Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!

Για ακόμη μια φορά η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι καλή και σε… ακόμη μια λίστα της UEFA, η χώρα μας βρίσκεται στον… πάτο.

Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ χαμηλά στη βαθμολογία της UEFA σε θέματα Fair Play και συγκεκριμένα στην 38η θέση με 7.692 βαθμούς, σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, τα οποία αφορούν στην περίοδο από την 1η Μαΐου 2014 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014.
Στην 1η θέση της σχετική κατάταξης βρίσκεται η Ιρλανδία με 8.235 βαθμούς, ακολουθεί η Ολλανδία με 8.173 βαθμούς, ενώ στην 3η θέση βρίσκεται η Αγγλία με 8.171 βαθμούς.
Οι χώρες οι οποίες θα ολοκληρώσουν τη σεζόν στις πρώτες τρεις θέσεις, θα επιβραβευτούν με μια επιπλέον θέση στα προκριματικά του Europa League αγωνιστικής περιόδου 2015/2016.
Για να προκύψει η κατάταξη Fair Play, λαμβάνονται υπόψη όλοι οι αγώνες που δίνουν οι σύλλογοι της κάθε χώρας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και οι εθνικές ομάδες. Μόνο οι ομοσπονδίες των οποίων οι ομάδες έχουν παίξει τουλάχιστον 30 αγώνες της UEFA έχουν ληφθεί υπόψη στις τρέχουσες ενδιάμεσες βαθμολογίες. Όσον αφορά την Κύπρο, βρίσκεται στην 28η θέση της κατάταξης.
Τα κριτήρια βάσει της οποίας βγαίνει η βαθμολογία Fair Play για κάθε αγώνα αφορούν το σεβασμό προς τον αντίπαλο, το σεβασμό προς το διαιτητή, τη συμπεριφορά των φιλάθλων, των παραγόντων και των μελών του τεχνικού τιμ, καθώς επίσης και ο αριθμός των κίτρινων και κόκκινων καρτών που δέχεται η κάθε ομάδα.
tro-ma-ktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου