Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΤΙΓΚΑΣ: "ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΝΕΙΕΑΣ. ΟΜΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ;"!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Δελτίο Tύπου 8
22 Φεβ. 2017

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

Παιδιών (ΚΔΑΠ) όλη Μέρα

Για ουσιαστική στήριξη της οικογένειας

Όμως ο Δήμος έχει Όραμα;

Μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, μια αποτελεσματική...

Δημοτική Αρχή, μια Δημοτική Αρχή που ενδιαφέρεται ειλικρινά και ουσιαστικά για τους δημότες της, θα πρέπει να μπορεί να παρεμβαίνει σε καίρια ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ένας από τους τομείς τέτοιων δράσεων είναι η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Ιδιαίτερα σημαντική είναι η δράση αυτή όταν γίνεται ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. Πρόκειται για μια δράση συμπληρωματική της σχολικής λειτουργίας, με επέκταση του ωραρίου και εισαγωγή νέων δραστηριοτήτων. Πιο συγκεκριμένα το ΚΔΑΠ λειτουργεί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων από το μεσημέρι έως το βράδυ, ενώ το καλοκαίρι από το πρωί έως αργά το βράδυ. Στο Δήμο μας λειτουργεί ΚΔΑΠ από τα μέσα Ιουνίου έως το τέλος Ιουλίου.
Έτσι δίνεται, η δυνατότητα στα παιδιά, να ενισχύσουν δημιουργικά το απόγευμά τους, αλλά και στις ωφελούμενες μητέρες να είναι σίγουρες ότι τα παιδιά τους αποκτούν πρόσθετες δεξιότητες σε ασφαλή χώρο. Το τρίτο όφελος, είναι η αύξηση των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και η μείωση της ανεργίας.
Σκοπός της λειτουργίας των ΚΔΑΠ με αυτό το ωράριο, είναι η «δημιουργική απασχόληση παιδιών, για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων, καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων».
Επομένως, οι μαθητές ηλικίας 5 – 12 ετών που φοιτούν στα ΚΔΑΠ, μπορούν να απασχοληθούν σε σειρά δραστηριοτήτων, οι οποίες σχεδιάζονται και υλοποιούνται από το Δήμο. Για παράδειγμα, υπάρχουν παιδαγωγικές ενασχολήσεις με επίβλεψη για την πρόοδο στο σχολείο, θεατρικό παιχνίδι, αλλά και «άνοιγμα» σε δραστηριότητες μουσικές και αθλητικές. Οι μουσικές αφορούν σε εκμάθηση κάποιων οργάνων, ενώ οι αθλητικές σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ κλπ.
Το κόστος λειτουργίας είναι μηδενικό, για τις μητέρες που επιλέχθηκαν μέσα από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής Ζωής». Υπάρχουν όμως και παιδιά, οι γονείς των οποίων δεν επελέγησαν ή δεν υπέβαλλαν αίτηση, αλλά διάλεξαν να πληρώσουν, ένα ποσό που είναι πάρα πολύ μικρό. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι σε άλλους Δήμους το ποσό αυτό είναι της τάξεως των 13 - 20 Ευρώ  το μήνα.
         Ο Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της παράταξης και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης επισημαίνουν τη σημασία της λειτουργίας του ΚΔΑΠ όλο το χρόνο που θα  έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των οικογενειών, τη βελτίωση των δεξιοτήτων των μαθητών και την αύξηση της απασχόλησης.
Κύριε Δήμαρχε,
Θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι η Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου σήμερα είναι πολύ λίγη και δεν εξαντλείται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στη Δημοτική Ιματιοθήκη. Χρειάζονται και άλλες πραγματικά πρωτοπόρες Κοινωνικές Δομές, όπως το Κοινωνικό Εστιατόριο, ο Ξενώνας Αστέγων, τα δωρεάν γεύματα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και η δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
Μην εφησυχάζετε, αποφασίστε να δημιουργήσετε δράσεις, για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας και προωθήστε:  
«Μια  ανοιχτή κοινωνία  αλληλεγγύης
προς όφελος της ανήμπορης κοινωνίας».

Δέσμευσή μας
Θα το κάνουμε πραγματικότητα εμείς εάν δεν θελήσετε να το
κάνετε εσείς ως παρούσα Δημοτική Αρχή.

Ο Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας
Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας


Τα μέλη Δ.Σ. Νομικών Προσώπων
ΔΟΚΜΕΠΑ                         : Λουκάς Ρίζος
ΔΟΠΑΠ                              : Ελένη Ευαγγελοπούλου

Α΄θμια Σχολική Επιτροπή : Αναστάσιος Φούντας
Β΄θμια Σχολική Επιτροπή : Ελευθέριος Πέππας


12 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα Στρατηγέ είναι η πουλημένη αριστερά και τσ σκουπίδια της . Αυτό πρέπει να το χωνέψεις καλλά . Πρέπει να ξεβρωμίσει ο τόπος από τους παρείσακτους του ΣΥΡΙΖΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε κολλημένο φασιστόμουτρο τι σχέση έχει η ανάρτηση του Τίγκα με τον Σύριζα ? Ουστ από δω γουρούνι νεοναζί. Θα λυσάξεις στην πείνα από τους φόρους και καλά να πάθεις φασιστρόνι του κερατά .

      Διαγραφή
  2. Η αριστερά τί σχέση έχει με τις κοινωνικές δομές του δήμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ματιά αν είχαν ρίξει στο πρόγραμμα "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωή" θα είχαν ήδη ανοίξει ΚΔΑΠ από το 2015 για όλο το χρόνο.Αν είχαν ανοίξει το ΚΑΠΗ σε όλους τους δημότες ή είχαν ασχοληθεί με προγράμματα συμβουλευτικής και προληπτικής ιατρικής για παππούδες και εγγόνια θα είχε γίνει ένα μεγάλο βήμα.Δυστυχώς το μοντέλο κοινωνικής πολιτικής έχει μείνει στην προηγούμενη δεκαετία με στόχο την ψηφοθηρία και όχι την εξυπηρέτηση του δημότη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε βρωμιάρη σκατοφασίστα συριζαίε άντε πηδήξου εσύ και οι κλεφταράδες του ΣΦΥΡΙΖΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρωμοφασιστρόνι του χρόνου το εντεράκι σου θα στεγνώσει από την πείνα. Δεν θα έχεις ούτε σκατό για να το κάνεις παξιμάδι να το φας. Μου ήθελες καγιέν και διακοποδάνεια ; παρε τα τρία μου τώρα και κάτσε πάνω στο μακρύτερο. Καλά σας κάνει ο σύντροφος Αλέξης και σας πίνει το αίμα στους φόρους . Σάλιο δεν θα σου μείνει απόβρασμα της κωλοδεξιάς. Ουστ φασιστόμουτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ ρε μπούλη αναρχομαλάκα έχεις λεφτά για πες μας να σε κσμαρώσουμε ; Και που τα βρήκες ρε λεχρίτη φλώρε συριζαίε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαι βολεμένος στο Δημόσιο και γαμάω κάτι φτωχομπινέδες κορόιδα σαν και σένα. Πλήρωνε φόρους μέχρι να ψοφήσεις φασιστόμουτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΡΕ ΒΛΑΚΑ ; ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΟΤΑΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΕΞΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΟΥΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ . ΧΙΛΙΣΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΙΔΙΩΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥΣ . Ο ΑΠΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΚΡΥΒΟΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΟΥ . ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα νοσοκομεία πάντα ήταν κωλοχανία φιλαράκι δεν έγιναν τώρα . Ο τύπος είναι φασιστόμουτρο αό τον τρόπο που μιλάει και συ βέβαια τον υποστηρίζεις άρα το ίδιο κουμάσι είσαι και συ. Οι φόροι ειναι αναγκαίοι για να ξεπληρωθούν τα σπίτια στη Μύκο ο που πήρατε και τα Καγιέν που οδηγούσατε πουλώντας μούρη με ξένα λεφτά. Τι νόμιζες οτι οι Γερμανοί θα στα χάριζαν λες και στα χρωστούσαν ; μας κατάλαβαν τι λαμόγια είμαστε οι Ελληνες και πόσο σκατόρατσα είμαστε. Κάποτε θα ερχόταν ο λογαριασμός. Τώρα ήρθε οπότε πλήρωνε και συ όπως και όλοι οι άλλοι που πιστέψατε οτι ο σύντροφος Αλέξης θα έσκιζε τα μνημόνια. Τόσο ζώα και τόσο κορόιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι σαχλαμάρες και αηδίες είναι αυτά που λες . Που είναι τα καγιέν και η Μύκονος . Δεν μπορείς να βρίζεις τον καθένα που διαφωνεί μαζί σου . Σου αρέσει να πληρώνουν οι άλλοι ; Κανείς δεν πρέπει να βρίζει . Ο Νόμος της Ζούγκλας έχει επικρατήσει παντού . Ο Τίγκας είναι στέλεχος της ΝΔ είναι Δεξιός και φίλος του Μητσοτάκη . Και αυτός φασίστας είναι . Επιχειρήματα δεν έχεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ότι μαλακία θές να διαβάσεις μόνο εδώ μέσα !! Ο κάθε βλαμένος ξεμπαζώνει στο μπλόγκ του Βραχιολίδη. Κόψε τα σχόλια για να έχει κάποιο επίπεδο το μπλόγκ σου. Έχει καταντήσει σκουπίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή