OPTOCENTER

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΒΑΣΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ!!!

Η Τουρκία ζητά από το ΝΑΤΟ την ολοκλήρωση της αποστολής της ναυτικής δύναμης στο Αιγαίο πέλαγος η οποία αφορά την διακοπή των....


μεταναστευτικών ροών, για να της μείνει το πεδίο «ελεύθερο» για να πραγματοποιήσει τα σχέδια της εναντίον ελληνικής μικρονήσου ή βραχονησίδας όπως δείχνει η έως τώρα στάση της στα Ίμια.Αυτό επανάλαβε ο Τούρκος υπουργός άμυνας Φικρί Ισίκ στην συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος  εξέφρασε την άποψη ότι το ΝΑΤΟ έχει συμβάλει ελάχιστα στην πρόληψη στο θέμα αυτό , τονίζοντας ότι η χώρα του κάνει όλη την «βρώμικη δουλειά».

Το ζήτημα πλέον είναι ότι ο  Ερντογάν είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει τα σχέδια του στο Αιγαίο πάση θυσία,  για αυτό και θα κινηθεί  προς αυτήν την κατεύθυνση με όλες τις δυνάμεις το επόμενο διάστημα.

Ο Φικρί Ισίκ  εξέφρασε αυτές τις απαιτήσεις, βασιζόμενος σε  έγγραφα του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία, παρά την επιμονή της Γερμανίας και της Αγγλίας είχε δηλώσει ότι η «προσέγγιση» αυτή της συμμαχίας δεν είναι εποικοδομητική.

Η Άγκυρα ζητά να περατωθεί η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο Πέλαγος…εδώ και τώρα.

Η καταπολέμηση της παράνομης διέλευσης των μεταναστών  που ανέλαβε η ναυτική δύναμη της συμμαχίας δεν έχει συμβάλει τα αναμενόμενα, ενώ οι Τούρκοι επιτελείς και αξιωματούχοι της κυβέρνησης δεν επιθυμούν οποιαδήποτε αποστολή ξένης ναυτικής δύναμης  στα χωρικά ύδατα της χώρας .

«Η αποστολή τούτη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχει εκπληρώσει τους στόχους της. Δεν συντρέχει κανένας λόγος για να την παρατείνουμε χρονικά»,τόνισε ο Ισίκ, μετά τη διήμερη σύνοδο (Τετάρτη-Πέμπτη) των ομολόγων του της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

«Ούτως, ή άλλως, είναι η Τουρκία εκείνη που εμποδίζει τις παράνομες διαβάσεις. Εμείς, στην Τουρκία, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν είναι πλέον χρήσιμο για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να παραμένουν εδώ», πρόσθεσε ο ίδιος ,

Ο Τούρκος υπουργός άμυνας , στην  συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα επανέλαβε επισταμένα το αίτημα αυτό προς τους ομολόγους του .

Στο άρθρο μας με τίτλο (Η Άγκυρα βάζει »φωτιά» στο Αιγαίο – Η Τουρκία απαιτεί με ΝΟΤΑΜ την πλήρη αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου), είχαμε αναφέρει ότι νέο τουρκικό σχέδιο είναι σε εξέλιξη, καθώς η Τουρκία απαιτεί με ΝΟΤΑΜ  την πλήρη αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. Mάλιστα η Άγκυρα φθάνει στο σημείο να κατονομάζει ελληνικά νησιά με τουρκικά ονόματα.

Η Τουρκία απαιτεί την αποστρατικοποίηση όλων των νησιών του Αιγαίου από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο, ενώ αναφέρει επίσης ονομαστικά με τουρκικά ονόματα τα νησιά Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Χίος, Ικαρία, Λήμνος, Λέσβος (την αποκαλεί Μυτιλήνη) Σάμος, Τήλος, Χάλκη, Καστελόριζο.

Επιχειρώντας κατά την πάγια τακτική της ή Άγκυρα δημιουργεί γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, ενώ  επικαλείται την συνθήκη της Λωζάννης, την οποία έχει δηλώσει πως αμφισβητεί, και την συνθήκη των Παρισίων την οποία δεν έχει υπογράψει, για να προωθήσει τις παράλογες απαιτήσεις της.

Η επιλογή της Τουρκίας να κλιμακώσει την ένταση θα την υποβοηθήσει σίγουρα η υπόθεση των δύο Τούρκων αξιωματικών της δύναμης «Bordo bereli» που παραδόθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, και η οποία είναι «βούτυρο στο ψωμί» για τον Ερντογάν.

Όλο το προηγούμενο διάστημα και ειδικά τις τελευταίες δυο εβδομάδες οι προκλήσεις στα Ίμια είναι καθημερινές, ενώ στα καθημερινά στήνεται και νέο σκηνικό έντασης με την χρήση του τύπου.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου