Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ: ΤΟΠΟΣ ΘΑΥΜΑΤΩΝ


Η ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΤΟ 1924!

Το ακάνθινο στεφάνι του εσταυρωμένου Ιησού, που προ μερικών εβδομάδων άνθισε στην ιερά μονή του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στον Υμηττό, γεγονός αξιοθαύμαστο, το οποίο ο λειτουργών ιερέας Ευάγγελος Πιτσουλάκης χαρακτήρισε «θαύμα», δεν αποτελεί το μόνο που υπερφυσικό γεγονός που σημειώνεται στο μοναστήρι. Ήδη, ο ίδιος ιερέας, αποκάλυψε ότι πριν από πολλά χρόνια, μια μικρή εικόνα της Παναγίας στο μοναστήρι, δάκρυζε και έβγαζε μύρο. Την εικόνα εκείνη, την πήρε μαζί της καλόγρια φεύγοντας από τη μονή.
Θαυματουργό περιστατικό σημειώθηκε και στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο ανήκει στο συγκρότημα της ιεράς μονής και για το οποίο εισέρρεαν επί μακρώ πιστοί. Για το γεγονός αυτό δεν θέλησε να μας μιλήσει καθόλου η ηγουμένη Χριστονύμφη Σταυροπούλου, διότι, όπως λέγεται, είχε γίνει αντικείμενο μεμονωμένων κακεντρεχών σχολιασμών, ότι –δήθεν- χρησιμοποιήθηκε από την ιερά μονή για να επωφεληθεί οικονομικά.   
Το μεγαλύτερο όμως υπερφυσικό γεγονός, σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1924, λίγους μήνες μετά την αλλαγή του ημερολογίου και του νέου εορτολογίου. Τότε, επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, είχαν συγκεντρωθεί για αγρυπνία στην ιερά μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, οι πιστοί χριστιανοί, παραμένοντες πιστοί και στην τήρηση του παλαιού εορτολογίου.
Μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα, εμφανίστηκε πάνω από τον Υμηττό  υπέρλαμπρος Σταυρός του Χριστού, το φως του οποίου φώτιζε μόνον την ιερά μονή. Οι παρευρισκόμενοι πιστοί ερμήνευσαν το γεγονός ως αποκάλυψη του Θεού για να ακολουθούμε το παλαιό εορτολόγιο. Όπως αναφέρουν τα ιστορικά δεδομένα, το γεγονός, έγινε αντιληπτό ακόμη και από τους αστυνομικούς της περιοχής οι οποίοι κατέφθασαν για να διαλύσουν τους πιστούς της ιεράς μονής.
Αξίζει να διαβάσουμε πώς περιέγραψε το φαινόμενο η  εφημερίδα «Σκριπ»  στις 15/28 Σεπτεμβρίου 1925, δηλαδή την επομένη ημέρα του θαύματος.  
«Μετά την αλλαγήν του εορτολογίου (10-3-1924), οι μη αποσχισθέντες Ορθόδοξοι (χλευαστικώς αποκαλούμενοι Παλαιοημερολογίται), υπό διωγμόν ευρισκόμενοι, συγκεντρώθηκαν την νύκτα της παραμονής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, διά την κρυφήν τέλεσιν αγρυπνίας επί τη εορτή εις το όρος του Υμηττού, άνωθεν του Χολαργού.
Περί ώραν 11.30 προ του μεσονυκτίου, ενεφανίσθη εις τον ουρανόν λευκότατος και φαεινότατος Σταυρός, καταυγάζων ΜΟΝΟΝ το μονήδριον και τον περίβολον αυτού. Δηλωτικόν ότι ο Θεός θέλει να ακολουθώμεν το Πάτριον παλαιόν εορτολόγιον.
Το θαύμα τούτο είδον όχι μόνον οι Ορθόδοξοι αλλά και οι αστυνομικοί οίτινες κατέφθασαν διά να διαλύσουν αυτούς».


Η ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟ ΑΚΑΝΘΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΙΗΣΟΥ!
Αυθαίρετη και κατακριτέα ενέργεια!!!

Με εντολή της ηγουμένης της ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Υμηττού, οι μοναχές αφαίρεσαν το ανθισμένο ακάνθινο στεφάνι από τον εσταυρωμένο Ιησού. Η ίδια η ηγουμένη Χριστονύμφη Σπυροπούλου, εμμένουσα στην αποσιώπηση του γεγονότος (δήλωνε: «θέλω να μείνει στην αφάνεια»), μετά την έκταση που πήρε η δημοσιοποίηση του θέματος από την «Ελεύθερη Ώρα» και την προσέλευση κόσμου, αποφάσισε να αφαιρέσει το στεφάνι από τον εσταυρωμένο!!! Ενέργεια, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρόσκληση που απηύθυνε από άμβωνος, ο ιερέας Ευάγγελος Πιτσουλάκης, προς πιστούς και απίστους, να προσέλθουν στην ιερά μονή για να δουν το θαυμαστό γεγονός.

Ο ίδιος ο πατήρ Ευάγγελος, σχολιάζοντας την ενέργεια της ηγουμένης, είπε: «Η ηγουμένη κάνει κουμάντο στην ιερά Μονή. Εγώ της είπα ότι αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό, γιατί υπάρχουν πολλοί που θέλουν να τονώσουν την πίστη τους ή και άλλοι που δεν πιστεύουν και μόλις έβλεπαν το ανθισμένο στεφάνι, να πίστευαν. Εκείνη, αποφάσισε να το αφαιρέσει. Σας είπα, η ηγουμένη κάνει κουμάντο»!
Η απόφαση της ηγουμένης Χριστονύμφη Χριστοπούλου προκάλεσε την αγανάκτηση αρκετών πιστών, πολλοί εκ των οποίων, μαθαίνοντας από την «Ελεύθερη Ώρα» για το θαυματουργό γεγονός και επιχειρώντας να επισκεφτούν την μονή, έβρισκαν τις πόρτες κλειστές!!! Φώναζαν και καλούσαν επί ώρα τις μοναχές να τους ανοίξουν, αλλά οι μοναχές –προφανώς με εντολή της ηγουμένης- κρατούσαν ερμητικά κλειστό και το στόμα τους και την πόρτα της Μονής!!!    
Κρίμα! Σε μια εποχή όπως η σημερινή, που η οικονομική κρίση σύρει όλο και περισσότερο κόσμο στην απόγνωση και την κατάθλιψη, θαυματουργά γεγονότα σαν αυτό που άνθισε το ακάνθινο στεφάνι του εσταυρωμένου Ιησού, αποτελούν ελπίδα, παρηγορία και τονώνουν την πίστη των χριστιανών. Ο απογοητευμένος και ενίοτε απελπισμένος συνάνθρωπός μας, του οποίου η πίστη δοκιμάζεται,  ζητεί θαυματουργά φαινόμενα για να ενδυναμώσουν την πίστη του.
Θαύματα έκανε και ο Ιησούς κατά την επίγεια παρουσία του, με τα οποία πολλοί πίστεψαν και έγιναν χριστιανοί. Σήμερα λοιπόν που ο Χριστός και η Θεοτόκος δείχνουν την παρουσία Τους στο γένος των Ελλήνων, την ώρα που ο ιερέας της ιεράς μονής καλεί πιστούς και απίστους να προσέλθουν για να δουν το ανθισμένο ακάνθινο στεφάνι του εσταυρωμένου Ιησού, η ηγουμένη αποφασίσει να το…εξαφανίσει!!! «Μην τυχόν», λέει, «και κάποιοι κακοχαρακτηρίσουν ότι επωφελείται από το γεγονός για να κερδίσει χρήματα το μοναστήρι»!!! Απαράδεκτη ενέργεια και λογική. Διότι με αυτή την λογική της ηγουμένης, ο Ιησούς Χριστός δεν θα έπρεπε να κατέβει επί γης, ούτε θαύματα να κάνει, διότι θα υπήρχαν, όπως και υπήρξαν οι κατήγοροί του, ότι παρεβίαζε τον Μωσαϊκό νόμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου