Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019

ΤΥΦΛΑ ΝΑ'ΧΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΘΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟYΝ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΤΙ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ "FAKE NEWS"! ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ!

Λίγες ώρες μετά την παραδοχή κυβερνητικών στελεχών πως οι ...

προληπτικές συλλήψεις γίνονται έπειτα από παρακολούθηση λογαριασμών πολιτών στα social media, με νόμο ο «Μεγάλος Αδελφός» γίνεται πραγματικότητα στο διαδίκτυο προαναγγέλοντας συλλήψεις.

Πέρασαν ελάχιστα λεπτά και το pronews.gr δικαιώθηκε. Στήνουν ξεκάθαρα ένα οργουελικό κράτος με παρακολουθήσεις και προσαγωγές!

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών εισάγει διάταξη για την δημιουργία προεκλογικού «παρατηρητηρίου», προκειμένου να ελέγχει την διακίνηση "fake news". Ομως τι και κυρίως ποιος ορίζει τι είναι το "fake news";
Η στελέχωση του «Μεγάλου Αδελφού», που επισήμως φέρει τον τίτλο «Επιτροπή για την Ορθή Χρήση του Διαδικτύου στις Εκλογικές Διαδικασίες», θα γίνει από την κυβέρνηση, έπειτα από κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Ψηφιακής Πολιτικής και Δικαιοσύνης. Σκοπός όπως λένε είναι:

- η πρόληψη των fake news
– ο σεβασμός των προσωπικών δεδομένων των πολιτών
– η διαφάνεια στη χρήση του διαδικτύου για την προεκλογική προβολή των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων

Ειδικότερα, με το άρθρο 105 συνίσταται στο υπουργείο Εσωτερικών, Εθνικό Εκλογικό Δίκτυο, ως ενιαίο κέντρο συντονισμού για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου και των λοιπών ΤΠΕ στις εθνικής εμβέλειας εκλογικές διαδικασίες και τις υποδομές και πληροφοριακά συστήματα των φορέων που είναι αρμόδιοι για την διεξαγωγή τους.

Μεταξύ άλλων, το Εθνικό Εκλογικό Δίκτυο αποτελείται και από την «Επιτροπή για την Ορθή Χρήση του Διαδικτύου στις Εκλογικές Διαδικασίες», η οποία παρακολουθεί την χρήση του Διαδικτύου στις εκλογικές διαδικασίες εθνικής εμβέλειας και «εισηγείται προς τους συναρμόδιους Υπουργούς την υιοθέτηση κανονιστικών ρυθμίσεων προς την κατεύθυνση της πρόληψης ψευδών ειδήσεων του σεβασμού των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και της διαφάνειας στη χρήση του διαδικτύου για την προεκλογική προβολή των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων.

Η Επιτροπή συγκροτείται εντός 1 μήνα από τη δημοσίευση του παρόντος με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Ψηφιακής Πολιτικής, Δικαιοσύνης και αποτελείται από το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών, ως πρόεδρο, υπαλλήλους των αρμόδιων οργανικών μονάδων των υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής, εκπροσώπους της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, της ανεξάρτητης αρχής για την προστασία προσωπικών δεδομένων και ειδικούς επιστήμονες και εμπειρογνώμονες»

Το νομοσχέδιο έρχεται να ενισχύσει τις δηλώσεις της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σχετικά για παρακολουθήσεις πολιτών στα social media.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε χτες πρώτο το pronews.gr, η υπουργός είπε πως έχουν γίνει προληπτικές προσαγωγές κατοίκων που έχουν βγει στο διαδίκτυο και υποκινούν πράξεις βίας, ομολογώντας έτσι ότι παρακολουθούνται πολίτες.

Να σημειωθεί πως αργότερα η υπουργός προχώρησε σε μετωπική επίθεση κατά του pronews.gr γιατί πρόβαλε τις - επιεικώς απαράδεκτες για υπουργό εσωτερικής ασφάλειας μιας δημοκρατικής χώρας δηλώσεις της - για τις προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις των πολιτών στα Γιαννιτσά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

pronews.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου