Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ!

Tι είπε στην απολογία του : «Μου επιτέθηκαν.... Ένας φίλος του θύματος με μπλε μπλούζα φώναξε στην αστυνομία "αυτός είναι, αυτός είναι"....Είμαι υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής και όχι μέλος της...Το γκλοπ το είχα σπίτι για τους κλέφτες»

 «Έχω κλείσει δύο σπίτια. Το δικό μου και του παιδιού. Μου άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου μου πέντε με έξι άτιμα, με γρονθοκόπησαν στο κεφάλι, πήρα ασυναίσθητα το μαχαίρι που είχα για αυτοπροστασία. Ένας φίλος του θύματος με μπλε μπλούζα φώναξε στην αστυνομία «αυτός είναι, αυτός είναι»».

 Με αυτά τα λόγια ο Γ. Ρουπακιάς κατηγορούμενος για τη δολοφονία του, Παύλου Φύσσα δίνει απολογούμενος στην ανακρίτρια Πειραιά την δική του εκδοχή για τις συνθήκες κάτω από τις δολοφόνησε, όπως ομολόγησε, τον 34χρονο μουσικό. Στην απολογία του στην ανακρίτρια, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι βρίσκονταν σε διαφορετική καφετέρια από αυτή που βρίσκονταν το θύμα και ότι την ώρα που βρίσκονταν εκεί δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Δ.Γ απόστρατο των Ενόπλων Δυνάμεων, που τον γνώρισε όπως λέει, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.
 Ο ίδιος  υποστήριξε ακόμη ενώπιον της  ανακρίτριας Πειραιά, ότι το τελευταίο  τρίμηνο έλαβε μέρος σε δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής –της οποίας όπως λέει είναι «υποστηρικτής» - επειδή είναι αγανακτισμένος με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Τόνισε, δε, ότι δεν υπήρξε ποτέ μέλος της διότι δεν διέθετε το ποσό των 20 ευρώ που απαιτείται για την εγγραφή.

Αναφέρει  στην απολογία του ο Γ. Ρουπακιάς: «Ημουν σε άλλη καφετέρια από το θύμα. Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια  έλαβε τηλέφωνο από τον ΔΓ απόστρατο  των Ενόπλων Δυνάμεων που τον  γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Με ρώτησε τι κάνω ,χωρίς αιτία. Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια πήρα τον Γ.Π ,Ι.Κ και τον Δ. Μίλησα μόνο με τον τελευταίο. Τον Κ. και τον Π. τους γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Όλα τα άτομα που προανέφερα προέρχονται από την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Στο γραφείο είμαι μόνο τρεις μήνες. Πριν δεν ανήκα πουθενά. Τον τελευταίο καιρό λαμβάνω μέρος σε δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής επειδή είμαι αγανακτισμένος με την οικονομική κατάσταση στη χώρα. Δεν είχα το ποσό των 20 ευρώ που απαιτείται για να γραφτώ μέλος ούτε εγώ ούτε η γυναίκα μου γι αυτό το λόγο δεν είμαι μέλος και δεν είναι καταγεγραμμένο το όνομά μου στη Χρυσή Αυγή, είμαι απλός υποστηρικτής».
 

«Είχα το γκλομπ σπίτι για τους κλέφτες»
«Κάθε Τρίτη,Πέμπτη και Παρασκευή τα γραφεία της  Χρυσής Αυγής είναι ανοιχτά. Στις 9 πήγαινα εγώ κάθε Πέμπτη γιατί γινόντουσαν ομιλίες από βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Εχω πάρει μέρος σε μία διανομή τροφίμων , που έγινε στην Αθήνα στα μέσα Ιουλίου και σε μία εκδρομή στη Μεσσηνία, στον ποταμό Νέδα, τον Αύγουστο του 2013» υποστηρίζει ο Π. Φύσσας και συνεχίζει: «Το κλομπ πράγματι υπήρχε σπίτι , όπως και το τέιζερ και τα περιοδικά και η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής και τα βιβλιαράκια μαίανδρος, το περιεχόμενο των οποίων εγώ ανακοίνωσα στους αστυνομικούς. Το κλομπ και το τειζερ το οποίο είχα αγοράσει 20 ευρώ το είχα σπίτι για τους
κλέφτες».


 
«Μου επιτέθηκαν»  
Στην  απολογία του ο κατηγορούμενους  για τη δολοφονία του νεαρού άνδρα  στην Αμφιάλη, αναφέρει: «Στη συμπλοκή κατέβαινα πεζός την Τσαλδάρη πηγαίνοντας στο αυτοκίνητό μου  είδα ομάδα ατόμων 40 εως 50 στον απέναντι δρόμο να χτυπιούνται και στα 60 -70 μέτρα ήταν αποκομμένη μία ομάδα 10 -15 ατόμων, μέσα στην οποία ήταν και το θύμα οι οποίοι στέκονταν μπροστά στο αυτοκίνητό μου. Ακουσα από απέναντι να φωνάζουν νόμιζα ότι ήταν τσακωμός φιλάθλου. Ξεκλείδωσα το αυτοκίνητό μου, κάθισα στη θέση του οδηγού και άκουσα μία φωνή να φωνάζει από τους φίλους του θύματος, αυτός είναι, αυτός είναι. Αυτοί θεώρησαν ότι εγώ ήμουν μαζί με τους άλλους χρυσαυγίτες και μου επιτέθηκαν. Οι αστυνομικοί ήρθαν σε δευτερόλεπτα από τότε που έγινε το συμβάν. Τους είδα με τις μηχανές πάνω στο πεζοδρόμιο . Την ώρα που ήρθαν οι αστυνομικοί ήταν 10 με 12 άτομα της παρέας του θύματος».
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου