Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου
εκδότη εφημερίδας "30 Μέρες" 
Ολο και πιο έντονα αναδεικνύεται η ανάγκη δικτύωσης των σχολειών μας. Οπως αποκαλύφθηκε και στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ενωση Συλλόγων Γονέων για την αντικαπνιστική πολιτική, τρέχουν χιλιάδες προγράμματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη στα οποία τα σχολεία μας δεν συμμετέχουν. Λογοτεχνικοί, μαθηματικοί και καλλιτεχνικοί διαγωνισμοί, προγράμματα επισκέψεων, ανταλλαγής εμπειριών και πρακτικών με ευρωπαϊκά σχολεία,  καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, συμβουλευτικής υποστήριξης και χιλιάδες άλλες δράσεις που διευρύνουν το πνεύμα των παιδιών και απομακρύνουν το κλίμα μιας καταναγκαστικής εκπαιδευτικής διαδικασίας.  
Οι γονείς δεν οφείλουν να γνωρίζουν και οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να ψάχνουν. Ο δήμος έχει τον ουσιαστικό ρόλο στο πλαίσιο της πολιτικής για την Παιδεία να ενημερώνεται και να δικτυώνει τα σχολεία μας για να συμμετέχουν και τα παιδιά μας σ΄αυτά τα προγράμματα και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. 


Διαδώστε το σε όλους τους γονείς. Έτσι μόνο θα διαμορφωθεί συνείδηση απαιτήσεων και πίεσης, για να αλλάξουν αντιλήψεις των καθηκόντων τους και οι αδρανείς δημοτικοί άρχοντες. 

1 σχόλιο:

  1. ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ , ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ ............!!!!!
    ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΦΟΥΓΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.
    ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΥΘΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ.
    ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ" ;
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ .
    ΟΛΟ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΑΚΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΑΠΟ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ.
    ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΧΩΡΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ.
    ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.
    ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
    ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΑΛΑΙΟΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΧΑΜΕ.
    ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ PARTIES ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΑΘΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ !
    ΟΤΑΝ ΣΕ ΒΛΕΠΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΜΩΡΟ Ή ΝΗΠΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ,ΟΧΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΕΝ ΣΤΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΠΟΔΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΦΘΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΠΟΝΟΥΝΤΑΙ .

    ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ,ΟΧΙ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ.
    ΠΡΩΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ.
    ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΠΙΤΙ 200 τμ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΝΩ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ !!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή