Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΤΟ “ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ” ΠΡΟΚΑΛΕΙ!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΓΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ «Ε.Ω»!!!


Τι και αν η Διοικητής του Σισμανογλείου Νοσοκομείου κα Όλγα Οικονόμου, δικαίωσε με συνέντευξή της το ρεπορτάζ της «Ε.Ω.», δίνοντας εξηγήσεις για τα αίτια της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στους χώρους της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου; Τι και αν το εμπεριστατωμένο και συνοδευμένο από φωτογραφικά ντοκουμέντα ρεπορτάζ της  εφημερίδος μας, υπό τον τίτλο «ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ», (δημοσιεύτηκε στις 5 Ιουλίου 2012), δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης για την τριτοκοσμική εικόνα που αντιμετωπίζουν επισκέπτες και ασθενείς στην Αιματολογική Κλινική;
Και όμως, η Διευθύντρια της συγκεκριμένης κλινικής κα Γαρυφαλιά Κοκκίνη, επιχειρώντας να υποκαταστήσει την Διοικητή του  Σισμανόγλειου,  απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία  σε βάρος του υπογράφοντος το ρεπορτάζ  ενώ, όπως δηλώνει, έχει λάβει «νόμιμες διαδικασίες» σε βάρος της «Ε.Ω»!   
Αφού διευκρινίσουμε ότι επιστρέφουμε πίσω ως απαράδεκτη την εξώδικη διαμαρτυρία, τηρώντας τους κανόνες δεοντολογίας τη δημοσιεύουμε, ενώ της εξωδίκου επιστολής ακολουθεί  και η απάντηση της εφημερίδας μας.
Η κα Κοκίνη απαιτεί ούτε λίγο ούτε πολύ, να ζητήσουμε συγγνώμη και να αποσύρουμε το δημοσίευμα της «Ε.Ω.» τόσο από την έντυπη εφημερίδα όσο και από τους ιστοτόπους που το ανήρτησαν (λες και η εφημερίδα μας είναι υπεύθυνη για όσα ιστολόγια κρίνουν ότι πρέπει να το δημοσιεύσουν), θεωρώντας ότι πρόκειται για«ασύστολα ψεύδη, δυσφημιστική, κακόβουλη και συκοφαντική έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφική ΠΡΟΚΛΗΣΗ»!
Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε ποιος προκαλεί, δυσφημεί και συκοφαντεί ποιον.

Φωτό: Στην "Ε.Ω" της Κυριακής 15 Ιουλίου, η Διοικητής του Σισμανογλείου Νοσοκομείου κα Όλγα Οικονόμου. είπε επί λέξει στη συνέντευξή της: «Κύριε Βραχιολίδη, είχατε απόλυτο δίκιο στο ρεπορτάζ σας. Γράψατε αλήθειες». Η Διευθύντρια όμως της Αιματολογικής Κλινικής κα Κοκκίνη αν και η ίδια μας παρέπεμψε στην Διοικητή του Νοσοκομείου, σήμερα μάς ζητάει και τα...ρέστα!
Η ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ»

