Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΚΕΧΡΗΣ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ!


Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις 
στη παράταξη "Ενεργοί Δημότες" !

Ο δημοτικός σύμβουλος  Παπάγου-Χολαργού, Γιάννης Κεχρής, μέλος των "Ενεργών Δημοτών" μετά τις τελευταίες δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης Δ. Νικολάου, περνά με μια επιθετική δήλωση στην αντεπίθεση. Τα πράγματα δείχνουν ότι βαδίζουν σε ρήξη. Ο Γ. Κεχρής θέτει προ των ευθυνών του τον Νικολάου ενώ παραιτείται από την πενταμελή επιτροπή προετοιμασίας του Συνεδρίου, χωρίς όμως να παραιτείται από την παράταξη.
Η Ανακοίνωση του Γιάννη Κεχρή έχει ως εξής: 

                                 

  Παπάγος – Χολαργός 18/9/2011
               
                Νιώθω οργή και λύπη για όσα αναφέρει ο κ. Νικολάου στην συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του “Ανεξάρτητου Παρατηρητή” στις 12/9/2011.

                Για την αποκατάσταση της αλήθειας η ανακοίνωση των «Ενεργών δημοτών» με θέμα το συνέδριο συντάχτηκε από τον ίδιο και τον κ. Τίγκα και συζητήθηκε την Τετάρτη στις 31/8/2011 παρουσία του ιδίου και των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων των «Ενεργών Δημοτών» (η κ. Αθανασάκου – Μουντάκη απουσίαζε εκτός Αθηνών). 
                Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διάρκεια του προσυμβουλίου της παράταξής μας στις 30/8/2011 πραγματοποιήθηκε μια εκτεταμένη συζήτηση, μακριά από τα “φώτα της δημοσιότητας”, στην οποία μεταξύ άλλων τέθηκε και το θέμα της δυνατότητάς του να συνεχίσει να ηγείται της παράταξης.
                Γιατί άραγε ο κ. Νικολάου αφού πρώτα εξασφάλισε τις ψήφους των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης του για την Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Αττικής στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη στις 31/8/2011, υπαναχώρησε εκ των υστέρων σε ότι αφορά την ανακοίνωση των «Ενεργών Δημοτών» για το Συνέδριο και αντέδρασε υβρίζοντας και απειλώντας με διαγραφές στο περιεχόμενο της συζήτησης που έγινε στο προσυμβούλιο;

                Είναι ντροπή να αποκαλεί «σκουλήκια» και «αρχηγίσκους» στελέχη της παράταξής του, τα οποία τον στήριξαν και βρέθηκαν κοντά του σε δύσκολες στιγμές.
                Θα ήταν φρόνιμο, ο κ. Νικολάου να θυμηθεί μια έκφραση που επανέλαβε αρκετές φορές στην προεκλογική περίοδο: «δείξε μου τους συνεργάτες σου για να δω ποιος είσαι» και να μην προχωρά σε τέτοιους χαρακτηρισμούς για τα στελέχη του.               
                Ο αρχηγός επιβάλλεται με τον πολιτικό του λόγο, την συνέπεια των λόγων και των πράξεων του, τον σεβασμό και το κύρος που εκπέμπει η  προσωπικότητά του. Επιστέγασμα όλων αυτών είναι η ψήφος του λαού. Στις τελευταίες εκλογές χάσαμε με 20 μονάδες διαφορά. Αυτό ήταν ένα ηχηρό μήνυμα που δυστυχώς ο κ. Νικολάου δεν έχει λάβει ακόμη υπόψη του.
                Αντί λοιπόν να προβαίνει σε άστοχες δηλώσεις, καλό θα ήταν να κάνει αυτοκριτική και να συνειδητοποιήσει το τεράστιο μερίδιο της ευθύνης του για την βαριά εκλογική ήττα που σχετίζεται κυρίως με την απρεπή συμπεριφορά του στους συνεργάτες του και στους Δημότες. Αυτή ήταν η βασική αιτία που απαξιώθηκε το έργο των «Ενεργών Δημοτών» και η προσφορά  των αξιόλογων στελεχών της παράταξης.

                Τελειώνοντας, μετά από αυτές τις εξελίξεις παραιτούμαι από μέλος της πενταμελούς επιτροπής για την προετοιμασία του Συνεδρίου.
               
                Παραμένω στις επάλξεις.
                Στηρίζω το σημαντικό έργο, αλλά αναγνωρίζω τα σοβαρά λάθη και παραλείψεις της οχταετίας.
                Μάχομαι και αντιπαλεύω την αντικοινωνική πολιτική της νέας Διοίκησης.

                Με Τιμή

                Γιάννης Κεχρής
                Γενικός Χειρούργος – Εντατικολόγος
                Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου - Χολαργού

21 σχόλια:

  1. Μπράβο γιατρέ, πες τα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. boutiro sto psomi tou blaka tou braxiolidi imaste!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατρέ μου, Γιατρουδάκο μου Πονάω σου λέω...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς τον κο. Ιωάννη Κεχρή.

    Γιατρέ μου,

    Δυστυχώς θα πρέπει να σας υπενθυμήσουμε τις παρακάτω σημαντικές αλήθειες που ΕΠΙΜΕΛΩΣ ξεχνάτε να αναφέρετε...:

    1) Δεν ήσασταν στέλεχος των Ενεργώ Δημοτών από το 2003 αλλά από το 2006 όπου και ξεκίνησε η ΠΤΩΤΙΚΗ πορεία του συνδιασμού σας.....

    Συγκεκριμένα, το 2006 εσείς και μια σειρά νέων Δημοτικών Συμβούλων εκλεγήκατε και από τότε ξεκίνησε το Πολιτικό Μπάχαλο.

    Συγκεκριμένα: Νέα στελέχη με φιλοδοξίες και θέληση για προσφορά ΑΛΛΑ ψηφίζατε τα δάνεια...., ανεχόσασταν τις όποιες "πολιτικές εκτροπές" πολλών της παραταξής σας...Σας θυμίζει τίποτα το video όπου η κα. Καλιοντζή καττήγηλε τον τότε Δήμαρχο ή το άλλο video όπου ο δήμαρχος επιτέθηκε στον κο. Βραχιολίδη εν μέσω Δημοτικού Συμβουλίου..; ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ...; ΤΙΠΟΤΑ! ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ...

    2) Ακούστηκαν και γράφτηκαν για "μαύρα" ταμεία επί της τετραετίας (2007-2010) του ΔΑΟΧ. Εσείς οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ...; ΠΑΛΙ...; Δηλαδή, πάλι..πάλι..δεν καταλάβατε ή δεν ακούσατε τίποτα....;

    3) Ψηφήσατε ανελλειπώς όλα..όλα..τα δάνεια που ουσιαστικά χρέωσαν τον Δήμο ΧΟλαργού...Και πάλι λοιπόν: ΕΣΕΙΣ οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι πάλι...πάλι...ΤΑ ΨΗΦΗΣΑΤΕ! Γιατί ΨΗΦΗΖΑΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΦΕΡΝΑΝ χωρίς να σκέφτεστε το μέλλον της πόλης μας;;;

    4) Εκλεγήκατε και προβληθήκατε με τους Ενεργούς Δημότες και "ανδρωθήκατε" Πολιτικά (ας μου επιτρέψετε τον όρο) με τον κο. Νικολάου. Τώρα θυμηθήκατε να διαχωρίσετε τη θέση σας....; ΤΩΡΑ..που ο κος. Νικολάου είναι σε δύσκολη θέση...Θα σας τιμούσε το γεγονός να διαχωρίζατε τη θέση σας όταν ο κος. Νικολάου ήταν Δήμαρχος και αν εσείς ΔΕΝ...ΔΕΝ...ψηφίζατε ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΕΦΕΡΝΑΝ ΠΡΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗ....

    5) Γιατρέ μου, επειδή μας έχετε μπερδέψει να και κάτι που θυμήθηκα πάλι: Τι έχει γίνει με τις χρεώσεις πετρελαίου των οχημάτων του δήμου χολαργού (επί χρόνια) και με τα τρία οχήματα (;;) του δήμου μας που "δάνεισαν" κάποιοι...κάποιοι σε άλλον Δήμο; Πάλι..πάλι...εσείς οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δεν γνωρίζατε τίποτα...; Πάλι...πάλι...δεν ακούσατε ή δεν καταλάβατε τίποτα;;

    5) Γιατί δεν κατέθεσε ο Δήμος μας ισολογισμό όπως προβλεπόταν για χρόνια;; Γιατί εσείς, Γιατρέ μου, ΔΕΝ το θέσατε το θέμα στο Δ.Σ όπου ανελλειπώς συμμετείχατε..; Πάλι...πάλι....το ξεχάσατε και αυτό; Ή μήπως ο αντιδήμαρχος των Οικονομικών ΔΕΝ σας το θύμησε....

    (Εδώ να σας ενημερώσουμε ότι ακόμα και τα περίπτερα κάνουνε ισολογισμό και ελέγχουν τα οικονομικά τους κάθε τρείς ή έξι μήνες...Εσείς πάλι..τι πάθατε και δεν ρωτήσατε ποτέ για το θέμα αυτό...;)

    Γιατρέ μου, αφού σας κούρασαμε με τα πολλά ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ερωτήματα μας, να σας ενημερώσουμε ότι έχετε τις ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ευθύνες με τον αρχηγό σας...ή ακόμα καλύτερα ακόμα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ καθώς ως Δημοτικός Σύμβουλος επί 4 χρόνια ποτέ..ποτέ...ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ και ΔΕΝ ΕΠΙΜΕΙΝΑΤΕ για να διορθώσετε όλα..όλα τα παραπάνω!

    Γειά σας κε. Κεχρή και να σας ευχηθούμε να ΜΗΝ γίνεται όπως κάποια άλλα στέλέχη σας γνωστοί και ως "ιπτάμενοι και Τζέντλεμαν" που πηδάνε από Συνδιασμό σε Συνδιασμό όπως τα "σπουργιτάκια".....προς χάριν θέσεων και φιλοδοξιών...


    Πάντα Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας φύγουν τελικά από το προσκήνιο της τοπικής αυτοδιοίκησης όλοι αυτοί που μας έφεραν σε αυτό το χάλι. Ας βγούν μπροστά άνθρωποι άμεμπτοι,με καινούριες ιδέες και πιστεύω χωρίς πελατειακές σχέσεις,λαικισμούς και προσωπικά συμφέροντα.
    Γιάννη Κεχρή σε πιστεύουμε,είμαστε κοντά σου
    και πιστεψε με ειμαστε παρα πολλοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απορώ τελικά αν ενδιαφέρεται κανένας για τα προβλήματα των δημοτών και τη βρώμα που μας έχει φάει!Ο άλλος φτιάχνει πλατείες και τσιμέντα στην πλάτη μας και εσείς ασχολείστε με τα ενδοπαραταξιακά σας.Ξυπνήστε και κάντε σωστή αντιπολίτευση,παρουσιάστε προτάσεις αλλιώς δεν έχετε καμμία δουλειά να βρίσκεστε εκεί που είστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελευταίε Ανώνυμε,

    Είμαι παλιός Χολαργιώτης και παλαιότερα ασχολούμουν ενεργά με τα αυτοδιοικητικά (εποχή Σκούρτη). Ανήκω στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο. Συνταξιούχος εδώ και πολλά χρόνια, μου αρέσει να παρακολουθώ τα του Δήμου μας. Διαβάζω ανελλιπώς τον Τοπικό Τύπο και κάποιες φορές βρίσκομαι και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

    Αδικείς τον Κεχρή. Βρίσκεται σε συνεχή κόντρα με τον Ξύδη. Έχει γράψει αναρίθμητα άρθρα στον Τοπικό Τύπο. Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Δασοπροστασία, Καθαριότητα, Συνεχείς διακρίσεις του Ξύδη κατά του Χολαργού και υπέρ του Παπάγου, σπατάλες του Ξύδη (όπως οι ειδικοί Σύμβουλοι και οι γιορτές και οι διπλές παρελάσεις). Τελευταία μοίραζε ανακοινώσεις για την υποβάθμιση του ΚΑΠΗ (είμαι μέλος του ΚΑΠΗ). Στην λαϊκή μοίραζε ανακοινώσεις για τους κινδύνους της πολιτικής Ξύδη για τον Υμηττό. Αυτός είναι ουσιαστικά που έχει αναδείξει την έλλειψη κοινωνικής πολιτικής στον Παπάγο σε σχέση με τον Χολαργό.

    Λίγα από αυτά γίνονται γνωστά γιατί όλες οι τοπικές εφημερίδες είναι πιασμένες από τον Ξύδη (εκτός από τον Αντίλογο που και αυτός δεν ξέρω τι παιχνίδι παίζει) και ταυτόχρονα τίποτα από αυτά που λέει ο Κεχρής και όποιος άλλος, δεν περνάει όταν ο Νικολάου τα κάνει μπάχαλο. Είναι εντυπωσιακή για παράδειγμα η μεταστροφή του Βραχιολίδη για το Δημοτικό Καφέ. Φανταστείτε τις «30ΜΕΡΕΣ» τι θα λέγανε για τον διπλασιασμό της εισφοράς των Γονέων στους Παιδικούς Σταθμούς ή την κραυγαλέες αύξησεις στο ΚΑΠΗ η για την κατάργηση των Δημοτικών Πολυιατρείων στην Παπαφλέσσα. Από την άλλη όταν ο Νικόλαου πετάει φεϊγβολάν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ή όταν αποκαλεί τον Ξύδη άκληρο και την Πολυκαλά βρωμερή Παπαγιώτισσα όλοι ασχολούνται με τα καμώματα του Νικολάου και όχι με την πολιτικά επιχειρήματα του Κεχρή.

    Και στο κάτω κάτω της γραφής αν κάποιος σε βρίζει και σε λέει σκουλήκι οφείλεις αν φοράς παντελόνια να απαντήσεις, και αυτό έκανε ο Κεχρής.

    Θα τον συμβούλευα όμως λιγότερη φωνή και χαμηλότερους τόνους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα ίδια που λέει ή γράφει ας τα λέει πιο ήρεμα. Δεν χρειάζεται να δείχνει ότι χάνει τον έλεγχό του αφού στην πραγματικότητα δεν τον χάνει. Και κάποια στιγμή καλό θα είναι να μας πει δημόσια ποια ήταν αυτά τα σοβαρά λάθη και παραλείψεις της Οχταετίας των Ενεργών Δημοτών. Κατά τα άλλα ας συνεχίσει με τον ίδιο εμπεριστατωμένο πολιτικό του λόγο την αντιπολίτευση που κάνει στον Ξύδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε Γιάννη,

    Παράτα τους Μαλάκες
    Πριν από 5 χρόνια ήσουν ο Βασιλιάς του Νταμαριού. 3.07 μαραθώνιο.
    Σε είδα μετά τις εκλογές και δεν σε γνώρισα.
    20 κιλά βαρύτερος πραγματικό τσουβάλι, σαμπρέλλα.
    Ευτυχώς πριν μια εβδομάδα που σε είδα κάπως βελτιώθηκες.
    Ασε τις μαλακίες, χάσε κανένα κιλό και ανέβα στο βουνό.
    Σε 1.5 μήνα κλασσική, σε 5 μήνες Θεσσαλονίκη και κατά τον Μάιο - Ιούνιο πάμε για Μαραθώνιο Ολύμπου.
    Τέλος πάντων. Μιας και σου αρέσει να ασχολείσαι, κάνε κάτι με αυτούς τους διάδρομους στο γήπεδο (αλλά τι να κάνεις, δεν τα κατάφερες όταν ήσουν διοίκηση θα τα καταφέρεις τώρα στην αντιπολίτευση;). Δυστυχώς, το νταμάρι καθε μέρα που περνάει και χειρότερα. Εγκατάλειψη.

    Ξυπνήστε ρε!!!
    Ο Κεχρής είναι και ο πρώτος. Απλό παιδί. Πραγματικός φίλος. Αληθινός. Αυθεντικός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Γιάννη
    Σε παρακολουθούμε από τότε που εμφανίστηκες στην τοπική πολιτική ζωή.
    Πρόσεξε μην αλλάξεις. Η συμβουλή είναι από κάποιον που πραγματικά πιστεύει σε εσένα.
    Στα πρώτα χρόνια ήσουν ο Γιατρός, ο Επιστήμονας, ο Οικογενειάρχης, ο Χαμηλών τόνων πολιτικός.
    Τελευταία φορά, στο Δημοτικό Συμβούλιο, μου θύμιζες περισσότερο Νικολάου παρά Κεχρή.
    Αν και είχες δίκιο, αν και ο Πρόεδρος (Αποστολόπουλος) σου έκοβε τον λόγο και έκανε ότι ήθελε και η Δόκτορας (Ευαγγελοπούλου) έλεγε ότι ψέμα ήθελε, δεν χρειάζεται να προσπαθείς να πείσεις τον Ξύδη και τους εγκάθετούς του. Η μάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι εκ των πραγμάτων χαμένη. Κανένας δεν σε ακούει.
    Ακόμη και αν σε τρώει το δίκιο σου, χαμήλωσε τους τόνους και βγες στην κοινωνία. Σημασία έχει να πείσεις την κοινωνία και όχι τον Ξύδη, τους ανθρώπους τους, η εμάς που έτσι και αλλιώς σε πιστευουμε. Οι «αερομαχίες» με τον Ξύδη το μόνο που κάνουν είναι να χαλάνε το προφίλ σου.
    Εμείς προτιμούμε τον Κεχρή τον Επιστήμονα, με τους χαμηλούς τόνους και τον πολιτικό λόγο και όχι τον Κεχρή τον πολιτικάντη, τον τσαμπουκά, τον λαικιστή όπως κάποιοι προσπαθούν να σε παρουσιάσουν. Μη τους δώσεις την δυνατότητα να χαλάσουν την εικόνα σου.
    Σε ότι αφορά τον Νικολάου καλα έκανες και τα είπες όλα αυτά δημοσίως. Το λάθος σου μόνο ένα: ΑΡΓΗΣΕΣ!!!
    Πάλι καλά, «κάλλιο αργά παρά ποτέ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιαννη εισαι γιατρος και καλος ανθρωπος. Να παρεις τα πραγματα στα χερια και να γινεις επικεφαλης των ενεργων δημοτων.
    Οσο αφορα τους αλλους, μην δινεις σημασια. Εσυ εισαι ο super star.
    Ολοι οι αλλοι ειναι δευτεραντζες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eνα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Γιάννη Κεχρή ,ο οποίος έχει κερδίσει τις καρδιές όλων μας!Ο Δήμος μας τέτοιους ανθρώπους έχει ανάγκη και όταν δεν τον υποστηρίζει η παράταξη του πρέπει να προχωρήσει μπροστά με την στήριξη όλων μας.Αν κάποιος μπορεί να αλλάξει κάτι είναι ο Ανθρωπος ΚΕΧΡΗΣ.Είναι ο μόνος που κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση στην Παράλογη πολιτική Ξύδη σε αντίθεση με την παράταξη του.ΜΠΡΑΒΟ γιατρέ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επιτέλους ο Νικολάου αποφάσισε να ηρεμήσει την παράταξη. Έπρεπε πριν από τις εκλογές κάτι Κεχρήδες να τους είχε διώξει! Μπράβο στον αρχηγό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατρέ εάν νομίζεις ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι καφενείο... κάνεις λάθος!!! Είσαι ένας κουτοπόνηρος τοπικός πολιτικός χωρίς μέλλον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αφού και το χαϊδεμένο σου παιδί σε πρόδωσε... Νικολάου καλά να πάθεις!!! Κεχρή ΔΕΝ έχεις καμία τύχη για Δήμαρχος στο Χπλαργό!!! Θα με θυμηθείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν ξέρετε όλοι οι τελευταίοι τι λέτε.
    Από ότι ξέρω όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι υπερψήφισαν ομόφωνα, συμπεριλαμβανόμενου Κεχρή, Τίγκα, τον Νικολάου για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.
    Γιατί βγήκε ο Νικολάου μετά και άρχισε απρόκλητα να τους κατηγορεί για σκουλήκια και αρχηγίσκους
    Και τι περιμένετε να κάνει ο κάθε Κεχρής όταν τον αποκαλούν αναίτια σκουλήκι και αρχηγίσκο.
    Και ποιος είναι ο κ. Νικολάου που διαγράφει από μόνος του όποιον θέλει. Δεν υπάρχουν όργανα και διαδικασίες.
    Με αυτά τα καμώματα, ο Νικολάου θα μείνει τελικά μόνος, ή έστω με ελάχιστους γραφικούς σαν εσάς που τον υποστηρίζουν.
    Σε ότι αφορά τον Κεχρή δεν έχει αυτός ανάγκη την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά η τοπική αυτοδιοίκηση τον έχει ανάγκη. Είναι επιστήμονας, επιτυχημένος Χειρουργός, με μια ωραία οικογένεια, που το πολύ πολύ να δώσει δύο φάσκελα στον Νικολάου και σε εσάς που τον στηρίζετε και να πάψει να ασχολείται με τα σκύβαλα του Δήμου. Απορώ άλλωστε γιατί ασχολείται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κε. Κεχρή γιατί ψηφίζατε τόσα χρόνια τα Δάνεια που λίγο έλλειψε να χρεοκοπήσουν τον Δήμο μας;
    Γιατι δεν αντιδρούσατε όπως τώρα με τον κο. Ξύδη;
    Γιατί δεν ζητούσατε ετήσιους ισολογισμούς του Δήμου Χολαργού όπως είχατε το ΚΑΘΗΚΟΝ ως δημοτικός σύμβουλος;; Γιατί καθόσασταν αδιαμαρτύρητα;;
    Γειά σας κε. Κεχρή και καλό ταξίδι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απαντώ για τους φίλους που με κατηγορούν για τα δάνεια. Τους υπενθυμίζω ότι ήμουν Δημοτικός Σύμβουλος την δεύτερη τετραετία.

    Ψήφισα δύο δάνεια.
    Το δεύτερο δάνειο ψηφίστηκε ομόφωνα και από την αντιπολίτευση αφορούσε την ολοκλήρωση του κτηρίου Κοινωνικής Μέριμνας – ΚΑΠΗ στην Αγαμέμνονος. Ήταν ένα δάνειο 800.000Ε που συμπλήρωνε το κεφάλαιο των 2.500.000Ε από το πρόγραμμα «Θησέας» για την κατασκευή του κτηρίου ΚΑΠΗ. Η λήψη αυτού του δανείου ήταν απολύτως δικαιολογημένη και για αυτό ψηφίστηκε και από την αντιπολίτευση.

    Σε ότι αφορά το επίμαχο πρώτο δάνειο, αυτό αφορούσε ληξιπρόθεσμες οφειλές σε προμηθευτές. Οι οφειλές αυτές δημιουργήθηκαν την πρώτη τετραετία. Υπήρχαν τελεσίδικες αποφάσεις με κίνδυνο, λόγω της έλλειψης ρευστότητας, δήμευσης της περιουσίας του Δήμου.
    Τότε λοιπόν όλοι μας βρεθήκαμε στο δίλλημα ή ψηφίζουμε το δάνειο ή δημεύεται η περιουσία του Δήμου. Έγινε εκτεταμένη ενδοπαραταξιακή συζήτηση και το δάνειο ψηφίστηκε και από Δημοτικούς Συμβούλους που βρέθηκαν αργότερα απέναντι στον Νικολάου: Πολύδωρας, Τούτουζας. Το δάνειο τότε ήταν ένα αναγκαίο κακό. Η απόφαση που πάρθηκε τότε ήταν να ακολουθηθεί μια σφιχτή οικονομική πολιτική εξυγίανσης. Και πράγματι σταμάτησαν περιττά έξοδα και σπατάλες.
    Αν και πολλοί τότε, σχεδόν όλοι, εξέφρασαν ενστάσεις μόνο δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι αρνήθηκαν να ψηφίσουν το δάνειο: Κουρέτας και Αποστολόπουλος.
    Σε μια κρίσιμη ενδοπαραταξιακή σύσκεψη ο κ. Νικολάου κάλεσε τον κ. Αποστολόπουλο να προτείνει κάποια εναλλακτική πρόταση. Ο κ. Αποστολόπουλος δεν πρότεινε κάτι συγκεκριμένο. Τότε ο κ. Νικολάου του πρότεινε να αναλάβει αντιδήμαρχος των Οικονομικών του Δήμου και να εφαρμόσει "εν λευκώ" πολιτική εξυγίανσης των Οικονομικών του Δήμου. Ο κ. Αποστολόπουλος δεν αποδέχθηκε την θέση του Αντιδημάρχου των Οικονομικών και επέμεινε στο να μην ψηφίσει το δάνειο.

    Οι επόμενοι αντιδήμαρχοι οικονομικών εφάρμοσαν πράγματι μια πολιτική γενικά εξυγίανσης.
    Το συνολικό χρέος του Δήμου στις 31/12/2010 ήταν 11.000.000Ε (δάνεια: 8.500.000Ε και χρέη προς προμηθευτές: 2.500.000Ε) περίπου. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν 20.000.000Ε ή και 25.000.000Ε όπως η αντιπολίτευση χωρίς στοιχεία το ανέβαζε. Το ποσό των 11.000.000Ε, δεν χωρά αμφισβήτηση αφού προκύπτει από την επίσημη απογραφή που έγινε στην Δημοτική Κοινότητα Χολαργού από την νέα Διοίκηση (για τον Χολαργό: επικεφαλής της επιτροπής απογραφής: ο κ. Δασκαλόπουλος).
    Ο Δήμος Χολαργού με βάση αυτά τα νούμερα βρισκόταν σε αποδεκτή, οικονομικά, θέση σχετικά με τους υπόλοιπους Δήμους όλης της Ελλάδας και θα μπορούσε να εξυπηρετήσει αυτό το χρέος με βάση την οικονομική και την πιστοληπτική του κατάστασή.
    Το πραγματικό ερώτημα είναι αν τα προηγούμενα δάνεια (πρώτης τετραετίας) που δημιούργησαν αυτό το χρέος ήταν δικαιολογημένα ή όχι. Δημιούργησαν δηλαδή έργο ή οχι; και αν το κόστος αυτών των έργων ήταν δικαιολογημένο.
    Η απάντησή μου όμως θα δοθεί εμπεριστατωμένα κάποια άλλη φορά (αν και έχω απαντήσει στον Τοπικό Τύπο στο παρελθόν).

    Σε ότι αναφέρεις για τους ισολογισμούς, έχεις δίκιο, θα έπρεπε να είχαν γίνει.

    Γιάννης Κεχρής
    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητε μου Γιαννη, αν σε διεγραψε ο κος. Νικολαου και εφυγε για να τρυγισει το αμπελι του (ετσι διαβασα καπου-αν ειναι αληθες), μπορεις και ΕΣΥ να τον διαγραψεις και να πας για τρεξιμο! (που τοσο σου αρεσει)

    Επισης, οταν γινει το συνεδριο του συνδιασμου μπορειτε ολοι σας να ζητησετε απο ολους να αλληλο-διαγραφτειτε (ετσι για να περναει η ωρα...) και αφου διαγραψετε ο ενας τον αλλο, να ηρεμησουμε ολοιοι υπολοιποι!

    Παντως Γιατρε μου αυτο θα μας το αναγνωρισεις: Με οσα γινονται πεφτει και πολυ γελιο, και χαμογελαμε και λιγο μεσα σε αυτο το κοινωνικο αδιεξοδο που εφτασε η Ελλαδα μας και τελικα βρισκουν και οι τοπικη μας εφημεριδες θεματα για να γραψουνε!!

    Bye Doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιατρέ μου πονάω πολύ & δεν με πιανει και η αντιβιοση!
    Τι να κανω; Ενα ταξιδακι στην Ανδρο θα με ανακουφισει ή να παω να τρυγισω και εγω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή