Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΕΡΘΕΙ! ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ! ΠΡΟΒΛΕΨΗ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ "THE WEATHER COMPANY"! ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ! ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ!

Ο υπόλοιπος χειμώνας, καθώς και ο Μάρτιος θα είναι καιρικά, πιο θερμοί...


μήνες απ'ότι οι μέσες θερμοκρασίες της εποχής στην Ελλάδα και στο μεγαλύτερο μέρος της νότιας Ευρώπης, με θερμοκρασίας 2-3 βαθμούς Κελσίου υψηλότερους από τον μ.ό.!

Αυτό σημαίνει ένα θερμό υπόλοιπο χειμώνα, ανάλογο σε καιρικές συνθήκες με τον χειμώνα του Δεκεμβρίου που ήταν ήπιος.
Αντίθετα με την βόρεια Ευρώπη που θα δεχθεί αλλεπάλληλα κύματα ψυχρών μαζών, η νότια Ευρώπη και κυρίως η Ελλάδα θα έχουν έναν «ζεστό» σε γενικές γραμμές χειμώνα.


Αυτό γνωστοποίησε η μετεωρολογική εταιρεία The Weather Company η οποία χρησιμοποιεί κατά γενική ομολογία τα τελειότερα μοντέλα πρόγνωσης καιρικών συνθηκών.

Βάσει της πρόγνωσης αυτής, το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Ευρώπης θα έρθει αντιμέτωπο με θερμοκρασίες χαμηλότερες του φυσιολογικού το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου, την ώρα που το νότιο τμήμα της ηπείρου θα βιώσει θερμότερες συνθήκες, με μεγαλύτερη υγρασία και ανέμους.

«Ο Δεκέμβριος είναι άλλος ένας από τους πολλούς κατά σειρά θερμότερους του φυσιολογικού μήνες κατά μήκος του μεγαλύτερου τμήματος της ηπειρωτικής Ευρώπης, όμως η κατάσταση φαίνεται πως θα αλλάξει, ενόψει της Πρωτοχρονιάς» δήλωσε ο Τοντ Κρόουφορντ, ο επικεφαλής μετεωρολόγος της The Weather Company.

«Τα μοντέλα μας καταδεικνύουν σταθερά μια μετάβαση σε ένα ψυχρότερο μοτίβο κατά μήκος του βόρειου μισού της Ευρώπης κοντά στον Ιανουάριο, αλλά στο νότιο μισό ο χειμώνας θα είναι θερμότερος» επισήμανε ο επιστήμονας.

Συγκεκριμένα στη νότια Ευρώπη, The Weather Company προβλέπει νότιους ανέμους που θα σπρώξουν την θερμοκρασία υψηλότερη από την μέση της εποχής, αλλά και αρκετή υγρασία

Σύμφωνα με τη The Weather Company, που χρησιμοποιεί για την επεξεργασία των μοντέλων της mega-υπολογιστές (άλλωστε η εταιρεία είναι ιδιοκτησία της IBM ο Ιανουάριος αναμένεται:

- Στις σκανδιναβικές χώρες: Ψυχρότερος από το φυσιολογικό

- Στη Βρετανία: Ψυχρότερος από το φυσιολογικό

- Στο βόρειο τμήμα της ηπειρωτικής Ευρώπης: Ψυχρότερος από το φυσιολογικό

- Στο νότιο τμήμα της ηπειρωτικής Ευρώπης, δηλαδή στην Ελλάδα και την Ιταλία: Θερμότερος από το φυσιολογικό

Ο Φεβρουάριος αναμένεται:

- Στις σκανδιναβικές χώρες: Ψυχρότερος από το φυσιολογικό

- Στη Βρετανία: Ψυχρότερος από το φυσιολογικό

- Στο βόρειο τμήμα της ηπειρωτικής Ευρώπης: Ψυχρότερος από το φυσιολογικό

- Στο νότιο τμήμα της ηπειρωτικής Ευρώπης: Θερμότερος από το φυσιολογικό. Στην Ελλάδα θα ξεπεράσει σταθερά τους 20 βαθμούς η ανώτατη θερμοκρασία.

Ο Μάρτιος αναμένεται:

- Στις σκανδιναβικές χώρες: Ψυχρότερος από το φυσιολογικό στο βόρειο τμήμα, θερμότερος από το φυσιολογικό στο νότιο τμήμα

- Στη Βρετανία: Θερμότερος από το φυσιολογικό

- Στο βόρειο τμήμα της ηπειρωτικής Ευρώπης: Θερμότερος από το φυσιολογικό

- Στο νότιο τμήμα της ηπειρωτικής Ευρώπης: Θερμότερος από το φυσιολογικό

Είναι σίγουρα μια «ανάσα» για τους πολίτες που δεν θα αναγκαστούν να δαπανήσουν μεγάλα ποσά για την θέρμανσή τους, ενώ και η τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει αρκετά ενωρίτερα.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου