Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ… ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ ΣΕ ΠΑΠΑΓΟ-ΧΟΛΑΡΓΟ!

Μετά τα παζάρια, τις μεταγραφές (βλέπε Αποστολόπουλος, Τούτουζας, Τίγκας, Χρήστου κ.α.) και τις εξαναγκαστικές παραιτήσεις (βλέπε Καλλιοντζή), άρχισε το σαφάρι στην κούρσα των δημοτικών εκλογών για την εκλογή Δημάρχου σε Παπάγο-Χολαργό.

Στις 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Β. Ξύδη στην πλατεία Παλαμά (πάνω φωτό) σε μια πολυπληθή συγκέντρωση η οποία υπολογίζεται ότι έφτανε τα 500 άτομα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών πολλοί Χολαργιώτες, χαρακτηριστικό της αποδοκιμασίας  που θα βιώσει ο υποψήφιος Δ. Νικολάου σε αυτές τις εκλογές. Μια αποδοκιμασία την οποία ήδη νιώθει στο πετσί του και ο ίδιος ο Δήμαρχος Χολαργού ο οποίος  δεν τόλμησε να πραγματοποιήσει αντίστοιχα εγκαίνια στο εκλογικό του κέντρο στην οδό Περικλέους, πιστεύοντας –και ορθώς- ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα αποτύγχανε παταγωδώς. Τα μόνα εγκαίνια που θα κάνει ο Νικολάου, είναι στο κέντρο του Παπάγου, την ερχόμενη Πέμπτη 14 Οκτωβρίου.!
Ο Β. Ξύδης επιμένει σε ήπια πολιτική, χωρίς χτυπήματα κάτω από την μέση, κάτι το οποίο δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να τον ωφελήσει εκλογικά δεδομένου ότι αντιμετωπίζει έναν αντίπαλο ο οποίος έχει στο αίμα του τα χτυπήματα κάτω από την μέση και την εκτράχυνση του πολιτικού κλίματος. Ο βίος και η Πολιτεία του Νικολάου μέσα στα δημοτικά συμβούλια, επιβεβαιώνει την παραπάνω διαπίστωση.

Και το «Δίκτυο Πολιτών» πραγματοποίησε την δική του συγκέντρωση (πάνω φωτό) στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημοτικού Μεγάρου Χολαργού. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Περικλής Ζήκας, μαζί με την συντονιστική επιτροπή του συνδυασμού, την Μαρία Παντελιά, τον Κώστα Παπαδάκη και την Χαρά Καφαντάρη, έδωσαν το βασικό στίγμα της προσπάθειάς τους, το οποίο κινείται σε κλίμα «Αντιμνημονίου» και κατά του «Καλλικράτη». Ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι τοποθετήσεις μερικών ομιλητών από τους 80 περίπου παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, όπως του πρώην Αντιδημάρχου Χολαργού (επί Σκούρτη) Μιλτιάδη Παντελιά αλλά και του εκδότη-δημοσιογράφου Χάρη Κουγιουμτζόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η Αριστερά κατεβαίνει διασπασμένη στις εκλογές, κάτι που τον έκανε να μην συμμετάσχει ως υποψήφιος σύμβουλος σε κάποιο ψηφοδέλτιο.
Το ότι η Αριστερά είναι διασπασμένη σε κομμάτια κάνει τον πολιτικό της λόγο λιγότερο πειστικό κάτι που βεβαίως δεν βοηθάει στις εκλογές μια και πολώνει περισσότερο το πολιτικό κλίμα.

2 σχόλια:

  1. Αλήθεια, στις 14 Οκτωβρίου θα είσαι εκεί, όπως ήσουν και στις 4, Μάκαρε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι δώδεκα (μετρημένοι) Χολαργιώτες είναι το μεγάλο πλήθος που αποδοκιμάζει τον Νικολάου; Όσο για το "ο ίδιος ο Δήμαρχος Χολαργού ο οποίος δεν τόλμησε να πραγματοποιήσει αντίστοιχα εγκαίνια στο εκλογικό του κέντρο στην οδό Περικλέους, πιστεύοντας –και ορθώς- ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα αποτύγχανε παταγωδώς"... ασχολίαστο... Στις 14 θα δεις πόσοι Χολαργιώτες (που όπως λες αποδοκιμάζουν το Νικολάου), αλλά και Παπαγιώτες, θα μαζευτούν. Αν περάσεις βέβαια, γιατί ενώ ποτέ δεν σε έχουμε δει σε εκδήλωση του Νικολάου, πάντα αναφέρεσαι στα γεγονότα λες και είσαι εκεί, παραπληροφορώντας ως συνήθως καθαρά και μόνο από το μένος σου για αυτόν... Πρώτη φορά πάντως βλέπω τυφλό παρατηρητή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή