Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Με οξεία δηλητηρίαση ο Αφγανός δολοφόνος του Μανώλη Καντάρη


Με οξεία δηλητηρίαση ο Αφγανός δολοφόνος του Μανώλη Καντάρη
Στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων με συμπτώματα οξείας δηλητηρίασης βρέθηκε ο δολοφόνος του Μανώλη Καντάρη.

Ο Αφγανός που σκότωσε για μία βιντεοκάμερα τον άτυχο άνδρα, την ώρα που πήγαινε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο για να γεννήσει, μεταφέρθηκε σε λιπόθυμη κατάσταση από τις φυλακές Τρικάλων, όπου κρατείται, στο νοσοκομείο και αμέσως υποβλήθηκε σε πλύση στομάχου.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Αφγανός δηλητηριάστηκε όταν ήπιε χλωρίνη με καρπούζι. Πρόθεσή του δεν ήταν να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά να παρασκευάσει παράνομα ποτό. Συγκεκριμένα, πήρε τον χυμό από ένα καρπούζι, πρόσθεσε χλωρίνη και πίστεψε πως έφτιαξε το δικό του αλκοόλ. Μόνο που, όπως φαίνεται, δεν υπολόγισε σωστά τις αναλογίες, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα Επείγοντα του νοσοκομείου.

Στις φυλακές όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά παγκοσμίως οι κρατούμενοι παρασκευάζουν το λεγόμενο «αλκοόλ της φυλακής». Παίρνουν χυμό από φρούτα, προσθέτουν καυστικό υγρό, χλωρίνη ή οινόπνευμα, και μαγιά. Και επειδή στη φυλακή δεν υπάρχει, τη φτιάχνουν μόνοι τους με μερικές φέτες ψωμί και λίγο νερό.
Αφού ρίξουν όλα τα υλικά σε ένα δοχείο, περιμένουν τρεις εβδομάδες και το ποτό είναι έτοιμο…

Ο Αφγανός, πάντως, σήμερα, αναμένεται να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει στο σωφρονιστικό κατάστημα. Ωστόσο, εναντίον του θα ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις για την προσπάθειά του να κατασκευάσει αλκοόλ.

Ο δράστης είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο στις 10 Μαΐου του 2011, όταν μαζί με έναν ομοεθνή του δολοφόνησε τον 44χρονο Μανώλη Καντάρη στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας. Ο άτυχος άντρας ετοιμαζόταν να πάει τη σύζυγό του να γεννήσει και είχε πάει να φέρει το αυτοκίνητό του από το πάρκινγκ. Οι δράστες τον μαχαίρωσαν θανάσιμα προκειμένου να του αρπάξουν τη βιντεοκάμερα που είχε μαζί του για να καταγράψει τις πρώτες στιγμές στη ζωή του παιδιού του, στιγμές ευτυχίας που τελικά δεν έζησε.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου