοντάς σου μια θέση στο... "δημόσιο";
Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους... "εποίκους".

Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα... 70 του;
Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.
Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι΄ αυτό προωθούν την... υπογεννητικότητα.

Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι
κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές
της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" του τόπου.
Έτσι, δεν θα βρείτε ανάμεσά τους σήμερα σχεδόν κανέναν
από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες.

Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά;
Επειδή είναι υπεύθυνοι
για τον κάθε Έλληνα που δεν θα γεννηθεί,
για την κάθε Ελληνίδα που δεν θα γεννηθεί. Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο.
Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΜΑΣ



Φροντίζουμε τον Υμηττό



Την Κυριακή 31 Μαρτίου, μια πανέμορφη ανοιξιάτικη μέρα, μια ομάδα μελών και φίλων της Τράπεζας Αλληλέγγυου Χρόνου Χολαργού-Παπάγου ανέβηκε στους πρόποδες του Υμηττού.

Χαρήκαμε τη βόλτα και την παρέα μας και φροντίσαμε το πανέμορφο βουνό,
μαζεύοντας τα σκουπίδια στην περιοχή πίσω από το μοναστήρι του Αγ.
Ιωάννου Θεολόγου, στο δρόμο προς το tennis club Παπάγου. Η «συγκομιδή» ήταν πολύ πλούσια και στην προσπάθεια μας βοήθησαν με προθυμία ακόμη και περαστικοί πεζοπόροι.

Το αποτέλεσμα όπως και όλη η δράση, μας χαροποίησαν και ενίσχυσαν τη
σκέψη μας για σχεδιασμό και άλλων δραστηριοτήτων, έτσι ώστε να αξιοποιούμε δημιουργικά τον χρόνο μας, συμπράττοντας σε συλλογικές προσπάθειες.

Χολαργός, 2 Απριλίου 2013

        Η Συντονιστική Ομάδα
                     της
Τράπεζας Αλληλέγγυου Χρόνου
         Χολαργού-Παπάγου

ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ! ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ...ΣΕΙΡΑ!

Καλησπέρα Έλληνες. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Η "κυρία" ΓΚΡΑΤΣΙΕΛΑ ΓΚΡΟΛΟ (Ιταλο-Λιβανέζικης καταγωγής) βρίσκεται στην λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ στον αριθμό 128, ενώ το όνομα της, αναφέρεται συνολικά 4 φορές στη λίστα Λαγκάρντ!

Η μητέρα της....
ΡΕΓΓΙΝΑ ΑΜΠΟΥΑΦ, βρίσκεται επίσης στην λίστα Λαγκάρντ στη θέση 2 αλλά και στην θέση 767.

Η γιαγιά της Γκρατσιέλας, ΕΛΕΝΗ ΣΑΦΡΑ - ΚΟΥΜΑΝΙΩΤΗ, βρίσκεται και αυτή στην Λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ, στον αριθμό 127.

Η κ. ΓΚΡΑΤΣΙΕΛΑ ΓΚΡΟΛΟ είναι σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Και τώρα το καλύτερο...

Ο "κ". Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που ερευνά την Λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ !!!

Σας φαίνεται εξοργιστικό; Ξαναδιαβάστε το άλλη μια φορά για να σας φανεί ακόμα περισσότερο.

Οποιοσδήποτε βουλευτής με το στοιχειώδες ήθος (φυσικά στην Ελλάδα αυτά δεν πάνε μαζί), βρισκόταν στη θέση του Μανώλη Κεφαλογιάννη, έπειτα από τις συγκεκριμένες "αποκαλύψεις" θα είχε παραιτηθεί, σωστά; Ε διαβάστε τώρα και τις δηλώσεις του Μανωλιού μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος και αλλάξτε πλευρό:

«Τώρα που έμαθα ότι η γυναίκα μου είναι στη λίστα Λαγκάρντ, την αγαπώ ακόμα περισσότερο» έλεγε χαμογελώντας σε συναδέλφους του ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Μαν. Κεφαλογιάννης

Πριν κοιμηθείς σήκω να πας να πληρώσεις το τέλος ακινήτων, το χαράτσι και την εφορία, γιατί μαζί τα φάγαμε

ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ! ΕΝΤΟΛΗ ...ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!



Λουρίδες είχε η… «νέα» Σημαία σε πολλές πόλεις κατά την Παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Πρόκειται περί σχεδίου των πολιτικών εγκληματιών της ΕΕ να αλλάξουν την Ελληνική Σημαία και να βγάλουν από αυτή το το θρησκευτικό σύμβολο του Σταυρού στο άνω αριστερό μέρος της. Ιδού η φωτογραφία από ...σημαιοστολισμένο δήμο χωρίς τον σταυρό από τη σημαία! Στο εξής θα μπαίνει σε όλο και περισσότερους δήμους, εμφανίζοντας την ελληνική σημαία μόνο με μπλε και άσπρες παράλληλες γραμμές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να συντονίσει τις ελληνικές προσπάθειες με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. που εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία. Ως γνωστό μόνο 6 από τις 27 χώρες της ΕΕ έχουν το σύμβολο του σταυρού στη σημαία τους: Η Φινλανδία, η Σουηδία, η Δανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Μάλτα και βεβαίως η Ελλάδα. 
Να το θυμάστε: τα καθίκια της ΕΕ μπορεί να φτάσουν στο σημείο να πουν ότι για να μας δώσουν την επόμενη δόση θα πρέπει να αλλάξουμε το εθνικό μας σύμβολο και να αφαιρέσουμε τον σταυρό από αυτό! Μην αμφιβάλλετε ότι  πολιτικές...οντότητες σαν τον Βενιζέλο, Σαμαρά ή τον Κουβέλη, δεν θα διστάσουν να πουν ναι: "Προκειμένου να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, ας αφαιρέσουμε και το σταυρό από την σημαία"! 
Γιατί, μήπως κάποιοι αμφιβάλλουν ότι και ο Τσίπρας θα έκανε το ίδιο; Ο Τσίπρας πρώτα-πρώτα θα καταργήσει τις παρελάσεις και μετά και το σταυρό!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ



                  822


  1ος Δρόμος Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής
«ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ – 2013» Συμπληρώθηκε το όριο συμμετοχών για την διαδρομή των 14 χλμ.

 ·         H Οργανωτική Επιτροπή της Διοργάνωσης:1ος Δρόμος Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής ,«ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ – 2013»,με ημερομηνία διεξαγωγής ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013,ενημερώνει ότι το όριο συμμετοχών για την διαδρομή των 14 χλμ.,έχει συμπληρωθεί.

·         Ως εκ τούτου, από σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου μέχρι την Τετάρτη 10 Απριλίου που λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν δηλώσεις συμμετοχής για τη διαδρομή 14 χλμ. ,οι οποίες θα μπαίνουν σε λίστα αναμονής ,με
·         κριτήριο την ημερομηνία/ώρα υποβολής. Η εγγραφή στην λίστα αναμονής δεν εγγυάται την συμμετοχή στον αγώνα.

·         Σημείωση :Οι αιτήσεις συμμετοχής για τις άλλες δύο διαδρομές, (2,4χλμ για ενήλικες και μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου και το 1χλμ για μαθητές 4ης, 5ης, 6ης Δημοτικού), εξακολουθούν  να λαμβάνονται κανονικά.

·         ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ www.agiaparaskevi.gr, ΤΗΛ. 213 2004 584