Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ (VIDEO): Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ –ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ- ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: «550 ΔΙΣ ΕΥΡΩ»!



stournaras-vouli


ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Όταν εμείς φωνάζουμε εδώ και καιρό ότι το χρέος της χώρας δεν είναι 300 δις ευρώ -όπως διατείνονται οι ολετήρες- αλλά 550 δις ευρώ, μερικοί δεν μας έπαιρναν στο σοβαρά! Ιδού όμως η απάτη, αποκαλύπτεται από τους ίδιους τους καταστροφείς του τόπου. Του Στουρνάρα απαντώντας στον Α. Τσίπρα στην Βουλή, του ξεφεύγει ότι χρωστάμε 550 δις ευρώ στους δανειστές!
Τα χρήματα που έχουν δώσει για να καλύψουν τα χρέη των τραπεζών και τα έχουν φορτώσει όλα στον λαό, είναι 550 δις ευρώ! Ετοιμαστείτε λοιπόν σύντομα για νέα μέτρα θανάτου! Και ο Σαμαράς σήμερα είπε ότι δεν θα μειωθεί άλλο ο κατώτατος μισθός! Όπως ακριβώς έλεγε και προεκλογικά, έτσι και τώρα θα τηρήσει την δέσμευσή του!
Όταν σας λέμε ότι αυτά τα πολιτικά σκύβαλα θα μετατρέψουν την Ελλάδα -κατ' εντολήν των δανειστών-σε Νότιο Σουδάν, να το θυμάστε. Κάτι ξέρουμε!
Ο Στουρνάρας, λέει επακριβώς προς τον κ. Τσίπρα: «Πείτε μου ποια είναι η πρότασή σας. Πάτε σε ξένες χώρες, ζητάτε, μιλάτε. Πρόταση συγκεκριμένη το τι θα κάνουμε αν βγούμε απ' το Μνημόνιο. Ποιος θα μας δώσει αυτά τα 550 δισεκατομμύρια που έχουμε πάρει;»!
Δείτε το βίντεο: 

Το θεωρεί και προτέρημα ότι μας δάνεισαν 550 δις ευρώ! Το θεωρεί λύση να αναγκάζει δέκα γενιές να χρωστάνε στους τοκογλύφους!
Ξαναδιαβάστε -όσοι δεν μπορέσατε, τις αποκαλύψεις μας για το πόσα χρέη έχουν φορτώσει στια πλάτες του λαού:
Θα μας πάρουν τη χώρα οι τοκογλύφοι. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΡΕΕΕΕ!!!

Η ΓΥΝΑΙΚΑ-ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΠΟΥ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 
ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΟΝΙΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ!
Η Ζωή Γεωργαντά, η γυναίκα που με την επιμονή και το σθένος της οδήγησε την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) στη Δικαιοσύνη, σε αποκλειστική της συνέντευξη στο συνεργάτη της «Ε.Ω.» Μάκη Βραχιολίδη, ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας μέσω της οποίας η χώρα και ο λαός σύρθηκαν στα μνημόνια του θανάτου και την εξαθλίωση.  Δεν διστάζει να πει ότι επρόκειτο για σατανική υπόθεση στην οποία πρωταγωνίστησε η κυβέρνηση Παπανδρέου με τον κ. Παπακωνσταντίνου να ανοίγει την κερκόπορτα που άλωσε τον τόπο.  Εξηγεί το πώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών διέσυρε τη χώρα στο ΕΚΟΦΙΝ δηλώνοντας –ψευδώς- ότι το έλλειμμα δεν ήταν 6%  αλλά 12%. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου πρόσφερε στους Ευρωπαίους το άλλοθι να επιτεθούν στον λαό με περικοπές μισθών-συντάξεων και κοινωνικών δαπανών του κράτους, προκειμένου –δήθεν να τιθασεύσουν το διογκωμένο έλλειμμα και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας!
Με την τοποθέτηση του κ. Γεωργίου ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, την αυταρχική του συμπεριφορά του και ουσιαστικά την κατάργηση του ΔΣτης Αρχής, το έλλειμμα «φούσκωσε» περαιτέρω στο 15,4% οπότε από το Μνημόνιο1 μπήκαμε και στο Μνημόνιο2 , για να επέλθει η εθνική καταστροφή. Όλα αυτά, σε συνεργασία με την Eurostat!!!

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ makeleio.gr ΑΥΡΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ! ΥΠΟΜΟΝΗ... 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟ!

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος, ο οποίος εκτός από πετυχημένος εκδότης της εφημερίδας "30 Μέρες" έχει εξελιχθεί και σε super παρουσιαστή-κονφερανσιέ, θυμίζοντας κάτι από Άλκη Στέα! 
Με άνεση και ευχάριστη διάθεση, ο Χάρης, εκτός των άλλων είχε την έμπνευση να εμπλουτίσει την εκδήλωση και με διαδραστική ενημέρωση, με προβολή slides σχετικά με τη δυναμική του  διαδικτύου και την εξέλιξή του στη ζωή μας. 
Κατά τα άλλα, ο καλός κόσμος του Χολαργού-Παπάγου ήταν εκεί: Με τον Δήμαρχο Β. Ξύδη, τον πρώην Δήμαρχο Χ. Σκούρτη, τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ν. Κουκή, Αντιδημάρχους, δημοτικούς συβούλους, τον διευθυντή της εφορίας Χολαργού-Αγίας Παρασκευής κ. Γκλεζάκο, τον επικεφαλής της ομάδας εθελοντών δασοπυροσβεστών Γ. Χατζηεμμανουήλ και αρκετό κόσμο. 
Για  την ιστορία να αναφέρουμε ότι το φλουρί της πίτας κέρδισε ο Γιάννης Κεχρής! Τυχαίο; Θα δείξει...


ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΚΟΥΡΕΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Χ. ΣΚΟΥΡΤΗΣ!

