Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΑΘΩΟΣ Ο ΕΥΕΛΠΙΣ ΦΑΡΑΝΤΑΤΟΣ!

ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ  ΧΟΥΝΕΡΙ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΟΡΓΑΝΟ;


O αριστούχος και αδίκως κατηγορηθείς εύελπις Χρήστος Φαραντάτος, αθωώθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Σχολής Ευελπίδων. Μετά από τριήμερη και ψυχοφθόρα για τον ίδιο δικαστική διαδικασία, κρίθηκε αθώος με ψήφους τρεις έναντι δύο! 
Καθηγητές, ευέλπιδες και παλιαοί Διοικητές της Σχολής Ευελπίδων, προσήλθαν να δώσουν τη δική τους μαρτυρία για ένα επεισόδιο το οποίο ήταν φτιαχτό και στημένο, προκειμένου να διώξει από τις τάξεις του στρατού τον στοχοποιημένο αρχηγό της Σχολής, Χρήστο Φαραντάτο.
Όπως ειπώθηκε και σε παλαιότερο ρεπορτάζ μας, ο πρώην Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Μπεγλίτης, μετά το φιάσκο της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου ήθελε να πάρει την εκδίκησή του. Καρατόμησε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και ως τελευταίο, υποψήφιο ...θύμα του απέμενε ο αρχηγός των Ευέλπιδων, τον οποίο θεώρησε αποκλειστικά υπεύθυνο για την παρέλαση ενώπιον του λαού της Θεσσαλονίκης, όταν οι σπουδαστές έψαλλαν και τον ύμνο της Μακεδονίτισσας. 
Επινοήθηκε από το πουθενά το επεισόδιο με τα...χουντοσταγονίδια μεταξύ των σπουδαστών της Σχολής και έτσι ο Χρήστος Φαραντάτος και σε ...καραντίνα 40 ημερών μπήκε και κάθισε στο σκαμνί.
Η αθώωση του νεαρού σαφώς και αποτελεί δικαίωσή του, όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση γι' αυτόν, πιθανόν δεν έχει τελειώσει. Ο διοικητής της Σχολής ταξίαρχος Γιώργος Αρβανίτης έχει την δυνατότητα να παραπέμψει την υπόθεση σε δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο! 
Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Χρήστος Φαραντάτος ενδεχομένως να ξαναδικαστεί από αξιωματικούς διορισμένους από το ΓΕΣ , άρα εκτός της Σχολής!!!
Τις πληροφορίες επιδιώξαμε να διασταυρώσουμε από τον ίδιο τον Διοικητή της Σχολής. Παρά το γεγονός ότι επικοινωνήσαμε επανειλημμένες φορές με το υπασπιστήριό του και ζητήσαμε να μιλήσουμε με τον ταξίαρχο, παρά το ότι ενημερώσαμε τον λόγο για τον οποίο τον θέλαμε τονίζοντας τον επείγοντα χαρακτήρα του, παρά το ότι αφήσαμε στο γραφείο του τα τηλέφωνά μας, ο διοικητής της Σχολής απέφυγε να εμφανιστεί στο τηλέφωνο!
Ουσιαστικά η σιωπή του και το γεγονός ότι απέφυγε να μας μιλήσει, αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει ότι υπάρχει...καπνός. Ότι δηλαδή οι πληροφορίες μας είναι βάσιμες!
Ας μην ξεχνάμε ότι ο Διοικητής της Σχολής ταξίαρχος κ. Αρβανίτης, θεωρείται άνθρωπος του νέου Διοικητή του ΓΕΣ  Κωνσταντίνου Ζιαζιά, τοποθετηθείς από τον πρώην υπουργό Πάνο Μπεγλίτη, μετά τις πρόσφατες...καρατομήσεις που επεφύλαξε ο τελευταίος, στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Αν τα βάλει κανείς κάτω, μπορεί να συνθέσει το παζλ για το πώς είναι δυνατόν να ξανατυλιχτεί σε μια κόλλα χαρτί ο νεαρός εύελπις και να συρθεί σε νέο δικαστήριο, αυτή τη φορά εκτός Σχολής Ευελπίδων, και με σύνθεση  δικαστών διορισμένων από το ΓΕΣ!
Εάν γίνει κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για "έγκλημα" σε βάρος του αθωωθέντος Χρήστου Φαραντάτου! 
Εμείς προειδοποιούμε να μην το διαπράξουν!

ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΖΗΤΟΥΝ...ΠΗΔΗΜΑ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ!

 
Αυτό που υφίσταται η χώρα μας είναι πρωτοφανές! Μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, ο εξευτελισμός που δέχεται η Κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μοναδικός στην παγκόσμια ιστορία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση της ...αλληλεγγύης και της ισότητας των κρατών, ζητεί διά της τρόϊκας, πρώτα να πηδήξει την Ελλάδα και μετά να την κουρέψει!!!
Ναι, ακριβώς έτσι. Οι τροϊκανοί κρατούν ανά χείρας την ντιρεκτίβα της Μέρκελ που λέει ότι  για να λάβουμε τη νέα δανειοδότηση και το κούρεμα του PSΙ πρέπει πρώτα να δεχτούμε το κόψιμο του 13ου - 14ου μισθού και τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 400 το πολύ 500 ευρώ!!! Σε επίπεδα Ρουμανίας-Βουλγαρίας δηλαδή (προς το παρόν, γιατί εάν το δεχτούμε, έπεται τραγικότερη συνέχεια).
Είναι το πήδημα το οποίο ζητούν από τη χώρα μας οι τροϊκανοί. Φέρονται δηλαδή στην Ελλάδα σαν να είναι μια ξιπασμένη πουτάνα από την οποία ζητούν να ξαπλώσει στο κρεβάτι για να την πηδήξουν ομαδικώς οι τροϊκανοί!!!
Και τα δικά μας τα πολιτικά λαμόγια, οι ξεφτιλισμένοι δοσίλογοι, ετοιμάζονται για μια ακόμη φορά να κραυγάσουν: Ναι, ελάτε πηδήξτε μας ομαδικώς!!!
Αντί να γυρίσουν έστω και την έσχατη ώρα της μοναδικής για την Ελλάδα ταπείνωσης, να ...ψελλίσουν  "όχι", είναι πρόθυμοι να υποταχθούν!
Θα θυμίσουν δηλαδή την πουτάνα που κάνει την δύσκολη αλλά στο τέλος υφίσταται τα  ειδεχθέστερα σεξουαλικά όργια!
Τουλάχιστον στην ξιπασμένη πουτάνα πετούν δυο φράγκα που τα δίνει στον...νταβατζή της και μετά αυτή, τρώει ένα ξεροκόμματο! Εδώ, και θα μας πηδήξουν οι τροϊκανοί (οι...αλληλέγγυοι) και στο τέλος θα τους χρωστάμε έως τετάρτης γενεάς!!!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

γράφει ο Αλέξανδρος Ι. Νομικός
Ιατρός-Παθολογοανατόμος
Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ


Η δημόσια ασφάλεια αποτελεί σημαντικότατο θέμα που αφορά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η έξαρση του φαινομένου της βίας και της εγκληματικότητας στην εποχή των έντονων κοινωνικών αλλαγών και των ισχυρών (λαθρο)μεταναστευτικών ρευμάτων, σε συνδυασμό με την εξαιρετικής ισχύος δυναμική των σύγχρονων απειλών απαιτούν από την Πολιτεία, κυρίως, την εξασφάλιση του αισθήματος ασφαλείας των Ελλήνων πολιτών. Σε ότι αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας είναι αρμοδία για την αποτελεσματική και αποδοτική άσκηση των αρμοδιοτήτων που έχουν θεσπισθεί με το άρθρο 1 του Νόμου 3731/2008, όπως αυτό ισχύει.
Σύμφωνα με το άρθρο αυτό και τις μετέπειτα εκδοθείσες αποφάσεις, η Δημοτική Αστυνομία μεταξύ άλλων ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν την ύδρευση, την άρδευση και την αποχέτευση. Ελέγχει την τήρηση των όρων που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και στις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις, που εκδίδει η δημοτική αρχή, για τη χρήση των αλσών και των κήπων, των πλατειών, των παιδικών χαρών και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων. Ελέγχει την τήρηση των όρων οι οποίοι προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και στις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδει η δημοτική αρχή, για τη χρήση και λειτουργία των δημοτικών αγορών, των εμποροπανηγύρεων, των χριστουγεννιάτικων αγορών και γενικά των υπαίθριων δραστηριοτήτων. Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στο υπαίθριο εμπόριο και στις λαϊκές αγορές. Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στην υπαίθρια διαφήμιση. Ελέγχει την τήρηση της καθαριότητας στους κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους του δήμου. Ελέγχει την τήρηση των μέτρων που επιβάλλονται για την πρόληψη πυρκαγιών στους κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους. Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων για το ωράριο λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των συναφών καταστημάτων, καθώς και των εμπορικών καταστημάτων και των καταστημάτων τροφίμων. Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στις κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδει η δημοτική αρχή, καθώς και στην επιβολή των διοικητικών μέτρων που προβλέπονται από αυτές. Προστατεύει τη δημοτική περιουσία. Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους.
 Οι δραστηριότητες αυτές όσο και αν είναι σημαντικές δεν συντελούν ουσιαστικά στην εμπέδωση του αισθήματος τάξης και ασφάλειας που πρέπει να βιώνει ο πολίτης-δημότης ειδικά στις σημερινές μέρες, σε άλλες δε περιπτώσεις ουσιαστικά συντελούν σε παρεμβάσεις εισπρακτικού καθαρά χαρακτήρα (όπως η εφαρμογή των αντικαπνιστικών διατάξεων).
 Για το λόγο αυτό θα ήταν χρήσιμη η ριζική αναπροσαρμογή του πλαισίου δράσης της Δημοτικής Αστυνομίας και σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση ο προσανατολισμός της προς την κατεύθυνση της ασφάλειας του πολίτη και της τήρησης της τάξης. Συγκεκριμένα οι δράσεις στον τομέα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας σε στενή συνεργασία με την πολιτεία πρέπει να περιλαμβάνουν: • Την κατάρτιση ενός νέου, σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου, που να επιτρέπει στην Δημοτική Αστυνομία να λειτουργεί επικουρικά σε σχέση με την ΕΛ.ΑΣ και παρεμβατικά σε ότι αφορά περιπτώσεις εμφανούς καταπάτησης της νομοθεσίας και διασάλευσης της τάξης στα όρια του δήμου. •Την κατάρτιση ενός σύγχρονου επιχειρησιακού μοντέλου διοίκησης, που να λειτουργεί προστατευτικά για τον πολίτη και να αξιοποιεί τα δημοτικά τέλη που αυτός πληρώνει προς όφελος της δημόσιας τάξης. • Την κατάρτιση ενός συνολικού πλαισίου συντονισμένης δράσης όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, υπό την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, χωρίς ανταγωνισμούς, με στόχο τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στον τομέα της πάταξης της εγκληματικότητας. • Την εκπόνηση ενός νέου σχεδίου εκπαίδευσης των Δημοτικών Αστυνομικών βασισμένο στα αντίστοιχα σχέδια μεγαλουπόλεων του εξωτερικού (όπως επί παραδείγματι στις Η.Π.Α), όπου παρόμοιες παρεμβάσεις μείωσαν σημαντικά τους δείκτες εγκληματικότητος.
 Τελειώνοντας παρατίθεται ένα απόσπασμα από τις απόψεις του John Stewart στο Modernizing Local Government: " Η αποτελεσματική τοπική αυτοδιοίκηση είναι απαραίτητη για την καλή διακυβέρνηση της κοινωνίας. Το μοντέλο της κεντρικής κυβέρνησης έρχεται αντιμέτωπο με τα προβλήματα μίας σύνθετης και μεταβαλλόμενης κοινωνίας. Η σκληρή πραγματικότητα γύρω από αυτά τα προβλήματα είναι ότι όλες οι ιδέες, οι γνώσεις και η ολοκληρωμένη προσέγγιση των γεγονότων και της πραγματικότητας δεν βρίσκονται στο κοινοβούλιο και στο γραφείο του πρωθυπουργού. Τα προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη μία κοινωνία απαιτούν ένα εξελισσόμενο σύστημα διακυβέρνησης… Μαζί και μια αποτελεσματική τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να οικοδομηθεί ένα τέτοιο σύστημα. Μία αποτελεσματική τοπική αυτοδιοίκηση προϋποθέτει τοπικές επιλογές. Προϋποθέτει τοπικές αρχές ικανές να αντεπεξέρχονται σε συγκεκριμένα προβλήματα, να λαμβάνουν υπόψη τις τοπικές συνθήκες και επίσης να επιτρέπουν και προωθούν προγράμματα και καινοτομίες".

ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ !


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ 
ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ

Πάνω που γράφαμε για τον Υπουργό Χ. Παπουτσή που ενδιαφέρεται μόνο για την ασφάλειά του και όχι των πολιτών, αναγνώστες της εφημερίδος μάς ενημέρωσαν για περιστατικό εγκληματικότητας που έλαβε χώρα στο περίπτερο της πλατείας Παλαμά στον Χολαργό (φωτό).
Τέσσερα άτομα αλλοδαποί, μάλλον αλβανικής καταγωγής, επέβαιναν σε αυτοκίνητο το οποίο στάθμευσε έξω από το περίπτερο της πλατείας Παλαμά. Κατέβηκαν οι τρεις από αυτούς. Οι δύο κατευθύνθηκαν στο ψυγείο του περιπτέρου από το οποίο πήραν μπύρα,  ενώ ο άλλος πήγε από την άλλη πλευρά του περιπτέρου. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, αμέσως κατάλαβε ότι επρόκειτο να τον κλέψουν. Ταυτόχρονα όμως και για καλή του τύχη, περνούσε με μηχανή φίλος του περιπτερά, ο οποίος ήταν αστυνομικός ντυμένος με πολιτικά. Έκανε νόημα στον φίλο του ο οποίος πλησίασε το παραθυράκι του περιπτέρου και ο επαγγελματίας του είπε ψιθυριστά: "Κάλεσε περιπολικό αυτοί θα με ληστέψουν".
Ο αστυνομικός ανέβηκε αμεσως στην μηχανή διαπιστώνοντας ταυτόχρονα ότι μέσα στο αυτοκίνητο των κακοποιών υπήρχαν δύο καλάσνικοφ!!!
Πήγε λίγα μέτρα πιο κάτω και κάλεσε με το κινητό του συναδέλφους του με περιπολικό ενώ ταυτόχρονα δεν άφηνε δευτερόλεπτο από τα μάτια του τις κινήσεις των κακοποιών. Όλα εκτυλίχθηκαν ταχύτατα για καλή τύχη του ιδιοκτήτη του περιπτέρου:
Μέσα σε 1-2 λεπτά εμφανίστηκε το περιπολικό, το οποίο στάθηκε από την απέναντι πλευρά του περιπτέρου, στο ύψος της οδού Ευτέρπης. Άναψε τον φάρο και την σειρήνα!
Οι κακοποιοί μπήκαν στο όχημά τους και εξαφανίστηκαν.
Το γιατί δεν έδρασαν διαφορετικά οι αστυνομικοί και γιατί δεν επιχείρησαν να συλλάβουν τους κακοποιούς, αυτό μπορεί να απαντηθεί εύκολα βλέποντας τον μισθό πείνας που παίρνουν τα αστυνομικά όργανα! Για 500 ή 700 € θα παίξουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους; Για ψίχουλα που τους δίνει το κράτος από τα οποία κάθε τόσο κάνει νέες περικοπές, να ριψοκινδυνέψουν να τούς χάσει από το σπίτι η οικογένειά τους; Η γυναίκα και τα παιδιά τους;
Άφησαν λοιπόν τους ληστές να δράσουν σε άλλο περίπτερο!
Κι έτσι η εγκληματικότητα ζει και αυξάνεται σε όλη την χώρα!!!

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


Κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες το 487 τεύχος του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή". Με τον πρωτοσέλιδο τίτλο "Να συλληφθεί Ο Παπανδρέου" και υπότιτλο "Αυτός και ο Χρυσοχοϊδης ομολογούν το έγκλημά τους", η εφημερίδα ζητεί την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, διατυπώνοντας μάλιστα το ερώτημα: "Τι κάνουν οι εισαγγελείς και δεν επεμβαίνουν;". Εάν ένας, οποιοσδήποτε πολίτης ομολογούσε ένα έγκλημα, η Δικαιοσύνη θα τον συνελάμβανε αμέσως. "Εδώ, την ώρα που έχουμε δημόσια ομολογία νυν υπουργού ότι η χώρα κατεστράφη από τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, η Δικαιοσύνη καθεύδει", υπογραμμίζει το πρωτοσέλιδο άρθρο.
Στο ίδιο καταγγελτικό ύφος κινείται και η υπόλοιπη πολιτική ειδησεογραφία, με τα άρθρα "Είσθε Έλληνες εσείς ή πουλημένα τομάρια στους τοκογλύφους;", "Τελεσίγραφο Μέρκελ: Εξαθλιωθείτε περισσότερο, αν θέλετε άλλη δόση" και "Χρυσοχοϊδης, Υπουργός Ανάπτυξης ή Καταστροφής;".
Στα υπόλοιπα θέματα της εφημερίδας, κυριαρχεί η παραίτηση Τούτουζα από Αντιδήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, το θέμα του Αναψυκτηρίου Παπάγου και οι υπόνοιες που εκφράζονται για παράνομη αδειοδότησή του από το Δήμο. Επίσης, η μη εκλογή συμπαραστάτη του Δημότη, ο θάνατος του Χολαργιώτη Τηλέμαχου Μαγγανά, η αιμοδοσία της Αγίας Τριάδος Χολαργού, κοπές πίτας, άρθρα των Γιάννη Κεχρή, Θανάση Αυγουρόπουλου, Σταύρου Σκανδάλη και Τούλας Γεωργοπούλου.
Άλλα θέματα του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή" είναι το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Σωματείου "Αντιγόνη Ζουρούδη", η παρέμβαση Πολύδωρα για διάνοιξη δασικού δρόμου στον "Δημόκριτο", καθώς και η αθώωση Βραχιολίδη στο δικαστήριο, από την μήνυση του δημοτικού αστυνόμου Παπάγου-Χολαργού, Θανάση Σαγώνα".

Η εφημερίδα κυκλοφόρησε μόνο με 8 σελίδες πληττόμενη από τη βαθιά οικονομική κρίση και την αδυναμία των επιχειρήσεων να διαφημιστούν. Όλα αποτελούν μια αλυσίδα και ο τοπικός τύπος δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός κρίσης. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ξύδης, επικοινωνόντας με τη διεύθυνση της εφημερίδας μας, εξέφρασε την απορία του πώς και γιατί η εφημερίδα δεν συμπεριέλαβε στην ειδησεογραφία της τα οικονομικά του τ.δήμου Χολαργού. Τού εξηγήσαμε ότι εάν είχε την ίδια απορία πώς και γιατί ο "Ανεξάρτητος Παρατηρητής" τυπώθηκε...κουτσουρεμένος λόγω κρίσης στην αγορά, θα μπορούσε να δώσει απάντηση στο ερώτημά του!

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΚΛΑΒΙΑ; Ή ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘOΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΕΑ;

Η γερμανική μπότα βρίσκεται στην Αθήνα! Δίνει εντολές διά στόματος τρόϊκας, περιμένοντας από τους εντόπιους δοσίλογους να υπογράψουν τα πάντα. Χωρίς αντίρρηση!
Τα πολιτικά ανδρείκελα, τα φερέφωνα των ξένων κατακτητών, αναμένεται να θανατώσουν  οριστικά την Ελλάδα και το λαό της!

Τα γερμανικά τοκογλυφικά τάνκς θυμίζουν την κατοχή του 1941-’44. Αίμα, πόνος, φτώχεια, εξαθλίωση και τότε και τώρα. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι σύγχρονες βόμβες μπορεί να μην μυρίζουν μπαρούτι, σκορπούν όμως θάνατο και δουλεία.
Θα μείνουμε ραγιάδες ή θα επαναστατήσουμε;

Τώρα μάλιστα που με τον πιο χυδαίο και ωμό εκβιασμό, οι Γερμανοί ζητούν το χρέος της Ελλάδος να περάσει στο αγγλικό δίκαιο! Οι επόμενες γενιές των Ελλήνων δηλαδή, θα είναι σκλάβοι των Γερμανών, η δε περιουσία της χώρας θα παραδοθεί στα χέρια τους.  
Οι Έλληνες θα μετατραπούν σε Παλαιστίνιους, που θα ζουν στον τόπο τους αλλά δεν θα είναι δικός τους. Λαός χωρίς Πατρίδα!
Θα τους αφήσουμε; ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ! Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, στις 6:00 μ.μ.

Το Ε.ΠΑ.Μ. Αγίας Παρασκευής απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, για παλλαϊκή συμμετοχή στην πορεία αντίστασης, που θα ξεκινήσει από την πλατεία Αγίας Παρασκευής στις 6:00 μμ και θα κινηθεί ανάμεσα από κατοικημένες περιοχές της πόλης.

ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ
Με αναμμένους πυρσούς.
με ντουντούκες,
με σημαίες,
με τύμπανα,
με σφυρίχτρες
και κυρίως με την αδούλωτη ψυχή μας,
να βροντοφωνάξουμε συνθήματα, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε ξέφρενα σους δρόμους.

Ελάτε να δώσουμε εμψυχωτικό παλμό στην εξέγερσή μας.
Ελάτε να βγάλουμε τον κάθε μεμονωμένο πολίτη από το καβούκι του.
Να του πούμε πως υπάρχει διέξοδος στην μεθοδευμένη κρίση.
Πως δεν είμαστε πλέον ο καθ’ ένας μόνος του.
Πως είμαστε χιλιάδες, εκατομμύρια.
ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΑΔΟΥΛΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!


Εκτυπώστε και τα συνθήματα που θα φωνάξουμε:

ΞΕΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΚΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ

ΕΜΡΟΣ, ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ
Ο ΚΑΝΑΠΕΣ ΚΙ Η ΦΡΑΠΕΔΙΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΠΑΠΑΔΗΜΟ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ
ΠΑΡ’ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ‘73

ΜΑΖΙ, ΜΑΖΙ – ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ

ΦΥΣΑ ΒΑΡΔΑΡΗ – ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ

ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ
ΕΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΜΕ 500 ΕΥΡΩ

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ
ΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ

ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΚΟΥΦΑΛΕΣ – ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ

ΧΡΩΣΤΑΩ ΕΓΩ, ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ,
Ε ΟΧΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ Τ’ ΑΓΕΝΝΗΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ

ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΑΓΩΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ
ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ
ΚΡΕΜΑΛΑ ΚΑΙ ΣΧΟΙΝΙ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ

ΕΕΕ, ΩΩΩ – ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ‘ΔΩ

Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ – ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΙΝΙ

ΛΑΕ ΠΟΛΕΜΑ- ΣΟΥ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ

ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΝΗΣΙΑ, ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΛΙΜΑΝΙΑ,
ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΟΥΤΕ Δ.Ν.Τ.
ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΤΟΥ

ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ – ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

ΚΟΙΜΑΣΑΙ, ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠ’ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΝΕΚΡΟΦΟΡΑ

Εκτυπώστε και ένα τραγούδι για να το έχετε μαζί σας:

Δεν περνάει στην Ελλάδα ο φασισμός (δις)
Σαμαράς, Καρατζαφέρης και του παπατζή ο γιός,
δεν περνάει στην Ελλάδα ο φασισμός.

Δεν περνάνε στην Ελλάδα οι ναζί (δις)
Ούτε ο Σόιμπλε, ούτε η Μέρκελ, μα ούτε και ο Σαρκοζί,
δεν περνάνε στην Ελλάδα οι ναζί.

Δεν θα μπουν στο καναβάτσο οι λαοί (δις)
Δεν χρωστάω, δεν πληρώνω το χαράτσι της ΔΕΗ,
δεν θα μπουν στο καναβάτσο οι λαοί.

Τον τελειώνουμε τον καπιταλισμό (δις)
Δεν χρωστάω, δεν πληρώνω αλλουνού λογαριασμό,
τον τελειώνουμε τον καπιταλισμό.

Δεν το θέλουμε το κάλπικο Ευρώ (δις)
Θέλουμε ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία,
δεν το θέλουμε το κάλπικο Ευρώ.

Διαδώστε το παντού.
Αυτή η πορεία πρέπει να είναι εκκωφαντική!
Και την επόμενη εβδομάδα την κάνουμε πάλι κάπου αλλού. Σε κάποιον άλλο Δήμο.
Και να είμαστε όλοι εκεί. Όλοι μαζί!
Να ξεσηκώσουμε τον Λαό απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ ολόκληρη την επικράτεια.
Μέχρι την τελική νίκη!

Η χρονιά αυτή θα είναι του λαού
και ΟΧΙ των τοκογλύφων.
 

'Η ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ  ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ! 
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

Οι δοσίλογοι του πολιτικού συστήματος της χώρας,  είναι έτοιμοι να παραδώσουν και επισήμως την χώρα και την περιουσία της, στους Γερμανούς κατακτητές! Η Μέρκελ και η τρόϊκα έστειλαν νέα εκβιαστική εντολή να τούς τα δώσουμε όλα! Η χώρα μας διατάσσεται να εντάξει το χρέος της στο αγγλικό δίκαιο προκειμένου να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση! Κάτι που σημαίνει ότι ολόκληρη η χώρα τεμαχίζεται και παραδίδεται στους εχθρούς της. 
Το άκρως εμπιστευτικό έγγραφο που αποκάλυψε ο γενναίος βουλευτής Πάνος Καμμένος, επί του οποίου δεσπόζει φαρδιά-πλατιά η υπογραφή του δοσίλογου Βενιζέλου, τα λέει όλα.

Οι Γερμανοί ξαναπατούν τη Πατρίδα μας και την κατακτούν με τις υπογραφές των δοσιλόγων της μνημονιακής κυβέρνησης Παπαδήμου. Μετά τον Παπανδρέου που έσυρε βιαίως την Ελλάδα στα νύχια του ΔΝΤ και στο χάος, έρχονται οι Σαμαράς - Καρατζαφέρης να συμμετάσχουν σε μια δοτή κυβέρνηση η οποία θα διαπράξει το μεγαλύτερο έγκλημα προδοσίας από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Ποτέ μα ποτέ στην ιστορία της χώρας, δεν υπήρξε τέτοια προδοσία. Οι εγκληματίες πολιτικοί που κατέστρεψαν τον τόπο, όχι μόνο δεν λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη αλλά είναι πρόθυμοι να βάλουν τις υπογραφές τους στις ντιρεκτίβες της Μέρκελ, η οποία ζητεί την Πατρίδα μας στο...πιάτο!
Θα τους αφήσουμε; Εάν έμπαιναν κλέφτες  στο σπίτι μας για να πάρουν τα παιδιά μας και την περιουσία μας, θα καθόμασταν να τους κοιτάμε; Δεν θα αντιδρούσαμε; 
Τώρα λοιπόν που η Πατρίδα μας αλώνεται από τους εγκληματίες της διεθνούς τοκογλυφίας, τώρα που οι Έλληνες πεθαίνουν εξαθλιωμένοι ο ένας μετά τον άλλο, σήμερα που τα παιδιά μας τα καταδικάζουν σε πολύχρονη σκλαβιά και έρχονται να αρπαξουν το βιός μας, θα τους κοιτάμε απαθείς; 
Η Ελλάς βρίσκεται σε πόλεμο. Απατεώνες και καθάρματα, επελαύνουν σε βάρος της χώρας μας. Είναι καιρός να αντισταθούμε, να ξεσηκωθούμε, να εξεγερθούμε απ' άκρη σ' άκρη εναντίον των εχθρών της Πατρίδας. Να ενωθούμε όλοι οι Έλληνες σαν μια γροθιά κατά των απάτριδων και δοσιλόγων.
Η πλατεία Συντάγματος πρέπει να γεμίσει από πατριώτες αποφασισμένους και έτοιμους να διώξουν από τη Βουλή όσους βάλθηκαν με μια υπογραφή, με μια ψήφο να ξεπουλήσουν την Πατρίδα και να σκλαβώσουν τους Έλληνες για τις επόμενες γενιές.
Αυτοί οι προδότες, οι σύγχρονοι Εφιάλτες που παραδίδουν τη χώρα αύτανδρη στους εχθρούς μας Γερμανούς, είναι πρόθυμοι να υπακούσουν στη νέα απόφαση της Μέρκελ να διορίσει υπερ-πρωθυπουργό, στον οποίο θα υποτάσσεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός!
Αυτά τα πολιτικά ανδρείκελα δεν έχουν εθνικό φιλότιμο και ίχνος αξιοπρέπειας μέσα τους. Εμείς όμως, οι Έλληνες Πατριώτες, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, ανένταχτοι, είναι δυνατόν να μας απολείπει η εθνική συνείδηση και υπερηφάνεια;
Ο τόπος αυτός γέννησε εθνικούς ήρωες. Λεωνίδας, Μιλτιάδης, Θεμιστοκλής, Περικλής, Μέγα Αλέξανδρος, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος,  Ρήγας Φερραίος, Κολοκοτρώνης, Μπότσαρης,  Διάκος, Παπαφλέσσας, Παύλος Μελάς, Δαβάκης και τόσοι άλλοι, έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στο πάνθεον της ελληνικής Ιστορίας. Οφείλουμε να αντλήσουμε δύναμη από το παράδειγμα που έδωσε ο αγώνας τους. Τους το χρωστάμε!
Ας σαρώσουμε λοιπόν τους προδότες και ας μην τους επιτρέψουμε να ξεπουλήσουν με τις υπογραφές τους την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ λοιπόν.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΥΛΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

 Το seleo.gr ανήρτησε βίντεο και άρθρο υπό τον τίτλο "Καρατζαφέρης: Θα διαγράψω τον Βελόπουλο"! Το βίντεο δεν λέει τίποτα σχετικό. Αποδεικνύεται συνεπώς ότι τα παιχνίδια σε βάρος του Βελόπουλου συνεχίζονται, με στόχο να εξωθήσουν τις καταστάσεις, να τον στίψουν ως λεμονόκουπα και να τον πετάξουν έξω από το πολιτικό σκηνικό. Δημοσιεύσαμε και χθες ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ και στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ. Ο Βελόπουλος έχει μπει στο μάτι της νέας τάξης πραγμάτων επειδή μιλάει συνεχώς για ΑΟΖ και για αυτόνομη, αυτάρκη Ελλάδα με εκμετάλλευση του φυσικού-ορυκτού της πλούτου. Ακριβώς τα αντίθετα από όσα πρεσβεύουν οι εχθροί της Πατρίδας, οι οποίοι θέλουν να αρπάξουν ορυκτό και φυσικό πλούτο της χώρας!
Δεν θα τους περάσει όμως.

Δείτε το βίντεο:

Η ΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΕΙ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΔΑΣΗ!

ΕΝ’ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ!
ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΥΦΛΙΑ;
«ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ ΜΑΓΓΙΝΑ» ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ

ΟΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ!

 ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ…ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ  ΒΟΥΝΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΩΝ!

Πίσω από το σχέδιο  νομιμοποίησης καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου που ήδη εξετάζει η κυβέρνηση, κρύβεται ο τελικός στόχος: Να βγουν στο σφυρί βουνά και δάση, προκειμένου να μπουν χρήματα στα κρατικά ταμεία! Η οικονομική κρίση και η πτώχευση στην οποία οδηγείται η χώρα, η λύση για την οικοπεδοποίηση βουνών και δασών, φαντάζει ως …σανίδα σωτηρίας!
Ήδη ανακοινώθηκε ότι το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ειδικό σχέδιο τακτοποίησης χιλιάδων καταπατημένων εκτάσεων. Σύμφωνα με αυτό, θα παρέχεται η δυνατότητα στους καταπατητές να εξαγοράσουν από το κράτος τις εδαφικές εκτάσεις που καταπάτησαν, έναντι τιμήματος το οποίο θα είναι χαμηλότερο από τις αντικειμενικές αξίες, ενώ σε μερικές περιπτώσεις που θα παρέχονται ειδικές εκπτώσεις, θα φθάνει τα 500 με 600 ευρώ. 


Όπως εκτιμάται, στην κατοχή των καταπατητών βρίσκεται το 40% της γνωστής δημόσιας ακίνητης περιουσίας. Από τη ρύθμιση, προς το παρόν θα εξαιρεθούν δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις, περιοχές όπου απαγορεύεται η δόμηση, αλλά και σημεία οικολογικού ενδιαφέροντος. Το σχέδιο όμως θα είναι δομημένο έτσι ώστε να ανοίγει η κερκόπορτα για την άλωση βουνών και των δασών, για την πλήρη οικοπεδοποίησή τους. Η αγωνία της Κυβέρνησης να βρει χρήματα και να τα καταθέσει στους δανειστές της για την αποπληρωμή του χρέους, ενόψει μάλιστα των εκβιασμών της και των νέων επικείμενων επώδυνων μέτρων αλλά και του φόβου λαϊκής έκρηξης, ωθείται σε απεγνωσμένες λύσεις προκειμένου  να γεμίσει τα άδεια δημόσια ταμεία. 


ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΥΦΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να βγάλει από το συρτάρι το σχέδιο Σουφλιά για τον Υμηττό, το οποίο στα μέσα του 2009 είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, μια και τεμάχιζε σε φιλέτα το βουνό, δίνοντας τη δυνατότητα για επέκταση της δόμησης μέσα στο δάσος! Το σχέδιο αυτό του 2009 δεν προχώρησε, επειδή πέραν των αντιδράσεων, η τότε Κυβέρνηση Καραμανλή βρισκόταν αντιμέτωπη με εσωτερικά προβλήματα και ενόψει προεκλογικής ετοιμότητας.
Σήμερα όμως, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος εκτιμάται ότι το σχέδιο Σουφλιά που έκοβε σε 5 φέτες και υποζώνες τον Υμηττό, παρήχε τη δυνατότητα για επέκταση της οικοπεδοποίησης, για δημιουργία. συγκροτημάτων τουριστικού ενδιαφέροντος και πόλο έλξης επενδυτικού ενδιαφέροντος! Όπως για παράδειγμα, το καθεστώς δόμησης στην Α' ζώνη και η δημιουργία θεματικού πάρκου (βάσει του νόμου 3299/2004) περιελάμβανε υποδομές στέγασης, σίτισης, ψυχαγωγίας, κοινωνικής μέριμνας, εγκαταστάσεις αναψυκτήριων, πολιτιστικών κέντρων κ.α. Εξεταζόταν επίσης η δημιουργία Πανεπιστημίου, η δε Εκκλησία της Ελλάδος ορεγόταν τον Υμηττό για την ανέγερση Συνοδικού Κέντρου είτε στον Καρέα είτε στου Παπάγου!
Άλλωστε, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πριν παραδώσει τη ..σκυτάλη σε αυτή του  Παπαδήμου, άφηνε τον Υμηττό έρμαιο στις ορέξεις των οικοπεδοφάγων. Μάλιστα η στάση της είχε προκαλέσει την αντίδραση του Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της Ν.Δ.  κ. Βύρωνα Πολύδωρα ο οποίος απηύθυνε επιστολή-ερώτηση στην Βουλή (31/3/11 αρ.πρωτοκ. 14132), καταγγέλλοντας την αδράνεια της Κυβέρνησης, μιλώντας για "ολιγορούντες δημόσιους λειτουργούς", που εξαιτίας τους «χάνεται δημόσια περιουσία, ως απροστάτευτη και ανυποστήρικτη»!


Ο κ. Πολύδωρας ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του: «Οι οικοπεδοφάγοι επελαύνουν. Με ψευδομάρτυρες και πλαστά “συμβόλαια” του 1850 ή και με τουρκικά “σενέτια” και παραχωρητήρια σουλτανικά ανοίγουν και διεξάγουν δίκες εικονικές μεταξύ ιδιωτών δήθεν αντιδίκων και άλλοτε κατά του Δημοσίου ή του ΑΟΟΑ , οι “διεκδικητές” συναντούν ισχνή και αναιμική αντίσταση από πλευράς δημοσίου και έτσι κερδίζουν την δίκη και αποκτούν τίτλους ιδιοκτησίας. Έτσι δυστυχώς χάνεται δημόσια περιουσία, ως απροστάτευτη και ανυποστήρικτη. Ο κίνδυνος να καταπατηθεί και να οικοπεδοποιηθεί, με νομικίστικα και δήθεν δικαστικά τεχνάσματα ο λόφος Κορακοβούνι, οι πηγές του Ιλισσού και η ένταση όπου η εκκλησούλα της Αγίας Ελεούσας και η μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, η χαρακτηρισθείσα ως δασική και αρχαιολογική περιοχή, είναι ορατός. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Να μην αφήσουμε την έλλειψη συντονισμού να οδηγήσει τα πράγματα στην μοίρα τους, στην απώλεια της περιουσίας του δημοσίου και στην καταστροφή του φυσικού (δασικού) και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος».
Η Κυβέρνηση Παπαδήμου σήμερα, βλέπει στο σχέδιο Σουφλιά την πιο πρόσφορη λύση για επέκταση της οικοπεδοποίησης στα βουνά και στα δάση, ενώ παράλληλα με την νομιμοποίηση των καταπατημένων εκτάσεων θα βάλει χρήματα στα δημόσια ταμεία.
Ας μην φανεί λοιπόν παράξενο, εν ονόματι της οικονομικής κρίσης, να δούμε να νομιμοποιούνται σωρηδόν αναψυκτήρια τύπου …Μαγγίνα και τα σπίτια να… σκαρφαλώνουν στα βουνά!


ΜΕΤΑΞΕΤΑΣΤΕΟΣ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ! ΜΕ ΤΟΝ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΣΟΚ!

 Ο Γιωργάκης Παπανδρέου κάνει διακοπές στην Κόστα Ρίκα, βάζει υποψηφιότητα για να ξαναδιεκδικήσει την Προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και ετοιμάζεται να διαγράψει τον Χρυσοχοϊδη επειδή ο τελευταίος δήλωσε ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο!!!
"Με τον κηδεμόνα σου και εκτός ΠΑΣΟΚ" του λέει ο Παπανδρέου δείχνοντας την πόρτα εξόδου στον Μιχαλάκη!
Ο δωσίλογος Παπανδρέου πότε θα πάρει φύγει από την ζωή μας και πότε θα ανοίξει γι' αυτόν  η πόρτα της φυλακής;

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΜΟΓΙΑΣ: ΔΙΕΓΡΑΨΕ 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ € ΟΦΕΙΛΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΟΣΚ!

 πηγή: www.koinwnia.com
30 εκατομμύρια βεβαιωμένες οφειλές υπαλλήλων του ΟΣΚ, διέγραψε η Κυβέρνηση με μια μικρή παράγραφο που συμπεριέλαβε στις διατάξεις του Ν.4024/2011  ...ακυρώνοντας ουσιαστικά σχετική γνωμοδότηση του ΝΣΚ, την οποία λίγους μήνες πριν, είχε κάνει αποδεκτή ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος.

Άλλο ένα σκάνδαλο της Κυβέρνησης έχει τεχνηέντως συγκαλυφθεί και αποσιωπηθεί από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ! Άλλη μια υπόθεση, η οποία αποδεικνύει ότι τελικά η Κυβέρνηση ό,τι θέλει θα εφαρμόσει, ασχέτως του τι λέει η ΤΡΟΪΚΑ και η Ε.Ε.!
Ο λόγος για την υπόθεση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, που υπηρετούσαν στον Οργανισμό κατά τον χρόνο της μετατροπής του σε ανώνυμη εταιρεία.
Δεν φθάνει που μετετράπη ο Οργανισμός, από Δημοσίου Δικαίου σε Α.Ε., ώστε να προσληφθούν άμεσα στο Δημόσιο εκατοντάδες «ημέτεροι», εκτός διαγωνισμού ΑΣΕΠ,  αλλά επί έντεκα ολόκληρα χρόνια αμείβονταν οι υπάλληλοι αυτοί με υπερβολικά υψηλότερες αμοιβές απ’αυτές του Δημοσίου, ενώ οι ασφαλιστικές τους εισφορές υπολογίζονταν με το μισθολόγιο των Δημοσίων υπαλλήλων!
Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση έχει ως εξής:
Στο κείμενο της σχετικής γνωμοδότησης του ΝΣΚ, (ΝΣΚ  76/2011) στο οποίο απηύθυνε ερώτημα το Υπουργείο  Οικονομικών για την υπόθεση, αναφέρεται ότι:
Από τα συμπεράσματα της από Ιουνίου 2009 Εκθέσεως Επιθεωρήσεως και Ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημοσίας Διοικήσεως, το τακτικό προσωπικό, το οποίο, κατά την μετατροπή του Ο.Σ.Κ. σε Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε),  με το Π.Δ. 414/1998 (ΦΕΚ/Α/291), υπό την επωνυμία «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε.»,  υπηρετούσε με σύμβαση εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, ενετάγη (και για τα μισθολογικά του θέματα) αυθαιρέτως στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) της εταιρείας, με συνέπεια να αυξηθούν οι αποδοχές του σε σημαντικό βαθμό.
Αντιθέτως, το μισθολογικό καθεστώς του τακτικού προσωπικού τριών άλλων εταιρειών του Δημοσίου, Οργανισμού Διαχειρίσεως Δημοσίου Υλικού (Ο.Δ.Δ.Υ.), Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών (Ο.Κ.Α.Α.) και Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης (Ο.Κ.Α.Θ.), που διέπονται από τις ίδιες διατάξεις (άρθρο 7 παρ. 7α ν. 2703/99) με την Ο.Σ.Κ. A.E, το οποίο προσωπικό υπηρετούσε σε αυτές πριν την μετατροπή τους σε Α. Ε., εξακολουθεί να αμείβεται με το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. (Γιατί άραγε ειδικά οι υπάλληλοι του ΟΣΚ υπήχθησαν σε ΣΣΕ;)
Πέραν των τακτικών υπαλλήλων, στην Ο.Σ.Κ. Α.Ε. απασχολούντο και δικηγόροι με έμμισθη εντολή, την αμοιβή των οποίων διήπαν οι διατάξεις του ν. 1816/88 και του ν. 2470/97, που ίσχυαν για τους δικηγόρους που παρείχαν υπηρεσίες με έμμισθη εντολή στο Δημόσιο, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοικήσεως. Με την απόφαση 276/26-6-2002 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. αποφασίσθηκε η υπαγωγή των δικηγόρων στο καθεστώς της Σ.Σ.Ε., που ισχύει για τους λοιπούς εργαζομένους, αναδρομικά από το έτος 2000, στην συνέχεια δε με μεταγενέστερες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου χορηγήθηκαν επιπλέον επιδόματα και καθορίστηκε ο τρόπος κατατάξεως των Δικηγόρων στα μισθολογικά κλιμάκια της Σ.Σ.Ε.
Κατά τον έλεγχο της μισθοδοσίας του τακτικού προσωπικού, που υπηρετούσε κατά τον χρόνο της μετατροπής της νομικής μορφής του Ο.Σ.Κ. σε Ανώνυμη Εταιρεία, διαπιστώθηκε, ότι από το έτος 2000 καταρτίσθηκαν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες στο σύνολο τους καθόρισαν αποδοχές υπερβολικά υψηλότερες του συνόλου των αποδοχών, που το προσωπικό αυτό θα ελάμβανε σύμφωνα με το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, κατ' εφαρμογή της διατάξεως της παρ. 7° του άρθρου 7 του ν. 2703/99.
Ειδικότερα στις μισθοδοτικές καταστάσεις του προσωπικού εμφανίζονται δύο πίνακες.
Στον ένα πίνακα περιγράφονται οι κάθε κατηγορίας αποδοχές του εργαζομένου (βασικός μισθός, επιδόματα θέσης, γάμου, τέκνων, πληροφορικής, ειδικών συνθηκών, κ.λ.π.), όπως αυτές καθορίζονται με την ισχύουσα συλλογική σύμβαση εργασίας. Το συνολικό ποσό των αποδοχών, που εμφανίζεται στον πίνακα αυτό είναι το καταβλητέο στον εργαζόμενο. Ο φόρος εισοδήματος υπολογίζεται επί των αποδοχών αυτών.
Στο δεύτερο πίνακα καταγράφονται οι αποδοχές του εργαζόμενου, σύμφωνα με το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αναλόγως του βαθμού και των ειδικών επιδομάτων που δικαιούται έκαστος. Βάσει των συνολικών αποδοχών, που εμφανίζονται στο δεύτερο πίνακα, υπολογίζονται οι κρατήσεις υπέρ των διαφόρων ταμείων.
Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή εφαρμόζονται οι διατάξεις της παρ. 7α του ν. 2703/99 μόνο για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών (γιατί βεβαίως είναι χαμηλότερες!!) επί του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων.
Επισημαίνεται, ότι η δαπάνη μισθοδοσίας του προσωπικού της ΟΣΚ ΑΕ  βαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Η Γνωμοδότηση του ΝΣΚ καταλήγει κρίνοντας ότι:
α) το μισθολογικό καθεστώς των υπαλλήλων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, που υπηρετούσαν σ' αυτόν κατά τον χρόνο μετατροπής του Οργανισμού σε ανώνυμη εταιρεία, διέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 7, παρ. 7α του ν. 2703/1999,
β) οι υπηρετούντες στον ανωτέρω Οργανισμό δικηγόροι με σχέση έμμισθης εντολής διέπονται ομοίως από τις διατάξεις του άρθρου 7, παρ. 7α του ν. 2703/1999,
γ) αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Σ.Κ. Α.Ε., με τις οποίες εγκρίθηκε η υπαγωγή των δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής στο καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας οι οποίες ισχύουν για τους εργαζομένους της Ο.Σ.Κ. Α.Ε., δεν είναι νόμιμες.
Η εν λόγω γνωμοδότηση του ΝΣΚ έγινε αποδεκτή από τον Υπ.Οικ. κ. Βενιζέλο αλλά λίγους μήνες μετά ψηφίστηκε ο νόμος 4024/2011, με το άρθρο 39 παρ. 12 του οποίου ορίζεται ότι:
Δαπάνες που δημιουργήθηκαν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου σε εκτέλεση όρων των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας ή αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Ανώνυμη Εταιρεία» (ΟΣΚ ΑΕ), για πληρωμές σε πρόσωπα απασχολούμενα στην άνω ανώνυμη εταιρεία και σε βάρος του προϋπολογισμού της και αφορούν τακτικές αποδοχές και αποζημιώσεις κάθε είδους, επιδόματα και εφάπαξ παροχές ένεκα συνταξιοδότησης, θεωρούνται ότι διενεργήθηκαν νόμιμα. (Έναρξη ισχύος του νόμου:27.10.2011)
Τί μεσολάβησε το διάστημα αυτών των μηνών ώστε η Κυβέρνηση να αποφασίσει να χαρίσει 30 εκατομμύρια σε δημοσίους υπαλλήλους;
Όταν ετέθη σχετικό ερώτημα στη Βουλή, η υποκριτική απάντηση του Υπουργού ήταν ότι δεν πρέπει να επιβαρυνθούν οι υπάλληλοι για ένα λάθος που έγινε από το Δημόσιο! Δηλαδή επί έντεκα χρόνια εισέπρατταν οι υπάλληλοι αυτοί αποδοχές που δεν ήταν νόμιμες  και δεν θα τις επιστρέψουν πίσω, ενώ όλος ο Ελληνικός λαός πληρώνει σήμερα αυτό το «λάθος» -και όλα τα άλλα-με τα χαράτσια και τα τέλη που δεν έχουν τελειωμό! Τί θα πει λάθος του Δημοσίου; Οι δικηγόροι του Οργανισμού επό έντεκα χρόνια δεν είχαν αναρωτηθεί πώς προκύπτουν οι αμοιβές τους; Δεν ήξεραν οι Δημόσιοι υπάλληλοι όταν υπέγραψαν ΣΣΕ; Κανείς δεν αναρωτήθηκε γιατί υπήρχαν δύο μισθοδοτικοί πίνακες; Γιατί υπολογίζονται με άλλες αποδοχές οι ασφαλιστικές τους εισφορές; Ποιόν κοροϊδεύουν τέλος πάντων;
Να τα επιστρέψουν άμεσα πίσω, όσοι τα «έφαγαν μαζί» με τους κυβερνώντες. Και αυτό να είναι μόνο η αρχή...
Μαρίνα Διαμαντή

Ο κυρίαρχος ανθρωπολογικός ιδεότυπος


από τον Βασίλη Π. Μακρή
Εδώ και 35-40 χρόνια στην παγκόσμιο ιστορία κυριαρχεί ο Ρηγκανο-θατσερισμός. Η οικονομία της παραγωγής έχει δώσει την θέση της στην οικονομία της κατανάλωσης. Η οικονομία της παραγωγής έχει μετατοπιστεί στις χώρες της πρώην περιφέρειας, όπου σημειώνονται εκπληκτικοί ρυθμοί ανάπτυξης και δημιουργούνται  οι ιδανικές συνθήκες για έντονη πρωταρχική συσσώρευση. Προ της επελάσεως του Ρηγκανο-θατσερισμού θεμελιακό στοιχείο της οικονομίας ήταν κυρίως το εμπράγματο-παραγωγικό κεφάλαιο και δευτερευόντως το “άυλο”. Στόχος της οικονομίας παραγωγής ήταν η διαρκής συσσώρευση κερδοφορίας και ισχύος. Δομική λειτουργία του κεφαλαίου ήταν και είναι η προσκτητική πρόσληψη της φύσεως και η μετατροπή αυτής, μέσω της εργατικής δύναμης, σε προϊόν, του προϊόντος σε εμπόρευμα, του εμπορεύματος σε χρήμα και του χρήματος σε νέο επιπρόσθετο κεφάλαιο. Έτσι τροφοδοτείται μια επαναλαμβανόμενη ανοδική ανακύκληση, όπου όλα συμποσούνται σε μεγέθη μετρήσιμα : οι ποιότητες εξαλλοιούνται σε διαρκώς αυξανόμενες ποσότητες, οι ανθρώπινες ζωές  εκφυλλίζονται σε σταθμήσιμες ψυχολογικές συμπεριφορές και τα πάντα μεταλλάσσονται σε διαρκώς ενδιάμεσα εργαλεία για την κυρίαρχη οικονομία της παραγωγής αλλά και αυτήν της κατανάλωσης.
Έχουμε ήδη εισέλθει στον διαρκή επεκτατισμό του κεφαλαίου, στον υπερτοπικό γιγαντισμό του και στην πλανητική κατίσχυσή του. Το εμπόρευμα συνιστά έναν θύσανο κοινωνικών και οικονομικών σχέσεων. Είναι δηλωτικόν πολλών συμβολισμών και γέμει καίριων αποσιωπήσεων. Η οιονεί κυριαρχία του το καθιστά καίριο παράγοντα μιας κίβδηλης κοινωνικοποίησης. Η κατοχή και νομή του εμπορεύματος προσδίδει αυταξία. Το ανθρώπινο είναι και το κοινωνικό γίγνεσθαι αλλοτριώνονται από ένα ακατάσχετο κατέχειν.
Παγκοσμίως κυριαρχεί το χρηματοοικονομικό κεφάλαιο και η προκεχωρημένη οικονομία στηρίζεται στην διαρκώς επαναλαμβανόμενη ανταλλαγή “ψιλών” χρηματικών ποσών που στην ουσία δεν είναι παρά σκέτοι γυμνοί αριθμοί, δηλαδή σημεία άνευ εμπράγματης αξίας, ούτως ώστε η αγοραία αξία μιας μετοχής να είναι απείρως διογκούμενη και διογκωμένη ως προς τα πραγματικά κέρδη. Κατ’ αυτόν τον τρόπο διακινούνται σημεία-πληροφορίες, σημεία-αριθμοί και το παρόν διαρκώς δεξιούται το αυτοδιαλυόμενο μέλλον, μέσω της προεξόφλησης μιας πολλά υποσχόμενης κερδοφορίας. Είναι αυτή ακριβώς η διαδικασία βάσει της οποίας “το χρήμα γεννά χρήμα”, το γεννημένο χρήμα με την σειρά του ξαναγεννά νέο χρήμα “φρέσκο” και “ζεστό”. Πρόκειται για το “φουσκογενές” και “φουσκοδίαιτο” κεφάλαιο που κυριολεκτικά αποκτά διαρκώς αυξανόμενη ισχύ, επεκτατικότητα και επιβολή. Αυτό είναι βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του χρηματοοικονομικού νεοφιλελευθερισμού που κυριαρχεί στην παγκόσμια οικονομία.
Εκείνο που αποσιωπάται ιδιαίτερα στην εποχή μας είναι ό ανθρωπολογικός ιδεότυπος που κατασκευάζει το νεοφιλελεύθερο κυρίαρχο πρόταγμα. Στην ουσία πρόκειται για το άτομο. Και αυτό είναι προϊόν της νεωτερικής εποχής. Δεν υπάρχει το ανθρώπινο πρόσωπο για το νεοφιλελεύθερο πρόταγμα. Υπάρχει το άτομο “σαρξ εκ σαρκός” του μοναχικού άφωνου πλήθους. Ένα άτομο που διέπεται και σπαράσσεται από την αμοραλιστική υποδαύλιση αλλά και τα αγελαία ένστικτα. Ένα άτομο απανθρωποποιημένο χωρίς εδραία ερείσματα που πακετάρεται και αποστέλλεται αυτοηδονιζόμενο και ευένδοτο στις δυνάμεις της αγοράς. Μέσω των τεχνικών επηρεασμού το άτομο αυτό καθίσταται ευπρόσδεκτος αποδοχεύς των ψυχοτεχνικών μηχανισμών της πανταχού παρούσης αγοράς. Εδώ πρέπει να τονισθεί ότι η επεκτετασιμότητα της οικονομίας της κατανάλωσης είναι άρρηκτα συναφής με τις τεχνικές επηρεασμού και τους ψυχοτεχνικούς μηχανισμούς της αγοράς. Έτσι ο άνθρωπος μεταλλάσσεται σε αγελαίο καταναλωτή εμπορευμάτων που στο κάτω κάτω της γραφής ούτε τα έχει ανάγκη απόλυτη, ούτε η έλλειψή τους θα του προκαλούσε ουσιαστική ένδεια. Είναι η ίδια η διαδικασία του καταναλίσκειν που έχει μετατραπεί σε αξία “καθεαυτή”, σε αυταξία. Ο νεοφιλελευθερισμός εκλαμβάνει τον άνθρωπο σαν άτομο-σημείο στατιστικό που αναπαριστά μιαν ακένωτη ζήτηση. Η “θέαση” αυτή του νεοφιλελευθερισμού θέλει τον καθένα να εισέρχεται στον “κλιματισμό” των πλαστικοποιουμένων αναγκών της προσφοράς.
Θεμελιώδες συστατικό του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού είναι η απροκάλυπτη χρησιμοθηρία που εκλαμβάνει τον άνθρωπο , ως ένα διαμεσολαβούμενο ποσοτικό μέγεθος. Δια της θεωρήσεως αυτής ο άνθρωπος εργαλειοποιείται μέχρις εγκάτων και γίνεται έρμαιο άθυρμα ενός κερδολάγνου ήθους. Το χρήμα αυτονομείται, καθίσταται αυτοσκοπός, επιβάλλει την χρηματοκρατία παντού, αυτοσυσσωρεύεται, εξαερούται μέσω της παροντοποίησης μιας μέλλουσας κερδοφορίας, και διασκορπίζει “ένθεν κακείθεν” τα απειροψιχία μιας μικροηδονικής καθημερινής απολαυστικότητος. Άνθρωποι απανθρωποποιούνται , γίνονται άτομα-μέσα-σημεία ακόμη και με την προαίρεσή τους και μετατρέπονται σε ευπρόσδεκτους υποδοχείς της χρηματοπιστωτικής κατίσχυσης, είτε ενεργοί , είτε παθητικοί. Είτε ως οχήματα-φορείς, είτε ως δέκτες της. Άτομα ευπροσάρμοστα στον τεχνητό κλιματισμό της αγοράς, των οποίων τα ιδανικά και τα όνειρα μεταλλάσσονται σε διαρκή βουλιμική ονείρωξη. Άτομα που τα διέπει η αρπακτική πλειονοκτησία, η ανταγωνιστική αλληλοεξόντωση, το αδυσώπητο συμφέρον, η ατομική επιτυχία έναντι οιουδήποτε τιμήματος, η ετσιθελική κατίσχυση έναντι του οποιουδήποτε. Το τρίπτυχο “χρήμα-ισχύς-επιτυχής αποτελεσματικότης” αποτελεί τον κεντρικό άξονα του νεοφιλελεύθερου προτάγματος και μέχρι στιγμής φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα της επιβολής του σε πλανητική κλίμακα. Δεν πρέπει να μας ξεγελά το γεγονός ότι νέοι παίκτες εμφανίζονται στο προσκήνιο. Οι παίκτες αυτοί όχι μόνο δεν αμφισβητούν σε τίποτα τον πλανητικό νεοφιλευθερισμό, αλλά επαγγέλλονται με τον καλύτερο τρόπο το νεοφιλελεύθερο πρόταγμα.       
 
Βασίλης Π. Μακρής
 

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ!


ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ ΟΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΕΙ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!!! ΚΑΘΙΣΤΑ «ΑΠΟΡΘΗΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ» ΔΥΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!
ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ!

Την ώρα που η εγκληματικότητα αυξάνεται, η δε εισβολή των επικίνδυνων ή εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών στη χώρα επιδεινώνει το φαινόμενο, καθιστώντας ανεξέλεγκτη την δράση των κακοποιών στοιχείων, ο αρμόδιος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δείχνει να ενδιαφέρεται μόνο για την δική του προστασία.
 Αδιαφορώντας να διασφαλίσει τουλάχιστον ένα μίνιμουμ  ασφάλειας για τους συμπολίτες του στον Χολαργό όπου διαμένει εδώ και χρόνια, πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στο έλεος κακοποιών, μεταξύ αυτών και ο ίδιος ο Δήμαρχος που έπεσε θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, ο κ. Παπουτσής οχυρώνει ως φρούριο το σπίτι του, σε απόσταση δύο οικοδομικών τετραγώνων! Από ‘κει και πέρα …γαία πυρί μειχθήτω .

Σε καθημερινή βάση 20 με 25 άτομα στην προσωπική του ασφάλεια, διασφαλίζουν τις μετακινήσεις από και προς το στο σπίτι του. Μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι όταν οι «αγανακτισμένοι» έκαναν συχνές επισκέψεις προς την οικία του κ. Παπουτσή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα στυγνά σε βάρος του λαού μέτρα, στην υπηρεσία του Παπουτσή βρίσκονταν έως και 100 άτομα!!! Ούτε ο Καντάφι δεν είχε τόσους να τον φυλάνε!


ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ!
Το θράσος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ήταν τέτοιο, ώστε παρά το ότι ο Δήμαρχος Χολαργού-Παπάγου έπεσε θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, ο κ. Παπουτσής αδιαφορώντας παντελώς για το γεγονός, έφτασε στο σημείο να ζητήσει για τον εαυτό του την προστασία του Δημάρχου!!! Παρακρουστικό αλλά απόλυτα …Παπουτσικό!
Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δημάρχου Χολαργού Παπάγου πυρπολήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της φωτιάς» (ανέλαβαν την ευθύνη), αλλά λίγες ημέρες μετά ο κ. Παπουτσής λες και δεν άκουσε τίποτε για το σοβαρό αυτό γεγονός, από βήματος της βουλής ζητούσε την προστασία από τον Δήμαρχο!!!
Με αφορμή την προγραμματιζόμενη, υπό την καθοδήγηση του δημοφιλούς σκηνοθέτη Κολλάτου, πορεία διαμαρτυρομένων προς το σπίτι του κ. Παπουτσή, ο Υπουργός εμφανίστηκε (αρχές Ιουλίου) στην Βουλή και ισχυριζόμενος ότι κάποιοι απειλούν τη γυναίκα και το παιδί του, είπε::
 «Ο κ. Κολλάτος, που είναι προέκταση της πλατείας Συντάγματος, όπως ο ίδιος λέει, έχει προγραμματίσει με μια κατάπτυστη ανακοίνωση, να έρθει στο σπίτι μου, και κανείς δεν αντιδρά. Δεν υπάρχει καμία πολιτική δύναμη, ή ο δήμαρχος να καταδικάσει αυτά τα γεγονότα για το σπίτι μου».

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, ανταπαντώντας στον κ. Παπουτσή, δήλωνε μεταξύ των άλλων:
"Ομολογουμένως, ουδέποτε είχαμε σκεφθεί ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε ανάγκη από τη στήριξη του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού και των τοπικών αρχών, για τα γεγονότα που εξελίσσονται ειρηνικά αυτές τις μέρες στην πόλη μας και για τις απειλές που ο ίδιος και η οικογένειά του δέχονται. Και δεν είχαμε σκεφθεί να του εκφράσουμε τη στήριξή μας, γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (όπως και όλοι οι Υπουργοί) στηρίζεται από όλο τον κρατικό μηχανισμό και από όλα τα υπό τον έλεγχό του Σώματα Ασφαλείας».

ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ!


Ο Χρήστος Παπουτσής, θέλοντας να οχυρώσει περισσότερο το σπίτι του, είχε ζητήσει από τον Δήμο Χολαργού, να απομακρύνει τους κάδους σκουπιδιών σε απόσταση 100-200 μέτρων από το σπίτι του, φοβούμενος μην τυχόν τρομοκράτες πετάξουν βόμβα ή εμπρηστικό μηχανισμό σε κάποιον από τους κάδους. Τελικά το αίτημά του δεν ικανοποιήθηκε, προφανώς υπό τις διαμαρτυρίες των γειτόνων, οι οποίοι θα έπρεπε να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να πετούν τα σκουπίδια τους!
Σύμφωνα όμως με τελευταίες πληροφορίες ο κ. Παπουτσής βρίσκεται πίσω από την επικείμενη μεταφορά της λαϊκής αγοράς!!! Επειδή αυτή βρίσκεται στην οδό Φανερωμένης δίπλα από το σπίτι του κ. Παπουτσή, μετακομίζει σε μακρινό σημείο, κοντά στου Παπάγου!! Ο Δήμαρχος Χολαργού-Παπάγου αρνείται ότι υπήρξε παρέμβαση του κ. Παπουτσή, πάντως οι δικές μας πληροφορίες αλλά και μαρτυρίες γειτόνων του υπουργού, λένε ότι οι οχλήσεις της πλευράς Παπουτσή ήταν συνεχείς για την μεταφορά της λαϊκής αγοράς. Μία λαϊκή αγορά η οποία παραδοσιακά βρισκόταν στη συγκεκριμένη οδό, αλλάζει σημείο, υποχρεώνοντας έτσι τους κατοίκους να διανύουν μεγάλη απόσταση για να κάνουν τις αγορές τους!