Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!


Ενώ σε Χολαργό-Παπάγο βγήκαν τα…μαχαίρια μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων της Ν.Δ, επειδή το κόμμα της κεντροδεξιάς παράταξης δεν έδωσε το χρίσμα σε κανέναν εκλεκτό της, στην Αγία Παρασκευή αν και έχει προσφέρει την στήριξή της σε έναν και μοναδικό υποψήφιο, γίνεται κυριολεκτικά χαμός!
Αυτά τα τραγελαφικά συμβαίνουν στην πόλη των 100.000 και πλέον κατοίκων, όπου η Ν.Δ. αποφάσισε μεν να στηρίξει τον Βασίλη Ζορμπά, αλλά όσοι πίστεψαν ότι με αυτή την κίνηση, το κόμμα του Σαμαρά, βρήκε τον αυτοδιοικητικό που θα μπορούσε να …χτυπήσει στα ίσια τον νυν Δήμαρχο Γιαννακόπουλο (ΠΑΣΟΚ), γελάστηκαν μέσα σε λίγες ημέρες!
Ο Αντώνης Σιδέρης (1η φωτό πάνω),  πρώην Δήμαρχος, της πόλης, προερχόμενος από τον ίδιο με τον κ. Ζορμπά χώρο, με επιστολή του που δημοσιεύεται στον τοπικό Τύπο, αδειάζει τον εκλεκτό της Ν.Δ., καλώντας όσους τον στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές, να πριμοδοτήσουν το ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου (2η φωτό κάτω) !
Πρόκειται για κίνηση η οποία ανακατεύει την …τράπουλα και βάζει γερά στο παιχνίδι της διεκδίκησης της Δημαρχίας τον γιατρό-γυναικολόγο Γιάννη Σταθόπουλο, ο οποίος είναι ανεξάρτητος αλλά προέρχεται από τον χώρο του Συνασπισμού. 
Η επιστολή-γροθιά του Αντώνη Σιδέρη, για όσους γνωρίζουν τα πολιτικά πράγματα στην Αγία Παρασκευή, ήταν αναμενόμενη και δεν αποτελεί …κεραυνό εν αιθρία:
Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ο Αντώνης Σιδέρης, ηττήθηκε εξαιτίας του… Βασίλη Ζορμπά. Κι αυτό επειδή αποφάσισε  να κατεβάσει αντάρτικο συνδυασμό απέναντι στον Αντώνη Σιδέρη, παρά το ότι ο τελευταίος ήταν εν ενεργεία Δήμαρχος και είχε την  στήριξη της Ν.Δ. Ο Αντώνης Σιδέρης δεν συγχώρεσε ποτέ αυτή την απρεπή όπως την χαρακτήριζε, στάση του πρώην συνεργάτη του ο οποίος μάλιστα Βασίλης Ζορμπάς, είχε χριστεί και Αντιδήμαρχος από τον Σιδέρη!
Σήμερα λοιπόν που η Ν.Δ. έρχεται να στηρίξει τον …πρώην αντάρτη της, ο Αντώνης Σιδέρης παίρνει γλυκιά εκδίκηση, ζητώντας από τους Ν.Δημοκράτες να ψηφίσουν τον ανεξάρτητο υποψήφιο Γιάννη Σταθόπουλο!!!
Την ίδια ώρα, ο Μάκης Χάρχαρος, προερχόμενος και αυτός από την Ν.Δ. (πρώην υποψήφιος βουλευτής στην Β’ Αθηνών) έχει ήδη σχηματίσει δημοτικό συνδυασμό και κατέρχεται ως υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές.
Με λίγα λόγια η Ν.Δ. στην Αγία Παρασκευή είναι κομματιασμένη στα …τρία!!!
Όλα αυτά μαρτυρούν ότι η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στον νυν Δήμαρχο Βασίλη Γιαννακόπουλο (ΠΑΣΟΚ) και τον ανεξάρτητο υποψήφιο Γιάννη Σταθόπουλο.
Παρακάτω δημοσιεύουμε την επιστολή του πρώην Δημάρχου Αντώνη Σιδέρη. Προσέξτε τι λέει για τον Β. Ζορμπά:


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
του π. Δημάρχου Αντώνη Σιδέρη προς τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής

Η Δημοτική Αρχή, την οποία μου εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μου και είχα την τιμή να υπηρετήσω, στηρίχτηκε, πάνω από όλα, στο ήθος, στην αξιοπρέπεια, στη διαφάνεια και την οικονομική αυτοτέλεια του Δήμου, αξίες για μένα αδιαπραγμάτευτες.
Ο κ. Ζορμπάς, παρόλο που ήταν αντιδήμαρχος, εναντιώθηκε στις αξίες αυτές και υπέσκαψε τη δημοτική αρχή, θεμελιώνοντας με τις ενέργειές του το δικό του αυτοδιοικητικό μέλλον. Η κοινωνία των πολιτών της Αγίας Παρασκευής διακατέχεται από ηθικές αρχές και αξίες, και γι’ αυτό προβληματίζεται. Αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν οι προσωπικές δεσμεύσεις και διασυνδέσεις να σβήνουν το παρελθόν και να αποτελούν κριτήρια απονομής χρίσματος. Απορρίπτει τέτοιου είδους υποψηφιότητες και αναζητά αξιόπιστες επιλογές.
Απορρίπτει, επίσης, και αποτυχημένες αυτοδιοικητικές αρχές, όπως του κ. Γιαννακόπουλου, ο οποίος κατάφερε να λάβει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ αν και αποδείχτηκε υποδεέστερος των απαιτήσεων των συμπολιτών μας, αφού εξέθρεψε την αδιαφάνεια, κατασπατάλησε τα οικονομικά αποθέματα, δημιούργησε ελλείμματα, προκάλεσε με την προσωπική του προβολή, απογοήτευσε με την προχειρότητα των έργων του και επέδειξε επιπολαιότητα στη διοίκηση του Δήμου και τη διαχείριση των οικονομικών του.
Η αδυναμία των κομμάτων να διαχειριστούν επιτυχώς την κοινωνική και οικονομική κρίση αναδεικνύει την ανάγκη για αναζήτηση υπερκομματικών υποψηφίων Δημάρχων, ικανών να ασκήσουν ρεαλιστική και αξιοκρατική διοίκηση και να παραγάγουν έργο μέσα στην πολυπλοκότητα του νέου αυτοδιοικητικού συστήματος που εισάγει το «Πρόγραμμα Καλλικράτης».
 Ο Γιάννης Σταθόπουλος, ελεύθερος κομματικών δεσμεύσεων, ιδεολογικών αγκυλώσεων και κοινωνικών στερεοτύπων, προβάλλει ως η καταλληλότερη υποψηφιότητα, γιατί συνδυάζει την εμπειρία, το ήθος, τον πολιτισμό και την πολιτική ευπρέπεια, στοιχεία που εδράζονται στην προσωπική, επαγγελματική και αυτοδιοικητική του καταξίωση.
Το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου είναι το μέλλον της πόλης μας και όχι τα πολιτικά ή μικροκομματικά συμφέροντα. Η απόδοση του χρίσματος από τη Νέα Δημοκρατία στον κ. Ζορμπά συνιστά επιλογή πολιτικής αυτοχειρίας, στην οποία αρνούμαι να συμπράξω.
Στηρίζω ενεργά την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιάννη Σταθόπουλου και πιστεύω ότι και οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής θα σκεφτούν το καλό της πόλης μας και, με κριτήρια αξιοκρατικά και αυτοδιοικητικά, θα τον εμπιστευτούν και θα τον ψηφίσουν για Δήμαρχο όλων μας.

Αντώνης Σιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου