Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΑΥΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: "Ναι μεν, αλλά….. κύριε Νικολάου"

γράφει ο Θανάσης Αυγουρόπουλος
                  δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού
Στις 31/10/2011 στην κοινή ειδική συνεδρίαση των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων με τη διοίκηση του Δήμου και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο κ. Νικολάου έκανε την παρακάτω δημόσια δήλωση:
«Οι ΄΄Ενεργοί Δημότες΄΄ αλλάζουν πορεία και η πολιτική που θα ακολουθήσουν θα επικεντρωθεί:  α) Στην άσκηση παραγωγικής  αντιπολίτευσης που θα βοηθήσει κάθε προσπάθεια της Διοίκησης για το καλό του Δήμου και θα είναι απέναντι σε οποιαδήποτε αντίθετη άποψη στα συμφέροντα του Δήμου. β) Στη λήψη πρωτοβουλιών για να βοηθήσει να μπει μια τάξη και να λυθούν ότι προβλήματα έχουν δημιουργηθεί, όπως αυτό της Αγίας Σκέπης, από πιθανές δικές μου καταγγελίες. & γ) Στις επόμενες δημοτικές εκλογές ολόκληρη η ιδεολογικά προς την κεντροδεξιά παράταξη θα πρέπει να κατέβει με ένα υποψήφιο και τότε είναι βέβαιο ότι θα διοικήσει για πολλά χρόνια το Δήμο με θετικά αποτελέσματα. Όσον αφορά τον επικεφαλής, κάποιος θα είναι γιατί έτσι πρέπει να γίνει».
Προσωπικά συμφωνώ με τα αναφερόμενα στις παραγράφους (α) & (β) της δήλωσης, αφού ο κ. Νικολάου, έστω μετά δέκα περίπου μήνες, αντιλήφθηκε τα σοβαρότατα πολιτικά λάθη που διέπραξε και ανάγκασε τον υπογράφοντα και τους κ.κ. Τίγκα & Κεχρή να διαχωρίσουν τη θέση τους εξ αιτίας της συμπεριφοράς του που είχε σχέση με τα συγκεκριμένα θέματα, τόσο εντός, όσο και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε ότι έχει σχέση με τα αναφερόμενα στην  (γ) παράγραφο της δήλωσης, που προτείνει και οι δύο δημοτικές παρατάξεις να κατέβουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές ενιαία με ένα υποψήφιο, προσωπικά κατ αρχήν τοποθετούμαι θετικά διότι τη βρίσκω αρκετά ενδιαφέρουσα.
Μολονότι η συγκεκριμένη πρόταση, σε ότι αφορά ειδικά τον επικεφαλής δεν είναι ξεκάθαρη, σε κάθε περίπτωση εκτιμώ πως πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησής της. Για να αντιμετωπιστεί όμως θετικά και  κυρίως για να  είναι βιώσιμη, τόσον ο κ. Νικολάου, όσον και ο κ. Ξύδης επιβάλλεται να ξεκαθαρίσουν αν ενδιαφέρονται να είναι ξανά υποψήφιοι Δήμαρχοι.  Επίσης πρέπει να ξεκαθαριστεί, στην περίπτωση που ο κ. Ξύδης, ως εν ενεργεία Δήμαρχος, θελήσει να είναι υποψήφιος, αν ο κ. Νικολάου, στα πλαίσια της πρότασης που ο ίδιος κατέθεσε, θα δεχτεί να ενταχτεί στο ψηφοδέλτιο του σημερινού Δημάρχου;
Εάν δεν προηγηθούν οι συγκεκριμένες διευκρινίσεις, εκτιμώ πως η πρόταση του κ. Νικολάου δεν θα έχει απολύτως καμία τύχη.
                                                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου