Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ
ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ
Ο "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ" του είχε πάρει συνέντευξη 
από κοινού με τον Γιώργο Κωνσταντίνου
Όπως ενημερωθήκαμε από καλό αναγνώστη, ο αείμνηστος Βασίλης Τσιβιλίκας, για τελευταία φορά  εμφανίστηκε στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 29 Ιουλίου 2011, πρωταγωνιστώντας στο θεατρικό έργο "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, μαζί με την Βάσια Τριφύλλη, τον Θύμιο Καρακατσάνη και τον Κώστα Βουτσά.  Αιωνία η μνήμη του. 
πηγή: iefimerida.gr
Εφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 70 ετών, ο Βασίλης Τσιβιλίκας. Ο γνωστός ηθοποιός είχε αισθανθεί έντονη δυσφορία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 6:35' το πρωί της Τετάρτης, με προβλήματα στην καρδιά. Οι γιατροί διαπίστωσαν πως ήταν κλινικά νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή επί σαράντα λεπτά, αλλά χωρίς επιτυχία.
Ο Βασίλης Τσιβιλίκας γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του. Ο πατέρας του ήταν καταστηματάρχης και εξασφάλιζε μία άνετη ζωή στην οικογένειά του.


Φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκη, όπου οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική, συμμετέχοντας αρχικά στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Πέρασε στην Αγγλική φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατεβεί στην Αθήνα, προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρο του και να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με την ηθοποιία.
Δεν κατάφερε να εισαχθεί στο Θέατρο Τέχνης και σπούδασε ηθοποιός τελικά στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη. Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία και δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον κάλεσε στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του 70 ασχολήθηκε με την επιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα.
Η δεκαετία του 70 ήταν η περίοδος που πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο και η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν «Η θεία μου η χίπισσα» του Αλέκου Σακελλάριου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου