Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΞΕΦΤΙΛΕΣ-ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ! ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΕ Η ΤΡΟΪΚΑ!

SAMARAS-STOYRNARAS
Διέλυσαν τα πάντα δεν αφήνουν παρά συντρίμια πίσω τους!!!

Η σαρωτική κατάργηση των φοροαπαλλαγών, είναι το κύριο χαρακτηριστικό του φορολογικού νομσοχεδίου το οποίο κατατίθεται σήμερα από την Κυβέρνηση! Διευκρινίζεται ότι η κατάργηση των φοροαπαλλαγών ήταν απσίτηση της τρόικας κατά τη διαδικασία σύνταξης του φορολογικού νομοσχεδίου. Σε αυτή προσέκρουσε και το αίτημα του ΠΑΣΟΚ να διατηρηθεί τουλάχιστον, έστω και ψαλιδισμένη στο 5%, η έκπτωση των τόκων στεγαστικών δανείων.
Ο στόχος από το φορολογικό είναι η Κυβέρνηση να αποκομίσει ετήσια έσοδα της τάξεως του 1,3 δισ. ευρώ. Από αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, 237 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την κατάργηση της πλειονότητας των φοροαπαλλαγών που ισχύουν έως σήμερα!!!
Όλες αυτές οι φοροαπαλλαγές από το 2013 καταργούνται και παραμένουν μόνο οι εκπτώσεις δαπανών που αφορούν ιατρικά έξοδα και νοσήλια, διατροφή μεταξύ πρώην συζύγων και δωρεές προς το Δημόσιο ή κοινωφελή ιδρύματα.
Μετά τις παρεμβάσεις εκτιμάται ότι οι επιστροφές φόρου που φέτος αφορούν μόνο έναν στους δέκα φορολογουμένους (από 36,3% των φορολογουμένων πέρυσι εξαιτίας του μπόνους των αποδείξεων), κατά τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2013 θα αφορούν τελικά έναν στους εκατό...
Αυτοί οι δύο τύποι εχοουν βαλθεί να τα κάνουν όλα ρημαδιό. Εκτελώντας βεβαίως τις εντολες της τροικας!!!
Η κατάργηση της έκπτωσης των τόκων στεγαστικών δανείων επηρεάζει καταλυτικά τις φορολογικές επιβαρύνσεις περίπου 800.000 νοικοκυριών με στεγαστικά δάνεια, τα οποία μπορούσαν φέτος να μειώσουν τον φόρο τους κατά το 10% των τόκων που είχαν καταβάλει για την εξυπηρέτηση του στεγαστικού τους.
Παράδειγμα: μισθωτός χωρίς παιδιά και εισόδημα 20.000 ευρώ ο οποίος είχε καταβάλει 1.000 ευρώ για τόκους στεγαστικού δανείου και 800 ευρώ για ασφάλιστρα ζωής, κέρδιζε έκπτωση φόρου 180 ευρώ (το 10% της δαπάνης για τόκους και ασφάλιστρα). Φέτος με τις φοροαπαλλαγές σε ισχύ, ο φόρος που αναλογεί είναι 2.420, αλλά με τη μείωση των 180 ευρώ περιορίζεται σε 2.240 και επειδή ο φόρος που είχε παρακρατηθεί ήταν μεγαλύτερος θα είχε επιστροφή φόρου.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου