Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: 5 ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ! ΜΕΣΑ ΣΕ 32 ΜΗΝΕΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ΕΞΟΝΤΩΘΗΚΕ ΤΟ 60% ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ!

Ψάχνοντας την Δημόσια Ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού που ...

αναφέρεται στην ΔΥΚ βλέπω ότι από το 1956 έως και σήμερα έχουν υπηρετήσει πενήντα επτά ( 57 ) Αξιωματικοί ως Διοικητές των Βατραχανθρώπων.
Στέκομαι σε ένα όνομα το οποίο είναι Επίκαιρο, Αντιπλοίαρχος Ε. Αποστολάκης Π.Ν. από 30/10/1998 έως 11/06/2001.
Έτσι αναφέρει η Δημόσια Ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού.
Αμέσως μου έρχεται στο μυαλό η εικόνα του Μνημείου που έχουμε στην ΔΥΚ με τα ονόματα εννέα Συναδέλφων μου που έχουν Αποβιώσει κατά την του ώρα Καθήκοντος όπως αναφέρει η μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα.

Σκέφτομαι, πάλι καλά που έχει χαραγμένα επάνω της η Πλάκα μόνο Εννέα ονόματα με την Δύσκολη εκπαίδευση και Θητεία που περάσαμε.

Αλλά με μεγάλη μου έκπληξη Συγκρίνω την χρονική στιγμή που Υπηρέτησε ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης Π.Ν. ε.α. και νύν Υπουργός Εθνικής Αμύνης ως Διοικητής της ΔΥΚ Αντιπλοίαρχος τότε και βλέπω ότι κατά την Θητεία του είχαμε Πέντε Νεκρούς, δηλαδή το 60% των Απωλειών από Ίδρυση της ΜΥΚ σε Ανθρώπινο Δυναμικό των Βατραχανθρώπων είναι επί Διοικήσεως του..

Και Σκέφτομαι: πόσο Τυχερός ήμουν που Υπηρέτησα επί Διοικήσεως του Αείμνηστου Μανώλη Παπαγρηγοράκη.

Δεν ξέρω αν αυτά όλα συμβαίνουν Τυχαία αλλά στα εξήντα ( 60 ) χρόνια της Λειτουργίας της Μονάδος με πενήντα επτά ( 57 ) Διοικητές, τρείς Χιλιάδες ( 3.000 ) άνδρες Πτυχιούχους να έχει Εννέα ( 9 ) νεκρούς οι οποίοι εξ αυτών οι πέντε ( 5 ) να είναι κατά την Θητεία τριάντα δύο μηνών ενός Διοικητή, Μόνο Επιτυχημένος δεν μπορεί να λέγεται Αυτός  

Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν Συνάδερφό μου Βατραχάνθρωπο αλλά Ελπίζω να είναι απλά Συμπτώσεις.

Ο Κατάλογος των Διατελεσάντων Διοικητών ΔΥΚ είναι Δημόσιος και μπορεί ο κάθε Πολίτης να τον δει εδώ..
Και οι Φωτογραφίες του Μνημείου και αυτές υπάρχουν στο Διαδίκτυο κατά εκατοντάδες.


Ναύτης Ο.Υ.Κ. 65ου Σχολείου Υ/ΚΤ

Γεώργιος Δρακόπουλος 





Βίντεο από τα Αποκαλυπτήρια στην Καβάλα της Προτομής ενός εκ των πέντε Νεκρών, του Αειμνήστου Ναύτη Θεόδωρου Κάργα.

3 σχόλια:

  1. Να προσθέσω οτι ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ μπήκε με τη δεύτερη στη σχολή ναυτικών δοκίμων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσε που ως Ναύαρχος θα έπρεπε να ξέρει ότι ΠΟΤΕ δεν Χρησιμοποιούμε την Ελληνική Σημαία για να καλύψουμε Αγάλματα και Προτομές που είναι να γίνουν Αποκαλυπτήρια…

    Νόμος 851/1976 – ΦΕΚ Α-233/22-12-1978

    Ο Κανονισμός της Σημαίας Ναύαρχε Αποστολάκη το λέει Ρητά στο Άρθρο 6 Παράγραφος 11-Γ << Δεν χρησιμοποιείται προς κάλυψιν αγάλματος η προτομής. Η στην περίπτωσιν ταύτην δύναται να χρησιμοποιηθεί ύφασμα με τα Εθνικά χρώματα >>

    https://www.e-nomothesia.gr/kat-semaia/n-851-1978.html

    Γεώργιος Δρακόπουλος
    Ναύτης ΟΥΚ 65ου Σχολείου Υ/ΚΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΕΛΟ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ; ΕΦΕΔΡΟΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή