Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ


ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ωρα: 18:30 Ελ. Βενιζέλου 1, Παπάγου

Εισήγηση: Παπαδογεωργάκη Δέσποινα (Νανά) Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις

Διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές διαφορές, όπως προβλέπεται από το Νόμο 3898/2010

Παρουσίαση από την Δικηγόρο - Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, κα Νανά Παπαδογεωργάκη, με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών Παπάγου-Χολαργού για τη νέα διαδικασία Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών μέσω της Διαμεσολάβησης.
Η παρουσίαση θα γίνει την 14η Δεκεμβρίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Παπάγου, Ελ. Βενιζέλου 1 και θα καλύπτει πρακτικά θέματα, όπως: Τι προβλέπει ο νόμος, Τι ακριβώς είναι η Διαμεσολάβηση, Πόσο διαρκεί, Πού εφαρμόζεται, Ποιοί συμμετέχουν, Κατάρτιση Διαμεσολαβητών, Πότε καταλήγει σε συμφωνία, Πώς θα αξιοποιηθεί ο νέος αυτός θεσμός από δικηγόρους και πολίτες.
Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με συμμετοχή των παρευρισκομένων.
Για λόγους διευκόλυνσης των συμμετεχόντων παρακαλούμε ενημερώστε για την παρουσία σας την Γραμματεία του ΔΟΠΑΠ, στο τηλέφωνο 2106543879.


H Νανά Παπαδογεωργάκη είναι Δικηγόρος Αθηνών από το 1996 και ασκεί τόσο συμβουλευτική όσο και μαχόμενη δικηγορία. Ασχολείται με υποθέσεις Αστικού και Εμπορικού Δικαίου. Μεταξύ άλλων εταιρειών έχει τελέσει επί δεκαετία in House Δικηγόρος στον όμιλο εταιρειών της «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ΑΕ», με αντικείμενο εργασιών τη σύσταση εταιριών, εμπορικές συμβάσεις, αγορά εκτάσεων από ιδιοκτήτες με σχετικούς ελέγχους τίτλων, μισθώσεις, συμβάσεις Παραχώρησης Δικαιωμάτων με εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού, νομικοί Έλεγχοι, απόκτηση δικαιωμάτων, Internet, κατοχύρωση και προστασία εμπορικών σημάτων. Είναι επί χρόνια συνεργάτης σε εταιρίες τεχνολογίας και πληροφορικής («iTEAM Τεχνολογίες Πληροφορικής ΑΕ», «INNOVIS Ανάπτυξη και Σύνθεση Τεχνολογιών Αιχμής ΑΕ») και παρέχει νομικές υπηρεσίες σε πολλά νομικά πρόσωπα.

Είναι πτυχιούχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό και Οικονομικό Δίκαιο και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο ALBA Graduate Program in Business Studies for lawyers.

Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, πιστοποιημένη από το φορέα ADR Group (UK), έχει μετεκπαιδευτεί στο Harvard Law School, (Harvard Negotiation InstituteProgram on Negotiation)καθώς και στο ΜΑΤΑ, (UK) ). Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, (Toolkit Company, The Netherlands) και παραδίδει σεμινάρια και διαλέξεις για τη Διαμεσολάβηση.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

  1. 1.Τι είναι η Διαμεσολάβηση του νόμου 3898/2010 , Διαδικασία / Ποιοι συμμετέχουν και πόσο διαρκεί
  2. 2.Διάκριση του θεσμού της Διαμεσολάβησης από την Διαιτησία και άλλους εξωδικαστικούς τρόπους επίλυσης της διαφοράς. Πλεονεκτήματα και Οφέλη.
  3. 3.Αρχές που διέπουν την Διαμεσολάβηση / Χαρακτηριστικά Διαμεσολαβητή
  4. 4.Που εφαρμόζεται η Διαμεσολάβηση (Αστικές και Εμπορικές Διαφορές Ιδιωτικού Δικαίου).
  5. 5.Επίτευξη συμφωνίας και εκτελεστότητα αυτής (εάν ολοκληρωθεί επιτυχώς η Διαμεσολάβηση, η συμφωνία των μερών αποτυπώνεται σε ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο υπό προϋποθέσεις καθίσταται εκτελεστός τίτλος)
  6. 6.Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών (υποχρεωτικά κατά το ελληνικό δίκαιο να είναι Δικηγόροι)
  7. 7.Τι συμβαίνει στην Ελλάδα, τι συμβαίνει στις άλλες χώρες
  8. 8. Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την Διαμεσολάβηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου