Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Το πρόσχημα θα είναι η Οικονομία αλλά ο πραγματικός λόγος είναι η λαίλαπα των Εθνικών Θεμάτων! «Να ευχόμαστε μην χάσουμε την Θράκη», λένε πολιτικοί αναλυτές και στρατιωτικοί



Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των αυριανών δημοτικών εκλογών, ο Παπανδρέου,  θα προκηρύξει άμεσα εκλογές. (ενδεχομένως μετά από μερικές ημέρες). Η περίπτωση, θυμίζει την αντίστοιχη του Καραμανλή αλλά σε χειρότερη έκδοση.
Το κρίσιμο ζήτημα δεν είναι η Οικονομία της χώρας και η αναμενόμενη πτώχευση, αλλά τα εθνικά θέματα και η «μειωμένη εθνική κυριαρχία» για την οποία μας προετοιμάζει ο Πρωθυπουργός από τον περασμένο Δεκέμβριο.
Πίσω από όλη αυτή την ιστορία κρύβεται πάλι η SIEMENS!!! Ο εκβιασμός που δέχεται η χώρα μας είναι ωμός: Αν υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από οποιαδήποτε πολιτική δύναμη (Ν.Δ. ΛΑΟΣ ή και Κ.Κ.Ε.) για τα εθνικά μας θέματα, τότε θα βγει από το συρτάρι ο μπαμπούλας της SIEMENS. Τα ανομολόγητα στοιχεία που υπάρχουν εκεί και δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ότι καίνε όλα τα κόμματα! Αν έβγαιναν τα στοιχεία αυτά θα γκρεμιζόταν όλο το πολιτικό οικοδόμημα και θα πήγαιναν στον διάολο όλοι οι πολιτικοί μας φωστήρες. Γι’ αυτό και η περίπτωση SIEMENS  κρατά χειροπόδαρα δεμένο όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
Έτσι λοιπόν ο Παπανδρέου, εν’ όψει των κρίσιμων εθνικών θεμάτων και των ραγδαίων εκπτώσεων που αναμένονται σε αυτά, δεν πρόκειται να πάρει μόνος του την ευθύνη να οδηγήσει την χώρα σε ταπεινωτική εθνική ήττα. Ήδη προετοίμασε το έδαφος γι’ αυτό, λέγοντας και ξαναλέγοντας για «μειωμένη εθνική κυριαρχία», τώρα όμως η ευθύνη της εθνικής ξεφτίλας θα είναι συλλογική! Με άλλα λόγια θα προκηρυχθούν εκλογές και είτε δεν θα προκύψει Κυβέρνηση είτε θα υπάρξει  άμεσα Κυβέρνηση συνεργασίας ή ακόμα και Οικουμενική Κυβέρνηση, προκειμένου να διαχειριστεί την επερχόμενη ταπεινωτική εθνική μας υποχώρηση σε Αιγαίο και Θράκη.
Οι δύο επισκέψεις του Ερντογάν στην Αθήνα, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, μόνον τυχαίες δεν ήταν. Ο Ερντογάν ήρθε να πάρει τόσο την συνδιαχείριση του Αιγαίου, την εκμετάλλευση του φυσικού του πλούτου όσο και να διεκδικήσει την πίττα της Θράκης. Η Θράκη, που αυτή την στιγμή ουσιαστικά διοικείται από το  εκεί τουρκικό Προξενείο, έχει ήδη κοσσοβοποιηθεί.   Μάλιστα, πολιτικοί αναλυτές, ακόμη και Έλληνες στρατιωτικοί που γνωρίζουν, λένε: «Ας ευχηθούμε να μην χάσουμε τελείως την Θράκη».
Εθνική ξεφτίλα αναμένεται και στο θέμα των Σκοπίων, τα οποία βεβαίως και θα ονομαστούν με όνομα που θα περιέχει την λέξη «Μακεδονία». Το μόνο ίσως που προσδοκά η Ελλάδα είναι να έχει ένα σύνθετο όνομα του τύπου «Νέα Μακεδονία» ή «Βόρεια Μακεδονία».

Η κατάσταση είναι περισσότερο από ποτέ κρίσιμη και η εθνική ξεφτίλα που μας περιμένει πρέπει να έχει την σφραγίδα όλων των πολιτικών της χώρας!



Ο ΞΥΔΗΣ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ! ΞΥΔΗΣ: «ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΗΣ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ»


Ολομέτωπη επίθεση σε βάρος του αντιπάλου του Νικολάου άσκησε ο Δήμαρχος Παπάγου κατά την τελευταία προεκλογική του ομιλία η οποία έγινε χθες βράδυ στην οδό 25ης Μαρτίου (απέναντι από το Δημοτικό μέγαρο Παπάγου) και σε παράλληλο χρόνο με την ομιλία του Νικολάου, η οποία διεξαγόταν έξω από το Δημαρχείο Χολαργού.
Η ομιλία Ξύδη η οποία έγινε μπροστά σε τουλάχιστον 500 άτομα, ήταν ένας καταπέλτης σε βάρος του Νικολάου, με επιχειρήματα και video-wall ντοκουμέντα. Ο κ. Ξύδης χαρακτήρισε χωρίς φειδώ «συκοφάντη και πολιτικό αμοραλιστή» τον αντίπαλό του Δήμαρχο Χολαργού,  ο οποίος «αντί να ζητήσει συγγνώμη από τους δημότες του για τα τεράστια χρέη που δημιούργησε στον Δήμο Χολαργού έχει και το θράσος να καταφεύγει σε συκοφαντίες σε βάρος μας, λέγοντας ότι -δήθεν- και ο Δήμος Παπάγου έχει χρέη.  Δείτε τι έλεγε ο κ. Νικολάου όταν παρακολούθησε τον τελευταίο δημοτικό απολογισμό μας».

Αμέσως, σε γιγαντοοθόνη  προβλήθηκε βίντεο-ντοκουμέντο (πάνω φωτό) με τους επαίνους και διθυράμβους Νικολάου προς τον Ξύδη για τον «άρτιο και εμπεριστατωμένο» όπως χαρακτήριζε τον απολογισμό του Δημάρχου Παπάγου. Μάλιστα ο κ. Νικολάου επανέλαβε δύο φορές τους επαίνους προς τον Ξύδη, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος για τον Χολαργό δεν είχε καταρτίσει τέτοιον απολογισμό!  Ιδού τι ακριβώς έλεγε το ηχητικό ντοκουμέντο:  «Θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο για τον απολογισμό που έκανε. Εμπεριστατωμένος, σαφής και έδινε και στον πιο απλό πολίτη να καταλάβει τι και πώς έχει κινηθεί ο Δήμος οικονομικά και τεχνικά κατά το έτος 2009. Είναι από τους λίγους δήμους, έχω ακούσει και άλλους απολογισμούς, πιθανόν και εμείς να μην έχουμε κάνει τέτοιο απολογισμό. Μπράβο Βασίλη, σε συγχαίρω γι’ αυτό».  
Γέλια και ειρωνείες προς το πρόσωπο του Νικολάου για την αφερεγγυότητά του, διέκοψαν για λίγο  την ομιλία Ξύδη, ο οποίος επανήλθε για να τονίσει:
«Γελάμε με τον κ. Νικολάου αλλά αναγκάζομαι να προβάλλω το ντοκουμέντο γιατί ο κ. Νικολάου δεν σεβάστηκε ούτε το πολιτικό κλίμα ούτε τον Δήμο Παπάγου. Αποδείχθηκε συκοφάντης και πολιτικός αμοραλιστής. Αντί να δει πώς κατάντησε τον δήμο του ο οποίος είναι από τους πιο χρεωμένους δήμους σε όλη την Ελλάδα, έρχεται να μας συκοφαντήσει ότι κι εμείς –δήθεν- έχουμε χρέη στο Δήμο Παπάγου. Ο κ. Νικολάου ο οποίος δεν έχει καταθέσει τα τελευταία 4 χρόνια ούτε ισολογισμό ούτε απολογισμό του Δήμου Χολαργού, έχει το θράσος να κατηγορεί σήμερα τον δήμο μας ο οποίος είναι απόλυτα διαφανής και με θετικό πρόσημο».
Ο κ. Ξύδης διάβασε και την καταγγελία των εργαζομένων του δήμου Χολαργού σε βάρος του Νικολάου:  "Καταγγέλλουμε την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά του Δημάρχου κ. Δ. Νικολάου που μετέρχεται μεθόδους εργασιακής ζούγκλας όπως: Ανασφάλιστη εργασία, υπεξαίρεση αποδοχών (ποσοστών υπηρεσίας σερβιτόρων), μη καταβολή προσαυξήσεων κ.λ.π. Οι εκβιασμοί του Δημάρχου και του περιβάλλοντός του προς τους εργαζόμενους ότι «…δεν θα ξαναβρείτε δουλειά στο Δήμο είτε αλλού όσο περνάει από το χέρι μας…», μας θυμίζουν άλλες ξεπερασμένες εποχές».
Με όλα αυτά τα στοιχεία και πολλά ακόμα ο κ. Ξύδης κέρδισε τις εντυπώσεις, σαρώνοντας τον Νικολάου αλλά και συγκεντρώνοντας τον ενθουσιασμό του πλήθους, μερικοί εκ των οποίων ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και συνθήματα υπέρ του Ξύδη.

Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΕΝΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΞΥΔΗ!

Ο Αντώνης Πολύδωρας επιβεβαίωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι είναι σε κοινή πορεία με τον Βασίλη Ξύδη, στηρίζοντας ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητά του. Ήταν παρών στην εκδήλωση και καθόταν στην πρώτη θέση των καθισμάτων (τον βλέπουμε στο παραπάνω στιγμιότυπο, έχοντας δίπλα του τον κ. Δεμέστιχα και πιο δίπλα τον κ. Πανταζόπουλο), αδιαφορώντας χαρακτηριστικά για το τι έλεγε ο Νικολάου, που την ίδια ώρα πραγματοποιούσε την δική του  συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Χολαργού. Ο Αντώνης Πολύδωρας μάλιστα, χειροκρότησε πολλές φορές τον Ξύδη, την ώρα που ο τελευταίος μιλούσε  και κατακεραύνωνε τον Νικολάου!

Όλα αυτά και με δεδομένο ότι ο Ξύδης έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στην επιχειρηματολογία αλλά και επειδή η δύναμη των Πολυδωραίων παίζει καταλυτικό ρόλο κάθε φορά στις εκλογές, είναι πολύ πιθανό ο Νικολάου να βρεθεί τρίτος και έξω από το εκλογικό παιχνίδι το βράδυ των εκλογών.
Εκτός και αν υπάρξουν απρόβλεπτες εκπλήξεις.  

ΜΠΑΛΚΟΝΑΤΟΣ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΠΕΙΘΕΙ....
ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ

Η τελευταία προεκλογική ομιλία του Νικολάου, έγινε έξω από το Δημαρχείο Χολαργού ενώπιον 500 ατόμων. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού έχει εξελιχθεί σε άνετο μπαλκονάτο πολιτικό, ο οποίος έχει καλή επικοινωνία με το κοινό. Μάλιστα σε κάποια στιγμή του λόγου του, είπε: «τι να τα κάνω τα χαρτιά δεν τα χρειάζομαι» και άρχιζε από στήθους να εκφωνεί τον λόγο του.
Όμως ο Νικολάου αν πείθει, θα πείθει όσους δεν τον ξέρουν ή τον έβλεπαν για πρώτη φορά στο μπαλκόνι.
Η πολιτική του είναι ήδη γνωστή τα τελευταία 8 χρόνια, μέσα στα οποία βύθισε τα οικονομικά του δήμου του,  καθιστώντας τον έναν από τους πιο χρεωμένους δήμους πανελληνίως.
Κατά τα άλλα,  ο Νιικολάου προσπάθησε πάλι να επαναφέρει το θέμα των οικονομικών του δήμου Παπάγου, λέγοντας ότι «ψεύδεται ο Ξύδης, επειδή  αποκρύπτει τα χρέη του δήμου του, τα οποία φτάνουν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ» (!!!) Όπως όμως αναφέρουμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, το πολιτικό ψεύδος είναι του Νικολάου ο οποίος, σύμφωνα με ομολογία στελέχους του, σχεδίασε και δημοσιοποίησε το πυροτέχνημα περί χρεών του δήμου Παπάγου για να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους!
Ο Νικολάου κατήγγειλε τον Ξύδη για εγκατάλειψη της Κάτω Ζώνης Παπάγου, για το γεγονός ότι έχει εγκαταστήσει τα απορριμματοφόρα του δήμου μέσα στο δάσος και για το ότι "θέλει να καταστρέψει το γήπεδο Παπάγου για να κάνει υπόγειο γκαράζ." Όπως δήλωσε ο Νικολάου "θα απομακρυνθούν τα απορριμματοφόρα από το δάσος, όπως επίσης το γήπεδο δεν θα χαλάσει αλλά αντίθετα θα αξιοποιηθεί και θα τοποθετηθεί χλοοτάπητας". Επίσης ο Νικολάου καταδίκασε τον Ξύδη για το γεγονός ότι έχει επιβάλει πολύ υψηλά δημοτικά τέλη, υπογραμμίζοντας ότι «όταν αναλάβουμε την νέα Δημοτική Αρχή θα μειώσουμε τα δημοτικά τέλη στου Παπάγου και θα τα εξομοιώσουμε με αυτά του Χολαργού».


ΣΗΜΑΙΝΟΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: «ΣΧΕΔΙΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΔΗΘΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ»!!!


Εκπληκτικό, φοβερό όσο και αποκαλυπτικό του ύπουλου και ανέντιμου προεκλογικού κλίματος που σχεδιάστηκε από τον Νικολάου, προκειμένου να πλήξει την υποψηφιότητα του βασικού του αντιπάλου, Βασίλη Ξύδη! Σημαίνον στέλεχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Νικολάου, από τα σημαντικά και προβεβλημένα στελέχη του συνδυασμού, σε προχθεσινή συνομιλία που είχε με τον εκδότη-δημοσιογράφο του «Ανεξάρτητου Παρατηρητή» Μάκη  Βραχιολίδη, ομολόγησε το εξής εκπληκτικό:
«Ο Ξύδης έχει απόλυτο δίκιο αναφορικά με τα οικονομικά του Δήμου Παπάγου. Όμως ο σχεδιασμός από την πλευρά του Νικολάου και της παράταξης, υπήρξε σκόπιμος και δόθηκε επίτηδες αυτή η διάσταση ώστε να δημιουργήσει  εντυπώσεις στους ψηφοφόρους και να πλήξει όσο το δυνατόν περισσότερο την εικόνα του Ξύδη»!!!
Αυτή και μόνον η δήλωση, αποκαλύπτει το πώς διεξάγονται σήμερα οι προεκλογικοί αγώνες: Με χτυπήματα κάτω από την μέση και με λάσπη. Ρίξε όσο περισσότερη λάσπη μπορείς, πες πολιτικά ψεύδη και μπορεί να βγεις κερδισμένος.
Κάπως έτσι δεν κέρδισε τις εκλογές ο Παπανδρέου; Λέγοντας ψέματα ότι «υπάρχουν λεφτά», καταδικάζοντας την πολιτική μειώσεων των μισθών και συντάξεων, με αποτέλεσμα να παραπλανήσει και να υποκλέψει την ψήφο της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και όταν ήρθεστην εξουσία, τάραξε τον ελληνικό λαό στις περικοπές μισθών και συντάξεων, έβαλε την χώρα στο ΔΝΤ και την οδηγεί μαθηματικά στην χρεωκοπία.

Η εφημερίδα μας δεν αποκαλύπτει ούτε πρόκειται να αποκαλύψει το όνομα του υποψηφίου που μας ομολόγησε τα παραπάνω και για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας και για να μην πλήξει την δική του υποψηφιότητα.

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ (ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ) ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ!


Ας μην αναρωτιόμαστε γιατί η χώρα μας έχει φτάσει σε αυτό το κακό χάλι: Το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο εντεταλμένος δικαστικός φορέας που ελέγχει τη νομιμότητα των δαπανών του κράτους, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το οικονομική κατάντια της χώρας. Ακριβώς επειδή θεωρούσε ως νόμιμες τις περισσότερες παράνομες κρατικές δαπάνες και επειδή έκανε επί δεκαετίες έκανε τα στραβά μάτια,  η Ελλάδα οδηγείται στο χείλος της καταστροφής.
Σήμερα λοιπόν για να επιβεβαιωθεί η διαχρονική διαπλοκή μεταξύ Πολιτείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι Ραγκούσης –Παπακωνσταντίνου εξέδωσαν την 62429 ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) , στις 29 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την οποία δίνουν εκλογική αποζημίωση σε περισσότερους από 350 υπαλλήλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου!!!
Η Πολιτεία δηλαδή έκοψε τα 250 ευρώ της εκλογικής αποζημίωσης από τους δημοτικούς υπαλλήλους, που ξεροσταλιάζουν στους δήμους και στα εκλογικά κέντρα για να φέρουν σε πέρας την εκλογική διαδικασία και δίνει 450 € σε κάθε υπάλληλο του ελεγκτικού συνεδρίου ως εκλογική αποζημίωση!!!

Η μόνη απασχόληση εκάστου υπαλλήλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις εκλογές, είναι να βεβαιώνει την εκλογική δαπάνη από το σουβλάκι ή το τοστ που θα φάει ο δικαστικός αντιπρόσωπος κατά την ημέρα των εκλογών!!!  Γι’ αυτήν ακριβώς τη...  σπουδαία απασχόληση των υπαλλήλων του  Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι Ραγκούσης- Παπακωνσταντίνου αποφάσισαν να δαπανήσουν 150.000 € από τα Ταμεία του Κράτους. 
Τα παίρνουν από τους δύσμοιρους δημοτικούς υπαλλήλους για να τα δώσουν στο Ελεγκτικό Συνέδριο!   

ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΤΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ! 
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΚΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΛΑΚΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 Σε σφορδρή καταγγελία σε βάρος του Δήμου Χολαργού και του Νικολάου προέβη με χθεσινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομσπονδία υπαλλήλων τουριστικών επαγγελμάτων, με αφορμή την μη καταβολή των δεδουλευμένων  στους υπαλλήλους του δημοτικού αναψυκτηρίου. 
Η καταγγελία, η οποία τρίζει συνθέμελα τον προεκλογικό αγώνα του Νικολάου, ο οποίος μάλιστα φοβάται ότι στην σημερινή τελευταία προεκλογική του ομιλία μπορεί να έχει συγκεντρωμένους-απλήρωτους υπαλλήλους για να διαδηλώσουν σε βάρος του, έχει ως ακολούθως:

"Καταγγέλλουμε την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά των υπευθύνων της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Δήμου Χολαργού (Δημοτικό Καφέ Χολαργού) που με την κάλυψη ασφαλώς και του Δημάρχου κ. Δ. Νικολάου μετέρχονται ίδιων μεθόδων της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα, μη εφαρμόζοντας την εργατική νομοθεσία και τις Σ.Σ.Ε. όπως: Ανασφάλιστη εργασία, υπεξαίρεση αποδοχών (ποσοστών υπηρεσίας σερβιτόρων), μη καταβολή προσαυξήσεων όπως νυχτερινά και εορτολόγια, μη καταβολή άδειας – επιδόματος αδείας ακόμη και του 2008 – 2009, μη καταβολή κανονικού δώρου Χριστουγέννων καθώς και εισφοροδιαφυγή, αφού ασφαλίζει τους σερβιτόρους ως δήθεν βοηθούς με όφελος μειωμένο ασφάλιστρο.
Σε προσπάθεια του προεδρείου της Ομοσπονδίας μας για συνάντηση με τους υπευθύνους της Δημοτικής Επιχείρησης και το Δήμο προς διευθέτηση της εργατικής διαφοράς εισπράξαμε την περιφρόνηση και την απαξίωσή τους.
Εγκαλούμε τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Δ. Νικολάου να καταβάλει άμεσα τις δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων, όπως άλλωστε οφείλει λόγω και της δημόσιας θέσης του, πριν κριθεί και γι’ αυτό από την κοινωνία του Χολαργού στις επερχόμενες εκλογές.
Οι εκβιασμοί του Δημάρχου και του περιβάλλοντός του προς τους εργαζόμενους ότι «…δεν θα ξαναβρείτε δουλειά στο Δήμο είτε αλλού όσο περνάει από το χέρι μας…», μας θυμίζουν άλλες ξεπερασμένες εποχές και δεν τρομοκρατούν τους εργαζόμενους που μαζί με το συνδικάτο τους θα συνεχίσουν με κάθε τρόπο τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΡΟΥΤΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ"


Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΜΑΝΤΑΣ Αύριο η κηδεία του (4.00 μ.μ.) από τον ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού)



Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο πρώην Δήμαρχος Σοφοκλης Μαντάς.
Ο εκλιπών διετέλεσε πρώτος Δήμαρχος της μεταπολίτευσης και παρέμεινε στον δημαρχιακό θώκο έως το 1981 οπότε και τον διαδέχθηκε ο Χαράλαμπος Σκούρτης.
Επρόκειτο για απόλυτα έντιμο Δήμαρχο ο οποίος διοίκησε συνετά τον δήμο Χολαργού για 8 χρόνια.
Η τελευταία φορά που έδωσε συνέντευξη ήταν στον «Ανεξάρτητο Παρατηρητή» και συγκεκριμένα στα 2007 όταν και με την ετήσια έκδοση ALBUM έγινε αφιέρωμα στην ιστορία του Χολαργού και στους δημάρχους της περιοχής από τα χρόνια της μεταπολίτευσης έως τις μέρες μας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Σοφοκλής Μαντάς, αν και Κεντρώος και από τα ιδρυτικά στελέχη της ιστορικής ΕΔΗΚ στις εκλογές του 1978 συνεργάστηκε με το Κ.Κ.Ε. και κατάφερε να επανεκλεγεί Δήμαρχος.
Ο Μαντάς διετέλεσε και Πρόεδρος της ΕΔΗΚ, ενώ πριν από αρκετά χρόνια παρέδωσε τα…κλειδιά του ιστορικού κόμματος στον καθηγητή Πανεπιστημίου Νεοκλή Σαρρή,  ο οποίος παραμένει έως και σήμερα Πρόεδρος της ΕΔΗΚ.
Η κηδεία του Σοφοκλή Μαντά θα γίνει αύριο Παρασκευή 5/11/2010 στις 4.00 μ.μ. από τον ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού. Η εφημερίδα μας εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους του εκλιπόντος. (οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή".

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΟ ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΥΔΗ!


Με νέα δριμύτατη όσο και απογυμνωτική σε βάρος του Νικολάου ανακοίνωση,  ο Δήμαρχος Παπάγου,  δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το ότι είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής  στο άτυπο debate -μέσω επιστολών- που ξεκίνησε εδώ και 15 περίπου ημέρες ανάμεσα στους δύο υποψήφιους Δημάρχους. Ο Νικολάου, ο οποίος έδινε δημοσίως συγχαρητήρια στον Ξύδη για τον  "εμπεριστατωμένο απολογισμό" του -όπως τον χαρακτήριζε- εμφανίστηκε στις εκλογές να χαρακτηρίζει ...ψεύτη τον Ξύδη, καθώς και ότι αποκρύπτει στοιχεία από τον απολογισμό του!!!
Ο Ξύδης, με την παρακάτω ανακοίνωση, ουσιαστικά προσδιορίζει ως αναξιόπιστο και πολιτικάντη τον Νικολάου!
"Επειδή ο υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Δημήτρης Νικολάου συνεχίζει το serial περί τα οικονομικά των δήμων, με ψεύδη και ανακρίβειες, αντί άλλης απάντησης, παραθέτομε τι είχε πρόσφατα πει ο ίδιος για τα οικονομικά του δήμου Παπάγου, κατά την ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Παπάγου για τον απολογισμό πεπραγμένων του δήμου την 8-7-2010, στην οποία παρέστη με πολλούς δημοτικούς του συμβούλους :

ΝΙΚΟΛΑΟΥ :….Σε ότι αφορά τον απολογισμό, είναι από τις λίγες φορές, γιατί εμείς δεν έχουμε κάνει έτσι τόσο εμπεριστατωμένο, θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο για τον απολογισμό που έκανε, ο οποίος ήτανε εμπεριστατωμένος, σαφής και έδινε και στον πιο απλό πολίτη να καταλάβει τι και πώς έχει κινηθεί ο Δήμος οικονομικά και τεχνικά κατά το έτος 2009. Είναι από τους λίγους Δήμους, έχω ακούσει και άλλους απολογισμούς, πιθανόν και εμείς να μην έχουμε κάνει τέτοιο απολογισμό Βασίλη. Σε συγχαίρω γι’ αυτό.

            Αυτή είναι η τελευταία απάντηση στα ψεύδη του κ. Νικολάου. Ας συνεχίσει το μονόλογο του χωρίς εμάς.



Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού
με το συνδυασμό «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»


Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

                                                                         
Κατά 45.000 περίπου άτομα αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των λαθρομεταναστών στους επόμενους τρεις μήνες στην Αθήνα! Η πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι "ανοιχτά σύνορα υποδοχής για όλους"!!! Ακούγεται εξωφρενικό αλλά είναι αληθινό. Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Θανάση Αργυράκη στον Τύπο της Κυριακής καταγράφει με τον πιο δραματικό τρόπο το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η οποία αντί να ακολουθεί πολιτική τιθάσευσης της παράνομης λαθρομετανάστευσης, έχει ανοίξει τα σύνορά της υποδεχόμενη αδιακρίτως και χωρίς υγειονομικούς ελέγχους, όλους τους εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες που εισέρχονται από τα βόρεια σύνορά μας.
Ο Θανάσης Αργυράκης σημειώνει στο ρεπορτάζ του:
"Στον αστυνομικό σταθμό υποδοχής, έξω από την Ορεστιάδα, εκτυλίσσονται εικόνες απίστευτης ντροπής τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ΕΕ γενικότερα. Ημερησίως, τουλάχιστον 500 άτομα στοιβάζονται στο πρώην εργοστάσιο που έχει μετατραπεί από το 2007 σε χώρο υποδοχής μεταναστών. Και τότε, εξηγούν στελέχη της ΕΛΑΣ, “καθημερινώς φιλοξενούσαμε γύρω στα 400-500 άτομα. Έπρεπε να μείνουν εδώ όμως, περί τους τρείς μήνες. Τώρα, δεν τους κρατάμε πάνω από τρείς ημέρες. Αυτό και μόνο σημαίνει ότι ο αριθμός των μεταναστών που  κατεβαίνει στην Αθήνα έχει δεκαπλασιαστεί”. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί, όπως τονίζει ο κ.Νίκος Νικολαΐδης, νομαρχιακός σύμβουλος Έβρου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του υποψηφίου περιφερειάρχη, κ.Γιώργου Παυλίδη, ότι η απόλυτη πλειοψηφία των μεταναστών φεύγει χωρίς να έχει εξεταστεί για ασθένειες από τις ελληνικές υγειονομικές αρχές. Κάτι που σίγουρα εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία σε όλη τη χώρα και πολύ περισσότερο στην Αθήνα. Την ίδια επισήμανση κάνει τόσο ο κ.Ζαμπουνίδης, όσο και ο κ.Παπαΐωάννου. Ο τελευταίος λέγει: “Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να εξεταστούν από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Αλλά δεν γίνεται. Το νοσοκομείο έχει να ασχοληθεί με έναν τοπικό πληθυσμό της τάξης των 60.000, και, παρ’όλα αυτά το προσωπικό του, όσους μπορεί, εξετάζει. Οι περισσότεροι όμως, φεύγουν χωρίς να ξέρει κανείς εάν έχουν κάτι ή όχι”. Ο κ. Γιώργος Παυλίδης, απο την πλευρά του, καταγγέλλει με δριμύτητα το φαινόμενο, μιλάει για “ξέφραγο αμπέλι”, θεωρεί ότι αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για τη χώρα το πρόβλημα και τονίζει ότι “αν οι αρμόδιοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, και να προστατεύσουν τα σύνορα της χώρας, να παραιτηθούν”."


Κάπως έτσι δημιουργούνται τα γκέτο στον Άγιο Παντελεήμονα. Με τον ρυθμό αυτό η Ελλάδα θα παραδοθεί στο απόλυτο χάος. Να λάβει κανείς υπόψιν του ότι "Το 80% των μεταναστών προέρχεται από το Ιράκ και το Αφγανιστάν και οι υπόλοιποι είναι Παλαιστίνιοι, Σομαλοί, Ιρανοί και Γεωργιανοί. “Τα σύνορα του Έβρου όμως -τονίζει ο κ.Νικολαΐδης- είναι σύνορα της ΕΕ. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, να αδιαφορούν οι Βρυξέλλες και για την τραγωδία αυτών των ανθρώπων και για το ότι μπαίνει πλέον σε ευρωπαϊκό έδαφος ανεξέλεγκτος αριθμός μεταναστών. Εάν, όπως όλα δείχνουν, οι περισσότεροι από αυτούς μείνουν στην Ελλάδα, οδηγούμαστε σταδιακά σε αλλοίωση του πληθυσμού."


Η Ε.Ε. είναι γνωστόν ότι ενδιαφέρεται για τα συμφέροντά της και για το πώς θα εξοφλήσει η Ελλάδα τα χρέη της. Για το δικό της χρέος όμως απέναντι σε αυτή την κατάσταση που αντιμετωπίζει ένα κράτος-μέλος της, δεν κάνει λόγο κανένα. Το θλιβερότερο ίσως είναι ότι λόγο κανέναν δεν κάνει και ο αρμόδιος Έλληνας Πρωθυπουργός. 

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ: “ΦΕΡΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ”!!!

                                                             
Τα λεφτά τους πίσω ζητούν οι υπάλληλοι του δημοτικού κυλικείου στο άλσος, μετά τον εμπαιγμό που –όπως καταγγέλλουν- δέχτηκαν από τον Δήμο Χολαργού και τον Δήμαρχο! Χιλιάδες ευρώ τα οποία τους τα …έφαγε ο Δήμος, μετά από τις παράνομες και μεσαιωνικού τύπου συμβάσεις έργου που τους ανάγκασε να υπογράψουν, προκειμένου να τους προσλάβει! 
Αυτό είχε ως συνέπεια οι υπάλληλοι του Αναψυκτηρίου να χάσουν πολλές χιλιάδες ευρώ σε επιδόματα, υπερωρίες, ποσοστά επί των πωλήσεων κ.λ.π.
Όσοι από τους εργαζόμενους του κυλικείου είχαν το σθένος να μην υπογράψουν αυτές τις παράνομες συμβάσεις πρόσληψής τους, έκαναν παράσταση στην Δημοτική Αρχή Χολαργού, εκπροσωπούμενοι από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργατών Τουρισμού και μέλος του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ κ. Λεωνίδα Καραθανάση.
Ο κ. Καραθανάσης τόνισε προς τους υπευθύνους του Δήμου, ότι «ακόμη και αυτοί οι υπάλληλοι που αναγκάστηκαν να υπογράψουν τις συμβάσεις, θα διεκδικήσουν τα χρήματα που τους οφείλει η Επιχείρηση του Δήμου. Και αυτό διότι όσες συμβάσεις κινούνται έξω από τα πλαίσια των κλαδικών συμβάσεων και των νόμων του κράτους, δεν έχουν καμία απολύτως ισχύ, ακόμη και αν έχουν υπογραφεί από τους εργαζόμενους».
Μάλιστα, ο κ. Καραθανάσης τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Δημοτική Επιχείρηση που συνέταξε την παράνομη σύμβαση πρόσληψης προσωπικού, προσδιόριζε παρανόμως τους υπαλλήλους ως «Βοηθούς Σερβιτόρου» την ώρα που εκτελούσαν κανονικά καθήκοντα σερβιτόρου, ενώ δεν πληρώνονταν ούτε για τις υπερωρίες, ούτε έπαιρναν ποσοστά επί των πωλήσεων!
Αναφερόμενος ενδεικτικά στα ποσά που οφείλει η επιχείρηση στους εργαζόμενους, είπε ότι σε μία μόνον υπάλληλο, οφείλεται  ποσό που υπερβαίνει τις 12.000 €!!!
 Οι εκπρόσωποι του Δήμου βρέθηκαν προ αδυναμίας να απαντήσουν (τι να πουν άλλωστε;) και ζήτησαν προθεσμία μερικών ημερών, προκειμένου να ενημερώσουν την νομική υπηρεσία του Δήμου και να κλείσουν νέο ραντεβού για τα περαιτέρω!



Μετά από όλα αυτά η εφημερίδα μας δικαιώνεται για μια ακόμη φορά, αναφορικά με όσα έχει δημοσιεύσει για το παράνομο κυλικείο (πάνω)! Μια επιχείρηση η οποία δεν απέδιδε Φ.Π.Α. στην εφορία, εκεί που κάποιοι αετονύχηδες έπαιρναν τις εισπράξεις από το ταμείο του κυλικείου, χωρίς να δίνουν τον αναλογούντα φόρο στην Εφορία, εκεί  τελικά αποδεικνύεται ότι λειτουργούσε η επιχείρηση και με παράνομες συμβάσεις σε βάρος των εργαζομένων! Σημειώνεται ότι ο μηνιαίος τζίρος του Δημοτικού κυλικείου ξεπερνούσε τις 100.000 € ! Καταλαβαίνει κανείς τι ..πανηγύρι γινόταν σε βάρος των εργαζομένων! 

χριστιανική... αγάπη!!! ΠΕΤΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟ!!!

                                                                       
Όταν βλέπεις παντού γύρω σου την σκληρότητα κι απανθρωπιά να’ χουν κατακλύσει τον κόσμο, αποκαμωμένος,  νιώθεις  έντονη την ανάγκη να πας στην εκκλησιά για να ξαποστάσει η ψυχή σου από το βάρος της πίκρας και του πόνου που την έχουν βαρύνει.
Και εκεί που λες να γείρεις το κεφάλι σου να προσευχηθείς στην εικόνα της Παναγιάς, εκεί που λες ότι «να, εδώ υπάρχει ακόμη αγάπη», μένεις αποσβολωμένος από άλλα ισχυρότερα χτυπήματα που τσακίζουν την έρμη ψυχή σου.

Η ιστορία του πατρός Νεκταρίου Χατζηπροκοπίου (φωτό ), του επί δεκαετίες αγαπητού ιερέα της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, μοιάζει με συγκλονιστικό παραμύθι, είναι όμως μια τραγική πραγματικότητα που έλαβε χώρα μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας. Εκεί όπου έπρεπε να θρονιάζει το μεγαλείο της αγάπης, φαίνεται πως ζει και βασιλεύει η σκληρότητα!

Ο πατέρας Νεκτάριος Χατζηπροκοπίου, από τους πιο αγαπητούς ιερείς της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, υπήρξε και από τα ιδρυτικά στελέχη του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.  Επί χρόνια ήταν υπεύθυνος του Κέντρου Νεότητας της Παναγίας Φανερωμένης, όπου μάλιστα είχε επιδείξει και αξιόλογο έργο. Διατηρούσε το γραφείο του στην αίθουσα του Κέντρου, το οποίο για όσους θυμούνται, ήταν δωρεά του αείμνηστου Τάσου Αποστολόπουλου.
Πριν από μερικούς, μήνες η μοίρα της ζωής η οποία δεν κάνει διακρίσεις προς κανέναν, υπήρξε σκληρή με τον πατέρα Νεκτάριο. Έπαθε σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο παρουσίασε και άλλες επιπλοκές.
Σήμερα, ο αγαπητός ιερέας δίνει την μάχη της ζωής του καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.
Είναι δυνατός όμως και η πίστη του στον Θεό τον βοηθά να δίνει την μάχη του στο νέο Γολγοθά της ζωής του.

Αυτό όμως που τσάκισε , όχι μόνον τον παπά-Νεκτάριο και τους δικούς του, αλλά και το χριστεπώνυμο πλήρωμα του ιερού ναού, ήταν οι εικόνες ντροπής που αντίκρισαν στο κέντρο  Νεότητας της Εκκλησίας: Χωρίς να υπάρξει η παραμικρή ενημέρωση προς τον πατέρα Νεκτάριο, συνεργείο από την εκκλησία είχε φορτώσει και πετάξει έξω  από το Κέντρο Νεότητας του ιερού Ναού όλα τα πράγματα του ιερέα!!! Του είχαν μπουζουριάσει ή εξαφανίσει ό,τι πολύτιμο υλικό φύλαγε στο γραφείο του ο πατήρ Νεκτάριος Χατζηπροκοπίου!!! Το έπιπλο, προσωπικά του αντικείμενα, ακόμη και φωτογραφίες. Συγγενείς του ιερέα πρόλαβαν και …γλίτωσαν τα ιερά άμφιά του πριν …εξαφανιστούν και αυτά!!

Εικόνες ντροπής σαν και αυτές που συναντάς σε γήπεδα ποδοσφαίρου από φανατισμένους οπαδούς, έμοιαζαν αυτά που αντίκρισαν οικείοι και συγγενείς του ιερέα.

Ήταν σαν να πέταγαν από την εκκλησία τον ίδιο τον παπα-Νεκτάριο.
Όπως πετούν κάποιο άχρηστο σκουπίδι, έτσι  θα’νιωσε η καρδιά του ιερέα και των συγγενών του. Ένας ιερέας που ανάλωσε την ζωή του στην προσφορά και στην αγάπη, που δίδασκε τους νέους μαθητές του Κέντρου Νεότητας για την αξία της  προσφοράς στον συνάνθρωπο, έβλεπε τους συνεφημέριούς του να τού φέρονται με τον πιο σκληρό τρόπο.

Φωτεινή εξαίρεση σε αυτό το σκηνικό, αποτέλεσε και αποτελεί ο πατήρ Ευθύμιος Μπάτρας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της περιπέτειας υγείας του συνεφημέριού του παπά-Νεκτάριου, βρισκόταν κοντά του. Και όπως μαθαίνουμε ακόμη και τώρα στέκεται αδιάλειπτος συμπαραστάτης στον αγαπητό ιερέα. 

Λυπούμαστε ειλικρινά για  όσα αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιήσουμε Η πένα με δυσκολία γράφει στο χαρτί. Όμως, αντί να κάνουμε την πάπια, αντί να κρυβόμαστε πίσω από δάχτυλό μας για τόσα συμβαίνουν ακόμη και σε ιερούς ναούς, επιλέξαμε να τα κοινοποιήσουμε.
Αντί κάποιοι να θελήσουν να μας μέμψουν επειδή δημοσιοποιούμε το παραπάνω αληθινό γεγονός, καλύτερα να σκύψουν το κεφάλι και να προβληματιστούν.

Τα κακώς κείμενα πρέπει να τα  θίγουμε. Ίσως μόνον τότε μπορεί να ευελπιστούμε στον εξανθρωπισμό μας.