Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


H θαυματουργός  εμφάνισή της και όσα υπέδειξε σε θεολόγο!
*προστατεύει το γένος των ελληνορθόδοξων Ελλήνων
* Οι ταγοί της Εκκλησίας μας να εγκαταλείψουν το κοσμικό φρόνημα και να στραφούν στο μοναχισμό, τη νήψη και την προσευχή

από τον Μάκη Βραχιολίδη
Ο 35χρονος θεολόγος Γιώργος Μουρούκας από τις Ρίζες Τριπόλεως, αποκαλύπτει την δική του μαρτυρία μέσα από το όραμα της Παναγίας, η οποία όχι μόνο του παρουσιάστηκε στο όνειρο καθησυχάζοντάς τον πως προστατεύει τους πιστούς χριστιανούς αλλά συνάμα του υπέδειξε να την δει στο εικόνισμα του Σταυρού που βρισκόταν πάνω από το κρεβάτι του. Έκτοτε, η μορφή της Θεοτόκου είναι σχηματισμένη αχνά ως υπερφυσικώς αποτυπωμένη, στην επάνω αριστερή πλευρά του εσταυρωμένου (όπως την βλέπουμε στην φωτογραφία).
Ο Γιώργος  Μουρούκας,  αφηγείται το περιστατικό που τον συγκλόνισε αλλά και που αποτελεί παρηγοριά κι ελπίδα για τον ίδιο. Την ίδια ελπίδα θέλει να μοιραστεί, όπως του υπέδειξε η Παναγία και με τους πιστούς χριστιανούς:
«Πριν περίπου δώδεκα μήνες, είδα ένα όνειρο διαφορετικό από άλλα. Ήταν σαν να μεταφέρθηκα σε άλλη διάσταση το βραδινό της 27ης Δεκεμβρίου 2011, όταν εμφανίστηκε μπροστά μου μια στεφανηφόρος γυναίκα, που μου είπε πως είναι η Παναγία.
Μου υπέβαλλε να μην ανησυχώ από τούδε και στο εξής, γιατί αυτή με προστατεύει, όπως και όλο τον κόσμο που πιστεύει πραγματικά. Μου υπέδειξε όταν ξυπνήσω, να κοιτάξω την εικόνα ακριβώς πάνω από κεφάλι μου, για να την δω. Και όταν ξύπνησα, την είδα. Ακριβώς όπως ήταν στο όραμα: Η Θεοτόκος, σχηματισμένη υπερφυσικώς πάνω σε εικόνα που απεικονίζει το Σταυρό. Ένιωσα μια πρωτόγνωρη αγαλλίαση αλλά και χαρά.
Μα, δε μου υπέβαλλε μόνον αυτά. Μου είπε να το μοιραστώ με πολλούς άλλους και να τους πω λίγα λόγια για το υπερφυές θέαμα. Πως πραγματικά είναι ζωντανή ανάμεσά μας, αλλά αδυνατούν πολλοί να τη δουν.
“Οι ταγοί της Εκκλησίας μας πρέπει να μεταστραφούν από το κοσμικό φρόνημα, να έρθουν πλάι στο φυσικό χώρο, που είναι ο μοναχισμός, η άσκηση, η νήψις, η προσευχή. Απομάκρυνση από την αμαρτία, που οδήγησε στην πτώση της καθ’ εικόνα ομοιώσεως του ανθρώπου με το Θεό”. Είναι τόσο απλό», μου είπε και συνέχισε, “πως αν γίνουν όλα αυτά, θα υπάρχει ένα συνεχές θαύμα, μια όαση για τη θρησκεία μας, που είναι η μόνη ζωντανή, που καταδεικνύει θαύματα και υπερφυσικές αποκαλύψεις”».


Εάν προσεχθεί καλά, η μορφή της Παναγίας σκιαγράφεται στην επάνω αριστερή πλευρά του Σταυρού, όπου δείχνουν τα βέλη. Σχηματίζεται το πρόσωπο με τα μάτια, τη μύτη, ενώ διαγράφονται και οι ώμοι.


Ανεξάρτητα από το πόσοι πείθονται από την μαρτυρία του θεολόγου Γεώργιου Μουρούκα ή πόσοι μπορούν να δουν αχνή την αποτύπωση της μορφής της Θεοτόκου στον εικονιζόμενο Σταυρό, αναντίρρητο είναι το γεγονός ότι πολλές είναι οι μαρτυρίες συνανθρώπων μας για την παρουσία της Παναγίας στην καθημερινή τους ζωή. Όπως, δεν χωρά αμφιβολία ότι η κρίση που περνά η Πατρίδα μας, έχει φέρει περισσότερο κόσμο στις εκκλησίες. Δείτε τες κάθε Κυριακή πώς σφύζουν από πλήθος κόσμου, που συρρέει για να ασπαστεί τις εικόνες του εσταυρωμένου Χριστού και της Παναγίας, ζητώντας την βοήθειά Τους. Οι εκκλησιές,  βρίθουν πλέον από κόσμο που επί χρόνια ήταν μακράν της του Χριστού πίστης. Στους ιερούς ναούς, προσέρχονται άνθρωποι που μέχρι πρότινος δήλωναν άπιστοι. Και μόνον αυτό το γεγονός, μαρτυρεί ότι η Παναγία και ο Σωτήρας Χριστός, του οποίου σε λίγες ημέρες εορτάζεται η Μεταμόρφωση, ευρίσκονται ανάμεσά μας, ως ζώσες παρουσίες για να σώσουν το γένος από τα επερχόμενα δεινά. Άλλωστε, ας μην λησμονούμε ότι επί 2000 και πλέον χρόνια το γένος των Ελλήνων έχει επιβιώσει και έχει διασωθεί από την πίστη του στην Παναγία και τον Χριστό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου