Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΑΠΟΡΡΟΦΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΟΥ, Ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ!

ΤΟ ΘΕΜΑ "ΚΑΙΕΙ" ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Το Αμφιθέατρο Χολαργού όπου την περασμένη εβδομάδα έγινε το Συνέδριο για την διαχείρηση των απορριμμάτων, παρουσιάστηκε από τα τηλεοπτικά κανάλια ως "Αμφιθέατρο Παπάγου". 
Το όνομα του Χολαργού, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο χάνεται και απορροφάται από το όνομα Παπάγου. Ήδη, ο Δήμος, ονομάζεται "Δήμος Παπάγου-Χολαργού" και όχι το αντίστροφο "Δήμος Χολαργού-Παπάγου" όπως θα έπρεπε, με το ιστορικό-βαρύ όνομα του Χολαργού, να δεσπόζει έναντι του Παπάγου. Κάποιοι μάλιστα αποσιωπούν τελείως το όνομα του Χολαργού, λέγοντας σκέτα: "Δήμος Παπάγου"!
Νομίζουμε ότι το θέμα ούτε τυχαίο είναι ούτε πρέπει να αφήνει αδιάφορους κάποιους δημοτικούς συμβούλους, ειδικά όσους προέρχονται από τον Χολαργό. 
Τι θα πει "Αμφιθέατρο Παπάγου"; Το Αμφιθέατρο φτιάχτηκε με λεφτά των Χολαργιωτών για να λέγεται τελικά "Αμφιθέατρο Παπάγου";. 
Τι θα πει "Δήμος Παπάγου-Χολαργού"; Λένε ότι πρέπει να ακολουθούμε την αλφαβητική σειρά; Και η ιστορία και το βαρύ ιστορικό όνομα που φέρει  μια πόλη, πρέπει να στοιχίζεται πίσω από την αλφαβητική σειρά; 
Πού τα λένε αυτά ρε παιδιά; Σε ηλιθίους;  Και δεν κουνιέται φύλλο; Οι δημοτικοί σύμβουλοι κάνουν την πάπια;
Οφείλουν να φέρουν το θέμα στα συμβούλια και να αποκαταστήσουν την τάξη και την Ιστορία!!! Το οφείλουν στον Περικλή, στην ιστορία που κουβαλάει αυτός ο τόπος, να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους. Κανένα ιστορικό προάστιο του ονόματος του Χολαργού, της πόλης όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Περικλής, δεν μπορεί να στοιχίζεται πίσω από αλφαβητική σειρά και πίσω από προάστιο το οποίο προήλθε μετά το 1960 και είναι κομμάτι από την...σάρκα του Χολαργού! Γύρισαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι δηλαδή.
Ο Δήμος πρέπει να ονομάζεται Δήμος Χολαργού-Παπάγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου