Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ - Δ.Ο.Π.Α.Π = ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ;;;


Καταγγέλλουμε από αυτή την εφημερίδα τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι ευθύνονται για την διαιώνιση της κρίσης στην αγορά, μια και αρνούνται να προσαρμόσουν τις απαιτήσεις τους στα νέα οικονομικά δεδομένα της αγοράς. Πολλοί από αυτούς τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αρνούνται να κατεβάσουν τις τιμές των μισθίων τους, με αποτέλεσμα οι μισθωτές των ακινήτων να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα και να βάζουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους. Και όχι μόνον αυτό: Χρωστάνε νοίκια στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, οι οποίοι μπορεί να τους σύρουν στα δικαστήρια και να τους χώσουν και φυλακή!

Έλα όμως που τη νοοτροπία των ιδιοκτητών ακινήτων ζήλωσαν και ξεπέρασαν στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού: 
1. Το δημοτικό αναψυκτήριο Χολαργού μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό κατοχυρώθηκε στους κ.κ. Μαγδαληνό-Αθανασίου έναντι μηνιαίου μισθίου 13.000 ευρώ! Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης, σήμερα  χρωστάνε 77.000 ευρώ σε νοίκια!!! Τα οποία ο δήμος δεν κατεβάζει, επειδή όπως λέει, το μισθωτήριο έγινε το 2011 και δεν του δίνει τέτοια δυνατότητα ο νόμος!!! Τα 77.000 ευρώ  οι Μαγδαληνός-Αθανασίου καλούνται να τα πληρώσουν σύν το τρέχον μηναίο μίσθιο! Εάν οι άνθρωποι δεν μπουν φυλακή θα οφείλεται στην... γενναιοδωρία του Ξύδη! Διότι όση δουλειά και να έχουν, με τους καφέδες και τα τοστ, δεν μπορεί να πληρώσουν τέτοια τρελά ποσά!
Η υπόθεση όμως των τρελών ενοικίων, από πλευράς Δήμου Παπάγου-Χολαργού έχει και συνέχεια.
2. Προ δύο ημερών είχαμε πλειοδοτικό διαγωνισμό στο δημοτικό κυλικείο στα γήπεδα 5Χ5 στο νταμάρι (φωτό).
Κρατηθείτε στις θέσεις σας. Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός είχε τιμή αφετηρίας τα 1.000 ευρώ μηνιαίως!!! Ενώ ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της επιχείρησης Παύλος Μπουγάς κατέβαλε μηνιαίο μίσθωμα 700 ευρώ, οι φωστήρες του ΔΟΠΑΠ αντί να ξεκινήσουν τον διαγωνισμό από τα 700 ευρώ  ή ακόμη χαμηλότερα, όρισαν τιμή αφετηρίας  τα 1000 ευρώ!!! Θου Κύριε!!!
Κρατηθείτε στις θέσεις σας, γιατί υπάρχει συνέχεια: Στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι κ.κ. Βασιλάκης, Δίπλας και Πετράκης. Ο πρώτος έδωσε προσφορά 1300 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα, ο δεύτερος 1700 ευρώ και ο τρίτος, ο οποίος κέρδισε τον διαγωνισμό έδωσε 3510 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα!!!
Ναί, ο κ. Πετράκης κέρδισε (!) το εικονιζόμενο κυλικείο με μηνιαίο μίσθιο 3510 ευρώ!!!

Πάνω στο βουνό, στα κατσάβραχα, πώς θα βγάζει τόσα χρήματα για να δίνει 3510 ευρώ κάθε μήνα στον ΔΟΠΑΠ;;;
Ρε παιδιά, εσείς καταλαβαίνετε από κρίση ή ενεργείτε ως μαυραγορίτες; Όπου πάει η τιμή, στου διαόλου τη μάνα, αρκεί να μπουν λεφτά στα ταμεία του Δήμου; 
Θα μπουν όμως και φυλακή κάποιοι άνθρωποι στο τέλος!!!

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

Πανηγυρισμός του στυλ "κάτσε κάτω από την μπάρα" για την Μέρκελ, στο πρώτο γκολ της Γερμανίας επί της Ελλάδος. Πανομοιότυποι ήταν οι πανηγυρισμοί της και στα άλλα γκολ. 
Σε αυτή την γυναίκα, υπέκυψαν οι Βενιζέλος-Σαμαράς,υπογράφοντας την απαρέγκλιτη τήρηση του Μνημονίου 2! Προηγουμένως, ο Βενιζέλος είχε υπογράψει και το Μνημόνιο 1! 
Τα ...γκολ της Μέρκελ, όταν μάλιστα συνοδεύονται από τις υπογραφές παράδοσης και υποταγής, σαν το πέταγμα λευκής πετσέτας, είναι περισσότερο οδυνηρά από τα γκολ που δεχθήκαμε από την εθνική Γερμανίας στο ποδόσφαιρο. Τα ...γκολ της Μέρκελ στην Ελλάδα, προδιαγράφουν το ζοφερό μέλλον της χώρας μας και υποθηκεύουν τη ζωή των επόμενων γενεών του έθνους των Ελλήνων.

Κακοποιοί "χτύπησαν" πάλι την οικογένεια Κομίνη !

Τα ξημερώματα της Τρίτης 19 Ιουνίου άγνωστοι κακοποιοί επιχείρησαν να διαρρήξουν το χρωματοπωλείο που διατηρεί ο Nίκος Κομίνης επί της οδού Αναστάσεως , προκαλώντας ζημιές. Είναι η τρίτη φορά εντός του τρέχοντος έτους που η γνωστή και αγαπητή στον Παπάγο οικογένεια Κομίνη πέφτει θύμα ληστείας. Πριν από  έξι σχεδόν μήνες ομάδα ληστών  άδειασε  κυριολεκτικά το κοσμηματοπωλείο του κ. Λάμπρου Κομίνη που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αναστάσεως και Ορφέως , ενώ πριν από τρεις μήνες κλέφτες μολδαβικής καταγωγής επιχείρησαν να εισέλθουν και πάλι στο εν λόγω κατάστημα (εις εξ αυτών συνελήφθη από την αστυνομία).


Η εγκληματικότητα στο φιλήσυχο προάστιο μας έχει αυξηθεί κατακόρυφα! Ελπίζουμε η αστυνόμευση να γίνει πιο εντατική και ευχόμαστε ολόψυχα στην οικογένεια Κομίνη να είναι η τελευταία φορά που πέφτει θύμα βίαιης συμπεριφοράς. Όλοι εμείς στηρίζουμε την εμπορική προσπάθεια του φίλου Λάμπρου  Κομίνη και τον προτρέπουμε να συνεχίσει να μας εξυπηρετεί στα δυο  καταστήματα του στην οδό Αναστάσεως!
πηγή: papagou-politeia.gr

Δύο τουρκικά μαχητικά F-4E κτυπήθηκαν από τους S-300PMU2! - Το ένα γλίτωσε με ζημιές


  Image
Όπως μεταδίδουν στο defencenet.gr απόλυτα έγκυρες πηγές από την Μόσχα, δύο ήταν τα τουρκικά μαχητικά που κτυπήθηκαν απλά το ένα κατάφερε να γλιτώσει καθώς πετούσε υψηλότερα και είδες την κατάρριψη του πρώτου τουρκικού μαχητικού έκανε brake και απέφυγε το κύριο ωστικό κύμα από το βλήμα, κτυπήθηκε ελαφρά, ενώ εν συνεχεία βγήκε από τον συριακό εανέριο χώρο! Πάντως η πληροφορία αυτή, συμφωνεί με τις πληροφορίες των τουρκικών ραντάρ ότι δύο μαχητικά αναγνωριστικά RF-4E, εκινούντο στην περιοχή.
Αυτή την ώρα σε κατάσταση σοκ είναι η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία από την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού κρούσης F-4-E 2020 Terminator (αυτή την έκδοση του F-4 δίνουν οι Τούρκοι, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή πέταγαν δύο μαχητικά-ανανγωριστικά RF-4 όπως αυτά που πέταξαν επάνω από το Καστελόριζο. απλά ήταν διαφορετική η αντίδραση των Ρώσων χειριστών των συριακών Α/Α συστημάτων).
Με εξαίρεση το δίκτυο Αλ Μπαγιαντέρ του Λιβάνου, πρώτο το defencenet.gr μετέδωσε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα ότι το τουρκικό μαχητικό είχε καταρριφθεί και δεν επρόκειτο για απλή συντριβή από μηχανική βλάβη.
Εικόνες που έρχονται από την Άγκυρα δείχνουν εμφανώς ταραγμένα τα μέλη του Συμβούλίου Εθνικής Ασφάλειας να προσέρχονται στην συνεδρίαση που συγκάλεσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν. Το αντιαεροπορικό βλήμα ρωσικής κατασκευής των S-300 PMU2 που κατέρριψε το αεροσκάφος έπληξε κυρίως το τουρκικό γόητρο. Οι "μαγκιές" ενίοτε πληρώνονται.
Το αστείο είναι ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε πριν την έναρξη της συνεδρίασης ότι  "Η Συρία απολογήθηκε για την κατάρριψη του αεροσκάφους τύπου Φάντομ και εξέφρασε τη λύπη της για το περιστατικό". Άν το έκαναν αυτό οι Σύροι, όντως έχουν πολύ χιούμορ.
Ο επικεφαλής του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Νετζντέτ Εζέλ, ο υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν, ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Χακάν Φιντάν αναμένεται να πάρουν μέρος σε αυτή τη συνεδρίαση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
 Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού μόλις εκείνος επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη, πρόσθεσε το Ανατολή.
Πρακτικά οι Ρώσοι/Σύροι έστειλαν ένα μήνυμα στην Δύση ότι αν επιχειρηθεί να επιβληθεί no-fly-zone τότε απλά "θα χυθεί αίμα" και δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που έγινε στην Λιβύη που αναίμακτα έκαναν ότι ήθελαν.
Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μανάρ του Λιβάνου, το οποίο ανήκει στη Χεζμπολάχ, επικαλούμενο πηγές από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας, μετέδωσε ότι η συριακή αεράμυνα κατέρριψε το αεροσκάφος.

«Πηγές από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας επιβεβαίωσαν στον ανταποκριτή του Μάναρ στη Δαμασκό ότι η συριακή αεράμυνα κατάρριψε το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος»
, μετέδωσε το Μάναρ.

Αλλά και το φιλοϊρανικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μαγιαντίν, που έχει την έδρα του στον Λίβανο, μετέδωσε ότι τουρκικές πηγές δήλωσαν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τη συριακή αεράμυνα στα σύνορα με την Τουρκία.


Σε ότι αφορά το σκηνικό του επεισοδίου το μαχητικό χάθηκε από τα ραντάρ στις 11.58 τοπική ώρα και ενώ το τουρκικό μαχητικό πετούσε επάνω συριακό έδαφος. Οι ΗΠΑ εμφανίζονται ιδιαίτερα εκνευρισμένες από το περιστατικό και μιλούν για "απαράδεκτη ενέργεια" (το ότι το τουρκικό μαχητικό πετούσε απάνω από την Συρία δεν ήταν "απαράδεκτη ενέργεια"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑΒΕΡΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΞΙΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΑΒΕΡΝΑ! ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΩΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ, ΌΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!
Αντισυνταγματική η απαίτηση του υπ. Άμυνας!

Ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας αφού έκλεισε όλο το χώρο της ταβέρνας "TO ΑΙΓΑΙΟΝ" για το γεύμα προς τιμήν των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (θα γίνει στις 26 Σεπτεβρίου 2012) στο πλαίσιο της κυπριακής Προεδρίας, στη συνέχεια τηλεφώνησε και ακύρωσε! Απαιτώντας ...βάσει «πρωτοκόλλου» να κατέβει η Ελληνική Σημαία που για χρόνια κυματίζει εκεί . Ο ιδιοκτήτης Βάσος Φτωχόπουλος, αρνήθηκε να κατεβάσει τη Σημαία, και τότε ο υπουργός του ανακοίνωσε ότι το γεύμα ακυρώνεται. Διαβάστε το ιστορικό όπως το καταγράφει ο Β. Φτωχόπουλος.

Όμως, το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Η απαίτηση του υπ. Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ. Ποίου «πρωτοκόλλου» κύριε υπουργέ της Άμυνας; To εστιατόριο Αιγαίον δεν είναι κυβερνητικό κτίριο (public) (τα οποία και κυβερνητικά κτίρια ακόμα δικαιούνται βάση του Συντάγματος στις γιορτές να υψώνουν μαζί με την Κυπριακή σημαία και την Ελληνική Appendix D article 4 para 2) ), αλλά ανήκει σε ιδιώτη, νόμιμο πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριε υπουργέ της Άμυνας, παραχωρεί στον κάθε πολίτη της Δημοκρατίας το δικαίωμα να αναρτά στα κτίριά του τη σημαία της Δημοκρατίας ή την Ελληνική ή την Τουρκική σημαία δίχως περιορισμούς. Και γράφει το σύνταγμα στο αγγλικό κείμενο :
 Appendix D Draft Constitution of the Republic of Cyprus

Article 4, para 4: “ Any citizen of the Republic or any body, corporate or unincorparate other than public, whose members are citizens of the Republic, shall have the right to fly on their premises the flag of the Republic or the Greek or the Turkish flag without any restriction.”.

Φανούλα Αργυρού

 Tου Βάσου Φτωχόπουλου ιδιοκτήτη της ταβέρνας Αιγαίον - από την ιστοσελίδα του www.vasosftohopoullos.wordpress.com  
 OTAN H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΡOΦΑΣΗ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Ο Υπουργός Άμυνας, αφού φιλοξένησε μία Γαλλίδα επίσημο στην ταβέρνα ΑΙΓΑΙΟΝ και έμεινε ιδιαιτέρως ικανοποιημένος, αποφάσισε ότι το γεύμα προς τιμήν των υπουργών αμύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Σεπτέμβριο, όταν η Κύπρος θα ασκεί τα καθήκοντα της Προεδρίας, να το κάνει πάλι στο ΑΙΓΑΙΟΝ, και οι συνταγματάρχες του, αφού επισκέφτηκαν ξανά την ταβέρνα και συζήτησαν όλα τα σχετικά μαζί μου, έκλεισαν όλο τον χώρο για τις 26 του Σεπτέμβρη. Την Παρασκευή 1η Ιουνίου με πήρε τηλέφωνο ο κύριος Ηλιάδης, για να μου αναφέρει δύο σημεία του πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν επισκέψεις σε εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και άλλους τέτοιους δημόσιους χώρους. Πρώτο σημείο, κατά τον Υπουργό, είναι το πρωτόκολλο περί ΣΗΜΑΙΩΝ.

Ο χώρος εστίασης δεν μπορεί να έχει άλλες σημαίες παρά εκείνες των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν του ανέφερα ότι μπορώ να συζητήσω το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν τις σημαίες τους έξω στον δρόμο, μπήκε απευθείας στο δεύτερο σημείο του πρωτοκόλλου, το οποίο είναι ακόμη πιο ύπουλο, δηλαδή ότι δεν μπορούν οι υπουργοί να περάσουν από χώρους που περιέχουν βιβλία, φωτογραφίες και αφίσες. Πολύ ευγενικά του εξήγησα πως την ελληνική σημαία δεν την κατεβάζουμε για κανέναν επίσημο και πως τα βιβλία, οι φωτογραφίες και οι αφίσες, πέραν του ότι βρίσκονται εκεί και δίνουν το στίγμα του χώρου μας, βρίσκονται εκεί και ως διακόσμηση εδώ και τριάντα χρόνια. Του είπα ευθέως μάλιστα ότι αυτά τα βιβλία και τα κάδρα ΔΕΝ τα κατεβάζω για κανέναν Ευρωπαίο, Κύπριο ή εδεκκίτη που έγινε ακελικός, με ευγένεια φυσικά. Τότε ο Υπουργός, με μια ξεκάθαρη ατάκα, με έβαλε στη θέση μου, λέγοντάς μου πως αν τα πράγματα είναι έτσι, το γεύμα ΔΕΝ μπορεί να γίνει στο ΑΙΓΑΙΟΝ και θα πρέπει να ακυρωθεί. Τον ευχαρίστησα και κλείσαμε το τηλέφωνο.


Τώρα, έξυπνοι άνθρωποι είστε, καταλάβατε τι έχει συμβεί. ΚΑΠΟΙΟΣ του σφύριξε πως δεν γίνεται οι Ευρωπαίοι υπουργοί να περάσουν κάτω απ’ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ σημαία για να μπουν μέσα στο ΑΙΓΑΙΟΝ και μετά ν’ αντικρίσουν φωτογραφίες, βιβλία και αφίσες που τα βάζουν με τον Χριστόφια και με το υπόλοιπο κυπριακό συγκρότημα εξουσίας. Νοείται κιόλας πως ειδικά ο Υπουργός των Εγγλέζων ΔΕΝ μπορεί να περάσει κάτω από τη φωτογραφία του Αυξεντίου χωρίς να κάνει εμετό. Ούτε είναι σωστό να υπάρχουν φωτογραφίες της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΝΩΣΙΣ με τον Παπαδόπουλο στο πρωτοσέλιδο να λέει ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ, με το οποίο συμφωνούσαν οι σκατοευρωπαίοι.


Λάθος χώρο διαλέξατε να πείτε τα ψέματά σας, κύριε Ηλιάδη. Υπάρχουν άνθρωποι σ’ αυτόν τον τόπο, και είναι πολλοί, που δεν κατεβάζουν τα βρακιά τους δίδοντας ταυτοχρόνως και το προφυλακτικό στους εταίρους μας μήπως και πάθουν και καμιά ζημιά. Πολύ ευγενικός ήσουν, όμως δεν μας έπεισες. Και κάτι άλλο, κύριε Υπουργέ. Οι Υπουργοί θα χάσουν, και όχι εμείς.


Να σου πω και μια ιστορία. Πριν από μερικά χρόνια ήρθε στην ταβέρνα και έφαγε ένα ζεύγος ηλικιωμένων Άγγλων. Τους υπέβαλα διάφορες ερωτήσεις, π.χ. αν είναι η πρώτη φορά που ήρθαν στην Κύπρο, εάν τους άρεσε το φαΐ, αν τους άρεσε η Λευκωσία, και ο άντρας, αφού ευγενικά μου έλυσε τις απορίες μου, είπε τα εξής: «I came to Cyprus to pay tribute to the guy you have his picture hanging on the wall of your entrance, Afxentiou. Υou see, I was one of the soldiers who burned that hero, that holy guy, and since then I haven’t had a good nights sleep. I am sorry for what I have done that’s why I came to Cyprus, i am very sorry». Δεν θα σου μεταφράσω, κύριε Υπουργέ, τα λεγόμενά του, αυτοί που σου σφύριξαν για το ΑΙΓΑΙΟΝ θα σου τα πουν καλύτερα.


Τον Εγγλέζο τον κέρασα, και ΚΑΤΕΒΑΣΑ και του έδωσα την αφίσα του Αυξεντίου, για να θυμάται την Κύπρο. Μόνο έτσι κατεβάζουμε τον Αυξεντίου. Ο Άγγλος έχυσε ένα δάκρυ, φίλησε τον Αυξεντίου και έφυγε. Είμαι σίγουρος πως από τότε ίσως να κοιμάται λίγο καλυτέρα. Εσύ;

 



ΣΟΚ! Η Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ ΧΑΡΗΚΕ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ!

πηγή: zougla.gr
Σοκ προκάλεσαν οι δηλώσεις της Λιάνας Κανέλλη γνωστή και ως «επαναστάτρια της Εκάλης» και βουλευτής του ΚΚΕ. Σύμφωνα με άρθρα η κ. Κανέλλη δήλωσε χαρούμενη που έχασε η Ελλάδα λέγοντα πως το περίμενε και πως δεν άξιζε κάτι καλύτερο γι’ αυτήν την ομάδα. Επίσης τόνισε πως ο εκφασισμένος λαός (και ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής) μπήκε πάλι στο καβούκι του καθώς μια τέτοια νίκη θα έκανε τον εθνικισμό να αναπτυχθεί… Στο τέλος επιτέθηκε και στην μακρινή ξαδέλφη της και γυναίκα του γ.γ. την Χ.Α. κ. Μιχαλολιάκο.

ΠΑΛΕΨΕ ΜΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΚΑΙ ΛΥΓΙΣΕ


ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ! 
Για περισσότερο από 1 ώραη Εθνική Ελλάδος πάλεψε ως ίση προς ίση με την Εθνική Γερμανίας αλλά δυστυχώς λύγισε.Τα υπερόπλα που διέθετε η Γερμανία στην επιθετική της γραμμή έκοψαν στα δύο την άμυνα της Εθνικής Ελλάδος η οποία δεν άντεξε στο σφυροκόπημα των πάντσερς με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 4-2.
Οι Έλληες παίκτες αγωνίστηκαν ως ήρωες και ειδικά όταν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου κατάφεραν να ισοφαρίσουν μάς γέμισαν όλος με ελπίδες ότι μπορεί να πραγματοποιούσαν το θαύμα. Όμως το όνειρο κράτησε μόνον 6 λεπτά. Η Γερμανία ξανπήρε προβάδισμα με μια "βόμβα" από το σημείο του πέναλτυ και από 'κει και πέρα επήλθε η κατάρρευση, παρά το ότι ο Γκέκας πλησίασε στην ισοφάρριση (2-2). 
Η Εθνικ΄'η Ελλάδος μα ς έκανε για μια ακόμη φορά υπερήφανους. Οι παίκτες μας αγωνίστηκαν με σθένος κα έπεσαν ως ήρωες.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΕΝΤΟΛΗ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, "ΕΓΕΡΘΗΤΙ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ο ΜΑΓΔΑΛΗΝΟΣ"

 ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΑΡΧΗ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η ιστορία του Θερινού κινηματογράφου Χολαργού αποκτά χαρακτηριστικά θρίλερ! Όπως πληροφοφούμαστε, δόθηκε εντολή στην νυν ιδιοκτήτη του κυλικείου του δημοτικού σχολείου, να τα...μαζέψει και να φύγει από τον χώρο, ο οποίος παραδίδεται στα χέρια του πλειοδότη του δημοτικού θερινού κινηματογράφου Πέτρου Αποστόλου! 

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του κυλικείου Νίκος Μαγδαληνός, ισχυριζόμενος ότι έχει στα χέρια του συμφωνητικό το οποίο δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να τον ξηλώσει, είναι αποφασισμένος να πάει την υπόθεση ακόμη και σε εισαγγελέα. Εμείς ευχόμαστε να πρυτανεύσει η λογική.  Πάντως, δεν πρέπει να δίνεται η εντύπωση ότι ο Δήμος στρώνει με το έτσι-θέλω το χαλί στον κ. Αποστόλου, διώχνοντας ακόμη και τον νόμιμο ιδιοκτήτη του Κυλικείου. Ρωτάμε: Είναι αλήθεια ότι υπάρχει   γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου προς την Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ, σύμφωνα με την οποία ο ΔΟΠΑΠ δεν έχει το δικαίωμα να νοικιάσει το κυλικείο του σχολειου στον κ. Αποστολου, και ότι ο μόνος που μπορεί να το λειτουργεί ειναι ο κ. Μαγδαληνός; Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, πώς μπορεί ο ΔΟΠΑΠ να αγνοεί την νομική υπηρεσία και να κάνει το κέφι του κ. Αποστόλου;Επίσης, έχουμε να υποβάλλουμε μερικά ακόμη ερωτήματα:

Στο όνομα του κοινωφελούς σκοπού του Δημοτικού Κινηματογράφου, το ποσό που καταβάλλει ο ιδιώτης στον Δήμο, στην συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Αποστόλου,  τι ακριβώς καλύπτει;
Ο κ. Αποστόλου δηλαδή, πληρώνει και ενοίκιο του χώρου που εκμεταλλεύεται;
Πληρώνει νερό για καθαριότητα και ηλεκτρικό ρεύμα;
Πληρώνει επισκευές του χώρου ή τυχόν φθορές αυτού; Ή όλα τα παραπάνω τα πληρώνει ο δημότης;
Μήπως τελικά έχουμε δίκιο όταν λέμε ότι ο ήλιος και το χρήμα, είναι για τον κ. Αποστόλου; Λότο κέρδισε;
Ο άνθρωπος να κάνει την δουλειά του και του ευχόμαστε να έχει καλές δουλειές, αλλά όχι επί ζημία των υπολοίπων! Ο ήλιος πρέπει να φέγγει για όλους. Έτσι δεν είναι;
Πρωτίστως, ο Δημοτικός θερινός κινηματογράφος,  πρέπει να υπάρχει και να λειτουργεί προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών και όχι κυρίως προς όφελος ιδιωτών. Διότι η συγκεκριμένη υπόθεση όπως στήνεται, μας δίνει το δικαίωμα να έχουμε πολλές αμφιβολίες και να πιστεύουμε ότι λειτουργεί με το στανιό για τον κ. Αποστόλου. 
Το "εγέρθητι και μάζεψέ τα από το κυλικείο για να μπει ο Αποστόλου", μας κάθεται στο λαιμό!

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Έμβλημα.jpgΗ Χρυσή Αυγή εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου. 

Όλοι ενωμένοι στεκόμαστε στο πλευρό των αθλητών μας, που γίνονται απόψε άξιοι εκπρόσωποι μίας ολόκληρης χώρας που διψά για Νίκες. 

Θα λέγαμε και εμείς το σύνθημα που φωνάζουν όλοι οι Έλληνες στις εξέδρες: "Έτσι περνάνε αυτοί που σας χρωστάνε...", αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως δε χρωστάμε τίποτα στους γερμανούς. 

Αυτοί μας χρωστάνε πολλά και μία καλή αρχή μπορούν να κάνουν με την εξόφληση του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ! ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΡΑΠΑΝΟΣ!



Στο Αττικό Νοσοκομείο μεταφέρθηκε  το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ο Πρωθυπουργός υποβλήθηκε σήμερα σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση από τον Διευθυντή της Β´ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Δημοσίου Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, κ. Πάνο Θεοδοσιάδη και διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί από τον κ. Θεοδοσιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, αναβάλλεται η σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ που ήταν προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα.
Στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ εν τω μεταξύ μεταφέρθηκε ο νέος υπουργός οικονομικών κ. Ράπανος, μετά από λιποθυμικό επεισόδειο. 

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΜΕ...ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΘΕΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!


Δεν ξεκίνησε καλά ο θερινός κινηματογράφος. Αστυνομία και υγειονομικό έκαναν την εμφάνισή τους και τραγελαφικά επεισόδια συνέθεσαν το ...μενού της πρεμιέρας του θερινού κινηματογράφου Χολαργού.
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κ. Αποστόλου, εκτός από το κινηματογραφικό υλικό, έφερε μαζί του και είδη κυλικείου, τα οποία τα...στρίμωξε μέσα στον χώρο των μηχανημάτων προβολής των ταινιών!!!
Παράλληλα, λειτουργούσε το κυλικείο, ο υπεύθυνος της επιχείρησης καθ'όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, κ. Νίκος Μαγδαληνός! 
Η κατάσταση οξύνθηκε, από την ώρα που ο ιδιοκτήτης του κυλικείου είδε τον ιδιοκτήτη του κινηματογράφου να έχει και είδη κυλικείου για να τα πουλήσει!!!
Ο πρώτος κάλεσε την Αστυνομία και την υγειονομική υπηρεσία!
Έγινε ο σχετικός χαμός, διότι ο κ. Αποστόλου δήλωσε ότι είχε βάλει προσωρινά τα είδη κυλικείου μέσα στην αίθουσα των μηχανημάτων, προκειμένου να τα μεταφέρει στο υπάρχον κυλικείο!!!

---Πού να τα φέρεις, στο δικό μου μαγαζί; του αντέτεινε ο Νίκος Μαγδαληνός και η κόντρα πάει να εξελιχθεί σε ...πόλεμο! 

Ο κ. Νίκος Μαγδαληνός έχει συμβόλαιο στα χέρια του, το οποίο, όπως λέει δεν μπορεί να τον βγάλει από το μαγαζί του. 
---Έχω επιχείρηση την οποία δικαιούμαι να λειτουργήσω. Όχι και να με βγάλουν έξω από το μαγαζί μου!!!

"Δεν θα το αφήσω έτσι. Η κόντρα θα πάει μέχρι τέλους" , λέει ο κ. Μαγδαληνός. 

Εμείς εξακολουθούμε να απορούμε και να ρωτάμε: Ο ήλιος και τα χρήματα είναι μόνον για τον κ. Αποστόλου; Θερινός Κινηματογράφος στου Παπάγου.Κυλικείο του Θερινού Κινηματογράφου στου Παπάγου. Κυλικείο στου ΔΟΠΑΠ. Θερινός Κινηματογράφος στον Χολαργό. Κυλικείο στον Θερινό Κινηματογράφο Χολαργού! Κανένα....κοκαλάκι θα μείνει για άλλον χριστιανό; Για μας...τίποτε παιδιά;;;

ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ): "καλεί τους πολίτες να MHN παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου"

 ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

GENERAL CONSUMERS' FEDERATION OF GREECE

Κέντρο Πληροφοριών:Γ. Σεπτεμβρίου 13 - Αθήνα 10432όρ. 5οςτηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976
Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka - http://www.inka.gr/
40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10

Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος :



1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.
Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» - λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές . ) και βέβαια οι χάκερς.

Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο. φυτίλια συννεφάκια.


2ο Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ.
Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ -με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει- θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη - καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή . η υγεία του κλπ.
Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.


Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη - καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.

Καλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.


ΥΓ: Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Τα επιχειρήματα αυτά είναι κουκούλες προσχήματα.

______________________________________


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ!!!
Αν θελήσεις να προωθήσεις ένα μήνυμα ΔΙΑΓΡΑΨΕ όλες τις διευθύνσεις που φανερώνουν από ποιον το έλαβες και ποιοι ήταν οι άλλοι παραλήπτες του.
ΕΠΙΣΗΣ: αν έχεις πολλούς παραλήπτες, βάλε τις διευθύνσεις των παραληπτών στο πεδίο "Ιδιαίτερη Κοινοποίηση"  (bcc) και όχι στα πεδία "Προς" (to) και "Κοινοποίηση" (cc) έτσι ώστε να μην φαίνεται η διεύθυνση κανενός από τους παραλήπτες.

 
 
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ
ΣΒΗΝΟΝΤΑΣ την διεύθυνση του e-mail τους
ΠΡΙΝ κάνετε forward

 

ΕΛΕΟΣ! ΟΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ...ΠΑΣΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ!

Παραγωγοί από όλη την Ελλάδα συνεχίζουν να τηλεφωνούν στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού ζητώντας του να κάνει κοινωνική πολιτική για φθηνά προϊόντα και αντί ο Δήμος να πιάσει την ευκαιρία, τους...πασάρει στον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή"! "Δεν μας ενδιαφέρει εμάς, τηλεφωνήστε στην εφημερίδα του Χολαργού που πραγματοποίησε το κίνημα", λένε οι υπεύθυνοι του Δήμου!!!

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού. Η άρνησή του να πραγματοποιήσει κοινωνική εκστρατεία για φθηνά προϊόντα απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή, συνεχίζεται αμετακίνητη, λέγοντας ότι "ας πάει ο κόσμος κατευθείαν στον Σκλαβενίτη που έχει φθηνά προϊόντα"!
Το κυριότερο όμως είναι ότι ενώ παραγωγοί από όλη την Ελλάδα, παίρνουν αυθορμήτως τηλέφωνο στον Δήμο  (πληροφορούμενοι προφανώς ότι εδώ στην περιοχή Παπάγου-Χολαργού είχε πραγματοποιηθεί κίνημα πατάτας-ρυζιού και λαδιού από τον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή"),  ενώ εμφανίζονται πρόθυμοι να δώσουν φθηνότερες τιμές από κάθε άλλο Super Market, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού τους παραπέμπει στον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή"!!!

Εκτός του ότι αυτού του είδους το ξεφόρτωμα από τις πλάτες του Δήμου και με το 'ετσι-θέλω φόρτωμα στον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή" αποτελεί πρόκληση, δεδομένης της δημόσιας δήλωσης της εφημερίδας μας ότι τέτοια εκστρατεία δεν πρόκειται να ξαναφέρει από μόνη της στην πλάτη της, ο Δήμος ενεργεί προκλητικά αδιάφορα. Σε καιρό που η οικονομική και ανθρωπιστική κρίση επεκτείνεται ραγδαία, την ώρα που ο Δήμος οφείλει να επιδείξει κοινωνική ευαισθησία στις ανάγκες του πολίτη, την ώρα που η απαίτηση για φθηνά προϊόντα είναι καθολική, ο Δήμος αδιαφορεί και παραπέμπει τους πολίτες είτε στον ...Σκλαβενίτη είτε φορτώνει το πρόβλημα στον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή". 
Λυπούμεθα.

Τολμούμε να πούμε όμως ένα πράγμα: Εάν ήταν Δήμαρχος ο Νικολάου, σε αυτό το θέμα θα είχε δώσει ρέστα. Θα είχε επικεντρώσει όλη την πολιτική του γύρω από τα φθηνά προϊόντα. Ακόμη και εκστρατεία διανομής δωρεάν προϊόντων θα είχε οργανώσει ο Νικολάου. 
Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή Παπάγου- Χολαργού δεν έχει πιάσει τον σφυγμό των δημοτών, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων στενάζουν κάτω από την οικονομική κρίση.

ΕΡΗΜΩΝΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ! ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ!

Η μεγάλη κρίση στην αγορά, βαθαίνει και δυστυχώς γίνεται χειρότερη, όταν υπάρχουν ιδιοκτήτες που δεν λένε να βάλουν λίγο ...νερό στο κρασί τους και να μειώσουν τις απαιτήσεις τους. Ενοικιοστάσια τα οποία φτιάχτηκαν προ της κρίσεως, είναι αδιανόητο σήμερα που σοβεί η οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, οι μισθωτές των ακινήτων να παραμένουν αμετακίνητοι στις απαιτήσεις τους, χωρίς να μειώνουν δραστικά το μίσθιο! 
Η επιχείρηση που βλέπετε στην φωτογραφία, έβαλε λουκέτο πριν από λίγες ημέρες, επειδή ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, δεν ήθελε με τίποτε να κατέβει από τα 1800 ευρώ που εισέπραττε μηνιαίως γι'αυτό το μικρό μαγαζί!!! Ο επιχειρηματίας κυριολεκτικά "έσκασε" και αναγκάστηκε να κλείσει μια επιχείρηση από την οποία κουτσόβγαζε το ψωμί των παιδιών του. Το γεγονός ότι με τα χίλια ζόρια ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ...τού έκανε την χάρη να κατεβάσει το ενοίκιο από τα 1800 ευρώ στα 1700 ευρώ, ήταν σκέτη κοροϊδία! 
Έτσι, ο άνθρωπος έφυγε και μπαίνει στην χορεία των ανέργων.
Η αγορά πεθαίνει και από την κρίση αλλά και από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων!

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ… «ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ» ΣΤΟ ΕΥΡΩ!

"Τί κι αν "γαμήθηκε" το ευρώ; Άλλο το ευρώ κι άλλο η δραχμή. Άλλο η...μπεμπέ κι άλλο η πόρνη της Συγγρού"!

του Μάκη Βραχιολίδη
Το «Πάση θυσία στο ευρώ» αποτελεί το δαχτυλίδι που έφερε εις γάμου κοινωνία τα τρία κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Η κοινή συνισταμένη που συνένωσε τις τρεις πολιτικές δυνάμεις και τις ώθησε στην δημιουργία αυτοδύναμης κυβέρνησης, είναι η… παραμονή στην ευρωζώνη. Η λεγόμενη ευρωπαϊκή προοπτική που ευαγγελίζονται τα τρία κόμματα  και η αιώνια αφοσίωση τους στο ευρώ, τα στέλνει στα ευρωπαϊκά σαλόνια για να διαπραγματευτούν το Μνημόνιο2!
Άραγε, η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δεν ήταν υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη και στις προηγούμενες εκλογές της 6ης Μαΐου; Γιατί δεν έκαναν κυβέρνηση συνεργασίας τότε και άφησαν να παρέλθει ένα τόσο μεγάλο διάστημα; Ε, φαίνεται τους έβαλε η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε τα δύο πόδια σ’ ένα παπούτσι, ορίζοντας οι ίδιοι οι Γερμανοί την πολιτική ατζέντα των νέων εκλογών: «Ψηφίζετε για την παραμονή σας στο ευρώ ή όχι»!
Η χώρα λοιπόν θα αγωνιστεί να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ. Ό,τι μα ό,τι και να γίνει, ο στόχος της Ελλάδος είναι να παραμείνει με κάθε κόστος στο ευρώ!
Δεν έχει νόημα η ζωή χωρίς το ευρώ. Αφού και ο Θεός, όταν έλεγε το «αυξάνεσθε και πληθύνεσθε», το ευρώ είχε στο νου του. «Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε το ευρώ»!
Οι Έλληνες πλέον με την ψήφο τους υπέρ του ευρώ, έχουν συνειδητοποιήσει ότι  ακόμη και τα παιδιά τους είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής ή τις γυναίκες στους στα χαρέμια, αρκεί η χώρα να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ!
Τι και αν οι Έλληνες χρειαστεί να κόψουν και τα δυο τους χέρια εάν αυτό τους εξασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ;
Η πίστη του Έλληνα είναι δεδομένη προς το ευρώ, με όσες θυσίες και αν απαιτηθούν. Αφού, όσοι αυτοκτονούν από ‘δω και στο εξής, πέφτοντας από την πολυκατοικία τους, θα κρατούν στο χέρι από ένα ευρώ, ως ένδειξη πίστης και αιώνιας αφοσίωσης στο καλύτερο νόμισμα του κόσμου.
Τι και αν το ευρώ έχει υποτιμηθεί; Τι και αν η μετοχή της ΕΘΝΙΚΗΣ από 50 ευρώ που είχε, έπεσε κοντά στο 1 ευρώ; Μπορεί με το 1 ευρώ να μην αγοράζεις ούτε ένα σουβλάκι, αγοράζεις όμως μετοχή της ΕΘΝΙΚΗΣ. Είδες τι κάνει το ευρώ;
Τι και αν το ευρώ από 1,47 που είχε πριν από χρόνια, έφτασε σήμερα στο 1,25 και αύριο-μεθαύριο μπορεί να αγγίξει το 1,15; Τι και αν «γαμήθηκε» το ευρώ;
Άλλο να «γαμιέται»  το ευρώ και άλλο η δραχμή. Άλλο η ...μπεμπέ και άλλο η πόρνη της Συγγρού. Το ίδιο είναι;
Τι και αν σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει καν το ευρώ και η ευρωζώνη θα γκρεμιστεί ως χάρτινος πύργος; Τι σημασία έχει; Οι Έλληνες ήταν πάντα λαός που θυσιαζόταν. Προτίμησαν λοιπόν  να παραμείνουν μέσα στην πολυκατοικία του ευρώ και ας γίνουν «ένα» μαζί με τα συντρίμμια του ευρώ!
Γι’ αυτό, πάση θυσία στο ευρώ. Νυν υπέρ πάντων το ευρώ!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ...ΤΣΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο άνθρωπος του Σημίτη και οι αριστεροί του χαβιαριού

Αφιέρωμα στον Βασίλη Ράπανο
πηγή: taxalia.blogspot.com
Η πρωινή κόκκινη ραδιοφωνική κριτική καταιγιστική, χωρίς μέτρο,χωρίς επιφύλαξη, αποτέλεσμα προφανώς της ασυγκράτητης επαναστατικής βεβαιότητας, που τους πάντες τυφλώνει και τα πάντα περιορίζει.
Και αντικείμενο της κριτικής ο νέος υπουργός Οικονομικών. «Σημιτάνθρωπος» απεφάνθη ο...
καλεσμένος, «των Τραπεζών» συμπλήρωσε ο παραγωγός, «σημιτάνθρωπος σημαίνει των Τραπεζών» διευκρίνισε ο καλεσμένος.
Η δίκη δημόσια, η καταδίκη γρήγορη, ο κ. Ράπανος είναι του Σημίτη, των Τραπεζών και του μνημονίου βεβαίως, άρα πρόσωπο απεχθές, κακός άνθρωπος, που θέλει να πιει το αίμα του λαού με το μπουρί της σόμπας.
Δεν έχει άλλωστε καμία σημασία για τους νεο-κόκκινους ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών υπήρξε από τους σκληρότερα βασανισθέντες στα χρόνια της χούντας των συνταγματαρχών.
Δεν το ξέρουν προφανώς, γιατί απλούστατα δεν το είπε ποτέ, όπως αντιθέτως έπραξαν οι περισσότεροι των συντρόφων τους. Όπως και δεν ξέρουν ότι πρόκειται για έναν από τους πιο έντιμους διαχειριστές δημοσίων υποθέσεων, ότι απ' όπου κι αν πέρασε άφησε έργο και παρακαταθήκες, ότι παρέμεινε σεμνός παρά τις πολλές επιστημονικές και άλλες διακρίσεις και ότι οι περισσότεροι «κόκκινοι» της καλής ζωής απέχουν πολύ από το πρότυπο λιτού και ταπεινού βίου που ένας «σημιτάνθρωπος» κι ένας «τραπεζάνθρωπος» έχει επιλέξει.
Κατά τα άλλα διαμαρτυρίες ασυγκράτητες για τον προεκλογικό Aρμαγεδδώνα μιντιακής προπαγάνδας που τους στέρησε τη βέβαιη νίκη...
(το κείμενο από το ΒΗΜΑ, οι φωτο από taxalia.blogspot.com)

Ο Βασίλης Ράπανος, έμεινε στη φυλακή από τις 2 Νοεμβρίου του 1969, μέχρι τις 21 Αυγούστου 1973, οπότε δόθηκε αμνηστία.

ΑΠΟΨΕ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!


Στις 9.00 απόψε δίνεται η πρεμιέρα στον δημοτικό-θερινό κινηματογράφο Χολαργού, με την ίδια ιδιωτική επιχείρηση (του κ. Αποστόλου), να αναλαμβάνει και φέτος τη διεύθυνσή του. 
Προκαλεί εντύπωση πάντως το γεγονός ότι, ενώ έχουμε ζητήσει να μας δοθεί η απόφαση του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠ , με την οποία κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός στον ίδιο πλειοδότη, ακόμη δεν την έχουμε λάβει. Η απάντηση που παίρνουμε από τον ΔΟΠΑΠ είναι ότι μόλις καθαρογραφεί, θα μας δοθεί!!! Σαν μεγάλη δεν είναι όμως η καθυστέρηση;
Ξενίζει πάντως το γεγονός ότι η Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ, μόλις έφτασε στα χέρια της προσφορά  από άλλη εταιρεία, έσπευσε να την απορρίψει, λέγοντας ότι τελεί εν ισχύ η προσφορά του προηγούμενου πλειοδότη, η οποία και ανανεώθηκε αυτομάτως!!! Την ώρα που καμία ανανέωση δεν υπήρξε, η Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ λες και έσπευσε να προλάβει πράγματα και καταστάσεις για λογαριασμό του κ. Αποστόλου!!! Τελικά, όπως ειπώθηκε, ο κ. Αποστόλου και φέτος είναι ο διαχειριστής της επιχείρησης "Δημοτικός-Θερινός Κινηματογράφος Χολαργού". Να σημειώσουμε ότι ο ίδιος επιχειρηματίας  έχει στα χέρια του και την επιχείρηση του Δημοτικού-Θερινού Κιηματογράφου Παπάγου και το κυλικείο στον κινηματογράφο Παπάγου και στον ΔΟΠΑΠ! 
Εμείς ρωτάμε εντελώς αθώα: Για άλλους ανθρώπους, στον ήλιο μοίρα δεν υπάρχει; Ο ήλιος και τα χρήματα είναι μόνον για τον κ. Αποστόλου;

ΕΝΤΟΝΗ ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟΝ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ"

ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ ΘΑ "ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!!!
ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΗΘΗ, ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ;

Ο πρώην εκπαιδευτικός, φιλόλογος και δάσκαλος σε δημοτικά σχολεία, Σταύρος Σκανδάλης, προσερχόμενος σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο του Χολαργού, δέχτηκε έντονη φραστική επίθεση από 50χρονο-55χρονο, προφανώς αναγνώστη του "Παρατηρητή", ο οποίος αφού πλησίασε τον 86χρονο εκπαιδευτικό, του είπε με επιθετικό ύφος:
"Εσείς ως άνθρωπος του πνεύματος, με πολλές περγαμηνές στο ενεργητικό σας, είναι ντροπή να αρθρογραφείται σε αυτή την φυλλάδα τον 'Παρατηρητή, που γράφει αυτά τα αίσχη για τον Σαμαρά. Ο Σαμαράς είναι αθώος και ο Βραχιολίδης τον συκοφαντεί και τον βρίζει μέσα από την εφημερίδα του.Ο Βραχιολίδης θα πάθει ό,τι έπαθε και ο πατέρας του, που τα έβαλε με τους Πολυδωραίους και τον τιμώρησαν"
Ο Σταύρος Σκανδάλης, παρά τον αρχικό του αιφνιδιασμό, ενήργησε ως άνθρωπος του πνεύματος, με σύνεση και σωφρωσύνη, τονίζοντας ότι μέσα στην δημοκρατία είναι η διαφορετικότητα των απόψεων και η διαφωνία και πως η εφημερίδα επί τόσα χρόνια την έχει αγκαλλιάσει η μεγάλη πλειοψηφία του Χολαργού". 
Ο "Σαμαρικός" με τις παρωπίδες (και με σαμάρι και με παρωπίδες),  όχι μόνο προσπάθησε να εκφοβίσει τον δάσκαλο Σταύρο Σκανδάλη επειδή αρθρογραφεί συνειδητά στην εφημερίδα αλλά άφησε και απειλητικό μήνυμα ότι ο "Βραχιολίδης θα πάθει ό,τι έπαθε ο πατέρας του από τους Πολυδωραίους"!!! 
Προφανώς ο άνθρωπος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, είναι λάθρος αναγνώστης του 'Παρατηρητή" και μέσω της σκληρής αντιπολιτευτικής κριτικής του Μάκη Βραχιολίδη στον Σαμαρά, προσπαθεί να αναβιώσει περιστατικά του παρελθόντος, τα οποία έχουν ξεχάσει και οι ίδιοι οι αδελφοί Πολύδωρα! 
Είναι ή δεν είναι φασίστας ο... κύριος;  Ο οποίος φτάνει στο σημείο να επιτίθεται φραστικά στον Σταύρο Σκανδάλη, ζητώντας του λίγο ως πολύ, τα ρέστα επειδή αρθρογραφεί στην εφημερίδα μας; Και να ...προειδοποιεί ότι ο Βραχιολίδης θα ...μηνυθεί (από ποιον από τον Σαμαρά;) για την δριμύτατη κριτική που ασκεί στον Πρόεδρο της Ν.Δ. και σημερινό Πρωθυπουργό;
Άλλα ήθη και ...έθιμα; Νεοδημοκρατικά είναι αυτά; 
Μόλις βγήκε Πρωθυπουργός ο Σαμαράς, μήπως αρχίσουν οι...προγραφές;

ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΙΔΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΒΟΥΛΗΣ 

Ορκίζεται στις 19:00 - Στις 20.00 συνεδριάζει το υπουργικό
- "Είμαι απολύτως ευχαριστημένος από την κυβέρνηση", είπε ο Φώτης Κουβέλης
- Ο διευθυντής του γραφείου του Ευάγγελου Βενιζέλου υφυπουργός Αθλητισμού
- Βέτο Κουβέλη για Τζαβάρα στο υπουργείο Δικαιοσύνης
- Αρνήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να γίνει υφυπουργός Περιβάλλοντος
- Μεϊμαράκης Πρόεδρος της Βουλής - Ποιους βάζει σε υπουργεία-κλειδιά
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ








ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ:
Υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος
Αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας αρμόδιος για τις δαπάνες
Γιώργος Μαυραγάνης αρμόδιος για τα έσοδα

Υπουργός Εσωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Yπουργός Παιδείας - Πολιτισμού Κων/νος Αρβανιτόπουλος
Αναπληρωτής υπουργός Κώστας Τζαβάρας
υφυπουργός Ιωαννιδης Ιωάννης
υφυπουργός Θεόδωρος Παπαθεοδώρου

Υπουργός Εξωτερικών ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας (τεχνοκράτης από τις Βρυξέλλες)

Υπουργός Αμυνας ο Πάνος Παναγιωτόπουλος
υφυπουργος Παναγιώτης Καραμπελας
υφυπουργος Ελευσινιώτης Δημήτριος

Yπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργείο Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης
υφυπουργός Γιώργος Βερνίκος (ΠΑΣΟΚ από τον χώρο των εφοπλιστών)

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας

Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης (πρόταση Κουβέλη)
υφυπουργός Κώστας Καραγκουνης

Υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος (ΠΑΣΟΚ, καθηγητής στο Πολυτεχνείο)
αναπληρωτής Σταυρος Καλαφατης
υφυπουργός Παπαγεωργιου Ασημάκης

Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης (πρόταση Κουβέλη)
Υφυπουργος Βολουδάκης Μανούσος

Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος
Υφυπουργός Μάριος Σαλμάς
υφυπουργός Φωτεινή Σκοπούλη

Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης
Yφυπουργός Σταύρος Καλογιάννης
Υφυπουργός: Θανάσης Σκορδάς
Υφυπουργός Νότης Μηταράκης

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης (ήταν στο επικρατείας ΠΑΣΟΚ)
Αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος

Υπουργός Απασχόλησης Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός Εργασίας 
Νίκος Νικολόπουλος

Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου

Υπουργός Επικρατείας
 Δημήτρης Σταμάτης

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου

Βέτο για τον Κώστα Τζαβάρα στο υπουργείο Δικαιοσύνης έβαλε ο Φώτης Κουβέλης. Αρνήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να γίνει υφυπουργός Περιβάλλοντος.

  Πρόεδρος της Βουλής, θα προταθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Δυομισι ώρες κράτησε η σύσκεψη Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και αποφασίστηκε η νεα κυβέρνηση.
Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά από το Μεγαρο Μαξίμου και άρχισαν να χτυπούν στα γραφεία των υποψήφιων υπουργών.  "Είμαι απολύτως ευχαριστημένος από την κυβέρνηση", είπε ο Φώτης Κουβέλης όταν βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου.
πηγή:newsit.gr

απίστευτο! Ο ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΒΑΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΨΗ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Ακούγεται απίστευτο αλλά δυστυχώς είναι αληθινό! 
Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού κλήθηκε από τη Διεύθυνση του 4ου Νηπιαγωγείου Χολαργού (συγκεκριμένα κλήθηκε ο εργολάβος και ένας τεχνικός), για να αναλάβουν το έργο  βαψίματος της πρόσοψης του κτιρίου. Πέρσι η τεχνική υπηρεσία τουΔήμου είχε βάψει τις αίθουσες του κτιρίου και φέτος, οι αρμόδιοι του Νηπιαγωγείου ακολούθησαν την ίδια διαδικασία για το εξωτερικό μέρος του σχολείου! 
Η απάντηση όμως που πήραν από την τεχνική υπηρεσία, ήταν αρνητική, παραπέμποντάς τους ουσιαστικά σε ιδιωτική εταιρεία!
Σε μια εποχή κρίσεως που ο Δήμος οφείλει να γλιτώνει το παραμικρό ευρώ, τι θα κάνει; Για 2-3 μέρες δουλειάς με την οποία θα εξοικονομηθούν χρήματα, αρνείται την δουλειά, για να την δώσει σε ιδιώτη; Υπάρχουν χρήματα για τέτοιες σπατάλες βρε παιδιά της τεχνικής υπηρεσίας; Δεν σοβαρευόμαστε λιγάκι; Είναι δυνατόν;

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ!


·      Ακόμη και ενδεχόμενο δόλο προσάπτουν στις ενέργειες του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

από τον Μάκη Βραχιολίδη
Πλιάτσικο σε βάρος των αποθεματικών των Ταμείων κατηγορείται ότι  διέπραξε  ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργος  Προβόπουλος, ο οποίος με το «κούρεμα» του PSI κυριολεκτικά τα κούρσεψε. Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Νοσοκομεία και εύρωστα οικονομικώς ταμεία, όπως αυτό των δημοσιογράφων, μονομιάς κατέστησαν πάμφτωχα και ανίκανα να διαχειριστούν τις τρέχουσες ανάγκες των ασφαλισμένων τους.
Ο κ. Προβόπουλος καταγγέλλεται ότι  αυθαιρέτησε, ενεργών ως κράτος εν κράτει, αδιαφορώντας παντελώς προς την νόμιμη απόφαση των διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων,  να μην συμμετάσχουν στο κούρεμα! Έτσι, ο κ. Προβόπουλος με την καταστροφική απόφασή του, κατέστησε υποχρεωτική, την εθελοντική συμμετοχή των ταμείων στο «κούρεμα» του PSI!!!
O Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος δηλαδή, κατηγορείται ότι διέπραξε έγκλημα εις βάρος των ασφαλιστικών Ταμείων, πρακτικά όμως,  προκύπτει ότι με την ενέργειά του έβλαψε το συμφέρον της χώρας, υπηρετώντας τα συμφέροντα των δανειστών-τοκογλύφων.
Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, ανήκει σε ξένα συμφέροντα!
Ο κ. Προβόπουλος πλέον, βρίσκεται αντιμέτωπος με νομικές σε βάρος του ενέργειες από τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ συνεχείς είναι οι ανακοινώσεις που εκδίδονται εναντίον του.

Κώστας Τσουπαρόπουλος (Πρόεδρος ΕΤΑΠ  Μ.Μ.Ε.): Ο κ. Προβόπουλος «κούρεψε» κατά 1,5 δις ευρώ τα αποθεματικά του ταμείου μας. Πήρε αυθαίρετα μία απόφαση, ενώ εμείς του είχαμε πει να μην την πάρει. Του είχαμε τονίσει ξεκάθαρα «δεν δικαιούσαι να την πάρεις».  Η Διοίκηση του Ταμείου αποφάσισε νομίμως να μην  συμμετάσχει στο εθελοντικό «κούρεμα». Πώς και γιατί ο κ. Προβόπουλος διαχειρίστηκε τα δικά μας λεφτά σαν να ήταν δικά του και έκανε το «κούρεμα»;
Ο κ. Προβόπουλος από την πλευρά του, θεώρησε ότι τα λεφτά που ήταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος, μπορούσε να τα διαχειριστεί και ότι είχε την νόμιμη δυνατότητα να το κάνει. Ενήργησε σαν να ήταν δικό του το Ταμείο. Με αυτή του την αυθαίρετη πράξη, ο κ. Προβόπουλος ζημίωσε κατά ενάμισι δις ευρώ τα αποθεματικά του Ταμείου μας. Έτσι, από τα συνολικά 2 δις ευρώ που είχαμε καταθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος, μείναμε με 500 εκατομμύρια ευρώ.

Κινηθήκατε νομικά εναντίον του κ. Προβόπουλου;

ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Και εναντίον του κ. Προβόπουλου και εναντίον των κυβερνητικών πράξεων. Υπάρχουν δυο πράξεις του υπουργικού συμβουλίου για το «κούρεμα», τις οποίες και προσβάλλουμε με νομικές ενέργειες.
Ακούστε κ. Βραχιολίδη. Το ένα μέρος από τα πλεονάσματα των ασφαλιστικών ταμείων πηγαίνει στην αγορά ομολόγων του Δημοσίου, εφόσον θέλουν τα ασφαλιστικά ταμεία να επενδύσουν σε ομόλογα του Δημοσίου. Το υπόλοιπο μέρος των πλεονασμάτων των ταμείων πηγαίνει υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος.  Τα χρήματα του Ταμείου μας πήγαν στην Τράπεζα της Ελλάδος ως ευρώ. Ως ρευστό χρήμα δηλαδή, το οποίο όπως ξανατονίζω ο κ. Προβόπουλος επένδυσε, ενώ αυθαιρέτως  τα επέβαλε στο «κούρεμα» του PSI.

Εν τω μεταξύ, μηνύσεις κατά της Τράπεζας της Ελλάδας δρομολογούν οι πρόεδροι και οι πρυτανικές αρχές των ανώτερων και ανώτατων επιστημoνικών ιδρυμάτων της χώρας, ΤΕΙ και ΑΕΙ, καθώς από το αυθαίρετο και χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους «κούρεμα», των ομολόγων, στα οποία είχε μετατρέψει τα αποθεματικά τους η Τράπεζα της Ελλάδας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους, χάνουν 150 εκατομμύρια ευρώ!
Ήδη, οι πρόεδροι των ΤΕΙ διαμαρτυρήθηκαν έντονα  το «κούρεμα» κατά 68% των αποθεματικών τους από την Τράπεζα της Ελλάδος, για την ολοκλήρωση του PSI.
Για το ίδιο θέμα οι πρυτάνεις των ΑΕΙ, θεωρούν αυθαίρετες της ενέργειες της ΤτΕ, ζητώντας την άμεση επιστροφή των αφαιρεθέντων ποσών στους λογαριασμούς των Πανεπιστημίων.

ΜΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΟΛΟ, ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ;

Αν σας πρότεινan να επενδύσετε σε ομόλογα και αυτός που σας έκανε την επενδυτική πρόταση, γνώριζε ότι θα «κουρεύονταν» επειδή ήταν βασικός διαπραγματευτής για το «κούρεμα», τι θα λέγατε; Θα τον θεωρούσατε αξιόπιστο επενδυτικό σύμβουλο; Θα του εμπιστευόσαστε τα λεφτά σας ή θα θεωρούσατε ύποπτο τον ρόλο του;
Αυτό φαίνεται ότι συνέβη με την Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία έβαλε τα διαθέσιμα κεφάλαια των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου σε ομόλογα που,  ήξερε ότι θα «κουρεύονταν» και επομένως τα ΝΠΔΔ θα έχαναν χρήματα! Το ΤΕΕ, το ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» και η Σύνοδος των Πρυτάνεων κατήγγειλαν την ΤτΕ ότι ουσιαστικά διασπάθισε τα χρήματά τους.
Η Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να επενδύει τα χρήματα των ΝΠΔΔ και των Ασφαλιστικών Ταμείων σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια, αρκεί όμως «να εξασφαλίζεται η εκάστοτε επάρκεια των ταμειακών διαθεσίμων» τους. Τι έκανε όμως  η ΤτΕ; Την ώρα που γίνονταν οι διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα», μετέφερε διαθέσιμα κεφάλαιά τους στο κοινό κεφάλαιο του νόμου 2469/14/3/1997 (ΦΕΚ 38/Α’), τα επένδυσε σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και, στη συνέχεια, τα “κούρεψε”.
Προφανώς, με  το επιχείρημα αυτό, οι δικηγόροι των Ασφαλιστικών Ταμείων προβάλλουν το ενδεχόμενο ο κ.  Προβόπουλος να ενήργησε με δόλο. Ότι δηλαδή το αυθαίρετο «κούρεμα», ήταν μια σκόπιμη ενέργεια  του Διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος.   
Το αποτέλεσμα;
Το κατατεθειμένο κεφάλαιο του ΤΕΕ, που μέχρι και τις 9 Μαρτίου 2012 ανερχόταν στα 2.781.569,43 ευρώ, μειώθηκε στις 12 Μαρτίου 2012 στα 850.621,87 ευρώ.
Τα διαθέσιμα κεφάλαια του νοσοκομείου “Άγιοι Ανάργυροι” από 1.881.411 ευρώ, μειώθηκαν στα 575.347 ευρώ.

ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΔΟΕΑΠ.
ΑΠΟ ΤΑ 115 εκατ. ευρώ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ 5,6 εκατ. ευρώ

Το Δ.Σ. του ΕΟΔΕΑΠ καταγγέλλει τον Γ. Προβόπουλο για το «κούρεμα» το οποίο κυριολεκτικά λεηλάτησε τα αποθεματικά του Ταμείου τους. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Συνάδελφοι,
Με μια πρωτοφανή κίνηση, η οποία αποτελεί κόλαφο για το Σύνταγμα, τους Νόμους και τη Δημοκρατία στη χώρα μας, η Τράπεζα της Ελλάδος, κατ’ εντολή της«υπηρεσιακής κυβέρνησης της Τρόïκα» έδωσε τη χαριστική βολή στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας και τον ΕΔΟΕΑΠ.
Με πραξικοπηματικό τρόπο, κούρεψε (κουρσεύοντας) τα αποθεματικά μας, τα χρήματα που με κόπους ζωής χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της Ενημέρωσης συγκέντρωσαν και συγκεντρώνουν δεκαετίες τώρα, διαχειριζόμενοι το Ταμείο τους χωρίς καμία επιχορήγηση ή οικονομική βοήθεια από το κράτος.
Ο υγιέστερος Ασφαλιστικός Φορέας της Ελλάδας, ο ΕΔΟΕΑΠ, ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΕΠΙΠΕΔΟ, απειλείται με κατάρρευση εξαιτίας και τουπεριβόητου PSI, αλλά και των απαράδεκτων,  πολιτικώνμεθοδεύσεων στο πλαίσιο του βάναυσου Μνημονίου.
Ενδεικτικός της βαναυσότητας είναι ο τρόπος που συνετελέσθη η εγκληματικήπράξη:
Στις 9 Μαρτίου 2012 το σύνολο των καταθέσεών μας, που είχε ενταχθεί στο  Κοινό Ασφαλιστικό Κεφάλαιο,  ανερχόταν στα 115.312. 441,47 ευρώ.
Στις 12 Μαρτίου το "κούρεμα" μείωσε το ποσό αυτό και η ονομαστική του αξία διαμορφώθηκε στα 59.097.624,42 ευρώ.
Τώρα, χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση, μας ενημερώνουν ότι στις 7 Ιουνίου το υπόλοιπό μας στην ΤτΕ ανέρχεται σε μόλις 5.618.934,25 ευρώ (!), όταν οι ετήσιες ανάγκες του  ΕΔΟΕΑΠ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επικούρηση ανέρχονται σε περίπου 60.000.000 ευρώ!
Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους και η ψυχρή λογική τους καταδεικνύει πως όχι απλά είμαστε στο«κόκκινο», αλλά μέσα στη "μαύρη τρύπα" του χάους και του χρέους που δημιούργησαν άλλοι! Με πρωτοφανή και απαξιωτικό τρόπο και με την ψυχρότητα«οικονομικού δολοφόνου», η Τράπεζα της Ελλάδος μέσω fax (!) στις 7 Ιουνίου 2012, επιχειρεί να ολοκληρώσει την αυθαίρετη, παράνομη και αντισυνταγματική δήμευση των αποθεματικών μας, τα οποία υποχρεωτικά βάσει νόμου καταθέταμε στη συγκεκριμένη τράπεζα.
Προειδοποιούμε τους πάντες ότι η λεηλασία που μεθοδεύουν δεν θα περάσει!
Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι και θα παραμείνει όρθιος! Όλες οι Ομοσπονδίες, όλες οι Ενώσεις,όλοι μαζί οι άνθρωποι της Ενημέρωσης, θα δώσουμε μέχρι τέλους αγώνα για την επιστροφή των χρημάτων ΜΑΣ. Θα απαιτήσουμε αυτό που οι πολιτικοί ταγοί της χώρας αγνοούν προκλητικά: Την τήρηση των νόμων!
Είπαμε ΟΧΙ στο ληστρικό "κούρεμα".
Προσφύγαμε, ήδη, στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
Θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στο Διεθνές Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Δεν πρόκειται να αφήσουμε αναξιοποίητη καμία νόμιμη, αγωνιστική και ηθική οδό και κινητοποίηση, εντός και εκτός των συνόρων.
 Σ' αυτό τον αγώνα, προσβλέπουμε  και στη δική σας βοήθεια, που για μας είναι η σημαντικότερη όλων. Γιατί αυτή δεν είναι μάχη χαρακωμάτων. Είναι πόλεμος επιβίωσης! Ένας πόλεμος που δεν κηρύξαμε, αλλά οφείλουμε να δώσουμε  αμυνόμενοι  στις επάλξεις με την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, αφού, θύματα κι αυτοί  των «σωτήρων»,  είδαν τον περασμένο Μάρτιο να "κουρεύονται" οι κόποι της ζωής τους γιανα σωθούν οι τράπεζες και οι πιστωτές των κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης!
-  Έχουμε αποφασίσει να πορευθούμε σε πανστρατιά με  όλες τις Ομοσπονδίες και Ενώσεις, δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων, από όλη την Ελλάδα σε αυτό τον κοινό αγώνα για την επιβίωσή  μας.
Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής του,  το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ εξουσιοδότησε με ομόφωνη απόφασή του  την πρόεδρο τουΟργανισμού, κα Ελένη Σπανοπούλου:
 • να επιστρέψει ως απαράδεκτο το «ενημερωτικό» σημείωμα τηςΤτΕ.
• να υπογράψει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον κο Γ.Προβόπουλο.
• να υπογράψει εξώδικη διαμαρτυρία, στην οποία αντικρούεται ο ισχυρισμός για το ύψος του υπολοίπου του λογαριασμού μας, 5.618.934,25 ευρώ στην ΤτΕ .
• να συγκαλέσει επειγόντως σύσκεψη των προέδρων όλων των Ενώσεων και Ομοσπονδιών μας.
• να υπογράψει επιστολή γνωστοποίησης του προβλήματος προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
• να αποστείλει κάλεσμα εγρήγορσης στο θέμα και στους 90 υποψήφιους βουλευτές δημοσιογράφους - μέλη μας.
• να εκδώσει την ανακοίνωση αυτή προς όλα τα μέλη και τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ και, τέλος, ως άμεσο αντίμετρο
• ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ  ΕΦΕΞΗΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,  η οποία αντί για θεματοφύλακας των κόπων των εργαζομένων έγινε αμείλικτος διώκτης και εξολοθρευτής τους.
 Συνάδελφοι,
Έχουμε υποχρέωση απέναντι  σε όλους εσάς, στο νόμιμο και  ηθικόκαθήκον μας, στις οικογένειές μας, στη νέα γενιά, στους γέροντες, τουςαρρώστους και τους ανέργους μας να παλέψουμε! Και θα το κάνουμε με όλουςσας δίπλα μας!
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ  σαφές και ξεκάθαρο προς όλους, εχθρούς και φίλους: Υπερασπιζόμαστε το ιερό δικαίωμα στηνΚοινωνική Ασφάλιση και την Αξιοπρέπεια, στη ΖΩΗ και τη ΔΟΥΛΕΙΑ μας.
Όποιος απειλεί αυτά τα θεμελιώδη αγαθά, μας βρίσκει απέναντι και όρθιους!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του ΕΔΟΕΑΠ
 Ελένη Σπανοπούλου, Πρόεδρος
Παναγιώτης Νεστορίδης, Αντιπρόεδρος
Αργύρης Δεμερτζής, Γεν.Γραμματέας
Δημήτρης Μυλωνάς, Ταμίας
Παναγιώτης  Τσούτσιας, Πρόεδρος ΤΥΠ
Ελένη Δελβινιώτη, Γιώργος Βλαβιανός
Μαρία Παπατόλια, Σίμος Καταïφτσής
Μέλη ΔΣ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Η ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΙΣΣΑ ΤΑΤΙΆΝΑ ΝΟΣΤΡΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟ CHILL OUT




Η Τατιάνα Νοστράκη δεν είναι επαγγελματίας συγγραφέας. Έκανε όμως μια κατάθεση ψυχής μέσα από μια προσωπική της περιπέτεια και βγήκε ένα έργο εντυπωσιακό. Η ίδια, μας λέει συνοπτικά:
"Το βιβλίο είναι μια μικρή συλλογή πεζών, όπου περνώ τα ανθρώπινα συναισθήματα τα οποία περιγράφω σε εικόνα, έχοντας για συντροφιά το παραμυθάκι που ακολουθει την πορεια της ζωης μου, μπαινει στα όνειρά μου και παίρνει τις σκέψεις μου. Μια ειλικρινή κατάθεση ψυχής, όπου προτρέπει τους ανθρώπους να μη φοβούνται να εκφράσουν ότι πιο αληθινό βγαίνει από την ψυχή τους".
Η παρουσίαση του βιβλίου της Τατιάνας θα γίνει την Κυριακή 24 Ιουνίου στο Chill Out στις 7.30 μ.μ.