«..Το συγκεκριμένο δημοσίευμα έχει δημοσιευτεί και σε έντυπη μορφή στις σελίδες 12 και 13 της ημερήσιας εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα», στις 05/07/2012 και έχουν γίνει εκ μέρους μου οι νόμιμες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.
Την ηλεκτρονική μορφή του άρθρου αγνοούσα μέχρι πρότινος, οπότε ειδοποιήθηκα από συνάδελφο ιατρό άλλης ειδικότητας, ο οποίος αναζητούσε πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία απογευματινού αιματολογικού ιατρείου στο νοσοκομείο.
Στο κείμενο διαστρεβλώνετε και την κατά τα άλλα επιθετική τηλεφωνική επικοινωνία σας μαζί μου και προκαλείτε, γράφοντας διάφορα, όπως «…για να αντιληφθείτε την ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζει μια σημερινή διευθύντρια ΕΣΥ κορυφαία ζητήματα της κλινικής της».
Αυθαίρετα αναφέρετε ότι: «δεν έχει κάνει καμία αναφορά στην Διοίκηση για το χάλι που επικρατεί στην κλινική! Άραγε με ποια υπευθυνότητα-ανευθυνότητα ανέλαβε να διευθύνει από την πρώτη μέρα της ιδρύσεώς της τη συγκεκριμένη κλινική;».
Συνεχίζετε να αναφέρεστε ειρωνικά και προσβλητικά: «…φαντάζεστε δηλαδή την…επιπεδότητα της γνώσης της».
Στη συνέχεια του κειμένου με διακριτή υποεπικεφαλίδα και με κεφαλαία γράμματα αποφαίνεσθε και υβρίζετε: «ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ». Αν και αυτός δεν είναι ο τίτλος μου και ο τίτλος της θέσης μου, είναι βέβαιο ότι αναφέρεστε στο πρόσωπό μου, άλλωστε στην συνέχεια κάνετε ονομαστική αναφορά σε μένα επανειλλημένα. Απλώς κάνετε μια ακόμη προσπάθεια να με υποβιβάσετε αλλοιώνοντας τον τίτλο της θέσης μου, ο οποίος ευκρινώς αναφέρεται στη σήμανση της κλινικής.
Για να στηρίξετε τους βαρείς και υβριστικούς για μένα χαρακτηρισμούς υποστηρίζετε ξανά και ξανά ότι: «δεν έχει πράξει τίποτα για να διορθώσει τα χάλια της κλινικής» και συνεχίζετε «όπως φαίνεται δεν συνέταξε ούτε μια αναφορά αντιρρήσεων-παρατηρήσεων προς τη Διοίκηση…».
Αφού αναφερθήκατε σε «σοβάδες», «τζαμιλίκια», «πόμολα», «χαλασμένα ασανσέρ» και «κοινές τουαλέτες» της κλινικής, την κατάσταση των οποίων περιγράφετε με υπερβολή και για τα οποία μου αποδίδετε την αποκλειστική ευθύνη, υποκρινόμενος ότι αγνοείτε την ύπαρξη αρμοδιοτήτων σε ένα μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο ενώ υποστηρίζετε αυθαιρέτως ότι δεν έχω προβεί στις δέουσες ενέργειες, κλιμακώνετε την επίθεσή σας: αναφέρεσθε σε ανώνυμη «καταγγελία» «μεγάλου ανθρώπου της τέχνης». Δεν είναι σαφές τι υπαινίσεσθε. Επιστημονική-Ιατρική ανεπάρκεια;; Αστοχία διαγνωστική ή θεραπευτική; Να δοθεί το όνομα του ασθενούς και η σχετική εξουσιοδότηση προκειμένου με στοιχεία του φακέλου του να αποδειχθεί ποια ακριβώς είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Όσον αφορά τον υβριστικό χαρακτηρισμό «ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ» καλό είναι να διερωτηθείτε:
-         Ποιος κρίνει την επάρκεια των γιατρών, Επιστημονική-Κλινική-Διοικητική;
-         Δεν υπάρχουν θεσμοί;
-         Δεν υπάρχουν θεσμοθετημένες κρίσεις των γιατρών ΕΣΥ σε ετήσια βάση αλλά και καθημερινός έλεγχος στο έργο τους;
-         Δεν υπάρχουν οι ίδιοι οι ασθενείς, επώνυμοι και απλοί πολίτες, που μας εμπιστεύονται και μας κατακλύζουν με επιστολές ευγνωμοσύνης και ευχαριστιών; Επιστολές επώνυμες και υπογεγραμμένες, που απευθύνονται επίσημα και με αριθμό πρωτοκόλλου στις Διοικητικές αρχές για να ευχαριστήσουν εμάς;
-         Δεν μετρά το αποτέλεσμα, το οποίο είναι η πανθομολογούμενη αξιοπιστία της Κλινικής στον ιατρικό κόσμο και τους ασθενείς;
-         Ή μήπως η υστερόβουλη, υπό την υπαγόρευση συμφερόντων ή τυφλού μίσους δημοσιογραφία είναι αρμόδια για να κρίνει μια ανιδιοτελή και αφοσιωμένη στο ιατρικό λειτούργημα πορεία;
Δεν σκοπεύω να προσκομίσω τους ακαδημαϊκούς τίτλους μου, τις ιατρικές ειδικότητές μου, τις τρεις διεθνείς υποτροφίες μου για αντίστοιχες μετεκπεδεύσεις στο εξωτερικό, την καθημερινή αιματηρή και χωρίς ιδιοτέλεια εργασία μου, προκειμένου να απαντήσω στην εμπεριέχουσα ασύστολα ψεύδη, δυσφημιστική, κακόβουλη και συκοφαντική έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφική ΠΡΟΚΛΗΣΗ σας.
Δεν θεωρώ ότι είμαι υποχρεωμένη να διευκρινίσω, σε δημοσιογραφικό επίπεδο, αν έχω κάνει έγγραφες ή προφορικές παλαιότερες ή πρόσφατες ενημερώσεις και πιέσεις προς τις αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου για τις ελλείψεις ή τεχνικές ατέλειες του τμήματός μου. Αυτά παραμένουν στη διάθεση των Προϊσταμένων μου Διοικητικών Αρχών και για οπουδήποτε χρειαστούν.
Επειδή το εν λόγω δημοσίευμα με τίτλο «ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!!!», τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική μορφή του, θίγει την προσωπικότητά μου και είναι άκρως προσβλητικό, καθόσον εμπεριέχει ασύστολα ψεύδη για το επιστημονικό και το διοικητικό μου έργο.
Επειδή ηθελημένα και σκόπιμα γίνεται σύγχυση των αρμοδιοτήτων της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Διοίκησης με αυτές τις Ιατρικής Υπηρεσίας, προκειμένου να πλήξει εμένα προσωπικά,

ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΖΗΤΩ

Να σταματήσει εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών από τη λήψη της παρούσης, η ανάρτηση του κειμένου και της σχετικής ιστοσελίδας, ως και κάθε άλλη αναδημοσίευσή του σε ιστοσελίδες άλλων εφημερίδων ή οπουδήποτε στο διαδίκτυο ή στον έντυπο τύπο, το οποίο αναφέρεται στην Αιματολογική Κλινική του Σισμανογλείου Νοσοκομείου και κυρίως σε εμένα, για όσους λόγους αναφέρω ανωτέρω.
Άλλως επιφυλάσσομαι όλων των νομίμων Ενεργειών, προς κατάργησή της.
Να προβείτε διά του τύπου, ήτοι στην «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» σε άμεση διάψευση του δημοσιεύματος στον αυτό χώρο και με τα αυτά στοιχεία και την ίδια έκταση εντός τεσσάρων ημερών από της λήψεως της παρούσης, καθόσον η ΒΛΑΒΗ που υφίσταμαι τόσο από την ηλεκτρονική όσο και από την έντυπη μορφή του δημοσιεύματος, η ίδια στις χιλιάδες των ασθενών μου, είναι ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ.
Εν εναντία περιπτώσει θα έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του Κ.Πολ. Δικ.
Η Εξωδίκως Δηλούσα
Γαρυφαλιά Κοκκίνη»


ΑΠΑΝΤΗΣΗ «Ε.Ω»- αρμόδιου ρεπόρτερ:
 φωτό: Μερικά από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που έδειχναν την τριτοκοσμική και επικίνδυνη για την δημόσια υγεία κατάσταση που επικρατεί στην Αιματολογική Κλινική του Σισμανογλείου. Η Διευθύντρια της κλινικής αντί να προβληματιστεί από τα συγκλονιστικά στοιχεία του ρεπορτάζ, δήλωσε ότι "όλα είναι μια χαρά" και όχι μόνον αυτό. Βγαίνει από πάνω, κατηγορεί την "Ε.Ω" και τον δημοσιογράφο ότι ψεύδεται και τη συκοφαντεί και ζητεί από την εφημερίδα να...διαψεύσει το ρεπορτάζ!!! Ο  Υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος θα την...μαζέψει; 



Η στάση σας αποτελεί ιταμή πρόκληση κα Κοκκίνη, μια και εξακολουθείτε να μην αντιλαμβάνεστε ή προσποιείστε ότι δεν αντιλαμβάνεστε, σε ποια απαράδεκτη κατάσταση  βρίσκεται η κλινική την οποία διευθύνετε!  Κατ’ αρχήν, θα σας ξαναθυμίσουμε τις απαντήσεις που έδωσε στην «Ε.Ω.» η Διοικητής του Σισμανογλείου, στην οποία εσείς η ίδια μας παραπέμψατε, αρνούμενη να απαντήσετε στα ουσιώδη και καταλυτικά ερωτήματά μας. Η κα Όλγα Οικονόμου λοιπόν, με την έναρξη της συνέντευξής της, η οποία είχε τον τίτλο «Το κούρεμα του psi και το Μνημόνιο τσάκισαν το Σισμανόγλειο» (δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2012), δήλωνε: «Κύριε Βραχιολίδη, είχατε απόλυτο δίκιο στο ρεπορτάζ σας. Γράψατε αλήθειες».  
Εσείς τώρα κυρία Κοκκίνη, για ποιο λόγο εξανίσταστε, προβαίνοντας σε αήθεις και προσβλητικούς για τη δημοσιογραφική μας δουλειά χαρακτηρισμούς; Και  ενώ για τα θέματα της Αιματολογικής Κλινικής που διευθύνετε, μας παραπέμψατε  στη Διοίκηση του νοσοκομείου,  με την εξώδικη διαμαρτυρία σας φτάνετε στο απρεπές σημείο να υποκαθιστάτε την Διοικητή σας, και μάλιστα ως απλός πολίτης από το σπίτι και όχι ως υπηρεσιακός παράγων, απαιτώντας  να αφαιρεθεί εντός 48 ωρών, όποιο δημοσίευμα αφορά στην Αιματολογική Κλινική του Σισμανογλείου Νοσοκομείου!!! Κατ’ αρχήν, η «Ε.Ω.» σάς δηλώνει ότι το άρθρο θα παραμένει στη θέση του όσο η κατάσταση στην Αιματολογική κλινική την οποία διευθύνετε, εξακολουθεί να παραμένει … καραγκιοζ μπερντέ! Κοινώς, απαράδεκτη. Διότι, ενώ για μάς προέχει η δημόσια υγεία για σάς φαίνεται πως προέχει ο εαυτούλης σας! 

Κυρία Κοκκίνη, πριν τη δημοσίευση του ρεπορτάζ,  τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία, επικοινωνήσαμε μαζί σας για να σας καταστήσουμε γνωστό ότι «περιήλθαν σε γνώση της «Ε.Ω.» καταγγελίες  για την κατάσταση που επικρατεί από πλευράς υγιεινής στους χώρους της Αιματολογικής Κλινικής, στην οποία προΐσταστε. Η απάντηση που δώσατε, ήταν σαφής: «Ποιος σας το είπε αυτό; Μια χαρά είναι οι χώροι! Τι βλέπετε εσείς;»!!!
Αυτή και μόνον η επίσημη θέση σας, δείχνει την ανεπάρκεια και ακαταλληλότητα που σας διακρίνει, ως προϊσταμένη της κλινικής. Όταν οι γύρω χώροι της κλινικής, για την υγιεινή της οποίας είστε απόλυτα υπεύθυνη, βρίσκονται σε αθλία κατάσταση, κάτι που επιβεβαιώνει η Διοικητής σας, εσείς, δηλώνετε ευθαρσώς ή αφελώς, ότι «οι χώροι είναι μια χαρά»!!! Ε, τι άλλο εκτός από ακαταλληλότητα και ανεπάρκεια συνιστά αυτό;

Εμείς, παρά την απίστευτη για Διευθυντή κλινικής, δήλωσή σας, επιδιώξαμε να συλλέξουμε λεπτομερείς απαντήσεις σας, διότι είχαμε στα χέρια μας φωτογραφικά ντοκουμέντα, που έδειχναν, κοινόχρηστα αποχωρητήρια-λαμαρινένια,  γκρεμισμένους σοβάδες, τζαμιλίκια, πόμολα, χαλασμένα ασανσέρ και κοινές τουαλέτες. Σας ρωτήσαμε λοιπόν εάν επιμένατε στην απάντησή  σας:  
---Μια χαρά τους βλέπετε τους χώρους;
Εσείς, αρχίσατε να…μασάτε τα λόγια σας, όπως:  «ακούστε, εμείς είμαστε υπάλληλοι του νοσοκομείου, προσπαθούμε, αγωνιζόμαστε, κάνουμε ό,τι μπορούμε» και μας παραπέμψατε μας στη Διοίκηση! Όταν μάλιστα σας ζητήσαμε το τηλέφωνο της Διοικητού του Νοσοκομείου, μας είπατε ξερά-κοφτά, «Δεν το ξέρω»! Πώς λοιπόν να μην ειρωνευτούμε την …επιπεδότητα της  γνώσης σας, όταν δεν γνωρίζετε ούτε καν το τηλέφωνο της κας Οικονόμου;  Σε αντίστοιξη με την δική σας φράση, «η σφαιρικότητα της γνώσεως του διοικητή».

Κυρία Κοκκίνη, είναι προφανές ότι όταν συντάσσατε την εξώδικη διαμαρτυρία σας, τελούσατε εν συγχύσει, φθάνοντας στο σημείο να ισχυριστείτε ότι από μέρους μας υπήρξε προσπάθεια να σας υποβιβάσουμε… αλλοιώνοντας τον τίτλο της θέσης σας, επειδή σε κάποιο σημείο επισημάνατε ότι αντί για διευθύντρια σάς αποκαλέσαμε «προϊσταμένη»! Ελληνικά μιλάμε, δεν καταλαβαίνετε; Δεν προΐσταστε της Αιματολογικής Κλινικής; Δεν προΐσταστε της Διεύθυνσης; Τι επιδιώκετε  επομένως με την ευφάνταστη  επιχειρηματολογία σας; Να ανακαλύψετε συνωμοσίες εναντίον σας ή «καθ’ υπαγόρευση συμφερόντων ή τυφλό μίσος»;

Επαναλαμβάνουμε, ότι η «Ε.Ω» στο ρεπορτάζ της, τήρησε όλους τους κανόνες δημοσιογραφικής  δεοντολογίας. Εσείς υπερβήκατε τα εσκαμμένα. Όχι μόνο αρνηθήκατε να απαντήσετε στα καταλυτικά ερωτήματα των αναγνωστών της «Ε.Ω.», αλλά προκαλέσατε από πάνω, λέγοντας ότι «όλα είναι μια χαρά», σήμερα δε με την εξώδικη διαμαρτυρία σας, απαιτείτε να σας ζητήσουμε συγγνώμη και να διαψεύσουμε το ρεπορτάζ μας! Ε, αυτό είναι άνω ποταμών!!!
Η εφημερίδα μας, για λογαριασμό των αναγνωστών της,  εξακολουθεί να σας υποβάλει τα ίδια ερωτήματα κυρία Κοκκίνη:

-- Είναι δυνατόν,  οι ασθενείς της κλινικής σας να πηγαίνουν στο ίδιο με τους επισκέπτες, τσίγκινο αποχωρητήριο;
-- Οι απαράδεκτοι αυτοί κανόνες υγιεινής, σε μία τόσο εξαιρετικά  ευαίσθητη για την εύθραυστη υγεία και το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών κλινική, δεν δημιουργούν άμεσους κινδύνους για τη δημόσια υγεία;
-- Γκρεμισμένοι σοβάδες από τους τοίχους, σπασμένες πόρτες, υγρασία, χαλασμένο ασανσέρ, δεν δημιουργούν τριτοκοσμική εικόνα στην  κλινική την οποία διευθύνετε;
Σημειώστε ότι αυτή η θλιβερή κατάσταση δεν εξελίχθηκε συν τω χρόνω. Εσείς πήγατε εκεί  και εγκαταστήσατε την Αιματολογική Κλινική!
Και όλα αυτά αντί να σας προβληματίσουν, όταν μάλιστα η εικόνα των άλλων κλινικών του νοσοκομείου δεν έχει καμία σχέση με τη δική σας, σάς θίγει το ότι  σας χαρακτηρίσαμε «ανεπαρκή και ακατάλληλη»! Οι προσδιορισμοί αυτοί δικαιολογούνται από τα αδιάψευστα γεγονότα.

Με όσα διαβάζουμε στην εξώδικο διαμαρτυρία σας, όλο και επιβεβαιώνουμε ότι τελείται εν συγχύσει. Ισχυρίζεστε πως για ό,τι συμβαίνει στην Αιματολογική Κλινική, «μου αποδίδετε την αποκλειστική ευθύνη, υποκρινόμενος ότι αγνοείτε την ύπαρξη αρμοδιοτήτων σε ένα μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο»!!!  Σοβαρολογείτε κα Κοκκίνη; Διαβάστε καλά το ρεπορτάζ  και θα διαπιστώσετε ότι: α) αναφερόμαστε στη Διοικητή του Νοσοκομείου κα Οικονόμου, λέγοντας «ακόμη περιμένουμε την Διοίκηση να επικοινωνήσει μαζί μας» και β) απευθυνόμαστε και στον υπουργό Υγείας κο Λυκουρέντζο, ρωτώντας:  «Τι κάνει ο Υπουργός Υγείας;».
Όσα λοιπόν ισχυρίζεστε ότι –δήθεν- σάς «αποδίδουμε την αποκλειστική ευθύνη, υποκρινόμενοι ότι αγνοούμε την ύπαρξη αρμοδιοτήτων», είναι εκτός πραγματικότητας!   Άλλωστε η κα Οικονόμου είχε την ευγένεια να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα.

Κυρία Κοκκίνη, στη συνέχεια της διαμαρτυρίας σας λέτε  ότι δεν θεωρείτε  υποχρέωσή σας να διευκρινίσετε σε δημοσιογράφους, αν έχετε κάνει ή όχι έγγραφες ή προφορικές ενημερώσεις και αν έχετε ασκήσει πιέσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου, για τις ελλείψεις ή τεχνικές ατέλειες του τμήματός σας!!! Ισχυρίζεστε δηλαδή ότι δεν εντάσσεται στις υποχρεώσεις σας η ενημέρωση του κόσμου (ο δημοσιογράφος είναι φορέας της κοινής γνώμης), για το εάν προβήκατε σε ενέργειες για να αλλάξετε την απαράδεκτη εικόνα της κλινικής της οποίας προΐσταστε! Δηλαδή, εάν κάποιος ασθενής της Αιματολογικής Κλινικής, σάς διαμαρτυρηθεί για τις επισφαλείς για την υγεία του συνθήκες, στις οποίες είναι υποχρεωμένος να  βρίσκεται, και σας ρωτήσει αν έχετε πράξει οτιδήποτε  για να μεταστρέψετε την αρνητική εικόνα της κλινικής σας, θα του δηλώσετε, «δεν είναι υποχρέωσή μου να σου απαντήσω»;  Έτσι αντιλαμβάνεστε τις σχέσεις σας με τους ασθενείς  σας και το κοινό;
Και την ίδια ώρα κατηγορείτε το δημοσιογράφο ότι γράφει «ασύστολα ψεύδη» και σας δυσφημεί! Εάν είχατε κάνει ενέργειες για τη βελτίωση της άθλιας εικόνας της κλινικής σας, δεν θα σας εμπόδιζε τίποτα να το δηλώσετε ευθέως στην εφημερίδα. Εσείς όμως κυρία Κοκκίνη τα βλέπατε όλα να είναι «μια χαρά»!!!
Αναφορικά με την «καταγγελία» μεγάλου ανθρώπου της τέχνης: Βεβαίως και την έχουμε στα χέρια μας, αλλά σεβόμενοι την θέση την οποία υπηρετείτε και θέλοντας να  δώσουμε ένα τέλος εδώ, απλώς σας ρωτάμε: Έχετε δει την ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν, «Ο δικτάτωρ»; 

Υ.Γ. Όσα έχουμε αναφέρει στο ρεπορτάζ της 5ης Ιουλίου για την κα Κοκκίνη, δεν αφορούν σε αυτήν ως άτομο, άλλωστε δεν την γνωρίζουμε καν ούτε έχουμε κάτι προσωπικό μαζί της, αλλά στην κα Κοκκίνη ως υπηρεσιακό παράγοντα.  


2 σχόλια:

  1. Κρίσεις μπορεί να εκφέρει οποιοσδήποτε έχει καλή γνώση του θέματος. Εν προκειμένω οι δημο-σιογράφοι που καταπιάστηκαν με το θέμα της κλινικής και των ασθενών φαίνεται πως έχουν άριστη.
    Είναι και ανορθόγραφη η κάτοχος ακαδημαϊκών τίτλων και τρις υπότροφος Διευθύντρια κ. Γαρουφαλιά. Γράφει το «επανειλλημένα» με δύο «λ»!! αντί με δύο «μ». Κατά τα άλλα, προβλέπεται σκληρή μάχη, όπου από τη μία πλευρά εξαπολύονται βολές πυροβολικού – με πραγματικά πυρά – και από την άλλη χημικά αέρια (Υπερίτης και Κλανιές). Αστοχος ο χαρακτηρισμός
    «Ανεπαρκής και ακατάλληλη». Ταιριάζει καλύτερα η έκφραση «για τα πανηγύρια», όπου μία εξημερωμένη πλην ουχί επαρκώς εκπαιδευμένη αρκούδα χορεύει καλαματιανό στα πανηγύρια. Εύλογο όθεν το λυρικό ερώτημα του Γιώργου Παπασιδέρη :
    «Μ’ αγαπάς Γαρουφαλιά μου μ’ αγαπάς ή με γελάς
    μ’ αγαπάς ή με γελάς τον καιρό σου να περνάς;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ανωνυμος σαβαβτο 10-112,-2012 αφηστε και ενα σωστο γιατρο να κανει τι δουλεια του τι με νοιαζει εμενα η πορτα σημασια εχει οτι με κανει καλα να πας στον υπουργο να τον παρεις απο το χερι καινα τον πας να δει την πορτα και το παραθυρο μαζι η στην διοικητρια δυο οροφους πιο πανω ειναι η μοιπως δεν τα ξερει οσο για τον ανθρωπο της τεχνης αμα δεν του αρεσει το νοσοκομειο ναπαει σε ιδιωτικο μην πειραζετε την κυρια κοκκινη αφηστε την ησυχη να κανει τη δουλεια της και εμας καλα την ευχαριστουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή