Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Ο ΚΕΧΡΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ....ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ-ΠΑΠΑΓΟΥ!

Όχι, ο Κεχρής δεν πρόκειται να βάλει τους Χολαργιώτες να φαγωθούν με τους Παπαγιώτες. Ούτε θα τσακωθούν μεταξύ τους για το ποιος θα τον πρωτοψηφίσει. Ο Κεχρής θα κάνει τον Χολαργό και του Παπάγου ζούγκλα, με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Θα υπερδιπλασιάσει δηλαδή τα δένδρα των δύο πόλεων σε σημείο που ο Χολαργός και ο Παπάγου να αποτελούν φυσική προέκταση του δάσους του Υμηττού. Σκέτη...ζούγκλα! 
Δεσμεύτηκε προσωπικά στην πρώτη κιόλας ανακοίνωση της ίδρυσης του δημοτικού συνδυασμού του. Αποτελεί προσωπικό του στοίχημα, μια και όπως δήλωσε οι δενδροφυτεύσεις και οι αναδασώσεις θα γίνονται πλέον μέσα στον οικιστικό ιστό των δύο πόλεων! 
Εμάς μας αρέσει ιδιαίτερα η ιδέα μια και ο "Ανεξάρτητος Παρατηρητής" δεν έχει σταματήσει να διαλαλεί διαρκώς εδώ και χρόνια να αυξηθεί το πράσινο στον Χολαργό και Παπάγου, προτρέποντας τους ενοίκους πολυκατοικιών και μονοκατοικιών να αναλάβουν προσωπική πρωτοβουλία να εμπλουτίσουν το πράσινο στις πρασιές τους. 
Τώρα, ο Κεχρής δεσμεύεται ότι αυτή θα είναι πολιτική του Δήμου του εφόσον εκλεγεί Δήμαρχος.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

"ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ  ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠAΡΧΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡHΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ, Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ. ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ"!

Πολλοί καταστημαρχες τα...έχουν πάρει στο κρανίο με τη στάση της Δημοτικής Αρχής Παπάγου-Χολαργού. Μετά τους εκφοβισμούς και τις απειλές της δημοτικής Αρχής, με τις οποίες  αναγκάστηκαν να κατεβάσουν την επιγραφή από το κατάστημά τους, σήμερα βλέπουν ότι ο Δήμος δεν ενοχλεί καθόλου τους...απειθαρχούντες επαγγελματίες οι οποίοι εξακολουθούν και διατηρούν την επιγραφή τους!!!
Επαγγελματίες με τους οποίους συνομιλήσαμε είναι πολύ οργισμένοι θεωρώντας ότι εξαπατήθηκαν από τη δημοτική Αρχή μια και η τελευταία τηρεί αδιάφορη στάση προς τις επιχειρήσεις εκείνες που δεν κατέβασαν την επιγραφή τους!
"Είμαστε τα κορόϊδα εμείς;", αναρωτιούνται και λένε: "Η δημοτική αστυνομία ερχόταν και ξαναερχόταν με απειλές για μεγάλα πρόστιμα εάν δεν αφαιρούσαμε την επιγραφή της επιχείρησής μας. Σήμερα όμως, κι ενώ εμείς κατεβάσαμε την επιγραφή μας, παραμένουν δεκάδες καταστήματα που διατηρούν την επιγραφή τους. Η ζημιά που μας έχει προκαλέσει ο Δήμος είναι τεράστια. Από τη μια διότι μας ανάγκασε να πληρώσουμε χρήματα σε συνεργείο για να κατεβάσουμε την επιγραφή μας και από την άλλη διότι οι επιχειρήσεις που δεν τις κατέβασαν κερδίζουν σε βάρος μας. Ο Δήμος δηλαδή συμβάλλει σε αθέμιτο σε βάρος μας ανταγωνισμό". 

Κάποιοι μάλιστα αναρωτιούνται εάν υπήρχαν κάποιοι που γνώριζαν εκ των έσω το τι μέλλει γεννέσθαι και δεν αφαίρεσαν την επιγραφή τους με συνέπεια σήμερα  να  κερδίζουν πελατεία σε βάρος όσων συμμορφώθηκαν με τις αρχικές υποδείξεις του Δήμου. 
Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι επαγγελματίες που δηλώνουν αποφασισμένοι να στραφούν σε βάρος του Δήμου εάν δεν υποχρεώσει και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις να κατεβάσουν την επιγραφή τους. 
Σε ερώτησή μας "εάν σας επιτρέψει τελικά ο Δήμος να επαναφέρετε την επιγραφή σας;", δήλωσαν: ¨Και πάλι θα στραφούμε κατά του Δήμου ζητώντας να μας δώσει πίσω τα λεφτά που ξοδέψαμε στα συνεργεία που μας κατέβασαν τις επιγραφές".  

ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΥ!

Ελληνικό, 01/08/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ασφαλισμένος καρκινοπαθής πολίτης αδυνατεί να λάβει τα φάρμακα του από το ΕΣΥ» 

Με μεγάλη μας λύπη αναγκαζόμαστε επειγόντως σήμερα να προχωρήσουμε στη δημοσιοποίηση της απεγνωσμένης προσπάθειας καρκινοπαθούς ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ συμπολίτη μας, ο οποίος όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα έγγραφα που επισυνάπτονται (δεν αναφέρεται το όνομα για λόγους προσωπικών δεδομένων) δεν καλύπτεται από το Δημόσιο  Νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε και έκανε και την διάγνωση της νόσου.  Το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό, προφανώς  είναι ενδεικτικό  της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το δημόσιο σύστημα υγείας.  

Πιο συγκεκριμένα 53χρονος καρκινοπαθής ασθενής με βιβλιάριο της πρόνοιας (είναι ασφαλισμένος δηλαδή) αδυνατεί να βρει, τα κρίσιμα για την ζωή του, φάρμακα από το δημόσιο σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει την θεραπεία του η οποία επιβάλλεται να ξεκινήσει αύριο 02/08/2013.
Παραθέτοντας όλα τα στοιχεία, καλούμε και παρακαλούμε το Υπουργείο να δώσει ΑΜΕΣΗ λύση στο πρόβλημα του συγκεκριμένου ασθενή και παράλληλα να  απαντήσει στους πολίτες γιατί αφήνονται στην τύχη τους πιά οι ασθενείς. 

Τέλος ας αναλογιστούμε όλοι μας αυτό που συμβαίνει με τις δεκάδες χιλιάδες ανασφάλιστων πολιτών που βιώνουν το ίδιο και πολλές φορές  ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ καθεστώς, αφού δεν έχουν καμία πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, παρά μόνο βέβαια εάν πληρώσουν.  Θα δώσει επιτέλους λύση το Υπουργείο Υγείας, γιατί δεν αρκεί η μείωση των κονδυλίων για την υγεία με το δρόμο της μη παροχής αναγκαίων φαρμάκων για τους ασθενείς.







ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00) 
(ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) (ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00) (ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00) 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού) 

Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com Email mkiellinikou@gmail.com

ΔΝΤ: Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΩΣ ΕΡΘΕΙ ΤΟ 2045!!!

 
 ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ 2014!!! ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ!
Το 2045 μ.Χ η Ελλάδα "μπορεί" να εισέλθει σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά αναφέρει έκθεση του ΔΝΤ η οποία κυριολεκτικά "θάφτηκε" από τα "συστημικά" ΜΜΕ.
 
 Η κυνική ομολογία της έκθεσης, για "μη οικονομική αυτάρκεια" της χώρας μέχρι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το 2045 (με προοπτική για επιπλέον χρόνια) σημαίνει δύο πράγματα:
 
Ότι θα "χαθούν" σίγουρα δύο γενιές (δεδομένο), οπότε θα επιτευχθεί μια πλήρης γενοκτονία της συνέχειας της ελληνικής φυλής. Ταυτόχρονα σημαίνει ότι το ελληνικό κράτος θα είναι αποικία των δανειστών μέχρι τότε, με option να ξεπεράσει η αποικιοκρατική αυτή σχέση και τα 50 χρόνια!
 
Συστάσεις για περαιτέρω αύξηση της ελαστικότητας στην αγορά εργασίας και μείωση του κόστους εργασίας απευθύνει προς την Ελλάδα το ΔΝΤ, το οποίο συνεδριάζει την Δευτέρα για την εκταμίευση ποσού ύψους 1,8 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας.
 
Στη νέα έκθεσή του, το Ταμείο αναγνωρίζει τη «σημαντική πρόοδο» της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας τις «μεταρρυθμίσεις» στην αγορά εργασίας, τονίζει, όμως, ότι απαιτούνται νέες παρεμβάσεις για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, δείχνοντας προς νέα μείωση μισθών και νέες ανατροπές στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα.
 
Στην ίδια έκθεση, το ΔΝΤ εκτιμά ότι θα απαιτηθούν 32 ολόκληρα χρόνια για να φτάσει η ελληνική οικονομία στα μέσα επίπεδα «οικονομικής αυτάρκειας» της ευρωζώνης, αλλά ακόμη και το 2045 θα είναι μια ελλειμματική χώρα όσον αφορά στις καθαρές εξωτερικές της υποχρεώσεις!
 
Το ΔΝΤ ζητά περαιτέρω ενίσχυση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, περαιτέρω μείωση του εργατικού κόστους, αλλά και περιορισμό των ασφαλιστικών εισφορών με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο. 
 
Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα στην Κίνα της Ευρώπης,χωρίς όμως την ισχύ και την δύναμη του κινεζικού κράτους, η αντιστοιχία μας θα είναι μόνο με τους Κινέζους εργαζόμενους, οι οποίοι όμως ατενίζουν το μέλλον τους με αισιοδοξία, ενώ εμείς έχουμε προ πολλού αρχίσει να πέρνουμε την θέση των "δούλων" στις πυραμίδες των Φαραώ.
Παράλληλα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ίσως πρέπει να μειώσει και άλλο τα επιτόκια και να ξεκινήσει νέο γύρο μη συμβατικής νομισματικής χαλάρωσης για να στηρίξει την οικονομία της ευρωζώνης εν μέσω λιτότητας.
 
Σε έκθεση για την οικονομία της ευρωζώνης, το ΔΝΤ ανέφερε ότι τα τρέχοντα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής μπορεί να μειώσουν φέτος τον ρυθμό ανάπτυξής της κατά 1,25 ποσοστιαίες μονάδες.
 
Ανάκαμψη στην ευρωζώνη θα έρθει πιθανώς μετά το 2014 αλλά ειδικά για την Ελλάδα η ανάκαμψη αποκαλύπτεται πλέον από τους σχεδιασμούς τους ότι θα έρθει "όταν τα άστρα και οι ουρανοί θα γίνουν σκόνη" όπως έλεγε ποιητικά ο Robert E.Howard. Eίναι ολοφάνερο ότι ο δρόμος που μας χάραξαν αποσκοπεί στην δικιά τους σωτηρία, με την δικιά μας θυσία, σαν  Ιφιγένεια της Ευρώπης. Και οι πολιτικοί μας τα γνώριζαν όλα από την αρχή. Οι πολιτικοί μας και οι καναλάρχες...
defencenet.gr

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ! ΚΑΗΚΑΝ ΣΠΙΤΙΑ

Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο - Στο παρά πέντε σώθηκε το δάσος Κουβαρά - Η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί σημαντικά

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής μεταξύ Μαρκόπουλου και Πόρτο Ράφτη, στην περιοχή Χεροβούνι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι άνεμοι έχουν κοπάσει, απομακρύνοντας τον κίνδυνο για τις κατοικίες της περιοχής αλλά και το δάσος του Κουβαρά.

Ωστόσο, οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν στη θέση τους αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξουν αναζωπυρώσεις. Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική,  στο σημείο επιχειρούν δύο αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα, 100 πυροσβέστες, 55 οχήματα, 72 άτομα πεζοπόρο, 18 εθελοντές και 26 οχήματα του Δήμου.




Οι Αρχές είχαν δημιουργήσει από νωρίς αντιπυρικές ζώνες με την ελπίδα ότι θα έθεταν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, οπότε θα αποσύρονταν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο ενώ οι φλόγες της προκάλεσαν ζημιές σε κτίσματα και πέργκολες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι κατασκηνώσεις της περιοχής Κερατέας - Διονύσου δεν κινδύνευσαν, όμως 193 παιδιά που βρίσκονταν σε αυτές απομακρύνθηκαν με λεωφορεία.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Αττικής.

Στην περιοχή μετέβησαν και δύο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου απηύθυνε κατεπείγουσα έκκληση, καλώντας κάθε ιδιώτη ο οποίος έχει φορτηγό - υδροφόρα να σπεύσει στην περιοχή Μερέντα και κοντά στο Ιππόδρομο, προκειμένου να βοηθήσει στο έργο πυρόσβεσης.

Δήμαρχος Μαρκόπουλου: «Είμαστε σε τεράστιο κίνδυνο»

Την κατάσταση περιέγραψε χθες με τα πιο δραματικά χρώματα, όταν η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη, ο δήμαρχος Μαρκόπουλου Σπύρος Μεθενίτης, ο οποίος δήλωσε στο protothema.gr πως κινδύνεψε τέσσερις φορές να εγκλωβιστεί ο ίδιος από τις φλόγες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 17:25, η φωτιά ήταν κοντά στον οικισμό των πιλότων της Ολυμπιακής στην περιοχή Μαζογερέ. «Είμαστε σε τεράστιο κίνδυνο. Εάν η φωτιά φτάσει στο δάσος του Κουβαρά θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που θα έχει συμβεί στη βορειοανατολική Αττική τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ο δήμος απηύθυνε, μάλιστα, κατεπείγουσα έκκληση για βοήθεια από ιδιώτες, ώστε να συνδράμουν με υδροφόρες και φορτηγά το έργο των πυροσβεστών. 

protothema

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΜΕΡΕΣ ΙΜΙΩΝ!!! Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΝΟΥΣ!

ΑΠΌΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!

Μετά τη βραχονησίδα των Ιμίων όπου ο Πάγκαλος απέσυρε την ελληνική σημαία βρίσκοντας ως δικαιολογία ότι «την πήρε ο άνεμος», ο δήμος Κερκύρας κατέβασε την ελληνική σημαία από τους Οθωνούς!
Αντιδήμαρχος: «Ήταν αχταρμάς από διάφορες σημαίες. Τη χρησιμοποιούσε ο επιχειρηματίας  για εμπορεύσιμους λόγους»!
Επιχειρηματίας: «Στο ακριτικότερο νησί της Ελλάδος που πρέπει να υπάρχει μόνιμα υψωμένη η ελληνική σημαία, έφτασαν στο σημείο να την κατεβάσουν για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους μικροκομματικούς σκοπούς»

από τον Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Διαπόντια νησιά: Μαθράκι, Ερείκουσα, Οθωνοί. Τα τρία ακριτικά νησιά του Ιουνίου πελάγους μας, όπου η ελληνική σημαία θα έπρεπε να υπάρχει μόνιμα υψωμένη. Κι όμως, στους Οθωνούς πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στις 15 Ιουλίου, η δημοτική Αρχή Κερκύρας με αφορμή τις –όπως ισχυρίζεται- παράνομες παρεμβάσεις ενός τοπικού ταβερνιάρη, κατέβασε μαζί με αυτές και την ελληνική σημαία! Ένα δε από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του νησιού για να δικαιολογήσει το συμβάν, ήταν ότι ο επιχειρηματίας χρησιμοποιούσε για λόγους διαφημιστικούς την ελληνική σημαία! 

Το γεγονός από μόνο του συγκλονίζει. Ακόμη και να δεχτούμε ως πραγματικό περιστατικό τις αυθαίρετες παρεμβάσεις  του επιχειρηματία, δεν νομίζουμε ότι δικαιολογείται η υποστολή της ελληνικής σημαίας και η απόθεσή της σε τραπεζοκαθίσματα! Ειδικά στο μικρό ακριτικό νησί των Οθωνών, η ελληνική σημαία όπου υπάρχει, ακόμη και αν στηρίζεται σε τσιμεντένιες αυθαίρετες βάσεις ή υψώνεται για… διαφημιστικούς σκοπούς πρέπει να φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού. Και προπαντός να μην υποστέλλεται! 
Το επεισόδιο που έλαβε χώρα στους Οθωνούς, σε πολλούς ξυπνάει μνήμες από τα Ίμια, τότε που ο Πάγκαλος όχι μόνο δεν ντράπηκε να αποσύρει τη σημαία μας από τη βραχονησίδα αλλά και βρήκε ως γελοία δικαιολογία ότι την… πήρε ο άνεμος!

Όσα πάντως διαδραματίστηκαν στους Οθωνούς είναι πολύ σοβαρά και οι εμπλεκόμενοι, ο αντιδήμαρχος Οθωνών, ο Πρόεδρος δημοτικού Συμβουλίου Κερκύρας και ο τοπικός επιχειρηματίας αλληλομηνύθηκαν και κρατήθηκαν για πολλές ώρες στο αυτόφωρο! Η υπόθεση έχει πλέον πάρει την νομική της οδό.

Η «Ελεύθερη Ώρα»  σας μεταφέρει τα περιστατικά που εξελίχθηκαν,  έχοντας τις μαρτυρίες των σημαντικότερων πρωταγωνιστών του επεισοδίου: τον τοπικό επιχειρηματία Χαράλαμπο Λύκα και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οθωνών κ. Κασίμη.    
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ: «ΞΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ. ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ»
Λύκας (επιχειρηματίας): Ο Αντιδήμαρχος με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου έκαναν τη δουλειά. Έχω ένα ταβερνάκι και απέναντι από το μαγαζί μου έχω βάλει 4-5 τραπεζοκαθίσματα. Εκεί έχω βάλει ένα άλμπουρο μιας βάρκας η οποία είναι δική μου, δεν την χρησιμοποιώ και την έχω βάλει στο σημείο ως διακοσμητικό στοιχείο και πάνω στο άλμπουρο έχω βάλει την ελληνική σημαία και μερικές ακόμη ναυτικές-εορταστικές σημαίες. Εμμονή της δημοτικής διοίκησης ήταν από πέρσι να πάρω το άλμπουρο με τη σημαία. Αυτό που δεν πραγματοποίησαν πέρσι το έκαναν φέτος με την παρουσία του Αντιδημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Ήρθαν οι δυο του και ξήλωσαν το άλμπουρο από τη βάση του, κατέβασαν την ελληνική σημαία και την πέταξαν πάνω στα τραπέζια. Αυτό έγινε την ώρα που δεν ήμουν στο μαγαζί μου, γιατί εάν ήμουν δεν θα τολμούσαν να έρθουν. Ήρθαν και κατέβασαν τη σημαία σαν τους κλέφτες. Με ειδοποίησαν κάποιοι φίλοι ότι «κατεβάζουν τη σημαία, έλα γρήγορα» αλλά όταν ήρθα ήταν ήδη αργά.  Είχαν κι έναν Αλβανό ο οποίος τους βοηθούσε και υποτίθεται ότι καθάρισε το σημείο μετατοπίζοντας τη βάση.

Σας ξήλωσαν και τα τραπέζια;

Λύκας (επιχειρηματίας): Όχι, όχι. Δεν πείραξαν τίποτε άλλο. Μόνο το άλμπουρο και την ελληνική σημαία!

Σας οδήγησαν στο αυτόφωρο;

Λύκας (επιχειρηματίας): Οδηγηθήκαμε όλοι στο αυτόφωρο. Οι εκπρόσωποι του Δήμου για προσβολή σημαίας κι εγώ, γιατί όπως λέει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, τον έθιξα! Μάλιστα μήνυσε όλους τους μάρτυρες του επεισοδίου και ζητάει και αποζημίωση 50.000 ευρώ!

Γιατί  λέτε ότι έγιναν όλα αυτά κύριε Λύκα;

Λύκας (επιχειρηματίας):  Αυτοί θεωρήσανε ότι η σημαία ήτανε κράχτης και γι’ αυτό δεν έπρεπε να υπάρχει! Έφερνε κόσμο η ελληνική σημαία και γι’ αυτό, σύμφωνα με αυτούς, έπρεπε να κατέβει από το μαγαζί μου! Κάποια άλλα μαγαζιά έχουν Ιταλικές σημαίες, γι’ αυτές δεν είπαν τίποτε. Οι άνθρωποι αυτοί εξυπηρετούν κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ποια είναι αυτά; Για πείτε μου.

Λύκας (επιχειρηματίας): Έχει μπει μια νομική διαδικασία τι να σας πω τώρα; Έχει σχέσεις με κάποιον Αλβανό και τον  υποστηρίζουνε, δεν θα ήθελα να πω περισσότερα…

Μήπως δεν είστε ντόπιος;

Λύκας (επιχειρηματίας): Είμαι γεννημένος στη Νέα Αγχίαλο Βόλου και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στους Οθωνούς 27 ολόκληρα χρόνια. Αυτούς τους ανθρώπους όμως, ζήτημα είναι αν τους έχω δει εδώ 27 μέρες! Αλλά δυστυχώς, οι άνθρωποι αυτοί καθορίζουν την τύχη τη δική μου και την τύχη του νησιού.

Λένε ότι έχετε αυθαίρετο τον επαγγελματικό σας χώρο, χωρίς να έχετε πάρει άδεια λειτουργίας.

Λύκας (επιχειρηματίας): Εγώ ακολουθώ τη νόμιμη διαδικασία και οδό.  Σκοπίμως όμως δεν μου δίνουν άδεια. Πηγαίνω να πάρω άδεια και μου λένε ότι «αντιδρούν οι τοπικοί παράγοντες»! Εγώ λειτουργώ νόμιμα και με ταμειακή μηχανή εδώ και 5 χρόνια. Είχα άδεια οβελιστηρίου αλλά επειδή ζω στη «ζούγκλα» και δεν πρόκειται να λιώσω ποτέ, σας πληροφορώ ότι προσπαθώ να είμαι νόμιμος παραπάνω κι από το κανονικό. Και όμως, με κρατάνε σκόπιμα στην παρανομία.

Επειδή σας θεωρούν ξένο;

Λύκας (επιχειρηματίας): Ακριβώς! Το μαγαζί μου έχει τις καλύτερες κριτικές σε παγκόσμια κλίμακα. Η Corriere della Sera, η La Repubblica, η La Stampa, έχουν γράψει τις καλύτερες κριτικές Η La Repubbilca μάλιστα έχει γράψει ότι αν πάτε στα Διαπόντια πρέπει οπωσδήποτε να περάσετε από το «Νόστιμον Ήμαρ». Η Corriere Della Sera έχει βάλει μισή σελίδα φωτογραφία το μαγαζί μου. Αυτοί δεν είναι ηλίθιοι ώστε να συστήνουν στους εκατομμύρια αναγνώστες τους να έρθουν σε ένα… «παράνομο» μαγαζί! Και αυτοί εδώ δεν μου δίνουν άδεια για 4 τραπέζια! Δεν θέλουν να ζήσω; Και γι’ αυτό τον λόγο φτάνουν μέχρι του σημείου να κατεβάσουν την ελληνική σημαία; Στο ακριτικότερο νησί της Ελλάδος που πρέπει να υπάρχει μόνιμα υψωμένη η ελληνική σημαία, έφτασαν στο σημείο να την κατεβάσουν για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους μικροκομματικούς σκοπούς!

Αρκεί να σας πω ότι το υπόλοιπο κομμάτι της παραλίας είναι σεληνιακό τοπίο. Για να κατέβεις στην παραλία θέλεις άρβυλα κομάντος από τα καρφιά και τα γυαλιά. Κι όμως, αντί να χαρούν που υπάρχει υψωμένη η ελληνική σημαία, την κατέβασαν χωρίς ντροπή! Το νησί έχει χίλια δυο προβλήματα. Δεν έχει συγκοινωνία, δεν έχει λιμάνι, είναι εγκαταλειμμένο και αντί ν’ ασχοληθούν με τα σοβαρά προβλήματα, ήρθαν για να κατεβάσουν την ελληνική σημαία! Το μισό νησί τους έκραξε για την απαράδεκτη πράξη τους. Πρέπει δε να σας πω ότι μέχρι κι ένας δικός τους άνθρωπος που αρχικά επιθυμούσε να μηνυθώ, τελικά ήρθε με το μέρος μου ως μάρτυρας. Κι έφτασαν στο σημείο να διαπληκτιστούν έξω από το αστυνομικό τμήμα επειδή μόνο και μόνο είδε το άδικο και με υποστήριξε.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κασίμης που ήρθε και κατέβασε τη σημαία είναι ένας ρεβανσιστής. 

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΘΩΝΩΝ: «ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΥΨΩΣΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ»!
Ο Αντιδήμαρχος Οθωνών κ. Κασίμης, όπως θα προσέξετε επιρρίπτει ευθύνες και στον τοπικό αστυνομικό διοικητή, ο οποίος όπως λέει ενώ αρχικά τους υπέδειξε τι να κάνουν τελικά πήρε το μέρος του επαγγελματία.

Κασίμης (Αντιδήμαρχος Οθωνών): Δεν υπήρξε καμία προσβολή εθνικού συμβόλου. Μήνυση γι’ αυτό το θέμα μπορεί να έγινε, άλλωστε στην Ελλάδα βρισκόμαστε και ο καθένας μπορεί να κάνει μήνυση για οτιδήποτε θέλει. Ο πλέον παράνομος επαγγελματίας της περιοχής έκανε σενάρια ότι κατεβάσαμε την ελληνική σημαία, πράγμα το οποίο δεν συνέβη.

Τι ακριβώς, έγινε δηλαδή; Δεν υπήρχε η ελληνική σημαία στο σημείο;

Αντιδήμαρχος: Ήταν ένας αχταρμάς σημαιών που διαφήμιζαν το μαγαζί του. Η ελληνική σημαία είχε πράγματι αναρτηθεί μεταξύ των άλλων σημαιών, αλλά για εμπορεύσιμους λόγους, για να διαχειρίζεται το μαγαζί του.  Εμείς βγάλαμε τη σημαία και την τοποθετήσαμε πάνω στα τραπεζοκαθίσματά του κατόπιν και της εισήγησης του αστυνομικού διοικητή ο οποίος ήταν εκεί και μας είπε «κατεβάστε τη προσεκτικά», για να μπορέσουμε να κάνουμε μια διάσωση της παραλίας. 


Είχε καταλάβει δηλαδή το χώρο της παραλίας;

Αντιδήμαρχος: Ο συγκεκριμένος έχει καταλάβει παράνομα το χώρο της παραλίας, τού έχουν γίνει μηνύσεις από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, δεν έχει άδεια λειτουργίας του καταστήματός του και δεν ξέρω πώς χρησιμοποιεί την ταμειακή του μηχανή. Λειτουργεί με αυτό τον τρόπο εδώ και 15 χρόνια,  δεν αποδίδει κανένα φόρο στο Δήμο και συνεχώς δουλεύει με προέγκριση εσκεμμένα, γιατί δεν μπορεί να του δοθεί η άδεια την οποία ζητάει.  Χρησιμοποιώντας το ακριτικό αυτό σημείο των Οθωνών, αγκαλιάζει την ελληνική σημαία και λέει ότι είναι ακρίτας. Αλλά οι ακρίτες δεν έχουν μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις προς το κράτος.

Τι αυθαιρεσίες έχει κάνει ο κ. Λύκας και δεν του δίνατε άδεια;

Αντιδήμαρχος: Φτάνει στο σημείο να θέλει να λειτουργήσει ταβέρνα μόνο με 15 τετραγωνικά την ώρα που χρειάζεται 20 τ.μ. κουζίνα. Έχει επεκτείνει με 80 τ.μ. μια ξυλοκατασκευή όπου έχει βάλει τραπεζοκαθίσματα και  προς τον αιγιαλό έχει βάλει τσιμεντένιες βάσεις 200-250 κιλών όπου είχε αναρτήσει το άλμπουρο και τις σημαίες.

Είχε μπαζώσει δηλαδή την παραλία;

Αντιδήμαρχος: Έχει μπαζώσει την παραλία κι έχει βάλει αυθαίρετο ξυλοδιάδρομο προς την παραλία. Η Κτηματική Υπηρεσία τον είχε ειδοποιήσει από τις 7 Ιουλίου ν’ αποσύρει την κατασκευή. Την προηγούμενη της αφαίρεσης όλων των αυθαιρέτων παρεμβάσεων, επισκεφτήκαμε τον κ. Λύκα για να τον ειδοποιήσουμε να τις αφαιρέσει αλλά μας απείλησε λέγοντας ότι αν περάσουμε από κει θα …μας κόψει τα πόδια και μας εξύβρισε, με συνέπεια να γίνει μήνυση εναντίον του.   

Πείτε μας πώς έγινε η αφαίρεση της σημαίας;

Αντιδήμαρχος: Βρεθήκαμε στο σημείο από τις 8.00 το πρωί και περιμέναμε περίπου έως τις 11.00 τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, τον οποίο όπως σας είπα είχαμε ειδοποιήσει από την προηγούμενη μέρα.  Είχα παρακαλέσει και τον τοπικό αστυνομικό διοικητή να είναι παρών για να αφαιρέσουμε τον αχταρμά με τις σημαίες και τις αυθαίρετες βάσεις, ώστε να μην μπορεί να μη τίποτε ο ιδιοκτήτης. Ο αστυνομικός διοικητής δεν ήρθε αλλά μας είπε να αφήσουμε προσεκτικά την ελληνική σημαία πάνω στα τραπέζια. Έτσι και κάναμε. Μόλις όμως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας μας έκανε μήνυση για προσβολή εθνικού συμβόλου,  ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος την δέχτηκε!  Δεχτήκαμε μήνυση για κάτι που μας είχε προτρέψει ο ίδιος ο αστυνομικός να κάνουμε! Και όχι μόνον αυτό: μετά από 2 μέρες επέτρεψε στον ίδιο επαγγελματία να τα τοποθετήσει όλα όπως ήταν πριν. 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ: «ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΤΙΠΟΤΕ. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΟΔΟ»
Ο τοπικός αστυνομικός διοικητής, δεν δέχτηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση. Περιορίστηκε απλά να πει ότι η υπόθεση έχει πλέον πάρει την νομική της οδό και μας παρέπεμψε στο γραφείο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κερκύρας όπου κι εκεί μας είπαν τα ίδια.

 
"Ελεύθερη Ώρα-Νέοι Άνθρωποι"

ΑΠΙΘΑΝΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΕΝΤΟΜΟ ΠΝΙΓΕΙ ΨΑΡΙ!!!



 Αν και τα έντομα βρίσκονται πολύ χαμηλά στην τροφική αλυσίδα, υπάρχουν μερικά που κάνουν την ανατροπή και τρέφονται με μεγαλύτερα ζώα, όπως ψάρια ή αμφίβια.

Μάλιστα επιστήμονες βιντεοσκόπησαν ένα ύπουλο έντομο, φοβερό θηρευτή του νερού, που στήνει ενέδρα σε ένα ψαράκι και το τρώει από μέσα προς τα έξω.

Ο θηρευτής, με την επιστημονική ονομασία Lethocerus patruelis, είναι το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο στην Ευρώπη με μήκος οκτώ εκατοστά στα ενήλικα άτομα. Εντοπίζεται κυρίως στη Βαλκανική Χερσόνησο και περιοχές της Μέσης Ανατολής.

Ανήκει στην οικογένεια των Belostomatidae, η οποία περιλαμβάνει έντομα με πολύ ισχυρό και επίπονο δάγκωμα, που ωστόσο δεν θεωρείται επικίνδυνο για τους ανθρώπους.

Ο υδρόβιος θηρευτής είναι αρκετά μεγάλος για να καταβροχθίσει μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και αμφίβια, ενώ υπάρχουν ακόμα και αναφορές για έντομα που έφαγαν χελώνες και φίδια.

Όταν επιτεθεί το έντομο εισάγει καυστικό πεπτικό σάλιο στο θύμα, λιώνοντας τα εσωτερικά του όργανα πριν τα ρουφήξει.

Οι επιστήμονες βιντεοσκόπησαν το Lethocerus patruelis στο πλαίσιο έρευνας για το αναπαραγωγικό σύστημα του είδους. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό ZooKeys.


thessbomb.blogspot


"ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΞΥΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ"



 

Η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ» στο παρακάτω άρθρο αναλύει τα αίτια της υποβάθμισης της καθαριότητας. Παράλληλα μέσα από τις γραμμές του κειμένου παρουσιάζονται οι ενδεδειγμένες λύσεις όπως: ενοποίηση των δυο υπηρεσιών καθαριότητας του Παπάγου και του Χολαργού, υιοθέτηση διαφορετικής στρατηγικής και εισαγωγή νέας τεχνολογίας που θα ελαχιστοποιεί τον όγκο των υπολειμμάτων, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των δημοτών, διαφορετικό μοντέλο διοίκησης που θα εστιάζεται στην συνεργασία και στον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ Διοίκησης και εργαζομένων και όχι στην επιβολή, στην αυταρχικότητα και στην σύγκρουση.
(To άρθρο αναδημοσιεέται και στο ιστολόγιο: http://dimotikianagennisiph.blogspot.gr/)»


"Η καθαριότητα στον Δήμο μας υπολείπεται σημαντικά. Τα παράπονα των κατοίκων και των δύο κοινοτήτων αποκαλύπτουν την σοβαρότητα του προβλήματος. Ειδικά στον Χολαργό η καθαριότητα τα τελευταία δυόμισι χρόνια της Δημαρχίας Ξύδη είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών:
-          Οδοκαθαριστές ελάχιστοι ή ανύπαρκτοι.
-          Ογκώδη ξύλινα ή μεταλλικά αντικείμενα, κλαδιά και φύλλα παραμένουν αμετακίνητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις για πάνω από είκοσι ημέρες.
-          Διαφημιστικά πανό δεσπόζουν στις κολώνες και στα κάγκελα για τριάντα ημέρες και πλέον.
-          Κάδοι άπλυτοι εδώ και περισσότερο από δέκα μήνες προκαλούν με την δυσοσμία τους αποπνικτική ατμόσφαιρα.
-          Κοινόχρηστοι χώροι, πλατείες, πάρκα και οι περισσότεροι δρόμοι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.
-          Αρουραίοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους τελευταία μεταξύ των κάδων και των υπονόμων.
Τίθεται λοιπόν θέμα δημόσιας υγιεινής.

Πριν από τον Γενάρη του 2011 στον Χολαργό, η αποκομιδή γινόταν ανελλιπώς έξι φορές την εβδομάδα, τα κλαδιά και τα ογκώδη απομακρύνονταν εντός 48 ωρών, τα πανό την επομένη της καθορισμένης εκδήλωσης, ενώ οι κάδοι των απορριμμάτων πλένονταν τουλάχιστον δύο φορές το μήνα.

Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση επικαλείται ως δικαιολογία την έλλειψη προσωπικού.  Όντως, ως ένα βαθμό, η έλλειψη προσωπικού συμβάλλει στην διαμόρφωση αυτής της ζοφερής πραγματικότητας. Η βασική όμως αιτία είναι ο συνδυασμός αδιαφορίας, αδυναμίας αντίληψης της πραγματικότητας και διαχειριστικής ανεπάρκειας.

Και εξηγούμαστε:
Η απάντηση στον ισχυρισμό περί ελλείψεως προσωπικού παρουσιάζεται με σαφήνεια σε πρόσφατο άρθρο του τ. Αντιδημάρχου Καθαριότητας του τ. Δήμου Χολαργού κ. Αυγουρόπουλου (http://myxolargos.gr/eidiseis/9872-avgouropoulos-grafete-ti-misi-alitheia-ka-antidimarxe). Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα:
-          Γιατί τον Δεκέμβριο του 2012 η Διοίκηση στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό  δεν προϋπολόγισε την πρόσληψη συμβασιούχων για την καθαριότητα;
-          Γιατί ο Δήμαρχος αποφάσισε μονομερώς να  ακυρώσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26/3/2013 για πρόσληψη 30 ατόμων 8μηνης διάρκειας για την καθαριότητα (απόφαση που ενέκρινε στις 29/3/2013 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και η αρμόδια εξ Υπουργών Επιτροπή) και να μειώσει τον αριθμό των προσλήψεων από 30 σε 14 με αποτέλεσμα την υποχρεωτική επαναφορά του θέματος για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 27/6/2013 που είχε σαν συνέπεια την καθυστέρηση της πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας για τουλάχιστον έξι μήνες;
-          Αναφέρει η Διοίκηση την έλλειψη του εξειδικευμένου οδηγού για το πλυντήριο των κάδων που σκοτώθηκε στις αρχές του 2013 ως αιτία για την μη λειτουργία του συγκεκριμένου οχήματος. Γιατί όμως το πλυντήριο των κάδων λειτούργησε μόνο δύο φορές το 2012, παρόλο που ο εν λόγω υπάλληλος εργαζόταν κανονικά, όταν μάλιστα στο παρελθόν λειτουργούσε δύο φορές τον μήνα; Είναι γεγονός ότι ο θάνατος του εξειδικευμένου οδηγού του μηχανήματος πλύσης των κάδων δημιούργησε δισεπίλυτα όχι όμως και ανυπέρβλητα προβλήματα. Υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι δύο εξειδικευμένοι οδηγοί που με οργάνωση και ευελιξία της Διοίκησης θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έστω και μερική αντιμετώπιση του προβλήματος.  

Η αδυναμία της Διοίκησης να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες του υπάρχοντος προσωπικού και της υποδομής του ενιαίου Δήμου είναι μία από τις βασικές αιτίες της αποτυχίας της Διοίκησης στον τομέα της καθαριότητας. Όλοι θυμόμαστε τους πρώτους μήνες της τωρινής Διοίκησης που βουνά σκουπιδιών έπνιγαν τον Χολαργό εξαιτίας της ακινητοποίησης των απορριμματοφόρων του Χολαργού, γιατί δεν μπορούσε – υποτίθεται - να εκδοθεί ένταλμα πληρωμής των ασφαλίστρων πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού του ενιαίου Δήμου. Ξεπερνούμε το γεγονός ότι οι περισσότεροι Δήμοι αντιμετώπισαν άμεσα τέτοιου είδους κωλύματα που δημιούργησε η εφαρμογή του νόμου Καλλικράτη σχετικά με την ενοποίηση των Δήμων. Αναπάντητο όμως συνεχίζει να παραμένει το ερώτημα: αφού τα απορριμματοφόρα του Παπάγου ήταν ασφαλισμένα και λειτουργούσαν κανονικά, γιατί δεν επιχείρησαν και στον Χολαργό έστω και αποσπασματικά να περιορίσουν το τεράστιο πρόβλημα καθαριότητας που δημιουργήθηκε τότε;
               
Αποτελεί στρατηγική επιλογή του Δημάρχου ο διαχωρισμός των υπηρεσιών της καθαριότητας στις δύο κοινότητες του δήμου μας.  Πολλά όμως από τα προβλήματα της καθαριότητας θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα, αν είχε προχωρήσει η ενοποίηση των δυο υπηρεσιών καθαριότητας του Παπάγου και του Χολαργού, ώστε να υπάρχει εξοικονόμηση πόρων και ορθολογικότερη κατανομή του προσωπικού.

 Η διαχείριση κρίσεων που δημιουργούν τυχαία γεγονότα σε τομείς όπως η καθαριότητα, όπως ο αδόκητος θάνατος ενός υπαλλήλου του Δήμου μας ή η γενικότερη έλλειψη προσωπικού, υπαγορεύει ασφαλώς και την υπέρβαση από την πλευρά των εργαζομένων. Αυτή όμως η υπέρβαση για να επιτευχθεί, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι έχουν δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα λόγω της κρίσης, οφείλει να εδράζεται στον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ Διοίκησης και εργαζομένων, στο πνεύμα συνεργασίας και γιατί όχι συναδελφικότητας για την εκπλήρωση του κοινού σκοπού. Ο Δήμαρχος, δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις, ακολούθησε τον δρόμο της επιβολής, της ισχύος, της αυταρχικότητας, και σε ορισμένες άλλες, της σύγκρουσης.

Είναι φανερό ότι η καθαριότητα δεν αποτελεί προτεραιότητα για τη σημερινή Διοίκηση. Αυτό προκύπτει και από την αμέλεια που την χαρακτηρίζει στην συντήρηση του εξοπλισμού καθαριότητας. Είναι γνωστό ότι η συντήρηση του εξοπλισμού της καθαριότητας αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα για την εξασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών στον τομέα αυτό. Όμως, ο εξοπλισμός της καθαριότητας δεν έχει συντηρηθεί καθόλου τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Συγκεκριμένα: κάδοι παραμένουν είτε με κατεστραμμένο τον μηχανισμό ανύψωσης του καλύμματος, είτε χωρίς κάλυμμα, εκτεθειμένοι σε γάτες, έντομα ή και τρωκτικά. Έτσι, οι κάτοικοι δεν διευκολύνονται, και ορισμένοι απ'  αυτούς αφήνουν τα σκουπίδια γύρω από τους κάδους, επιδεινώνοντας το πρόβλημα της δυσοσμίας.

Πιστεύουμε ότι η καθαριότητα στον Δήμο σχετίζεται ουσιαστικά με μια ευρύτερη αντίληψη για την διαχείριση των απορριμμάτων. Όσο καλή διάθεση να έχει η οποιαδήποτε Διοίκηση και οι εργαζόμενοι, η ποιότητα καθαριότητας μπορεί να βελτιωθεί και το κόστος να μειωθεί μόνο με την υιοθέτηση διαφορετικής στρατηγικής και την εισαγωγή νέας τεχνολογίας που θα ελαχιστοποιεί τον όγκο των υπολειμμάτων. Λίγα έχει κάνει η σημερινή διοίκηση για την προώθηση της επαναχρησιμοποίησης όλων των συσκευασιών, της κομποστοποίησης και της ανακύκλωσης στην πηγή (ιδανικά με διαλογή των απορριμμάτων σε τέσσερεις και όχι σε δύο διαφορετικούς κάδους). Επιπλέον, προϋπόθεση για την βελτίωση της καθαριότητας αποτελεί η ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Ελάχιστα έχει επενδύσει η σημερινή διοίκηση στην ουσιαστική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών. Φαίνεται πως ο Δήμαρχος έχει άλλες προτεραιότητες…
               
Δεν αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις και τις μεμονωμένες φιλότιμες ενέργειες στελεχών της διοίκησης για την βελτίωση της καθαριότητας. Όμως  η καθυστέρηση των έξι μηνών στην πρόσληψη προσωπικού οφείλεται στις παλινωδίες του Δημάρχου και στην  αδυναμία των συνεργατών του να τον κατευθύνουν στις ενδεδειγμένες επιλογές. Είναι προφανές ότι την βασική ευθύνη για τα κακώς κείμενα της τωρινής Διοίκησης φέρει ο ίδιος ο Δήμαρχος, δεν στερούνται όμως ευθύνης και όλοι όσοι στηρίζουν τις επιλογές του.

Στην δύσκολη οικονομική και γενικότερα κοινωνική κατάσταση που βιώνουμε, για να προχωρήσει ο Δήμος μας μπροστά, χρειάζεται Δήμαρχο που θα περπατήσει σε κάθε γωνιά του Δήμου και θα αφουγκράζεται τα προβλήματα των πολιτών της κάθε γειτονιάς, ενώ ταυτόχρονα θα συζητά, θα υποστηρίζει και θα ενισχύει τους δημοτικούς υπαλλήλους. Έτσι, δημότες και εργαζόμενοι θα βρεθούν παραστάτες και αρωγοί στην κοινή προσπάθεια για ένα Δήμο καθαρό και πολιτισμένο".