Το ΠΑΣΟΚ Χολαργού-Παπάγου δεν έβαλε λουκέτο. Όχι, υπάρχει, έστω και...κουρεμένο. Δυνατό δεν είναι σε καμία περίπτωση, αλλοίμονο. Μετά τα ψεύδη του Παπανδρέου με το "λεφτά υπάρχουν" και τις δεσμεύσεις του ότι θα προέβαινε σε αυξήξεις σε μισθούς κ.λ.π. , ψεύδη με τα οποία εξαπάτησε τον λαό για να βάλει μπρος το σχέδιο που είχε για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, ποιος είναι δυνατόν να περιμένει ότι το ΠΑΣΟΚ στον Χολαργό-Παπάγου θα παραμένει ακέραιο; 
Η καταστροφή που επέφερε στον τόπο ο Παπανδρέου και όλο το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε μέχρι τον Νοέμβριο 2011, οδήγησαν τον τόπο και τον λαό, δεκαετίες πίσω. Αγώνες και κατακτήσεις για τις οποίες υπερηφανευόταν το ΠΑΣΟΚ και ο ιδρυτής του, χάθηκαν σε λίγο διάστημα, με τις υπογραφές της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου!!!
Παρ' όλα αυτά, οι ...αμετανόητοι ή ρομαντικοί αν θέλετε, του παλαιού ΠΑΣΟΚ και των ημερών του Ανδρέα Παπανδρέου, υπάρχουν και πιστεύουν. Έχουν μάλιστα για Πρόεδρό τους τον επί 20 χρόνια Δήμαρχο Χαράλαμπο Σκούρτη, ο οποίος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο κέντρο "ΜΥΘΟΣ". 
Πολύς καλός κόσμος τίμησε την εκδήλωση, ακόμη και οι εκτός ΠΑΣΟΚ, όπως για παράδειγμα ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Κ. Τσοχαλής τον οποίο βλέπουμε στην πάνω φωτογραφία, μαζί με τον Αντώνη Μανίκα και σε πρώτο πλάνο τον πρώην Πρόεδρο της τοπικής επιτροπής Πασόκ Χολαργού, Δημήτρη Μονογιό. 
Εμείς να τους ευχηθούμε καλή χρονιά γιατί με τους περισσότερους είμαστε γείτονες και φίλοι, αλλά παιδιά, αλλάξτε ομάδα και χτίστε κάτι από την αρχή. Με παλιά τούβλα και υλικά, η πολυκατοικία θα πέσει σύντομα!  

Η ΚΑΥΤΗ ΕΛΕΟΝΩΡΑ, ΕΤΣΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚE ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ


Πρόκειται για την Ελεονώρα- Ντέϊβιντ και είναι αναμφισβήτητα η πιο «καυτή» παρουσιάστρια της Αργεντινής… Μήπως οι υπεύθυνοι των δικών μας καναλιών πρέπει να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα;
Φήμες που φέρουν δική μας Ελεονώρα Μελέτη να έχει ...ζηλέψει και να σκέφτεται να κάνει το μεγάλο άλμα για ανάλογη τηλεοπτική εμφάνιση, δεν ευσταθούν. Πάντως δεν νομίζουμε ότι η Ελεονωρα Μελέτη (δεξιά) έχει να ζηλέψει τίποτε από την Ελεονώρα Ντέϊβιντ.
Κάτω, μερικές ακόμη φωτό της εκκεντρικής και σέξυ Ελεονώρας Ντέϊβιντ.


ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Β.ΗΠΕΙΡΟΥ: "ΑΝΑΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ"


ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΣΧΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ!!! ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΘΛΙΕ;
logotypo-nebΜε αφορμή τη διακοπή του ισχνού επιδόματος τους ΟΓΑ από τους ηλικιωμένους της Βορείου Ηπείρου, η νεολαία των Βορειοηπειρωτών εξέδωσε σφοδρή ανακοίνωση σε βάρος της κυβέρνησης, στην οποία λέει ότι αναθεωρεί τη στάση της για τη σχέση ανάμεσα στην Ηπειρωτική Ελλάδα και τους Ομογενείς. Η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά ουσιαστικά προκαλεί σχίσμα με την Ομογένεια! Ο Σαμαράς ο οποίος άνοιξε τα σύνορα στους Αλβανούς στα 1990, είναι αυτός που ξεκόβει με μαχαίρι τις σχέσεις της Ελλάδος με τους Βορειοηπειρώτες.Πρόκειται περί εθνικού εγκλήματος άνευ προηγουμένου!
Η ανακοίνωση της νεολαίας των Βορειοηπειρωτών έχει ως εξής:
"Τις τελευταίες ημέρες η κοινότητά μας έχει υποστεί ένα πολύ σοβαρό πλήγμα, το οποίο μας κάνει να αναθεωρούμε με μεγάλη πικρία τη σχέση ανάμεσα στην Ηπειρωτική Ελλάδα και τους Ομογενείς της.
Για ακόμα μία φορά, η μητέρα πατρίδα μας απογοητεύει οικτρά, αφαιρώντας από τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου το σημαντικότατο βοήθημα της συντάξεως στους ηλικιωμένους του τόπου μας.
Μια ενέργεια που ίσως να γίνεται κατανοητή από κάποιους λόγω των δυσχερών οικονομικών της χώρας αλλά δεν γίνεται κατανοητή ούτε και δικαιολογείται από την κοινότητά μας, καθώς για τον ίδιο λόγο είχε αφαιρεθεί στο παρελθόν η μία εκ των δύο συντάξεων που λαμβάνονταν αρχικά.
Η ενέργεια αυτή πλήττει όχι μόνο τους ηλικιωμένους αλλά και το σύνολο των μειονοτικών οικογενειών, οι οποίες ήδη βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή κατάσταση λόγω της ανεργίας.
Ως Νεολαία Βορειοηπειρωτών καταδικάζουμε αυτή την απόφαση της Κυβέρνησης, δηλώνουμε ότι δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγώνα Ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ και καλούμε και όλα τα μέλη μας να μας ακολουθήσουν την επόμενη Τετάρτη,13 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00 μ.μ. στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας.
Όλοι μαζί, ενωμένοι, με μια φωνή θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας!
Νεολαία Βορειοηπειρωτών"

ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΓΑ: "ΚΟΨΑΤΕ ΤΟ ΙΣΧΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ Η Β.ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΥΘΡΟΜΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΠΕΡΙΣΑ"

 
- Μην ξεχνάμε ότι οι Βορειοηπειρώτες έχτισαν τη σύγχρονη Ελλάδα, τα κληροδοτήματά τους κοσμούν τη μισή Αθήνα.
- Βορειοηπειρώτες έφτιαξαν το 60% του ελληνικού χρυσού!


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ αργά το μεσημέρι της Τετάρτης (13/02/2013) έκανε  την ακόλουθη δήλωση στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με το θέμα της διακοπής των συντάξεων του ΟΓΑ προς τους ηλικιωμένους Βορειοηπειρώτες:
«Άκουσα προηγουμένως κα Πρόεδρε, να λέει βουλευτής της συγκυβέρνησης ότι η αξιωματική αντιπολίτευση απειλεί ότι όταν γίνει κυβέρνηση, μέσα σε ένα άρθρο θα καταργήσει τα πάντα τα μνημονιακά.
Απλά θα ήθελα να υπενθυμίσω στους συγκυβερνώντες ότι μέσα σε ένα άρθρο ψήφισαν τα πάντα μέσα σε μία νύχτα, εδώ μέσα σε αυτή την αίθουσα και δεν έδωσαν τα περιθώρια στους βουλευτές όλων των κομμάτων να επιλέξουν τι θα μπορούσε να κάνει καλό, τι θα μπορούσε να κάνει κακό στην Ελλάδα και τους Έλληνες και ανάλογα να ψηφίσουν ή να καταψηφίσουν.
Και μέσα σε αυτά τα άρθρα που ψηφίστηκαν μέσα σε μία νύχτα, σε μία...  κάψουλα ήταν και το άρθρο 63 το οποίο αφορούσε εκείνους που είναι αυτή τη στιγμή έξω από τη Βουλή, μέσα στη βροχή και είναι οι Βορειοηπειρώτες. Όπως και Πόντιοι.
Είναι το άρθρο 63 που ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση, απαξιώνοντας ειδικότερα και 20 με 30.000 ηλικιωμένους Βορειοηπειρώτες! Κόβοντάς τους το ισχνό επίδομα που τους έδινε η μητέρα Ελλάδα.
Είναι το άρθρο 63 με το οποίο επί της ουσίας τί ήθελε - ήταν δική του απόφαση- ο κ. Στουρνάρας;
Να αδειάσει τη Βόρειο Ήπειρο από τους Έλληνες και να την παραδώσει όπως είναι στους μελανοκόκκινους και στο Μπερίσα;
Βρεθήκαμε πριν λίγο μαζί τους έξω από τη Βουλή, τέσσερις Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Περίμενα να είναι και κάποιοι από τη συγκυβέρνηση ή και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αλλά μάταια.
Και να μην ξεχνάμε ότι οι Βορειοηπειρώτες έχτισαν τη σύγχρονη Ελλάδα. Τα κληροδοτήματά τους κοσμούν και τη μισή Αθήνα. Βορειοηπειρώτες έφτιαξαν το 60% του ελληνικού χρυσού. Ναι, σαν και αυτό που πούλησε ο Σημίτης ή σαν και αυτό το οποίο φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό για να είναι "σε καλύτερα χέρια", πιο κοντά στα χέρια των δανειστών και με το αγγλικό δίκαιο.
Οι Βορειοηπειρώτες ζητάνε μια τροπολογία στο άρθρο 63. Και θα συνεργαστούμε με όσους θελήσουν, Βουλευτές όλων των κομμάτων, επικαλούμενοι το άρθρο 60 του Συντάγματος για ψήφο κατά συνείδηση, για να δικαιώσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Τους έχουμε παραδώσει στα χέρια και στη χλεύη των Ερυθρόμαυρων της Αλβανίας».

4000 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΖΗΣΑΝ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ!

cruisehero1
Ένα κρουαζιερόπλοιο ύστερα από πέντε μέρες ταξιδιωτικής περιπέτειας στον Ατλαντικό ,κατάφορτο με με περίπου 4000 άτομα ειδικών αναγκών, πάει να αγκυροβολήσει,
στο λιμάνι της Αλαμπάμα -στον κόλπο του Μεξικού, αλλά πιάνει φωτιά το μηχανοστάσιό του.Και γίνεται ο χαμός. Οι τουαλέτες παραφουσκώνουν και γιομίζουν. Όλο το σκάφος με δυσοσμίες, τα κινητά δεν λειτουργούν...
Cruise Ship
Απελπισμένες κραυγές ηχούν.. όπου μπορεί να ηχήσουν.. από κάποια κινητά Η κρουαζιέρα είχε διοργανωθεί επ ευκαιρία του καρνάβαλου... Αυτή τη στιγμή ο Αμερικανικός Τύπος δίνει μεγάλη διάσταση στο θέμα από τις αφηγήσεις κυρίως των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου. Θύματα δεν αναφέρονται! Θα πρέπει να σημειωθεί δε, εκτός των άλλων οι 4000 επιβάτες της καρναβαλίστικης αυτής κρουαζιέρας, υπέφεραν και από έλλειψη τροφίμων... Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από την...http://www.washingtonpost.com/

ΕΡΕΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ
Η αλυσίδα των δραματικών γεγονότων από το το 2004, όταν ο Κ.Καραμανλής ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας μέχρι την διάλυση της έννομης τάξης τον Δεκέμβριο του 2008 πλέον αποτελούν μια ενιαία προς διερεύνηση ποινική υπόθεση από την ελληνική δικαιοσύνη.
Συγκεκριμένα θα ερευνηθούν τα γεγονότα από το 2004 όταν η μισή κυβέρνηση της εποχής μαζί με τον ίδιο τον πρωθυπουργό έπεφταν θύματα υποκλοπών πρακτόρων που αποδεδειγμένα έδρευαν στην αμερικανινή πρεσβεία (να υποθέσουμε ότι ήταν Αμερικανοί και ότι οι ΗΠΑ δεν φιλοξενούν στην πρεσβεία τους πράκτορες από άλλες χώρες που παρακολουθούν τα τηλέφωνα των πολιτικών μιας άλλης χώρας), μέχρι τη απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή τον χειμώνα του 2008 και τα τραγικά γεγονότα στα "Δεκεμβριανά" της ίδιας χρονιάς, είναι "συγκοινωνούντα δοχεία"!
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι παράλληλες εισαγγελικές έρευνες και πλέον οι τρεις υποθέσεις ενιοποιούνται ως προς την αναζήτηση των υπευθύνων. Και να κρίνουμε ότι στην περίπτωση των υποκοπών οι υπεύθυνοι (Αμερικανοί πράκτορες) έχουν εντοπιστεί και πρόκειται να αναζητηθούν με διεθνές ένταλμα σύλλησης, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά
Γιατί οι δικαστικές αρχές προφανώς έχουν στα χέρια τους στοιχεία διασύνδεσηςαυτών των υποθέσεων, κάτι για το οποίο υπήρχαν σαφείς ενδείξεις, αλλά όχι αποδείξεις που να οδηγούν στην συνένωση των υποθέσεων
defencenet.gr

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΘΟΡΥΒΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ


DOREA-ORGANON
Πώς και πού να υποβάλλετε δήλωση άρνησης δωρητού οργάνων σώματος
Σάλος έχει ξεσπάσει με τη συνέντευξη του γιατρού Κυπριανού Χριστοδουλίδη για τη δωρεά οργάνων σώματος, την οποία καταδικάζει ως εγκληματική πράξη, όπως επίσης καταδικάζει το σχετικό νόμο που από 1ης Ιουνίου εκλαμβάνει de facto όλους τους Έλληνες ως δωρητές οργάνων. Εκτός και αν υποβάλλουν σχετική δήλωση άρνησης. Όσον αφορά την δήλωση άρνησης, θα βρείτε τις σχετικές οδηγίες στο κάτω μέρος τς ανάρτησης με τα κόκκινα γράμματα.
Εν τω μεταξύ, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) έστειλε την δική του απάντηση, την οποία λόγω χώρου δημοσιεύουμε χωρίς κανένα σχόλιο. 

"ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ»
ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ
Η ισχύς του άρθρου 9, του νόμου 3984 (ΦΕΚ 150/27-6-2011) περί 'Εικαζόμενης Συναίνεσης' ξεκινά την 1η Ιουνίου 2013. Η εικαζόμενη συναίνεση, προβλέπεται από την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 2010/53/EΕ και ισχύει εδώ και χρόνια σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη όπως: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Εσθονία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ρουμανία, Σουηδία, Φινλανδία, Πολωνία, Ουγγαρία, χωρίς κανένα πρόβλημα, καθώς πάντοτε ενημερώνονται οι συγγενείς του εκλιπόντος για το ενδεχόμενο της δωρεάς οργάνων ως ρητά προβλέπεται στο ν.3984/11 άρθρο 9 παράγραφος 2. Άλλωστε και ο προηγούμενος νόμος 2737/99 είχε παρόμοια ρύθμιση.
Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι το άρθρο 9 του ν. 3984/2011, τροποποιήθηκε, με το ν. 4075/ΦΕΚ 89/11.4.2012, ως εξής: «Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του σύμφωνα με την παράγραφο 3 και κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του». Το σημείο αυτό, ωστόσο, οι συντάκτες των δυσφημιστικών άρθρων δεν φρόντισαν να το συμπεριλάβουν, έτσι ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη και πλήρης ενημέρωση.
Υπογραμμίζεται, ότι ουδέποτε στην Ελλάδα όπως και στις άλλες χώρες της Ε.Ε., που πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις κάτω από ισχυρά νομικά πλαίσια και ανεξαρτήτως νομοθετημένου τρόπου συναίνεσης, δεν έχουν ληφθεί μοσχεύματα από αποβιώσαντα δότη, χωρίς τη συναίνεση της οικογένειάς του.
Ο ΕΟΜ διαβεβαιώνει κατηγορηματικά, εκπροσωπώντας τους εμπλεκόμενους ιατρούς και νοσηλευτές των ΜΕΘ και των Μονάδων Μεταμόσχευσης, ότι εθιμικά και νομικά, η όλη διαδικασία λήψης οργάνων γινόταν, γίνεται και θα γίνεται πάντοτε συναινετικά. Καλύπτεται έτσι απόλυτα και διασφαλίζεται ότι η ελάχιστη διαφωνία ή άρνηση λαμβάνεται υπ' όψη και καμία πράξη δεν λαμβάνει χώρα υποχρεωτικά. Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση λήψης οργάνων από αποβιώσαντα δότη, χωρίς την ενυπόγραφη συναίνεση των οικείων του.
Επιπλέον, με την ισχύ της Εικαζόμενης Συναίνεσης, διασφαλίζεται, μέσω της δυνατότητας «αρνητικής δήλωσης», η άρνηση του πολίτη να γίνει δότης οργάνων γεγονός, που με την ισχύουσα νομοθεσία της δηλούμενης συναίνεσης (κάρτα δωρητή), δεν διασφαλιζόταν, καθώς η δωρεά οργάνων του εκλιπόντος, επαφιόταν στην απόφαση της οικογένειας. Δηλαδή, σύμφωνα με το νέο νόμο, σε περίπτωση προϋπάρχουσας αρνητικής δήλωσης, ο εκλιπών δεν θα γίνει δότης οργάνων ακόμα και εάν η οικογένειά του το επιθυμεί.
Ο ΕΟΜ, καταλήγοντας, εκφράζει τη λύπη του, καθώς στο γενικότερο πλαίσιο «εκφοβισμού» του κοινού χρησιμοποιείται ως μέσο και ο θεσμός της Δωρεάς Οργάνων, ένας θεσμός που έχει ως βάση και απαραίτητη προϋπόθεση την κοινωνική συναίνεση.
Είναι μάλιστα ιδιαίτερα δυσάρεστο, να κυκλοφορούν, αβίαστα και απερίσκεπτα, τέτοιες ανακοινώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό του κοινού από τον ανιδιοτελή σκοπό της Δωρεάς Οργάνων, με τελικούς αποδέκτες τους πάσχοντες ασθενείς συνανθρώπους μας, οι οποίοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και υγείας στην ανεύρεση ενός μοσχεύματος.
Ο ΕΟΜ απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες και στην ελληνική κοινωνία και υπερασπιζόμενος το δικαίωμα των ασθενών στη λυτρωτική γι' αυτούς μεταμόσχευση, δηλώνει ότι η Δωρεά Οργάνων μετά το τέλος της ζωής αποτελεί και θα αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, με μοναδικό κίνητρο την ανιδιοτέλεια, τον ανθρωπισμό και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο".
ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ
Η λήψη οργάνων, με σκοπό την «εμπορία», όπως αυτή περιγράφεται σε ανώνυμες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ύστερα από απαγωγή ή εγκληματική ενέργεια, είναι πρακτικά και επιστημονικά αδύνατη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί, υπό τις συνθήκες αυτές, να πραγματοποιηθεί μεταμόσχευση.
Διευκρινιστικά αναφέρουμε ότι ως «εμπόριο οργάνων» νοείται η αγοραπωλησία οργάνων, με την οικειοθελή παραχώρηση οργάνου από ζωντανό δότη, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος. Η ενέργεια αυτή λαμβάνει χώρα σε κράτη, όπου το νομικό τους πλαίσιο δεν την απαγορεύει ρητά.
Στην Ελλάδα, ωστόσο, δεν έχει υπάρξει ποτέ κρούσμα μεταμόσχευσης οργάνου προερχόμενου από εμπόριο οργάνων σώματος. Και αυτό διότι στη χώρα μας, οι μεταμοσχεύσεις είτε από ζώντα είτε από πτωματικό δότη πραγματοποιούνται μόνο σε μονάδες μεταμόσχευσης δημοσίων νοσοκομείων, υπό τον αυστηρό έλεγχο και την εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι μεταμοσχεύσεις πραγματοποιούνται μέσα από την συνεχή συνεργασία ενός δικτύου φορέων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπου τα νοσοκομεία των δοτών, οι μονάδες μεταμόσχευσης των ληπτών, τα εργαστήρια που ελέγχουν την ιστοσυμβατότητα, η κατανομή με βάση την Εθνική Λίστα, και η μεταφορά των μοσχευμάτων με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, γίνονται υπό το συνεχή έλεγχο και συντονισμό του ΕΟΜ, που λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως.
Στην Ελλάδα, όπως και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η εμπορία οργάνων είναι παράνομη. Όπως και στο προηγούμενο νομικό καθεστώς (ν.2737/99) απαγορευόταν κάθε συναλλαγή που αφορούσε στη δωρεά οργάνων και τη μεταμόσχευση και προβλέπονταν σχετικές ποινικές κυρώσεις, έτσι και στο νόμο 3984/11 (Α 150) προβλέπεται ρητά (άρθρο 5) όχι μόνον η απαγόρευση κάθε είδους οικονομικού ή άλλου ανταλλάγματος στο δότη ή στην οικογένειά του ή στο ιατρικό και λοιπό προσωπικό που συμμετέχει αλλά ακόμη και η γνωστοποίηση της ανάγκης ή της διαθεσιμότητας με σκοπό την ανταλλαγή.
Όλες αυτές οι νομικές ασφαλιστικές δικλείδες καθώς και οι απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες που απαιτούνται για την αφαίρεση και μια επιτυχή μεταμόσχευση, μετά βεβαιότητας αποκλείουν την εμπορία οργάνων ή οποιοδήποτε άλλο «σενάριο». Επιπλέον, η μεταμόσχευση αποτελεί μια ιδιαίτερα πολύπλοκη ιατρική πράξη, όπου απαιτείται άρτια επιστημονική γνώση πολλών ειδικοτήτων, χειρουργική εξειδίκευση και υψηλής ασφάλειας υλικοτεχνικές υποδομές για να πραγματοποιηθεί".

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ
Ο Ε.Ο.Μ. συγκεντρώνει τις δηλώσεις των πολιτών που εκφράζουν την άρνησή τους με τη διαδικασία του άρθρου 9 παρ. 3, που προβλέπει έγγραφη δήλωση της άρνησης.
Η «αρνητική δήλωση» η οποία μπορεί να έχει τη μορφή Υπεύθυνης Δήλωσης ή της απλής δήλωσης που θα βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή, αποστέλλεται στον Ε.Ο.Μ. ταχυδρομικά ή με φαξ, πρωτοκολλείται και καταχωρείται σε σχετικό αρχείο.
Επισημαίνουμε, ότι στη δήλωση θα πρέπει να αναφέρεται ρητά η άρνηση (π.χ. «σε περίπτωση θανάτου δεν επιθυμώ να ληφθούν τα όργανά μου προς μεταμόσχευση») ενώ θα πρέπει να αναγράφονται τα εξής προσωπικά στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αρ. δελτίου ταυτότητας / διαβατηρίου, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας με Τ.Κ. και τηλέφωνο επικοινωνίας
Τα ανήλικα τέκνα συμπεριλαμβάνονται στην υπεύθυνη δήλωση του ενός γονέα, με τα ονόματά τους και την ημερομηνία γέννησής τους.
Οι δηλώσεις θα πρέπει να αποστέλλονται :
Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων
Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών & Οργάνων
Αν. Τσόχα 5, 11521 Αθήνα
Φαξ : 210 7255066
Μετά την έναρξη ισχύος του σχετικού άρθρου (1/6/2013), θα αρχίσουν να αποστέλλονται ταχυδρομικώς οι σχετικές βεβαιώσεις σε όποιον έχει εγγραφεί στο αρχείο Αρνήσεων.
Επισημαίνεται, ότι η δήλωση άρνησης δωρεάς οργάνων μετά θάνατον, δεν έχει συγκεκριμένη προθεσμία υποβολής, ούτε λήγει μετά το πέρας της 1ης Ιουνίου 2013, οπότε και θα αρχίσει ισχύς άρθρου 9, του νόμου 3984 (ΦΕΚ 150/27-6-2011) περί 'Εικαζόμενης Συναίνεσης'.
Είναι αυτονόητο ότι, οποιαδήποτε στιγμή κάποιος πολίτης το επιθυμεί, ακόμα και μετά τον Ιούνιο του 2013, θα μπορεί να δηλώνει την άρνησή του στην μετά θάνατον δωρεά οργάνων.
---------------------------------------------
Διάγνωση εγκεφαλικού θανάτου
EGKEFALOS
Ο εγκεφαλικός θάνατος είναι η κατάσταση της μη αναστρέψιμης βλάβης του εγκεφάλου, με απώλεια όλων των λειτουργιών του εγκεφαλικού στελέχους. Το εγκεφαλικό στέλεχος περιέχει δίκτυα νευρώνων που συγκροτούν κέντρα ελέγχου ζωτικών λειτουργιών, όπως η αναπνοή και η αρτηριακή πίεση. Οι ανώτερες ψυχικές και γνωσιακές λειτουργίες, όπως η μνήμη, η σκέψη, η αντίληψη, εξαρτώνται από το εγκεφαλικό στέλεχος, οπότε βλάβη του εγκεφαλικού στελέχους, προκαλεί συνολική δυσλειτουργία του εγκεφάλου. Για το λόγο αυτό είναι παγκοσμίως αποδεκτό ότι η ανεπανόρθωτη βλάβη του εγκεφαλικού στελέχους είναι ικανή και αναγκαία προϋπόθεση για να θεωρηθεί όλος ο εγκέφαλος νεκρός.
Ο θάνατος του εγκεφάλου, όπως άλλωστε και ο θάνατος όλων των ιστών, δεν είναι μια στιγμιαία διαδικασία, αλλά μια προοδευτική διεργασία που επέρχεται μέσα σε μερικές ώρες. Η πιθανότατα να διατηρούνται κατά τη φάση της εγκατάστασης του θανάτου, μερικές λειτουργικές νησίδες νευρώνων ή άλλες υποτυπώδεις λειτουργίες, δεν αλλάζει την εξελικτική πορεία του θανάτου. Ο θάνατος του εγκεφαλικού στελέχους ακολουθείται αναπόφευκτα και ανεπιστρεπτί στο θάνατο ολόκληρου του εγκεφάλου, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο εγκεφαλικός θάνατος ακολουθείται από τον «σωματικό» θάνατο, δηλαδή το θάνατο όλων των οργάνων του σώματος με ένα μεσοδιάστημα 48-72 ωρών. Στο μεσοδιάστημα αυτό, επέρχεται προοδευτικά η απορύθμιση όλων των λειτουργιών των οργάνων. Αν ο ασθενής υποστεί εγκεφαλικό θάνατο, ενώ νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.), τότε μόνο είναι δυνατή η διατήρηση της βιολογικής ζωής των οργάνων με τεχνητά μέσα, προκειμένου αυτά να μπορούν να ληφθούν προς μεταμόσχευση και να δώσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους.
Η διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου γίνεται από 3 διαφορετικούς ιατρούς με πολλές ειδικές και αλάνθαστες κλινικές και εργαστηριακές δοκιμασίες και επαναλαμβάνεται μάλιστα 2 φορές μετά από ένα 8ωρο από την πρώτη διάγνωση. Οι ιατροί γνωρίζουν ότι σε περίπτωση εγκεφαλικού θανάτου η τεχνητή διατήρηση της ζωής είναι ανώφελη και ο μόνος λόγος για τον οποίο δικαιολογείται και παρατείνεται η μηχανική υποστήριξη του εκλιπόντος, είναι η προσφορά των οργάνων του προς μεταμόσχευση. Σημειωτέον δε, ότι στους 3 ιατρούς που διαγιγνώσκουν τον θάνατο δεν συμμετέχει ιατρός μεταμοσχευτικής ομάδας, ούτε ιατρός του Ε.Ο.Μ. Η διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου είναι επιβεβλημένη ιατρική πράξη, ανεξάρτητη από το ενδεχόμενο της δωρεάς οργάνων.
Υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ της μόνιμης φυτικής κατάστασης ("φυτό") και του εγκεφαλικού θανάτου. Στη φυτική κατάσταση, δεν λειτουργεί ο φλοιός του εγκεφάλου, ενώ η λειτουργία του εγκεφαλικού στελέχους διατηρείται ικανοποιητική. Στην περίπτωση αυτή ο ασθενής διατηρεί μεν αυτόματη αναπνοή και καρδιαγγειακή λειτουργία, στερείται όμως συνείδησης. Δηλ. το σημείο "κλειδί" μεταξύ εγκεφαλικού θανάτου και μόνιμης φυτικής κατάστασης είναι η λειτουργία του εγκεφαλικού στελέχους. Στον εγκεφαλικό θάνατο παύει να λειτουργεί το εγκεφαλικό στέλεχος. Η διάκριση μεταξύ των δύο καταστάσεως είναι ιατρικώς ευδιάκριτη και σε καμία περίπτωση άνθρωποι σε φυτική κατάσταση δεν θεωρούνται δυνητικοί δότες οργάνων.

86ΧΡΟΝΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ: "ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΩ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Συγκλονίζει 86χρονος αγρότης. Κραυγή αγωνίας καθώς βλέπει τη χώρα και την οικογένειά του αιχμάλωτους. 

Farmer
Γροθιά στο στομάχι του πολιτικού κόσμου της χώρας η κραυγή αγωνίας ενός 86χρονου αγρότη, που μίλησε το πρωί από τα μπλόκα των αγροτών. Είπε πως βλέπει την Ελλάδα, την οικογένεια και τα εγγόνια του, αιχμάλωτους στα ξένα συμφέροντα.
Ο Γιώργος Γκρουμούτης, συνταξιούχος αγρότης από την Αλφειούσα, εξαπέλυσε μέσω του IONION FM, δριμεία επίθεση στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα που πούλησε την ιστορία της πατρίδας, αφήνοντας άναυδους δημοσιογράφους και ακροατές. Δήλωσε ότι δεν κατάφερε να τελειώσει το σχολείο καθώς όταν φοιτούσε στην 4η δημοτικού ξέσπασε ο β παγκόσμιος πόλεμος, παρόλα αυτά περιέγραψε στην εκπομπή «Πρωινή Περίπολος», με λόγια σταράτα, καθαρά και από καρδιάς την δραματική κατάσταση που αντιλαμβάνεται ότι βιώνει η χώρα. Αναλογιζόμενος τις καταστροφές που επέφεραν στην Ελλάδα το 1940 οι Γερμανοί φασίστες, δήλωσε ότι ξανάρχονται μετά από δεκάδες χρόνια, οδηγώντας τον ελληνικό λαό σε δουλεία και θάνατο.
Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα.
Για την τρικομματική κυβέρνηση δήλωσε ότι οι άσπονδοι εχθροί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έγιναν φίλοι για να μην πάνε φυλακή και σχεδιάζουν να το τραβήξουν για να καλύψουν τα σκάνδαλα τους. «Διαλύσανε την αγροτική οικονομία, την Ηλεία, την Ολυμπία που έβγαζε χρυσό, την πούλησαν. Αν ήταν αλλιώς δεν θα χρειαζόταν να φυγαδεύουμε τη νεολαία, να την πουλάμε στα σκλαβοπάζαρα», ανέφερε ο κ. Γκρουμούτης και συνέχισε « Θέλω να δω πριν πεθάνω, να γκρεμιστεί το σάπιο πολιτικό σύστημα.
Δυστυχώς την χώρα δεν κυβερνούν οι Έλληνες» και προέβλεψε ότι σε λίγα χρόνια θα ακολουθήσει ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος για το νερό. Κάλεσε τους Έλληνες να αντιληφθούν την προδοσία, να αναλογιστούν τον όρκο που έδωσαν στην πατρίδα και την οικογένεια τους και να βγουν στις πλατείες. «Είμαι γέρος, αλλά ξαναγίνομαι νέος όταν ακούω για αγώνες», δήλωσε ο 86χρονος αγρότης.
Πηγή: ionionfm.gr

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. 42ΧΡΟΝΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ


aftoktonia-4

Απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του στα Μακρίσια βρέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής ένας 42χρονος άντρας κάτοικος της περιοχής . Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν, ωστόσο η Αστυνομία ερευνά τα αίτια που οδήγησαν τον άτυχο άντρα στην πράξη του αυτή.
Νεότερη ενημέρωση 22:20
Ένας φίλος του 42χρονου σύμφωνα με πληροφορίες τον εντόπισε νεκρό στο σπίτι. Ο αυτόχειρας ζούσε στο δεύτερο όροφο οικίας ενώ στον πρώτο κατοικεί ο αδερφός του.
Διατηρούσε καφενείο στο χωριό, ήταν γνωστός παλιότερα ήταν ιδιοκτήτης φορτηγού μεταφορών δημοσίας χρήσης, ήταν πατέρας ενός παιδιού.
ilianews.gr

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

8 ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΑΣΠΙΡΙΝΗ


Πολλά υπέροχα μπορείτε να κάνετε με την ασπιρίνη. Ιδού 8 από αυτά:

1. Λεκές από ιδρώτα στο ρούχο. Ο ιδρώτας μαζί με τα αποσμητικά που χρησιμοποιούμε, αφήνει λεκέ στο ρούχο που βγαίνει δύσκολα.

Αν όμως ...λιώσετε μερικά χαπάκια ασπιρίνης με νερό, τόσα ώστε να δημιουργηθεί ένας πολτός και τον απλώσετε πάνω στον λεκέ για μερικά λεπτά. Μετά πλένετε τον λεκέ κανονικά. Αυτός ο τρόπος δεν είναι ο πιο φτηνός για να βγάλετε τον συγκεκριμένο λεκέ, είναι όμως ο πιο βολικός αν βρίσκεστε σε ξενοδοχείο και θέλετε να τον εξαφανίσετε, αφού στα ξενοδοχεία υπάρχει πάντα ασπιρίνη και δεν την πληρώνετε. ( ο συγκεκριμένος λεκές, βγαίνει και με χυμό λεμονιού - που είναι πιο οικονομική λύση ). 

2. Για τα βαμμένα ξανθά μαλλιά. Αν έχετε βαμμένα ξανθά μαλλιά και κολυμπάτε σε πισίνα, το χλώριο επηρεάζει το χρώμα. Για να διορθώσετε την κατάσταση, ανακατέψτε 8-10 χαπάκια ασπιρίνη με νερό και απλώστε στα μαλλιά. Αφήστε για 10 λεπτά πριν ξεβγάλετε τα μαλλιά. 

3. Για τα σπυράκια. Λιώστε με λίγο νερό ένα χαπάκι ασπιρίνης και απλώστε τον πολτό που δημιουργήθηκε, πάνω στο σπυράκι. Αφήστε για μερικά λεπτά πριν ξεπλύνετε με νερό. 

4. Τσιμπήματα εντόμων. Ισχύει ότι και για τα σπυράκια. 

5. Για τα φυτά. Κοπανήστε ασπιρίνη και ρίξτε σε 1 γαλόνι νερό. Θα κάνει καλό σε φυτά που μόλις φυτέψατε, σε φυτά αρρωστιάρικα και λένε πως φυτά ή δέντρα που δέχονται θεραπεία με ασπιρίνη, αποδίδουν καλύτερους καρπούς. Επίσης είναι γνωστό πως αλλάζοντας νερό στο βάζο με το μπουκέτο και προσθέτοντας μία ασπιρίνη, τα λουλουδάκια θα ξαναζωντανέψουν. 

6. Για την πιτυρίδα. Προσθέστε δύο θρυμματισμένα κομμάτια ασπιρίνης στο σαμπουάν που λούζεστε. 

7. Για την μπαταρία του αυτοκινήτου. Αν αρρωστήσει η μπαταρία, δώστε της ζωή με 4 χαπάκια ασπιρίνης - 2 για τον κάθε πόλο.

8. Αν κάνατε κεφάλι μετά το γλέντι ... μία ασπιρίνη πριν πάτε για ύπνο... και το πρωί.. περδίκι.

ΡΩΣΙΑ: ΤΟΥΣ...ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΟΜΗΤΗ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ VIDEO. ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΕ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ!


meteoritis2-oyralia

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ! "ΕΓΚΛΗΜΑ", ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΙΑΤΡΟΣ Κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


DOREA-ORGANON
Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία μας η οποία προκαλεί σεισμό και στους κόλπους της Εκκλησίας. 
Ήδη αντέδρασε με έκτακτη εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ που καταδικάζει το νέο νόμο και την υποχρεωτικότητα της δωρεάς οργάνων σώματος καλώντας τον κόσμο να καταθέσει δηλωσεις άρνησης. Η συνέντευξη του ιατρού-παθολόγου Κυπριανού Χριστοδουλίδη που ασχολείται με τις μεταμοσχεύσεις οργάνων σώματος από το 1988, λέει πολλά. Δείτε τη, είναι διάρκειας μόνον 12'.25''.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΠΑΠ



ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ Δ.Ο.Π.Α.Π

Ο Δημοτικός Οργανισμός  Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, (Δ.Ο.Π.Α.Π) ξεκινάει ένα κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων, στο Κέντρο Νεότητας – Γυμναστήριο, οδός Νευροκοπίου & Αργυροκάστρου της Κοινότητας Παπάγου, (κοντά στην Αγία Σκέπη)
Έναρξη Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, με Θέατρο, από τον  Σύλλογο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ»

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ :       «ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ, ΔΙΑΚΟΠΗ».
Τρία ελληνικά μονόπρακτα : «Ο αιχμάλωτος» του Γιώργου Μανιώτη,
      «Η παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη,
      «Αυτός και το παντελόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Περικλής Αλμπάνης, Τάσος Πολιτόπουλος, Μαριέτα Αντιβάση, Ιωακείμ Κάσδαγλης.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Περικλής Αλμπάνης
ΜΟΥΣΙΚΗ: Απόστολος Κέντρας
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 23 και 24 Φεβρουαρίου,
                                 2 και 3 Μαρτίου,
                                 9 και 10 Μαρτίου
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00




Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΧΡΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ!!!


Με Ανοιχτά Χαρτιά...

Μετά την πολιτική συγκέντρωση της 16 ης Δεκεμβρίου όπου ανακοίνωσα σε φίλους και υποστηρικτές την πρόθεσή μου για την δημιουργία μιας νέας, ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης, κάποιοι “ανώνυμοι” κύκλοι έχουν βαλθεί με αναρίθμητες αναρτήσεις στο διαδίκτυο να διαστρεβλώνουν την αλήθεια και την πραγματικότητα.
                Αν και δεν προτίθεμαι να απαντώ σε κάθε ανώνυμη καταγγελία,  οφείλω να προβώ σε κάποιες διευκρινήσεις:
               
                Πρώτον: Γράφω επωνύμως και oμιλώ δημοσίως. Έχω εκφράσει γραπτώς και επωνύμως την πολιτική μου άποψη για κάθε θέμα, που αφορά τον Δήμο μας αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος. 
               
                Δεύτερον: Δεν ετεροκαθορίζομαι. Ουδείς επώνυμος ή ανώνυμος φίλος ή αντίπαλός μου με εκπροσωπεί. Ως τώρα, η πολιτική μου άποψη καταγράφεται επακριβώς γραπτά στον τοπικό τύπο και προφορικά στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και στην πολιτική μου Ομιλία της 16ης Δεκεμβρίου. Σύντομα, η εφημερίδα της υπό σύσταση Δημοτικής Παράταξης θα καταγράφει λεπτομερειακά τις πολιτικές μου θέσεις.
               
                Τρίτον: Η διαφοροποίησή μου από τον κ. Νικολάου δεν οφείλεται στην υποτιθέμενη «αρχομανία μου», αλλά σε σαφείς και συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους, οι οποίοι καταγράφηκαν στην ομιλία μου της 16ης Δεκεμβρίου.
                Προεκλογικά, ο κ. Νικολάου  απαξίωσε επικοινωνιακά με την συμπεριφορά του το έργο των Ενεργών Δημοτών.
                Η διαχειριστική ανεπάρκεια της ηγεσίας της προηγούμενης Διοίκησης οδήγησε σε αδυναμία σύνταξης απολογισμών και ισολογισμών του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης στο διάστημα 2006 – 2010.
                Η έλλειψη οργάνωσης, μεθοδικότητας, προγραμματισμού που χαρακτηρίζει την προσωπικότητα του κ. Νικολάου, επηρέασε τον τρόπο διοίκησής του και τα έργα της οκταετίας.
                Η απουσία νοικοκυροσύνης είχε δυσμενή επίδραση στα οικονομικά του Δήμου. Έτσι, μπορεί τελικά το χρέος να ήταν βιώσιμο, μεγάλο μέρος όμως αυτού οφείλεται σε δάνεια που υποχρεωθήκαμε να πάρουμε, χωρίς να έχουμε εναλλακτική λύση,  όχι για ανάπτυξη και έργα αλλά για κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μπορεί βέβαια το μεγάλο μέρος του χρέους να προέκυψε από την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και από κάποια έργα, οφείλεται όμως και σε άσκοπες, ανεξέλεγκτες σπατάλες της πρώτης κυρίως τετραετίας που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.     
                Τα προβλήματα αυτά αποτέλεσαν αντικείμενο ενδοπαραταξιακής συζήτησης και προβληματισμού στο κύκλο των Ενεργών Δημοτών προεκλογικά. Τότε, ο υποφαινόμενος και πολλά άλλα στελέχη των Ενεργών Δημοτών συνταχθήκαμε υπό τον Δημήτρη Νικολάου στην μάχη των εκλογών μην έχοντας άλλη καλύτερη επιλογή. Ως «στρατιώτες» της παράταξης αποφύγαμε να δημοσιοποιήσουμε αυτούς τους προβληματισμούς μας.
                Μετεκλογικά, τα προβλήματα συνεχίστηκαν. Ο κ. Νικολάου αρνήθηκε να υλοποιήσει την υπόσχεσή του και την καθολική απαίτηση όλων των στελεχών των Ενεργών Δημοτών για Συνέδριο των Ενεργών Δημοτών με θέμα συζήτησης τα αίτια της ήττας, την διαμόρφωση της αντιπολιτευτικής δράσης, της τακτικής και του προγράμματος της παράταξης. Ο κ. Νικολάου συνέχισε να κάνει τα ίδια λάθη επικοινωνιακά που έκανε προεκλογικά. Στις περισσότερες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ανύπαρκτος και η συμπεριφορά του ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Σε όσες ήταν παρών εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, ουδέποτε άρθρωσε πολιτικό λόγο. Αντίθετα η στάση του χαρακτηριζόταν από συνεχείς παλινωδίες σε θέματα όπως η Αγία Σκέπη, το «Παπάγου Τέννις Club», ο Προϋπολογισμός του Δήμου κλπ.

                Τέταρτον. Εννιά μήνες μετά τις εκλογές διαπιστώνοντας ότι δεν υπήρχε καμία διάθεση από πλευράς Νικολάου για ουσιαστική αλλαγή της συμπεριφοράς και της αντιπολιτευτικής του  τακτικής διαφοροποιήθηκα δημοσίως.
                Είναι απαράδεκτη η λογική κάποιων ανώνυμων κύκλων που ισχυρίζονται ότι θα έπρεπε να παραδώσω την έδρα μου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος οφείλει να ενεργεί κατά συνείδηση. Αν δεν ίσχυε αυτή η θεμελιώδης αρχή τότε θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί οι τρείς από τους πέντε Δημοτικούς συμβούλους που εκλέχθηκαν με τους Ενεργούς Δημότες και που διαφοροποιήθηκαν μετεκλογικά από τον κ. Νικολάου. Κατά αναλογία με το Ελληνικό Κοινοβούλιο αν δεν ίσχυε αυτή η κατοχυρωμένη συνταγματικά αρχή, θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί οι μισοί εκλεγμένοι Βουλευτές, που κάποια στιγμή διαφοροποιήθηκαν από τον αρχηγό τους. Τέλος, δεν θα ήταν αναγκαία η εκλογή Δημοτικών Συμβούλων, αλλά ο κάθε αρχηγός θα ψήφιζε μόνος του στο Δημοτικό Συμβούλιο και η ψήφος του θα είχε βαρύτητα ανάλογη του ποσοστού, που έλαβε στις προηγούμενες εκλογές.
                Αντιστρέφω την κατηγορία των τελευταίων υποστηρικτών του κ. Νικολάου και δηλώνω ότι: Μετά την συντριπτική εκλογική ήττα των Ενεργών Δημοτών στις εκλογές του 2010 όπου την κύρια ευθύνη φέρει ο ίδιος ο αρχηγός των Ενεργών Δημοτών, όφειλε ό κ. Νικολάου να είχε παραιτηθεί. Μια τέτοια αξιοπρεπής και γενναία στάση, στάση που ακολούθησε ο κ. Δεμερτζής, θα άνοιγε ένα ουσιαστικό διάλογο και θα αναδείκνυε μια νέα γενιά πολιτικών με νέο ήθος, όραμα και νοοτροπία.
               
                Πέμπτον. Ουδέποτε χαρακτήρισα κάποιο από τα στελέχη των Ενεργών δημοτών «κλέφτη ή απατεώνα» η ότι «τα έχει αρπάξει ή τα έχει φάει». Ουδέποτε ασχολήθηκα με την προσωπική, οικογενειακή ζωή και επαγγελματική κατάσταση των πολιτικών μου αντιπάλων και των μελών των οικογενειών τους.
                Σέβομαι όλους τους πρώην συνεργάτες της Διοίκησης του Χολαργού και τιμώ  το σημαντικό έργο, που ολοκληρώσαμε όλοι μαζί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν σοβαρά λάθη, για τα οποία οφείλαμε να είχαμε κάνει την αυτοκριτική μας. Η ήττα των εκλογών του 2010 δεν οφείλεται στους εκδότες, στους “προδότες” και στο “κακό ΠΑΣΟΚ” αλλά κυρίως στα δικά μας σοβαρά λάθη.
               
                Έκτον. Κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν την προσωπική μου εκλογική επιτυχία και να την αποδώσουν αποκλειστικά στις θέσεις Διοίκησης που κατείχα στο διάστημα 2006 – 2010.
                Στις εκλογές του 2006 εκλέχθηκα 7ος με 480 ψήφους και τότε δεν κατείχα καμία θέση Διοίκησης. Στις εκλογές του 2010 ήλθα 1ος στον Χολαργό με 980 ψήφους. Σίγουρα ο κόσμος με τίμησε και για το έργο μου στους Παιδικούς Σταθμούς και στο ΚΑΠΗ, θέσεις στις οποίες με όρισε το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του κ. Νικολάου.
                Πέρα όμως από Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών και του ΚΑΠΗ υπήρξα όλα αυτά τα χρόνια εθελοντής Χειρουργός των Δημοτικών Πολυιατρείων, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Υγειονομικών Παπάγου – Χολαργού και Πρόεδρος του αθλητικού Συλλόγου Φλόγα Χολαργού. Η οικογενειακή, επαγγελματική και κοινωνική πορεία είναι ανεξάρτητη της θέσης μου στην Διοίκηση του πρώην Δήμου Χολαργού και σε αυτή οφείλεται στον μεγαλύτερο βαθμό η προσωπική μου εκλογική επιτυχία.
               
                Έβδομον. Ουδέποτε λειτούργησα ρουσφετολογικά. Ήμουν και είμαι πολέμιος της ‘’πολιτικής των πελατειακών σχέσεων’’. Από οποιοδήποτε διοικητικό πόστο λειτούργησα με βάση τις αρχές της διαφάνειας και ισονομίας. Για την εισαγωγή των παιδιών υπήρχε ένας και μόνο κανόνας: Κατάταξη των οικογενειών με βάση το αριθμητικό πηλίκο που προέκυπτε από την διαίρεση του φορολογικού εισοδήματος με τον αριθμό των μελών της οικογένειας. Δικαίωμα εισόδου στους παιδικούς σταθμούς είχαν οι οικογένειες με τα χαμηλότερα πηλίκα. Τα στοιχεία αυτά δίνονταν και ελέγχονταν από όλα τα μέλη του 15μελούς Διοικητικού συμβουλίου.
                Παρόμοια τακτική εφάρμοσα και στο ΚΑΠΗ, σε ότι αφορά την συμμετοχή στα θαλάσσια μπάνια και εκδρομές όπου η ζήτηση ήταν μεγαλύτερη από την προσφορά.

                Όγδοον. Δεν θα ανεχθώ κανένα υπονοούμενο που θα αμφισβητήσει την ηθική μου ακεραιότητα. Αν χρειαστεί θα κινηθώ δικαστικά και τότε το πέπλο ανωνυμίας δεν θα σώσει τους συκοφάντες.

                Η πολιτική κριτική είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας και είναι θεμιτή ακόμη και αν γίνεται ανώνυμα. Είναι ευπρόσδεκτη η καλόπιστη πολιτική κριτική, αλλά είναι απαράδεκτη η ανώνυμη συκοφαντία. Στο πλαίσιο αυτό ελπίζω να κρατήσουμε όλοι μας τον πολιτικό διάλογο και την καλώς εννοούμενη πολιτική αντιπαράθεση στο πολιτισμένο επίπεδο που χαρακτηρίζει το ευπρεπές πολιτικό ακροατήριο του Δήμου μας.   

Γιάννης Κεχρής
 Γενικός Χειρουργός - Εντατικολόγος
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου - Χολαργού