Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ" ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΝΕΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ, ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ!


Δελτίο τύπου
Τομέας Οικονομικών
Με έκπληξη σήμερα διαβάσαμε  στην έγκυρη εφημερίδα «πρώτο θέμα » το δημοσίευμα αναφορικά  με την ένταξη στο ν.3869/2010 του Βουλευτή Δωδεκανήσων κ.ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ τη στιγμή  που χιλιάδες συμπολίτες μας των 300 και 400€ προσπαθούν να αποφύγουν τον πλειστηριασμό του σπιτιού τους! Ο κ.ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ψηφίσε ανερυθρίαστα το 3ο μνημόνιο, τις περικοπές στο  ΕΚΑΣ....


 χιλιάδων συνταξιούχων και την πώληση των «κοκκινων δανείων» στα ξένα funds!
Το κόμμα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ αρωγός της Ελληνικής οικογενειας θέτει τα παρακάτω ερωτήματα στον μνημονιακό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ:
  1. Πως προκύπτουν οι  5.094 ευρώ δαπάνες το μήνα;Ενώ   τα έσοδα του είναι 7.128 ευρώ μηνιαίως..Γιατί δεν τις γνωστοποιεί στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;
  2. Γιατί δεν ζήτησε από το δικαστήριο, όπως όφειλε άλλωστε ,νωρίτερα λόγω των  αυξημένων εισοδημάτων που έχει από την βουλευτική του αποζημίωση της 18μηνης θητείας του να αποβληθεί από τον Ν.3869/2010 και να πληρώνει κανονικά  όπως κάνουν αγόγγυστα χιλιάδες ΕΛΛΗΝΕΣ δανειολήπτες;Γιατί δεν πήγε οικειοθελώς στην τράπεζα που του χορήγησε το δάνειο  να πληρώσει μερικές δόσεις;
  3. Πως συνάδει Βουλευτής της «αριστεράς» να ανέχεται να εισπράττει την παχυλή βουλευτική του αποζημίωση ενώ παιδάκια υποσιτίζονται και λιποθυμούν στα σχολεία;
Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ το έχει δηλώσει, άλλωστε , ο πρόεδρος του κόμματος κ.ΤΣΑΝΕΚΛΙΔΗΣ  πριν λίγες ήμερες σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό της Δ.ΕΛΛΑΔΑΣ ότι «η βουλευτική αποζημίωση των  οφείλει  να είναι στα όρια του βασικού μισθού(586e)»!

3 σχόλια:

  1. Σαντορινιός: Εντάχθηκα στον Νόμο Κατσέλη πριν γίνω βουλευτής

    «Η αίτηση υπαγωγής στο Νόμο Κατσέλη έγινε το 2014, πριν γίνω βουλευτής και με αίτημά μου υπερπενταπλασιάστηκε η δόση που θα πληρώνω στις τράπεζες» απαντά ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, σχετικά με δημοσίευμα το οποίο αναφέρει πως απολαμβάνει τα ευεργετικά προνόμια του νόμου, παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματά του είναι πλέον πολύ υψηλότερα.

    Ο κ. Σαντορινιός ενημερώνει τους πολίτες, όπως αναφέρει, ότι η εν λόγω αίτηση δεν αφορά το αίτημα ένταξης στον εν λόγω νόμο που έγινε στις 7/8/2014, αλλά ότι αποτελεί δεύτερο αίτημα με το οποίο ζητά την αύξηση των δόσεων που καταβάλλει στις τράπεζες δεδομένης της αύξησης των εισοδημάτων του. «Ταυτόχρονα τον Μάιο του 2016 έκανα αίτημα νέας ρύθμισης εκτός του νόμου Κατσέλη προς την ALPHA BANK» προσθέτει.

    «Ως ένας από τους πολίτες που βίωσαν τις πολιτικές φτωχοποίησης τα χρόνια του μνημονίου αναγκάστηκα στις 7/8/2014, πολύ πριν γίνω βουλευτής, να κάνω αίτημα υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη. Η συζήτηση για προσωρινή διαταγή μέχρι την εκδίκαση του αίτηματός μου έγινε στις 8-12-2014, επίσης προ της ανάδειξης μου στο αξίωμα του βουλευτή» τονίζει ο κ. Σαντορινιός.

    Προσθέτει ότι μετά την ανάδειξη του ως βουλευτής έδωσε εντολή στον δικηγόρο του να εκκινήσει τις διαδικασίες για την αίτηση μεταρρύθμισης της προσωρινής διαταγής, προκειμένου να αυξηθεί η δόση που θα πληρώνει στις τράπεζες, δεδομένου ότι αυξήθηκαν τα εισοδήματά του.

    Η αρχική συζήτηση της υπόθεσης είχε οριστεί για τις 31/3/2016, όμως λόγω της απεργίας των δικηγόρων η υπόθεση συζητήθηκε την Πέμπτη 28/7/2016, αναφέρει και προσθέτει πως το δικαστήριο αποφάσισε τον υπερπενταπλασιασμό της δόσης που πληρώνει στις τράπεζες και ότι συγκεκριμένα αποφάσισε να πληρώνει 750 Euro/μήνα.

    «Είναι προφανές ότι το δικαστήριο συνυπολόγισε το σύνολο των δαπανών και εσόδων μου και έκρινε ότι αυτό είναι ένα εύλογο ποσό σε σχέση και με τα δάνεια που έχω» δηλώνει ο βουλευτής.

    Ο κ. Σαντορινιός αναφέρει επιπλέον στη δήλωσή του:

    «Κατόπιν των ανωτέρω:

    1. Όπως είναι προφανές μόνος μου ζήτησα την αύξηση του μηνιαίου ποσού που θα πληρώνω στις τράπεζες, δεδομένης της αύξησης των εσόδων μου.

    2. Αναζήτησα και αναζητώ ρύθμιση των δανείων εκτός των προστατευτικών διατάξεων του νόμου Κατσέλη με αίτημα μου προς την ALPHA BANK.

    3. Ως μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, δεν πρόκειται να σταματήσω να αναζητώ την αλήθεια για το τρίγωνο της διαπλοκής που έχει στηθεί μεταξύ των κομμάτων, των ΜΜΕ και των τραπεζών.

    4. Κατανοώ απόλυτα την ευαισθησία της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, απέναντι στα δάνεια που έχουν οι πολιτικοί και ειδικά την ευαισθησία για το δάνειο μου.

    5. Δεν κατανοώ την επιλεκτική ευαισθησία της ίδιας εφημερίδας, που δεν είπε λέξη για δάνεια 300.000 Euro που δεν αποπληρώθηκε καμία δόση για περισσότερο από 10 χρόνια και συγκεκριμένα για το δάνειο του ΚΗΡΥΚΑ Χανίων.

    6. Δεν προέρχομαι από κανένα πολιτικό τζάκι και γι' αυτό το λόγο όπως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μου βρέθηκα στη δυσχερή θέση να κάνω αίτηση στο νόμο Κατσέλη όταν δεν ήμουν βουλευτής.

    7. Θεωρώ ότι για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας τα μέσα που ανέδειξαν το θέμα οφείλουν να δημοσιεύσουν την απάντηση μου σε θέση ανάλογη της πρώτης δημοσίευσης».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν χωνεύεται με τίποτα αυτό το πράγμα με τους Τσιπροσκυλαίους όλοι τους σαν να παίρνουν ναρκωτικά ούτε ένας εξαίρεση
    Τι τους δίνει ο καταληψίας και πίνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ που βγαίνεις ως ανώνυμος και Γιουσουφακι του ΤσιπροΚαραμανλόπαιδου αν δεν είσαι οικονομολόγος και γνώστης του νόμου 3869.... Καλύτερα να σιωπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή