Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΣΑΚΟΥ: ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΣΑΚΟΥ! ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ     
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ 
ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σε κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας και καλής διάθεσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας  κατοίκων της περιοχής του Τσακού με τον Δήμαρχο Αγ Παρασκευής κον Βασίλειο Ζορμπά με αποκλειστικό θέμα την διάσωση και προστασία του Λόφου Τσακού.
Οι κάτοικοι συνοδευόμενοι από τους κύριους Βασίλειο Σαββίδη και Τάσο Μίχα από τον Σύλλογο κατοίκων Τσακού έθεσαν στον Δήμαρχο το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο λόφος Τσακού και ζήτησαν: 1) την αντιμετώπιση των ξερών από τις κάμπιες αλλά και από την βαμβακίαση πεύκων του Λόφου, 2) τον καθαρισμό του χώρου από τα ξερά και από τα σκουπίδια, 3) την προστασία του λόφου κατά τους θερινούς μήνες (πυροπροστασία), 4) τη διαμόρφωση του είδη υπάρχοντος πυροφυλακίου, 5) την οργάνωση νέας δεντροφύτευσης κ.α.
Ο Δήμαρχος από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα πράξει ότι είναι αναγκαίο στο να ξαναπρασινίσει ο λόφος ενώ τόνισε ότι αντιτίθεται σε οτιδήποτε μπορεί να πλήξει την ασφάλεια του ίδιου του χώρου. Επίσης, δήλωσε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Συλλόγου και των κατοίκων συμμετέχοντας ενεργά στον καθαρισμό, στην δεντροφύτευση και στην προστασία του Λόφου και  τέλος καθησύχασε την αντιπροσωπεία των κατοίκων λέγοντας ότι τον Οκτώβριο, θα προχωρήσει σε οικολογικό ράντισμα των πεύκων με σκοπό την εξαφάνιση των κάμπιων.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ-ΚΑΜΙΝΗΣ-ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ



Γκέι πάρτυ
Καμίνης-Μπουτάρης-Γερουλάνος: Με τις ευλογίες τους οι εορτές «ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας»… Πλήρωνε «μπιπ» Έλληνα φορολογούμενε!
Τι άλλο πρόκειται να δούμε σ’ αυτή την – με το στανιό επιβαλλόμενη – πολυπολιτισμική κοινωνία, όπως έχουν καταντήσει την Ελληνική. Κατακλυσμός προοδευτικών δηλώσεων, ανακοινώσεων και εορταστικών εκδηλώσεων για το καλό (!) της ελληνικής οικονομίας και όχι μόνο! Κατακλυσμός και από «ανοιχτόμυαλους» (μόνο;) Δημάρχους, τέως και νυν, και Υπουργούς … (Κλείστε και τίποτα, βρε παιδιά! Πολλές «τρύπες» υπάρχουν και μπάζει….) Έτσι, μετά τον Μπαρμπα-Γιάννη (όχι τον Κανατά, αν και του ταιριάζει, αλλά τον Μπουτάρη) και τις περίφημες δηλώσεις του ότι υποστηρίζει τα gay pride, το σύμφωνο συμβίωσης, τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, ότι κατανοεί την διαφορετικότητα των γκέι και πως και αυτός «έχει γνωρίσει τις χαρές και δυσκολίες της επιλογής του να εγκαταλείψει την πεπατημένη» (μήπως εννοεί πως τον «ξεσκονίζει τον κουραμπιέ», «την ανοίγει την πίσω πόρτα», «την ξεφλουδίζει την μπανάνα» κλπ κλπ), και μετά την εξαγγελία του υπουργού Πολιτισμού Π. Γερουλάνου για τη διοργάνωση του «Athens Rainbow Week» (μιας εβδομάδας αφιερωμένης στους ομοφυλόφιλους της χώρας), ήρθε και η ώρα του Καμίνη: Υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων (και τα ωραία λεφτουδάκια του «μπιπ» Έλληνα φορολογούμενου), θα διοργανωθεί στις 4 Ιουνίου στην Αθήνα το “Athens Gay Pride 2011″.
Στόχος «ιερός»: η προσέλκυση και ανάπτυξη του gay τουρισμού και η εισροή «pink dollars» στη χώρα μας, δηλ. χρημάτων που θα προέρχονται από τον ομοφυλοφιλικό-λεσβιακό σεξοτουρισμό, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η Θεσσαλονίκη, καθώς ο Μπάρμπα-Γιάννης έχει, επανειλημμένως, δηλώσει τη θετική του στάση σχετικά με την υποστήριξη και τη διοργάνωση ενός αντίστοιχου “Gay Pride”…
Τελικά ο Δήμος Αθηναίων κάνει καλά την δουλειά του: απολύει τους Έλληνες συμβασιούχους του Δήμου, τους αντιμετωπίζει με εχθρική διάθεση ως μιάσματα αλλά τηρεί τις προεκλογικές του εξαγγελίες «για σεβασμό στην διαφορετικότητα!» Μήπως περιμέναμε, όμως, κάτι διαφορετικό από τον εν λόγω κύριο; Όχι! Μιας και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ήταν προφανώς gay, gay-friendly, αλλοδαποί (λαθραίοι και μη) και εξαπατημένοι (συντηρητικοί) Αθηναίοι…
Τι στεναχωριόμαστε και γκρινιάζουμε; Επειδή χαλάει την αισθητική μας; Επειδή δεν προβάλει υγιείς κοινωνικές αξίες και πρότυπα και προσβάλει την εθνική μας υπερηφάνεια; Επείδη πρέπει μετά τους λαθραίους και μη φίλους του κ. Δημάρχου, να αναεχόμαστε και τις «αδελφές» ψυχές του; Κύριε Καμίνη, έχουμε να σας προτείνουμε κάτι για τις μελλοντικές προσλήψεις στον Δήμο σας: μετά το «Είσαι Έλληνας; Απολύεσαι!», και «Είσαι αλλοδαπός; Προσλαμβάνεσαι!», να ρωτάτε πλέον και το «Είσαι γκέι; Προσλαμβάνεσαι!». Τελικά ο καλός ο «Δήμος» όλα τα αλέθει… Ε ρε κάρφωμα που έχει να πέσει!

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ


Ψήφισμα διαμαρτυρίας επέδωσε στον έφορο Χολαργού κ. Λυμπέρη (προοριζόταν για την προϊσταμένη της Εφορίας αλλά απουσίαζε), το προεδρείο του Συλλόγου καταστηματαρχών Παπάγου-Χολαργού, περιγράφοντας ταυτόχρονα τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες μαστίζονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση. 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου και δημοτικός σύμβουλος κ. Άγγελος Μπελιτσάκος, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Κυριάκου και η Γραμματέας κ. Χριστίνα Παπαδάτου (φωτό), αφού επέδωσαν το ψήφισμα στον έφορο, τού τόνισαν ότι "αντί η Κυβέρνηση να βοηθήσει τις επιχειρήσεις  ανέβασε δυο φορές τον Φ.Π.Α. ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται νέα άνοδός του μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι θα φτάσει στο 25%, οδηγώντας στον βέβαιο θάνατο την μεγάλη πλειοψηφία των καταστημάτων Χολαργού-Παπάγου". 
Ο κ. Λυμπέρης είπε ότι γνωρίζει την τραγική εικόνα και της οικονομίας και των καταστημάτων και εξέφρασε την απόλυτη κατανόησή του στο μεγάλο πρόβλημα. 
Το ψήφισμα των καταστηματαρχχών Παπάγου-Χολαργού έχει ως ακολούθως:


ΨΗΦΙΣΜΑ   ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ



Αξιότιμη Κυρία Έφορος

Η καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οδηγεί όλο και περισσότερους από εμάς στο κλείσιμο της επιχείρησης τους, στην ανεργία, στην απελπισία.
Η αύξηση του Φ.Π.Α τον τελευταίο χρόνο, από το 18% στο 21%, στο 23%, μαζί με την πανελλήνια σαρωτική οικονομική κρίση, έχει φέρει σε απόγνωση τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων καταστηματαρχών και των οικογενειών τους.
  Η ανύπαρκτη αναπτυξιακή πολιτική της Κυβέρνησης, οχυρωμένη πίσω από την κοντόφθαλμη εισπρακτική αντίληψη, πέραν των άλλων, οδηγεί στην καταστροφή του επαγγελματικού μας κλάδου, των οικογενειακών καταστημάτων.
Σε καιρό δραματικής πτώσεως του τζίρου και τεράστιας  οικονομικής κρίσεως, καταργήθηκε και το υποτυπώδες ευνοϊκό μέτρο πληρωμής περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α σε τρεις μηνιαίες δόσεις.
Ενώ βαθαίνει η κρίση και ενώ οι καταστηματάρχες Παπάγου- Χολαργού ζουν καταστάσεις πρωτόγνωρα δραματικές, δημοσιογραφικές πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα Μ.Μ.Ε, αναφέρουν ότι στο πακέτο των νέων δυσβάσταχτων μέτρων της Κυβέρνησης που θα εξαγγελθούν την προσεχή εβδομάδα, συμπεριλαμβάνεται και νέα αύξηση του Φ.Π.Α από 23% σε 25%, και από 13% σε 17%!!!
Εάν και εφόσον επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες, θα είναι μαθηματικά βέβαιη, η οικονομική δολοφονία των περισσοτέρων από εμάς και των οικογενειών μας.

Κυρία Έφορος
Με την παρούσα, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τη σχεδιαζόμενη σε βάρος μας και των λαϊκών στρωμάτων οικονομική πολιτική, η οποία καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται κατ’ ελάχιστο την πραγματικότητα που επικρατεί στην αγορά, ευρισκόμενη κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου, και υπηρετώντας μόνον τα κελεύσματα της τρόϊκας  και των παγκόσμιων τοκογλύφων. Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή αυτής της πολιτικής καταστρέφει την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας, τα καταστήματα μας. Δολοφονεί το σήμερα και το αύριο της Ελληνικής οικονομίας και ωθεί πολλούς συναδέλφους στην απελπισία και σε απονενοημένη ενέργεια.
   Ζητούμε να συνεισφέρετε κι εσείς από την θέση σας και με τις δυνάμεις σας, στη μη εφαρμογή αυτής της εγκληματικής πολιτικής.

                          Σύλλογος καταστηματαρχών Παπάγου – Χολαργού

          
Μπελιτσάκος Άγγελος      Κυριάκου Δημήτριος    Παπαδάτου Χριστίνα     Καραγιαννάκη Αγκη

       Πρόεδρος                       Αντιπρόεδρος                   Γραμματέας                   Ταμίας       





ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Η ΧΑΡΜΟΛΥΠΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ

Ημέρα γεμάτη θλίψη για τον θάνατο αλλά και ελπίδα για την ανάσταση είναι η Μεγάλη Παρασκευή για τον χριστιανισμό. Την ημέρα αυτή τηρείται αυστηρή νηστεία, ενώ οι πιστοί στις εκκλησίες παρακολουθούν με κατάνυξη το τελετουργικό της περιφοράς του Επιταφίου.

Σε δύο περίπου ώρες αρχίζει η περιφορά των Επιταφίων. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, της πιο λυπητερής ημέρας για τους χριστιανούς.
Σύμφωνα  με τους θεολόγους, σήμερα κυριαρχεί η «χαρμολύπη», ο θρήνος για τον θάνατο αλλά και η προσμονή της ανάστασης.
Γι' αυτό, οι ιερείς  το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, βγάζουν τα μαύρα άμφια και ενδύονται ανοιχτόχρωμα περιμένοντας το θαύμα.
Η παρουσία των πιστών στην περιφορά του Επιταφίου  πρόκειται για εκδήλωση συμπαράστασης στο πένθος.
Η σημερινή Μεγάλη Παρασκευή είναι διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια. Ζοφός, απογοήτευση, πίκρα, μαζί με αγανάκτηση και οργή, είναι συναισθήματα που διακατέχουν τους περισσότερους Έλληνες. Συναισθήματα που τους έχουν δημιουργήσει οι πολιτικοί ταγοί που οδήγησαν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη, τον τόπο στο χείλος του γκρεμού. Και η ειρωνία της θλιβερής ατυχίας είναι ότι οι ένοχοι αυτής της καταστροφής παραμένουν στην εξουσία για να... σώσουν τη χώρα!!! Τη βυθίζουν όμως περισσότερο στην άβυσσο.
Αυτό είναι που γεμίσει με περίσσια οργή τους Έλληνες.
Εναποθέτουν όμως τις ελπίδες τους στο Θεό, προσδοκώντας ότι το θαύμα της Ανάστασης του Χριστού, θα γίνει η απαρχή εθνικής Ανάτασης και σωτηρίας.
Η πατρίδα κινδυνεύει περισσότερο από ποτέ. Με τους σύγχρονους Εφιάλτες να έχουν ανοίξει την κερκόπορτα για την άλωση της χώρας.
Είθε η Ανάσταση του Χριστού μας να σώσει την πατρίδα και το γένος των Ελλήνων.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΟΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ



Ολοκληρώθηκε και φέτος η  ετήσια εκπαίδευση των εθελοντών δασοπυροσβεστών
του Δήμου  Χολαργού -  Παπάγου  που πραγματοποιήθηκε στη  Πυροσβεστική Ακαδημία από αξιωματικούς – εκπαιδευτές του Πυροσβεστικού Σώματος.
 Οι εκπαιδευόμενοι εθελοντές (16  μέλη )  ικανοποιημένοι από την πληρότητα της εκπαίδευσης και πανέτοιμοι για την φετινή αντιπυρική περίοδο, υποσχέθηκαν για μια ακόμα φορά ότι θα παραμείνουν άγρυπνοι φρουροί  του αγαπημένου μας Υμηττού και με την αρωγή της νέας δημοτικής αρχής θα συνδράμουν στη διαφύλαξη  του πευκοδάσους του,  όποτε χρειαστεί.
Αμέσως μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί ακόμα μια εκπαίδευση  από αξιωματικούς του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού  που έχει την  εποπτεία του Βορειοανατολικού τομέα. Με αυτό τον τρόπο  θα επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατόν επιχειρησιακός συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων με τους εθελοντές δασοπυροσβέστες της ομάδος  μας.
Εμείς τι άλλο να πούμε; Υποκλινόμαστε στους αγνούς αυτούς εθελοντές. Χωρίς κανένα υλικό αντάλλαγμα, με μόνο κίνητρο την αγάπη τους για την φύση, είναι οι άγρυπνοι φρουροί του Υμηττού μας. Χειμώνα-καλοκαίρι βρίσκονται κοντά μας, αφήνοντας πολλές φορές την δουλειά και την οικογένειά τους, για να είναι ο Υμηττός υγιής και κατάφυτος.
Όσοι θέλουν να ενδυναμώσουν τις τάξεις των δασοπυροσβεστών Χολαργού-Παπάγου ή να έχουν οποιδήποτε πληροφορία, μπορούν να επικοινωνούν με τα:

Τηλ . Επικοινωνίας πυροφυλακείου  210-6561546
e-mail : dasoprostasia_hol@hotmail.com   


ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ...ΧΟΡΟ ΚΑΙ Ο Δ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ!

Δυνατό το site του Δ. Οικονόμου "Παπάγου Πολιτεία" ή επί τω αγγλικότερω papagou-politeia.gr. Με όμορφο προφίλ, ενημερωμένο -όσο το δυνατόν- ειδησεογραφικά, ελκύει το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Και βεβαίως ο Δ.Οικονόμου μπήκε δυναμικά και στο διαφημιστικό χώρο. 
Ο άνθρωπος δείχνει ότι έχει φλόγα, όμως δεν μπορεί να ξεφύγει από τα ....απωθημένα που έχει αυτός και  όσοι ανακατεύονται με την τοπική αυτοδιοίκηση: Το ευγενικό πάθος και η διάθεση προσφοράς στην τοπική κοινωνία, συμβαδίζουν με την τάση να τα κάνουν Όλα!! Ρε παιδιά, δεν σας φτάνει ο ρόλος του δημοτικού συμβούλου, του τοπικού παράγοντα, θέλετε να κάνετε και τον δημοσιογ΄ραφο-εκδότη και τον διαφημιστή; Θα μας πάρετε και τη δουλειά και το ψωμί!
Πλάκα κάνουμε! Ο ήλιος είναι για όλους. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο εγχείρημα του Δ. Οικονόμου και θα παρακολουθούμε την επισκεψιμότητά του μέσα από την διαδικτυακή πύλη της ALEXA.

Λίγο αργά….



www.papagou-politeia.gr

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ο Καμίνης έκοψε το "Χριστός Ανέστη" και τη λειτουργεία για να μην ενοχλούνται οι μουσουλμάνοι

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΚΛΕΓΕΤΕ!!! ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ!

Ο φασισμός σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια!  Έτσι επιτυγχάνεται ο αφελληνισμός της χώρας, μέσα στα ίδια μας τα σπίτια. Οι "Εφιάλτες" που ανοίγουν την κερκόπορτα ζουν δίπλα μας και τους χαρίζουμε την εξουσία!
-----------------------------------------------------
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παραγωγοί του ραδιοφωνικού σταθμού "Αθήνα 9,84" πήραν εντολή από τη διεύθυνση να μην εύχονται "Χριστός Ανέστη" αλλά μόνο "Χρόνια Πολλά".

Μάλιστα, σχετικά με...
τα δημοσιεύματα που φέρουν τον "9,84" να μην προτίθεται να μεταδώσει μετά από πολλά χρόνια τη λειτουργία της Μεγάλης Εβδομάδας ούτε και την Ανάσταση για να μην προσβληθούν οι μουσουλμάνοι που διαβιούν στη χώρα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, χαρακτήρισε προκλητική και πρωτοφανή την απόφαση αυτή.

"Ποιός είπε ότι ενοχλήθηκαν οι μουσουλμάνοι; Αντιθέτως από την απόφαση που παίρνει η διοίκηση του σταθμού είναι βέβαιο ότι προκαλουνται όλοι οι κάτοικοι της Αττικής. Ειναι μια πρωτοφανής απόφαση που δείχνει ότι ο δρόμος που ακολουθεί η διοίκηση του σταθμού είναι ολισθηρός", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης καλώντας τη διοίκηση του σταθμού να αναθεωρήσει την απόφασή της.
newpost.gr

Ο Ι.ΚΕΧΡΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Για σπατάλες κατηγορεί την δημοτική αρχή ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Κεχρής. Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή, η οποία θέτει ερωτήματα και παραθέτει επιχειρήματα, που αν μη τι άλλο φαίνεται πως είναι επεξεργασμένα και αιτιολογημένα. 

"Η νέα Δημοτική Αρχή είχε όλη την δυνατότητα να προτείνει στο Υπουργείο το προσωπικό ορισμένου χρόνου και το προσωπικό συμβάσεων έργου που χρειάζονταν οι ΠΣ του Χολαργού, ώστε να διατηρήσουν την άριστη λειτουργία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια. Παρόλα αυτά  επέλεξε αντί βρεφονηπιοκόμων και καθαριστριών για τους ΠΣ:
α)   Ιεροψάλτη για το εκκλησάκι του κοιμητηρίου παρόλο που αυτό λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο χωρίς σύμβαση ιεροψάλτη, αγνοώντας την προσφορά σεβάσμιων Ιερέων των Εκκλησιών του Χολαργού που διαβεβαίωναν ότι μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες του συγκεκριμένου ναού για ιεροψάλτη, χωρίς να επιβαρυνθεί ο Δήμος ούτε ένα Ευρώ.
β)  Πιανίστα αν και η διακεκριμένη πιανίστρια, κα. Ρουφογάλη με ιστορία οχταετούς αφιλοκερδούς προσφοράς στον Χολαργό προσφερόταν να καλύψει εθελοντικά τις ανάγκες της μικτής χορωδίας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού. Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή απέρριψε την ανωτέρω πρότασή μου, η οποία θα είχε μηδενική οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο και θα εξοικονομούσε πόρους και επέμεινε στην κατάρτιση σύμβασης με πιανίστρια στερώντας μια θέση δασκάλας ή καθαρίστριας στους ΠΣ.
γ)    Δημοσιογράφο για το γραφείο τύπου του Δημάρχου αν και θα μπορούσε αυτή η θέση να καλυφθεί από κάποιον από τους ειδικούς συμβούλους του. Η λύση αυτή θα απελευθέρωνε μια θέση για τις ανάγκες των ΠΣ αλλά θα απέκλειε έναν από τους υπάρχοντες ειδικούς συμβούλους.
δ)    Τέσσερις Νοσηλεύτριες και τέσσερις Γραμματείς στα Δημοτικά Πολυϊατρεία, όταν οι πραγματικές ανάγκες καλύπτονται από μια μία νοσηλεύτρια και μια γραμματέα για κάθε δημοτικό διαμέρισμα και όταν αγνόησε, παρά τις επισημάνσεις μου, την ύπαρξη μιας μονίμου υπαλλήλου με ειδικότητα επισκέπτριας υγείας με master στη πρόληψη υγείας που είχε μείνει χωρίς αντικείμενο εργασίας μετά την διακοπή της συνταγογράφησης και αιμοληψίας στα ΚΑΠΗ και θα ήταν το ιδανικό άτομο για την στελέχωση των Δημοτικών Πολυϊατρείων

Παράλληλα, η νέα Δημοτική Αρχή ενέκρινε επιχορήγηση στο νέο Νομικό Πρόσωπο της Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής, που συμπεριλαμβάνει τα τρία Νομικά Πρόσωπα των ΠΣ Χολαργού, των ΠΣ Παπάγου και το ΚΑΠΗ Χολαργού, 850.000 Ευρώ το εννεάμηνο, όταν πέρυσι οι ΠΣ Χολαργού επιχορηγήθηκαν με 1.330.000, οι ΠΣ Παπάγου με 344.700 και το ΚΑΠΗ Χολαργού με 320.000 Ευρώ, σύνολο δηλαδή 1.994.700 Ευρώ το χρόνο, που αντιστοιχεί σε 1.496.025 το εννεάμηνο.
       Παραβλέπει η νέα Δημοτική Αρχή ότι το συνολικό κόστος μισθοδοσίας του νέου Νομικού Προσώπου είναι 1.307.102 Ευρώ το εννεάμηνο που σημαίνει ότι ακόμη και αν διπλασιάσει τα τροφεία Χολαργού και Παπάγου (300.000 Ευρώ περίπου) δεν καλύπτει την μισθοδοσία.
       Παραβλέπει η νέα Δημοτική Αρχή ότι οι ανελαστικές δαπάνες του Νέου Νομικού Προσώπου είναι περίπου 1.500.000 Ευρώ το εννεάμηνο που σημαίνει ότι θα πρέπει να τριπλασιάσει τα τροφεία για να τις καλύψει.
       Για αυτή όμως την περικοπή της επιχορήγησης δεν μπορεί να επικαλείται ούτε το μνημόνιο ούτε τα «χρέη» του νέου Δήμου αφού καταφέρνει:  
       α) Να αυξήσει, επιλεκτικά, τα κονδύλια σε άλλες δραστηριότητες όπως εορτασμούς εθνικών εορτών, δημοσιογράφο, νεωκόρους και ιεροψάλτες, μαέστρους και πιανίστες.
       β) Να διατηρεί ειδικούς συμβούλους τους οποίους επιλέγει με αμφίβολα κριτήρια, και των οποίων το κόστος μισθοδοσίας ξεπερνά τα 200.000 Ευρώ το χρόνο.
       γ) Να προϋπολογίζει για το 2011 από ιδίους πόρους για έργα αποκλειστικά στον Παπάγο 630.763 Ευρώ και για τον Χολαργό 846.899 Ευρώ όταν ο πληθυσμός και άρα τα έσοδα από τον Χολαργό είναι υπερδιπλάσια για να μην «αγγίξει» ουσιαστικά την χρηματοδότηση των πλατειών, των πεζοδρομίων και των αγαλμάτων του Παπάγου.

       Η επί 16ετίας Δημοτική Αρχή του Παπάγου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Β. Ξύδη ήταν όλως αναποτελεσματική ως προς την επίλυση των προβλημάτων των ΠΣ Παπάγου στους οποίους:
       α)    Οι δύο ενοικιαζόμενες αίθουσες δεν πληρούν καμία από τις προδιαγραφές των ΠΣ.
       β)    Σε αίθουσα 9 m2 που μπορεί να φιλοξενήσει το πολύ 4-5 παιδάκια, αφού ο νόμος επιβάλλει 1.80 m2 ανά παιδί, στοιβάζονται 13-14 παιδάκια, που πρακτικά σημαίνει ότι καθηλώνονται όλη την ημέρα σε ένα καρεκλάκι χωρίς να έχουν την δυνατότητα να τρέξουν και να παίξουν όπως κανονικά θα έπρεπε να μπορούν να κάνουν.
       Η νέα Δημοτική Αρχή συνεχίζει να έχει την ίδια αντίληψη, νοοτροπία και ευαισθησία για τους ΠΣ με αυτήν του Παπάγου, αφού στην πράξη αντιμετωπίζει τον ΠΣ σαν χώρο φύλαξης και όχι σαν το πρώτο σχολείο των παιδιών που σκοπός του είναι η πνευματική, κοινωνική και ψυχική ανάπτυξη αυτών.
       Όλα αυτά δεν τα λέω για να κάνω αντιπολίτευση ή για να «λαϊκίσω»  αφού αν πραγματικά  η νέα Δημοτική Αρχή θεωρούσε τους ΠΣ προτεραιότητα της πολιτικής της, με την ύπαρξη τόσων προβλημάτων των ΠΣ του Παπάγου (ακατάλληλες αίθουσες, μη λειτουργία βρεφικών τμημάτων), θα επέλεγε έναν μικρό ΠΣ που θα κάλυπτε τις πραγματικές ανάγκες των νέου Δήμου αντί του υπερμεγέθους Πνευματικού Μεγάρου στην Βενιζέλου, έργο αμφιβόλου αναγκαιότητας λόγω της ύπαρξης του αμφιθεάτρου του Δημαρχείου.
       Είχα και έχω όλη την καλή διάθεση να συνεργαστώ και να βοηθήσω με την εμπειρία μου την νέα Δημοτική Αρχή για το καλό των Παιδικών Σταθμών στους οποίους διετέλεσα Πρόεδρος για τρία χρόνια και αφιέρωσα όλη την ψυχή μου. Επιδίωξα προσωπικές συναντήσεις, χωρίς δημοσιότητα, με τον νέο Δήμαρχο για να τον πείσω να πράξει το ελάχιστο και το αυτονόητο. Μίλησα με πολλούς, αξιόλογους, εξαιρετικούς Δημοτικούς Συμβούλους της Διοικούσας Παράταξης με τους περισσότερους από τους οποίους δεν με χωρίζει πραγματικά τίποτε αφού και κοινή αφετηρία και κοινή πορεία και κοινό όραμα μοιραζόμαστε.  
       Ωστόσο, επειδή οι αποφάσεις της νέας Δημοτικής Αρχής οδηγούν στην βέβαιη υποβάθμιση των ΠΣ Χολαργού, αρνούμενος να συμπράξω προς αυτή την κατεύθυνση, παραιτούμαι από την Προεδρεία των Παιδικών Σταθμών Χολαργού και ελπίζω η ενέργεια μου να αποτελέσει έναυσμα για ευαισθητοποίηση και προβληματισμό.   
    Μετά Τιμής 
Γιάννης Κεχρής"      

                                                                         

                                                                                     

                                                                                                           
                                                                                                                      

Απάντηση για τα ακινητοποιημένα απορριμματοφόρα

Τα απορριμματοφόρα βγήκαν στους δρόμους (όχι όλα) για την αποκομιδή των σκουπιδιών, όμως ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Αυγουρόπουλος δίνει την απάντησή του για το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες.

"Ο κ. Δασκαλόπουλος αντί να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και συγκεκριμένα να επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση που για πέντε ημέρες τα σκουπίδια «πνίγουν» στην κυριολεξία το Χολαργό, καλά θα κάνει να αντιληφθεί ότι έκλεισε τέσσερες μήνες στη διοίκηση του Δήμου και τα μόνα δείγματα που έχει δώσει μέχρι στιγμής είναι αυτά της ανικανότητας, της αυταρχικής συμπεριφοράς και της κάκιστης συνεργασίας με τους εργαζόμενους.
Επειδή είναι νέος στη διοίκηση και ακόμη δεν γνωρίζει ούτε τα βασικά, του κάνω γνωστό ότι, πρώτον ο προϋπολογισμός δεν εγκρίνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεύτερον, από την Παρασκευή 15/4/2011 έχει εγκριθεί και βρίσκεται στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και τρίτον την προηγούμενη οκταετία ουδέποτε είχε δημιουργηθεί ανάλογο πρόβλημα.
Δυστυχώς γι’ αυτόν οι Χολαργιώτες κυκλοφορούν στους δρόμους και βλέπουν τη σημερινή απαράδεκτη εικόνα, η οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτή των προηγούμενων χρόνων, όχι μόνον με τα σκουπίδια, άλλα και τα κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα που για είκοσι και πλέον ημέρες βρίσκονται στους δρόμους και ο κ. Δασκαλόπουλος συνεχίζει να ζει στο δικό του κόσμο.

                                                                                   Θανάσης Αυγουρόπουλος
                                                                                      Δημοτικός Σύμβουλος"

ΞΕΦΤΙΛΕΣ! ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Ή...ΣΚΟΠΙΑΝΗ!

Οι Σκοπιανοί μπαίνουν αφειδώς και σαρώνοιυν στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, όπου γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι!
Το κόλπο στήθηκε και οι Σκοπιανοί πάνε στήθος-στήθος με τις ψήφους που λένε ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική!
Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!
http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.
 

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ DELIVERY
ΦΕΡΤΕ ΤΟΥΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ!

Η Μεσογείων έχει γίνει ο δρόμος των λαθρομεταναστών. Έφυγαν από τον Άγιο Παντελεήμονα και εγκαταστάθηκαν στο Χολαργό! Δείτε τον τύπο της φωτογραφίας: Με δυο χαρτόνια έφτιαξε την βάση και πάνω σ' αυτή έχει βάλει τα γυαλιά ηλίου-μαϊμούδες! Δίπλα ακριβώς από οπτικό κατάστημα!




Λίγα μέτρα πιο πέρα άλλοι λαθρομετανάστες έχουν εγκαταστήσει την πραμάτια τους, με μπιζού, ρολόγια  και άλλα προϊόντα, έξω από το κατάστημα Χυδερίδη που πουλάει ρολόγια και κοσμήματα!!!
Ο επαγγελματίας ηταν τόσο εκνευρισμένος που μας είπε: "Δεν τους κουνάει κανείς! Και αν φύγουν για 5-10 λεπτά, μετά είναι πάλι εδώ. Πές μου τι πρέπει να κάνω; Να πάρω ένα σίδερο και να τους κυνηγήσω;"

Όχι κύριε Χυδερίδη. Αν το κάνεις αυτό, εσένα θα χώσουν μέσα! Οι νόμοι που ισχύουν εδώ στο Ελλάντα, προστατεύουν τους λαθρομετανάστες: "Σκάσε, μη μιλάς, μπες στο μαγαζί σου, πλήρωνε τους φόρους σου, να υπακούς πιστά στο Μνημόνιο και να μην ρωτάς για τους λαθρομετανάστες"!!!
Αυτούς δεν τους πειράζει κανείς. Σε λίγο όπως πάνε θα γίνουν και ...ντιλιβεράδες! 
Αυτή είναι η Ελλάδα! Καλή Ανάσταση!!!

Υ.Γ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, ο Αντιδήμαρχος κ. Δασκαλόπουλος βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη Νομική υπηρεσία, αναζητώντας τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου των λαθρομεταναστών.

ΕΥΧΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗ (Υπουργού Προστασίας του Πολίτη) ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ




Μήνυμα -Ευχές Χρήστου Παπουτσή, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για το Πάσχα

Αθήνα, 21 Απριλίου 2011

Η μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, το Άγιο Πάσχα, με τα ύψιστα νοήματα της Ορθόδοξης πίστης, της Αγάπης και της Αλληλεγγύης, εύχομαι ολόψυχα να μετουσιωθεί σε πράξη από όλους για μια καλύτερη και ουσιαστικότερη ζωή. Με ενότητα και συνοχή στην ελληνική κοινωνία και στη χώρα  
(Σημ. Μας δουλεύει ο κ. Παπουτσής! Για ποια αγάπη , αλληλεγγύη, ενότητα και κοινωνική συνοχή μιλάει; Μα όλα αυτά τα ξεθεμελίωσαν και τα διέλυσαν με την βάρβαρη-αντισυνταγματική σε βάρος των Ελλήνων πολιτική, που εφαρμόζουν)
Σε αυτή την ταραγμένη εποχή, με την οικονομική κρίση, τις θεομηνίες, τους πολέμους, τις σύγχρονες μορφές εγκληματικότητας, που η ανθρωπότητα δοκιμάζεται παγκοσμίως. Σε αυτή τη δύσκολη, αλλά όχι αξεπέραστη, οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας.
Μόνο όλοι μαζί, ενωμένοι.
Μόνο μέσα από το διάλογο και τις συνεργασίες, σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Μέσα από την κοινή προσπάθεια. Με επιμονή και σταθεροί στην πορεία μας, μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους και να οδηγηθούμε στην πρόοδο και την ανάπτυξη.
(Σημ. Έχουν ρίξει στην εξαθλίωση, μιζέρια και απόγνωση το μεγαλύτερο μέρος του λαού και μιλάνε για ενότητα, διάλογο και συνεργασίες!!! Ποιο διάλογο; Αυτόν της φασιστικής επιβολής της τρόϊκας και του Μνημονίου;)
Όλοι μαζί. Πολίτες, Πολιτεία και Σώματα Ασφαλείας. Με γνώμονα την Ισονομία και την Ισοπολιτεία. Έτσι, ώστε να θωρακίσουμε το παρόν και να κληροδοτήσουμε στο μέλλον, ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον, ανάπτυξης και δημιουργίας.
(Σημ. Γύρισαν την Ελλάδα 60 χρόνια πίσω, κατήργησαν εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αίμα και ιδρώτα και ο κ. Παπουτσής μιλάει για υγιές, ασφαλές περιβάλλον ανάπτυξης!!! Έμαθε το ίδιο τροπάριο επί Ανδρέα και το ίδιο εξακολουθεί και αναμασάει σήμερα που η Ελλάδα έχει παραδοθεί στους διεθνείς τοκογλύφους)

Προστατεύοντας, το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής των ανθρώπων, τις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών.

Πάντα μέσα στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας, οι Αρχές ασφάλειας της χώρας, θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους, με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνηση.
(Σημ. Ο κ. Παπουτσής μάλλον βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου! Επικαλείται το Σύνταγμα το οποίον κατέλυσε ο Πρωθυπουργός και ο ίδιος, για να παραδώσουν τη χώρα στη διεθνή μαφία των κερδοσκόπων και στο Μνημόνιο, που έχει σαρώσει κάθε ελληνική οικογένεια!)

Εύχομαι σε όλους, το αναστάσιμο –άσβεστο- φώς, να μας δείχνει το δρόμο της Ειρήνης, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
(Σημ.Τέτοια ευχολόγια έδιναν ο Μουμπάρακ και ο Καντάφι: Απομακρυσμένοι από την κοινωνία και τις ανάγκες της, πέταγαν μπαρούφες, κάνοντας το καζάνι του λαού να σιγοβράζει. Ώσπου κάποια στιγμή έγινε  η έκρηξη και όλα έγιναν γης μαδιάμ. Εκεί οδηγεί την κατάσταση, η πολιτική αυτών των ανθρώπων που κυβερνούν τη χώρα μας: Στην οργή, στην αγανάκτηση και κάποια στιγμή στην έκρηξη.)

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ο ΠΑΤΗΡ ΚΛΗΜΗΣ ΖΩΚΑΡΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ!

ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΚΛΗΜΗΣ ΖΩΚΑΡΗΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΧΥΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ 
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΧΩΡΑ! 
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΕΡΗ 
& ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΠΙΟ ΚΑΤΩ!

YouTube - Συνέντευξη Πατρός Κλήμη Ζώκαρη 1/3 


YouTube - Συνέντευξη Πατρός Κλήμη Ζώκαρη 2/3

YouTube - Συνέντευξη Πατρός Κλήμη Ζώκαρη 3/3

 

Για τον κλήρο  και την Εκκλησία: "Είναι άκρως επαγγελματικός. Ούτε το 1/20 του κλήρου μας δεν έχει ένζωο ζήλο. Έχουμε Εκκλησία που νοσεί."

Για την ηγεσία και τους πολιτικούς : "Αισθάνομαι  προδομένος από την πολιτική ηγεσία. Ο πολιτικός κόσμος,  διαβρώνει την Εκκλησία. Μειοδότησαν και έπραξαν αντισυνταγματικά όσοι ψήφισαν το Μνημόνιο. Αν υπάρχει τσίπα στον πολιτικό κόσμο πρέπει να φύγουν όλοι και να μπει μια καινούργια βάση"

Για τον Αρχιεπίσκοπο: "Εχει βαρύτητα ανυπολόγιστη. Είναι απλός άνθρωπος"

Για τον Κώστα Καραμανλή:  "Τον θεωρώ έντιμο άνθρωπο. Τι ήθελε να φέρει τα λαμπιόνια και τα κλεφτρόνια και έπαθε αυτή την καθίζηση ο άνθρωπος; Είναι προδομένος ο άνθρωπος"

Για τον Θεσσαλονίκης: "Είναι μορφωμένος άνθρωπος, αλλά ξεφεύγει σε πολλά πράγματα"


Μ.Β. Βρισκόμαστε στο σπίτι του πατρός Κλημέντιου Ζώκαρη, Αρχιμανδρίτη και ζητούμε και τα φώτα του και μια όμορφη συνέντευξη, εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδος και εν μέσω μιας μεγάλης οικονομικής κρίσεως, που ολοένα και βαθαίνει. Γέροντα, καλή σας ημέρα.

Πατήρ Κλήμης: Καλημέρα.

Μ.Β. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

Πατήρ Κλήμης: Αντεύχομαι. Καλό Πάσχα. Εύχομαι να μην σας λείψει ο Θεός και ούτε το κουράγιο να λέτε και να υπηρετείτε την αλήθεια.

Μ.Β. Να’ στε καλά. Έχω παρατηρήσει ότι ο κόσμος συρρέει όλο και περισσότερος στις εκκλησιές. Όχι μόνον αυτό το διάστημα αλλά και ειδικότερα από τότε που ξέσπασε η μεγάλη οικονομική κρίση. Έχει συμβάλλει σε αυτό η οικονομική κρίση;

Πατήρ Κλήμης: Ναι έχει συμβάλλει η οικονομική κρίση. Διότι απεδείχθη περίτρανα ότι έξω από την εκκλησία υπάρχει κάβμα. Υπάρχει βρωμιά, ολίσθηση, υπάρχει χαβούζα. Και αυτό το αποτέλεσμα είναι συνέπεια δικών μας επιλογών. Κατά συνέπεια όλος ο ελληνικός λαός, ο καθένας ξεχωριστά έχει το μέτρον ευθύνης του. Εγώ προσωπικά αισθάνομαι σαν προδομένος από την πολιτική ηγεσία.

Μ.Β. Ο λαός έχει πάψει να πιστεύει στα κόμματα.

Πατήρ Κλήμης: Και καλά έκανε.

Μ.Β. Θεωρείτε ότι τα κόμματα ευθύνονται για το ότι η Ελλάδα έχει φτάσει σε αυτό το τραγικό σημείο;

Πατήρ Κλήμης: Ναι. Το μέγιστον της ευθύνης το έχουν αυτοί οι κύριοι. Γιατί πρώτον δεν ανέλαβαν ποτέ την πολιτική τους ευθύνη. Αρχήθεν, για πενήντα χρόνια τώρα, ποτέ δεν ανέλαβαν την πολιτική τους ευθύνη και δεύτερον, τούς καθιστά καταγέλαστους ο νόμος περί ασυλίας.

Μ.Β. Καταγέλαστους!

Πατήρ Κλήμης: Ναι., καταγέλαστους και περιφρονητέους!

Μ.Β. Παρ’ όλα αυτά όμως, αυτοί, διοικούν, κυβερνούν τον τόπο.

Πατήρ Κλήμης: Δυστυχώς, γιατί το λαό μας, και φρόντισαν οι κύριοι αυτοί (οι πολιτικοί) να τον κρατούν σε δεσμά. Να τον ελέγχουν μ’ έναν άκρατο κομματισμό και ηνάγκασαν τον δυστυχή λαό μας, που άλλοτε ήταν και είναι ακόμα υπερήφανος, να μετέρχεται για την επιβίωσή του μέτρα που απάδουν στην αξιοπρέπειά του. Δηλαδή να ζητεί ρουσφέτι. Γιατί αυτοί (οι πολιτικοί) το καλλιέργησαν το ρουσφέτι. Να σας πω ένα παράδειγμα: Προκήρυσσαν διαγωνισμούς για να δώσουν εξετάσεις. Έλεγε: 500 δασκάλους παίρνω, με διαγωνισμό. Ή 300 γιατρούς. Σήμερα, αυτή τη στιγμή έχουμε 7500 εκπαιδευτικούς που εργάζονται μέσα στην Εκπαίδευση, που έχουν τελειώσει από τα Σκόπια, την Σερβία, την Βουλγαρία, από πρώην κομμουνιστικά κράτη. Τι θα πουν αυτοί οι άνθρωποι για την ελληνική Ιστορία στο ελληνόπουλο; Αυτό το βλέπω σήμερα στην πράξη: Για να πάνε στον εκκλησιασμό, που είναι καθοριστικό στοιχείο, βάσει του Συντάγματος και των δεδομένων που μας έχουν παραδοθεί, δίνουμε ελληνοχριστιανική αγωγή στα παιδιά μας.

Μ.Β. Η υπουργός Παιδείας, θέλει να περιθωριοποιήσει το μάθημα της Ιστορίας, να το κάνει εντελώς δευτερεύον, αντίστοιχα και το μάθημα των Θρησκευτικών.

Πατήρ Κλήμης: Αυτά είναι εγκλήματα και κάποτε, το ’17 έγιναν τέτοια εγκλήματα. Για εβδομήντα χρόνια. Και τώρα τα έχουν επαναφέρει όλα: και τα Θρησκευτικά στα σχολεία και τους στρατιωτικούς ιερείς στο στρατό και παντού. Εμείς τα αποδιώκουμε. Θέλουμε να αποψιλώσουμε την εκκλησία, και όχι μόνον την αποψίλωσε ο πολιτικός κόσμος, αλλά την διαβρώνει. Γιατί σε κάθε εκλογή Μητροπολίτου, υπεισέρχονται αυτοί οι κύριοι πολιτικοί. Και δεν αφήνουν αυτούς που είναι ανίστατοι, έχουν ιεραποστολικό ζήλο, έχουν συγγραφικό έργο, έχουν βρε αδερφέ να πουν κάτι στο λαό, να εξελιχθούν, να αναρριχηθούν, να δώσουν σωστές κατευθύνσεις. Έχουμε μια Εκκλησία που νοσεί.

Μ.Β. Μια και αναφέρεστε στην Εκκλησία. Ο κόσμος αναμιμνήσκετε τον μακαριστό Χριστόδουλο. Και λένε: Αν ήταν ο Χρστόδουλος εν ζωή δεν θα φτάναμε σε αυτή την κατάσταση. Δεν θα επέτρεπε ο Χριστόδουλος να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση. Θεωρείτε ότι ο νυν Αρχιεπίσκοπος, θα έπρεπε να υψώσει το ανάστημά του και να σταθεί στις κρίσιμες αυτές περιστάσεις κοντά στον λαό;

Πατήρ Κλήμης: Εδώ μου θίγεις Μάκη μου ένα άλλο κεφάλαιο που έχει βαθύτερες αιτίες. Επειδή έζησα κοντά στον πρώην Αρχιεπίσκοπο 24 χρόνια και μάλιστα με είχε σε επιτελική θέση, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, δεν κρύβω ότι ήταν ένας ταλαντούχος άνθρωπος, ο οποίος δεν υπήρχε χάρισμα που να μην το’χει. Περισσότερο είχε το χάρισμα προσέγγισης στον ελληνικό λαό. Από τον απλό άνθρωπο μέχρι τον μεγαλύτερο επιστήμονα. Αλλά η βαρύτητα ενός κληρικού που υπηρετεί το γεώργιο του Θεού, να το πω θεολογικά, δεν είναι αυτό. Δεν είναι να επιδεικνύεται στα Μ.Μ.Ε., δεν είναι η επίδειξις ούτε ο φαρισαϊσμός με το θέατρο του παραλόγου. Αυτό έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία μας μέσα από την Εκκλησία: να δει ένσαρκη την πραγματικότητα της ζωής του Θεού στα πρόσωπα που την υπηρετούν. Ο νυν Αρχιεπίσκοπος έχει βαρύτητα ανυπολόγιστη. Ξέρω ότι πριν γίνει Αρχιεπίσκοπος, κατηγορήθηκε τελείως άδικα και μάλιστα από παρασκήνια, για να του ανακόψουν τον δρόμο να γίνει Αρχιεπίσκοπος. Αυτό το ξέρω εκ πρώτης πηγής. Ο Μακαριώτατος Ιερώνυμος λοιπόν, είναι σιωπηλός σε ορισμένα πράγματα, όχι γιατί δεν πονάει για το κατάντημα το σημερινό.
Το κατάντημα το σημερινό έχει και μια άλλη διάσταση, που έχει μακρότητα ημερών. Κατ’ αρχήν να μιλήσουμε γενικά για τον κλήρο της Ελλάδος. Ποιος είναι ο κλήρος της Ελλάδος; Είναι άκρως επαγγελματικός. Ούτε το 1/20 του κλήρου μας δεν έχει ένζωο ζήλο. Δεν έχει αγάπη στα τελούμενα. Δηλαδή με λίγα λόγια, να το πω απλά, δεν έχει ενεργό πίστη.

Μ.Β. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο που λέτε και για το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Πατήρ Κλήμης: Εγώ πιστεύω ότι όπως είναι το σημερινό ιερατείο εκτελεί και σήμερα, έμμεσα, μ’ έναν τρόπο φοβερό και υποκριτικό, το έργο της Θεοκτονίας. Και αυτό το έργο της Θεοκτονίας γίνεται μέσα στις ψυχές των απλών ανθρώπων, που έχουν ανάγκη από τον λόγο. Δεν ξέρω αν σε αυτή την κατάντια σήμερα, εάν η Εκκλησία με τους ταγούς της ήταν στο ύψος της. Θα σου πω ένα παράδειγμα: Γιατί ο Μητροπολίτης να γυρίζει με ένα αυτοκίνητο 80 και 100.000 € τη στιγμή κατά την οποίαν σε καθημερινή βάση, συναντώ ανθρώπους που δεν έχουν να πάρουν γάλα στο σπίτι τους; Και εγώ που διαλογίζομαι και λέω, τι σχέση μπορεί να έχει αυτός, ο θεατρίνος –με συγχωρείς- με τον απλό Χριστό, που δεν είχε πού την κεφαλήν κλίναι; Δεν λέω, να έχει το αυτοκίνητό του, αλλά μην προκαλεί!

Μ.Β. Ο Αρχιεπίσκοπος με τι αυτοκίνητο κυκλοφορεί;

Πατήρ Κλήμης: Δεν γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι είναι απλός. Έχει βαρύτητα, έχει ζήλο.

Μ.Β. Γι’ αυτά τα άσχημα που μα ς είπατε ότι υπάρχουν στο ιερατείο…

Πατήρ Κλήμης: Ένα λεπτό… Πρέπει να ξέρετε ότι το σύστημα της Εκκλησίας είναι έτσι δημοκρατικό, κατ΄ επίφασιν δημοκρατικό, όπου ο Αρχιεπίσκοπος έχει μια ψήφο. Να φαντασθείς, για να πάει ο Αρχιεπίσκοπος στον Βόλο να λειτουργήσει, πρέπει να πάρει άδεια από τον Μητροπολίτη του Βόλου. Αν δεν του δώσει, δεν μπορεί να πάει. Είναι πρώτος μεταξύ ίσων. Κατά συνέπεια έχει ν’αντιμετωπίσει άλλους 85. Ποιοι είναι οι άλλοι 85 όταν έχουν επιλεγεί οι περισσότεροι, ξέρετε με τι τρόπο;

Μ.Β. Με κομματικά κριτήρια;

Πατήρ Κλήμης: Και με κομματικά κριτήρια και με συναλλαγές και μέσα από αποφάσεις κλίκας. Δεν έχουν το κουράγιο να πουν, έχουμε αυτούς τους κληρικούς της Ελλάδος. Ας αξιοποιήσουμε για τον καθένα, πριν πάρουμε την απόφαση, ποιο είναι το έργο του. Και τότε να επιλέξουν αυτούς που έχουν έργο. Και μέσα από αυτό θα σου εκφράσω ένα δικό μου προσωπικό παράπονο: Έχω τελειώσει δυο  πανεπιστημιακές Σχολές και τη Ριζάρειο. Έχω ένα συγγραφικό έργο τεράστιο, 13.000 σελίδων.

Μ.Β. Δώδεκα τόμοι είναι τα έργα σας;

Πατήρ Κλήμης: Δώδεκα τόμοι πάνω στους Πατέρες της Εκκλησίας. Δεν είναι όμως μόνον αυτά, είναι κι άλλα. Λοιπόν, γιατί τόση εγκατάλειψη, όχι σε μένα, εγκατάλειψη στον Πατέρα Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο, μια προσωπικότητα, που δεν έχει περάσει ποτέ από την Εκκλησία της Ελλάδος. Με κύρος και αξιοπρέπεια.

Μ.Β. Και τον περιφρόνησαν;

Πατήρ Κλήμης: Τον περιφρόνησαν. Και βλέπεις άλλους ανθρώπους, 35 ετών, 40, χωρίς να έχουν κανένα έργο. Το μόνο έργο τους είναι ότι ήταν αυλοκόλακες. Και εξελίχθησαν και ανέβηκαν. Το ίδιο γίνεται και σε ευρύτερο φάσμα και μες στην Πολιτεία. Τον Κώστα Καραμανλή τον θεωρώ έντιμο άνθρωπο. Τι ήθελε να φέρει τα λαμπιόνια και τα κλεφτρόνια και έπαθε αυτή την καθίζηση ο άνθρωπος; Είναι προδομένος ο άνθρωπος.

Μ.Β. Ας μείνουμε λίγο ακόμη στο θέμα του Αρχιεπισκόπου. Στα θέματα της κρίσεως που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, όχι μόνον της οικονομικής κρίσεως αλλά και της επιβουλής που υπάρχει από γειτονικούς λαούς, σε σημείο που μπορεί να χάσουμε ακόμη και εδάφη. Της εθνικής μας κυριαρχίας επιβουλή. Δεν θα έδει ο Αρχιεπίσκοπος να σηκώσει ανάστημα κα δεν θα είναι πολιτικό ανάστημα, γιατί πολλοί λένε ότι αν μιλάει, ανακατεύετε στα πολιτικά ζητήματα. Θεωρείτε ότι είναι ανακάτεμα στα πολιτικά ζητήματα ο λόγος ενός Αρχιεπισκόπου, σαν και αυτόν που εκπέμπει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης;

Πατήρ Κλήμης: Όχι, δεν το θεωρώ, και πιστεύω ότι εν καιρώ θα το κάνει. Πιστεύω ότι ο Μακαριώτατος περιμένει την κατάλληλη ώρα. Να πω κάτι για τον Θεσσαλονίκης: Είναι μορφωμένος άνθρωπος, αλλά ξεφεύγει σε πολλά πράγματα.

ΜΒ. Για παράδειγμα;

Πατήρ Κλήμης: Δεν έπρεπε ν’ αναμιχθεί και να πει στον Δήμαρχο, ότι «δεν θα βγεις». Αυτό τον μείωσε στο ίδιο το ποίμνιο. Γιατί δεν μας θέλουν να έχουμε πολιτικό λόγο. Πολιτική άποψη, ναι. αλλά πολιτικό λόγο, όχι δημοσίως. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν φτάσει σ’ ένα οριακό σημείο, που θέλεις δεν θέλεις, από αγανάκτηση, θα πεις ότι το έθνος κινδυνεύει, ο ελληνισμός κινδυνεύει.

Μ.Β. Με αυτό το κριτήριο βγήκε μπροστά ο Μίκης Θεοδωράκης και άλλοι επιστήμονες, οι οποίοι είπαν, ούτε λίγο ούτε πολλοί, ότι η Κυβέρνηση και όσοι ψήφισαν το Μνημόνιο, μειοδότησαν. Μάλιστα, κριτίκαραν δυσμενώς και την στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος έδωσε στο Εθνικό Τυπογραφείο προς εκτύπωση το Μνημόνιο, ενεργώντας αντισυνταγματικά. Τι γνώμη έχετε επ’ αυτού; Ενήργησαν αντισυνταγματικά οι Έλληνες βουλευτές; Σε τελική ανάλυση, μειοδότησαν;

Πατήρ Κλήμης: Τελείως αντισυνταγματικά. Και μειοδότησαν. Άλλωστε αυτά τα είπαν και ειδικοί περί την νομική επιστήμη. Και ο Μπέης, που είναι μια μεγάλη, ηθική προσωπικότητα με τεράστιο κύρος, αλλά το ίδιο κύρος έχει και ο αγωνιστής Μίκης Θεοδωράκης. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, που είναι έντιμοι, πιστεύω ότι αν υπάρχει τσίπα στον πολιτικό κόσμο πρέπει να φύγουν όλοι και να μπει μια καινούργια βάση. Όπως η Ελλάδα θεωρείται η κοιτίδα της Δημοκρατίας, έτσι πρέπει να γίνει ξανά η κοιτίδα ενός νέου πολιτικού σχήματος που θα διασφαλίζει μια ευρύτερη Δημοκρατία, πιο συμμετοχική, πιο όμορφη, αλλά Δημοκρατία εντίμων ανθρώπων, που αποδεδειγμένα έχουν υπηρετήσει εν τοις έργοις και την Πατρίδα και σέβονται και τους θεσμούς, όπως είναι η Εκκλησία, η Δικαιοσύνη, η Παιδεία. Πού κατάντησε η Παιδεία; Στο έσχατο σημείο κατάπτωσης.

Μ.Β. Ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε ανοιχτά για πραξικοπηματίες και προδότες, αναφερόμενος σε όσους ψήφισαν το Μνημόνιο. Πιστεύετε πραγματικά ότι διερχόμαστε μια προδοσία σε βάρος του έθνους;

Πατήρ Κλήμης: Ναι. Το Μνημόνιο είναι μια κακή στιγμή. Έτσι νομίζω. Γιατί η ανάπτυξη δεν προέρχεται όταν συνθλίβεις τον μισθό ενός απλού ανθρώπου ή τη σύνταξη μιας γριούλας που δεν μπορεί να ανασάνει, να τα βγάλει πέρα, ούτε τα φάρμακα να πάρει.

Μ.Β. Μίλησε για ειρηνική επανάσταση. Πώς θα μπορούσαμε να αλλάξουμε;

Πατήρ Κλήμης: Το κράτος είναι φτωχό, η ελληνική κεφαλαιοκρατία είναι πάμπλουτη. Οι καταθέσεις και εδώ και στο εξωτερικό είναι τεράστιες. Πρώτον. Και δεύτερον δεν είναι κατανοητό να την πληρώνει ο μισθωτός και ο απλός συνταξιούχος και οι μεγαλοκαρχαρίες, οι μεγαλοφοροφυγάδες να διαφεύγουν.

Μ.Β. Υπάρχουν πολλοί ανάμεσα στον λαό έχουν δυσπιστήσει και προς την πολιτική και προς την Εκκλησία. Από την ώρα που βλέπουν ότι ισχύει η ίδια κατάσταση στην πολιτική, χωρίς να τιμωρείται κανένας απ’ όσους ευθύνονται για το ότι φθάσαμε σε αυτή την κατάσταση και από την άλλη βλέπουν ότι και στην Εκκλησία, όπως εσείς περιγράψατε προηγουμένως, ισχύει η ίδια κατάσταση, χωρίς να έχει αλλάξει το ιερατείο και χωρίς να υπάρχει η πνευματική υποδομή και ειλικρινής αγάπη σε πολλούς εξ’ αυτών προς το πλήρωμα της Εκκλησίας, τότε φεύγουν λοξοδρομούν.

Πατήρ Κλήμης: Η Εκκλησία Μάκη μου, επί 2000 χρόνια τονίζει αυτές τις διαχρονικές αλήθειες σαν τρόπο ζωής. Κάθε φορά που άνθρωπος, βασιζόμενος στον εγωκεντρισμό του ήθελε να αποστασιοποιείται από αυτό τον τρόπο ζωής, έτρωγε τα μούτρα του. Μια υγιά και ζώσα Εκκλησία που θα υπηρετείτο από ανθρώπους που έχουν ένζωο ζήλο, θα είχε και μορφώσει το λαό της τόσο δυνατά, ώστε οι καρποί αυτής της μορφώσεως να μας ζουν συνετά και όμορφα. Αυτός όμως δεν το κάνουμε Αυτή την προδοσία έχουμε κάνει όλοι εμείς, οι υπεύθυνοι άνθρωποι που έχουμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε πνευματικοί. Οι περισσότεροι δεν είμαστε. Δεν μορφώσαμε σωστά τον ελληνικό λαό μας. Του αφαιρέσαμε το δικαίωμα να έχει όνειρα, να έχει επιδιώξεις. Ο υλισμός ως τρόπος ζωής που επεβλήθη στα κομμουνιστικά κράτη από το 17 και μετά, δυστυχώς έχει επικρατήσει σε χειρότερη μορφή στον δυτικό κόσμο. Έχουμε έναν καπιταλισμό σήμερα που με ταχύτητα οδεύει να κάνει το γένος μας, γένος δούλων. Τα παιδιά μας, έμβολα μηχανής άψυχα, χωρίς οντότητα, χωρίς σκιρτήματα συγκινησιακά, χωρίς ιδανικά, χωρίς Πατρίδα. Και ‘δω είναι αυτό που με κάνει και πονώ, βλέποντας την κατάντια της Παιδείας μας. Ενώ ποιοτικά τα νέα μας παιδιά, ίσως είναι από κάθε άλλη εποχή καλύτερα σήμερα. Αλλά για ιδές, τον τρόπο που γίνονται οι εξετάσεις! Όταν εγώ ήμουν υποψήφιος για να δώσω σε κλασσικές Σχολές, Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά. Έπρεπε να ξέρω 10.000 λέξεις στα Λατινικά για να δώσω  σε άγνωστο κείμενο εξετάσεις. Τι σημαίνει αυτό; Αυτενέργεια. Μνήμη. Σήμερα τα παιδιά μας έχουν γίνει ρομπότ, γι’ αυτό και είναι αγράμματα, δεν έχουν λόγο τα παιδιά μας. Σήμερα έχουν κραυγή τα παιδιά μας, στερούνται λόγου. Κοινές λέξεις, ελληνικές τις αγνοούν, όπως –ας πούμε- την λέξη «άμιλλα». Ποιος φταέι γι’ αυτό; Δεν φταίει η Παιδεία;

Μ.Β. Και εφόσον δεν υπάρχει Παιδεία, μάλλον πρέπει να φοβόμαστε για το μέλλον του έθνους.. Φοβάστε;

Πατήρ Κλήμης: Πολύ. Πολύ. Φοβάμαι μήπως γίνομαι υπηρέται μές στην Πατρίδα μας, στους ξένους.  Γιατί μ’ αυτή την καλπάζουσα στοργή των λαθρομεταναστών και των μεγάλων συμφερόντων παράλληλα, γιατί μην το κρύβουμε, κάποιοι θέλουν να μας φέρουν στην εξαθλίωση και να έρθουν δήθεν σαν ελευθερωτές και να πάρουν και τον ορυκτό μας πλούτο και κάθε πλούτο που έχει αυτή η χώρα. Είναι πλούσια χώρα η Ελλάδα, εμείς την κάνουμε φτωχή.

Μ.Β. Έχετε πολιτικό λόγο έστω και αν είστε ιερέας. Εάν βρισκόσασταν στην θέση της σημερινής κυβέρνησης. Τι θα έπρεπε να κάνετε, για να μην μας πάρουν τον ορυκτό πλούτο και να μην μας πάρουν την χώρα;

Ο λαός μας είναι υπερήφανος και θυμάμαι μια φράση στο στρατό που υπηρετούσα: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Έχουμε τις δυνατότητες μέσα από την τέφρα να ξεκινήσομε και να θέσουμε μια καινούργια τάξη πραγμάτων, όχι μόνο για να επιβιώσουμε αλλά για να μεγαλουργήσουμε, γιατί η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει.  Να ξεπεράσει και τον ναρκισισμό της και τα όρια του κάθε Έλληνα. Ο Έλληνας δεν ξέρει τα όριά του. Είναι πολλά πρακτικά πράγματα που δείχνουν πόσο μας έχουν επηρεάσει, όπως μας έχουν προσφέρει την ζωή στα τελευταία 5 χρόνια. Έχουμε 800.000 νοικοκυριά με καταναλωτικά δάνεια. Δάνεια που πήραν, άλλοι να κάνουν πλαστικές εγχειρήσεις άλλοι για να πάνε εκδρομές, διακοπές κ.λ.π. Και ένα άλλο: Η μεγάλη πλειοψηφία των φυλακισμένων είναι ξένοι. Τους ταΐζει το ελληνικό δημόσιο, ο απλός Έλληνας, η απλή γιαγιά, που δούλεψε μια ζωή. Πάρτε μια οικογένεια όπου δουλεύει ένας άνθρωπος, ο πατέρας. Η μητέρα είναι άνεργη και έχει 5 παιδιά. Σε μια οικογένεια, υπάρχουν 5 κινητά τηλέφωνα, υπάρχουν 2-3 αυτοκίνητα. Κάποια στιγμή πρέπει ο Έλληνας να μάξθει τα όριά του και τις δυνατότητές του.

Μ.Β. Προχθές, από άμβωνος ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι το δημόσιο κατέχει σχεδόν ολόκληρη την εκκλησιαστική περιουσία και μόνον το 4% ανήκει στην Εκκλησία, και εζήτησε να επιστρέψει την περιουσία στην Εκκλησία, προκειμένου εκείη να την διανείμει στους φτωχούς, τους άπορους και τους έχοντες ανάγκη.

Πατήρ Κλήμης: Επειδή έχω κάνει σε μοναστήρι με τεράστια περιουσία. Υπάρχουν δυο ειδών περιουσίες στην Εκκλησία. Αυτή που με συμβόλαια την κατέχει είτε εξ’ αγορών είτε εξ’ αφιερωμάτων  και υπάρχει και η λεγόμενη «διακατεχόμενη» περιουσία, η οποία προέρχεται από την Τουρκοκρατία. Δηλαδή κάποιοι στους οποίους ήταν δυσβάσταχτοι οι φόροι του τυράννου κατακτητή να πληρώσει, έλεγε θα δώσω την περιουσία μου στο μοναστήρι, τουλάχιστον να έχω ένα κομμάτι ψωμί από το μοναστήρι. Αυτή η περιουσία έμεινε και είναι τεραστίων εκτάσεων. Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ του να δοθεί η περιουσία αυτή υπέρ των ακτημόνων.
Διετέλεσα ηγούμενος σε ένα μοναστήρι της Εύβοιας και επί δικτατορίας με διώξανε, γιατί έκανα μια ομιλία….δεν θέλω να επεκταθώ, θέλω να είμαι εν κρυπτώ, με τον Θεό και τον εαυτό μου.  Ο απώτερος σκοπός  ήταν μόλις με έδιωξαν να εκποιήσουν την περιουσία. Γιατί ήξεραν ότι εγώ δεν θα επέτρεπα να δοθεί η περιουσία σε ανθρώπους για να κάνουν βίλες. Θα συνηγορούσα βέβαια υπέρ των ακτημόνων.  Αυτά τα εγκλήματα τα έχει κάνει και η Πολιτεία και η Εκκλησία: Καταπατήσεις, πωλήσεις παράνομες. Πολλοί έπρεπε να πάνε φυλακή σήμερα. Δεν μπήκε κανένας από τους κλεφταράδες.

Μ.Β. Εννοείτε…

Πατήρ Κλήμης: Εννοώ και από την Εκκλησία. Ναι, εννοώ και από την Εκκλησία.

Μ.Β. Εσείς θεωρείτε ότι υπήρχε σκάνδαλο στο Βατοπαίδι;

Πατήρ Κλήμης: Το Βατοπαίδι, διαφωνώ πέρα για πέρα. Γιατί ξέρω τον Πάτιστα που τον κατηγορούν και τον τραβολογούν τον άνθρωπο επειδή είναι δεξιός, δεν έχει σημασία. Εγώ Μάκη μου δεν πιστεύω ούτε στην Δεξιά ούτε στην Αριστερά. Ο Αθανάσιος Πάτιστας ΄ταν και είναι ένα καλό παιδί. Έκανε κάποιες αγορές απ’ το Βατοπαίδι. Πήρε 75 οικόπεδα και άρχισε να πουλάει. Τα αγόραζε τα οικόπεδα από το Βατοπαίδι και τώρα τον έχουν ρημάξει. Ποια είναι η αλήθεια για το Βατοπαίδι. Η αλήθεια είναι ότι ο Εφραίμ, τον οποίο έχουν κάνει κακοποιό, ήρθε  καημένος απ’ την Κύπρο, βρήκε στο Βατοπαίδι  τέσσερις μοναχούς υπέργηρους που είχαν ξεπεράσει τα 85 χρόνια. Κι έκανε ένα μοναστήρι Παράδεισο. Το αξιοποίησε. Αν οι εκπρόσωποι του Δημοσίου, κάποιοι εξ’ αυτών φέρθηκαν σαν ανόητοι και ο Εφραίμ αυτό το αξιοποίησε για να προβάλει το μοναστήρι του, δεν θα τον κατηγορήσω ως παλιάνθρωπο και απατεώνα. Σήμερα ο Εφραίμ, από τους τέσσερις υπέργηρους που έχουν φύγει έχει 150 μοναχούς και είναι όλοι επιστήμονες. Είναι μερικά πράγματα που κι από σας τους δημοσιογράφους, τα υπερτονίζετε ενώ δεν έχουν βάση, δεν έχουν αλήθεια. Το Βατοπαίδι ήταν μια φούσκα, για να χρεωκοπήσουν κάποιοι άλλοι γύρω από το Βατοπαίδι. Θες πολιτικοί, θες εκκλησιαστικοί. Αλλά επειδή ξέρω και τον ίδιο και τους συνεργάτες του, δεν βρίσκω αιτία για να αποδώσω κατηγορία.

Πανοσιολογιώτατε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα ήθελα να στείλετε ένα μήνυμα ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδος και της Αναστάσεως του Κυρίου, ένα μήνυμα προς τους πιστούς και τους μη πιστούς.

Πατήρ Κλήμης: Για μένα πιο αγαπημένα μου παιδιά είναι οι μη πιστοί και μετά οι πιστοί. Και γι’ αυτούς προσωπικά, θα μου πεις «ποιος είσαι εσύ, σκουπίδι;», ο τελευταίος τροχός της αμάξης είμαι, ένας απλός ιερομόναχος. Αλλά για μένα αυτοί έχουν μεγαλύτεροι ανάγκη, οι μη πιστοί. Να γίνουν πιστή, με μια πίστη όχι όπως την υπαγορεύει σήμερα ο εκκλησιαστικός φανατισμός των οργανώσεων ή πολλών άλλων κέντρων που εκμεταλλεύονται τον χριστιανισμό και είναι τυμβωρύχοι
Το μήνυμά μου είναι, ο καθένας, αυτές τις ημέρες να καταλάβει ότι αιτία κάθε κακοδαιμονίας και πολιτικής και εκκλησιαστικής και γενικά κοινωνικής είναι η αμαρτία που διαπράττουμε σε καθημερινή βάση. Και αμαρτία είναι ό,τι είναι αντίθετο προς το θέλημα του Θεού, όπως ο ένσαρκος Λόγος μας το έχει παραδώσει. Απ’ τη στιγμή που ο νεοέλληνας δεν μπορεί να αγαπήσει τον Θεό μέσα από τον άνθρωπο, από’ κει αρχίζουν όλα τα κακά. Και η συνοχή της κοινωνίας διαταράσστεαι  και το πρώτο κύτταρο που λέγεται οικογένεια, διαλύεται και τα πάντα καθίζονται. Γι’ αυτό εύχομαι σ’ αυτές τις Άγιες ημέρες που ο λαός μας πράγματι είναι σε πορεία Γολγοθά, να ζήσει την αυτοσυντριβή και την αυτογνωσία που ζητά από μας ο Κύριος, ο καθένας στο μέτρο του και στη δυνατότητά του και να προσέλθη εν μετανοία μέσα στον εκκλησιαστικό χώρο.  Μέσα στην Μητέρα μας Εκκλησία που είναι η κιβωτός της σωτηρίας. Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση.





ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ»


ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Στις 10 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία μια ακόμη αιμοδοσία από τον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού. Εβδομήντα δύο (72) άτομα προσήλθαν στο κάλεσμα της Εκκλησίας για να δώσουν αίμα και τελικά 53 εξ’ αυτών κρίθηκαν κατάλληλα και συμμετείχαν σε αυτή.
Τους αιμοδότες, οι αρμόδιοι του ιερού ναού ξέρουν να τους τιμούν και το έκαναν με ειδική επιστολή που τους απέστειλε η Ενοριακή Επιτροπή Αιμοδοσίας του ναού.
Μέσα σε αυτή  την επιστολή καταδεικνύεται, εκτός από την αξία που προσδίδουν οι ιερείς στην πράξη της αιμοδοσίας, το μεγαλείο της πολυδιάστατης συγκίνησης και αγάπης που αποπνέει. Μια αγάπη που προσφέρεται και επιστρέφεται πολλαπλάσια σε αυτόν που την δίνει. Πρώτοι δε το καλό παράδειγμα το έδωσαν οι ίδιοι οι ιερείς της Παναγίας Φανερωμένης και όχι μόνον, μια και σε αυτήν προσήλθε και ο πατήρ Ιωάννης ο νέος εξ Ιταλίας ορμώμενος ιερέας της Αγίας Τριάδος Χολαργού.

Παρακάτω παραθέτουμε την επιστολή του ιερού Ναού, που υπογράφει ο ιερέας Ιωάννης Καλογερόπουλος, επιστολή την οποία απέστειλε και στον εκδότη του «Παρατηρητή» «Μάκη Βραχιολίδη ο οποίος συμμετείχε στην αιμοδοσία: Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο. Διότι η Αιμοδοσία πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλο και περισσότερο κόσμο.

«Αξιότιμε κ…
Μετά συγκινήσεως μεγάλης, χαράς και ικανοποιήσεως αάς αποστέλλομε την παρούσα επιστολή, προκειμένου να σας εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας διά την ενεργό συμμετοχή σας στο κάλεσμα της ενορίας μας για την Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργανώθηκε από το Ενοριακό Φιλόπτωσο Ταμείο του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, την Κυριακή 10 Απριλίου.
Κατά την Αιμοδοσία  προσήλθαν 72 άτομα και από αυτά κρίθηκαν κατάλληλα για αιμοληψία τα 53! Μεταξύ αυτών συμμετείχαν ενεργά ΕΣΕΙΣ, οι τρεις Ιερείς του Ναού μας π. Συμεών, π. Κωνσταντίνος και π. Ιωάννη, ο νέος Ιερεύς από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Χολαργού.
Εκφράζοντες και πάλι τις θερμές ευχαριστίες μας, δια την ευγενική συμμετοχή σας, επιτρέψτε μας να σάς συγχαρούμε, αλλά και να σας ευχηθούμε πλούσια την χάρη του Θεού και την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης, της «Κυράς του Χολαργού» στη ζωή σας, στην εργασία σας, στην οικογένειά σας, και όλους μαζί να μας αξιώσει να συνεορτάσουμε την εκούσιαπορεία προς τον Σταυρό, την Ταφή και την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου και Θεού κι Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.
Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας !!!
Μςτά θερμών ευχών
Διά την Ενοριακή Επιτροπή Αιμοδοσίας
Ο Πρόεδρος
Πρωτ. Ιωάννης Καλογερόπουλος»


Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΓΕΜΙΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ!

"Λύνεται το πρόβλημα σήμερα-αύριο" λέει ο Κώστας Τσοχαλής
Όχι, δεν έχουν απεργία οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, ούτε τα απορριμματοφόρα έπαθαν βλάβη. Αιτία του προβλήματος με τα σκουπίδια που έχουν κατακλύσει τους δρόμους, βρίσκεται στην καθυστέρηση ψήφισης του Προϋπολογισμού του Δήμου!
Αυτή η καθυστέρηση είχε ως αοτέλεσμα να μην πληρωθεί η ασφαλιστική εταιρεία που έχει ασφαλίσει τα απορριμματοφόρα, η οποία με την σειρά της κατέθεσε καταγγελία με άμεσο επακόλουθο να απγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων!!!
Ο κ. Τσοχαλής αναφερόμενος στο θέμα μάς είπε: "Τα χρήματα των 46000 € που οφείλονται στην ασφαλιστική εταιρεία υπάρχουν και έχει δοθεί το ένταλμα για υπογραφή στον Επίτροπο. Σήμερα- αύριο θα λυθεί το πρόβλημα".

ΜΕ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!


ΚΟΝΤΡΑ ΚΩΣΤΑ ΤΙΓΚΑ- ΧΡΥΣΑΣ ΠΑΡΙΣΗ


Κρατάει... χρόνια αυτή η κολώνια! Η Χρύσα Παρίση, Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Παπάγου, αλλά και εκδότρια διμηνιαίας περιοδικής έκδοσης, "τά'ριξε" στον κ. Τίγκα με αφορμή το ότι όταν ο τελευταίος ήταν δημοτικός Σύμβουλος στο πλευρό του κ. Ξύδη και Πρόεδρος του Δ.Σ. Παπάγου, ψήφισε υπέρ των έργων της ανάπλασης της Αγίας Σκέπης, ενώ τώρα αντιτίθεται σε αυτά. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου κ. Τίγκα, με απάντηση η οποία δημοσιεύεται παρακάτω. Την ίδια ώρα η Χρύσα Παρίση, επιμένει, λέγοντας ότι έχει στα χέρια της τα γραπτά με την ψήφο του κ. Τίγκα και με βάση αυτά μιλάει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ»
του
 Δημοτικού Συμβούλου Κώστα - Πολυχρόνη Τίγκα


        Τελευταία στην εφημερίδα « Ο κόσμος γύρω μας », της οποίας εκδότης είναι ο κ. Φίλιππος Παρίσης και αρχισυντάκτης η μητέρα του κ. Χρύσα Παρίση, που κατά σύμπτωση είναι και Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, γράφηκαν ανακρίβειες σχετικά με το θέμα της ανάπλασης της Αγίας Σκέπης.

        Ειδικότερα,  οι ανακρίβειες αφορούν τη στάση που είχα κρατήσει στην ψήφιση της ανάπλασης   στο Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου τον Μάρτιο 2009, όπου είχα ψηφίσει υπέρ αυτής και τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου – Χολαργού, την καταψήφισα.

Αναφέρει λοιπόν η εφημερίδα επί λέξει: « Είναι χαρακτηριστικό και αποδεικνύει τις προθέσεις αυτών που σήμερα αντιδρούν, ότι υπέρ της μελέτης είχε ψηφίσει και ο κ. Τίγκας ο οποίος σήμερα ως μέλος της μειοψηφίας την πολεμά (!!!) ».

Μάλλον δεν κατάλαβε τίποτε η « κ. αρχισυντάκτης » παρά το γεγονός ότι ήταν παρούσα καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29 Μαρ.2011 και εξηγούμαι:

        ● Δεν κατάλαβε γιατί όλοι αυτοί οι δημότες παρόντες και μη κατά τη συνεδρίαση αντιδρούν, όπως είναι φυσικό, αφού ένας χώρος ηρεμίας, ξεκούρασης και πρασίνου κινδυνεύει να μετατραπεί σε Parking, έστω και χωρίς τσιμέντινα διαχωριστικά αλλά πάνω στο ατέλειωτο πλακόστρωτο.
        ● Δεν κατάλαβε ή ενδεχομένως σκόπιμα  αποσιωπά και αποκρύπτει το λόγο για τον οποίο ψήφισα στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Μαρ.2009 υπέρ της ανάπλασης. Το εξήγησα δυο φορές στο Δήμαρχο. Το λέω και πάλι. Ψήφισα λοιπόν τότε την ανάπλαση γιατί ο Δήμαρχος απέκρυψε από εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο την υπ΄αριθ. 128/1999 απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, έγγραφο ιδιαίτερα σημαντικό, που μεταξύ των άλλων αναφερόταν:

α. Στον χαρακτηρισμό όλου του χώρου Ο.Τ. 180-181 (Λόφος Αγ. Σκέπης) ως «Χώρου Πρασίνου» (Άλσος).
         β. Στην κήρυξη, τόσο του Ιερού Ναού της Αγ. Σκέπης όσο και της ιδιότυπης διαπλάσεως του χώρου που περιβάλλει το Ναό, ως ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΝΗΜΕΙΟ της Νεώτερης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς.

Να λοιπόν γιατί τότε ψήφισα την ανάπλαση και τώρα είπα όχι. Πιστεύω ότι έστω και τώρα, έστω και καθυστερημένα, θα το καταλάβετε.

Δεν αναφέρει τίποτε για τη στάση των τριών πρωτοκλασάτων  Δημοτικών Συμβούλων που τότε όντες στην αντιπολίτευση του νυν Δημάρχου, ήταν  πολέμιοι της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού της Αγ. Σκέπης, ενώ τώρα συμφωνούν πως είναι απολύτως αναγκαία η εκτέλεση του έργου.

Αυτά και θα παρακαλούσα άλλη μια φορά όταν γράφετε κάτι, ιδιαίτερα όταν αναφέρεσθε στις εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου, να είσαστε πιο προσεκτική και να γράφετε ολόκληρη την αλήθεια γιατί μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και πρακτικά.

Τελειώνοντας πιστεύω ότι πρέπει να παρουσιάζετε την αλήθεια ολόκληρη και μην προσπαθείτε με αυτό τον τρόπο να εξυπηρετήσετε πολιτικές σκοπιμότητες του συνδυασμού σας, γιατί τότε πλήττεται καίρια η Δημοκρατία μας.