Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

«ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ» ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ!




Άγρια δικαστική κόντρα με εκατέρωθεν αγωγές ανάμεσα στον Α. Βγενόπουλο και στον Ν. Σηφουνάκη, πρώην υπουργό επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, έλαβε χώρα το πρωί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών! Μία κόντρα ανάμεσα στους δύο άνδρες η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009 για να κορυφωθεί τον Απρίλιο του 2010 με συνέντευξη του ισχυρού άνδρα της MARFIN με συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» με τον Αλέξη Παπαχελά.  Από εκείνο το σημείο και μετά έπεσαν οι αγωγές από την μία και την άλλη πλευρά.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κατά τη δικάσιμο, δεν ασχολήθηκε με καμία άλλη υπόθεση μια και οι δύο αγωγές Σηφουνάκη προς Βγενόπουλο και αντίστροφα, τούς «έφαγαν» όλο το χρόνο. Θυμίζουμε ότι η υπόθεση είχε ήδη απασχολήσει τον ημερήσιο τύπο τον Μάιο του 2010 όταν και εστράφησαν δικαστικά ο ένας άνδρας εναντίον του άλλου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Σηφουνάκης διεκδικεί 2 εκατ. ευρώ, επικαλούμενος ψευδείς ισχυρισμούς, προσβολή της προσωπικότητάς του, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση, σε σχέση με τη διαχείριση χορηγίας ύψους 50 εκατ. δραχμών (ή 146.000 ευρώ) της Μarfin μετά τις καταστρεπτικές πυρκαγιές της Σάμου.

Την  αγωγή του πρώην υπουργού υποστήριξαν οι συνήγοροί του  Ν. Κωνσταντόπουλος και Α. Καραχάλιος, ενώ από την πλευρά του κ. Σηφουνάκη έχει διευκρινιστεί ότι  σε περίπτωση καταβολής αποζημίωσης,  τα χρήματα θα διατεθούν σε κοινωνικούς σκοπούς.

Η υπόθεση αφορά στις καταγγελίες του κ. Βγενόπουλου, μέσω της εκπομπής του ΣΚΑΪ,  ότι είχε κάνει επανειλημμένες οχλήσεις προς τον κ. Σηφουνάκη, τότε υπουργό Αιγαίου, για την τύχη της δωρεάς των 50 εκατ. δραχμών, χωρίς να λάβει καμία απάντηση.

Τότε, ο κ. Σηφουνάκης, μετά την κατάθεση της αγωγής είχε επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε πολίτη σε κάθε συντεταγμένη και ευνομούμενη πολιτεία να προστατεύει την αξιοπρέπεια και την πολιτική του υπόσταση και να μην επιτρέπει σε κανέναν να την εξαχρειώνει και διασύρει με τον τρόπο που έκανε ο κ. Βγενόπουλος, δηλαδή με απίστευτα ψεύδη και συκοφαντίες. Δεν ανασκεύασε τους ψευδείς ισχυρισμούς του και όταν ακόμα οι φορείς της Σάμου, ο νυν και ο τέως δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Πυθαγορείου, με δηλώσεις τους απέδειξαν δημοσίως ότι ήταν οι αποκλειστικοί αποδέκτες και διαχειριστές- μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων- της χορηγίας της Μarfin για τη φύτευση ελαιοδένδρων που είχαν καεί».

«Καλοδεχούμενη» είχε χαρακτηρίσει την αγωγή εναντίον του ο κ. Βγενόπουλος και συμπλήρωνε: «Ο κ. Ν. Σηφουνάκης κατέθεσε αγωγή εναντίον μου αφού έμαθε ότι η Δικαιοσύνη έχει κινηθεί αυτεπάγγελτα για σχετικές υποθέσεις που τον αφορούν. Επιτέλους τέλειωσαν τα επικοινωνιακά τερτίπια και θα μιλήσει η ελληνική Δικαιοσύνη».
Κατά την εκδίκαση των δύο υποθέσεων, ο Ν. Σηφουνάκης ήταν παρών σε όλη την ακροαματική διαδικασία, έχοντας ως μάρτυρές του τον πρώην υπουργό επί ΠΑΣΟΚ Δ. Ρέππα και τον Δ. Καπετανά πρώην γ.γ. του Υπουργείου Αιγαίου. Αντιθέτως, ο Α. Βγενόπουλος  απουσίαζε  από την δίκη, είχε όμως νομική υποστήριξη από τον δικηγόρο Δ. Πασσά, ενώ ως μάρτυρα υπεράσπισης είχε τον Ε. Ξανθάκη, πρώην Αντιπρόεδρο της Marfin και πρώην Πρόεδρο του Χ.Α.Α.
Ο Α. Βγενόπουλος από την πλευρά του ενήγαγε τον Ν. Σηφουνάκη για συνεντεύξεις του πρώην υπουργού στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, αναφορικά με την εξαγορά της Ολυμπιακής Αεροπορίας από την MIG, όπου τότε άφηνε να εννοηθεί ότι επρόκειτο για σκάνδαλο.
Επί 5 ώρες το Πολυμελές Πρωτοδικείο ασχολήθηκε με ζωηρό ενδιαφέρον με την υπόθεση, αναβάλλοντας άλλες δίκες που ήταν καταχωρημένες στο πινάκιο την ίδια ημέρα, ανάμεσα στις οποίες και αυτές που αφορούσαν υποθέσεις των δημοσιογράφων Ν. Χατζηνικολάου, Μ. Τριανταφυλλόπουλο, Ρ. Θρασκιά κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου