Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΚΑΝΟΝΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! 10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!

 Τ' ΑΚΟΥΣ ΣΑΜΑΡΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΕ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ;

Ο Επίτροπος Ενέργειας της Κομισιόν είναι ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που μιλά συγκεκριμένα για το ύψος του τρίτου πακέτου στήριξης από τους δανειστές προς τη χώρα μας - Την ίδια ώρα, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης «σαρώνει» ένα νέο κύμα «υστερίας» κατά της Ελλάδας

Από γερμανικά χείλη (του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συγκεκριμένα) ακούστηκαν οι πρώτες... αλήθειες περί του «αναπόφευκτου» τρίτου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, από γερμανικά χείλη έρχεται και η πρώτη προσέγγιση-εκτίμηση για το ποσό στο οποίο θα ανέλθει το νέο δάνειο των Ευρωπαίων εταίρων προς τη χώρα μας.

Και είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενεργείας, ο Γερμανός Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος δηλώνει ότι περιμένει πως ένα νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα ανέρχεται σε λίγο περισσότερα από δέκα δισ. ευρώ, πυροδοτώντας συζήτηση, η οποία θα μπορούσε να αποβεί επιζήμια για την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στις προσεχείς εκλογές.

Παρά το γεγονός ότι ο Έτινγκερ δεν ασχολείται άμεσα με ζητήματα του χρέους της ευρωζώνης, τα σχόλιά του αποτελούν την πιο συγκεκριμένη δήλωση ανώτερου Γερμανού πολιτικού σχετικά με το πιθανό μέγεθος ενός νέου πακέτου διάσωσης, από τότε που αυτό αναδείχθηκε σε κυρίαρχο θέμα της προεκλογικής εκστρατείας στη Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκάλεσε πολιτική θύελλα, δηλώνοντας σαφέστερα από ποτέ ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο πακέτο διάσωσης. Η κυβέρνηση επεχείρησε από τότε να υποβαθμίσει τη σημασία της δήλωσής του.

Ο χερ Έτινγκερ, μέλος του κόμματος της καγκελαρίου Μέρκελ, δήλωσε ότι πιστεύει πως ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα θα ήταν σημαντικά μικρότερο από το δεύτερο.

"Θα είναι ένα διαχειρίσιμο ποσό. Προσωπικά, περιμένω να είναι λίγο περισσότερο από δέκα δισεκατομμύρια ευρώ. Το πρόγραμμα θα καλύπτει τα έτη 2014-2016" δήλωσε ο Έτινγκερ στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε λόγος να τεθεί το ακανθώδες ζήτημα της βοήθειας προς την Ελλάδα τόσο σύντομα, πριν από τις εκλογές.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκμεταλλευόμενα τη δήλωση Σόιμπλε, υποστήριξαν ότι η Μέρκελ αποκρύπτει από τους Γερμανούς ψηφοφόρους τους κινδύνους μιας επιπλέον βοήθειας προς την Ελλάδα, εν όψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου