Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΙΛΗΣΕ! ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ-ΚΑΡΑΒΕΛΑ! ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ...

Διεθνή εντάλματα σύλληψης του Χρήστου Καραβέλα και του Μιχάλη Χροστοφοράκου, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση Siemens, εξέδωσε η Εισαγγελία Εφετών, όπως μεταδίδει το koutipandoras.gr.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί και στο παρελθόν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, αλλά ο Μ. Χριστοφοράκος δεν παραδόθηκε στην Ελλάδα από τις γερμανικές αρχές παρά τη σύμφωνη γνώμη του Εφετείου του Μονάχου, μετά από απόφαση του Γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο που έκρινε τα αιτήματα της έκδοσης αντισυνταγματικά.
Οι «αμόλυντοι» Γερμανοί που μέμφονται την Ελλάδα για τα σκάνδαλα διαφθοράς καλύπτουν τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τον Χρήστο Καραβέλα και δεν τους εκδίδουν για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολεμικής ελληνικής ιστορίας, στο οποίο ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και υπουργοί φέρονται να χρηματίστηκαν με πακτωλούς χρημάτων για να εξασφαλίζουν την «ευημερία» της Siemens μέσα από τις δεκάδες αναθέσεις δημοσίων έργων.
Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση παρά την αποδεδειγμένη ζημία του ελληνικού Δημοσίου που ξεπερνούσε τα δύο δισ. ευρώ, έσπευσε να «κουκουλώσει» το σκάνδαλο και προχώρησε επί υπουργίας Γιάννη Στουρνάρα τον Αύγουστο του 2012 στην υπογραφή συμβιβασμού με τη γερμανική εταιρία. Με τον συμβιβασμό αυτό ουσιαστικά το ελληνικό δημόσιο παραιτήθηκε από όλα τα δικαιώματα αξίωσης αποζημιώσεων που μπορούσε να εγείρει.
Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από την Εισαγγελία Εφετών για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τον Χρήστο Καραβέλα για την υπόθεση της Siemens, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ , ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.
    ΚΑΘΑΡΣΗ , ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή