Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ! ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ

Οι δικαστικές περιπέτειες του πρώην δημάρχου Χολαργού Δ. Νικολάου, δεν έχουν τελειωμό. Την ερχόμενη Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, κάθεται στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, μαζί με τον  στενό συνεργάτη του και πρώην Αντιδήμαρχο Χολαργού κ. Γκοτσόπουλο, με τις κατηγορίες της καταπάτησης δημόσιας και κηρυχθείσας αναδασωτέας δασικής έκτασης, καθώς και για την παράνομη εκχέρσωσή της. 
Πρόκειται για την μήνυση που είχε ασκήσει εναντίον των δύο κατηγορυμένων, το Δασαρχείο Πεντέλης, όταν ο Δ. Νικολάου, ως Δήμαρχος Χολαργού, είχε επεκτείνει παράνομα το νεκροταφείο του δήμου.
Σύμφωνα με  πληροφορίες μας, το κατηγορητήριο καταλογίζει στους κατηγορούμενους δόλο, για το ότι κατέλαβαν παράνομα πάνω από 1 στρέμμα δημόσια έκταση, έκοψαν όλα τα δένδρα (πεύκα κ.λ.π.) και κατασκεύασαν αντιστήριξη από μπετόν, προετοιμάζοντας με εκσκαφή 20 τουλάχιστον τάφους. Κατ' αυτό τον τρόπο επέκτειναν παράνομα το κοιμητήριο Χολαργού.
Η θέση του Δ. Νικολάου μπορεί να κρίνεται φαινομενικά επισφαλής, όμως από πουθενά δεν αποδεικνύεται ότι ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού είχε δόλο! 
Δυστυχώς, μερικά κατηγορητήρια καταλογίζουν δόλο, χωρίς όμως να προσδιορίζουν πού βρίσκεται και από πού προκύπτει ο δόλος. Ο Δήμαρχος, έκοψε τα δένδρα (κακώς, πολύ κακώς για εμάς), όμως δεν θέλησε να χτίσει βίλα ή να χαρακτηρίσει τον χώρο ως δικό του οικόπεδο!
Ήθελε απλά να θάψει τους νεκρούς του Χολαργού. Και επειδή υπήρχε δεδομένο κοινωνικό πρόβλημα, προέβη στην ...παράνομη κατά τα άλλα ενέργεια, επέκτασης του νεκροταφείου!

Ο δόλος δεν προκύπτει από πουθενά και μάλλον η αθώωση του Νικολάου, πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανή. Όταν μάλιστα θα έχει μαζί του έναν δικηγόρο -"γάτα", όπως είναι ο Β. Καπερνάρος (φωτό), τότε οι πιθανότητες αθώωσης του Νικολάου αυξάνουν.
Εδώ, αθωώθηκαν 110 Δήμαρχοι -αιρετοί της Τ.Αυτοδιοίκησης στην Δ. Αττική, οι οποίοι σπίτωσαν με 600.000 € τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αθωώθηκε και ο ίδιος ο Επίτροπος που υπέγραψε τη σωρεία των παράνομων και παραφουσκωμένων τιμολογίων, επειδή -λέει- δεν προέκυψε δόλος, είναι δυνατόν να μην αθωωθεί ο Νικολάου, ο οποίος στο κάτω-κάτω θα επικαλεσθεί με πειθώ ότι προσέφερε κοινωνικό έργο; 
Οι κοινωνικές ανάγκες για ταφή των νεκρών είναι τόσο μεγάλες στον Χολαργό, που έτσι όπως πάει, σε λίγο θα πρέπει να κοπούν και άλλα δένδρα, για να φτάσουν οι τάφοι πιο ψηλά στον Υμηττό!
Το μέγα λάθος ήταν ότι φτιάχτηκε το νεκροταφείο μέσα στο δάσος του Υμηττού! Αφού σκάψαμε τον λάκκο μόνοι μας...καλά να πάθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου