Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΡΓΑΚΟΣ: «ΕΠΑΝΑΡΑΓΙΑΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ»



Ο Σύλλογος Θεσσαλών Παπάγου-Χολαργού και ο Πρόεδρός του Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, ανέλαβαν την πρωτοβουλία και  κάλεσαν στο δήμο Παπάγου-Χολαργού τον διακεκριμένο ιστορικό και καθηγητή κ. Σαράντο Καργάκο.
Σε μια χρονική συγκυρία ιδιαίτερα σημαντική,  κατά την οποία τα τηλεοπτικά κανάλια βομβαρδίζονται από συνεχή τουρκικά σήριαλ και η σειρά του ΣΚΑΪ 1821  έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ο Σαράντος Καργάκος, χειμαρρώδης και αφοπλιστικός όπως πάντα, μίλησε για τον σπουδαίο Άνθιμο Γαζή και τον ρόλο του στον προεπαναστατικό και επαναστατικό απελευθερωτικό αγώνα της Ελλάδος εναντίον των Τούρκων. Η ομιλία έγινε σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδορώκης».
         Την  εκδήλωση  τίμησαν  με  την  παρουσία  τους  οι    Επίτιμοι Δήμαρχοι Χολαργού κ.κ. Σκούρτης Χαράλαμπος και Νικολάου Δημήτρης, ο π. Βουλευτής κ. Μπρακατσούλας Βασίλειος, ο Αντιδήμαρχος  κ. Τσοχαλής, οι πρώην Πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλλιοντζή και κ. Λινάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι νυν και πρώην κ.κ. Μπελιτσάκος, Μουντάκη, Αυγουρόπουλος, Παντελεάκος και Ροκόφυλλος.

          Επίσης παρέστησαν πάρα πολλοί Στρατηγοί, Ναύαρχοι και Πτέραρχοι, ο Πτέραρχος κ. Παπανικολάου επίτιμος  Αρχηγός ΓΕΑ, ο Στρατηγός κ. Καρακώστας Αντιπρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), ο Στρατηγός               κ. Μαυροδόπουλος Υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, ο Πρόεδρος της τοπικής της ΝΔ Χολαργού κ. Γκλεζάκος.
         
Με την ευκαιρία της έκδοσης του νέου του βιβλίου «Μεγάλες μορφές του ‘21» το έργο του Σαράντου Καργάκου έρχεται σε αντιδιαστολή με τη νέα σειρά του ΣΚΑΪ η οποία η οποία σε μερικά της σημεία  εξιδανικεύει τον Τουρκικό ζυγό! Ας μην ξεχνάμε ότι ο Θάνος Βερέμης ιστορικός που επιμελείται την σειρά, ήταν υπέρμαχος του βιβλίου της Ρεπούση, η οποία –ως γνωστόν- «βάφτιζε» την καταστροφή της Σμύρνης , «συνωστισμό στο λιμάνι»!!!
Ο καθηγητής κ. Καργάκος, στον πρόλογο της ομιλίας του έδωσε και το στίγμα της πλύσης εγκεφάλου που δέχεται ο ελληνικός λαός:
 
"Τα πεπρωμένα αυτού του τόπου ρυθμίζονται από ανθρώπους που αποτελούν ένα κινούμενο ηθικό κενό. Ένα κουρελιασμένο παρόν επιχειρεί να κουρελιάσει ένα ένδοξο παρελθόν για να δημιουργήσει κι ένα κουρελιάρικο μέλλον.  Το ’21 βάλλεται, διαβάλλεται, συκοφαντείται  για να προετοιμασθεί το έδαφος για την επαναραγιαδοποίηση του λαού μας.  Σήμερα που απευθύνομαι σε συμπατριώτες του Νικολάου Πλαστήρα, νιώθω πως δεν ήλθε η στιγμή το finis Graeciae. Η αυγή έρχεται μετά το πιο βαθύ σκοτάδι. Και μια συμβουλή: Βιβλίο ναι. Τηλεόραση όχι».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών κ. Τίγκας, μετά την ομιλία του Σαράντου Καργάκου, προσέφερε στον καθηγητή ως συμβολικό δώρο ένα στυλό (πάνω φωτό) , προκειμένου να συνεχίσει να γράφει και να γαλουχεί το αναγνωστικό κοινό με τα πονήματά του.       

1 σχόλιο: