Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ! Ή Ο...ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Διαλύθηκε το συλλαλητήριο υπεράσπισης της Μακεδονίας, μέσα σε...

σύννεφα καπνογόνων και δακρυγόνων και πλέον τίποτα δεν εμποδίζει την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους κεντροαριστερούς συμμάχους της του Ποταμιού και του ΚΙΝΑΛ να εκχωρήσουν ιστορικά και οικονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας στα Σκόπια, προκειμένου το σλαβοαλβανικο μόρφωμα της Νοτιοσλαβίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Λίγες εκατοντάδες πολίτες απέμειναν σε ένα δραματικό σκηνικό, στην πλατεία Συντάγματος να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο μετά από την ρίψη των χημικών.

Ενα συλλαλητήριο το οποία δεν είχε τον κόσμο του περσινού Ιανουαρίου, δεν είχε τον Μίκη Θεοδωράκη που «χρωμάτισε» την περσινή εκδήλωση, αλλά είχε το ίδιο πάθος.


Ηδη οι δυνάμεις καταστολής πραγματοποιούν «σκούπα» από την πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος προς την κάτω πλευρά της πλατείας, αλλά και στην πλευρά της Αμαλίας με αντικειμενικό στόχο να ξυλοκοπήσουν και να εκδιώξουν τους πολίτες που εξακολουθούν διαμαρτύρονται.

Το προβοκατόρικο σχέδιο για να διαλυθεί το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε σχεδόν.

 Οι διαδηλωτές υποχρεώθηκαν να απομακρυνθούν για να προστατεύσουν τα παιδιά τους και τους εαυτούς τους, ενώ πρωτοφανή γεγονότα καταγράφονται περίπου από τις δυόμισι το μεσημέρι:

Ενας άνδρας έχει μεταφερθεί μαχαιρωμένος από την οδό Σόλωνος, όπου δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι του έκαψαν τη μοτοσυκλέτα του. Παιδιά έχουν λιποθυμήσει, ενώ περίπου στις 4.30 το απόγευμα ξεκίνησε ο τρίτος γύρος της ρίψης των χημικών.  

Η αστυνομία έσπευσε να αποδώσει τα επεισόδια στη δράση ακροδεξιών, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούσαν να περάσουν αντιεξουσιαστές στο Σύνταγμα. Πριν από λίγο, ένας φωτορεπόρτερ δέχθηκε άγρια επίθεση και άγνωστοι τον χτύπησαν στο κεφάλι.
Την ώρα του παλλαϊκού συλλαλητηρίου για την Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος, άγνωστοι μαχαίρωσαν έναν μοτοσυκλετιστή ηλικίας 35 ετών, που έφερε την ελληνική σημαία στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Σόλωνος. Εν συνεχεία του έκαψαν την μηχανή.
Ο διαδηλωτής έχει μαχαιρωθεί στον μηρό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». 

Τις επόμενες ημέρες θα εισαχθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο εκχώρησης της Μακεδονίας και θα περάσει με άνεση (σε 152-154 υπολογίζονται οι θετικές ψήφοι).

Κανείς και τίποτα δεν φαίνεται ικανό να αποτρέψει την ιστορική ήττα του Ελληνισμού, την μεγαλύτερη από το 1922.

Koρυφαία στιγμή του συλλαλητηρίου η παρουσία της σημαίας του Κ. Κατσίφα. Ξεδιπλώθηκε και τοποθετήθηκε στην εξέδρα των ομιλητών σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στο πλήθος που είχε ήδη κατακλύσει την πλατεία.

Η τεράστια σημαία, για την οποία ο ομογενής Κωνσταντίνο Κατσίφα, που στις 28/10/2018 δολοφονήθηκε από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, πέρυσι είχε διαθέσει ένα μηνιάτικο μισθό του, προκειμένου να την ράψει, έφτασε στο συλλαλητήριο και τοποθετήθηκε από τους συντρόφους του στην εξέδρα.

Iδού η εμφάνισή του ήρωα στο περσινό συλλαλητήριο με την σημαία του:

pronews.gr, τίτλος: παραλλαγμένος από εμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου