Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΑΞΙΕΠΑΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!



Γράφει ο Θανάσης Αυγουρόπουλος
 δημοτικός σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού 



Τα τελευταία χρόνια πολλοί συνδημότες μας ρωτάνε: «Σήμερα που οι πάντες βιώνουν τα οδυνηρά αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης, τι κάνει η Εκκλησία;».
Προσωπικά, επειδή είμαι απ΄αυτούς που γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Εκκλησία μας κάνει αρκετά και οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν είναι ενημερωμένοι, είμαι υποχρεωμένος να αναδημοσιεύσω απόσπασμα από την τελευταία σχετική ανακοίνωση του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου του Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης:




 «Γεύμα αγάπης: Κάθε μεσημέρι (από Δευτέρα έως και Σάββατο), στις 12.30, στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης προσφέρεται γεύμα αγάπης σε 52 αδελφούς μας. Συνολικά από τον Μάϊο, έχουν προσφερθεί 4.500 μερίδες φαγητού, απ΄ τις οποίες 1.337 μέσα στο μήνα Οκτώβριο.
Κοινωνικό παντοπωλείο: Στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης, γίνεται διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης:
·         καθημερινά από 11 π.μ. έως 13.00 μ.μ. για έκτακτες περιπτώσεις και
·         σε τακτική βάση σε 47 οικογένειες κάθε 15 του μήνα και σε 43 οικογένειες κάθε 30 του μήνα.
·         με κατ΄οίκον παράδοση, σε οικογένειες με κινητικά προβλήματα.
Στο 10μηνο του 2012, προσφέρθηκαν στις 15 και 30 κάθε μήνα 755 τσάντες και σε έκτακτες καθημερινές περιπτώσεις 212 τσάντες με τρόφιμα.
Διανομή ρούχων και υποδημάτων: Στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης γίνεται επίσης διανομή ρούχων, υποδημάτων, ειδών οικιακής χρήσης και παιχνιδιών σε ενδεείς αδελφούς μας. Το περίσσευμα προσφέρεται σε κοινωφελή ιδρύματα. Μέχρι τον Οκτώβριο, είχαν προσφερθεί ενδύματα, υποδήματα και παιχνίδια, σε 413 συνανθρώπους μας, ενώ το περίσσευμα που αποτελείτο από 336 κούτες, προσφέρθηκε στο φιλανθρωπικό κατάστημα Ταβιθά, το οποίο ενδύει δωρεάν αστέγους και λοιπούς ενδεείς συνανθρώπους μας.
Τακτική διανομή οικονομικών βοηθημάτων: Στις 15 κάθε μήνα διανέμονται χρηματικά βοηθήματα σε 27 ενορίτες μας (οικογένειες και ανέργους) που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Συνολικά μέχρι τέλος Οκτωβρίου, το ποσό έφτασε στα 17.750 ευρώ.
Έκτακτα οικονομικά βοηθήματα: Προσφέρονται καθημερινά (κατόπιν ελέγχου), ποσά για την αντιμετώπιση σοβαρών έκτακτων αναγκών, όπως λογαριασμοί Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., ενοίκια, οδοντιατρικές και ιατρικές δαπάνες, έξοδα κηδείας κ.ά., τα οποία ανήλθαν (έως 31/10) σε 7.450 ευρώ.
Σχολικά είδη σε μαθητές: Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο, συνέχισε τη στήριξη σε μαθητές οικογενειών που χρήζουν βοηθείας, για την αγορά των απαραίτητων σχολικών ειδών, όχι μόνο στην έναρξη αλλά και σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, η οποία έφθασε τα 1.895 ευρώ, μέχρι τέλους Οκτωβρίου.
Επιπρόσθετα, έστειλε επιστολή προς τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας, ζητώντας τη συνδρομή τους για την από κοινού αντιμετώπιση περιπτώσεων μαθητών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή ακόμη και κρουσμάτων υποσιτισμού.
Υποτροφίες σε φοιτητές: Συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα στην αγωνία και τις προσπάθειες 14 φοιτητών και σπουδαστών της ενορίας μας, με την προσφορά οικονομικού βοηθήματος κάθε 15 του μήνα, για την κάλυψη των πρώτων αναγκών τους. Συνολικά δαπανήθηκαν 14.000 ευρώ.
Ενοριακή τράπεζα αίματος: Χάρις στις δύο αιμοδοσίες που γίνονται κάθε χρόνο στην ενορία μας – άνοιξη και φθινόπωρο – μπορούμε και καλύπτουμε τις ανάγκες σε αίμα ασθενών ενοριτών μας, οι οποίοι σε μια τόσο δύσκολη στιγμή της ζωής τους, αισθάνονται έμπρακτη την αγάπη και το ενδιαφέρον της Εκκλησίας μας. Στις δύο φετινές αιμοδοσίες, προσήλθαν 175 εθελοντές και συγκεντρώθηκαν 122 φιάλες αίματος, από τις οποίες, μέχρι σήμερα, έχουν ήδη διατεθεί οι 72.
Όμως υπάρχουν και ανάγκες που εμείς δεν ξέρουμε! Για αυτό θέλουμε να μας βοηθήσετε:
Εάν γνωρίζετε, στην γειτονιά σας ή στην πολυκατοικία σας, κάποιον ενορίτη μας, που έχει ανάγκη, μη διστάσετε να ενημερώσετε το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου