Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ! Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: "ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ"!

Η Τουρκία προειδοποίησε σήμερα ότι δεν θα ήταν «ωφέλιμο» για τη ...

Γαλλία να διατηρήσει στρατιωτική παρουσία στη Συρία για να «προστατεύσει» τους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας.
«Δεν θα ωφελήσει κανέναν να παραμείνει η Γαλλία στη Συρία για να προστατεύσει την YPG», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια συνάντησης με Τούρκους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Με λίγα λόγια η Τουρκία απειλεί και τους Γάλλους.
Τι είπε για τη συμφωνία με τις ΗΠΑ
Η Τουρκία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία τους για τη συριακή πόλη Μάνμπιτζ ως την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Βάσει του οδικού χάρτη για την Μάνμπιτζ, η Τουρκία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να υπάρξει πλήρης αποχώρηση των μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας. Η Άγκυρα χαρακτηρίζει τη YPG τρομοκρατική οργάνωση.
Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα ταξιδέψει στη Ρωσία για να συζητήσει τη διαδικασία αποχώρησης τις επόμενες ημέρες, μετέδωσε εξάλλου το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.
militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου