Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

8 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ Δ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ!


Με  8 μήνες φυλακή τιμωρήθηκε ο Δημήτρης Νικολάου από το Γ' Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών για παράβαση καθήκοντος, για την γνωστή υπόθεση καφετέριας στον Χολαργό, η οποία αν και είχε σε βάρος της σωρεία αποφάσεων για να κλείσει, ο κατηγορούμενος δεν εφάρμοζε τον νόμο ως Δήμαρχος. Ο δικηγόρος κ. Νίκος Αγγελάκος κινήθηκε δικαστικά εναντίον του Δ. Νικολάου με αποτέλεσμα ο πρώην Δήμαρχος να καταδικαστεί με τη υπ.αριθμ. 728/24-1-2010 απόφαση του δικαστηρίου, σε 8 μήνες φυλάκιση, εξαγοράσιμη προς 10 € την ημέρα.
Χαρακτηριστικά στοιχεία της δίκης ήταν τα εξής:
1. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ποινή των 12 μηνών.
2. Η ποινή δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα λόγω ποινικού μητρώου του Δ. Νικολάου (παλαιότερες καταδίκες).  Το μόνο που επέτυχε ο δικηγόρος του κ. Νικολάου ήταν να εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία πλέον θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό.
3. Ο κατηγορούμενος αν και αθωώθηκε από την Περιφέρεια αναφορικά με το πειθαρχικό μέρος της υπόθεσης, το στοιχείο αυτό δεν βοήθησε καθόλου την υπερασπιστική γραμμή του συνηγόρου του.

Εάν ο Δ. Νικολάου ήταν σήμερα Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, η απόφαση αυτή του δικαστηρίου θα τον έφερνε αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο της άμεσης έκπτωσης από το αξίωμά του.
Ο πρώην Δήμαρχος θεωρεί ότι μπορεί να αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό, δεδομένου ότι όπως λέει, λειτούργησε με κοινωνικά κριτήρια, μια και η επιχείρηση δίνει εργασία σε πολλές οικογένειες, συνεισφέροντας παράλληλα στα ασφαλιστικά ταμεία και στην οικονομία της χώρας. Αν  ο Δ.Νικολάου έβαζε λουκέτο στην καφετέρια θα ήταν ανάλγητος κοινωνικά.
Επίσης, ο κ. Νικολάου ισχυρίζεται ότι ένας από τους λόγους που δεν έκλεισε την επιχείρηση, ήταν ότι μέτοχός της συμμετείχε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές σε αντίπαλο συνδυασμό από τον δικό του. Σε περίπτωση που "σφράγιζε" την επιχείρηση, θα τον κατηγορούσαν ότι ενεργούσε με πολιτική εμπάθεια, κάτι που δεν έκανε.
Τέλος, ο κ. Νικολάου υπογραμμίζει ότι ουδέποτε επισκέφτηκε την συγκεκριμένη καφετέρια ούτε καν για να πιει έναν απλό καφέ, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν είχε την παραμικρή σχέση γνωριμίας με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης και πολύ περισσότερο δεν αποκόμισε κανένα προσωπικό ώφελος με την απόφασή του να μην βάλει λουκέτο στο κατάστημα. Αντιθέτως, σύρθηκε αδίκως στα δικαστήρια, επειδή μοναδικό του κριτήριο ήταν το κοινωνικό αγαθό.
Όλα αυτά τα στοιχεία που δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο, ο κ. Νικολάου θεωρεί ότι θα συνεκτιμηθούν στο νέο Δικαστήριο και ότι θα αθωωθεί.  

2 σχόλια:

  1. Πως λένε τον δήμαρχο που απο 8 (4+4) μέτρα πεζοδρόμιο αφήνει 1,4 (0,7+0,7).
    Μοντέρνο;
    Ηλίθιο;
    Πονηρό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε μέρα εκεί έπινε καφέ, τον έχω δει άπειρες φορές!!! Ελεος με τα ψέμματα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή