Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ PARKING Ή ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ;


Το Δημοτικό parking της οδού Περικλέους, το οποίο προσφέρει δωρεάν θέσεις στάθμευσης για τον κόσμο, κοντεύει να καταληφθεί από εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα! Εάν η δημοτική αρχή δεν λάβει άμεσα μέτρα, ο χώρος αργά η γρήγορα θα μετατραπεί σε μάντρα πεπαλαιωμένων οχημάτων ή κοινώς νεκροταφείο αυτοκινήτων!!!
Ήδη αυτή την στιγμή  τρία αυτοκίνητα του είδους σταθμεύουν επί μήνες στον χώρο.   Όλα έχουν σπασμένα τζάμια, το ένα δεν φέρει πινακίδες, ενώ σε άλλο υπάρχει κολλημένο στο τζάμι του και το ενδεικτικό σήμα προειδοποίησης από τον Δήμο προς τον ιδιοκτήτη, προκειμένου να το αποσύρει!!!
Και καλά βρε παιδιά, βλέπετε ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο μέσα σε δημοτικό parking στην πόρτα του οποίου υπάρχει μεγάλη πινακίδα που ενημερώνει ότι τα αυτοκίνητα μπορούν να παραμένουν στον χώρο το πολύ 4 ημέρες και τοποθετείτε ειδικό προειδοποιητικό σήμα, δίνοντας ουσιαστικά το ελεύθερο στον  κάτοχό του να το διατηρεί επί μήνες στο σημείο;
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε δείχνουν του λόγου το αληθές. Εφόσον η δημοτική αρχή επιτελεί κοινωνικό έργο, οφείλει να απομακρύνει άμεσα τα οχήματα αυτά. Αφήστε που πολλοί έχουν αραγμένα τα οχήματά τους για μήνες στο δημοτικό parking και τους βάζουν κουκούλα για να μην τα ....καίει ο ήλιος!

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Οι λαθρομετανάστες έχουν επιβάλλει το δικό τους νόμο!  Η δημοτική αστυνομία αν και επισήμως δηλώνει ότι έχει καταφέρει να περιορίσει την παρουσία τους, τα γεγονότα τους διαψεύδουν:  Οι παράνομοι μικροπωλητές έχουν πολλαπλασιαστεί ραγδαία!
Τα μηνύματα που φτάνουν στην εφημερίδα μας και ειδικά από κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα,  επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Οι λαθρομετανάστες έχουν «αραιώσει» από τον Άγιο Παντελεήμονα και έχουν δώσει «σύρμα» μεταξύ τους ότι ο Χολαργός προσφέρεται για την «αγορά» τους,  μια και δεν τους ενοχλεί κανείς. Γι’ αυτό η περιοχή έχει ήδη μετατραπεί σε  απέραντο παζάρι παράνομων μικροπωλητών, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι από το ύψος των Goodys (3η  ΣΤΆΣΗ) έως το παλιό Jumbo (6η στάση).
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ: «ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ, ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΙΞΕΙ. ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΩ 14 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ»!
Υπάλληλος της δημοτικής Αστυνομίας Παπάγου-Χολαργού έχει εκμυστηρευτεί το μαρτύριο που τραβάει καθημερινά για να καταστείλει την επιδρομή των λαθρομεταναστών: «Περνάω μέχρι και 14-15 φορές την ημέρα για να διώχνω τους παράνομους μικροπωλητές. Αυτοί όμως μετά από λίγα λεπτά επιστρέφουν και πάλι τα ίδια. Δεν αντέχω άλλο, τα έχω παίξει», λέει σε φίλους του.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: «ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ»
Ο Δήμαρχος κ. Ξύδης ο οποίος εκφράζει την απέχθειά του προς το φαινόμενο των λαθρομεταναστών, τόνισε στον σύλλογο καταστηματαρχών Χολαργού που τον επισκέφθηκε για να ζητήσει βοήθεια: «Γνωρίζω το πρόβλημα και έχω καταφέρει να διώξω τους λαθρομετανάστες από την στάση Μετρό-Εθνική Άμυνας. Το ίδιο θα κάνω και με τον Χολαργό».
Του το ευχόμαστε, όμως η κατάσταση επείγει και πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για το καρκίνωμα των λαθρομεταναστών που ζουν σε βάρος της πόλης, κλέβουν την εφορία και τους επαγγελματίες.
Η δε Αστυνομία ας μην βγάζει την ουρά της απ’ έξω: Οφείλει να ελέγχει καθημερινά εάν είναι νόμιμη η παρουσία τους, διότι η αύξηση της εγκληματικότητας στον Χολαργό , μόνον άσχετη με τους λαθρομετανάστες δεν είναι.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Δημοτική Παράταξη «Ενεργοί Δημότες Παπάγου-Χολαργού», με επικεφαλής τον Δημήτρη Νικολάου, καλεί όλους τους Δημότες, τις Δημοτικές Παρατάξεις, την εκκλησία και ιδιαίτερα τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο, το Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού κ. Β. Ξύδη καθώς και τη Διοίκηση του Δήμου να συνεργαστούμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, για να αποκαταστήσουμε  εδώ και τώρα το περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Σκέπης.
Οι μέχρι σήμερα παραβάσεις και άστοχες ενέργειες που έγιναν από τη Διοίκηση του κ. Β. Ξύδη  δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση, να αλλοιώσουν την όψη του ιστορικού θρησκευτικού Μνημείου, ούτε να σταθούν εμπόδιο στην ταχεία αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου του Ι.Ν της Αγίας Σκέπης.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι όλοι μαζί, μακριά από μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, θα εργασθούμε για να ξεπεράσουμε όλα τα ουσιαστικά και  τυπικά εμπόδια που ανέκυψαν. Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στην ταλαιπωρία των ιερέων, του εκκλησιαστικού συμβουλίου και των προσκυνητών του ιερού χώρου. Έχουμε συγκεκριμένες λύσεις να προτείνουμε στη διοίκηση του κ. Β. Ξύδη, που είναι εφαρμόσιμες για την επίλυση της τραγικής κατάστασης.
ΚΑΛΟΥΜΕ το Δήμαρχο, κ. Β. Ξύδη, να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να ληφθούν ομόφωνα οι ενδεδειγμένες αποφάσεις, με σεβασμό στο μνημείο και στο περιβάλλον, και να εφαρμοσθούν νόμιμα και άμεσα.
Κάθε ώρα, κάθε μέρα, που η διοίκηση του Δήμου δεν κάθεται στο τραπέζι για την επίλυση του θέματος βαρύνει αποκλειστικά τον κ. Β. Ξύδη και τους συνεργάτες του.

ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Τ. Δήμαρχος Χολαργού
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας

Γενοκτονία των Αρμενίων


Μια Επέτειος που δεν Ξεχνάμε
του
Κώστα - Πολυχρόνη Τίγκα
Αν. Καθηγητού Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και
Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης 
Αντιστρατήγου ε.α.
Δημοτικού Συμβούλου Παπάγου-Χολαργού

         Είναι βέβαιο πως άλλοι λιγότερα και άλλοι περισσότερα, όλοι οι Έλληνες έχουμε ακούσει για τη φοβερή όσο και παράλογη ενέργεια των Τούρκων κατά των Αρμενίων, τη Γενοκτονία των Αρμενίων από  τους Τούρκους, που στις 24 Απριλίου κάθε χρόνου τιμάται ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας. Για να θυμόμαστε  την εξόντωση Αρμενίων πολιτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του       Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ακόμη πως την κύρια ευθύνη για τις εκτεταμένες σφαγές, που έγιναν από 1908-1918, έχει το κίνημα των Νεότουρκων.
         Ήταν τότε η 24η Απριλίου του 1915, όταν 300 άτομα της πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας των Αρμενίων συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και μαζί με την ηγεσία της Αρμενικής Κοινότητας φυλακίσθηκαν και στη συνέχεια πολλοί από αυτούς απαγχονίστηκαν. Αυτό ήταν ο προπομπός όσων ακολούθησαν στα επόμενα χρόνια.  
       Κατά τους Τούρκους ο αριθμός των Αρμενίων που σφαγιάσθηκαν ήταν 600.000 έως 800.000, ενώ Αρμενικές και Δυτικές πηγές ανεβάζουν τους σφαγιασθέντες σε 1.500.000.Η Τουρκία αρνείται την ύπαρξη «Γενοκτονίας» και ισχυρίζεται ότι πραγματοποιήθηκε απλά «Βίαιος Εκτοπισμός» του Αρμενικού πληθυσμού. Βίαιος Εκτοπισμός... λοιπόν με 600.000 έως 800.000 σφαγιασθέντες; Δύσκολα το κατανοεί ο ανθρώπινος νους.

       Η Γενοκτονία των Αρμενίων, η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα, ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα, το οποίο η κυβέρνηση των Νεότουρκων έφερε σε πέρας με συστηματικότητα. Οι μέθοδοι που χρησιμοποίησε ήταν ο ξεριζωμός, η εξάντληση στις κακουχίες, τα βασανιστήρια, η πείνα και η δίψα, καθώς και τα στρατόπεδα θανάτου στην έρημο.
       Όμως, υπάρχει και η άλλη μελανή κηλίδα στην ιστορία των γενοκτονιών, η των Ελλήνων του Πόντου. Των 353.000 Ελλήνων που ακόμη δεν έχει δικαιωθεί. Ο Αρμενικός λαός, χάρις στον αγώνα του, αρχίζει τώρα να δικαιώνεται έστω και καθυστερημένα. Ο Ελληνισμός του Πόντου υπέστη όλες τις μορφές της γενοκτονίας από τον ίδιο στρατό που διέπραξε τη γενοκτονία των Αρμενίων, τον αφανισμό της Κουρδικής εθνότητας αλλά και τη διχοτόμηση της Κύπρου.
       Η Τουρκία αρνείται να αποδεχθεί τη γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου και είναι απόλυτη σε αυτό. Έχει, δε, ποινικοποιήσει οποιαδήποτε αναφορά σε αυτές τις γενοκτονίες. Πρόσφατα, όμως, ο Νομπελίστας Ειρήνης Pamuk το 2005 και η συγγραφέας Elit Shafak το 2006 έτυχαν ποινικής δίωξης επειδή αναφέρθηκαν στη γενοκτονία  των Αρμενίων, αλλά τελικά αθωώθηκαν. Αλλά, και πρόσφατα ο Τούρκος δημοσιογράφος, αρμενικής καταγωγής, Dink δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη επειδή και αυτός αναφερόταν στη γενοκτονία των Αρμενίων.
       Οι Αρμένιοι, μετά από πενήντα (50) χρόνια, άρχισαν να γιορτάζουν την 24 Απριλίου, ημερομηνία έναρξης της σφαγής του 1915, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των 1.500.000 Αρμενίων από τους Τούρκους. Οι Αρμένιοι της διασποράς ανήγειραν σε όλο τον κόσμο μνημεία και επιτύμβιες πλάκες με επιγραφές στη μνήμη της γενοκτονίας των Αρμενίων.
       Σήμερα, όμως, διεθνείς οργανισμοί, κράτη, Μ.Μ.Ε. και διανοούμενοι άρχισαν να προβάλουν τα θέματα για την αναγνώριση και για τη δικαίωση. Μέχρι σήμερα είκοσι τρεις (23) και πλέον χώρες έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων και αρκετές έχουν υποβάλλει επερωτήσεις στη Βουλή. Η Γαλλία, το 2001, αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων  και το 2006 η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ποινικοποίησε την άρνηση της αναγνώρισής της για να δικαιώσει τους απογοητευμένους Αρμένιους στη Γαλλία, απογόνους θυμάτων της γενοκτονίας των Αρμενίων.
      Αλλά, και το σημαντικότερο, τελευταία και η Ευρωβουλή κάνει μνεία για πρώτη φορά στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Ασσυρίων, πέραν της αναφοράς της γενοκτονίας των Αρμενίων.    
       Στο Αμερικανικό Κογκρέσο, έχουν γίνει προτάσεις για αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, αλλά και κυβερνήτες πολιτειών στις ΗΠΑ έχουν ενεργήσει ανάλογα. Επίσης και Πρόεδροι των ΗΠΑ στο παρελθόν έχουν αναφερθεί σε αυτό το χειρότερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

      Πρόσφατα μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αποφεύγοντας να χαρακτηρίσει την πράξη ως γενοκτονία, μίλησε για την επέτειο των 96 ετών από τη γενοκτονία των Αρμενίων, λέγοντας επί λέξει:  « Η αμφισβήτηση της ιστορίας αποσταθεροποιεί το παρόν και αμαυρώνει τη μνήμη όσων χάθηκαν », ζητώντας από την Άγκυρα να αναγνωρίσει « πλήρως » τις σφαγές αυτές και να καταδικάσει     « τα τρομερά αυτά γεγονότα ». 
      Η Γενοκτονία, σαν πρωτογενές κατά της ανθρωπότητας έγκλημα, πρέπει να τιμωρείται, ώστε να προλαμβάνεται η επανάληψη της. Με τη λέξη γενοκτονία κανείς φέρνει συνειρμικά και αυτόματα στο μυαλό του τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 από τους Νεοτούρκους και τη γενοκτονία των Εβραίων και άλλων Σλαβικών λαών το 1940 - 45 από τους Γερμανούς. Όμως, υπάρχει και η άλλη μελανή κηλίδα στην ιστορία των γενοκτονιών, η των Ελλήνων του Πόντου που ακόμη δεν έχει δικαιωθεί.
      Η Τουρκία τώρα δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τη γενοκτονία των Αρμενίων αλλά και την των Ελλήνων του Πόντου και των Ασσυρίων. Μία χώρα, σαν την Τουρκία, που θέλει να ισχυρίζεται ότι αξίζει της ευρωπαϊκής πορείας, πρέπει να δείχνει ειλικρίνεια, μεταμέλεια και υπευθυνότητα. Όποιος περιφρονεί την ιστορία, αυτή τον εκδικείται. Η σημερινή Γερμανία δεν περιφρόνησε το παρελθόν της και πλήρωσε αλλά και ακόμη πληρώνει για το ολοκαύτωμα των Εβραίων. Για τη μεταμέλεια αυτή και την υπεύθυνη συμπεριφορά της, είναι τώρα ένα σεβαστό, ευυπόληπτο και υπεύθυνο κράτος στο κόσμο.
      Ακόμη σε ότι μας αφορά, όσες κουμπαριές και αν κάνουμε με τους γείτονές μας, όσα ζεϊμπέκικα και αν χορέψουμε, όσο και αν τους πούμε πως ήταν και είναι εργατικοί, σε αντίθεση με το δικό μας λαό που τεμπέλιαζε και τεμπελιάζει, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως       « ο Τούρκος - Τούρκος ήτανε και Τούρκος θα παραμείνει ». Εννοείται φυσικά πως δεν έχουμε τίποτε με τον Τουρκικό λαό. Το πρόβλημά μας είναι οι Ηγεσίες του διαχρονικά, οι Ηγεσίες αυτές που τον κατευθύνουν σε λάθος πορεία απέναντι στον Ελληνισμό. 
     Τέλος δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι η Τουρκία δεν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων, δεν αναγνώρισε  τη Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου και των Ασσυρίων, κάνει τα πάντα για τον αφανισμό της Κουρδικής εθνότητας και συνεχίζει ως σήμερα επί τριάντα επτά (37) χρόνια την εισβολή και κατοχή της μαρτυρικής μας Κύπρου. Σήμερα,96 χρόνια μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων,  διεκδικεί την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να έχει αναγνωρίσει τα εγκλήματα που έχει διαπράξει. Αν είναι δυνατόν.


ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Σε άλλες εποχές θα περνούσε από ΓΟΥΔΙ!

Ξεχειλίζει η οργή των πολιτών μετά την αποκάλυψη του Στρος Σκαν ότι ο Παπανδρέου αποφάσισε την προσφυγή  της χώρας στο ΔΝΤ υπογείως, σε κοινή συνεργασία, αποκρύβοντάς το σκόπιμα από τον ελληνικό λαό, πολύ καιρό πριν επισημοποιηθεί ο εναγκαλισμός της Ελλάδος με το ΔΝΤ.
Πρόκειται για «εθνική προδοσία» όπως  την χαρακτήρισε ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος από το EXTRA 3  
Ο Παπανδρέου αποφάσισε τον… ενταφιασμό της χώρας και εν γνώσει του εξαπατούσε τους Έλληνες με το «λεφτά υπάρχουν» αλλά και με συνεντεύξεις του στις οποίες αποκήρυσσε την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, κατηγορώντας το για αναποτελεσματικότητα και κοινωνικά επικίνδυνη πολιτική!!!
Ο Παπανδρέου, γνώριζε πριν ακόμη εκλεγεί Πρωθυπουργός τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά ενσυνείδητα οδήγησε την Ελλάδα στις δαγκάνες του ΔΝΤ μετά από προσωπική του απόφαση, χωρίς να ζητήσει τη βοήθεια της Ευρώπης! Άφησε σκοπίμως να περάσουν 6 μήνες χωρίς να πάρει κανένα μέτρο θωράκισης της ελληνικής οικονομίας, δεν πήρε δάνειο όσο ακόμη ήταν νωρίς,  με τα spreads να βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και με επιτόκιο ελκυστικότερο παρά ποτέ.
Ο Παπανδρέου δολίως  διέσυρε την Ελλάδα στην Ευρώπη χαρακτηρίζοντάς την διεφθαρμένη χώρα, μιλώντας για «τιτανικό».
Έσυρε την πατρίδα στο Μνημόνιο, και έκανε νόμο του κράτους τη δανειακή σύμβαση  παραβιάζοντας το Σύνταγμα! Ενυποθήκευσε τη δημόσια  περιουσία της, δίνοντας το δικαίωμα στους δανειστές να πάρουν τα ακίνητα της χώρας, ακόμη και την Ακρόπολη!  Σήμερα, διά νόμου οποιαδήποτε εκποίηση-αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα πηγαίνει αυτόματα υπέρ των δανειστών και μόνον!!!
Μετά την αποκάλυψη των Wikileaks  για τις συμφωνίες Παπανδρέου-Ερντογάν, αποδεικνύεται  η προδοσία του Πρωθυπουργού και στα εθνικά  θέματα. Ο Παπανδρέου είχε πει στον Τούρκο  «… εάν το ενδιαφέρον της Τουρκίας είναι να αποκτήσει πρόσβαση στα διεθνή ύδατα, στον εναέριο χώρο, στην υφαλοκρηπίδα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, αυτά τα θέματα μπορούν να λυθούν….» !!!

Εάν όλα αυτά συνέβαιναν σε άλλες εποχές, τότε θα ζούσαμε στιγμές σαν το ΓΟΥΔΙ είτε του 1909 είτε του 1922!
Ζούμε όμως στο 2011 και ο Παπανδρέου παραμένει Πρωθυπουργός και ο λαός…κάθεται και τον βλέπει!!!



Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ, Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ


Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΛΙ  ΜΕΝΕΙ ΑΠΡΑΓΟΣ!

Εάν η Ελλάδα θέλει να επιλύσει το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης το οποίο μέρα με τη μέρα παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, τότε να δώσει πολιτικό άσυλο στις ορδές των εξαθλιωμένων αλλοδαπών που έχουν κατακλύσει  τη χώρα.
Εννοείται πως το πολιτικό άσυλο θα δοθεί  σε όσους λαθρομετανάστες επιθυμούν να φύγουν από την χώρα μας και να πάνε σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα., επιθυμία που θα διατυπώσουν με γραπτή βεβαίωση. Και είναι βέβαιον ότι η μεγάλη πλειοψηφία των παράνομων μεταναστών, μπαίνουν στην Ελλάδα  όχι για να παραμείνουν εδώ αλλά για να περάσουν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Κατ’ αυτό τον τρόπο η Ελλάδα απελευθερώνεται από το μεγάλο καρκίνωμα των παράνομων αλλοδαπών.
Αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πρόθυμη να δώσει λύση, τότε η μόνη άμεση λύση είναι το «πολιτικό άσυλο». Διότι κατ’ αυτό τον τρόπο ο λαθρομετανάστης θεωρείται πολιτικός πρόσφυγας και η χώρα στην οποία θα πάει (Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία κ.α.) δεν θα έχει δικαίωμα να τον επιστρέψει στην Ελλάδα.  Ενώ τώρα που η Κυβέρνηση Παπανδρέου αρνείται  να δώσει πολιτικό άσυλο στους  μετανάστες που εισβάλλουν παράνομα στην χώρα μας, τούς φορτώνεται στην «πλάτη» και αν τυχόν φύγουν  από την Ελλάδα, τότε μας τους επιστρέφουν πίσω και πληρώνουμε φέσια από πάνω!!!
‘Έτσι έγινε και στις 19 Απριλίου όταν ο Μπερλουσκόνι  μας επέστρεψε  81 μετανάστες των οποίων τα έξοδα μετακίνησης πλήρωσε το Υπουργείο Εσωτερικών!!!

Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΙΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!
Τι άλλα πειστήρια χρειάζονται για να ξυπνήσει ο κόσμος και να μην μένει αδρανής; 
Το δόλιο σχέδιο-συνεργασία Παπανδρέου με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, αποκάλυψε ο ίδιος ο Ντομινίκ Στρός Καν σε συνέντευξή του σε γαλλικό κανάλι. Το απόσπασμα της συνέντευξης αποκάλυψε το "Αλ Τσαντίρι" και ο Λάκης Λαζόπουλος.
Ο Στρος Καν τονίζει χαρακτηριστικά ότι στην Ελλάδα είχε γίνει «υπόγεια προετοιμασία μηνών» και δεν έγιναν όλα μέσα σε 15 μέρες 
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ΔΝΤ λέει:
«Όταν λέω, υπερβάλλοντας, ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ (στην Ελλάδα) κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες, το κλείσαμε σε 15 ημέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό».
Και προσθέτει: Αλλά από την αρχή (ο Παπανδρέου) με είχε πάρει πολύ νωρίς τηλέφωνο. Με είχε πάρει από το μήνα Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2009, λέγοντάς μου ότι χρειαζόμαστε βοήθεια. Και είναι αλήθεια ότι είχε συνειδητοποιήσει πως είχε ανάγκη από βοήθεια».
Για να δείτε το βίντεο,πατήστε εδώ:

Αναλγησία Κυβέρνησηs: Eγκατέλειψε στην τύχη τους τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες!


 
Το επιβεβαιώνει και η Ε.Ε. !!!

Στο έλεος του Θεού βρίσκονται οι φτωχοί, άποροι και όλες οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, από την ημέρα που πάρθηκαν τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα λιτότητας, εδώ και ένα χρόνο! Η Κυβέρνηση που θέσπισε το περίφημο επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με την ανάληψη των καθηκόντων της  τον Οκτώβριο του 2009, έριξε στον καιάδα όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες από τη στιγμή που ξεκίνησε το σαφάρι δίωξης των Ελλήνων –ελέω τρόϊκας!!!
Αυτό επιβεβαιώνει και η Ε.Ε. διά του Επιτρόπου σε θέματα Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ.  ΄Ολι Ρεν,  έπειτα από ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου. Η Ε.Ε. αν και τονίζει  τη σημασία αποζημίωσης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την κρίση, η Ελληνική Κυβέρνηση με την απάνθρωπη πολιτική της, στέλνει μια ώρα αρχύτερα στο θάνατο φτωχούς, άπορους, αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας!!!
Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε. Επιτροπής υπάρχει από τον περασμένο Φεβρουάριο, ενημερωτικός οδηγός στον οποίο η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι τα όποια μέτρα λιτότητας δεν πρέπει να επιβαρύνουν τις κοινωνικές ομάδες που χρήζουν προστασίας, καθώς και να υπάρξει μέριμνα ώστε να αποζημιωθούν για τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις των πολιτικών που θα ακολουθηθούν.
       Ο ευρωβουλευτής κ. Παπανικολάου δήλωσε: " Είναι τουλάχιστον θλιβερό πως ένα χρόνο μετά την υπογραφή του μνημονίου, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ως τρόπο μέριμνας για την αποζημίωση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων από τις αρνητικές επιπτώσεις των πολιτικών που ακολουθούνται, την μετατροπή του 13ου και 14ου μισθού σε χαρτζιλίκι. Αντιλαμβάνεται ως φιλοικογενειακή πολιτική τις περικοπές της τάξεως των 2 δις ευρώ  πολυτεκνικών και άλλων οικογενειακών επιδομάτων που προωθεί το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής. Είναι σαφές ότι στο πλάνο της κυβέρνησης δεν χωράει η πρόνοια, δεν χωράει η οικογένεια, δεν έχουν θέση οι πολίτες που χρήζουν κοινωνικής προστασίας".    

Γελάνε και οι βάρκες στον Πειραιά! Καλοβλέπει την θέση του υποψήφιου βουλευτή στο λιμάνι ο Μανώλης Κοττάκης

πηγή: piazzadelpopolo.blogspot.com


Ο κρατικοδίαιτος δημοσιογράφος της ΕΡΤ και του Αθήνα 984 και παραλίγο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μανώλης Κοττάκης … προστέθηκε στην λίστα των εν δυνάμει υποψηφίων βουλευτών για τον Πειραιά!
Πληροφορίες μας μάλιστα λένε ότι έχει συζητήσει ήδη με τον Αντώνη Σαμαρά το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του.
Η συγκεκριμένη «υποψηφιότητα» όμως έχει και περίεργες προεκτάσεις! Ο δημοσιογράφος είναι κολλητός με τον πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη, από τα φοιτητικά χρόνια ακόμα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο οποίος θέλει όσο το περισσότερο δικούς του ανθρώπους στα βουλευτικά έδρανα, για την επόμενη μέρα στη ΝΔ.
Αν περιμένει ο Ευριπίδης να αυξήσει έτσι την εσωκομματική του δύναμη είναι γελασμένος. Επιλογές τύπου Κοττάκη τον αποδυναμώνουν και κάνουν και τις βάρκες στο λιμάνι του Πειραιά … να γελάνε!

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΕΦΥΓΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ! ΑΝΤΙΟ ΚΑΛΕ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΕ...


Έφυγε ο Βέγγος και τρέχω μόνος…


Γιατί άραγε δεν υπάρχει ούτε ένα ελληνικό σπίτι που να μην πενθεί σήμερα, από την ώρα που έμαθε ότι έφυγε ο Θανάσης Βέγγος.
Δεν είναι ούτε η προσφορά του, ούτε ο χαρακτήρας του, που τον έκανε τόσο αγαπητό και την απώλειά του τόσο βαριά.

Είναι ο ρόλος που επέλεξε να υποδύεται επί χρόνια και που ρίζωσε στη καρδιά μας, ως ένας καθρέφτης του εαυτού μας για τον οποίο άλλοι ντρεπόμαστε κι άλλοι λυπόμαστε να ομολογήσουμε.

Η φράση «τρέχω σαν τον Βέγγο» που χρησιμοποιούμε ακόμη και σήμερα όλο και συχνότερα, υποδηλώνει το πόσο αληθινός ήταν αυτός ρόλος σε όλους μας.

Η αγωνία του Βέγγου να τρέχει συνεχώς για να θρέψει τη φαμίλια του και να μην του φτάνουν οι ώρες μιας μέρας, κατέγραψε με μια τραγική καθαρότητα τη κατάσταση κάθε μισθοσυντήρητου έλληνα οικογενειάρχη του οποίου τα έσοδα είναι μονίμως λιγότερα από τα έξοδα.

Το ταλέντο του Βέγγου να τον πιάνουν μονίμως κορόιδο οι επιτήδειοι πατώντας πάνω στο φιλότιμό του, ήταν άλλη μια πτυχή του κινηματογραφικού χαρακτήρα του, που μας γέμιζε θλίψη επειδή αυτό συμβαίνει με κάθε μεροκαματιάρη που τον γελάει το αφεντικό του ή ο γείτονάς του.

Και αυτοί οι δύο ρόλοι, δεν ήταν απλώς ρόλοι για τον Βέγγο, αλλά και η δική του στάση ζωής. Απέτυχε να γίνει επιχειρηματίας, επειδή δεν τον σεβάστηκαν οι παράγοντες του θεάματος. Είναι ίσως ο μοναδικός έλληνας ηθοποιός με τόσο λαμπρή καριέρα που πέθανε τόσο φτωχός, ενώ έζησε στην περίοδο της ακμής του κινηματογράφου.

«Έχω ρίξει άγριο κουπί» είχε πει κάποτε, για να δικαιολογήσει γιατί μονίμως έτρεχε ο Βέγγος και ποτέ δεν έφτανε εκεί που ήθελε να φτάσει. Και τώρα που σταμάτησε να τρέχει, τρέχουμε εμείς μόνοι μας, ελπίζοντας ότι κάποτε κάπου θα φτάσουμε…


Β.Χιώτης-ΤΟ ΒΗΜΑ

ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕ ΛΕΙΑ 30.000 € ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΑΠΟ 
ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!

Δεν προλάβαμε να γράψουμε για το σύστημα ασφαλείας-"αστακός" που έχει ο Παπουτσής για τον...εαυτό του, με  προσωπική φρουρά 11 ατόμων συν ένα ελικόπτερο (όταν φεύγει για το Υπουργείο του), αντιπαραβάλλοντάς το με τον δύσμοιρο-απροστάτευτο φορολογούμενο πολίτη , και μετά από λίγο έγινε ληστεία στην Εμπορική Τράπεζα Χολαργού (Μεσογείων και Περικλέους) από ένα άτομο, το οποίο απέδειξε τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η Εμπορική Τράπεζα στα καταστήματα΄της! 
Μέρα μεσημέρι γύρω στις 1.00 μ.μ.
Ντυμένος με  μακρύ έως τους ώμους μαλλί (περούκα) και μεγάλα γυαλιά ηλίου, έκανε μπαμ  ο άνδρας που έμπαινε στην  Τράπεζα ότι ήταν ληστής. Παρά το ότι θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα οι υπάλληλοι της Τραπέζης να τον εγκλωβίσουν ανάμεσα στις δύο πόρτες που μεσολαβούν για να περάσεις, δεν έγινε απόλύτως τίποτε!
Ο ληστής μπήκε σαν κύριος, έβαλε το όπλο του στα πλευρά μιας υπαλλήλου, ζήτησε και πήρε λεφτά από το ταμείο και ακολούθησε την ίδια πορεία: Μπήκε στην μια πόρτα, μεσολάβησαν 2-3 δευτερόλπετα για να ανοίξει η δεύτερη πόρτα, χωρίς κανείς από την Τράπεζα να έχει την δυνατότητα να μπλοκάρει τις δύο πόρτες και να εγκλωβίσει τον ληστή!!!
Με λίγα λόγια τα συστήματα ασφαλείας της Εμπορικής Τράπεζας είναι μαϊμού και για τα μάτια του κόσμου!!!
Ο ληστής υπολογίζεται ότι πήρε λεία 30.000 €.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΟ 80 ΕΤΩΝ!


ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ
Όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή, είχε πει ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός και αυτό θα γίνει πράξη με την εφαρμογή του Νόμου της Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο της συγχώνευσης-συρρίκνωσης των σχολείων.
Το 2ο Δημοτικό σχολείο Παναιτωλίου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας έχει ιστορία 80 περίπου χρόνων και βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης για να το κλείσει!
Όσο και αν η αρμόδια Διεύθυνση Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου δεν έχει λάβει ακόμη σχετική εντολή, η πληροφορία που έχει φτάσει και συζητείται στην περιοχή του Παναιτωλίου, δημιουργεί  έκδηλη ανησυχία ανάμεσα στους κατοίκους. Ένα ιστορικό σχολείο στο οποίο μορφώθηκαν  γενιές και γενιές, είναι πολύ πιθανό να βάλει λουκέτο την επόμενη σχολική χρονιά.  Ογδόντα τέσσερις (84) μαθητές και μαθήτριες που σπουδάζουν σήμερα στο 2ο Δημοτικό σχολείο Παναιτωλίου θα υποχρεώνονται να διανύουν μια απόσταση 6 περίπου χιλιομέτρων, τουτέστιν να περπατούν καθημερινά  πάνω από δυο ώρες πήγαινε-έλα ή να παίρνουν την συγκοινωνία για την κωμόπολη του Καινούργιου, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα.
Αυτό το σχολείο-σύμβολο για το Παναιτώλιο θα περάσει στη λήθη της ιστορίας επειδή το θέλει η κ. Διαμαντοπούλου και η ισοπέδωση που θα επιφέρει στην Παιδεία με την κατάργηση σχολείων.

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΜΙΑ... "ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ" ΚΙ ΕΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ!


Η πρόκληση σε όλο της το μεγαλείο!
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής φυλάσσεται καθημερινά από 11 άτομα τα οποία  βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου όπου είναι και η οικία του στον Χολαργό! 
Δέκα άνδρες και μια γυναίκα, συνθέτουν την άτυπη "ποδοσφαιρική ομάδα" η οποία -επί 24ώρου βάσεως- είναι ταγμένη στην προστασία του κ. Παπουτσή.  Την ώρα μάλιστα που ο ίδιος εξέρχεται κάθε πρωί από το σπίτι του για να μπει στο υπουργικό αυτοκίνητο και να κατευθυνθεί στο Υπουργείο,  ελικόπτερο της Αστυνομίας μέσω ενδοσυνεννόησης, υπερίπταται των σημείων  που γειτνιάζουν της οικίας του, ώστε να  εξασφαλίζεται η από κάθε άποψη απρόσκοπτη μεταφορά του κ. Παπουτσή στο Υπουργείο. 
Εν καιρώ στυγνής και απάνθρωπης λιτότητας, με τους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα να συρρικνώνονται διαρκώς, μπροστά μάλιστα σε νέο επικείμενο πετσόκομμά τους, ο κ. Παπουτσής απολαμβάνει τα προνόμια αυτοκρατορικής προστασίας: Ένδεκα άνθρωποι και ένα ελικόπτερο, βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή και ετοιμότητα φρουρώντας τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ακόμα και στον ύπνο του!
Την ίδια ώρα που ο πολύπαθος, θνητός πολίτης της καθημερινότητας, κινδυνεύει σε κάθε του βήμα, στο πέρασμά του από κάθε γειτονιά, ή ακόμη και μέσα στο σπίτι του, όταν ο μικρομεσαίος επαγγελματίας διατρέχει ανά πάσα στιγμή κίνδυνο από τους κακοποιούς οι οποίοι δρουν ανεξέλεγκτα, ο κ. Παπουτσής, ο εντεταλμένος  Υπουργός για να διασφαλίζει την προστασία των πολιτών, κυκλοφορεί με ένδεκα σωματοφύλακες και ένα ελικόπτερο!!!
Ενώ η Αστυνομία έχει εκδώσει ανακοίνωση  με την οποία συστήνει στις γυναίκες να μην κυκλοφορούν στους δρόμους μετά την δύση του ηλίου εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας, ο κ. Παπουτσής φυλάσσεται ως αστακός από ένδεκα φρουρούς και ένα ελικόπτερο! 
Αντί να παραιτηθεί, μια και αυτές οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας επιβεβαιώνουν την πλήρη αποτυχία του στο να προστατέψει τους πολίτες, ο κ. Παπουτσής επιβαρύνει δραματικά τον κρατικό Προϋπολογισμό και την τσέπη του δύσμοιρου λαού! Δεν φτάνει που υπέστη τον σφαγιασμό του μισθού ή της σύνταξής του, είναι υποχρεωμένος να πληρώνει την...ποδοσφαιρική φρουρά του κ. Παπουτσή!