Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

Διαμαρτυρία Χολαργιωτών καταστηματαρχών και επιτηδευματιών στην εφορία Χολαργού.  



Στις 8.45 σήμερα το πρωί, επιτροπή από 30-40 περίπου επαγγελματίες επισκέφτηκε το γραφείο του εφόρου κ. Λυμπέρη και του επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα αυθαίρετα χαράτσια που επιβάλλονται στους καταστηματάρχες. 
Τέλος επιτηδεύματος, έκτακτη εισφορά, περαίωση έχουν τσακίσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 
Το ψήφισμα το οποίο θα κοινοποιηθεί και στον Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο, επέδωσε στον έφορο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών και επιτηδευματιών Παπάγου-Χολαργού κ. Άγγελος Μπελιτσάκος.
Το ψήφισμα των καταστηματαρχών είναι το παρακάτω:
"Βιώνουμε  έναν πρωτοφανή σε ένταση και διάρκεια οικονομικό πόλεμο από την κυβέρνηση. Πρώτα με τις δύο συνεχείς αυξήσεις στον Φ.Π.Α. (21% και 23% αντίστοιχα), με συνέπεια την πλήρη καθίζηση της αγοράς και τώρα με νέα, αυθαίρετα χαράτσια.
Ενώ το Δημόσιο χρωστάει πάνω από 6,5 δις ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις κ.λ.π. χωρίς να αποδίδει ούτε ένα ευρώ από αυτά, κάνοντας ουσιαστικά στάση πληρωμών, έρχεται σήμερα η Κυβέρνηση και επιβάλλει νέους, οθωμανικού τύπου κεφαλικούς φόρους, ζητώντας από  την στεγνή από χρήμα αγορά,  να της  καταβάλλει τα χαράτσια!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ διότι τα χαράτσια αυτά βρίσκονται εκτός ορίων του Συντάγματος. Το άρθρο 4 § ορίζει ότι  «οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους».  Οι  ήδη επιβληθέντες φόροι έχουν τσακίσει τις δυνάμεις μας!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ  κανένα φόρο χαράτσι, που μόνο σκοπό έχει την περαιτέρω εξαθλίωσή μας και το κλείσιμο των καταστημάτων μας.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ διότι με τη  βάρβαρη αυτή κυβερνητική  πολιτική, καταστρεφόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας, καταστρέφεται η εμπορική και μεσαία τάξη, η λεγόμενη «σπονδυλική στήλη»  της οικονομίας της Ελλάδος. Πρέπει λοιπόν να παραμείνουμε ζωντανοί  για να μείνει και η Ελλάδα ζωντανή.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ διότι αντιστεκόμαστε στην οικονομική ακόμη και φυσική δολοφονία μας από το κράτος. Ήδη, από την είσοδό μας στο ΔΝΤ καταγράφηκαν 70 αυτοκτονίες καταστηματαρχών.

Κοινοποιείται στον Υπουργό Οικονομικών

Κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Για το Προεδρείο του Συλλόγου
      Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Άγγελος Μπελιτσάκος"
Δείτε και το βίντεο, όπως το κατέγραψε το "myxolargos.gr"

Τέλος, να σημειώσουμε ότι  στον χώρο βρέθηκε και το τηλεοπτικό συνεργείο του MEGA  το οποίο αναμένεται να καλύψει το γεγονός στο αποψινό δελτίο ειδήσεων με την Όλγα Τρέμη. Σύμφωνα με πληροφορίες το γεγονός θα καλύψει ειδησεογραφικά και το EXTRA 3. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου