Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

H δύναμη του Τύπου: ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Το μήνυμα των δημοτικών εκλογών σε Χολαργό-Παπάγο, πέραν των άλλων, ήταν μια καθαρή ψήφος εμπιστοσύνης των δημοτών προς τον τοπικό Τύπο.
Ο «Ανεξάρτητος Παρατηρητής», η «30Μέρες» και η «Φωνή του Δημότη», επί 8 χρόνια  δημαρχίας Νικολάου, έδιναν  την έντιμη μάχη της ενημέρωσης και αλήθειας, ενώπιον των κατοίκων Χολαργού-Παπάγου. Προτάσσοντας το συμφέρον της πόλης και των πολιτών της, ο τύπος δεν δίσταζε να λέει τα πράγματα έξω από τα δόντια, ακόμη και αν αυτό σήμαινε δικαστικές διώξεις σε βάρος του.
Η εφημερίδα «Ανεξάρτητος Παρατηρητής» και ο εκδότης της Μάκης Βραχιολίδης, οδηγήθηκαν 5 φορές στο δικαστήριο από τον Νικολάου, ακόμη και στον Άρειο Πάγο, από μπαράζ μηνύσεων που δέχτηκαν από τον Δήμαρχο Χολαργού. Τρεις φορές οδηγήθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος, εκδότης της εφημερίδας «30Μέρες», ενώ στον Πέτρο Καραμανέα εκδότη της "Φωνής του Δημότη" υποβλήθηκε αγωγή από Αντιδήμαρχο του Χολαργού.
Παρά τις πρωτοφανείς για την ιστορία του δήμου Χολαργού διώξεις,  πρωτοφανείς  και σε ποσότητα και σε συχνότητα,  ο τοπικός τύπος δεν λύγισε. Βάζοντας πάνω απ’ όλα τον αγώνα για την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού και το συμφέρον του τόπου, έμεινε άκαμπτος έως τέλους, κρίνοντας και επικρίνοντας τον Δήμαρχο Νικολάου,  για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο διοικούσε τον Δήμο.  
Έτσι που σήμερα, μεγάλο μερίδιο της συντριπτικής ήττας που υπέστη ο Νικολάου οφείλεται στον Τοπικό Τύπο.
Ναι. Ο Τοπικός Τύπος επιβραβεύτηκε από τους ψηφοφόρους για την αξιοπιστία του και την εγκυρότητα στην ενημέρωση του πολίτη.
Και η επιβράβευση αυτή του κοινού προς τον Τοπικό Τύπο, αξίζει πολύ περισσότερο από τις αθωωτικές αποφάσεις των δικαστηρίων στα οποία οδήγησε ο Νικολάου τους εκδότες  του.

FLASH BACΚ ΕΚΛΟΓΕΣ 1998
ΛΟΓΩ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΥΡΤΗ ΓΙΑ 27 ΨΗΦΟΥΣ!!!

Ο ρόλος του Τοπικού Τύπου είναι εξόχως σημαντικός και το αποδεικνύει η πορεία του στο διάβα του χρόνου. Το 1998 στον Χολαργό, υπήρχαν δύο εφημερίδες: Ο «Ανεξάρτητος Παρατηρητής» και η «30Μέρες». Η εφημερίδα «Φωνή του Δημότη», του Πέτρου Καραμανέα,  δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμη.
Στις 16 Οκτωβρίου 1998 και ενώ στον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών αναμετρούνταν ο Νικολάου με τον Σκούρτη, η εφημερίδα μας κυκλοφόρησε με έκτακτη έκδοση, προβλέποντας το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, με τον τίτλο «και πάλι ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ». Δεν ήταν μόνον αυτός ο λόγος που επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, σύμφωνα με το οποίο ο Νικολάου έχασε την δημαρχία για 27 μόνον ψήφους!
Στο εκλογικό θρίλερ ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» συνέβαλε καθοριστικά, γιατί στο ίδιο επίμαχο τεύχος υπήρχε καταγγελία-βόμβα του τότε δημοτικού υπαλλήλου Ανδρέα Τρίτσα, ο οποίος κατηγόρησε δημοσίως τον δήμαρχο ότι τον εξύβρισε και προσπάθησε να τον ξυλοκοπήσει.
Η καταγγελία εκείνη είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους ψηφοφόρους του δήμου Χολαργού, με αποτέλεσμα να θορυβηθούν και να καταδικάσουν τον Νικολάου να παραμείνει στην αντιπολίτευση για 27 μόνον ψήφους. Ο Νικολάου αν και εθεωρείτο το μεγάλο φαβορί για νίκη επί του Σκούρτη, ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» με την έκτακτη εκείνη έκδοσή του, επηρέασε καθοριστικά το τελικό αποτέλεσμα και  ο Νικολάου δεν εξελέγη Δήμαρχος το 1998.
Τότε μάλιστα, ο Νικολάου, όπου στεκόταν και βρισκόταν, έλεγε: «Έχασα τις εκλογές εξαιτίας του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ».
Αυτή είναι η δύναμη και η επιρροή του Τοπικού Τύπου.  

ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟ 1998
ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ 2010!
Δείτε περιπτώσεις και συγκρίνετε τον Νικολάου του 1998 με τον αυτόν του 2010. 
Δεν διαφέρει σε τίποτε.
1998:
Η δημόσια-ενυπόγραφη καταγγελία του τότε υπαλλήλου Ανδρέα Τρίτσα, έλεγε τα εξής: « …ο κ. Νικολάου φανερά εκνευρισμένος, ήρθε μπροστά μου βρίζοντας τον κ. Δήμαρχο (Σκούρτη) τον κατασκευαστή και μένα με τον χειρότερο τρόπο. Ισχυρίσθηκε ότι είναι ο ίδιος Δήμαρχος Χολαργού (σημ. συντάκτη: πριν γίνουν οι εκλογές δρούσε ως αφέντης-δήμαρχος). Του υπενθύμισα ότι δεν είναι τίποτε παρά μόνον πρόεδρος της ομάδας. Τότε παρουσία όλων των ποδοσφαιριστών, έκανε κίνηση να έρθει να με χτυπήσει, συνεχίζοντας να με βρίζει και απειλώντας με ότι, μετά τις εκλογές δεν θα υπάρχω στη δουλειά μου.»    
2008-2010:
Ο Πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Χολαργού, κατήγγειλε δημοσίως τον Νικολάου το 2008, λέγοντας τα ακόλουθα: «Τι έκανες Δήμαρχε; Ξεκίνησες την επόμενη μέρα του Δημοτικού Συμβουλίου, να εκβιάζεις τους εργαζόμενους του πάρκου, να πάνε να δουλέψουν το Σαββατοκύριακο…» «Πήρες εμένα τηλέφωνο και μου έβριζες τα παιδιά μου, καταριόσουν τα παιδιά μου δηλαδή, λες και φταίνε τα παιδιά μου, γιατί δεν πληρώνεις εσύ τους εργαζόμενους. Όχι μόνο αυτό αλλά με απειλούσες κιόλας, να προσέχω το βράδυ πού κυκλοφορώ».
Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του 2ου γύρου, ο Νικολάου επισκεπτόμενος τον υπεύθυνο του τένις Χολαργού Μανώλη Κωνσταντάκη, του είπε, όπως μας αποκάλυψε ο ίδιος: «να τα μαζέψεις και να φύγεις  από Δευτέρα που θα είμαι δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού. Θα μπει άλλος στην θέση σου».

Βλέπετε καμία διαφορά στην συμπεριφορά του Νικολάου τα τελευταία 12 χρόνια;  Εμείς απορούμε με όλους αυτούς τους συνεργάτες του που τον στήριζαν και δεν πήραν πρωτοβουλία μια ώρα αρχύτερα να τον απομονώσουν. Βέβαια την πρωτοβουλία την πήραν οι Αποστολόπουλος, Τούτουζας, Πολύδωρας, γι’ αυτό ο Νικολάου έχασε τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου