Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ: "ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"!

Μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από το 2020, με την...

προϋπόθεση ότι θα επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2019, αλλά και πακέτο 1,8 δισ. ευρώ που θα αντιμετωπίζει την παιδική φτώχεια, το πρόβλημα της στέγασης, τα προβλήματα της νέας γενιάς για την απασχόληση, προβλέπουν τα αντισταθμιστικά μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους θεσμούς.
Διαβάστε επίσης
 Ο Τσακαλώτος στηρίζει... Ντάισελμπλουμ
Ο Τσακαλώτος στηρίζει... Ντάισελμπλουμ
«Μετά το πρόγραμμα θα είμαστε μια κανονική χώρα και δεν θα υπάρχει επιτήρηση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το Eurogroup επιβεβαιώνοντας τη συμφωνία με τους θεσμούς στους βασικούς πυλώνες.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι τόσο τα περιοριστικά μέτρα όσο και τα αντισταθμιστικά μέτρα θα νομοθετηθούν τώρα. Όσον αφορά στα αντισταθμιστικά μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ είπε πως θα αφορούν στην κοινωνική πολιτική για το 2019 και αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος για το 2020.
«Για τα αρνητικά μέτρα διευκρίνισε ότι θα ενεργοποιηθούν στην περίπτωση μόνο που θα έχουν ήδη εφαρμοστεί τα μέτρα για το χρέος», κάτι που όμως δεν προκύπτει από τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων μετά το Eurogroup.
Για τα εργασιακά ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι έγιναν δεκτές οι ελληνικές θέσεις για τις ομαδικές απολύσεις και το «λοκ άουτ», ενώ οι συλλογικές συμβάσεις θα επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο του 2018.
«Σε όλες οι συμφωνίες που υπάρχουν συμβιβασμοί, υπάρχουν πράγματα που δεν θα μας ικανοποιήσουν και αυτά που μας ικανοποιούν. Είναι στη φύση της συμφωνίας να έχει συμβιβασμούς και πράγματα που θα στεναχωρήσουν το λαό», είπε.
http://www.cnn.gr

1 σχόλιο:

  1. Τσακαλώτος το "τσακάλι"!
    Ή όπως λέμε Τσακαλώτοοοο "έπιασες το...LoTo"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή