Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

PORTUGALXL
Τραγουδώντας τον ύμνο της «Επανάστασης των Γαρυφάλλων» (GrandolaVila Morena) Πορτογάλοι απόστρατοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, μαζί με άλλους πολίτες
και συνταξιούχους άλλων κλάδων, εισέβαλλαν στην Βουλή της χώρας και αποδοκίμασαν τους βουλευτές της κυβέρνησης που συζητά και ετοιμάζεται να ψηφίσει νέα μέτρα εξόντωσής τους!
Αυτό που δεν τόλμησαν ή δεν μπόρεσαν να κάνουν οι Έλληνες πολίτες το έκαναν οι Πορτογάλοι, οι περισσότεροι των οποίων μάλιστα ήταν συνταξιούχοι και κυρίως συνταξιούχοι στρατιωτκοί.
Οι οποίοι τραγούδησαν τον ύμνο της που συνδέθηκε με την ανατροπή της δικτατορίας στη χώρα, το 1974, ζητώντας από τον πορτογαλικό λαό να εξεγερθεί κατά της δικτατορίας της τρόικα.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι κατώτερες συντάξεις δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ τον μήνα
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής, Εστέβες Ασουνσάο, ζήτησε την απομάκρυνση των συνταξιούχων, λέγοντάς τους πως αυτό που κάνουν, «δε βοηθάει τη δημοκρατία». Τελικά, η αστυνομία απομάκρυνε τους διαδηλωτές από την αίθουσα.
Τον περασμένο Μάρτιο για δεύτερη φορά ένω στρατιωτικών, η ένωση υπαξιωματικών της Πορτογαλίας προειδοποίησε την κυβέρνηση πως "Μέχρι εδώ η εξαθλίωση".
«Αυτές οι καταστάσεις θα έχουν επιπτώσεις» δήλωσε ο πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ένωσης Lima Coelho και συνέχισε: «Δεν μπορούν κάποιοι να πάρουν ελαφρά τις κινητοποιήσεις αυτές, χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις, εκτός και αν η κυβέρνηση ακούσει τι έχει να της πει ο λαός».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ενώσεις στρατιωτικών στην Πορτογαλία προειδοποιούν την κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική εξοντωτικής λιτότητας που έχει επιβάλλει η τρόικα στη χώρα. Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2012 πάλι ύστερα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις η ίδια ένωση η Associação de Praças (AP) καλούσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να φύγει από τη χώρα λέγοντας σε μια σκληρή: ανακοίνωση:
«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην Τρόικα και σε κανένα άλλο να συνεχίσουν. Έχουμε νόμιμη εξουσιοδότηση να υπερασπιστούμε το πορτογαλικό σύνταγμα και δεν μπορούμε, ούτε και πρόκειται να εγκαταλείψουμε ένα έθνος με 900 χρόνια ιστορία να μαραζώσει επειδή εσείς αποφασίσατε να κάνετε την Πορτογαλία όμηρο των διεθνών οικονομικών κύκλων».
Τα νέα μέτρα
Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Κοέλιου σε διάγγελμά του προς τους πολίτες, εξήγγειλε νέα μέτρα λιτότητας και περικοπές δαπανών για τα επόμενα χρόνια, όπως μεταξύ άλλων την αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης στα 66 έτη, την αύξηση των εργασίμων ωρών από τις 35 ώρες στις 40 εβδομαδιαίως για τους δημόσιους λειτουργούς και ένα πρόγραμμα απολύσεων 30.000 δημοσίων υπαλλήλων.
Ωστόσο τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα που οδήγησαν το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας να απορρίψει ως αντισυνταγματικά προηγούμενα μέτρα λιτότητας, προειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Τον περασμένο μήνα, το συνταγματικό δικαστήριο ακύρωσε, κρίνοντάς τα αντισυνταγματικά, μέτρα η αξία των οποίων υπολογίστηκε σε 1,3 δισεκατ. ευρώ —από το συνολικό φετινό πακέτο μέτρων 5 δισεκατ. ευρώ—, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να αναζητήσει άλλες περικοπές και λύσεις στο πλαίσιο του μνημονίου δανεισμού της Λισαβόνας από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ το 2011.
Η κυβέρνηση του Κοέλιου έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές δαπανών ύψους 4,7 δισ. ευρώ την περίοδο 2014-2016, αναθεωρώντας ευρύτατα τις κρατικές δαπάνες, αλλά ακόμη δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για αυτές.
DEFENCENET

ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΤ, ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΟΛΓΑ
Διαβάστε αύριο 
πώς η Υπουργός Τουρισμού αποδεικνύει ότι δεν σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογουμενου και πετάει εκατομμύρια ευρώ δεξιά κι αριστερά!
Σε καιρό τραγικής οικονομικής κρίσης, η Όλγα νομίζει ότι στο υπουργείο της υπάρχει...φλέβα χρυσού! 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ! ΨΕΥΔΗΣ Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΟΝΤΖΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ!

Ψευδής η μήνυσή της κ. Καλλιοντζή σε βάρος της (πρώην προέδρου, της ανήμπορης πλέον να υπερασπιστεί τον εαυτό της).

Την μηνύει ότι -τάχα- υφάρπαξε το Βιβλίο των Γενικών Συνελεύσεων για να μην μπορεί να κάνει χρήση το ίδρυμα αλλά όλα δείχνουν το ακριβώς  αντίθετο: "Η Καλιοντζή έχει το βιβλίο και δεν το εμφανίζει διότι μέσα ό,τι είναι γραμμένο, αθωώνει την Βαλλιάνου. Το έχουν και το χρησιμοποιούν κατά το δοκούν". Αυτά υποστηρίζει με πειθώ η υπεράσπιση της οικογένειας Βαλλιάνου.

Παρουσιάζουμε τα στοιχεία-σόκ, με τα οποία ομολογούν μόνοι τους ότι βρίσκεται στα χέρια τους. Όχι μία αλλά δύο φορές ομολογία. Μια στην αγωγή και μια στην μήνυση.

 Τι λέει στη μήνυση; Το αντιγράφουμε με καθαρά γράμματα:

«Περαιτέρω και κατόπιν της άνω αναφοράς το νέο Δ. Σ. του Σωματείου που ανέλαβε τον Μάρτιο του 2011, δέχθηκε ερωτήματα από μέλη και φίλους του Σωματείου σε τι συνίστατο η άνω προσφορά του κ. Μπάμπη Στάικου και ανέτρεξε στα τηρούμενα Βιβλία [ Βιβλία Πρακτικών του Δ. Σ. , των Γενικών Συνελεύσεων και του Ταμείου] των προηγούμενων ετών και διαπιστώθηκε ότι σε κανένα από τα ανωτέρω Βιβλία, δεν εμφανίζεται καταγεγραμμένη η κοινωνική βοήθεια- προσφορά του κ. Μπάμπη Στάικου προς το Σωματείο».
Πάμε και στην αγωγή: "του Δ.Σ. , των Γενικών Συνελεύσεων και του Ταμείου] των προηγούμενων ετών και διαπιστώθηκε ότι σε κανένα από τα ανωτέρω Βιβλία δεν εμφανίζεται καταγεγραμμένη κάποια προσφορά του κ. Μπάμπη Στάικου προς το Σωματείο".

Τι λέει η κ. Καλλιοντζή λοιπόν στην μήνυση; Ότι ανέτρεξαν στα Βιβλία Πρακτικών, του Δ.Σ. των Γενικών Συνελεύσεων, έψαξαν, αλλά πουθενά δεν βρήκαν κάποια προσφορά του κ. Στάϊκου!
Μάλιστα! Άρα για ποιο λόγο να μηνύσει η Καλλιοντζή την Βαλλιάνου; Αφού δεν διαπίστωσε τίποτε μεμπτό στα Βιβλία Γενικών Συνελεύσεων που κρατούσε στα γραφεία του "Αντιγόνη Ζουρούδη" !!!
Για δείτε παρακάτω με ποιο επιχείρημα τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί την κ. Βαλλιάνου!
  


«Ιδία δε στο παρόν σημείο γίνεται μνεία πως το Βιβλίον των Γενικών Συνελεύσεων από της αναλήψεως των καθηκόντων του παρόντος εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου δεν ανευρέθη στα γραφεία της έδρας του Σωματείου , και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις εμού της νυν Προέδρου προς την αποχωρήσασα πρώην Πρόεδρο Γεωργία Βαλλιάνου να μας το παραδώσει , ουδέποτε τούτο παραδόθηκε μέχρι σήμερα».


Προσέξατε καμία αντίφαση; Κάποιο αλαλούμ; Ανέτρεξαν στα βιβλία και στο Βιβλίο Γενικών Συνελεύσεων στο οποίο δεν διαπίστωσαν να αναγράφεται ποσό δωρεάς του Στάϊκου αλλά λίγες παραγράφους πιο κάτω, λέει η κ. Καλλιοντζή ότι το Βιβλιον Γενικών Συνελεύσεων ουδέποτε παραδόθηκε στο Ίδρυμα, παρά μάλιστα τις συνεχείς οχλήσεις της κ. Καλλιοντζή προσωπικώς προς την κ. Βαλλιάνου!!!
 
Άραγε κ. Καλλιοντζή, γνωρίζετε ότι όλα αυτά θα έχουν νομικές συνέπειες σε βάρος σας και σε βάρος όσων κατέθεσαν; Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η πλευρά των συνηγόρων της οικογένειας Βαλλιάνου!

Τώρα, για την υπόθεση με τα υποτιθέμενα χρήματα δεν σας αναφέρουμε ακόμη τίποτε. Δεν θα σας τα πούμε όλα εμείς, κάντε λίγη υπομονή. Όπως μαθαίνουμε πάντως, τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η οικογένεια Βαλιάνου, είναι αδιάσειστα!

Ξέρει πού (ακόμη και όροφο) πότε και με ποιους στήθηκε η ιστορία. Ξέρει τι είπε ο καθένας. Ποιος επέμενε, αν και γνώριζε ότι η ιστορία δεν ευσταθεί στο δικαστήριο.

Οι δικηγόροι της κ. Βαλλιάνου σας περιμένουν στις 21-10-2013 εσάς και τους μάρτυρες σας. "Να είστε έτοιμη να δεχτείτε τις συνέπειες των πράξεών σας", επαναλαμβάνει η πλευρά της οικογένειας Βαλλιάνου, διά των συνηγόρων της.

Προβλέπουμε, οι μηνύσεις από πλευράς οικογένειας Βαλιάνου να πέφτουν βροχή!!!
Η κ. Καλλιοντζή διέπραξε το μεγαλύτερο λάθος της.

   

ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

 Ανασύρουμε από το αρχείο μας (6/8/2011) σημαντικό άρθρο του Αλέξανδρου Νομικού (δημοτικού Συμβούλου Παπάγου-Χολαργού) για τον τοπικό Τύπο. Κάποια σκοτεινά άτομα, κουκουλοφόροι του διαδικτύου έσπευσαν να πουν ότι "ο Νομικός γλείφει τον Τύπο" . Ρε χαλβάδες, για να πεις ότι κάποιος "γλείφει" θα πρέπει να έχεις και την απτή απόδειξη του ...γλειψίματος. Αλλιώς είσαι κοινός συκοφάντης. Πού λοιπόν επωφελήθηκε προσωπικά ο Νομικός; Τι κέρδισε ο ίδιος; Μήπως...το προωθεί ο Τύπος για Δήμαρχο; Μήπως τον..προώθησε και έγινε Αντιδήμαρχος; Ο Α. Νομικός ήταν και παραμένει ένας απλός δημοτικός σύμβουλος. Σεμνός και διακριτικός. 

Ιδού τι σημαντικά έγραφε για τον τοπικό Τύπο:

ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

γράφει ο Αλέξανδρος Νομικός 
Ιατρός-Παθολογοανατόμος
Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών
Επιμελητής Β' Ασκληπιείου Βούλας
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥΟ τοπικός τύπος αποτελεί αιμοδότη της δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο μιας και αφενός μεν ασκεί γόνιμη και εποικοδομητική κριτική (ακόμη και σκληρή όπου απαιτείται)στις τοπικές αρχές, αφετέρου δε αναδεικνύει τα τοπικά προβλήματα, στηρίζει την εκάστοτε δημοτική αρχή στις σωστές επιλογές της και αποτελεί φωνή του απλού δημότη, προκειμένου αυτός να διατυπώσει τις σκέψεις, τις αντιρρήσεις και τους προβληματισμούς του.
Η κυβέρνηση του μνημονίου αγνοώντας όλα τα ανωτέρω και με μια ισοπεδωτική πολιτική αποφάσισε προφανώς να επιφέρει ένα ισχυρότατο χτύπημα εις βάρος του τοπικού τύπου και δευτερογενώς εις βάρος της ελεύθερης και δημοκρατικής έκφρασης.
Αποτέλεσμα της ανωτέρω εξωφρενικής απόφασης θα είναι η υποβάθμιση του δεσπόζοντος ρόλου του τοπικού τύπου που ως τετάρτη εξουσία, λειτουργεί ως αρωγός των τοπικών αρχών στις προσπάθειες για επίλυση των βασικών προβλημάτων των δημοτών και ενδεχομένως η είσοδος σε τοπικό επίπεδο μονοπολιακών εκδοτικών συγκροτημάτων που θα αλλοιώσουν το χαρακτήρα της τοπικής κοινωνίας.
Σε αυτή την απόφαση κάθε πολίτης-δημότης και κάθε αιρετός εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να καταγράψει την διαφωνία και την σθεναρή αντίθεσή του, μιας και η δυνατότητα λειτουργίας του τοπικού τύπου ελεύθερα, ανεξάρτητα, κριτικά και μαχητικά είναι δικαίωμα αδιαπραγμάτευτο και θεμελιώδες.
Ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση, προυποθέτει ισχυρό τοπικό τύπο και ισχυρός τοπικός τύπος είναι ο οικονομικά βιώσιμος και ανεξάρτητος τύπος. Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, όπου οι λαικές κατακτήσεις καθημερινά ισοπεδώνονται ας μη χαθεί ακόμη μία μάχη και μάλιστα η μάχη της ελευθεροτυπίας. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας στο πλευρό της πολυφωνίας, της ανεξαρτησίας και εν τέλει στο πλευρό της ίδιας της δημοκρατίας.