Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ! “Η ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ”!!!

Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ... ΔΕΞΙΟΥ ΨΑΛΤΗ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ!

Και το όνομα αυτού Παναγιώτης Σόμαλης. Πρόκειται για Πρωτοψάλτη της Ελλαδικής Εκκλησίας, δεξιός ψάλτης στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Περιστέρι. Ο Παναγιώτης Σόμαλης γεννήθηκε στη Νίκαια της Αττικής από πατέρα μικρασιατικής καταγωγής και μητέρα Βλάχα από Ήπειρο. Σπούδασε Βιοϊατρικές επιστήμες στο Λονδίνο και ειδικεύτηκε στην Τοξικολογία. Στην Αγγλία εργάστηκε ως καθηγητής χημείας στη μέση εκπαίδευση. Επίσης σπούδασε την ψαλτική τέχνη και πάνω από είκοσι χρόνια ψάλλει σε τακτική βάση, ασχολούμενος επίσης με μουσικολογικές έρευνες, ειδικά στο χώρο της ψαλτικής στα Βαλκάνια.
Εργάζεται ως στέλεχος εταιρείας με ιατρικά είδη. Ο Παναγιώτης Σόμαλης, με τα... εκκλησιαστικά βιώματα όπως ο ίδιος δηλώνει, είναι και πολύγλωσσος. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, σέρβικα και... “μακεδονικά”! Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που ασχολούμαστε μαζί του, καθώς εκθέτει ανεπανόρθωτα με την δράση και τις δηλώσεις του και την Ελλάδα και την Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία. 
Ο ίδιος άνθρωπος από το 2002 μπαινοβγαίνει στα Σκόπια και αποφάσισε σαν καλός... ιεραπόστολος να προωθήσει την προπαγάνδα των Σκοπιανών και την ονομασία τους σαν “Δημοκρατία της Μακεδονίας”!!! Η ιστορία με τον λεγάμενο ξεκινάει όταν οι γενίτσαροι της “Νόβα Ζόρα” δημοσιεύουν μια συνέντευξή του, καθώς ειδικά η ιδιότητά του ως Πρωτοψάλτη, μια χαρά εξυπηρετεί τους ανθελληνικούς σκοπούς τους. Όταν μάλιστα συμμετείχε δυο συνεχείς χρονιές στον ετήσιο χορό που έκαναν στο Αμύνταιο! Στην ερώτηση αν υπάρχουν “εθνικά Μακεδόνες στην Ελλάδα”, απάντησε: “Η απάντησή μου είναι από την Καινή Διαθήκη «έρχου και ίδε»! Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στην περιοχή της Γουμένισσας και, προς μεγάλη μου έκπληξη, διεπίστωσα ότι η μακεδονική γλώσσα που την θεωρούσα περιορισμένη στην περιοχή της Καστοριάς (άντε και της Φλώρινας!), ακουγόταν και εκεί αλλά και στα μέρη της Έδεσσας. Αργότερα ανεκάλυψα ότι έφτανε και σε χωριά της Νάουσας! Όποιος θέλει να μάθει εάν υπάρχουν εθνικά Μακεδόνες ή όχι, μπορεί: α) να αποβάλει τις παρωπίδες του εθνικισμού β) να κάνει μια βόλτα σε αυτά τα μέρη και να παρακολουθήσει ένα πανηγύρι και γ) να διαβάσει τη σχετική πλούσια βιβλιογραφία”!
Δεν διστάζει αυτός, ένας άνθρωπος της εκκλησίας, να χαρακτηρίσει... παρακμιακό φαινόμενο την στάση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, που στυλιτεύει τις προκλήσεις των Σκοπιανών!
“Το εάν η γειτονική μας χώρα ονομάζεται «δημοκρατία της Μακεδονίας» ή «Χαβάη» επηρεάζει τη σωτηρία μου;”, είναι το εξοργιστικό επιχείρημά του! Και φυσικά, ανάμεσα σε όλο αυτό το προπαγανδιστικό παραλήρημα, κάνει αναφορά και στους Βλάχους, που δεν τους θεωρεί Έλληνες! 
Το νέο αυτό αστέρι -που επαναλαμβάνου-με ότι εκθέτει την Ελλαδική Εκκλησία- το ανακάλυψε και η γυφτοσκοπιανή εφημερίδα “Ρεπούμπλικα”. Και του ζήτησε συνέντευξη, βάζοντας τον τίτλο “Η εθνικιστική προπαγάνδα κάνει στους Έλληνες πλύση εγκεφάλου”, πρόταση που χρησιμοποιεί ο λεγάμενος! Οπαδός προφανώς της Ρεπούσιας θεωρίας, βρίσκει ότι ο τρόπος που διδάσκεται η ιστορία στα ελληνικά σχολεία είναι“πολύ ,,εθνοκεντρικός,, απαρχαιωμένος και, δυστυχώς, δε βοηθάει τους μαθητές να κατανοήσουν το τί ακριβώς συνέβαινε στο παρελθόν, για να καταφέρουν να αντλήσουν διδάγματα”!
“Ποιά η αντίληψη ανάμεσα στους απλούς Έλληνες πολίτες, τί θα χάσει η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός εάν η Δημοκρατία της Μακεδονίας ονομάζεται σύμφωνα με το συνταγματικό της όνομα;”, είναι η ερώτηση του Σκοπιανού δημοσιογράφου, για να απαντήσει: “Δυστυχώς, πολλοί είναι οι απλοί Έλληνες πολίτες που τους έχει γίνει πλύση εγκεφάλου από την πολύχρονη εθνικιστική προπαγάνδα, έτσι που πιστεύουν πως εάν η Δημοκρατία της Μακεδονίας ονομάζεται σύμφωνα με το συνταγματικό της όνομα, οι ,,κακοί σκοπιανοί,, θα κάνουν εισβολή και θα πάρουν τη Μακεδονία, ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη! Υπάρχουν όμως και άλλοι που κοιτάζουν στο πρόβλημα χωρίς ενδιαφέρον, επικεντρώνοντας την προσοχή τους σε σημαντικότερα προβλήματα της καθημερινότητας (όπως για παράδειγμα την ανεργία)”.
Στα αζήτητα και οι Έλληνες που ζουν στα Σκόπια, μιας και για τον καλό αυτό κύριο και δεξιό ψάλτη (που να ήταν και... αριστερός δηλαδή!): “Στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, ίσως, υπάρχουν Έλληνες που κατέληξαν εκεί αφότου εγκατέλειψαν την Ελλάδα τα δύσκολα χρόνια του Εμφυλίου Πολέμου. Γνώρισα κάποτε μια κοπέλα της οποίας οι γονείς ήταν ελληνικής καταγωγής. Οι υπόλοιποι που λένε ότι είναι Έλληνες, πιθανόν να είναι Βλάχοι που επέπεσαν στην επιρροή του ελληνικού συστήματος και τώρα δηλώνουν Έλληνες για να κερδίσουν κάτι (παράδειγμα, υποτροφίες)”! 
Τώρα, όσο και αν θέλει να μας πείσει πως έχει αυτές τις θέσεις λόγω... χριστιανισμού και ...Γραφών, ενθουσιάζεται και δηλώνει πως θα προσέλθει στα μαθήματα “μακεδονικής γλώσσας” στο αντιρατσιστικό στέκι Θεσσαλονίκης!!!

ΔΕΝ ΤΗΝ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ!

Επειδή θεωρούμε το θέμα πολύ σοβαρό και επειδή -όπως γράψαμε και παραπάνω- εκθέτει την Ελλαδική Εκκλησία δίνοντας επιχειρήματα στην σκοπιανή προπαγάνδα (λυπούμαστε που δεν έχουμε διαβάσει επισταμένως τις... Γραφές σαν τον δεξιό ψάλτη και μας νοιάζει το πως θα ονομαστούν τα Σκόπια!), επικοινωνήσαμε με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να τους ενημερώσουμε για την δράση του συγκεκριμένου και να ζητήσουμε την άποψή τους. Επιχειρήσαμε να μιλήσουμε με τον Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη. Καταφέραμε να έχουμε μια επικοινωνία τηλεφωνώντας στο γραφείο του Ιεροδιδασκάλου Φραγκίσκου Λάβδα, τον οποίο ενημερώσαμε προκειμένου να πειστεί ο Πρωτοσύγκελλος να μας μιλήσει. Μετά από εσωτερική επικοινωνία που είχαν μεταξύ τους, μας έδωσε την ακόλουθη απίστευτη απάντηση: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ο Πρωτοσύγκελος να ενημερωθεί!!! Λες και τον ζητήσαμε για να συζητήσουμε τα κουτσομπολιά της ημέρας και ενώ επιμέναμε ότι πρόκειται για υπόθεση που εκθέτει την Ελλαδική Εκκλησία! Με την Μητρόπολη Περιστερίου, στην οποία υπάγεται ο δεξιός ψάλτης, και τον πατέρα Ευστράτιο δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουμε, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του.
Να που έχει φτάσει η Ελλαδική Εκκλησία επί των ημερών του Ιερώνυμου και της παρέας του, που από την ημέρα της εκλογής του φώναζαν έξω από την Μητρόπολη Αθηνών “τώρα να δουν τι θα πάθουν οι Χριστοδουλικοί”!!! Δεν τους ενδιαφέρουν τα εθνικά θέματα, ξεχνώντας τους Νεομάρτυρες και τους παπάδες που τίμησαν το ράσο τους σε όλους τους Αγώνες του Έθνους!!!
Όσο για τον δεξιό ψάλτη που διαφημίζει διαρκώς πόσο πολύ εκκλησιαστική ζωή ακολουθεί και προφανώς πόσο καλός χριστιανός είναι... 
Όσοι θέλουν να δίνουν το καλό παράδειγμα σαν πρότυπα χριστιανικής ζωής, οφείλουν να μην υπερβαίνουν τα εκατό κιλά. Γιατί όλοι οι μάρτυρες και οι Άγιοι λιπόσαρκοι ήταν και όχι γεμάτοι χοληστερίνη και τριγλυκερίδια. Δυστυχώς η Ελλάδα εκτός από ήρωες γεννάει και Εφιάλτες!!!

Δήμητρα Μυλωνά

stoxos.gr

3 σχόλια:

  1. ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΟΜΑΛΗ! ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ! ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλος ένας ΄΄χαζοχαρούμενος΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O JEPEZMOS TOY ROMA IERVNYMOY KAI OLHS AYTHS THS PAREAS !!!!!!!CAJE TOS CALTADES NA DEIS POSA XRHMATA PERNOYN KAI XVRIS APODEIJH KAI TI LOGIA ANURVPOI EINAI KAI UA BGALEIS ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή